#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/06/2013 20:55
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σιγά, σας έθιξαν το «τοτέμ» της... δημοκρατικής παράταξηςΚι εκεί που λέγαμε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ξεπέρασαν το κακό τους παρελθόν, κατέβασαν τις διαχωριστικές γραμμές για το καλό του τόπου, να ’σου ξανανοίγουν μέτωπα που κανείς δεν πρέπει να πιστέψει ότι είναι τόσο εύκολο να κλείσουν.

Μια φράση του Μάκη Βορίδη στο Συνέδριο της ΝΔ ήταν αρκετή για να «βάλει φωτιά στα τόπια». Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ; «Η κρίση στην Ελλάδα έχει συγκεκριμένο όνομα και επώνυμο. Για την καταστροφή του τόπου ευθύνονται οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ, του Ανδρέα Παπανδρέου, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Πολιτική άποψη από πολλούς αναλυτές και πηγές τεκμηριωμένη. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου να μοιράσει χρήμα χωρίς κανέναν έλεγχο, να κατασπαταλήσει τα ΕΟΚικά κονδύλια, τα ΜΟΠ και τις αγροτικές επιδοτήσεις ήταν για τη χώρα καταστροφική. Η περίοδος 1981 -1984 μπορεί να μείνει στην ιστορία ως περίοδος σημαντικών αλλαγών προς μια πιο ανοικτή κοινωνία, χωρίς διαχωρισμούς και εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Και φυσικά κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι η «Αλλαγή» μπορεί να μην ήλθε όπως όλοι πίστεψαν αλλά τουλάχιστον έβγαλε από την αφάνεια ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού που ήταν αποκλεισμένο. Κι αυτό το οφείλει και στην παρουσία του Κωνσταντίνου Καραμανλή που έβαλε τις βάσεις για τον εκδημοκρατισμό και εκχουντισμό της χώρας.

Όμως κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά προκειμένου να δημιουργήσει το ΠΑΣΟΚ το δικό του «κράτος». Τότε μπήκαν οι βάσεις για το τεράστιο ελληνικό χρέος, και τότε δημιουργήθηκαν οι πρώτες εστίες του πιο άθλιου συνδικαλισμού που έζησε ο τόπος. Και δεν είναι τυχαίο ότι μετά το 1985 κατάλαβε και ο Ανδρέας το έγκλημα που είχε κάνει και προσπάθησε να εφαρμόσει κάποιου είδους λιτότητα. Τον «έφαγε» ωστόσο η μεγαλομανία και ο αυθορμητισμός του.

Εν πάση περιπτώσει, στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ακόμη τον Ανδρέα «ιερή αγελάδα», κάτι σαν τοτέμ που πρέπει όλοι να προσκυνούμε και να προσέχουμε τι λέμε. Λες και δεν έχει κανείς δικαίωμα να ασκεί κριτική στα… ιερά τοτέμ του ΠΑΣΟΚ, ειδικά τώρα από την απόσταση των 30 χρόνων.

Δεν πρόλαβε να το πει ο Βορίδης αυτό και βγήκαν κάποιοι νεόκοποι Πασόκοι, από αυτούς που δεν ήξεραν καν κατά που πέφτει το Καστρί, για να τα βάλουν με όσους θίγουν τα ιερά και όσια του ΠΑΣΟΚ. Ο Καρχιμάκης συνέστησε προσοχή στο Βορίδη για τις αναφορές του στον Ανδρέα. Επισημαίνει μάλιστα ότι το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου είναι συνυφασμένο στη λαϊκή συνείδηση με την πολιτική της προσφοράς, της αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας. Και συνέχισε: «Οι ασέβειες και οι απρέπειες ήταν διαχρονικά ίδιον της Δεξιάς παράταξης που εξέθρεψε, γκοτζαμάνηδες και υπονομευτές της Δημοκρατίας, της πολιτικής και της κοινωνίας».

Για την ταμπακιέρα τίποτε. Για την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας… τουμπεκί.

Στη συνέχεια βγήκε ο Δ. Καρύδης και δήλωσε:  «Ο Βορίδης μιλώντας στο Συνέδριο της ΝΔ έδωσε εξετάσεις υβρίζοντας τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συμπεριφέρθηκε ως γνήσιος νοσταλγός του χουντικού παρελθόντος του, για να καλύψει το φτύσιμο από τον Αντ. Σαμαρά. 'Οσο οι Βορίδηδες βρίζουν τον Ανδρέα τόσο στη ψυχή του κόσμου ισχυροποιείται η μεγάλη προσφορά του ηγέτη της Δημοκρατικής Παράταξης στη χώρα».

