#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2011 18:37
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάνδαλο Ζήμενς: παραπομπή της … μισής κυβέρνησης ΣημίτηΠολιτικές ευθύνες σε πέντε πρώην «πράσινους», αλλά και επτά «γαλάζιους» υπουργούς αποδίδει στην πορισματική του θέση για την υπόθεση Siemens το ΠΑΣΟΚ ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση για τυχόν άλλες ευθύνες.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κατά τομέα έρευνας, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει ευθύνες:

* Για τον ΟΤΕ στους Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, Γιάννο Παπαντωνίου και Νίκο Χριστοδουλάκη που μετείχαν στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Αλογοσκούφη από την περίοδο διακυβέρνησης από τη ΝΔ.

* Για τον ΟΣΕ στους Χρήστο Βερελή και Μιχάλη Λιάπη, ενώ για τη προμήθεια του C4I στους Γιάννο Παπαντωνίου από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ, καθώς και τους Γιώργο Βουλγαράκη, Βύρωνα Πολύδωρα, Προκόπη Παυλόπουλο και Χρήστο Μαρκογιαννάκη από την περίοδο διακυβέρνησης της ΝΔ.

* Για τις προμήθειες στα εξοπλιστικά στον Ακη Τσοχατζόπουλο, για τις προμήθειες στο υπουργείο Πολιτισμού στον Μιχάλη Λιάπη και για το σκέλος της «συγκάλυψης» στους πρώην υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου, εξαιτίας της απομάκρυνσης του πρώην εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά και της υποβάθμισης της Αρχής για το «ξέπλυμα» χρήματος σε απλή επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών.

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισαν ότι οι ίδιοι «προσέγγισαν την έρευνα της υπόθεσης με τη δέουσα ευθύνη και ελευθερία συνείδησης». Ανέφεραν επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε προς επιπλέον διερεύνηση έναν ευρύ αριθμό προσώπων, ώστε «να μη μείνει σκιά στο δημόσιο βίο», ενώ οι βουλευτές του «έπραξαν κατά συνείδηση, χωρίς άνωθεν γραμμή και κατεύθυνση, ούτε υπήρξε καμία συναλλαγή και ''αλισβερίσι''».

ΝΔ: Πράσινο σκάνδαλο


Από την πλευρά της η ΝΔ αποδίδει πολιτικές ευθύνες στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, κάνοντας λόγο για «αποκλειστικά πράσινο σκάνδαλο».

Σύμφωνα με τη ΝΔ υπάρχουν ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού, λόγω της μη αποδοχής της πρότασης του πρώην υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Χάρη Καστανίδη το 1996 για συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής προμηθειών, γεγονός που τον οδήγησε σε παραίτηση και στη συνέχεια στην υπουργοποίηση του Αναστάσιου Μαντέλη, ο οποίος «απεδείχθη ότι χρηματίσθηκε από τη Siemens».

Η αξιωματική αντιπολίτευση προτείνει εμμέσως, δηλαδή υπό την προϋπόθεση ότι το ΠΑΣΟΚ θα ζητήσει τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, η εξέταση να αφορά και στον Κώστα Σημίτη, αλλά και στους πρώην υπουργούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Ακη Τσοχατζόπουλο, Γιάννο Παπαντωνίου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Ευάγγελο Μαλέσιο, Αναστάσιο Μαντέλη, Χρήστο Βερελή, και Γιώργο Παπακωνσταντίνου (για τη συμμετοχή του στο ΔΣ του ΟΤ).

Στην περίπτωση αποδοχής της πρότασής της από το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, όπως αναφέρουν στελέχη της, «δεν έχει καμία απολύτως αντίρρηση να εξεταστούν και τα πεπραγμένα και των δικών της υπουργών», αν και «κρίνει ότι δεν προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο εναντίον τους, αφού απλώς κλήθηκαν να υλοποιήσουν ήδη υπογεγραμμένες από το ΠΑΣΟΚ συμβάσεις».

Σημειώνεται ότι στις ενδεχόμενες προτάσεις της ΝΔ υπήρχε και το όνομα του νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρηστου Παπουτσή για τη διαφυγή Γιούγκ, αλλά τελικά αποσύρθηκε.

