#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2013 10:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκηνικό αναταραχής στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει έξοδο της Κύπρου από την ΕυρωζώνηΝέο σκηνικό αναταραχής, στήνεται στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του ΑΚΕΛ να ζητήσει έξοδο της Κύπρου από την Ευρωζώνη και τη διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος αντί της υιοθέτησης του Μνημονίου. Το Αριστερό Ρεύμα, που απηχεί τις θέσεις της Αριστερής Πρωτοβουλίας και του Π. Λαφαζάνη, χαρακτήρισε ιστορική την απόφαση, βάζοντας νέα διλήμματα στην επίσημη ηγεσία. Τι θα κάνει άραγε ο κ. Τσίπρας που πότε τη μια είναι με το ευρώ και πότε αφήνει το ενδεχόμενο εξόδου από αυτό; Αν και προς το παρόν δεν έχουν εκδηλωθεί μαζικές τάσεις εξόδου από το κοινό νόμισμα, πληθαίνουν οι φωνές ορισμένων συνιστωσών που στρέφουν το βλέμμα τους σε μια προοπτική της Ελλάδας εκτός Ευρωζώνης.

Όμως, στην παρούσα φάση ο διχασμός στην Κουμουνδούρου έχει διαφορετικές επιπτώσεις. Οι δυνάμεις που θέλουν έξοδο από το ευρώ πληθαίνουν και πολλοί Συριζαίοι στρέφονται προς την πιο «καθαρή θέση» που εκφράζει το «Σχέδιο Β» του Αλέκου Αλαβάνου.

Πολλοί πλέον κατηγορούν τον κ. Τσίπρα για «θολή» γραμμή στο ζήτημα αυτό με αποτέλεσμα να βλέπουν ως διέξοδο μια πιθανή στήριξη του κ. Αλαβάνου. Το κατέγραψε άλλωστε και η δημοσκόπηση της Alco όπου το «Σχέδιο Β» φαίνεται να κερδίζει 1,4% του κόσμου, ποσοστό που κυρίως προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται λοιπόν αντιμέτωπος με ένα μεγάλο πρόβλημα που σαφέστατα επηρεάζει το εκλογικό του ποσοστό και δημιουργεί την εικόνα ενός κόμματος που κατατρύχεται από έντονες διαφορές. Γι' αυτό και προς το παρόν η επίσημη Κουμουνδούρου δε θέλει να σχολιάσει τα περί εξόδου από το ευρώ.

Όσο για το ΑΚΕΛ τι να πει κανείς; Όταν ένα κόμμα και ο Πρόεδρος Χριστόφιας, συνέβαλαν τα μέγιστα στην κατάρρευση της οικονομίας της Κύπρου, είναι τουλάχιστον αστείο να ζητούν τώρα εναλλακτικά σχέδια.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

«1. Είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι η Κύπρος βρίσκεται ενώπιον ιστορικών αποφάσεων που θα καθορίσουν το οικονομικό αλλά κυρίως το πολιτικό μέλλον της.

2. Οι αποφάσεις του Eurogroup της 15ης Μαρτίου και η συμφωνία της 25ης Μαρτίου έχουν δημιουργήσει νέα, πρωτοφανή, αρνητικά και καταστροφικά δεδομένα για την κυπριακή οικονομία. Οι σοβαρότατες επιπτώσεις στον τραπεζικό τομέα, και ευρύτερα στην οικονομία, και η συνακόλουθη ύφεση λόγω των μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, αφαιρούν τη δυνατότητα ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας στο επόμενο διάστημα, μειώνουν τον κοινωνικό ρόλο του κράτους και δημιουργούν συνθήκες μακροχρόνιας επιδείνωσης ως αποτέλεσμα της αναπόφευκτης συνομολόγησης νέων μνημονίων.

