23/08/2009 01:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκανδαλίδης: «τελικά είμαστε όλοι ίδιοι»Την ύπαρξη ιδιωτικής χρηματοδότησης των κομμάτων αναγνωρίζει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο οποίος κατά την επίμαχη περίοδο που καταγγέλθηκε διακίνηση «μαύρου χρήματος», ήταν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

 Ο κ. Σκανδαλίδης εξηγεί ότι αναφέρεται σε κουπόνια για την κάλυψη προεκλογικών δαπανών που ήταν υπέρογκες και οδηγούσαν σε αυτή τη πηγή χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα τονίζει:  «Η διαδικασία είναι κοινή για τα κοινοβουλευτικά κόμματα και ισχύει για όλη τη μεταπολιτευτική περίοδο. Για αυτό θεωρώ υποκριτικές και ανειλικρινείς τις κραυγές που θέλουν να ενοχοποιήσουν συλλήβδην μια παράταξη εναντίον της άλλης, από όπου και αν προέρχονται αυτές.»

 «Μωρές παρθένες»  όσοι, από την Αριστερά, καταγγέλλουν ζητήματα ηθικής τάξης

 Αναφερόμενος στην Αριστερά, ο κ. Σκανδαλίδης υποστηρίζει ότι η υπόθεση του πολιτικού χρήματος δεν έχει χρώμα και δεν κάνει διακρίσεις. «Δεν είσαι εξ ορισμού καθαρός επειδή εκφράζεις κατά τη γνώμη σου το 'λαϊκό συμφέρον' και οι αντίπαλοί σου τα 'μονοπώλια' ή το 'κεφάλαιο'. Συχνά τα κόμματα της Αριστεράς θυμίζουν 'μωρές παρθένες' όταν αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα ηθικής τάξης».

Ο ίδιος ζητά δικαστική διερεύνηση για τις «μίζες» και υπενθυμίζει ότι από το 2002 ζητά να κλείσουν όλα τα παράθυρα που αφήνει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο για να σταματήσει να κυκλοφορεί το λεγόμενο πολιτικό χρήμα στο τρίγωνο ιδιωτική χρηματοδότηση-προεκλογικές δαπάνες- ΜΜΕ και εταιρείες επικοινωνίας.

Οι δηλώσεις του έμπειρου βουλευτή και πρώην  υπουργού καταγράφονται σε μία στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση δίνει το «νυν υπερ πάντων» αγώνα προκειμένου να εξαιρέσει τις κυβερνητικές θητείες της από κάθε είδους υπόνοιες περί χρηματοδότησής της από τη Siemens.

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του κ. Παπακωνσταντίνου («Το χέρι στη φωτιά» βάζει το ΠΑΣΟΚ ότι δεν πήρε χρήματα από τη Siemens επί Κ. Γείτονα) καθώς και του Γιώργου Παπανδρέου (Δεν έχουμε οποιοδήποτε στοιχείο για χρήματα, που μπήκαν στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ».)

Προφανώς και κανείς δε μπορεί να χαρακτηρίσει αφελή τον πρώην γραμματέα του κινήματος, ούτε και τις δηλώσεις του στο Βήμα.

Σε κάθε περίπτωση έρχεται σε ευθεία αντίθεση και αντίφαση με το πρόσφατο άρθρο-παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου, με το οποίο επιχειρεί να καταδείξει την ειδοποιό διαφορά μεταξύ του κυβερνώντος και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την αποστροφή «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι»!!

( http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspxd=6&rd=7739474&f=1360&rf=1307380017&m=12421&rm=13792584&l=2) 

Υπήρξε ιδιωτική χρηματοδότηση όλων των κομμάτων, δηλώνει ο Κ.Σκανδαλίδης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ avatar
  ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ 23/08/2009 01:53:03

  Ορθή η πρόταση κ. Σκανδαλίδη. Αλλά....
  http://www.activistis.gr/

  Με φιλικούς χαιρετισμούς

 2. Le canard avatar
  Le canard 23/08/2009 02:06:47

  Μάλλον κάτι παραπάνω θα ξέρει ο Σκανδαλίδης. Μήπως τα ίδια, ίσως και περισσότερα, από τον Τσουκάτο; Θυμάμαι ότι για τις εκλογές ευρωεκλογές 1999-2000 στην ίδια επιτροπή για να μαζέψουν λεφτά για το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον Τσουκάτο, ήταν. Μάλιστα, ο Σκανδαλίδης ήταν επικεφαλής. Μήπως -λέω μήπως- είχε ανηφορίσει τότε, καμμιά φορά, ή πολλές, προς Μαρούσι μεριά;

  Ε, μετά τον Κοροβέση-Αλαβάνο-Κύρκο που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, καιρός ήταν να παρουσιαστεί κάποιος από το ΠΑΣΟΚ που θα δημιουργούσε θέμα στον Γιωργάκη.

