#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/04/2011 19:44
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκέψεις ενός τριαντάχρονου Έλληνα
Κύριοι καλησπέρα σας,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια πολλά σε εσάς και τις Οικογένειές σας, μακάρι να μας φωτίσει όλους το λαμπρό Φώς και να μας δώσει λίγη ακόμα αγάπη για την Πατρίδα μας και κατανόηση της Ιστορία της και την ικανότητα να ξυπνήσουμε την Ελλάδα μας και να την πάμε πιο μπροστά και πιο Ψηλά.

Γεννήθηκα το 1981 και μεγάλωσα μέσα στην Ελλάδα που έχτισε ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ τη δεκαετία του ‘80, ο Κων/νος Μητσοτάκης με την νεόφερτη τηλεόραση κλπ 89-92, έπειτα οι εκσυγχρονιστές, ο κατακρεουργημένος (πιο πατριώτης σε σχέση με τους προκατόχους του για εμένα) Κώστας Καραμανλής και εκείνος ο οποίος όμως κατά πως φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού πλέον την καταλύει, ο Γιώργος Α. Παπανδρέου.

Ζω λοιπόν 30 χρόνια και καλό δεν έχω δει να γίνεται. Είμαι καταπιεσμένος και πνιγμένος λόγω δικαίου όπως πολλοί άνθρωποι σήμερα...

Κι εγώ πάλι καλά, μορφώθηκα, πήρα δυο πτυχία όντας εργαζόμενος πολλές ώρες χωρίς να βγάλω άχνα γιατί έτσι θεωρούσα ότι ήταν η ζωή, απολύθηκα πριν από την κρίση αλλά βρήκα δουλειά, πήγα να υπηρετήσω την Ελλάδα μου και να τιμήσω τον Πατέρα μου και εν έτη 2011 και όντας 30 ετών εργάζομαι συνολικά σχεδόν 11 χρόνια και τα όνειρά μου, τα οποία δεν περιορίζονται στο πορτοφόλι μου, αργούν ακόμα να βρεθούν στον ορίζοντα..... σαν τη διαφήμιση του Johnnie Walker “I keep on walking”

Βλέπω κάθε μέρα λαθρομετανάστες, εγκληματίες ή μη... έψαξε κανείς να δει αν μπορούν να έρθουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ.... αν δύνανται να ζήσουν σε λεγόμενο δυτικό πολιτισμό σε μια Ελλάδα που παράγει ανέργους; Σε μια Ελλάδα που έχει πρόβλημα με τους απέναντι (οι οποίοι και τους φέρνουν εδώ;) Αν θα κάνουν κάτι καλό ή απλά θα συνεχίσουν να είναι βάρος σε μια χώρα που δεν αντέχει επιπλέον ξένα βάρη; Οι ανεπτυγμένες ατμομηχανές της Ευρώπης γιατί δεν τους θέλουν; Εμείς γιατί τους κρατάμε; Γιατί οι Αφγανοί δεν έχουν πρεσβεία; (γνωρίζω γιατί. εσείς;)

ΠΟΤΕ ΕΓΙΝΕ Η ΕΛΛΑΣ ΜΟΥ ΑΣΥΛΟ ΞΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ, ΑΛΛΟΘΡΗΣΚΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΩΝ ΒΟΡΑ ΚΑΙ ΝΟΤΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟΕΘΝΩΝ ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ (ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΙΝΕΖΟΥΣ) ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΠΕΤΡΕΨΕ; ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΕΡΑΤΑΣ;

ΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΡΜΩΜΕΝΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ;

ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΨΥΧΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΛΛΑ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ; ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΝΕ;

Χρόνια πια έχουμε μάθει να πηγαίνουμε στην εκκλησία ή να προσευχόμαστε στον Θεό να μας δίνει υπομονή και δύναμη για να αντέξουμε.... “βγαίνουν” προφητείες Αγιορειτών γερόντων και πολλοί λέμε ότι κοντά είναι η ώρα να γίνουν μεγάλα αλλά και δύσκολα πράγματα στον κόσμο, μιλάμε κάποιοι με ανθρώπους του Θεού για να μας δώσουν λίγη ελπίδα..... για να ξυπνήσουμε και να ενωθούμε προκειμένου να τον βοηθήσουμε ξανά και να πάμε μπροστά.... Βρισκόμαστε και κατοικούμε τον πιο ευλογημένο γεωγραφικά χώρο στον κόσμο που λέγεται Ελλάς και τον έχουμε αφήσει σε άσχετους, άξεστους, ανίκανους και άχρηστους οι οποίοι τα κέρδη τα δίνουν σε δανειστές που τους έκαναν πλούσιους αντί να τα δίνουν στους Έλληνες και στην Ελλάδα και να είμαστε εμείς ηγεμόνες των Βαλκανίων και ίσως και μεγαλύτερων περιοχών του πλανήτη μας. Οι ξένοι λένε ότι εδώ αν βάλεις ένα κομμάτι σίδερο στο χώμα θα φυτρώσει ολόκληρο χωράφι από δαύτα..... χάριν αστεϊσμού μεν αλλά δεν έχουν και πολύ άδικο...

