#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/03/2008 03:49
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκηνές από το παρελθόν στο Κόσοβο

Σκηνές από τον εφιάλτη της περασμένης δεκαετίας θυμίζουν οι πληροφορίες που φτάνουν για τα χειρότερα επεισόδια που σημειώνονται στο βόρειο Κόσοβο μετά την απόσχιση. Δεκάδες αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ και πολίτες έχουν τραυματισθεί, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά. Οι συμπλοκές άρχισαν στα δικαστήρια επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την βόρεια Μιτρόβιτσα. Γίνεται χρήση πυροβόλων όπλων και τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στην πόλη συρρέουν πολίτες από διάφορα μέρη του βορείου Κοσόβου και η κατάσταση είναι τεταμένη. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Θάτσι επέρριψε την ευθύνη για τα επεισόδια στην Σερβία. Η Σερβία και η Ρωσία καταγγέλλουν βία κατά των Σέρβων του Κοσόβου «που αντιστέκονται στη δημιουργία ενός ψεύτικου κράτους στο έδαφος της Σερβίας». Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις ζήτησε από το Βελιγράδι να καλέσει τους Σέρβους της Μιτρόβιτσα να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και εξέφρασε και την ανησυχία της. Το ρεπορτάζ στα σχόλια

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 18/03/2008 04:31:25

  Σκηνές από τον εφιάλτη της περασμένης δεκαετίας θυμίζουν οι πληροφορίες που φτάνουν για τα χειρότερα επεισόδια που σημειώνονται στο βόρειο Κόσοβο μετά την απόσχιση. Δεκάδες αστυνομικοί της αποστολής του ΟΗΕ και πολίτες τραυματίες, εκ των οποίων πολλοί σοβαρά. Η αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει 1.000 περίπου Σέρβους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια και ακολούθησαν συμπλοκές που επεκτάθηκαν σε ολόκληρο το βόρειο τμήμα της Μιτρόβιτσα. Εκπρόσωπος Τύπου της τοπικής αστυνομίας δήλωσε ότι η αστυνομία αποχώρησε επειδή «τα επεισόδια λαμβάνουν επικίνδυνη τροπή, γίνεται χρήση πυροβόλων όπλων και υπάρχουν πολλοί τραυματίες». Τον έλεγχο στην περιοχή επιχειρεί να αναλάβει η Νατοϊκή KFOR. Τα σερβικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι στην πόλη συρρέουν πολίτες από διάφορα μέρη του βορείου Κοσόβου και η κατάσταση είναι τεταμένη.
  Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Θάτσι επέρριψε την ευθύνη για τα επεισόδια στην Σερβία. Η Σερβία και η Ρωσία καταγγέλλουν βία κατά των Σέρβων του Κοσόβου «που αντιστέκονται στη δημιουργία ενός ψεύτικου κράτους στο έδαφος της Σερβίας». Εξετάζουν επίσης κοινά βήματα για να σταματήσει η βία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση. Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζα Ράις ζήτησε από το Βελιγράδι να καλέσει τους Σέρβους της Μιτρόβιτσα να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες και εξέφρασε και την ανησυχία της. Ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ καταδίκασε την υπερβολική και δυσανάλογη βία που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις του NATO κατά των διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά και προειδοποίησε για μία σοβαρή και αδιέξοδη κρίση αν δεν τηρηθούν

 2. Παρατηρητής avatar
  Παρατηρητής 18/03/2008 06:07:35

  isa polemokaphloi!!!!!!!!!!!

 3. Προφήτης avatar
  Προφήτης 18/03/2008 09:24:39

  Οι Σέρβοι, το πιο πιθανό, θα χάσουν.
  Έχουν δεχθεί συνεχή χτυπήματα, είναι μόνοι τους, δεν αντέχουν άλλο.
  Η Ρωσσία, πριν τις εκλογές, έπαιξε το "χαρτί" τού δυτικού Τάντιτς με την συνειδητότητα ότι το Κοσοβο θα χαθεί τελικά, και προώθησε τα συμφέροντα της εξαγοράζοντας μέσω της GASPROM την εθνική πετρελαϊκή εταιρεία.
  Όμως δεν θα έχουν χάσει εντελώς αμαχητί.
  Οι αντιστάσεις αυτές, οργανωμένες ή αυθόρμητες, για δημιουργία εντυπώσεων εν όψει των σερβικών εκλογών ή όχι, δείχνουν ένα διαφορετικό βαθμό υγείας μιας κοινωνίας, ενός έθνους, που δεν εχει ολοκληρωτικά εκφυλισθεί, και αναμένει παθητικά "ειρηνικό ακρωτηριασμό" όπως η Ελλάδα.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 18/03/2008 09:27:55

  Είναι φανερό ότι θα πάρει ο καθένας το δικό του κομμάτι. Το Κόσσοβο θα διαμελιστεί στα δύο.