3. Όπως προκύπτει από την επιστημονική μελέτη που είχαμε ενώπιόν μας, τα αίτια της παρούσας κρίσης έχουν ως βασική αφετηρία από τη μια την παγκόσμια οικονομική κρίση, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της οικονομικής λιτότητας και διαχείρισης του συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και από την άλλη τις ευθύνες του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο. Με βάση όλα αυτά, η επιστημονική ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μόνη επιλογή της Κύπρου είναι η λύση εκτός δανειακής σύμβασης και μνημονίου. Η αναζήτηση μια τέτοιας λύσης το πιθανότερο ισοδυναμεί με απόφαση εξόδου της Κύπρου από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση του ευρώ».

Ωστόσο, το ΑΚΕΛ αναγνωρίζει ότι αυτή η λύση «είναι μια επίσης επώδυνη επιλογή», τονίζοντας ότι οι αναμενόμενες συνέπειές της δημιουργούν την ανάγκη μέγιστης λαϊκής στήριξης και απαιτούν θυσίες.

Η Ολομέλεια της ΚΕ ΑΚΕΛ, χωρίς να παραγνωρίζει τους κινδύνους και τις δυσκολίες υλοποίησης μια τέτοιας απόφασης, αναφέρεται στην ανακοίνωση, απευθύνεται στην κυβέρνηση, στις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις και στο σύνολο της κυπριακής κοινωνίας και θέτει ενώπιόν τους την πρόταση για έναρξη ενός γόνιμου πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου προς αυτή την κατεύθυνση. «Είναι η άποψή μας ότι μια τέτοια σοβαρή απόφαση θα πρέπει να ληφθεί από τον ίδιο το λαό σε δημοψήφισμα», τονίζεται.

Tέλος, το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωσή του καλεί τον κυπριακό λαό να δώσει μαζικά το «παρών» στην αυριανή κινητοποίηση έξω από τη Βουλή, την οποία διοργανώνει η Κίνηση Πολιτών ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις πολιτικές λιτότητας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ενόψει της συζήτησης του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, «ο λαός μας θα πρέπει να στείλει ηχηρό μήνυμα αντίστασης απέναντι στις καταστροφικές συνέπειες των αποφάσεων του Eurogroup της 15ης και της 25ης Μαρτίου».

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 30/04/2013 11:27:50

  Αυτή τη στιγμή η κυπριακή ηγεσία πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αν θέλει την παραμονή στο ευρώ.
  Η ευρωζώνη στηρίχθηκε στην ελευθερία διακίνησης πολιτών, κεφαλαίων και υπηρεσιών.

  Λόγω των καταστροφικών αποφάσεων του Eurogroup της 15ης Μαρτίου και της συμφωνία της 25ης Μαρτίου στην σχέση Κύπρου-ευρωζώνης ισχύει μόνο η ελευθερία διακίνησης πολιτών.
  Γιατί ένα ευρώ στις κυπριακές τράπεζες δεν έχει την ίδια αξία με ένα ευρώ στις ελληνικές και αυτό έχει άμεσο αντίκτυπο και στην διακίνηση εμπορευμάτων και υπηρεσιών...
  Οπότε η Κύπρος είναι φορτωμένη με όλα τα κακά του κοινού νομίσματος και δεν βλέπει κανένα από τα καλά του.

  Εμάς μας ζητήθηκαν θυσίες για να παραμείνουμε στο ευρώ.

  Στην Κύπρο ζητούνται θυσίες και καταστροφή της κοινωνικής οικονομίας με την Κύπρο ήδη εκτός ευρώ.
  Οπότε παρά το αμαρτωλό παρελθόν του Χριστόφια η πρόταση του ΑΚΕΛ είναι λογικότατη.

