#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2011 20:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκληρά μέτρα επί δικαίων και αδίκωνΕπιμένοντας στη σκληρή γραμμή και κάνοντας το  ψάρι κρέας, ο υπουργός Οικονομικών στη σημερινή συνέντευξή του, επιβεβαίωσε τα σκληρά μέτρα που ψήφισε ομόφωνα το υπουργικό συμβούλιο ενώ άφησε ανοικτά και πολλά μέτωπα.

Παρουσιάζοντας τα βασικά σημεία του Μεσοπρόθεσμου, ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στη λογική του “ήρθαμε να σώσουμε την Ελλάδα” προσπάθησε να πείσει για την αναγκαιότητα των μέτρων χωρίς φυσικά να δώσει απαντήσει γιατί θεωρείται ο πιο αποτυχημένος τσάρος της Οικονομίας από την εποχή του... Τρικούπη. Σκληρά μέτρα επί δικαίων κι αδίκων θα αρχίσουν να πέφτουν πάνω στα κεφάλια μας τους επόμενους μήνες. Κεφαλικοί φόροι, υψηλότερος ΦΠΑ, ακίνητα στη μέγγενη, νέα τεκμήρια διαβίωσης, μείωση του αφορολόγητου και φυσικά τοποτηρητές στα υπουργεία και στις αποκρατικοποιήσεις είναι το μεγαλόπνοο σχέδιο της κυβέρνησης.

Στα βασικά μέτρα περιλαμβάνονται:

 

Φορολόγηση στα αναψυκτικά, το ύψος της οποίας θα συναρτηθεί με τη μετάταξη από 1ης Σεπτεμβρίου του τομέα της εστίασης από τον συντελεστή 13% ΦΠΑ στον συντελεστή 23%.


Αίρεται το τραπεζικό απόρρητο για όλα τα δημόσια πρόσωπα που έχουν ασκήσει εξουσία. Το μέτρο θα ισχύσει και για δημοσίους υπαλλήλους και τους γιατρούς του ΕΣΥ.


Επιβάλλεται ειδικό τέλος στα ακίνητα το οποίο θα πληρώνεται μέσω των λογαριασμών των ΔΕΚΟ. Το ύψος του ειδικού τέλους θα εξαρτηθεί από το ύψος της μείωσης του αφορολόγητου στον φόρο ακίνητης περιουσίας. Πιθανότατα να είναι το αφορολόγητο στα 200.000 ευρώ, αλλά δεν αποκλείεται αρνητικότερη έκπληξη.
Αυξάνονται τα υφιστάμενα τεκμήρια διαβίωσης και καθιερώνονται νέα ειδικά τεκμήρια για τους επιτηδευματίες.
Αναστέλλεται η αύξηση των αντικειμενικών αξιών που πάει για το 2012 και επεκτείνεται η απαλλαγή για το "πόθεν έσχες" πέραν της πρώτης κατοικίας για τα επόμενα 2- 3 χρόνια.
Επιβάλλεται τέλος στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές. Θα αφορά κάποιες συναλλαγές τραπεζικού χαρακτήρα.
Επιβάλλεται εισφορά 3% υπέρ ανεργίας στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και για πρώτη φορά και στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Για την εξίσωση του φόρου στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, ο υπουργός είπε ότι εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι ή ακόμη και η αναστολή του μέτρου για να μην υπάρξουν απώλειες στα χαμηλά εισοδήματα. Εάν επιβληθεί τελικά το μέτρο, θα υπάρξει πρόβλεψη για εισοδηματική ενίσχυση των κοινωνικά αδύναμων.
Επιβάλλεται έκτακτη εισφορά στις πισίνες, στα μεγάλα σκάφη αναψυχής και στα μεγάλα ακίνητα.
Αύξηση στα τέλη κυκλοφορίας της τάξης του 10% ίσως και παραπάνω.
Και φυσικά θα επιβληθεί ο κεφαλικός φόρος που δεν διευκρινίζεται πόσος θα είναι. Από 1% έως 3% κλιμακωτά το πιθανότερο, ίσως και 4% για τα υψηλά εισοδήματα. Από εισόδημα άνω των 8.000 ευρώ, ίσως να γίνει 10.000 ή 12.000 μέσα στη Βουλή.
Εξορθολογισμός της μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.
Κατά τα λοιπά μίλησε για σειρά παρεμβάσεων όπως:
- Μειώσεις λειτουργικών δαπανών. Όπως τόνισε ο ΥΠΟΙΚ, πέραν αυτών του 2010, προβλέπονται περαιτέρω μειώσεις 7% μέχρι το τέλος του χρόνου. Ο κ. Παπακωνσταντίνου, υπογράμμισε πως πρόκειται για διαρθρωτικές παρεμβάσεις και όχι οριζόντιες.
- Καταργήσεις / συγχωνεύσεις φορέων και μείωση επιχορηγήσεων.
- Εξοικονόμηση δαπανών στον τομέα της Υγείας. Εξορθολογισμός φαρμακευτικής δαπάνης.
- "Εξορθολογισμός" κοινωνικών δαπανών. Όπως σημείωσε, καταρτίζεται από το αρμόδιο υπουργείο σχέδιο 5ετίας το οποίο "εξορθολογίζει" αυτές τις δαπάνες.
- Βελτίωση των εσόδων των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης και καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής. 

- Ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης. Το 2010, με τις νομοθετικές παρεμβάσεις που κάναμε, είχαμε αποτελέσματα, τόνισε ο υπουργός, αναφέροντας ενδεικτικά πως συγκεντρώθηκαν πάνω από 1 δισ. ευρώ καθαρά επιπλέον έσοδα από το μέτρο των αποδείξεων. Πρέπει να κάνουμε και άλλες παρεμβάσεις για να αυξηθούν τα έσοδα του δημοσίου, ανέφερε. «Δεν αρκεί να μειώνεις τις δαπάνες πρέπει να αυξήσεις και τα έσοδα.»
- Βελτίωση των αποτελεσμάτων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
- "Εξορθολογισμός" της δαπάνης στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αίθρα avatar
  Αίθρα 10/06/2011 20:16:52

  "Δικαίων και αδίκων"; Μα ο κ. Πάγκαλος είπε στη Γενεύη πως δεν υπάρχουν Έλληνες που να μην κλέβουν. Ποιοι είναι οι "δίκαιοι";

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/06/2011 20:20:47

  Greece To Sell 6-Month T-Bills On June 14

  Greece will auction on June 14 26-Weeks T-Bills, in book entry form, with maturity 16 December 2011, said Hellenic Debt Management Agency.

  The amount to be auctioned is €1,250 million, while settlement date is June 17, 2011.

  Only Primary Dealers are allowed to participate, while non – competitive bids can be submitted up to 30% of the auction amount.

  On top of that, Primary Dealers can submit non-competitive bids up to another 30% of the auctioned amount, until June 16, 2011 (12:00 p.m. local time).

  No commission will be paid for the T-Bills auctioned, according to the announcement.

  ΠΠ

 3. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 10/06/2011 20:38:23

  Δίδυμο φωτιά,ειδικά ο ανύπαρκτος ο Κουσελάς όλα τα λεφτά.....

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/06/2011 20:47:48

  Η Αμερική υποβαθμίστηκε από Γερμανικό οίκο από ΑΑΑ+ σε ΑΑ.
  Άρχισαν τα μπάσα.

  Μέχρι τώρα ήταν τα πρίμα. Σκούζανε απλώς.

