#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/06/2012 12:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σκάβουν τον λάκκο τους οι ολιγάρχες της διαπλοκήςτου Γιώργου Χαρβαλιά

Ανατρέχοντας σε δυόμιση δεκαετίες δημοσιογραφικής θητείας, δυσκολεύομαι να θυμηθώ τόσο ψυχρή, για να μην πώ εχθρική, αντιμετώπιση κυβερνητικής πρεμιέρας, όσο αυτή που επιφυλάχθηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, από τα λεγόμενα «κατεστημένα» μέσα ενημέρωσης. Είναι πράγματι εντυπωσιακό ότι δεν τηρήθηκε ούτε η ολιγοήμερη «περίοδος χάριτος», ή έστω ανοχής που επιβάλλουν οι στοιχειώδεις κανόνες πολιτικού τακτ. Και δυστυχώς η παράδοση έσπασε, εις βάρος μιας κυβέρνησης, που κατα γενική ομολογία έχει αναλάβει την πιο δύσκολη αποστολή εθνικής σωτηρίας της χώρας, από το 1974 και μετά.

Το φαινόμενο είναι πράγματι πρωτόγνωρο στα μεταπολιτευτικά χρονικά. Και...πολιτικά βούρλα να περιείχε η κυβέρνηση Σαμαρά, όπως άλλωστε περιείχε εν αφθονία η κυβέρνηση «κηπουρών» του Γ.                      Παπαπανδρέου (που επι μήνες αποθεωνόταν για τις... «καινοτομίες» της), η υποδοχή θα ήταν καλύτερη.

Δυστυχώς , τα κατα τα άλλα «έγκυρα» μέσα ενημέρωσης, δεν σεβάστηκαν ούτε και αυτή, την πρόσκαιρη περιπέτεια υγείας του πρωθυπουργού, επιχειρώντας είτε να την γελοιοποιήσουν με τηλεοπτικά ανθυπομειδιάματα και διφορούμενα σχόλια, είτε να την υπερδραματοποιήσουν, βγάζοντας τον Σαμαρά...νοκ άουτ, τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο!

Θυμίζω για την ιστορία, ότι τέτοια γελάκια και υπαινιγμούς μπροστά στην κάμερα, δεν είδαμε όταν ο Γιωργάκης γκρεμοτσακίστηκε με το ποδήλατο του, πειράζοντας εν κινήσει την αλυσίδα. Και πιό παλιά θυμάμαι, ότι αποτελούσε είδηση μείζονος σημασίας, κατάλληλη ακόμη και για έκτακτο δελτίο, η...άφθονη διούρηση ενός άλλου νοσηλευόμενου πρωθυπουργού...

Είναι δικαίωμα ασφαλώς, των μεγάλων μέσων ενημέρωσης που ελέγχονται από επιχειρηματικά συμφέροντα να επιλέγουν πώς θα αντιμετωπίσουν έναν νεοεκλεγμένο πρωθυπουργό. Εστω και καταχρηστικά λοιπόν, αντι για το παραδοσιακό...λιβανιστήρι, μπορούν να περάσουν με το καλημέρα στην άγαρμπη υπονόμευση.  Δικά τους είναι τα κανάλια και τα κάνουν ότι θέλουν.

Είναι επίσης φανερό, ότι οι Ελληνες ολιγάρχες της διαπλοκής αισθάνονται άβολα με την κυβέρνηση Σαμαρά, μέχρις ότου τουλάχιστον να φανούν οι οριστικές της προθέσεις. Και επιλέγουν να στείλουν τις πρώτες τροχιοδεικτικές βολές...

Αυτό που δεν φαίνεται όμως να αντιλαμβάνονται, είναι ότι υπονομεύοντας «με το καλημέρα» την κυβέρνηση Σαμαρά, στην πράξη πριονίζουν την ίδια τους την καρέκλα. Γιατί δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Είτε η κυβέρνηση Σαμαρά θα πετύχει, είτε θα βουλιάξει και μαζί της θα βυθιστεί αύτανδρο όλο το διαβρωμένο πολιτικό, εκδοτικό και επιχειρηματικό κατεστημένο που έκανε κουμάντο στη χώρα όλο το διάστημα της μεταπολίτευσης. Περιθώρια για άλλες εναλλακτικές δεν υπάρχουν και αυτό φαίνεται να μην το έχουν συνειδητοποιήσει οι βαρώνοι των media και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εκπροσωπούν. Εκτός κι αν αφελώς πιστεύουν ότι ο Σαμαράς είναι αναλώσιμος και μπορούν σε συνθήκες μνημονίου να συνεννοηθούν ταυτόχρονα και με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους δανειστές.