Σεβαστό το δικαίωμα των νεόκοπων Πασόκων να υποστηρίζουν το έργο του ιδρυτή της παράταξης. Άλλο τόσο σεβαστό, όμως, είναι και σε άλλους να ασκούν κριτική. Ο Βορίδης και ο κάθε Βορίδης έχει δικαίωμα να βλέπει και τα στραβά της Πασοκικής διακυβέρνησης και να τα λέει. Άλλωστε, στο ΠΑΣΟΚ δεν τολμάνε να αναφέρουν το όνομα του Ανδρέα λες και είναι ο Μεγάλος Προφήτης.

Το λάθος του Βορίδη είναι ότι ανοίγει μέτωπα σε μια χρονική στιγμή που απαιτείται συναίνεση, συνεννόηση και συνεργασία των δύο κομμάτων. Διότι αν βγουν οι Πασόκοι και βρίζουν τον Καραμανλή και ξαναβγούν οι Νεοδημοκράτες και βρίζουν το Σημίτη κ.λπ. τότε είναι σίγουρο ότι τα μουστάκια του Αλέξη Τσίπρα θα γελάνε και θα τρίβει τα χέρια του που οι κυβερνητικοί εταίροι βγάζουν τα μάτια τους.

Ωστόσο, ας κάνουν και λίγη κριτική στην Ιπποκράτους για την πολιτική ιστορία της παράταξής τους. Δε βλάπτει φυσικά ούτε και τη ΝΔ να βλέπει τα λάθη του παρελθόντος και να γίνεται καλύτερη. Το έχει ήδη καταφέρει όταν το 2009 ο Αντώνης Σαμαράς έγινε πρόεδρος, έξω από τζάκια και πολιτικές ίντριγκες του παρελθόντος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. περιμπανού avatar
  περιμπανού 29/06/2013 21:08:04

  Oυσιαστικά επιτέθηκε στην ομάδα εκείνη,
  που τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια του Βενιζέλου...
  Καλή υπερασπιστική κίνηση για να μην χάσει η παρούσα κυβερνητική ομάδα τη συνοχή της.
  Σήμερα, όμως, η ΝΔ δεν απειλείται από φαντάσματα του παρελθόντος.
  Μιά τέτοια πόλωση λοιπόν, την παρούσα στιγμή, θα ήταν και χρονοβόρα και άχρηστη.
  Η ΝΔ πρέπει να επικεντρωθεί στην επανένταξη των προσφάτως και ατάκτως προσκειμένων στην ΧΑ. Το νεοναζιστικό κλίμα που διογκώνεται είναι εκείνο, που πρέπει, να καταπολεμηθεί. Η εν λόγω τάση απειλεί άμεσα και την ΝΔ και τη χώρα αλλά και την Ευρώπη.
  Αυτό βέβαια είναι δουλειά, που πρέπει να την αναλάβουν άτομα με ιστορία και προοπτική στην ΝΔ και που να διαθέτουν και το σχετικό τεκμήριο αθωότητας....

  • Ελπιδοφορος avatar
   Ελπιδοφορος @ περιμπανού 29/06/2013 22:04:12

   Τα ανθελληνικά κρατικίστικα κόμματα δεν σας ενοχλούν;
   Τέλος πάντων τα άκρα είναι άκρα και όσο χαϊδεύεις το ένα τόσο θα μεγαλώνει το άλλο από αντίδραση σε όσους δεν θέλουν να γίνει η χωρά μας πολυπολιτισμική άχρωμη και άοσμη.

   • περιμπανού avatar
    περιμπανού @ Ελπιδοφορος 29/06/2013 23:15:17

    Τα άκρα εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο την άχρωμη κι άοσμη πολυπολιτισμικότητα...από αντίδραση και μόνο!
    Στην μεταξύ τους αντιπαράθεση θα εξαντληθούμε τώρα;
    ...υποχείρια και βασικός μοχλός της επιδιωκόμενης εν τέλει εκτροπής είναι!

 2. NONOS avatar
  NONOS 29/06/2013 21:10:33

  Αυτός επρεπε να ταριχευτει σα το Λενιν......να πηγαινει ο κοσμακης να βγαινει φωτογραφιες να μοιραζουν μαλι της γριάς παγωτο χωνακι σπόρια ναχει βολτα καθε σαββατοκυριακο στο πρώτο ν/φ ναρχονται εκδρομικα γριες με κεφτεδακια στο ταπερ...και στο τελος ολοι μαζι να αναφωνούν...ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.......αχ ξυπνησα εφιαλτης ηταν.....

 3. Ξένος avatar
  Ξένος 29/06/2013 21:27:26

  Ενώ αν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ έβγαινε δημόσια εντός της δικομματικής συγκυβέρνησης και έριχνε φταίξιμο στον Εθνάρχη για πλείστα όσα θέματα ξεστομίζοντας εξίσου τεκμηριωμένες από πολλούς αναλυτές πολιτικές απόψεις, τότε φαντάζομαι ο αρθρογράφος δεν θα ενοχλούταν καθόλου και τα περι ιερών αγελάδων δεν θα ίσχυαν αφού πάνω από όλα θα έμπαινε η γόνιμη και εποικοδομητική κριτική ως προς τα πεπραγμένα του παρελθόντος για το καλό του τόπου.