Καλό το χρόνια τώρα, αποκαλυφθέν σκεπτικό του Κισινγκερ και του Σόρος και των λοιπών παγκοσμιοποιητών σχετικά με τους Έλληνες, καλά όλα όσα λέμε για την Ιστορία του αρχέγονου, και ικανού να δημιουργεί και να συνεισφέρει σε πολιτισμό και πλούτο διαχρονικά και σε όλο τον κόσμο, Έθνους μας.

Καλή η Ιστορία μας και σεβαστή. Φαίνεται όμως ότι όλος ο κόσμος σήμερα διαβάζει και λέει ότι έχουμε στο παρελθόν κάνει αυτό κι εκείνο αλλά δεν κάνει τίποτα κανένας ΣΗΜΕΡΑ.

Λέμε ότι περιμένουμε έναν ΗΓΕΤΗ να έρθει και να ανανήψει την κλινικά νεκρή Ελληνική οικονομία με απλούς τρόπους (υπαρκτούς αλλά μη αρεστούς σε διακεκριμένους οικονομολόγους και “κρατίδια”) αλλά και ταυτόχρονα να τα βάλει με όλους εκείνους που θέλουν να μας διατηρούν στην εντατική διασωληνωμένους για χρόνια και αν  χρειαστεί να μας ξυπνήσουν..... ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΠ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΥΠΝΑΜΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!!!!

Θέλω λοιπόν να ρωτήσω εσάς τους αρθρογράφους του Antinews με σεβασμό αλλά και χωρίς να με ενδιαφέρει αν βρίσκεστε κοντά ή όχι στον Σαμαρά - εγώ αν και χρόνια ΝεοΔημοκράτης προτιμώ να μην πιστεύω κανέναν πλέον (ο Σαμαράς δεν έχει μαυρίσει.... ακόμα αλλά και δεν με έχει πείσει, δεν μιλάει στην Ελληνική ψυχή μου, η οποία πλέον δεν πιστεύει κανέναν έτσι χαριστικά και εύκολα): Πρόκειται κάποτε να έλθει κάποιος να αναλάβει να διώξει το κακό που μας κυβερνάει εδώ και κάμποσες δεκαετίες μήπως δούμε άσπρη μέρα;

Με σεβασμό και τιμήΝ.Α.Δ.

ΥΓ:    Παρακαλώ εάν δημοσιευτεί μέρος η σύνολο του κειμένου να μην αναφερθεί το όνομά μου. Διότι δεν είμαι τίποτα άλλο από ένα απλό Ελληνόπουλο με όνειρα και αγάπη για την Γαλανόλευκη και την Πατρίδα του για το χώμα που πατάει, το νερό που πίνει, τον ήλιο που χαίρεται και τα νερά που κολυμπάει τα καλοκαίρια.

(σημείωση Antinews: δεν "πειράξαμε" την ορθογραφία και το συντακτικό)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 25/04/2011 20:07:22

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!
  Φίλε Ν.Δ. σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αισθάνομαι ακριβώς όπως εσύ.
  Οπαδός της ΝΔ κι εγώ, ψάχνω αυτό που θα με κάνει να συνεχίσω να είμαι.
  Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι που να με πείσει για τον Σαμαρά παρα μόνο ο Παπανδρέου και το πράσινο παρασιτικό κράτος που έχει δημιουργηθεί από το πασοκ τόσα χρόνια.
  Προσωπικά θέλω να προσδιορίζω τον εαυτό μου ως ΑΝΤΙ-πασοκ παρά ως ΝΔ από την οποία περιμένω και ελπίζω να με ξανακερδίσει.