  • Ενας Έλληνας avatar
   Ενας Έλληνας @ blue nile 03/05/2013 06:53:36

   ...αγαπητέ, πλέον το έχουν καταλάβει και τα μικρά παιδάκια, ότι το ΕΥΡΩ είναι αυτό που ήταν πάντα, για εμάς τους Έλληνες -- απλώς κάναμε ότι δεν το "βλέπαμε" όταν ...τα δανεικά πέφταν βροχή--...ΣΚΛΗΡΟ ΞΕΝΟ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ, δίχως όμως να έχουμε δικό μας νόμισμα...το έχουν καταλάβει πλέον και τα 5χρονα παιδάκια...ότι ΔΕΝ Υπάρχει άλλη επιλογή -- πλην της απόλυτης αυτοκαταστροφής -- παρά η όσον το δυνατόν ταχύτερη απαγκίστρωση απο την δολοφονική θηλειά που λέγεται ΕΥΡΩ και ΕΥΡΩΖΩΝΗ...μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας...

 2. fe avatar
  fe 30/04/2013 11:46:12

  Ηταν θεμα χρονου το θεμα να τεθει και επισημα σε καποια χωρα της Ε.Ε.Πιστευω θα ακολουθησουν και αλλες.Σημερα νομιζω θα ψηφηστει στην κυπριακη βουλη το μνημονιο και η δανειακη συμβαση...αν περασει θα περασει οριακα απο τις πληροφοριες που υπαρχουν.Τωρα στα δικα μας πιστευω οτι ΟΛΑ τα κομματα θα πρεπει να εχουν επεξεργασμενο ενα plan b ,πολυ δε περισοτερο ο συριζα.Αν καταφερει και το κανει γρηγορα το κερδισε το παιχνιδι αν οχι εξαφανιζεται.

 3. Αρχιμήδης avatar
  Αρχιμήδης 30/04/2013 12:19:38

  Θα ήταν αδιανόητη η υποδούλωση της Ευρώπης στη Γερμανία, μέσω του Ευρώ.
  Το ξήλωμα του δικτυού γύρω απ' τις χώρες του Νότου από κάπου θα αρχίσει σίγουρα. Στην Κύπρο η εισβολή της Αυτοκρατορίας του χρήματος έγινε με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο. Είναι λογικό λοιπόν απο εκεί να υπάρξει και η ανάλογη αντίδραση...Mετά έρχεται η σειρά μας...

 4. B.Q avatar
  B.Q 30/04/2013 12:43:37

  Εδώ που τεχνηέντως οδήγησαν οι αισχροί τοκογλύφοι τα πράγματα, μη επώδυνη λύση δεν υπάρχει. Το ερώτημα είναι επιλέγοντας ποιόν δρόμο, εξασφαλίζεις την ανεξαρτησία σου και την μετά από θυσίες ευημερία του λαού σου. Ποιές είναι οι απαιτούμενες κινήσεις στη σκακιέρα ώστε να ''παίζεις'' έστω και ματώνοντας εξυπηρετώντας το Εθνικό σου συμφέρον και όχι αυτοκαταστρεφόμενος, σπαταλώντας ασκόπως πολύτιμο χρόνο, βουλιάζοντας πειθήνια στην ύφεση, την ανεργία και την υπανάπτυξη.
  Ο Ελληνικός Κυπριακός λαός, χρειάζεται επειγόντως ΗΓΕΤΗ-ΟΔΗΓΟ.
  Το πάθος, το πείσμα, την αγωνιστικότητα και την αυτοθυσία τα διαθέτει, ώστε ν΄αντισταθεί και να νικήσει.

 5. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/04/2013 12:44:38

  Πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.Το ΑΚΕΛ φέρει βαρύτατες ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό της Κύπρου.Απο το 2007 υπήρχαν εμπεριστατωμένες απόψεις και θέσεις αναφορικά με την οικονομική πορεία της Κύπρου.Πιστό στο σταλινικό του χαρακτήρα αποφάσισε πως το Καλό του Κόμματος είναι και καλό της Κύπρου.Διαχρονικά το ΑΚΕΛ υπηρέτησε άριστα και τα αγγλικά συμφέροντα ως αυτά διαμορφώνονταν.Μετά απο την ηχηρή αναγγελία της είδησης περί επίσκεψης της Κας Δούρου και του Κου Ησυχου στην Κύπρο σε μια προσπάθεια στήριξης του ΟΧΙ της Κυπριακής Βουλής την σκυτάλη ανέλαβε ο Κος Κωνσταντακόπουλος ο οποίος αναφέρει ωμα και κυνικά πως μια τέτοια στάση αυτη την στιγμη απογυμνώνει την Κύπρο απο κάθε διαπραγματευτική δύναμη και την καθιστά υποχείριο των Τούρκων ουσιαστικά δηλαδή μια επανάληψη του σχεδίου ΑΝΑΝ σε κομψότερη έκδοση και κεκαλυμμένη με τον μανδύα της δημοκρατικής διαδικασίας.

