01/08/2008 19:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκληρή επιστολή Ζορμπά προς τον Καραμανλή

 

_____________________________________ 

Δραματικό φινάλε, επεφύλαξε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Ζορμπάς με την σημερινή αποχώρησή του από την Αρχή για το βρώμικο χρήμα. Δεν περιορίστηκε μόνο σε μια τυπική παραίτηση, αλλά την συνόδευσε από μια σκληρή επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό (και κοινοποίησε στον Πρόεδρο της Βουλής). Ο ίδιος, μιλώντας σε δημοσιογράφους, δεν θέλησε να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής. Είπε όμως ότι θίγονται σε αυτήν κυρίως δύο θέματα: ο τρόπος με τον οποίο μεταχειρίστηκε την Αρχή το υπουργείο Οικονομίας και οι εκκρεμείς υποθέσεις βρώμικου χρήματος που αφήνει πίσω του, με την απομάκρυνσή του από την Αρχή. Στις υποθέσεις αυτές κυριαρχούν τα μαύρα ταμεία της Ζήμενς. Ο κ. Ζορμπάς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει την έρευνα για συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς (χρηματιστών και άλλων γνωστών προσώπων που εμπλέκονται στα μαύρα ταμεία) όταν κατατέθηκε εσπευσμένως από τον κ. Αλογοσκούφη το νομοσχέδιο της απομάκρυνσή του.

Η επιστολή παραδόθηκε το πρωί στο Μαξίμου, από τον επικεφαλής αστυνομικό της ομάδας ερευνών της Αρχής. Η ανησυχία που προκάλεσε η επιστολή στο κυβερνητικό επιτελείο επιβεβαιώνεται από την αντίδραση του κ. Ρουσόπουλου. Ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αν το γραφείο του Πρωθυπουργού προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησης που απέστειλε ο κ. Ζορμπάς στον κ. Κώστα Καραμανλή, απάντησε πως «την επιστολή δημοσιοποιεί ο αποστέλλων και όχι ο παραλήπτης» (!). Δηλαδή καλεί ο κ. Ρουσόπουλος όλους εκείνους που έχουν αποστείλει επιστολές στον πρωθυπουργό με τις οποίες του καταγγέλλουν διάφορα, να τις δώσουν στην δημοσιότητα;

Σε ανακοίνωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος κάλεσε την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την επιστολή Ζορμπά: «Είναι και θεσμικά αναγκαίο να κατατεθεί στη Βουλή, ώστε να ενημερωθεί η κοινή γνώμη γύρω από τα λεγόμενα ενός εκλεκτού της κυβέρνησης, πάνω στην προσωπικότητά του οποίου, οικοδομήθηκε μία βάναυση επίθεση ηθικής αμφισβήτησης των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ πριν μερικά χρόνια. Άρχισε τώρα, η καταβολή και χρεολυσίων και τόκων εκ μέρους της κυβέρνησης Καραμανλή και του κ. Αλογοσκούφη».

Ο ΛΑΟΣ δήλωσε: «Για καλό και για κακό ας μάθει η κυβέρνηση της συρτάκι, γιατί θα της χρειαστεί καθόσον ο κ. Ζορμπάς προφανώς ετοιμάζεται να τους χορέψει για τα καλά. Ο Ζορμπάς αποδομήθηκε και λύθηκαν τα χέρια της "Μαντάμ Ορτάνς" για τα μεγάλα κόλπα, στα οποία ενίοτε χρησιμοποιείται "μαύρο" χρήμα».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ιωάννης Εμμ.Νομικός avatar
  Ιωάννης Εμμ.Νομικός 01/08/2008 21:53:00

  Ετσι για να καθαρίσει λίγο το τοπίο!!!!

  Καιρός είναι να φορέσουν τα “άλογα” και οι “σκούφοι” τις πλερέζες των…..έτσι όπως τα έκαναν.
  Κερδισμένος βγήκε ο κ.Ζορμπάς τελικά μια και κατέκτησε όλο το Ελληνικό κοινό,σε αντίθεση με την αυλή του κ.Καραμανλή αλλά και με τον ίδιο,που απεδείχθη ότι δεν “είναι ικανός” να τραβήξει το αυτί των απείθαρχων Υπουργών του.

