#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/01/2014 08:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Σιγοβράζει» ο ΣΥΡΙΖΑ στη φωτιά του χρέους και των ισοσκελισμένων προϋπολογισμώνΜαίνονται οι φωτιές που έχει ανάψει στο ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτηση του Γιώργου Σταθάκη για το θέμα του χρέους και αναμένονται να κορυφωθούν με την επικαιροποίηση του προγράμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε λίγες εβδομάδες. Η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά και άλλες δυνάμεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης έχουν αποφασίσει να σηκώσουν το γάντι στην πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Γιώργος Σταθάκης αλλά και Γιάννης Μηλιός βρέθηκαν στο στόχαστρο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας εκφράζοντας τη διαφωνία τους με την αυθαίρετη όπως χαρακτηρίζουν την τοποθέτηση Σταθάκη ότι το απεχθές χρέος περιορίζεται στο 5%. Απ’ τα πυρά τους δεν γλίτωσαν ούτε και ο υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, καθηγητής του Πολυτεχνείου Γιάννης Μηλιός για τη δημόσια τοποθέτησή του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς με πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του ρεπορτάζ το κλίμα είναι εξαιρετικά βεβαρημένο όσο και αν αυτό σκεπάζεται απ’ το γεγονός των ικανοποιητικών για το ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπήσεων. Στην εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει σύγχυση γύρω απ’ την αξιοπιστία των θέσεων του κόμματος και τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων όπως αυτές διατυπώνονται δημόσια κάθε φορά. Μάλιστα απ’ τα εσωκομματικά πυρά δε γλιτώνει ούτε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος εμμέσως πλην σαφώς εγκαλείται με το αιτιολογικό ότι «για την κυβέρνηση της Αριστεράς δεν μπορεί να είναι υπόδειγμα σχέδια τύπου Μάρσαλ».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η Αριστερή Πλατφόρμα δημοσιοποίησε οργανωμένα μέσα απ’ την ιστοσελίδα Ίσκρα την κριτική της στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Έτσι κι αλλιώς «είχαν αρχίσει τα όργανα» απ’ τις προηγούμενες μέρες όταν στην τοποθέτηση Σταθάκη βγήκε με ανακοίνωση η «Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής λογιστικού ελέγχου του χρέους» την οποία και φιλοξενεί ως πρώτο θέμα όλες αυτές τις μέρες η ιστοσελίδα Ίσκρα, όπου επισημαίνεται «προβάλει ως επιτακτική ανάγκη για τη διάσωση του λαού και της χώρας η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους-ακόμη και όλου- του δημόσιου χρέους. Είναι στόχος που τέθηκε και αγκαλιάστηκε από το κίνημα ενάντια στα Μνημόνια και τη λιτότητα». Στην πρωτοβουλία αυτή που ξεκίνησε πριν από περίπου 3 χρόνια  την πλαισίωσαν στελέχη και βουλευτές σήμερα του ΣΥΡΙΖΑ όπως η Σοφία Σακοράφα. Την πλαισιώνουν επίσης ακαδημαϊκοί όπως ο Γιώργος Κατρούγκαλος που φέρεται τελευταία να έχει ρόλο άτυπου συμβούλου του Αλέξη Τσίπρα, καθώς επίσης και ο οικονομολόγος Κώστας Λαπαβίτσας εκ των υποστηρικτών της εξόδου της Ελλάδας απ’ την ευρωζώνη.

Κάλχας

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ήρων avatar
  Ήρων 27/01/2014 11:41:19

  Εγώ τι να σχολιάσω... Άλλωστε, όλο αυτό το μπάχαλο το σχολίασε ο πρώην άρχων του ΣΥΡΙΖΑ και μέντορας του Αλέξη ο Αλαβάνος, που ούτε λίγο ούτε πολύ, είπε πως όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ επί των οικονομικών είναι ανοησίες διότι στην πράξη δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

 2. Avariel avatar
  Avariel 27/01/2014 11:45:09

  Και το πραγματικό μπάχαλο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα... Αυτοί δεν γνωρίζουν στοιχειώδη οικονομικά, πως φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Αυτά είναι τα στελέχη που θα σηκώσουν την χώρα στις πλάτες της; Σαπίλα και δυσωδία μου μυρίζει όλο αυτό.

 3. Leyla avatar
  Leyla 27/01/2014 11:50:09

  Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώ πως έχουν μπερδέψει την οικονομία και την διακυβέρνηση μιας χώρας, με έναν γύρο μακριάς γαϊδούρας! Όσο σοβαρό παιχνίδι γίνεται στην μακριά γαϊδούρα, άλλο τόσο σοβαρά βλέπουν και όλο αυτό. Το θέμα είναι ότι θα πέσουν στις πλάτες μας και θα μας ισοπεδώσουν και εγώ τουλάχιστον, κάτι τέτοιο δεν θέλω να το ζήσω.

 4. Marsal avatar
  Marsal 27/01/2014 11:55:11

  Περιμένω με μεγάλη αγωνία ένα πρόγραμμα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Να δω τελικά τι θέση παίρνουν όλη αυτοί για το μέλλον μου. Πολύ φοβάμαι όμως ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα σημάνει και το απόλυτο ξεβράκωμα τους και για τον λόγο αυτό, η κρυφή ατζέντα θα πάει σύννεφο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.