 2. Ρομπέν το Γκαρσόν avatar
  Ρομπέν το Γκαρσόν 25/04/2011 20:11:03

  Καλός ο προβληματισμός του φίλου τριαντάρη ;;; αλλά εμένα μου θύμισε έκθεση οχτάχρονου.
  Τι προτείνει όμως ο φίλος; Να αναλάβει ο στρατός; Να αναλάβει η Ιερά Σύνοδος; Να αναλάβει ο ίδιος; Τι;

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Ρομπέν το Γκαρσόν 25/04/2011 20:17:20

   Εσύ τι προτείνεις;

  • nick avatar
   nick @ Ρομπέν το Γκαρσόν 25/04/2011 21:56:06

   Εσύ φιλαράκι για να ειρωνεύεται τόσο πολύ, την έχεις τη λύση και χαίρεσαι γι' αυτήν. ΓΑΠ και ξερό ψωμί ε; Λεφτά υπάρχουν, μνημόνια, ΔΝΤ, Σόρος, παράδοση της χώρας σε χέρια διεθνών τοκογλύφων, παγκόσμια διακυβέρνηση και τα ρέστα.
   Εύγε ρε, εύγε. Σπουδαίος.

   • Strange Attractor avatar
    Strange Attractor @ nick 25/04/2011 22:37:06

    Χαλαρά παιδιά.
    Το ύφος της γραφής του Ν.Α.Δ. σχολίασε ο Ρομπέν, δεν δήλωσε δα και μνημονιακός.
    Εσείς θα τον βγάλετε και Ρέππα σιγά σιγά...
    Και εν πάση περιπτώσει, αν δεν μας κάνει ούτε ο Σαμαράς, τότε τι θέλουμε;
    Πραξικόπημα;

    • nick avatar
     nick @ Strange Attractor 26/04/2011 00:01:33

     Εγώ φίλε Σαμαρά στηρίζω. Και όχι τώρα που φαίνεται ξεκάθαρα ότι θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, αλλά από καιρό...
     Ο φίλος παραπάνω με το ειρωνικό υφάκι, πιστεύεις ότι στηρίζει Σαμαρά; Μόνο έναν μνημονιακό μπορεί να ενοχλήσουν τόσο πολύ αυτά που έγραψε ο Ν.Α.Δ.
     Και επειδή αυτός γράφει "Να αναλάβει ο στρατός; Να αναλάβει η Ιερά Σύνοδος; Να αναλάβει ο ίδιος; Τι;" και εσύ S.A. μιλάς για "πραξικόπημα", εσύ συμφωνείς μαζί του;

     • ΚΜ avatar
      ΚΜ @ nick 26/04/2011 03:12:31

      Οι εν λόγω εκφράσεις (του Ρομπέν το γκαρσόν) όσο και το όλο εξυπναδίστικο στυλάκι και nick προδίδουν ξυνό προοδευτικό.

  • lampros avatar
   lampros @ Ρομπέν το Γκαρσόν 26/04/2011 02:42:39

   «Ρομπέν το Γκαρσόν», μα τι ευφάνταστο, μπά σε καλό σου...

   Αλλά και οι εκδοχές που δίνεις ως πιθανές προτάσεις του «τριαντάρη», τι ωριμότητα, τι βάθος σκέψεως.

   Ρε, άντε από εδώ ρε καραγκιόζη...

  • MatrixRevolutionEra avatar
   MatrixRevolutionEra @ Ρομπέν το Γκαρσόν 26/04/2011 19:16:52

   Μη ξεχνάς έφαγε στη μάπα όλες τις εκπαιδευτικές αλχημείες του ΠΑΣΟΚ και δεν έμαθε ποτέ αρχαία. Είμαι κι εγώ σχεδόν συνομήλικος του και τον πιάνω.

 3. Kennan avatar
  Kennan 25/04/2011 20:21:53

  Εσυ δηλαδη συνομιλείς μόνο με πανεπιστημιακούς τύπου Ρεπουση και Δραγώνα;

 4. Βασίλης Χ. avatar
  Βασίλης Χ. 25/04/2011 20:43:31

  LOL εγώ λέω να αναλάβει ο Αη Γιώργης, που είναι και στρατιωτικός άγιος και γιορτάζει και η χάρη του σήμερα! Πάντως ειλικρινά, ενάμιση χρόνο τώρα νομίζετε ότι τα "γκέμια" της χώρας τα κρατάει ο Γιωργάκης; Το παιδί είναι τελείως "αλλού", η θέση του οδηγού είναι άδεια, και στο τιμόνι έχει απομείνει μόνο ο Θεός. Εξαιτίας Του και μόνο επιβιώνουμε ακόμα ;-). Όσο για το φίλο υπογράφοντα ως Ν.Α.Δ., έχω να πω το εξής: Στη ζωή τις επιλογές μας τις κάνουμε πάντα ανάμεσα στις διαθέσιμες εναλλακτικές, όχι ανάμεσα σε αυτές που θα θέλαμε να έχουμε ή που φαντασιωνόμαστε ότι έχουμε. Καλώς ή κακώς, όσο κι αν το θέλουμε, δεν πρόκειται να αναστηθεί λ.χ. ο Καποδίστριας για να έρθει να κυβερνήσει. Καλώς ή κακώς μας έτυχε ο Σαμαράς να είναι η τελευταία, η μόνη μας ελπίδα. Αν λοιπόν ο Σαμαράς "δεν σε πείθει", ε, τότε μείνε με το Γιωργάκη που "σε πείθει". Για να επαληθευθεί και το παλιό εκείνο γνωμικό, ότι οι πόλεις καταστρέφονται, όταν χάσουν την ικανότητα να ξεχωρίζουν τους έντιμους από τους άτιμους, τους καλούς από τους κακούς.

