#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/05/2013 12:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σιγά – σιγά ο σταυρός θα ζυγίζει ελαφρύτεραΤα τελευταία 3 χρόνια, κάθε τέτοια ημέρα συνηθίζουμε να λέμε ότι ο ελληνικός λαός περνά έναν Γολγοθά, σταυρώνεται κάθε χρόνο και περιμένει-ματαίως- την Ανάστασή του. Κάθε χρόνο κάνουμε, όμως, ευχές να έρθει σύντομα η ημέρα που η χώρα θα έχει ξανασταθεί στα πόδια της, που θα μπορεί το κράτος να κοιτάζει στα μάτια τους πολίτες χωρίς να ντρέπεται για τις περικοπές, τις απολύσεις, την ανέχεια και την αδυναμία του να αντιμετωπίσει  όλα τα σοβαρά προβλήματα.

Φέτος είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά, η Σταύρωση του Χριστού και η Ανάστασή του, βρίσκει τον ελληνικό λαό να συνεχίζει το Γολγοθά με το σταυρό του μαρτυρίου στην πλάτη του. Πάνω από 1,5 εκατ. Έλληνες δεν έχουν δουλειά, αλλά και περισσότεροι από 2 εκατ. εργαζόμενοι δεν μπορούν να ζήσουν αξιοπρεπώς. Το φάσμα της φτώχειας χτυπά 1 στους 3 Έλληνες με τους υπόλοιπους να αντικρίζουν το μέλλον με τρόμο.

Όλοι οι δείκτες είναι κακοί και δείχνουν ότι η χώρα έχει πιάσει πάτο. Ξύνει τον πάτο του βαρελιού που έλεγαν κάποτε στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης, όμως, έπεσαν τόσο έξω. Αλλά, αυτό ακριβώς να είναι και το πρώτο θετικό σημάδι.

Πόσο πιο κάτω από τον πάτο του βαρελιού μπορεί να πάει η χώρα; Σίγουρα δεν έχει πιο κάτω. Γι’ αυτή η φετινή χρονιά είναι κομβικής σημασίας. Είναι η χειρότερη διότι έχουν συσσωρευτεί θυσίες 3 ετών αλλά είναι και πιθανότατα η τελευταία με όλα τα σημάδια να είναι «μαύρα».

Κάποια στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για τη χώρα. Πλεόνασμα που αυξάνεται συνεχώς, σημαντικές προσπάθειες να πληρωθούν τα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες. Ήδη έχουν δοθεί 2-3 δις ευρώ αλλά σίγουρα απέχουν από τα 7-8 δις που είναι οι κρατικές οφειλές.

Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προχωρά και μέσα στο επόμενο δίμηνο θα φανούν τα σημάδια της αλλαγής στο τραπεζικό σύστημα. Τράπεζες πλήρως ανακεφαλαιοποιημένες μπορούν να βγουν στις αγορές να δανειστούν και μάλιστα με επιτόκια ιστορικά χαμηλά μετά και τη νέα μείωση από την ΕΚΤ.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ξανά χρηματοδότηση της αγοράς με δάνεια σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι ξεμπλόκαραν και σταδιακά θα απορροφηθούν 20.000 εργαζόμενοι. Με το ΕΣΠΑ γίνονται σοβαρές προσπάθειες να δοθεί κοινοτικό χρήμα.

Η κυβέρνηση δείχνει να σταθεροποιεί την οικονομία ενώ εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις που δεν έγιναν εδώ και δεκαετίες. Κάποιοι δεν το πίστευαν ότι ο Σαμαράς θα πιάσει γερά το τιμόνι του πλοίου που είχε προσκρούσει ήδη στο παγόβουνο και ήταν έτοιμο να βουλιάξει.

Όσο για τους «καρχαρίες» που παραμονεύουν να κατασπαράξουν τους ναυαγούς Έλληνες, φαίνεται ότι έχουν πάει σε άλλες θάλασσες και με κάποιες κινήσεις μπορεί να εξαφανιστούν εντελώς.