  Τώρα βρυχώνται.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 10/06/2011 23:13:07

   Γερμανικός οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας, είναι σαν να λές Γάλλος σύμβουλος αποκρατικοπόιησης. Ή Άγγλος chef. Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν στην αγορά, είναι του Κεντρικού Σχεδιασμού. Απλά σηκώνουν παντιέρα μπας και συνεχίσει το αστειάκι που ξεκίνησαν επί Βιλχελμ Καϊζερ. Σύντομα και προστάτες των Μουσουλμάνων.

   Μακάρι να υποβαθμισθόύν οι ΗΠΑ. Θα κλείσει η BMW (και 3-4 άλλα Κετνρικοευρωπαϊκά μαγαζιά)

 5. Πητ avatar
  Πητ 10/06/2011 20:55:23

  Το πιο εμετικό που είπε ήταν πως όσοι έχουν λεφτά στο εξωτερικό θα ελεγχθούν για την προέλευση τους. Όσοι τα φέρουν πίσω δεν θα ελεγχθούν. Για να μην καταρρεύσουν οι κ@#$τράπεζες μας εκβιάζουν να φέρουμε πίσω τα λεφτά μας. Δηλ. δουλεύουμε τόσα χρόνια για να μπορούν οι τράπεζες να δίνουν λεφτά μας στο ALTER και στους άλλους φίλους τους.
  Όχι ρε αλήτες, τα λεφτά θα μείνουν έξω, ούτε μια δεκάρα στη χώρα σας.

 6. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/06/2011 21:25:30

  Greece
  David, George A., Chairman, Coca-Cola H.B.C. S.A.
  Hardouvelis, Gikas A., Chief Economist and Head of Research, Eurobank EFG
  Papaconstantinou, George, Minister of Finance
  Tsoukalis, Loukas, President, ELIAMEP Grisons

  Που ειναι αυτοι οι 4 ??? οεο οεο ο τριτος μας εδωσε τα μετρα και θα φυγει??

  κοφαλες

  ΠΠ

  • manos avatar
   manos @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 10/06/2011 22:00:22

   Εκτός από το παιδί του υπουργείου, οι άλλοι ως τι ακριβώς παρίστανται?
   Επίσης μου αρέσει η λέξη "κοφάλες" στο τέλος. :-)

   good night PP

   • Θετταλός avatar
    Θετταλός @ manos 10/06/2011 22:49:35

    http://www.youtube.com/watch?v=pkgGOFXuYPw

    Alex Jones' ENDGAME - Trailer

   • Θετταλός avatar
    Θετταλός @ manos 10/06/2011 22:52:59

    Alex Jones' ENDGAME - Trailer

    http://www.youtube.com/watch?v=pkgGOFXuYPw

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 10/06/2011 22:10:57

  Κύριε ΠΑΠΑΚι τα 32 δισεκατομμύρια τα βρήκες μαζί με τον ΓΑΠ ή ακόμα;

 8. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 10/06/2011 22:17:51

  To σύστημα Τρέμη. Οι πολιτικοί ζητούν ο ένας απ΄ τον άλλο κι απ΄τα ΜΜΕ στήριξη και συμπαράσταση για να κρατηθούν στην εξουσία. Κάτω απο τα πόδια τους ακούγονται τριγμοί και σε κάθε τους βήμα αγωνιούν πότε το σαθρό πάτωμα θα υποχωρήσει και θα τους καταπιεί η κοινωνία. Οι δανειστές εκβιάζουν για συναίνεση αλλά αμφιβάλω αν και τα δύο μεγάλα κόματα συγκεντρώνουν το 30% της προτίμησης της κοινωνίας.
  Προβλέπω ότι νέες υγιείς δυνάμεις θ΄ αναδειχτούν και θα τους παρασύρουν και τους δύο σαν τσουνάμι.
  Ο Σαμαράς αν δεν αλλάξει την στρατηγική του ώριμου φρούτου και να συνταχθεί με την κοινωνία που απαιτεί ριζικές και θεσμικές αλλάγες , δεν θα τον φάει τον καρπό της εξουσίας γιατί δεν θα υπάρχει το δένδρο.

