#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/06/2008 18:11
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκοπιανό καψόνι

Μας κάνουν και καψόνια τώρα οι σκοπιανοί. Oι τελωνειακές αρχές της ΠΓΔΜ δεν επέτρεψαν σήμερα τη διέλευση ελληνικής φάλαγγας 50 οχημάτων με 140 άνδρες που επρόκειτο να αντικαταστήσει αντίστοιχο τμήμα της ελληνικής δύναμης στο Κόσσοβο, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ . Οι τελωνιακές αρχές της ΠΓΔΜ επικαλέστηκαν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν είχαν ….διαβατήρια και ως εκ τούτου δεν επέτρεψαν τη διέλευση τους μέσα από τη χώρα τους. Η ελληνική δύναμη ανασυντάχθηκε στο Πολύκαστρο Κιλκίς, μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα. Και μη χειρότερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 03/06/2008 18:28:55

  Σήμερα στη γενική συνέλευση της Φιλοσοφικής Αθηνών "πέρασε" ψήφισμα (με γύρω στις 20 ψήφους εν συνόλω 300 συμμετεχόντων) της παράταξης της Ελευθεριακής Παρέμβασης Φιλοσοφικής που "υπεράσπιζε" το δικαίωμα των γειτόνων να αποκαλούνται "Μακεδόνες".

 2. Προφήτης avatar
  Προφήτης 03/06/2008 19:01:14

  "Μάθανε πως γαμιόμαστε - πλακώσανε κι οι γύφτοι"

  Μόνο ένα γελοίο κράτος (= γελοία κυβέρνηση) διαπραγματεύεται με άλλο κρατικό μόρφωμα, όταν το δεύτερο διεκδικεί επιθετικά εδαφικό τμήμα τού πρώτου.

  Λίγες εβδομάδες μετά την γερμανική ανακήρυξη της Σλοβενίας σε ανεξάρτητο κράτος (τού 4ου Ραϊχ), οι Σλοβένοι τύπωσαν χαρτονομίματα, στην μια όψη των οποίων απεικονιζόταν ένας ιστορικός πύργος εντός του αυστριακού εδάφους, στην επαρχία Καρίνθια.
  Οι κατα τα άλλα "ειρηνικοί" Αυστριακοί έστειλαν τελεσίγραφο στους Σλοβένους, σκληρό εμπάργκο, οικονομική ασφυξία και ανοιχτό οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο. Τα χαρτονομίσματα καταστράφηκαν.

  Πριν 5 χρόνια η Ισπανία σχεδόν κήρυξε πόλεμο στο Μαρόκο, όταν αυτό διεκδίκησε την νησίδα Περζιλ, στο στενό τού Γιβραλταρ.
  Μάλιστα, ζήτησε και έλαβε την ομόφωνη στήριξη από ΟΛΗ την ΕΕ για το "εθνικό της θέμα".
  Και καλά έκανε. Τα σοβαρά κράτη δεν δέχονται "μύγα στο σπαθί τους" στα σοβαρά ζητήματα.
  Για μια νησίδα στο μέγεθος των Ιμίων.
  Όχι όπως εμείς που "αμφισβητείται" το 1/3 της Ελληνικής Επικράτειας και σαλιαρίζουμε.

 3. Theo avatar
  Theo 03/06/2008 19:11:01

  http://www.naftemporiki.gr/news/static/08/06/02/1520395.htm
  Σκόπια - Η αμερικανική πρεσβεία στηλιτεύει τις εκλογικές παρατυπίες

  Εντονα επικριτική ήταν η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στην ΠΓΔΜ για τις σοβαρές παρατυπίες στις χθεσινές βουλευτικές εκλογές στη γειτονική χώρα.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 03/06/2008 19:40:09

  Κι αφού τους βάζουν οι Αμερικάνοι και οι Γερμανοί τι θες να κάνουμε?

 5. Αθανάσιος Ι. avatar
  Αθανάσιος Ι. 03/06/2008 21:48:58

  anonumous -ΠΑΛΙ μακα....λες και anonymous Pasok eisai i Tigris ek Salonika

 6. Lakis, Malaga avatar
  Lakis, Malaga 03/06/2008 22:00:45

  Γιατί ρε Αθανάσιε άδικο έχει ο ανώνυμος?

  Ο Συριζα πρώτος στους σημερινούς "γάμους".

  Ο Συριζα πρώτος να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως Μακεδονία.

  Ο Συριζα πρώτος να κάνει εκδηλώσεις για Τσαμουριά.

  Ο Συριζα πρώτος να κηρύττει την ανυπακοή, τον τραμπουκισμό και σχεδόν να επικροτεί το κάψιμο και το καθημερινό ρήμαγμα της Αθήνας.

  Ο Συριζα πρώτος να υπερασπίζεται λαθρομετανάστες οι οποίοι οι ίδιοι λένε ανοιχτά οτι εδώ ήρθαν για πλιάτσικο και όχι για δουλιά.

  Ο Συριζα πρώτος στο κλείσιμο των ΑΕΙ με συνέπεια να χάνουν οι αληθινοί φοιτητές 2-3 εξάμηνα σερί και οι γονείς να στενάζουν από την επαρχία που τους συντηρούν.

  Πες μας ένα καλό για το Συριζα να το πιστέψουμε και ας είναι και ψέμματα.

  Τα περί στρατόπεδα συγκεντρώσεως για τις κραγμένες δεν τα συμμερίζομαι.