  Ίσως πρέπει τελικά να το κάνουμε και σύνθημα, σαν εκείνη τη διαφήμιση καλλυντικού που "παίζει" τελευταία: "Γιωργάκης: γιατί μάς αξίζει"!

  Αυτά και "Χριστός Ανέστη" σε όλους (η πατρίδα να δούμε πότε...)!

 5. Γ.Κ avatar
  Γ.Κ 25/04/2011 20:47:33

  Συμφωνώ απόλυτα με τις σκέψεις του τριαντάχρονου και θα πρόσθετα το εξής ΕΛΛΑΔΑ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΧΕΡΙΑ!

 6. XRISTOFOROS avatar
  XRISTOFOROS 25/04/2011 20:49:28

  Γιατί να μην ειναι καλοπροαιρετος ο Ν.Α.Δ. λέει κατι το εξωπραγματικό? όσο για το Σαμαρά του απαντώ, δικαιολογημενη η ...καχυποψία (καηκαμε στο χυλο...) αλλά ας πάρουμε κ ενα τελευταίο ρίσκο (ασε που δεν έχουμε άλλη επιλογή), αν και προσωπικα πιστευω πως είναι ο ηγέτης που σαν εκλεγεί, θα τραβήξει μια με την ανάποδη του χεριου του, θα "καθαρισει" το τραπέζι Ελλάδα και θα το στρωσει καθαρά κόβοντας οριστικά τις ορέξεις αυτων με τα "τροχισμένα" δοντια. Αν δεν βοηθήσουμε καποιοι, τουλάχιστο μη γινουμε τροχοπέδη σ αυτούς που θέλουν και μπορούν να ξαναφερουν την Ελλάδα και τους έλληνες εκει που τους αξιζει. Ευχαριστω.

 7. fantomas avatar
  fantomas 25/04/2011 21:12:01

  Πριν από χρόνια …… το 2006 ή 7 πίνοντας καφέ αργά μέσα στην νύχτα ……. Ένας φίλος Χ, εγώ, και ένας άλλος σύντροφος……… συζητούσαμε για το που πάνε τα πράγματα , που οδηγούμαστε και πώς είναι δυνατόν να αλλάξουν ουσιαστικά τα πράγματα, ……….. έπεσε στο τραπέζι η φράση ……..«Να νικήσουμε τους επαγγελματίες της πληροφόρησης στο γήπεδό τους»
  Τότε …….. υπήρχαν πολλά προβλήματα (επί το πλείστον κοινωνικά που θα εμπόδιζαν μια τέτοια προσπάθεια)…………. Όμως ο χρόνος πέρασε και τελικός μετά την δυναμική ανάγνωσης του antinews και την ΄΄βοήθεια΄΄ GAP σε οικονομικό επίπεδο (εξαθλιώνοντας όλους τους πολίτες) αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο με την διάσπαση του κοινωνικού ιστού αλλά και των εθνικών ιδεωδών …………. Τελικά ο στόχος επιτευχτεί !!!
  Το antinews σήμερα είναι ο μόνος χώρος δημόσιας έκφρασης κόσμιας και τεκμηριωμένης αγανάκτησης κατά του φθαρμένου πολιτικού κατεστημένου.
  Το επόμενο που θα πρέπει να περιμένουμε (όχι από το antinews) αλλά από το βουβό σιωπηλό λαϊκό κίνημα που δεν έχει χρωματισμό ……… είναι είτε η έκρηξη του (που δεν θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει διότι πιθανόν οι συνέπιες θα είναι απίστευτες) είτε η μαζική του αντίδραση σε περίπτωση εκλογών κατά αυτών που αποφάσισαν να μας φορτώσουν ηγέτες (έστω τοπικούς) που δεν μας επιτρέπουν ούτε ΄΄ χριστός ανέστη ΄΄ να πούμε διότι μπορεί να παρεξηγηθεί ο πακιστανός ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ( όπως ήμουν μάρτυρας σήμερα το πρωί ) που εάν δεν τον αφήσεις να σου καθαρίσει το παμπιζ του αυτοκινήτου σου …….. θα το φτύσει !!!