  Η Συμμαχία με τον διάβολο λοιπόν αποκτά σάρκα και οστά σε όλο τον Ελλαδικό χώρο Η Συμμαχία του Νότου της Ευρώπης των Λαών έχει αποκτήσει πλέον τον χαρακτήρα σύντομου ανέκδοτου και συνοδεύει την λατινική ονείρωξη .Το γεγονός ότι δημοσκοπικά πλέον καταγράφεται η αμφισβήτηση αναφορικά με το κατά πόσον ο σκληρός ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ- ο οποίος και διαθέτει σοβαρή διπλωματική εμπειρία στις διαπραγματεύσεις απο τις καταλήψεις των σχολείων- είναι δυνατόν να διαπραγματευτεί μέχρι τέλους με την σημερινή Γερμανία και να αποτελέσει απειλή για τον γερμανικό ηγεμονισμό προκαλεί μια ακόμα διελκυστίνδα στο μόρφωμα ΣΥΡΙΖΑ

  Μένει λοιπόν να πάρουν οι Εθνικές Δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΚΕΛ την τύχη του Ελληνισμού στα χέρια τους και να πραγματώσουν την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας και της εθνικής κυριαρχίας ως την ορίζουν

  • GN avatar
   GN @ Δρόλαπας 30/04/2013 15:35:50

   Ενώ το ξεκινάς καλά και το προχωράς σωστά στο τέλος πετάς αυτό περί " Εθνικών Δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΑΚΕΛ" το καις ... Κρίμα....

 6. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 30/04/2013 13:14:28

  Λαφαζάνης, Αλέκος Αλαβάνος( "να κάνουμε την πλατεία Συντάγματος Πλατεία Ταχρίρ"), Χριστόφιας- ΑΚΕΛ(οι καταστροφείς της της κυπριακής οικονομίας)...
  Οι δραχμολάγνοι έχουν την ηγεσία που αξίζει στις παλαβομάρες τους.
  Μόνο να μην πιάνουν στο στόμα τους τον Τάσσο, ο οποίος την 1/5/2004 δήλωνε:
  "Από αυτή την ώρα η Κυπριακή Δημοκρατία ανήκει και τυπικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γίνεται πλήρες, οργανικό και αναπόσπαστο μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Η ένταξή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συνεπάγεται μόνο δικαιώματα. Συνεπάγεται υποχρεώσεις και ευθύνες. Διεκδικούμε και θα έχουμε τα δικαιώματα που μας ανήκουν. Αλλά και θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες που μας αναλογούν. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να μην αποδειχθούμε ένα ενοχλητικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά να αναδειχθούμε ένας εποικοδομητικός και δημιουργικός εταίρος "

  Τον Αλαβάνο να τον επικακαλούνται όσο θέλουν οι δραχμολάγνοι, που έκ των πραγμάτων συντάσονται μαζί του. Τον Τάσσο να μην διαστρέφουν.

  • GN avatar
   GN @ Κώστας ΜΠ 30/04/2013 15:35:23

   ΣΩΣΤΟΣ!!!!!!!!