Προανακριτική ζητεί ο Δ. Παπαδημούλης

Εν τω μεταξύ, στο πόρισμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εκπρόσωπος του κόμματος στην εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση Siemens Δημήτρης Παπαδημούλης, ζητεί τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Ο κ. Παπαδημούλης κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για προσπάθεια συγκάλυψης, «παρασκηνιακές συνεννοήσεις» και έλλειψη βούλησης «να βγάλουν τους σκελετούς από τα ντουλάπια τους».

Δεν αναφέρεται, ωστόσο, σε ονόματα, επιφυλασσόμενος να εκφράσει τη γνώμη του στην Ολομέλεια της Βουλής, σεβόμενος, όπως σημειώνει, τη σοβαρότητα του θέματος αλλά και το ρόλο του και αρνούμενος να συμπράξει «σε πρακτικές που εκφυλίζουν το κύρος των θεσμών και προσώπων, προσθέτοντας στο άγος των σκανδάλων και το άγος του ακραίου κυνισμού και της αναξιοπιστίας».

Αιτιολογώντας την καταψήφιση του πορισματικού κειμένου της πλειοψηφίας, υποστηρίζει μεταξύ άλλων ότι «αποσιωπά κρίσιμα γεγονότα, στοιχεία και μαρτυρίες που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή, αγνοεί και παρακάμπτει υλικό ενώ σε κρίσιμα σημεία εμπεριέχει υποκειμενικά στοιχεία και επιλεκτικές εκτιμήσεις που υπηρετούν σκοπιμότητες».

Τέλος, ο κ. Παπαδημούλης τονίζει ότι «στο σκάνδαλο της Siemens στην Εξεταστική Επιτροπή, έχουν αναφερθεί μέχρι σήμερα δεκάδες ονόματα πολιτικών προσώπων, υπουργών και πρώην υπουργών. Αρκετοί έχουν εμπλοκή και ανάμειξη στην υπογραφή και διαχείριση συμβάσεων. Αλλοι είχαν καταγραφεί στο ημερολόγιο του Μ. Χριστοφοράκου, άλλοι εμπλέκονται σε αγορές, κοινωνικές επαφές και παροχές δημοσίων σχέσεων. Όλα αυτά θα μπορούσαν να σημαίνουν πολλά αν συνδέονταν με συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις τους κατά την άσκηση δημοσίων καθηκόντων, που ευνόησαν τη Siemens σε επίμαχες συμβάσεις. Αυτό ακριβώς είναι που απέφυγε να αξιολογήσει ως σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή».

ΚΚΕ: Τεράστιες ευθύνες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ

Το ΚΚΕ με δήλωση του βουλευτή του κόμματος Θανάση Παφίλη, τάσσεται υπέρ της σύστασης επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για περαιτέρω διερεύνηση όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων που κατά καιρούς χειρίστηκαν τη σύναψη συμβάσεων, την εκτέλεσή τους και την παραλαβή των έργων κατά τους τομείς της αρμοδιότητάς τους για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών (πέραν των Τ. Μαντέλη και Θ. Τσουκάτου που όπως έχει αποδειχθεί πήραν χρήματα από το ταμείο της Siemens).

Ο κ. Παφίλης, υποστηρίζει ότι «είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ για το σκάνδαλο της Siemens και επικίνδυνη για το λαό η πολιτική τους», καταλογίζοντας στα δύο κόμματα πολιτικές ευθύνες για το σύνολο του σκανδάλου.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΚΚΕ, «προκύπτουν πολιτικές ευθύνες όλων όσων από κυβερνητικές θέσεις χειρίσθηκαν τις συμβάσεις της Siemens σε όλους τους σχετικούς τομείς που αυτές συνάφθηκαν και υλοποιήθηκαν».

Τονίζει ακόμη ότι το ΚΚΕ κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διερεύνηση του σκανδάλου, σημειώνοντας πως «υπάρχουν σοβαρά εμπόδια που δυσκολεύουν και κλείνουν το δρόμο για την αλήθεια».

