04/08/2009 21:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκηνικό Ιμίων στη ΡωΓια δεύτερη συνεχόμενη μέρα επεισόδιο γύρω από τη Ρω, πάλι με πρωταγωνιστές τούρκους δημοσιογράφους.

 Τρία σκάφη προσέγγισαν τη Ρω σε απόσταση ενός μιλίου. Τα δύο αποχώρησαν μόλις είδαν ένα σκάφος του ελληνικού Λιμενικού Σώματος, το τρίτο παρέμεινε στην περιοχή. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, στο σκάφος επέβαιναν εκτός του κυβερνήτη, τέσσερα άτομα, όλοι Τούρκοι υπήκοοι, τα οποία κατά δήλωσή τους είχαν την ιδιότητα του δημοσιογράφου, του τηλεοπτικού σταθμού Ι.Η.Α. Το σκάφος απέπλευσε ύστερα από έλεγχο και συστάσεις ανδρών του Λιμενικού, που έσπευσαν επί τόπου.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιχείρησαν για δεύτερη φορά να στοιχειοθετήσουν νέα αμφισβήτηση για την κυριαρχία της νησίδας. Ομάδα δημοσιογράφων της εφημερίδας "Σαμπάχ" ισχυρίζεται ότι συνελήφθη κοντά στο «απροσδιορίστου κυριότητας» (!) -όπως το χαρακτηρίζει - νησί της Ρω και οδηγήθηκε πίσω στο Κας της Τουρκίας.

Τόσο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όσο και η τουρκική κυβέρνηση δεν προέβησαν σε κανένα σχόλιο.

Χθες Δευτέρα το «κανάλ D» με εικόνες από τη Ρω και το φυλάκιο που βρίσκεται εκεί υποστήριζε ότι «η Ελλάδα, με ένα νέο τετελεσμένο, οικειοποιήθηκε μια νησίδα που δεν ανήκει σε κανέναν».

Το ρεπορτάζ ενέτασσε τη Ρω μεταξύ των «απροσδιορίστου κυριότητας» νησίδων και υποστήριζε ότι «η νησίδα δεν είναι έδαφος ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ελλάδας και ήδη απαγορεύεται ο εποικισμός της και η εγκατάσταση στρατιωτών».Στιγμιότυπο από τη στιγμή άφιξης του σκάφους του Λιμενικού, όπως μεταδώθηκε σε βίντεο του τουρκικού πρακτορείου Ihlas

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 04/08/2009 22:14:08

  "Το σκάφος απέπλευσε ύστερα από έλεγχο και συστάσεις ανδρών του Λιμενικού, που έσπευσαν επί τόπου".

  Έσταξε η ουρά τού γαϊδάρου!
  Τι θα πει συστάσεις; "Θα το πω στη μαμά σου" και "όλα στην κυρία";

  Εδώ κανονικά θα έπρεπε να συλλάβουν τους Τούρκους για παράνομη είσοδο στην χώρα και να αφήσουν μετά την Τουρκία να χτυπιέται. Εδώ δυο βδομάδες έκαναν οι Τούρκοι στα σύνορα τού Έβρου να επιστρέψουν την αγελάδα στον Εβρίτη ιδιοκτήτη της, κι εμείς αφήσαμε τα κοπρόσκυλα να φύγουν πίσω με συστάσεις;

 2. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 04/08/2009 23:01:45

  Μπορούμε να στείλουμε τον Νταλάρα στο νησί για αρπαχ... ε, εννοώ συναυλία, σε μια προσπάθεια επίθεσης φιλίας...
  Η χειρότερη τιμωρία για τους Τουρκαλάδες.

 3. propagator avatar
  propagator 04/08/2009 23:17:06

  Τώρα η Ρως ΚΑΙ στο wikipedia!

  http://todilitirio.blogspot.com/2009/08/blog-post_04.html

 4. Factorx avatar
  Factorx 05/08/2009 14:47:24

  Διέψευσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών τους ισχυρισμούς ορισμένων μέσων ενημέρωσης της γειτονικής χώρας περί «σύλληψης» ή «κράτησης» από τις ελληνικές αρχές τριών Τούρκων δημοσιογράφων που θέλησαν να βιντεοσκοπήσουν δραστηριότητες στη νησίδα Ρω, ανοιχτά του Καστελόριζου.

  «Δεν τίθεται θέμα σύλληψης ή κράτησης Τούρκων δημοσιογράφων» δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Μπουράκ Οζουγκιεργκίν και προσέθεσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες που το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει από τις αρμόδιες τουρκικές αρχές, «κάποιοι Τούρκοι δημοσιογράφοι που ήθελαν να πάρουν εικόνες στα ανοιχτά του Καστελόριζου, εμποδίστηκαν από τους αρμόδιους της ελληνικής ακτοφυλακής που τους ρώτησαν ποιος είναι ο σκοπός της παρουσίας τους στην περιοχή». «Κατόπιν επικοινωνίας μεταξύ των σκαφών της Τουρκικής και Ελληνικής ακτοφυλακής οι Τούρκοι δημοσιογράφοι επέστρεψαν στο Κας» συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

  Ο Τούρκος εκπρόσωπος προσέθεσε ότι: «Το υπουργείο μας έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες».

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.