 7. χαρης avatar
  χαρης 30/04/2013 13:20:15

  Η εξοδος απο το ευρω πρεπει να γινει συντεταγμενα και με σχεδιο απο ολες τις χωρες του νοτου αλλωστε αργα ή γρηγορα εκει οδηγουμαστε με την σταση της γερμανιας

 8. foros1 avatar
  foros1 30/04/2013 13:21:07

  θα ηταν ενδιαφερον καποιος οικονομολογος να εξηγουσε τις εναλλακτικες διαδικασίες σε μια επιστροφή σε εθνικό νομισμα.
  για παραδειγμα τι θα συμβεί αν το υποψηφιο κρατος κοψει εθνικό νομισμα με αντικροισμα κατοχης χρυσου ή κατι αλλο και παραλληλα διατηρήσει και τα ευρώ που εκεινη την στιγμη κυκλοφορουν εντος της επικρατειάς του;
  σε μια τετοια περιπτωση δεν ειναι αυξηση ρευστότητας για την ΕΚΤ;
  και αν τυχον φυγει και μια μεγαλύτερη χωρα, τι γινεται με τα νομισματικα αποθεματα σε ευρω της Κινας π.χ. και αλλων χωρών;

  • fe avatar
   fe @ foros1 30/04/2013 14:17:40

   ωραιος!!!

   καιρος να ανοιξει η συζητηση.

 9. Nik avatar
  Nik 30/04/2013 14:26:38

  Το πολιτικό κατεστημένο της Κύπρου δεν κατάλαβε ποτέ την ουσία και σημασία της ισχύος. Πάντα έπαιζε με όρους που μόνο αυτό καταλάβαινε, όπως την "διεθνοποίηση" του προβλήματος και άλλα ηχηρά αλλά κούφια. Το οικονομικό κατεστημένο επανέλαβε το ίδιο λάθος σε άλλο πεδίο. Αντί να περιοριστεί σε ένα σύστημα "παρκαρίσματος" διεθνούς κεφαλαίου υπερεκτίμησε τις δυνάμεις του και άρχισε να προσφέρει υπερβολικά επιτόκια και να προκαλεί.

  Οπως μάθαμε πριν μερικές εβδομάδες οι γερμανικές μυστικές υπηρεσείς είχαν εντοπίσει και είχαν μνημονεύσει την κατάσταση και τα δυνητικά προβλήματα που θα προέκυπταν. Αυτό που ήταν πασιφανές στους Γερμανούς διέφυγε των ντόπιων τεχνοκρατών.

  Η κίνηση του ΑΚΕΛ, αν πετύχει, θα συνδυάσει την ανεπάρκεια στο εθνικό με το οικονομικό για να ολοκληρώσει την καταστροφή. Η κατάσταση δεν χωρά μαρξιστικά πειράματα και πολιτικάντικα κόλπα.

  Αν είναι να φύγουμε από το Ευρώ τότε ας το κάνουμε όταν έχουμε ξεφύγει τον κίνδυνο και θα έχουμε την απαιτούμενη οικονομική δύναμη. Τότε ο τσαμπουκάς θα έχει την ανάλογη "προστιθέμενη αξία".

 10. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 30/04/2013 15:01:57

  Στους καιρούς που ζούμε τίποτα δεν είναι ταμπού, εκτός από ήδη βιαίως απωλεσθέν κράτος δικαίου και κοινωνικό κράτος του 20ού αιώνα.
  Οι τυφλές και εθελούσιες προσκολλήσεις σε ατσαλάκωτα δόγματα και δη στα ευρωλάγνα είναι πασιφανές ότι βλάπτουν εθνικά και κοινωνικά συμφέροντα ενίοτε.
  Ανάλογα με το πώς σου φέρονται, είναι λογικό να αντιδράς.
  Τίποτα δεν θα είναι εύκολο, αλλά εάν πρόκειται η όποια συμμαχία ή συνεταιριλίκι (λέμε τώρα) καταντά υπερβολικά ετεροβαρής, ουσιαστικώς επαχθής, δεν μπορείς παρά να εξετάζεις όλα τα ενδεχόμενα.
  Οι πολιτικές καριέρες των επαγγελματιών της πολιτικής δεν μπορεί να συγκινούν και να ενδιαφέρουν μια βαρέως χειμάζουσα κοινωνία, ιδίως εάν μέχρι σήμερα διαδραμάτισαν ουσιαστικό συμμετοχικό ρόλο σε ό,τι μας οδήγησε εδώ.
  Η σωτηρία της κοινωνίας προηγείται παντός άλλου. Και της κατ' ευφημισμό οικονομίας (η οποία υπάρχει χάριν της κοινωνίας, όχι το αντίστροφο). Οχι ότι υποτιμάται ο ρόλος της, αλλά δεν μπορεί να γίνεται δεκτό ότι θέλουμε να ευημερούν μόνον τα νούμερα με ταυτόχρονη κοινωνική καταστροφή και εθνική κατάθλιψη.
  Διαφορετικά, η εγχείριση μπορεί να πετυχαίνει, αλλά ο άτυχος ασθενής να αποδημεί εις τόπον χλοερόν, τόπον αναψύξεως κλπ. κλπ.