«Ένα βήμα τη φορά» γράφαμε σε προηγούμενη ανάρτηση και το πιστεύουμε. Όπως πιστεύουμε ότι και φέτος ο σταυρός του μαρτυρίου είναι ακόμη βαρύς κι ασήκωτος. Όμως, κάπου εκεί μακριά σα να αχνοφέγγει το φως της ανάστασης. Ένα κεράκι είναι που μπορεί να το σβήσει ο άνεμος, μπορεί και όχι. Τουλάχιστον υπάρχει. Θα φτάσουμε τον Σεπτέμβριο εκεί, θα γίνει κάτι και θα φτάσουμε του χρόνου. Όμως, τουλάχιστον πατάμε σε πιο γερά πόδια και σιγά – σιγά ο σταυρός θα ζυγίζει ελαφρύτερα.

Ποτέ δεν είναι αργά, λοιπόν, να πιστέψουμε ένα νομοτελειακό φαινόμενο. Μετά από κάθε Σταύρωση έρχεται η Ανάσταση. Μπορεί να αργεί λίγο αλλά σίγουρα έρχεται. Πίστη χρειάζεται, αγώνας, θυσίες.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 04/05/2013 17:23:47

  Ποιά η σημασία τού βάρους τού σταυρού γιά τόν ήδη εσταυρωμένο;

  • panas avatar
   panas @ ειδωλοκλάστης 04/05/2013 19:47:45

   Είναι και το νοιάξιμο για αυτούς που ακολουθούν...
   Πάμε με την σειρά πολλοί προς τη σταύρωση. Αρκετοί κουβαλούν μόνο "σταυρουδάκια" στον λαιμό και ηθικολογούν περί της αναγκαιότητας της σταύρωσης των υπολοίπων.
   Υπομονή μέχρι να σταυρωθούν αρκετοί, δηλαδή να χρεοκοπήσουν αρκετές ελληνικές οικογένειες ακόμη, για να αναζητήσουμε ίσως μετά άλλους δρόμους. Θα κρατήσει μέχρι το 2020 είπανε;
   Καλή ανάσταση!

   • B.Q avatar
    B.Q @ panas 04/05/2013 20:30:18

    Η ανεργία για να φτάσει στα επίπεδα του 2009, απαιτείται συνεχής ανάπτυξη επί 15 χρόνια, λένε οι ειδικοί επιστήμονες. Καλή ψυχή στους εσταυρωμένους και σ΄αυτούς που κουβαλάνε πειθήνια το βαρύ σταυρό στο Γολγοθά τους, οδεύοντας προς το αναπόφευκτο τέλος!
    Πραγματοποιούνται βέβαια σοβαρές μελέτες, ώστε ο σταυρός στο εγγύς μέλλον, να κατασκευάζεται από ειδικό υλικό (κάρμπον), να ...ζυγίζει ελαφρύτερα κι έτσι να πηγαίνουμε χορεύοντας προς την εκτέλεση, υπό τους ήχους χαρωπών ασμάτων. Μόλις φτάνουμε στην κορυφή όμως του όρους, η τύχη μας θα είναι προδιαγεγραμμένη. Αλλά ίδιο είναι να σέρνεσαι ασθμαίνοντας στο...καλντερίμι κι ίδιο είναι να ...πετάς ;;
    Συμπέρασμα : Δεν αποδέχεσαι ''σταυρό'' ούτε από κάρμπον, ούτε από ξύλο, ούτε από ...έβενο.
    ΑΝΑΣΤΑΣΗ εδώ και τώρα, πριν απ΄τη σταύρωση.

 2. Στέργιος avatar
  Στέργιος 04/05/2013 18:33:24

  Να ρωτήσω κάτι; Πώς θα έρθει η ανάκαμψη στην Ελλάδα όταν η υπόλοιπη Ευρώπη βυθίζεται στην κρίση; Η οικονομία μας εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομία τής Ευρωζώνης. Σε ποιον θα εξάγουμε τα προϊόντα μας όταν η Ιταλία βρίσκεται φέτος εκεί όπου βρισκόμασταν εμείς πριν από 3 χρόνια, η Γαλλία ετοιμάζεται να καταρρεύσει και η Γερμανία έχει μηδενική ανάπτυξη; Από ποια ευρωπαϊκή χώρα θα έρθει ο τουρισμός;