Τα εμπόδια αυτά, όπως εξηγεί, «σχετίζονται πρώτα απ΄ όλα με το θεσμικό πλαίσιο του ίδιου του συστήματος π.χ. τις ανώνυμες μετοχές, τις δυνατότητες των offshore εταιρειών να αποφεύγουν τον έλεγχο και να καλύπτονται πίσω από την ισχύουσα νομοθεσία κλπ. Σχετίζονται επίσης με τη δραστηριοποίηση μηχανισμών συγκάλυψης για το σβήσιμο των ιχνών και στη συγκεκριμένη περίπτωση με το κλείσιμο της υπόθεσης από τη Siemens».

Καταλήγοντας ο κ. Παφίλης επισημαίνει πως το ΚΚΕ θα τοποθετηθεί λεπτομερέστερα και πιο συγκεκριμένα για όλα τα παραπάνω θέματα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Προανακριτική για Σημίτη, Μαντέλη, Ντ. Μπακογιάννη, Κυρ. Μητσοτάκη προτείνει ο ΛΑΟΣ

Υπέρ της σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της Siemens, τάχθηκε με δήλωση του ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κώστας Αϊβαλιώτης.

Όπως δήλωσε, διαφώνησε με τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρονται στο πόρισμα της πλειοψηφίας και πρότεινε περαιτέρω έρευνα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αναστάσιο Μαντέλη, την ανεξάρτητη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη Δευτέρα η κατάθεση του πορίσματος στη Βουλή

Τη Δευτέρα θα κατατεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το ογκώδες πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής. Χαρακτηριστικό του πορίσματος είναι η πολύ προσεκτική διατύπωση, αφού αποφεύγεται η αναφορά σε συγκεκριμένα αδικήματα, ενώ από την αρχική διατύπωση περί «συνέχισης της διερεύνησης της υπόθεσης για τυχόν ποινικές ευθύνες» με παρέμβαση του προέδρου της εξεταστικής Σήφη Βαλυράκη αφαιρέθηκε ο επιθετικός προσδιορισμός «ποινικές» και έμεινε μόνον «περαιτέρω τυχόν ευθύνες».

Με την κατάθεση του πορίσματος ολοκληρώνεται ένας κύκλος ερευνών διάρκειας 11 μηνών. Το επόμενο βήμα είναι να οριστεί από το προεδρείο της Βουλής μετά από πρόταση 60 βουλευτών ημερομηνία συζήτησής του στην Ολομέλεια.

Στη συνέχεια θα πρέπει με πρωτοβουλία 30 βουλευτών να κατατεθεί πρόταση διενέργειας προκαταρκτικής εξέτασης, στην οποία απαιτείται να αναφέρονται ρητώς και με σαφήνεια τα ονόματα όσων αφορά η νέα έρευνα, καθώς και τις πράξεις ή παραλήψεις που, κατά τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, είναι αξιόποινες, όπως και να μνημονεύονται οι διατάξεις που παραβιάστηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. STATHIS avatar
  STATHIS 20/01/2011 18:08:49

  Το παιχνίδι "SIEMENS" δε μπορεί να λήξη ΑΠΛΩΣ με μικροθησίες πολιτικά "νεκρών" !!! *Αυτό πρέπει να το'χουν καταλάβει αρκετοί εκ των συμμετεχόντων στην επιτροπή και γι'αυτό προβλέπονται ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ .
  Εάν όμως, παρά τα διαφαινόμενα , ΠΑΙΞΟΥΝ ΠΑΛΙ με τη νοημοσύνη μας αλλά και με τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ , τότε ....... ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΠΙΣΠΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ .!!!!


  *Μιά άποψη.-

 2. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/01/2011 18:42:04

  Τώρα που το σκέφτομαι, ένας ακόμη λόγος για να πάει σε πρόωρες εκλογές ο ΓΑΠ είναι για να θάψει τη δυνατότητα της επιτροπής να εκδώσει πόρισμα. Θα βολέψει πάρα πολύ τους πάντες μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

 3. DeltaLamda avatar
  DeltaLamda 20/01/2011 18:46:53

  δηλαδη ο Ακης και ο Τσουκατος ειναι αθωες περιστερες?