Κακά τα ψέμματα. Η τελευταία ευκαιρία του «συστήματος» για να διασωθεί από ολική καταστροφή, είναι να κερδίσει χρόνο και να «γράψει πόντους» στην κοινωνία η κυβέρνηση Σαμαρά. Μόνον έτσι η οικονομία θα μπορέσει να ανασάνει και η χώρα να επωφεληθεί των ευεργημάτων που κατέκτησαν με σκληρή διαπραγμάτευση στην Ευρώπη, οι άλλες μεσογειακές χώρες.

Υποσκάπτοντας την εικόνα και ναρκοθετώντας τις προοπτικές και τις επιδόσεις του κυβερνητικού σχήματος, πριν ακόμη πάρει ψήφο εμπιστοσύνης, τα ΜΜΕ καθιστούν την αποστολή του Σαμαρά εξαιρετικά δυσχερή. Και τη...Συνθήκη των Σεβρών να φέρει στο μέλλον ο πρωθυπουργός, θα είναι αδύνατο να πείσει την κοινωνία που, με το δίκιο της, έχει φτάσει πλέον στα όρια της.

Ας προσέξουν λοιπόν οι κάθε λογής «διαμορφωτές γνώμης» που σήμερα ξιφουλκούν προκαταβολικά κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, μήπως τελικά σκάβουν τον λάκκο των αφεντικών τους. Γιατί αν η κυβέρνηση αυτή δεν σταθεί στα πόδια της για να δώσει στην ελληνική οικονομία ανάσα, το τσουνάμι που θα έρθει δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο σε αυτή τη χώρα. Και πρώτοι θα γκρεμιστούν οι, χάρτινοι ήδη, επιχειρηματικοί πύργοι της διαπλοκής...

(δημοσιεύεται στον "Τύπο της Κυριακής"

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GreekInLux avatar
  GreekInLux 30/06/2012 12:23:53

  Νομίζω παρήλθαν οι εποχές που τα ΜΜΕ της διαπλοκής διαμόρφωναν την κοινή γνώμη σχεδόν στο 100% της. Επιπλέον αυτό το «χτύπημα» της νέας κυβέρνησης το οποίο γίνεται κάποιες φορές έως και χονδροειδώς για υποδεέστερους λόγους καταδεικνύει τον «προβληματισμό» τους, για να το θέσω κομψά. Προφανώς, δηλαδή, τον έχουν ικανό για πολλά το Σαμαρά και βιάζονται να του υπενθυμίσουν την παρουσία τους… προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έκανε άσχημα η νέα κυβέρνηση να τους υπενθυμίσει π.χ. ότι οι συχνότητες είναι περιουσία του ελληνικού λαού με ότι αυτό σημαίνει, όπως το έκανε ο Τσίπρας προεκλογικά. Επιπλέον είναι ευρέως γνωστό ότι όλοι οι διαπλεκόμενοι μιντιάρχες χρωστούν τα… κέρατά τους στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία… ένα κλιμάκιο του ΣΔΟΕ είναι αρκετό…

 2. Nίκος Μεδίκος avatar
  Nίκος Μεδίκος 30/06/2012 14:19:45

  Πέφτουν κορμιά για τον ΟΠΑΠ που πρόκειται να ιδιωτικοποιηθεί(;)>
  Νίκος Σοφοκλέους και Σωκράτης Κομινάκης της "σχολής" Εgon Zehnder (Α. Γαβριηλίδης), οι φιλόδοξοι μνηστήρες.
  Αναρωτιέται κανείς γιατί όλη αυτή η πρεμούρα για το ποιος θα πάει να διοικήσει τον ΟΠΑΠ, τη στιγμή που ο Οργανισμός πρόκειται να αποκρατικοποιηθεί. Η μήπως άλλαξαν τα πλάνα της κυβέρνησης Σαμαρά, μετά την αρνητική άποψη που εξέφρασε ο Γιάννης Ιωαννίδης , ο οποίος υποστηρίζει να παραμείνει ως έχει ο ΟΠΑΠ κάνοντας ευτυχισμένο τον πρώην εργοδότη του στον Ολυμπιακό. Γιατί πέφτουν κορμιά και ακούγονται ονόματα μανατζαρέων, οι οποίοι στο κάτω κάτω είναι υποδεέστεροι του Σπανουδάκη; Σειρά λοιπόν σήμερα, για τα καλλιστεία των μνηστήρων του ΟΠΑΠ, έχουν τα ονόματα των κ.κ Νίκου Σοφοκλέους και Σωκράτη Κομινάκη-αντίστοιχες φωτό. Υπήρξαν αντίστοιχα επικεφαλής των Vodafone και Wind, ενώ προέρχονται από την περίφημη σχολή (Egon Zehnder) του κολλητού του Γερουλάνου, Ανδρέα Γαβριηλίδη.