 7. Basil avatar
  Basil 03/06/2008 22:25:07

  Από strategy-geopolitics blogspot διαβάστε το παρακάτω:

  Υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις των Σκοπίων περί «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα ο γνωστός Αμερικανός Edward P. Joseph κάνει λόγο για "νέο βαλκανικό πόλεμο" σε περίπτωση μη ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟ. Ο Joseph –πρώην επικεφαλής της Ομάδας Διεθνών Κρίσεων (ICG) στα Σκόπια και νυν επισκέπτης καθηγητής στη Σχολή Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσιγκτον σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του γερμανικού Spiegel, υποστηρίζει ότι το θέμα των μειονοτήτων προκαλεί φόβο στην Αθήνα και καλεί το ΝΑΤΟ να αναλάβει πρωτοβουλία για να εξετάσει το ζήτημα της «μακεδονικής μειονότητας» γεγονός που θα λειτουργήσει ως μοχλός πίεσης προς την Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μάλιστα βιβλιογραφία Ελληνίδας ερευνήτριας του ΕΛΙΑΜΕΠ για να ισχυροποιήσει τα επιχειρήματά του. Σε μία τέτοια περίπτωση, η Ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί να "πληρώσει ακριβό τίμημα" ("The Greek government would pay a heavy political price for such an outcome"), επισημαίνει. Ο Joseph υποστηρίζει ότι θα πρέπει να βρεθεί μια «συμβιβαστική λύση που δεν διαφαίνεται καθώς οι δυο χώρες –για τους δικούς τους λόγους – δεν προτίθενται να υποχωρήσουν. Με δεδομένη την ανισορροπία ισχύος μεταξύ Ελλάδας και «Μακεδονίας», η διαμεσολαβητική προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών –από μόνη της – δεν μπορεί να φέρει αποτελέσματα. Παράλληλα, καθώς η Ευρώπη δεν δείχνει διατεθειμένη να συγκρουστεί με την Αθήνα, η Αμερικανική ηγεσία είναι για μια ακόμη φορά απαραίτητη», σημειώνει χαρακτηριστικά.  Οι όροι που χρησιμοποιεί το αγγλικό κείμενο είναι σαφώς απειλειτικοί για την χώρα μας. Είναι σαφές ότι τα γενικότερα συμφέροντα της Ελλάδας αποκλίνουν από τους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Θα πρέπει να περιμένουμε και άλλα τέτοια!!!

 8. Theo avatar
  Theo 03/06/2008 22:45:42

  Edward Joseph, συνεργάτης του πανεπιστημίου HOPKINS στην Ουάσιγκτον, προτείνει τρόπους που θα μπορούσε να ... συνετιστεί η Ελλάδα, ώστε να σταματήσει να βάζει εμπόδια στην ευρωατλαντική προοπτική της ΠΓΔΜ.
  Με τίτλο : «Πως να λυθεί η ελληνική διαφωνία για το όνομα της Μακεδονίας», ο κ.Joseph, ζητάει από τις ΗΠΑ να συγκαλέσουν έκτακτο συμβούλιο πρεσβευτών του ΝΑΤΟ, το οποίο θα θέσει «τελεσίγραφο» στην ελληνική πλευρά για την άμεση ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, διαφορετικά να τεθεί επίσημα από τη Συμμαχία, θέμα αναγνώρισης «μακεδονικής» μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα, ώστε να πιεστεί η Αθήνα.
  http://www.zougla.gr/news.php?id=1964

 9. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 03/06/2008 23:01:10

  BILL- ειρεμια η Ντορα ειναι εδω ??!!??

 10. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 04/06/2008 15:38:12

  Anonymous μήπως το επώνυμό σου είναι Ψωμιάδης ?

 11. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 04/06/2008 19:27:58

  Τι κόφτει το ΝΑΤΟ, τον Ε.J. και τους παρατρεχάμενους για τις μειονότητες, την στιγμή που τα Σκόπια δέν βρίσκονται μεσα στο ΝΑΤΟ;

  'Ας ρωτήσει τον κύριο αυτόν η Ντορούλα μας, τί λόγος του πέφτει για κάτι που δέν βρίσκεται στην διοικητική δικαιοδοσία του ΝΑΤΟ. Και άς μας απαντήσει.

  Και αύριο κι'όλας, με παρατηρητές αποόλον τον κόσμο άς ξεκινήσει ο Καραμανλής μία καταγραφή των μειονοτήτων στην χώρα μας απο Έλληνες καταγραφείς και όχι φραγκομπάσταρδους, για να συγκρίνουμε τα αποτελέσματα.

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ! Αύριο ! Και μέχρι τότε μαζί με τους άλλους άς κάνει τον κόπο και ο Μπάρμπας Νίμιτς να περιμένει. Δέν χάθηκε ο κόσμος να περάσει μερικά βράδυα στα Σκόπια παρέα με τον Μακεδόνα Γρουέφσκυ.

  ΠΕΛΙΑΣ

 12. Αλύτρωτος Θάσιος Μακεδόνας avatar
  Αλύτρωτος Θάσιος Μακεδόνας 05/06/2008 16:24:20

  Αφείστε ρε τους ανθρώπους να μας ελευθερώσουν,....μπαα νταλκάς και αυτός...δε λέτε καλά πού είναι και αυτοί και περνάει λίγο η ώρα

  Παρεπιπτόντως, είδε κανείς τη γυναίκα του Μέγα-Γρούγιου μετά τις εκλογές ?? ΘΕΑΑΑ !!! Μετά τη λευτεριά όλοι με τέτοιες γκόμενες, original μακεδονικές, όχι σαν τις δικές μας τις χοντροκόλες, θα κυκλοφορούμε

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.