 8. Aggelos avatar
  Aggelos 25/04/2011 21:12:21

  και εγω 27 χρονων ειμαι.
  το 1984 γεννηθεις.

  γενια της πασοκοκρατιας..

 9. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 25/04/2011 21:23:59

  ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΝΑΣ 30ΧΡΟΝΟΣ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΤ' ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ...Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ...

 10. nick avatar
  nick 25/04/2011 21:44:33

  Φίλε Ν.Α.Δ. επειδή ανήκουμε στην ίδια γενιά και έχουμε περίπου τα ίδια βιώματα και λίγο πολύ παρόμοια πορεία, θέλω να σου πω ότι μόνο ένας δρόμος υπάρχει για να κοντράρουμε αυτό το σύστημα ΠΑΣΟΚ που διέλυσε τη χώρα από το '80 και συνεχίζει και σήμερα μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή της:
  Να στηρίξουμε Σαμαρά. Τόσο απλά.

 11. alexandros makedonas avatar
  alexandros makedonas 25/04/2011 21:55:04

  Με θλίβει αφάνταστα όταν βλέπω νέοους να πελαγοδρομούν στην επίφαση των όσων συμβαίνουν σήμερα σάυτή τη χώρα,που δεν έχει καταφέρει εδώ και δύο αιώνες τουλάχιστον,να φτειάξει κράτος,όπως έκαναν όλες οι δυτικές χώρες. Είναι τουλάχιστον, εντελώς φανταστικό, να περιμένουμε την ανόρθωση της χώρας μας από ένα μεσσία ηγέτη !!! Ακόμη περισσότερο να περιμένουμε οι πολιτικοί μας σήμερα (οποιασδήποτε πολιτικής απόχρωσης) να επιλύσουν τα σύγχρονα προβλήματα,που δυστυχώς γιά μας είναι δυσεπίλυτα.Πρέπει να μάθουμε από το παρελθόν μας,που εκφράζεται από τα παρακάτω :Η φθίνουσα ρώμη των Ελλήνων, οι ολιγάρχες, οι εθελόδουλοι στην υπηρεσία των ξένων αφεντάδων, αλλά και η μεγάλη ιδέα του εξαιρετικού προορισμού του ελληνικού έθνους, σε μια διαχρονική αλυσίδα αλληλοεπαναλαμβανόμενων επεισοδίων του παρελθόντος, του παρόντος και γιατί όχι και του άδηλου μέλλοντος της πολυτάραχης φυλής μας. Στεφανωμένη με δυσεπίλυτα προβλήματα η πολιτική, λαβυρινθώδης η ψυχοσύνθεση του Έλληνα, απρόβλεπτη, χαυνωτική κι εγερτική ταυτόχρονα. Τα διδάγματα του χθες, που δεν μετουσιώνονται σε πείρα, σκιαγραφούν την περιπέτεια του σήμερα.

 12. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 25/04/2011 23:16:16

  Φίλε Ν.Α.Δ., αληθώς ανέστη και αντεύχομαι χρόνια πολλά. Αλλά, θα διατυπώσω τη διαφωνία ενός ανθρώπου που έχει ζήσει τα διπλά ακριβώς χρόνια:
  Επί του γενικού: Χρειάζεται να κατεβούμε από το καλάμι. Και να μη φαντασιωνόμαστε ότι τα προβλήματα της χώρας μας είναι μοναδικά. Τα ίδια που περιγράφεις τα βρίσκω παντού, μόνον που ίσως εδώ σε κάποια αρνητικά το έχουμε παρακάνει.
  Ειδικότερα:
  Το πρόβλημα της μετανάστευσης υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. Και δεν ξεχνώ ότι οι πατέρες και οι παππούδες της δικής μου γενιάς έζησαν συχνά μετανάστες, πολλές φορές επίσης λαθραίοι.
  "Ηγεμόνες των Βαλκανίων και ίσως και μεγαλύτερων περιοχών του πλανήτη μας"; Τους ρώτησες τους άλλους άν θέλουν να τους ηγεμονεύει κάποια άλλη χώρα; Και γιατί άραγε να θέλουν, εμείς θέλουμε να μας ηγεμονεύουν άλλοι;
  "Τα κέρδη τα δίνουν σε δανειστές"; Μόνον σ' αυτούς τα δίνουν; Και κυρίως σ' αυτούς; Στους "συμπολίτες μας" που τα έχουν μεταφέρει σε τράπεζες της Ελβετίας (γίνεται λόγος για 500 δις) ή στην Καραιβική, καλώς δόθηκαν τα κέρδη;
  "Να ανανήψει η κλινικά νεκρή Ελληνική οικονομία με απλούς τρόπους"; Με "Ηγέτη"; Φίλε μου, η ταπεινή μου γνώμη είναι να μη πιστεύουμε σε θαυματοποιούς και φακίρηδες. Δεν υπάρχουν απλοί τρόποι, μόνον δουλειά και μυαλό.
  Ως κατακλείδα: Κανείς Σούπερμαν ή Μπάτμαν ή Χάρι Πότερ δεν θα αναλάβει να διώξει το κακό. Αυτά γίνονται μόνο στο σινεμά, όχι στον πραγματικό κόσμο. Μόνον δουλειά και μυαλό, με συλλογική προσπάθεια της κοινωνίας και με εσωτερική αλλαγή του καθενός. Προπαντός, να καταπολεμήσουμε τα λάθη μας και τον κακό εαυτό μας.