 9. spiros1 avatar
  spiros1 10/06/2011 23:22:19

  Θηλιά στο λαιμό των πολιτών. Επιβάλλουν Θατσερική εισφορά, οι χασάπηδες του Υπουργείου Οικονομικών. Εγκληματούν εις βάρος της οικογένειας. Λεηλατούν τα λαϊκά στρώματα. Ο εντεταλμένος των διεθνών τοκογλύφων δηλώνει θρασύτατα.
  «Η χώρα είναι καταχρεωμένη και συνεπώς οι πολίτες της…».
  Ξεδιάντροπη δήλωση, Προκλητική Δήλωση του απίθανου μαθητευόμενου μάγου. Οι κόποι μας πάνε στην χαβούζα του ΠΑΣΟΚ. Δεν θέλει να καταλάβει ότι «Χρεοκοπεί ο κοινοβουλευτισμός, χρεοκοπεί το σύστημα, χρεοκοπούν αυτοί που στήριξαν το σύστημα». Να υποθηκεύσετε τις περιουσίες σας στους διεθνείς τοκογλύφους. Εσείς και οι φίλοι σας «οι σύμβουλοι, γραμματείς και Φαρισαίοι» τι κάνετε;
  Βάζει νέους φόρους και νέες αρπαχτές, τύπου «εισφορές αλληλεγγύης» σε αυτούς που έχει ήδη ξεσκίσει!

  Ευχαριστούν τους διεθνείς τοκογλύφους, τους χρωστάμε και χάρη που μας στραγγαλίζουν.
  Χρησιμοποιούν την γλώσσα των δανειστών τοκογλύφων. «Ευλογία το μνημόνιο».
  Πατριωτική ευθύνη είναι να πτωχεύσει η χώρα, Αυτούς που τάχα προσπαθούν να σώσουν, τους ξεκληρίζουν. Σώζουν χρεοκοπημένους με νέα τοκογλυφικά δάνεια.

  Οι 49 υπουργοί που είπαν «ναι» θα οδηγηθούν σύντομα στο ειδικό δικαστήριο. «Θα προχωρήσουμε με διαφάνεια, γρήγορα, και αποτελεσματικά». Παίζουν με τις λέξεις
  Νομίζουν ότι τρώμε κουτόχορτο, νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν.

  Πάλι τρομοκρατεί με μισθούς και συντάξεις. Πουθενά δεν περιγράφει που θα έχει ένα καλύτερο κράτος.
  Κατακρεουργούνται οι συντάξεις, από τους σφαγείς και τους χασάπηδες. Ο Τούρκος κατακτητής είχε επιβάλει κεφαλικό φόρο. Σήμερα ο κατοχικός ΓΑΠ επιβάλλει κεφαλικό φόρο, γιατί είναι ανίκανοι να πατάξουν την φοροδιαφυγή. Γιατί πληρώνουμε όλους αυτούς τους κηφήνες των υπουργείων και των ελεγκτικών μηχανισμών ; Τι κάνουν ; Όλη την ημέρα πίνουν καφέδες και παίζουν πρέφα;

  Θα μπει πλαφόν στις επικουρικές συντάξεις έστω και αν έχουν πληρωθεί χρυσοπληρωμένες εισφορές.
  Πάνω από 300 ευρώ επιβάλλεται «εισφορά αλληλεγγύης» δηλαδή κλοπή. Αυτό το φρούτο της αρπαγής του ΠΑΣΟΚΙΣΤΑΝ, παρατράβηξε. Είναι μια κλοπή από κλέφτες. Είναι ανήθικο από ένα κράτος ανήθικο
  Και ανάλγητο. Το κράτος σπατάλησε τις εισφορές των συνταξιούχων. Αναδρομικά θα κλαπεί και το εφάπαξ κατά 35%. Αυτά τα ταχυδακτυλουργικά, φακιρικά σκέφτονται οι διάφοροι Κουτρουμάνηδες, Λοβέρδοι, Κουσελάδες,
  Κατσέληδες του Κολωνακίου, η συνδικαλίστρια οδοντίατρος, πρώην εργατομητέρα και νυν εθνομητέρα ονόματι Δρέττα. Τώρα ξεδοντιάζει χωρίς αναισθητικό τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους!

