#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2010 07:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σιγά, σιγά διάλυση και των θεσμών…Ακόμη μια τροποποίηση του πολύπαθου κανονισμού της Βουλής ετοιμάζει ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος. Έτσι, μετά τις δυο εκτενείς τροποποιήσεις που έκανε ο πρώην Πρόεδρος Δημήτρης Σιούφας, έρχεται μια νέα τροποποίηση να ταράξει τα ήδη τρικυμισμένα νερά του Κοινοβουλίου.
Πρόκειται για μια ντουζίνα διατάξεις, οι οποίες τίποτα δεν προσφέρουν στη λειτουργία της Βουλής. Αντιθέτως μάλιστα προσθέτουν σε γραφειοκρατία, ενώ δε λείπουν και οι διατάξεις που είναι επικίνδυνες για τα εθνικά μας θέματα.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ενημερώσουμε, πως ενώ για την τροποποίηση του Συντάγματος τη Ελλάδας απαιτείται μια πολύπλοκη διαδικασία σε βάθος χρόνων, ο Κανονισμός της Βουλής, που περιέχει πολλές διατάξεις εφαρμογής του Συντάγματος, μπορεί να γίνεται φύλλο και φτερό μέσα σε μια βδομάδα! Αυτό το γεγονός είναι από μόνο του απαράδεκτο και δείχνει ότι οι θεσμοί μας, 35 χρόνια μετά τη Μεταπολίτευση, είναι διάτρητοι.
Περιέχει, λοιπόν, ο νέος κανονισμός διατάξεις για νέες επιτροπές, των οποίων ο συνολικός αριθμός έχει ανέβει σημαντικά. Δεν αμφέβαλε ποτέ κανείς για την αναγκαιότητα να συζητούνται εκτενώς τα όποια θέματα, αλλά εδώ και καιρό οι επιτροπές έχουν εκφυλιστεί  σε μια διαδικασία είσπραξης αμοιβών. Γιατί άραγε δεν καταργείται η αμοιβή σε όλες τις επιτροπές; Ούτως ή άλλως οι Βουλευτές δεν εισπράττουν μισθό αλλά «μηνιαία αποζημίωση».
Προβλέπει ακόμα το σχέδιο φανερές συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων. Από μόνο του αυτό δείχνει την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε τα εθνικά μας ζητήματα. Διπλωματία και στρατηγικές δε χαράσσονται σε ανοικτές συνεδριάσεις και στα δελτία των 8. Το σκέφτηκαν άραγε καλά; Τι έχουν να πουν οι διπλωμάτες μας πάνω σε αυτό; Μάλλον το ΥΠΕΞ δεν έχει ερωτηθεί, αλλιώς δεν μπορούμε να φανταστούμε πως θα άφηνε να περάσει τέτοια διάταξη.
Ερωτηματικά προκαλεί επίσης και ο χρόνος που επιλέγεται για τις αλλαγές στον κανονισμό. Εν μέσω ΔΝΤ, μνημονίου, τρομοκρατικών επιθέσεων και θέρους επιλέγεται ο Ιούλιος για να εισαχθούν μερικές ανούσιες διατάξεις. Πιθανολογείται πως κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την τροποποίηση. Ίσως κάποια  διάταξη  «κόκκινο πανί» που δε θα φανερωθεί παρά την ημέρα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Βλέπετε, οι Πρόεδροι της Βουλής έχουν την κακή συνήθεια να βγάζουν διατάξεις από το καπέλο τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή!
Ελπίζουμε, μάλλον μάταια, πως την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή θα πρυτανεύσει η λογική και ο κ. Πετσάλνικος θα σταματήσει τη διαδικασία αλλαγής του Κανονισμού. Η Χώρα, η Βουλή και όλοι οι έλληνες πολίτες έχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθούν αυτή τη στιγμή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 09:29:48

  μα αν δεν καλύψει ο επιστήθιος κολλητός ..τα εγκλήματά που πραγματοποιούν καθημερινά μπροστά στα μάτια μας ..ποιος πρόκειται να το κάνει . είπαμε μαφια είναι... τα παιδιά

 2. Νίκος avatar
  Νίκος 06/07/2010 10:37:35

  Σάμπως τους κοβει; τοσο καιρο δεν λεμε οτι προκειται ειτε περι βλακων ειτε περι εθνικα ευνουχισμενων κομματοκοσκυλων που εχουν κανει την Ελλαδα σαλονι τους;

 3. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 10:44:52

  αφού πέτυχε στο χωρίο να ίδρυση Πανεπιστημιακής Σχολής Αρχιτεκτονικής ..ε κάτι είναι και αυτό.. έχουν να πληρώνουν οι γονείς τον παιδιών ενοίκια για τα επόμενα χρόνια ..και θα γίνουν και άλλοι άνεργοι... επιστήμονες χιχι

 4. δημης avatar
  δημης 06/07/2010 11:16:37

  "Τώρα που βρήκαμε Παππά να θάψουμε πεντ' έξι" λένε στα Χωριά...
  "Τώρα που βρήκαμε ΔΝΤ άς τούς θάψουμε πιό βαθιά λένε αυτοί...."
  Κούνια που τους κούναγε όμως...

 5. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 06/07/2010 12:25:31

  Που να δείτε πως αντιμετώπισε τους ομογενείς Μακεδόνες ο... Μακεδόνας Πετσάλνικος, σχετικά με το Σκοπιανό.

  • AUD avatar
   AUD @ Γιάννης Σ. 06/07/2010 14:59:24

   που μπορούμε να το διαβάσουνε αυτό?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.