 5. sxolio.gr avatar
  sxolio.gr 18/03/2008 10:44:14

  Για τον Προφήτη
  ".......δείχνουν ένα διαφορετικό βαθμό υγείας μιας κοινωνίας, ενός έθνους, που δεν εχει ολοκληρωτικά εκφυλισθεί, και αναμένει παθητικά “ειρηνικό ακρωτηριασμό” όπως η Ελλάδα"
  Μπορεις να εμβαθυνεις λίγο???? Τι σχεση έχει η κατασταση στη Σερβια με την Ελλαδα. Ποιος πουστης θελει να μας διαμελησει, τι θα κόψει, τι θα αφήσει
  Τι πρεπει να κανουμε για να γίνουμε επιτυχημενοι και μαγκες σαν τα αδελφια μας τους Σερβους που ξεφτίλισαν τις ΗΠΑ με τισ επιτυχίες τους?????
  ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Ο ΜΙΛΟΣΕΒΙΤΣ???

 6. timoros avatar
  timoros 18/03/2008 11:51:42

  Την Ελλάδα τη ΔΙΑΛΥΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ!

 7. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 18/03/2008 19:48:38

  Φίλε Παρατηρητή:

  "Αθήνα, 8 Φεβρουαρίου 2005
  Η Π ρ ό ε δ ρ ο ς της Β ο υ λ ή ς Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα, προσφωνώντας τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε:

  "Αναλαμβάνετε, κύριε Πρόεδρε, την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας για μία πενταετία όπου θα σημειωθούν σημαντικά γεγονότα και εξελίξεις.
  Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση ενδεχομένως και της Συνταγματικής Συνθήκης, τα ε θ ν ι κ ά σ ύ ν ο ρ α και έ ν α μ έ ρ ο ς της ε θ ν ι κ ή ς κ υ ρ ι α ρ χ ί α ς θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης (!), της ευημερίας (!!) και της ασφάλειας (!!!) στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δ ι κ α ι ώ μ α τ α του ανθρώπου και του π ο λ ί τ η θα υποστούν μεταβολές καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να π α ρ α β ι ά ζ ο ν τ α ι από αρχές και εξουσίες π έ ρ α ν των γνωστών και καθιερωμένων (?;?) και πάντως η Δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες ν έ ε ς μορφές διακυβέρνησης (...)."

  Φίλε sxolio.gr,

  "Ποιος πουστης θελει να μας διαμελησει, (: οι WASP- neocon και η συμμαχία των προθύμων), τι θα κόψει, (: Την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Μακεδονία, την Θράκη, τα ανατολικά νησιά και τα Δωδεκάνησσα), τι θα αφήσει; (την Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες (;), την Κρήτη (;), τα Ιόνια (;)". Εσύ, δηλαδή, ΑΝ ήσουν πλανηταρχία θα άφηνες τήν Ελλαδίτσα να σου δημιουργεί συνεχώς και γαμώ τα προβλήματα στην άσκηση της εξωτερικής σου πολιτικής, και με καμία δύναμη ποτέ να μην είσαι σίγουρος τι θα σου ξημερώσει με δαύτους, Ή θα επένδυες στην Μεγάλη Αλβανία και την σύμμαχο κι αποβλακωμένη (σαν λαό) Τουρκία, για να 'χεις το κεφάλι σου, -τουλάχιστον, αρκετά πιο- ήσυχο;  ΥΓ. Οι Σέρβοι λένε για μας κάτι πολύ τιμητικό, που ως τέτοιο εγείρει ανάλογη ευθύνη, -πιστεύω: "Στον ουρανό έχουμε τον Θεό και στην γη τους Έλληνες"...