 4. Orestios avatar
  Orestios 20/01/2011 18:49:46

  Πού είναι ο Άκης? οέο?

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Orestios 20/01/2011 18:50:39

   Ώπα! Μόλις το πρόσεξα!

   • Orestios avatar
    Orestios @ Επώνυμος 20/01/2011 18:58:51

    Πού είναι ο Βάγκνερ?
    Πού είναι ο Πουτσίνι?

    • sawas avatar
     sawas @ Orestios 20/01/2011 20:50:33

     Γειτονα δεν εχει το μενου?

 5. Μακεδονικός avatar
  Μακεδονικός 20/01/2011 18:50:33

  και να φανταστείτε ότι θα πάρουν πολλά λεφτά για την επιτροπή οι βουλευτές που συμμετείχαν


  εύγε κύριοι βουλευτές

  μούντζα στους αδαής Έλληνες που τους ψηφίζουν.

 6. WY avatar
  WY 20/01/2011 19:07:45

  Ακόμη κι άν παραπέμπονται,μέσω τού πορίσματος τής επιτροπής καί βουλευτές τής Ν.Δ.,είναι σέ όλους γνωστό,ότι οί υπογραφές τών συμβάσεων μέ τήν siemens,είναι ΜΟΝΟΝ τών υπουργών τού ΠΑΣΟΚ καί ΜΟΝΟΝ αυτών!!
  Eίναι επίσης γνωστόν,ότι ΟΥΔΕΙΣ έκ τών φερομένων ώς υπευθύνων,κατά τήν χρονικήν περίοδον 2004-2009,υπουργών τής Ν.Δ.,ΥΠΕΓΡΑΨΕ διά τήν παράδοση τών σχετικών έργων/προμηθειών (ΟΤΕ,ΟΣΕ,C4i),μέ τήν siemens!!!
  Θυμηθήτε πώς καί διατί αθωώθησαν οί Ρουσσόπουλος καί Βουλγαράκης,όταν ΟΛΑ τά πράσινα ΜΜΕ,τούς είχαν στείλλει στό εκτελεστικό απόσπασμα κι αναμένετο μόνο ή εντολή τού επικεφαλής τού αγήματος ""πύρ"",μήνες πρίν τήν απόφαση τής βουλής (ψηφοφορία)!!!

  Απλώς ή ανύπαρκτη επιθετική-επικοινωνιακή πολιτική τής Ν.Δ.,επέτρεψε στούς κατ΄ επάγγελμα ινστρούχτορες-συκοφάντες τού ΠΑΣΟΚ,νά μετατρέψουν ένα 100% τεράστιο ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ,όπως αναφέρει κι άλλος σχολιαστής,σέ πρασινογάλαζο!!!

  Σέ κάθε περίπτωση αναμένομεν/ίδωμεν!!!!

 7. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 20/01/2011 19:36:53

  Kατ αρχην δεν υπαρχει σκανδαλο μονο Siemens.Ειναι σκανδαλο Siemens - Ιντρακομ γιατι μαζι επαιρναν τις προμηθειες.
  Καλο ειναι που η ΝΔ εβαλε το Σημιτη στο πορισμα.

 8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ avatar
  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/01/2011 20:12:49

  Από το 1953 βαστά αυτή η κολώνια.Οταν το τότε ενιαίο γκρουπ Siemens-AEG απαίτησε εκβιαστικά τον "εξηλεκτρισμό" της χώρας και οδήγησε στην παραίτηση έναν σπουδαίο πολιτικό και πνευματικό άνδρα, τον Σπυρίδωνα Μαρκεζίνη.Οι κυβερνήσεις "Συναγερμού" και "Ε.Ρ.Ε." δεν ενέδωσαν πλήρως.Ξέρετε πότε η Siemens πάτησε καλά στην Ελλάδα;Επί "Ενώσεως Κέντρου" και κατόπιν επί Δικτατορίας (κατά τα άλλα οι Γερμανοί δεν είχαν αναγνωρίσει το χουντικό καθεστώς).Προσωπικώς δεν με απασχολεί καθόλου τι θα περιέχει το όποιο πόρισμα ή πορίσματα. Αναζητώ εναγωνίως ένα νέο Ζολώτα, ένα νέο Βαρβαρέσσο, έναν Μαρκεζίνη