  • Dee Jay Stelios avatar
   Dee Jay Stelios @ spiros1 11/06/2011 01:13:08

   Φιλαράκο μόνο η αχώνευτη η Δρέττα είναι? Η άλλη η κολλητή του ΓΑΠ η Ξεναγιαννακο,η ανύπαρκτη η Γεννηματά που διορίστηκε με τη μία στην Εθνική λόγω ονόματος,η easy police rider Νταλάρα με τις βιλάρες της,η πολυταξιδεμένη Τσόκλαινα,,δεν ξέρεις τι να πιάσεις και τι να αφήσεις.Μιλάμε για γυναίκες έτοιμες για όλα.Α ξέχασα και την καλύτερη από όλες,τη τσεβδή την Τζάκρη που κατέθεσε στεφάνι κρατώντας τσάντα louis vouiton ή πως διάολο τι λένε,μιλάμε για μεγάλο μπάζο.Για όλες, πρέπει ΤΣΟ-ΛΟ κυρίως το δεύτερο......

 10. NIK THE GR avatar
  NIK THE GR 11/06/2011 00:28:44

  Μπρε κοφες
  ας μου εξηγησει καποιος πως μπορει να υπαρξει αναπυξη οταν καταργεις συνεχεια θεσεις εργασιας και δεν δημιουργεις αλλες στη θεση τους?πως κοβεις κεφαλια οριζοντια και δεν δινεις και καμμια καθετη να την γλυτωσει και κανενας χριστιανος και να δωσει πνοη στην αναπτυξη?
  Χαραμι τα Χαρβαρντ και τα σ.....τ@ πανεπιστημια που βγαλατε εγω με τον Φασολα τον μαναβη τον Ρετσινα τον ταβερνιαρη,τον Τσικ τον τσιχλεμπορα και αλλα καλα παιδια της πιατσας καλυτερα θα το πηγαιναμε το καραβι.
  Μετρα,μετρα,μετρα αντε που να σας τα παρουνε να τελειωνουμε!!!

 11. Γιάννης τρελός avatar
  Γιάννης τρελός 11/06/2011 00:45:16

  Πραγματικά αν δεν επαναστατήσουμε θα ζήσουμε χειρότερα απο τα κομμουνιστικά καθεστώτα και καλά...μιλάμε για τα χειρότερα μέτρα που ούτε ο Τσάρος Ρωμανόφ δεν τα είχε πάρει

 12. Παναγιώτης avatar
  Παναγιώτης 11/06/2011 10:56:03

  Η θηλιά του σχοινιού της κρεμάλας έχει διάφορα μεγέθη ή one size fits all?

 13. JOHN avatar
  JOHN 11/06/2011 19:01:36

  Δεν νομιμοποιουνται να εξαθλιωνουν μια χωρα με αυτο το τροπο.Κανουν ακριβως τα αντιθετα απο αυτα που υποσχεθηκαν στο κοσμο για ν αρπαξουν την εξουσια.Μεχρι ποτε θα ειμαστε υποχρεωμενοι να τους τρωμε στη μαπα?Ας του επιστρεψουμε το¨φτανει πια¨που μας ελεγε καποτε.Τα δηληματα και οι εκβιασμοι η μετρα η πτωχευση,η οπως αλλιως το θετουν για να τρομαζουν περισσοτερο,ειναι ψευτικα,στις δημοκρατιες δεν υπαρχουν μονοδρομοι μονο καταδικες για αναλγητους και πουλημενους καραγκιωζιδες σαν κι αυτους που μας κυβερνουν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.