 3. Factorx avatar
  Factorx 23/08/2009 02:25:50

  Προσέξτε και την Καθημερινή (προς το μεγάλο ... ξέπλυμα της υπόθεσης λάδωμα των κομμάτων;)

  Το πολιτικό χρήμα υπονομεύει τη Δημοκρατία
  Οι σχέσεις του κράτους με τα κόμματα, οι επιχορηγήσεις, οι μαύρες τρύπες, τα δάνεια και ο ανεπαρκής οικονομικός έλεγχος

  Οι ισχυρισμοί του Μιχάλη Χριστοφοράκου έχουν ανοίξει τα τελευταία δύο χρόνια ένα ζήτημα, το οποίο ταυτίζεται με την ποιότητα της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας: το πολιτικό χρήμα. Τα υπερχρεωμένα κόμματα και οι υποψήφιοι βουλευτές χρειάζονται εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίσουν την εξουσία και την επανεκλογή. Οι κρατικές επιχορηγήσεις και τα τραπεζικά δάνεια αντιστοιχούν σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Οι ανάγκες όμως είναι ολοένα μεγαλύτερες. Οι βουλευτές, υπό τον φόβο των κυρώσεων του ανεδαφικού νόμου περί εκλογικών δαπανών, δηλώνουν σε όλες τις αναμετρήσεις ακριβώς όσα προβλέπονται. Οι ίδιοι παραδέχονται στις ιδιωτικές συζητήσεις τους ότι άπαντες ξεπερνούν τα προκαθορισμένα όρια, προκειμένου να επιτύχουν την επανεκλογή τους. Παράλληλα, ο τρόπος ελέγχου των οικονομικών των κομμάτων είναι ανεπαρκής. Και θα εξακολουθήσει να είναι όσο το κράτος με το κόμμα συντηρούν σχέση στενότατη, όμοια της οποίας δεν υπάρχει σε κανένα σύγχρονο δυτικό κράτος. Και στις υπόλοιπες δυτικές κοινωνίες τα ζητήματα αυτά υπήρξαν και εξακολουθούν να απασχολούν. Το θέμα δεν είναι μόνο ελληνικό. Ομως, στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο, οι εμπειρίες πολιτικής διαφθοράς περασμένων δεκαετιών έχει οδηγήσει στην ψήφιση -και τήρηση- αυστηρότατων νόμων. Το παράδειγμα των βουλευτών στη Βρετανία, οι οποίοι για διασπάθιση μικρών χρηματικών ποσών οδηγήθηκαν εκτός πολιτικής, είναι ακόμη νωπό. Στην Ελλάδα η διαφάνεια παραμένει ζητούμενο.


  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100065_23/08/2009_326661

 4. Orestios avatar
  Orestios 23/08/2009 02:57:47

  Ωραία η τακτική μπουλντόζας, δηλαδή τα ισοπεδώνω όλα για να μην φαίνεται καμιά διαφορά. Επίσης τα καλύπτω όλα για να καθαρίσει το τοπίο από τις λέρες. Παλιό κόλπο που ίσως έπιανε στα 90s. Όμως οι εποχές άλλαξαν και στο ΠΑΣΟΚ τα πράγματα παραμένουν όπως στο παρελθόν. Πως το είπε το GAP? "Δεν χρωστάω σε κανέναν"? Μόνο που όποιος βάζει το χέρι στη φωτιά καίγεται. Και στο ΠΑΣΟΚ του αθώου σοσιαλισμού ενάντιου στην βαρβαρότητα του νεοφιλελευθερισμού κάτι δεν πάει καλά.

 5. ataktos avatar
  ataktos 23/08/2009 10:31:26

  μπα ειναι δυνατων.....????

 6. Swell avatar
  Swell 23/08/2009 11:47:45

  Ο Σκανδαλίδης, εκτός από το μαύρο χρήμα, έπρεπε να πει ότι είναι τα δύο κόμματα ίδια και σε άλλους "τομείς"...

  http://swell-swell.blogspot.com/2009/07/little-george-boy.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.