  Σύμφωνα με παλαιότερο ρεπορτάζ του Χρήστου Ιωάννου στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» ο Α. Γαβριηλίδης, αφεντικό της Egon Zehnder στην Ελλάδα ήταν συνέταιρος με τον επίσης Κύπριο Ν. Σοφοκλέους (Vodafone ), στην «Tefkros Κτηματικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε.». Κατείχαν από 33,33% των μετοχών της ο καθένας. Το υπόλοιπο 33,33% ήταν στην κατοχή της «Gohan Hendrik Van Heyningen Nanninga», αγνώστων λοιπών στοιχείων. Στο διοικητικό συμβούλιο της «Tefkros» οι μέτοχοι είχαν τοποθετήσει ως μέλος τον Σ. Κομινάκη, ο οποίος στη συνέχεια προωθήθηκε από την Egon Zehnder στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΤΙΜ (σημερινή Wind Hellas). Οταν αποχώρησε ο Σ. Κομινακης από τη WIND αντικαταστάθηκε από τον Ν. Ζαρκαλή, προερχόμενο από την Hellas Online συμφερόντων Vodafone (Ν. Σοφοκλέους) και Intracom (Σ. Κόκκαλης). Προφανώς το open gov του ΓΑΠ φιλοδοξεί να συνεχίσει επάξια η νέα συγκυβέρνηση με τον Κουβέλη ως φερετζέ στα παιγνίδια της διαπλοκής.

 3. Αντάμ Παπαντάμ avatar
  Αντάμ Παπαντάμ 30/06/2012 14:45:44

  athamas ,
  πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού ,σκέψου λίγο εάν δεν υπήρχε η αρρώστια του Προθυπουργού ,κατ' εμέ ,κατασκευασμένη από τον ίδιο ,η Τρόικα θα είχε έρθει για έλενχο την επαύριο των εκλογών ,άρα προχθές στην σύνοδο κορυφής θα έιχε παρουσιάσει την δυσμενή για την Ελληνική οικονομία εκθεσή της εξαιτίας της δίμηνης λόγω εκλογών ακυβερνησίας .
  Σκέψου τώρα τον Σαμαρά στην σύνοδο κορυφής πως θα τον ξέσκιζαν όλοι ,τώρα όμως κερδίσαμε χρόνο ,με αποτέλεσμα να παρθούν σημαντικές αποφάσεις που ευνοούν κάτω από προυποθέσεις την πατρίδα μας .Έπεται και συνέχεια

 4. apergospastis avatar
  apergospastis 30/06/2012 15:38:32

  Δυο πράγματα δεν καταλαβαίνω από αυτό το άρθρο:
  α) Ο εξαιρετικός κατά τα άλλα κος Χαρβαλίας μας λέει ότι η νταβατζοδιαπλοκή χτυπάει αβέρτα την κυβέρνηση. Αυτό έχει όμως διαφορά από το να χτυπάνε τον ίδιο τον Σαμαρά. Προσωπικά δεν θυμάμαι άλλο πρωθυπουργό προερχόμενο από την ΝΔ να απολαμβάνει ασυλίας από τις εφημερίδες των μεγάλων συγκροτημάτων της κεντροαριστεράς. Ακόμα και την ασθένειά του δεν την έπαιξαν, αν και είχαν πολλούς λόγους να το κάνουν (πρώτος και καλύτερος ότι ο Σαμαράς παραπλάνησε τον λαό μην αποκαλύπτοντας το πρόβλημά του προεκλογικά ως ώφειλε).
  β) Δηλαδή το επιχείρημα του άρθρου είναι "Εσείς της διαπλοκής μην χτυπάτε την κυβέρνηση γιατί όλοι μαζί είμαστε στην ίδια βάρκα, συνεργαστείτε για να σωθείτε κι εσείς"; Αυτό γιατί μου ακούγεται σαν πρόσκληση σε συμβιβασμό και συνεννόηση; Πότε έπαψε το ξεπέρασμα της Μεταπολίτευσης να είναι η αποστολή του Σαμαρά και έγινε η διάσωση των νταβατζήδων; Και γιατί η διάσωση της οικονομίας δεν είναι συμβατή με το ξεχαρβάλωμα αυτών των παρασιτικών κρατικο-καπιταλιστών;
  Πάσα απάντηση θα εκτιμηθεί.