  • anonymous avatar
   anonymous @ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΑΓΝΟΣ 20/01/2011 20:26:30

   Λόγω του αντιαμερικανισμού της αριστεράς επέπλευσαν στη χώρα οι γερμανοτραφείς και μαζί με αυτούς και οι γερμανικές εταιρίες, οι οποίες αποδείχθηκαν στυγνοί εκμεταλλευτές.

   Μετά τον πόλεμο σε μια επίσκεψη γερμ. επισήμου στη χώρα ζήτησαν οι Γερμανοί να ξαναπάρουν όλα τα συμβόλαια που είχαν και πριν τον πόλεμο. Αργά αλλά σταθερά τα πήραν.

 9. DARK-BLUE avatar
  DARK-BLUE 20/01/2011 20:29:18

  Κανένα όνομα από την "αγία οικογένεια" δεν παίζει ??

 10. Κώστας Σταματάκης avatar
  Κώστας Σταματάκης 20/01/2011 20:34:04

  ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ.
  Ο ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΤΗΣ ΝΔ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ 8:00
  ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ!!! ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ

  • pikras57 avatar
   pikras57 @ Κώστας Σταματάκης 20/01/2011 21:28:38

   +1000
   O φάκτορας να αναρτήσει την παρέμβαση ΤΖΑΒΑΡΑ στο ΜΕΓΚΑ

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/01/2011 20:34:50

  Η ΝΔ δεν βλεπει κανεναν δικο της !! μαλιστα... τι βλεπει δηλαδη??
  Μας δουλευουν? επιτρεπεται?
  Το Ξεπλυμα χρηματος δεν υπερισχυει της καθε παραγραφης?? Θα μας τρελλανουν τελειως?

  ΠΠ

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 20/01/2011 21:10:34

   Μα δεν είναι ξέπλυμα ....χορηγία είναι.

   ΥΓ

   Κρίμα περίμενα περισσότερα από ορισμένους.
   Έπρεπε να κάνουν αμειβόμενες εξεταστικές; Από το δρόμο να ρωτήσουν οποιοδήποτε πολίτη θα τους πει περισσότερα.

 12. sotos avatar
  sotos 20/01/2011 20:34:55

  Παιδιά άσχετο άλλα αν βλέπετε αυτή τη στιγμή Μεγκα θα δείτε τον Τζαβάρα να τους ξεμπροστιάζει κανονικά. Του Πρετεντέρη ένα χρώμα του έρχεται ένα του φεύγει.

 13. pavlina avatar
  pavlina 20/01/2011 20:43:35

  το είδα...το πάνελ κατάπιε τη γλώσσα του ....

 14. factorx avatar
  factorx 20/01/2011 20:52:32

  Παρακαλώ όσοι το διάβασαν ήδη να το ξαναδούν, επειδή κάνω συνεχείς ανανεώσεις, με ό, τι μου έρχεται απο την Βουλή

 15. dinos avatar
  dinos 20/01/2011 21:50:08

  Δηλαδή για κανένα δικό της δεν βλέπει ευθύνες η ΝΔ; Μεγάλη πλάκα. Μόνο του το ΠΑΣΟΚ θα μας λέει ότι ''ματώνει''; Και γιατί παίζανε το κρυφτούλι και φτάσαμε στο 2011 να γίνεται εξεταστική, που στη Νιγηρία ήδη αποφυλακίζονται οι ένοχοι; Δηλαδή τα ονόματα που λέγανε ότι γράφανε και σβήνανε, τις προηγούμενες μέρες, η ΝΔ τι έγραφε και έσβηνε; Ε ρε πλάκα... Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε...