  • ΚΜ avatar
   ΚΜ @ Ο Θείος 25/04/2011 23:55:36

   Σχεδόν ποτέ δεν υπήρξαν λαθραίοι οι Έλληνες. Θα βόλευε ίσως τους προοδευτικούς, για να'χουν να λένε αλλά δεν ισχύει, είναι ψέμα όποτε το επικαλούνται. Και ποτέ δεν υπήρξαν ακρίδες και παράσιτα οι Έλληνες, όπου κι αν πήγαν.

   Στο θέμα μας τώρα: Ο προβληματισμός του 30χρονου είναι υγιής, όπως υγιής είναι και η επιφυλακτικότητα που έχει ακόμα και έναντι του Σαμαρά. Δεν τον κατατάσει στην κατηγορία του ΓΑΠ, αλίμονο, απλώς έχουν δει πολλά τα μάτια του και κρατάει μικρό καλάθι. Αυτό δεν είναι κακό γιατί ούτε ο Σαμαράς θέλει οπαδούς-χουλιγκάνους (τύπου «πρασινοφρουρών»), που να μην σκέφτονται και να ακολουθούν άκριτα. Δεν είμαστε δα και τίποτα αριστεροί για να μας ταιριάζει η προσωπολατρεία του «μεγάλου τιμονιέρη». Είμαστε άτομα με κριτική ικανότητα και θεωρώ ότι ο Σαμαράς, προς τιμήν του, σε τέτοια άτομα (γνωρίζει ότι) απευθύνεται.

   Κατά τα άλλα: πιστεύω ότι το λαθρομεταναστευτικό (και όχι το μνημόνιο) είναι το μόνο ζήτημα που μπορεί να γύρει αποφασιστικά την πλάστιγγα υπέρ της ΝΔ. Ίσως αυτό να εξηγεί γιατί υπάρχει ακόμα επιφυλακτικότητα προς την ΝΔ από πολλά άτομα που κατα τα άλλα εκφράζονται από τις (υγιείς και πατριωτικές) θέσεις του Σαμαρά. Γιατί, άν πεις «θα τους επαναπατρίσω» και δεν το κάνεις, δεν μπορείς να κρυφτείς μετά πίσω από δικαιολογίες όπως πχ μπορείς εν μέρει με την οικονομία (πχ σε στυλ «συνέπεσε άνοδος τιμών πετρελαίου»). Επομένως, είναι ο τύπος δέσμευσης που οι άνθρωποι αυτοί θέλουν για να πεισθούν. Πέρα από την κρισιμότητα της κατάστασης.

   Άν ο Σαμαράς δεν βγει να δεσμευτεί ξεκάθαρα (όπως το συνηθίζει σε άλλα θέματα) όχι μόνο για άρση του λαθρονόμου αλλά και για επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών, τότε φοβάμαι ότι θα τον προλάβει το (ειδικευμένο στις κωλοτούμπες) ΠΑΣΟΚ (που ήδη διαπιστώνει ότι από τους λαθραίους ψηφαλάκια δεν έχει). Και με μια τέτοια «ατομική βόμβα» (άσχετα άν το ίδιο τους έφερε!) είναι ικανό να κερδίσει και εκλογές ακόμα (κι ας ευθύνεται για το μνημόνιο).

   • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
    Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΜ 26/04/2011 14:51:16

    Φίλε ΚΜ δε σε αναγνωρίζω!
    Πάντα τέτοια να γράφουν τα χεράκια σου να σε χαιρόμαστε!

    • ΚΜ avatar
     ΚΜ @ Μακεδόνας Θεσσαλονικιός 26/04/2011 15:22:50

     'Αλλος Φούλης...

     • Μακεδόνας Θεσσαλονικιός avatar
      Μακεδόνας Θεσσαλονικιός @ ΚΜ 27/04/2011 02:29:51

      Τώρα σ'αναγνωρίζω!
      Για μια στιγμή νόμισα πως σου τέλειωσε η χολή!