 8. Πεπίτο avatar
  Πεπίτο 19/03/2008 03:56:27

  Οι Σερβοι δεν έφτιαξαν το Σκοπιανό;

  Οι σέρβοι δεν έκαναν τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στην πρεσβεία μας? (τελικός μπάσκετ ολυμπιακών?)

  Οι Σέρβοι δεν είναι αυτοί που έχουν μεγάλο μερίδιο στη ντόπια εγκληματικότητα; (λαθρεμποριο τσιγάρων, ναρκωτικών, όπλων, εμπόριο σάρκας)

  Οι Σέρβοι δεν είναι αυτοί που μας τραβάνε με το ζόρι να καούμε μαζί τους;
  τι δουλειά έχουν οι ελληνικές σημαίες σις διαδηλώσεις τους; Για να μας βομβαρίσουν κι εμάς οι αμερικάνοι;

  ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΟΣΕΡΒΙΚΗ ΦΙΛΙΑ και τα κουραφέξαλα;
  Άξιοι της μοίρας τους είναι.


  Τα παίρνουν κάποιοι κι αρθρώνουν πληρωμένο δημόσιο λόγο, τον χάφτουν οι χάφτες!

  Κάθε μέρα βλέπουμε με ποιους γείτονες ταιριάζουμε, ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί... τα παιδιά μας πάνε σχολείο μαζί...


  Μόνο κάποιοι άρρωστοι (τυφλοί) δε βλέπουν το έθνος που μας βοηθάει και το βοηθάμε κι είναι δίπλα μας... κάπαια στιγμή ίσως κάναμε και μαζί το κράτος μας.

 9. "e-πολίτης" avatar
  "e-πολίτης" 19/03/2008 15:50:32

  Πεπίτο,
  οι Σέρβοι τα έκαναν στην πρεσβεία μας, ΑΛΛΑ αφού γιουχάραμε τον εθνικό τους ύμνο στην απονομή και πετάγαμε ό,τι βρήκαμε. Λαθρεμπόριο τσιγάρων κάνουν οι Ρώσοι. Όπλων, ναρκωτικών οι Αλβανοί. Σάρκας οι Αλβανοί, οι Ρώσοι, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι. Επαγγελματίες δολοφόνοι με ταρίφα 10000 (!) ευρώ και συνεργάτες των μαφιόζων μπάτσων είναι οι Αλβανοί. Αιμοβόροι, που δεν αρκούνται να κλέβουν απροστάτευτα γεροντάκια, αλλά τα μαχαιρώνουν κι όλας, είναι οι Αλβανοί. Σημαίες αμερικανικές, με τις οποίες εμείς βγάζουμε σπυράκια, είναι οι των ...Unated States of Albania.

  Καλά, γιατί ντρέπεσαι να αναφέρεις το όνομα του έθνους που "μας βοηθάει και το βοηθάμε κι είναι δίπλα μας… κάπαια στιγμή ίσως κάναμε και μαζί το κράτος μας"; Φυσικά υπάρχουν φίλοι μας Αλβανοί. Είναι αυτοί που έχουν οικογένειες και δουλεύουν, οι άνθρωποι!, σαν σκυλιά, πρωί βράδυ και οι δυο γονείς. Κάνουμε μαθήματα στα παιδιά τους κι αυτοί μας βάφουν το σπίτι. Τους λέμε ότι στην Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, ανάμεσα στους 59 αντιπροσώπους, υπήρξε και ένας (1) Αλβανός αντιπρόσωπος που υπέγραψε δίπλα στο "Αλβανοί σύμμαχοι", για να μην τους κάνουν τον μάγκα οι αμόρφωτοι "Ελληνάρες". Να μείνουν, λοιπόν, οι οικογενειάρχες κι εργαζομένοι και να ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ, "στα κομμάτια", οι υπόλοιποι.

  Όσο για το "Τα παίρνουν κάποιοι κι αρθρώνουν πληρωμένο δημόσιο λόγο", μπορείς να το βάλεις εκεί που ξέρεις.

 10. fantomas avatar
  fantomas 19/03/2008 17:28:34

  ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ (ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΣΤΙΑΣΟΥΜΕ) ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΝΤΟΜΙΝΟ ! ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ?

 11. ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ 19/03/2008 17:31:12

  ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΩΝΙΑ. ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ. ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.