 4. makis Stefanatos avatar
  makis Stefanatos 29/06/2013 21:28:44

  Προάγγελος εκλογών....ο νοών νοείτω...

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ makis Stefanatos 29/06/2013 22:26:23

   Εκλογές, κατά Οκτώβρη - Νοέμβρη. Να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μετρηθούμε, με τα νέα δεδομένα.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Απείθεια 29/06/2013 23:47:21

    Οι πρώτες εκλογές Οκτώβριο-Νοέμβριο, οι δεύτερες κοντά στα Χριστούγεννα, οι τρίτες λίγο πριν το Πάσχα και οι τέταρτες βλέπουμε...

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 00:54:40

     Εκλογές και ξεκαθάρισμα εντός του 2013.

   • Αρχιμήδης1 avatar
    Αρχιμήδης1 @ Απείθεια 29/06/2013 23:55:54

    Αν τους αντέξουμε 1,5 χρόνο μπορούμε να τους αντέξουμε κι αλλο ενα εξάμηνο και θα μας ερθει πιο οικονομικά με τριπλές εκλογές το Μάη του '14. Ετσι θα φανεί ξεκάθαρα και το τι πραγματικά άξιζαν...Ούτως ή άλλως η κυβέρνηση πλέον είναι προσωρινή και απόλυτα περιορισμένης ευθύνης...

 5. Σωτήρης avatar
  Σωτήρης 29/06/2013 21:30:08

  Προκυρήξτε εκλογές εάν νομίζετε οτι η ΝΔ είναι πραγματικά ισχυρή. Εάν δεν το κάνετε τότε σταματήστε να συμεριφέρεστε πάνω απο τις δυνάμεις σας.

 6. George avatar
  George 29/06/2013 21:39:40

  Η περίοδος 74-81 ήταν η περίοδος που φύγανε οι διαχωριστικές γραμμές στην χώρα. Στα 81-84 η Ελλάδα συνάντησε για άλλη μια φορά τον ολοκληρωτισμό με ιδεολογική τρομοκρατία και παρακρατικούς/κομματικούς θεσμούς. Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς: την Πράβδα της χώρας (Αυριανή), το παρα-δημόσιο (ΔΕΚΟ), character assasinations (Διευθυντής Αθηνικού Πρακτορείου), την προσωπολατρεία (ο αρχηγός "προσγείωνε" Boeing της ΟΑ και γινότανε ο εθνικός εραστής με εξώγαμο και // σχέσεις), την πλύση εγκεφάλου του λαού (οι βάσεις του θανάτου φεύγουν ενώ υπέγραφε το ΠΑΣΟΚ την παραμονή τους), τα δώρα στον Μένιο κτλ κτλ Από πότε τέλος πάντων ο φασισμός θεωρείτε ανοιχτή κοινωνία?

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ George 01/07/2013 21:41:27

   Να αγιάσει το στόμα σου Γιώργο !!!!

 7. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 29/06/2013 21:45:05

  Δεν χρειάζεται να είναι κανένας οπαδός των άκρων για να επικρίνει την καταστροφική πολιτική του Ανδρέα.
  Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής βλεπόμενα με το πρίσμα των ετών που πέρασαν , αλλά και των τελικών πολιτικών αποτελεσμάτων, δεν μπορεί παρά να διαπιστώσει μερικές πικρές αλήθειες.
  Το σημαντικότερο και αδιαμφισβήτητο είναι η όξυνση των πολιτικών παθών, η επαναφορά των αντιθέσεων και το ξύπνημα των ιδεολογικών αντιθέσεων που κατέληξαν στα μπλέ και πράσινα καφενεία , στη δημιουργία των κλαδικών, στην αποθέωση του ρεβανσισμού , στην ευνοιοκρατία , στην αναξιοκρατία, στην φαυλοκρατία, αλλά και στην εξοικείωση των κυβερνώντων, στις λαμογιές και αρπαχτές, άλλα και τόσων άλλων που καταντά βαρετό να τα απαριθμεί κανείς!