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ apergospastis 30/06/2012 15:48:30

   "πρώτος και καλύτερος ότι ο Σαμαράς παραπλάνησε τον λαό μην αποκαλύπτοντας το πρόβλημά του προεκλογικά ως ώφειλε"

   τι λέτε;;; πρόβλημα στο μάτι έβγαλε ο άνθρωπος, δεν κινδυνεύει η ζωή του! Δεν μένει κενή η θέση του πρωθυπουργού από ένα οφθαλμολογικό πρόβλημα!

 5. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 30/06/2012 21:44:24

  α) Γράφετε : (πρώτος και καλύτερος ο Σαμαράς που παραπλάνησε τον λαό μην αποκαλύπτοντας το πρόβλημά του προεκλογικά ως όφειλε).
  Δίκιο έχετε. Θέλω κι εγώ να καταγγείλω στον Ελληνικό λαό, πως έχω βάσιμες πληροφορίες οτι έχει επίσης κι έναν ανήσυχο ....φρονιμίτη και ίσως χρειαστεί να προχωρήσει σε ..εξαγωγή του. Αυτό όπως καταλαβαίνετε μπορεί να οδηγήσει σε περιπλοκές που θα εμποδίσουν την απρόσκοπτη εκτέλεση των καθηκόντων του. Εγώ ήδη αισθάνομαι και παραπλανημένη και προδομένη, γιατί όφειλε να με είχε ενημερώσει
  προεκλογικά, ώστε να κοιτάξω κι εγώ τι θα κάνω στη ζωή μου.....
  β) Γράφει ο κ. Χαρβαλιάς : ''Ας προσέξουν λοιπόν οι κάθε λογής «διαμορφωτές γνώμης» μήπως τελικά σκάβουν τον λάκκο των αφεντικών τους. '' Κι εμάς γιατί μας πειράζει αυτό κ. Χαρβαλιά μου;;; Το ευχόμαστε από τα βάθη της καρδιάς μας να έρθει τσουνάμι και να παρασύρει για πάντα στον όλεθρο και στο χάος τους καναλοεφημεριδομπετατζήδες, μαζί με τα γιουσουφάκια-μαφιόζους-εκβιαστές-λακέδες-συνεργούς τους. Να παραδώσουν άμεσα τις συχνότητες που κατέχουν παρανόμως και που τις χρησιμοποιούν ενάντια στον Ελληνικό λαό. Αυτοί οι άνθρωποι όχι μόνον δεν προσφέρουν τίποτε σε κανέναν, αλλά αποτελούν μιά ακριβοπληρωμένη συμμορία, μιά καταστροφική φύρα εκβιαστών και ΜΑΚΑΡΙ να εξαφανιστούν το συντομότερο απ΄το προσκήνιο. Και αν μπορεί ο κ. Α.Σαμαράς απονέμοντας δικαιοσύνη να επισπεύσει αυτή τους την εξαφάνιση, θα του είμαστε ισοβίως ευγνώμονες..... :-))

  • ΑΡΚΑΣ avatar
   ΑΡΚΑΣ @ BLACKQUEEN 01/07/2012 13:31:09

   ...συμπληρώνοντας να προχωρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά σε δημοπράτηση για παραχώρηση την συχνοτήτων στα ΜΜΕ με ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και για διάρκεια 25+ 25+ 25+ 25 ετών.
   Η διαδικασία ήδη αυτή γίνεται και τα συμβόλαια αυτά είναι βέβαια για την πρώτη διάρκεια 25 έτη, ΑΛΛΑ κάθε χρόνο γίνεται η ανανέωση της σύμβασης μετά από ενδελεχή έλεγχο της συμπεριφοράς και δράσης των ΜΜΕ.

 6. man8os avatar
  man8os 01/07/2012 09:49:56

  Να δουλεψει το ΕΣΡ χρειαζεται και καθε παραποιηση της αληθειας να πληρωνεται ακριβα

 7. Wraia ta leme avatar
  Wraia ta leme 01/07/2012 14:25:40

  Υπάρχουν πολλοί που εύχονται να αποτελέσει ο Αντώνης Σαμαράς, σύντομη παρένθεση. Και σ΄αυτούς αναφέρεται ο αρθρογράφος. Είναι πράγματι απορίας άξιον σε τι ελπίζουν μετά την κυβέρνηση Σαμαρά. Σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον...Μπομπ Τράα του ΔΝΤ ταυτόχρονα; Η μήπως στη δραχμούλα;...Πάντως αν και οι επισημάνσεις του κ. Χαρβαλιά είναι ακριβέστατες για την στάση των νταβατζήδων, δεν μας εξηγεί την στάση της πλευράς Σαμαρά, που ανέχεται, τέτοιες συμπεριφορές(ιδέ την τοποθέτηση υιού Ψυχάρη στο επιτελείο του...)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.