  Πάντως, η περιβόητη αύξηση των εκδρομέων τού Πάσχα κατά 25% είναι ΜΥΘΟΣ. Στο Πανόραμα, την πιο άνετη οικονομικά περιοχή τής Θεσσαλονίκης, η συμμετοχή των πιστών στην περιφορά τού Επιταφίου ήταν τεράστια, τουλάχιστον διπλάσια από πέρυσι. Αν οι Πανοραμίτες δεν μπορούν να εκδράμουν, ποιος μπορεί στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη;

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Στέργιος 04/05/2013 20:10:53

   Αχ βρε άπιστοι Θωμάδες, όταν έρθει σε μερικούς μήνες - το πολύ έναν χρόνο, η μεγάλη έκρηξη της ελληνικής οικονομίας, να σας δω τότε τι θα λέτε.

   Όπως έλεγε και κάποιος αχρείος, "λεφτά υπάρχουν", αλλά κρύβονται από τον φόβο της κρίσης. Όταν οι Έλληνες, στην διάρκεια της κρίσης, τίναξαν τις τιμές των ακινήτων σε Λονδίνο και Μόναχο στον αέρα, λόγω του ότι αρνούνταν να επενδύσουν στην Ελλάδα, ας σκεφτούμε πόσο ωφέλεια θα είχε η χώρα, εάν όλα αυτά τα χρήματα γίνονταν ακίνητα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό.

   Η εμπιστοσύνη είναι το μόνο που χρειάζεται να επανέλθει. Και όσο για την Ευρώπη, όπως από την Ελλάδα ξεκίνησε η κρίση, από την Ελλάδα και θα τελειώσει. Οι άλλοι δεν θα πάνε το ίδιο καλά, για τον λόγο ότι έχουν μικρότερη παραοικονομία, όμως ο ψυχολογικός παράγοντας ήταν και είναι πάντοτε ο σημαντικότερος. Το φως στο ελληνικό τούνελ θα είναι φως για όλη την Ευρώπη.

   • Αρχιμήδης avatar
    Αρχιμήδης @ Διογένης 05/05/2013 13:05:43

    Aγαπητέ Διογένη,
    Δυστυχλως έχεις δίκιο. Μόνο αν και όποτε πεισθούν οι Έλληνες, οι οποίοι στην διάρκεια της κρίσης, τίναξαν τις τιμές των ακινήτων σε Λονδίνο και Μόναχο στον αέρα, λόγω του ότι αρνούνταν να επενδύσουν στην Ελλάδα,να αποφασίσουν όλα αυτά τα χρήματα να γίνονουν ακίνητα στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό, θα σωθεί η χώρα.
    Η εμπιστοσύνη είναι το μόνο που χρειάζεται να επανέλθει, και είναι το πιό δύσκολο απ' όλα όταν έχει καταρρακωθεί.
    Ποιός και πότε θα αποφασίσρι να πουλήσει το ακίνητό του στο Λονδίνο ή το Μόναχο και να αγοράσει αντίστοιχο στην Ελλάδα? Mόνο οταν θάχουμε "φύγει" όσοι ζήσαμε την κρίση...

   • akenaton avatar
    akenaton @ Διογένης 05/05/2013 13:42:39

    Συντάσσομαι με όσα γράφετε και με τις οικονομικές σας προβλέψεις, παρόλο που έχουμε διαφωνήσει σε πλείστα όσα θέματα στο παρελθόν. Νομίζω όμως πως οι απόψεις μας ταιριάζουν όσον αφορά την πορεία (παρούσα και μέλλουσα) της οικονομίας μας (εκτός απροόπτου και "ατυχήματος" φυσικά). Χρόνια πολλά! Χριστός Ανέστη!

 3. Ματθαίος avatar
  Ματθαίος 05/05/2013 16:14:09

  Φυσικά αφού θα καίμε τον ξύλινο για να ζεσταθούμε τον χειμώνα θα φτιάχνουμε άλλον απο φελιζόλ.