 13. Θετταλός avatar
  Θετταλός 26/04/2011 00:39:46

  Στο άρθρο του 30χρονου υπάρχει ένας έντονος προβληματισμός για τους μετανάστες. Όλους μας προβληματίζει, γιατί αυτή η αθρόα προσέλευσή τους ειδικά τώρα και όχι μόνο στη δική μας χώρα αλλά και στην Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία.
  Για να στηθεί η παγκόσμια κυβέρνηση που μας προετοιμάζουν ψυχολογικά εδώ καιρό (μάλιστα ο γαπ είπε "χρειαζόμαστε μια παγκόσμια κυβέρνηση και την χρειαζόμαστε τώρα"), ένα σοβαρό εμπόδιο υλοποίησης είναι το αίσθημα της εθνικής ταυτότητας των πολιτών κάθε κράτους. Όσο οι πολίτες κάθε κράτους έχουν έντονη την αίσθηση της εθνικής τους ταυτότητας (γλώσσα, ιστορία, θρησκεία, πολιτισμός) δεν μπορούν να δεχτούν εύκολα την ιδέα μιας παγκόσμιας κοινότητας, που θα διακυβερνάται από μία παγκόσμια κυβέρνηση.
  Σκέφτηκαν πως μέσω της μετανάστευσης σε μεγάλη κλίμακα, (όπως την βιώνουμε σήμερα στη χώρα μας, με 2 ή 3 εκατομμύρια μετανάστες μέχρι τώρα) θα αλλοιωθεί η εθνική ταυτότητα τόσο των ντόπιων όσο και των ξένων. Ντόποι και ξένοι πιόνια στην ίδια σκακιέρα που λέγεται παιχνίδι παγκοσμιοποίησης. Ντόπιοι και οι ξένοι χάνοντας σταδιακά την εθνική τους ταυτότητα και συνείδηση θα δεχτούν ευκολότερα την παγκόσμια διακυβέρνηση.
  Και για του λόγου το αληθές δες με τι σθένος τους υποστηρίζουν τα εντολοδόχα μμε, οι μκο, τα πολιτικά κόμματα έσω και έξω κοινοβουλευτικά και διάφορες άλλες οργανώσεις μέχρι και ο αναρχικός χώρος. Τους πήρε ξαφνικά ο πόνος και έγιναν φιλάνθρωποι; Και πόσο εύκολα και μαζικά επιτίθενται σε εκείνους που αντιδρούν.
  Τώρα όσον αφορά για για το ποιός και πώς θα "ξορκίσει" το κακό από τη χώρα μας στον προβληματισμό του 30χρονου, εδώ μόνο υποθέσεις, ευχές και προσευχές μπορούμε να κάνουμε εμείς οι απλοί πολίτες.

 14. ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ avatar
  ΑΠΛΗ ΣΚΕΨΗ 26/04/2011 00:54:31

  Αγαπητέ Ν.Α.Δ., επειδή είσαι νέο παιδί και δεν υποψιάζεσαι, έχω να σου εκθέσω μια σκέψη που ίσως εμπλουτίσει τον προβληματισμό σου.
  Παρατηρούμε οτι εδώ και 1,5 χρόνο, από τότε που ανέλαβε ο ΓΑΠ, έχει συντελεστεί το μεγαλύτερο έγκλημα σε βάρος του ιδιωτικού τομέα. Όπως παρατηρείς, κλείνουν μαγαζιά, επιχειρήσεις πτωχεύουν, η οικοδομή κατέρρευσε, η ανεργία εκτινάχτηκε , ο τουρισμός είναι μη ανταγωνιστικός, η γεωργία και κτηνοτροφία ανύπαρκτη κλπ. Συγχρόνως οι ξένοι μεγαλοεπενδυτές ετοιμάζονται να βάλουν χέρι σε όλα τα προνομιακά πεδία της οικονομικής μας ζωής. Δηλαδή αλλάζει ο ιδιωτικός τομέας και περνάει από τα χέρια της μεσαίας Ελληνικής τάξης στους ξένους μεγαλοεπενδυτές. Άρα τι πρέπει να γίνει με το εργατικό δυναμικό στην Ελλάδα, που πρέπει να είναι φθηνό, για να έχουν κέρδη? Η λύση είναι η αθρόα προσέλευση των λαθρομεταναστών που θα δουλέψουν φθηνά, άρα και το μεροκάματο του Έλληνα θα πρέπει να προσαρμοστεί σ΄αυτή την λογική, ειδάλως ο Έλληνας θα πέσει στην ανεργία. Έτσι λοιπόν φτωχαίνουμε όλοι, λαθραίοι και μή, εις το όνομα των μεγαλοεπενδυτών, έτσι στη συνέχεια δεν θα μας πειράξει να πουλήσουμε και κανένα νησί, ή να εκμεταλευτούν άλλοι την ΑΟΖ, αρκεί να έχουμε να φάμε και να ταΐσουμε τα παιδιά μας.
  Μας την έχουν στήσει τόσο περίτεχνα, που τρώμε όλο το παραμύθι από τα ΜΜΕ και από το σάπιο κατεστημένο σύστημα!
  Για τον Σαμαρά έχεις άδικο να έχεις επιφυλάξεις! Δες τον βίο και την πολιτεία του ανδρός, από τότε που μπήκε στην πολιτική μέχρι και σήμερα! πάντα συνέπεια λόγων και έργων! Αλλά το σημαντικό κατόρθωμά του είναι που αμέσως εξαφάνισε από το σκηνικό την χειρότερη πολιτική οικογένεια , ΤΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΪΚΟ.!
  Έτσι θα ξηλώσει και την άλλη πολιτική οικογένεια που μας κυβερνά σήμερα και θ΄απελευθερωθεί ο τόπος!
  Ο Σαμαράς είναι η μεγάλη πολιτική εφεδρία πού έχουμε. Φαντάσου το πολιτικό σκηνικό άν δεν υπήρχε και στη θέση του ήταν η κόρη του πατέρα της! δεν θα είχαμε την παραμικρή ελπίδα να ορθοποδήσουμε! θα ήταν η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος και μάλιστα κάλπικου!