 11. Διαφωνών avatar
  Διαφωνών 30/04/2013 15:27:15

  Ζήτω η ριζοσπαστική αριστερή πολιτική συμμαχία του Νότου:
  Τσίπρας-Καμμένος-ΑΚΕΛ-Γκρίλο-Αγανακτισμένοι Ισπανίας-Γαρύφαλλα Πορτογαλίας-Αυγά Τουρκίας και...τρέμε Μέρκελ.

 12. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 30/04/2013 16:31:03

  Απλώς οππορτουνιστές.
  Αυτός ο κλασικός όρος ενδοαριστερής πολεμικής, αρκεί για να περιγράψει το τσίρκο που λέγεται ΑΚΕΛ.
  9 δις ELA είναι αυτά που "τράβηξαν" απο την ΕΚΤ (για να μη χάσουν ούτε σέντ οι ιδιώτες μεγαλομέτοχοι της "Λαικής" ρε γαμώτο). Δεν είναι εύκολο να τα χωνέψεις !
  H μέθοδος "get the money and go" είναι απλή και δοκιμασμένη.

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/04/2013 17:40:54

  Ανεξάρτητα τι λέει το τρελό καρναβάλι που δεν μπορεί να βγάλει συνισταμένη των συνιστωσών αν φύγει η Κύπρος θα αρχίσει ένα ντόμινο κατάρρευση που θα επηρεάσει την χώρα μας άμεσα γιατί θα καίγεται η αυλή μας.

 14. christof avatar
  christof 30/04/2013 18:01:01

  Με το πρωτο μνημονιο που απορριφθηκε απο τους Κυπριους θα εχαναν οι καταθετες τους τοκους 2 ετων . Με το δευτερο μνημονιο δεν εχασαν οι κατω των 100.000 αλλα ολοι αλλοι στη,μεν ΛΑΙΚΗ τα εχασαν ολα στη ΚΥΠΡΟΥ το 60% .Αυτοι που τα εχασαν ηταν οι επιχειρηματιες οι ξενοδοχοι οι εμποροι οι οργανισμοι κλπ με αποτελεσμα να μειωσουν τους μισθους των εργαζομενων κατα 50% ,να κλεισουν μαγαζια. Με την απορριψη του μνημονιου θα χασουν τα λεφτα τους κατα 80% λογω της υποτιμησης της λιρας και οι κατω των 100.000.ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ στους αδελφους και στα δικα μας.

 15. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/04/2013 21:00:11

  GN η τελευταία παράγραφος είναι απο τις πιο σοβαρές πένες της Αριστεράς, παρά το γεγονός ότι την απομόνωσα δείχνει τον τρόπο που η Αριστερά σε Ελλάδα και Κύπρο αντιλαμβάνονται τα όσα συμβαίνουν.Αν λοιπόν δεν έγινε σαφές σπεύδω να ξεκαθαρίσω είναι ειρωνεία σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι το Κόμμα τους είναι ο Λαός και το Εθνος, το ως την ορίζουν νομίζω το αποκαλύπτει παρόλα αυτα θεωρώ την διευκρίνηση αναγκαία κα ισε ευχαριστω

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.