  Καλά δεν σας είπαν οτι δεν λέμε χαζά το Πάσχα;

 4. fe avatar
  fe 07/05/2013 17:17:40

  α)νεες περικοπες στις συνταξεις του ΟΑΕΕ
  β)14 μαιου ληγει η μετενεργεια της ΕΣΣΕ και περιπου 1000000 ΙΥ θα εχουν περικοπες στους μισθους μεχρι και 35%
  γ)-20% η πτωση της πασχαλινης αγορας=χιλιαδες νεα λουκετα
  δ)χαρατσι της δεη παραμενει πληρωνουν μεχρι και τα γιαπια.
  ε)ΦΑΠ 2011-2012-2013 ερχονται ολα μαζι απο ιουνιο
  στ)φορος εισοδηματος.Ακομα να συνελθουμε απο το περσινο.

  Παντως η μερκελ θα κανει εκλογες ηρεμη!

 5. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 08/05/2013 18:39:36

  Βέβαια
  Πανηγύρι που ο σταυρός είναι ελαφρύτερος ...
  για 1,500,000 άνεργους
  για τη δέσμευση ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα πλην της μετονομασίας των προ υπαρχόντων ή τον εξορθολογισμό άλλων ...πχ ΟΑΕΕ και περικοπές σε ...επόμενο νομοσχέδιο ως εφαρμογή ψηφισθέντων ...
  για όσους εργάζονται αλλά τριετίες και ωρίμανση θα πάρουν αύξηση όταν η ανεργία θα πέσει κάτω από 10%...

  Επειδή το δούλεμα έχει όρια μας μιλάνε όλοι για την έκθεση του ΔΝΤ ...που απλά κάνει λάθη στα υπολογιστικά φύλλα...
  Ας δούμε λοιπόν πως πήραμε τον καλό βαθμό...:

  Το ΑΕΠ έχει υποχωρήσει περισσότερο από 20%, με το κόστος ανά μονάδα εργασίας να έχει βελτιωθεί μέσω των περικοπών στους μισθούς (διαβίωση - επίπεδο ζωής) και όχι μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας.

  Ο πληθωρισμός τσακίζει το πενιχρό εισόδημα για όποιον ακόμα εργάζεται και πληρώνεται ...ας μας πει η ΕΛΣΤΑΤ πχ πόσο είχαν οι πατάτες το 2012 ή το ηλεκτρικό και μετά ας μιλά για πτώση...

  Η ανεργία; Η ύφεση επί 6ο χρόνο; Η υπερ φορολόγηση επί φανταστικών εισοδημάτων σε υπολλογιστικά φύλλα των μανδαρίνων του ΓΛΚ; Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής; Το ξεπούλημα επί παντός ....; η χώρα έχει κρεμάσει ένα μεγάλο πωλείται και πανηγυρίζει που το συνταξιοδοτικό ταμείο του Καναδά αγοράζει από τους Γερμανούς που δεν πλήρωναν...γιατί στα εγχώρια ταμεία βολεύονταν οι ανίκανοι των κομματικών ταυτοτήτων.΄

  Αλλά δόξα το Θεό...ο σταυρός είναι ελαφρύτερος, γιατί σημασία πλέον στον τόπο έχει το βάρος της αλυσίδας καθώς θεωρείται πλέον δεδομένη.

  ΥΓ

  αύριο που η σύζυγός μου θα πάει για πέμπτο συνεχόμενο χρόνο να σφραγίσει την κάρτα στον ΟΑΕΔ θα της διαβάσω τις ανακοινώσεις του ΔΝΤ ή του κ Βρούτση για τα θετικά πρόσιμα...από το τηλέφωνο γιατί δεν μπορώ να δω τα βουβά μάτια.
  αύριο που θα συμπληρώνω τα ερωτηματολόγια στην Υπηρεσία για να μάθουν οι σφουγγοκωλάριοι τι ...κάνω (αν οι προϊστάμενοί μου δεν γνωρίζουν τι κάνω γιατί δεν φεύγουν αυτοί πρώτοι; αλλά με "αξιολογούν"; αλλά έφτιαξαν οργανογράμματα χωρίς να ξέρουν το αντικείμενο και τις απαιτήσεις των θέσεων...;), θα αναπολώ την έκθεση.
  Προτείνω δε επειδή η Κυβέρνηση φοβάται τους ...καναλάρχες στα συσσίτια και στις λαικές να μοιράζονται οι εκθέσεις από όσους τολμούν.

  Να θυμούνται μόνο ότι στο σταυρό δεν ανέβηκε μόνο ο Χριστός αλλά και ο Σπάρτακος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.