 15. Pluto avatar
  Pluto 26/04/2011 03:26:22

  Προς άρσιν πιθανής (;;) παρανόησης:εξαπτέρυγα δεν εννοώ Χρύσανθο καίΦαήλο αλλά τους άλλους! Το κατεστημένο της ¨Παράταξης" ντεεε,,,,

 16. ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΣ 26/04/2011 09:39:22

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Οι περισσοτεροι νεοδημοκρατες αισθανονται ετσι. Εκτος απο ωρισμενους που πασχιζουν να γινουν εμμισθοι υπαλληλοι του κομματος. Ο κοσμος περιμενει απο τον ΣΑΜΑΡΑ μια πολιτικη υπερ του Ελληνα και οχι υπερ των αγορων. Αν το ΖΑΠΕΙΟ 2 είναι μια βελτιωμένη εικονα ΠΑΣΟΚ καλυτερα να μην το βγαλει. Για να ειμαστε δικαιοι ας περιμενουμε τις εξαγγελιες και τα λεμε.

 17. giannis avatar
  giannis 26/04/2011 10:26:34

  http://www.youtube.com/watch?v=RFj1KWzz8Cg

 18. teo avatar
  teo 26/04/2011 13:04:41

  ρε κοροιδα νομιζετε με νδ και πασοκ οτι θα αλλαξουν τα πραγματα....καληνυχτα

 19. απογοητευση avatar
  απογοητευση 27/04/2011 00:17:41

  Ειμαι και εγω 30+ και πληρως απογοητευμενη απο ολους και ολα. Δεν πιστευω οτι καποιος απο τους ηδη κυβερνησαντες (πασοκ και νδ) θα κανουν κατι καλο για τους Ελληνες. Νομιζω οτι ολοι τους δουλευουν και θα δουλευουν για τα ξενα συμφεροντα. Οσο για τους συριζα, λαος και κκε μιλουν εκ του ασφαλους γιατι ποτε δε θα βγουν στην εξουσια. Συμφωνω με πολλες απο τις αποψεις που εκφραζονται στο blog σας, αλλα διαφωνω με τη θεοποιηση του Σαμαρα. Μας τον εμφανιζετε σαν τον Μεσσια, που θα δωσει τη λυση στο ελληνικο προβλημα. Ο Σαμαρας δεν ηταν συμφοιτητης του ΓΑΠ? Ποιος μπορει να με πεισει οτι δε θα κανει τα ιδια και χειροτερα? Αλλα και να θελει θα μπορεσει? Με το πασοκ αντιπολιτευση και με τις ξενες παρεμβασεις το βλεπω ακατορθωτο. Μακαρι να βγω ψευτρα γιατι χρειαζομαστε την ελπιδα, χρειαζομαστε εναν ηγετη που θα νοιαστει αποκλειστικα για τα ελληνικα συμφεροντα και το καλο των Ελληνων. Δεν πιστευω οτι ειναι ο Σαμαρας αυτο το προσωπο. Και για να μην παρεξηγηθω, προερχομαι απο νεοδημοκρατικη οικογενεια και ημουν και εγω ψηφοφορος της ΝΔ, αλλα πλεον δεν ψηφιζω κανεναν.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.