 16. Nick avatar
  Nick 20/01/2011 21:57:34

  Απολαύστε το βίντεο.

  youtube.com/watch?v=Xi2EBHBaHLc

  Αυτό θα πεί χώσιμο on air! :lol:

 17. Κώστας Δανδουλακης avatar
  Κώστας Δανδουλακης 20/01/2011 21:58:27

  Ολίγοι είναι οι καλοί οι δημοσιογράφοι
  πολλοί ναι Καραγκιόζηδες και άτιμο σινάφι!!

  Η γιαγιά έλεγε: Εκεί που τρώει το σκυλί εκείγαυγίζει κιόλας... Θες γυρεύεις να τρώνε τα σκυλιά!!!!!

 18. Crocodile avatar
  Crocodile 20/01/2011 22:05:35

  Άλλη μια παράσταση του θεατρικού "Εσείς φάγατε τα περισσότερα. Όχι εσείς.."
  Κι όλοι εσείς εδώ μέσα υποστηρίζετε τον έναν ή τον άλλο πρωταγωνιστή ξεχνώντας πως εσείς πληρώνετε κι αυτοί εισπράττουν. Keep walkin...

 19. Κατερίνα Κ. avatar
  Κατερίνα Κ. 20/01/2011 22:52:05

  Είτε παραπέμψει το ΠΑΣΟΚ τα δικά του στελέχη ,είτε όχι ο λαός τους έχει καταδικάσει στη συνείδηση του ως και κάποια μέλη των δύο αγίων οικογενειών που τριάντα χρόνια ταλανίζουν την Ελλάδα.

 20. Kostas D avatar
  Kostas D 20/01/2011 23:53:02

  Ακριβως!! κι εγω αυτο σκεφτηκα...
  Αλλα προκειμενου να φυγει το πασοκ και η τροικα ΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ αυτο προεχει!!!!!!
  Μπορει προσωρινα να ξεχαστουν, αλλα θα τα επαναφερει ο Σαμαρας αυτα τα θεματα οπως και του Χρηματιστηριου!!

 21. BlueSky avatar
  BlueSky 21/01/2011 00:13:13

  Επιτέλους αποκαλύπτονται οι κάφροι του πασόκ!

 22. BlueSky avatar
  BlueSky 21/01/2011 00:16:39

  @ dinos: δείχνεις κοντόφθαλμος πασόκος, "έλληνα" υπηρέτη της συμμορίας.

 23. Mυρσινη avatar
  Mυρσινη 21/01/2011 00:28:27

  Factor, γνωριζεις οτι ο κ. Τσουκατος ειναι φαρμακοποιος?

 24. Orestios avatar
  Orestios 21/01/2011 02:39:30

  Τον άντρα μου τον αγαπώ,
  τον γείτονα καλύτερα

 25. Nεφέλη avatar
  Nεφέλη 21/01/2011 02:47:34

  Oποιους προτείνει ο/το ΛΑΟΣ ισοδυναμούν στην κοινή γνώμη με προβοκάτσια.
  Τόσο ηλίθιους μας θεωρούν!!!

 26. loretta avatar
  loretta 21/01/2011 02:53:17

  ...ερωτηση...
  δεν θα μπορουσαν ολους αυτους να τους παραπεμψουν καποιοι σε...αστικες δικες??(δηλ να βρουν τροπο να τους δικασουν περαν της παραγραφης /νομος περι ευθυνης υπουργων και να περασουν δικαστηριο για τα λεφτα που εχουν....αν εχουν και οποιοι εχουν φαει??? )

 27. Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) avatar
  Nτινα (Ναντια)Μαρκοπουλου(Γηραια) 21/01/2011 12:37:18

  Xρηματιστηριο...χριματηστιριο... Τι μου θυμισες??? Τον κ. Παπαντωνιου να βγαινει στα καναλια και παρακινει τον κοσμο να παιξει, λεγοντας πως παει πολυ καλα και αθα ανεβει στις 7 μοναδες!!!!

 28. Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ avatar
  Ο ΑΛΩΒΗΤΟΣ 21/01/2011 12:37:21

  Κρίμα , πολύ κρίμα. για τη ΝΔ.

  Σαφώς οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μεγαλύτερες....Αλλά και αυτή η αγιοποίηση είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ στα μούτρα των πολιτών.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.