 2. Μποτίλια στο πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο πέλαγος 01/08/2008 21:53:35

  Η προσφορά του Γιώργου Ζορμπά στο Λαό και το Έθνος είναι τεράστια. Όχι μόνο γιατί στάθηκε αταλάντευτος και ανιδιοτελής υπερασπιστής της δικαιοσύνης. Απέδειξε έμπρακτα ότι, στη σημερινή φάση, που χαρακτηρίζεται από καλπάζουσα κρίση αξιών και βασανιστική λειψυδρία οραμάτων, υπάρχουν άνθρωποι με όλη τις συνέπειες που δηλώνει ο όρος. Ότι, όσο κι αν πασχίζουν κάποιοι να μας πείσουν ότι ζούμε στη Ζούγκλα, δεν βρίσκονται μόνο θηρία γύρω μας, αλλά και άνθρωποι ως φορείς αξιών. Έτοιμοι να τις υπερασπιστούν και υποστούν τις συνέπειες. Άνθρωποι που μόνιμα μας δείχνουν ότι όσο κι αν κυλήσουμε στου ξεπεσμού τη σκάλα, πρέπει ακόμη και στο τελευταίο σκαλί να αγωνιζόμαστε για να βρούμε, όπως λέει ο Παλαμάς “τα φτερά τα προτεινά μας τα μεγάλα”. Οι άνθρωποι αυτοί, έστω και αν σπανίζουν, βρίσκονται σε όλα τα κοινωνικά στρώματα, όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, όλα τα φύλα και τις ηλικίες. Αποτελούν το κεφάλαιο των πτωχών, το πεφυλαγμένο δυναμικό της ελπίδας, ενός κόσμου πάντοτε έτοιμου για άλματα πάνω από τη μπόχα. Στην Ελλάδα έλαχε ο κλήρος να προηγείται. Σήμερα στην παρακμή, αύριο στον αγώνα για διέξοδο.
  Αξιότιμε κύριε Ζορμπά υποκλινόμεθα. Αγαπητέ Γιώργο: ΩΣ ΧΑΡΙΕΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ Η.

 3. thanasis I avatar
  thanasis I 01/08/2008 21:54:03

  Evge Kyrios!!!

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 01/08/2008 21:54:37

  διάφορα ανθρωπάρια έχουν προσπαθήσει, και μέσα από αυτήν την οθόνη, να βάλουν αμφιβολίες για το μήπως δεν ήταν και τόσο καλός ο Ζ, και γιατί ο Ζ αυτό και γιατί όχι το άλλο.

  Κύριε Ζορμπά, είτε είστε τέλειος, είτε όχι, θεωρώ ότι στον χώρο σας είστε από τους ελάχιστους που πήγαν να ανοίξουν λιγάκι το παράθυρο να μπει λίγος αέρας και λίγο φως. Αλλά εδώ είναι “Ελλάδα”, ξέρετε μας αρεσει η μπόχα μας και δεν θέλουμε να την αερίζουμε.

  Όσοι από εμάς θέλουμε λίγη περισσότερη διαφάνεια και τιμιότητα, είμαστε μαζί σας. Μην σταματήσετε, ΟΛΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ.

 5. Factorx avatar
  Factorx 01/08/2008 21:58:48

  Μετέφερα τα σχόλια σας εδω απο το προηγούμενο post για τον Ζορμπά, επειδή ήταν πλέον ανεπίκαιρο. Ελπίζω να μην έχετε αντίρρηση

 6. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 01/08/2008 22:32:51

  Προφανώς αυτή η δήλωση του Ρουσόπουλου δεν καλύπτει τον Θεμιστοκλή.

 7. μανώλης avatar
  μανώλης 02/08/2008 01:01:43

  Πάντα ως λαός στηρίζαμε τις ελπίδες μας σε άτομα και όχι ΣΤΗ ΣΩΣΤΉ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΩΝ ΘΕΣΜΏΝ.
  Το πρόβλημα δεν είναι αν ένας Ζορμπάς που έκανε καλά τη δουλειά του τα παράτησε (ή τον παραιτήσανε), αλλα το ότι
  δεν είναι δεδομένο σ'αυτή την έρμη χώρα, οτι όλοι όσοι διαχειρίζονται τις τύχες της πρέπει να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

 8. blue nile avatar
  blue nile 02/08/2008 13:01:26

  υπάρχει τρόπος επικοινωνίας με τον κο Ζορμπά ?
  κάποιο email ίσως ?

 9. Factorx avatar
  Factorx 02/08/2008 13:49:56

  Όπως πολλοί δημοσιογράφοι έχουμε επαφή μαζί του. Αν έχεις κάτι να του πεις, στείλε δυο λόγια στο factorx@otenet.gr και το μεταβιβάζουμε

 10. blue nile avatar
  blue nile 02/08/2008 20:41:26

  ...φάκτορα...απλά θα ήθελα με ένα συντομότατο μύνημα να τον ευχαριστήσω για όλα όσα έχει προσφέρει και να του ευχηθώ τα καλυτερα για το μέλλον...
  ...όσο αφορά την επιστολή προς τον Πρωπυθουργό...ήταν ο κος Ζορμπάς υποχρεωμένος να μην δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο της λόγω της προηγούμενης θέσηε του ? ή απλά επέλεξε τη μη δημοσιοποίηση της για λόγους που αυτός γνωρίζει ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.