31/05/2010 17:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο Siemens: Τις λίστες της ντροπής ζητεί η ΕΣΗΕΑ

Παρέμβαση για το σκάνδαλο Siemens έκανε η ΕΣΗΕΑ. Με ανακοίνωσή του το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας της Ένωσης, ζητεί να δοθούν «αμέσως στη δημοσιότητα οι “λίστες της ντροπής”, ώστε να μη διασύρεται ολόκληρο το Σώμα των δημοσιογράφων στην ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με το ΕΟΔ, «η ελληνική κοινωνία συγκλονίζεται από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις για μίζες, δωροληψίες και λοιπές παράνομες συμπεριφορές σχετικά με το σκάνδαλο Siemens. Πέρα από τις αποκαλύψεις για πολιτικούς, διάχυτες είναι οι φήμες για εμπλοκή και δημοσιογράφων. Χωρίς όμως μέχρι στιγμής να ανακοινωθούν τα ονόματα».

Το ΕΟΔ επισημαίνει πως είναι «υποχρέωση της πολιτείας να γνωστοποιήσει όλους τους τυχόν επίορκους των Αρχών της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας».

Της ανακοίνωσης του ΕΟΔ, είχε προηγηθεί επιστολή του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, με αίτημα να τη χορήγησης της σχετικής λίστας, με τα ονόματα των φερόμενων εμπλεκόμενων δημοσιογράφων.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ avatar
  I.Q. ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥ 31/05/2010 18:32:53

  "Το ΕΟΔ επισημαίνει πως είναι «υποχρέωση της πολιτείας να γνωστοποιήσει όλους τους τυχόν επίορκους των Αρχών της Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας»."

  Καλά, τρελλοί είναι; Και ποιός θα μείνει για να κάνει δημοσιογραφία στο τέλος;

 2. stel avatar
  stel 31/05/2010 19:35:58

  ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ είσαι στη λίστα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.