  • Κρίτων Καππαδόκης avatar
   Κρίτων Καππαδόκης @ ΝΤΙΝΟΣ 29/06/2013 21:52:48

   + 1.000

 8. Κρίτων Καππαδόκης avatar
  Κρίτων Καππαδόκης 29/06/2013 21:50:34

  Το "τοτέμ" ;
  Το «δημοκρατικής παράταξης» είναι που θέλει εισαγωγικά .
  Κυρίως το «δημοκρατικής» ...
  Κατά τα λοιπά , μάλλον άκαιρη η αναφορά ονομαστικά στον μακαρίτη αεριτζή οικονομολόγο των ασύστολων και αβάσταχτων δανεισμών , μολονότι πολύ κομψή και διακριτική . Μόνο τα βασικά γνωστά να θυμηθεί κανείς (“οι βάσεις φεύγουν” , “εγώ απλώς προεδρεύω” -ακόμα κι’ από το κότερο τού Κιοσέογλου με το amore του , ενώ γκρεμιζόταν η Καλαμάτα , “Τσοβόλα δώστα όλα” , “είπαμε να κάνει ένα δώρο στον εαυτό του , αλλά όχι και 500.000.000 (δραχμές)” , mea culpa) φτάνει να τον πιάσει πίκρα για την βλακεία μας ως εκλογικού "σώματος" .
  Αλλά Θεος σχωρέστονε πάει αυτός μάς άφησε (με ό,τι άφησε) , ας δούμε τα νέα αγκάθια που φύτρωσαν απ' την σπορά του (μεταφορικά και κυριολεκτικά) ..

 9. Απείθεια avatar
  Απείθεια 29/06/2013 22:09:11

  O Ανδρέας Παπανδρέου είναι για τους ''πιστούς'' της κεντροαριστεράς, ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τους πιστούς της δεξιάς. Αυτό δεν αλλάζει, ότι κι αν λέμε, όσο κι αν κατακρίνουμε τον έναν ή τον άλλον. Και για τους δύο ισχύει το ''ψηλά βουνά βαθιές χαράδρες'' και ο νοών νοείτω.
  Προσωπικά, επιλέγω τον σεβασμό επί δύο.
  Ο κ. Μάκης Βορίδης πάλι, έχει την Ιστορία του η οποία κατά τη γνώμη μου δεν του αφήνει και πολλά περιθώρια να αμφισβητεί την προσφορά και να απαξιώνει τη διαδρομή μιας προσωπικότητας σαν αυτής του Ανδρέα Παπανδρέου (με τα όποια λάθη και παραλείψεις του). Αν σήμερα ο κ. Αντώνης Σαμαράς (που κακώς τον ενσωμάτωσε στη δημοκρατική ΝΔ) του είχε παραχωρήσει κάποιο Υπουργείο, πιό ...''ενωτικό'' και συμφιλιωτικό με το Πασόκ λόγο από τον δικό του, μάλλον δεν θα ακούγαμε στο συνέδριο. Δυστυχώς γι αυτόν όμως, λόγω των ...ιδιαιτεροτήτων του, δύσκολα θα χωρέσει πια σε κυβερνητικό σχήμα, μιας και οι κυβερνήσεις μάλλον θ΄ απαιτούν συναινέσεις.

  • Παύλος avatar
   Παύλος @ Απείθεια 01/07/2013 22:13:16

   Αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα αγαπητέ "απειθή". Το ανίερο ισοπέδωμα !
   Δεν έχεις δίκιο, που εξισώνεις τον άνθρωπο που έδωσε τα πάντα για την πατρίδα και έκανε και μερικά λάθη,
   με αυτόν που έδωσε τα πάντα για τον εαυτούλη του και έκανε και μερικά σωστά !
   Επιλήψει γαρ με διηγούμενον ο χρόνος περί :
   - "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο"
   -" Δωράκια μέχρι 500.000 εκ. δρχ δεκτά"
   -" Τσοβόλα δώστα όλα"
   -"Οι Δεξιοί είναι φίδια, πατήστε τους στο κεφάλι"
   -"Ελούντες'
   -"Αστέρες"
   -"Μιμή"
   -"κωλόσπιτο" ( με δανεικά) ! φτου σου, να μη βασκαθεί !
   - "πετσικαρισμένα pampers"
   -" Μου λένε για κάποιον Κοσκωτά, δεν τον γνωρίζω"
   -"εξώγαμα στη Σουηδία"
   - αυριανισμός
   -Τομπρισμός
   - Κουτσογιοργισμός
   -17-Νοέμβρη
   ....
   .....
   - ων ουκ έστιν αριθμός

   Έλεος !
   Πότε,επιτέλους, θα καταλάβουμε ότι αυτός ο άνθρωπος δικαίωσε τον πατέρα του, που είπε:
   " Ο Αντρέας θα καταστρέψει την Ελλάδα, αν ποτέ την κυβερνήσει" ;;;;;;

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Παύλος 02/07/2013 14:16:06

    Ο Ανδρέας Παπανδρέου υπήρξε μία σημαντικότατη προσωπικότητα της ΝεοΕλληνικής Ιστορίας και θα τον κρίνει αυτή. Εγώ έχω μάθει να σέβομαι τα θετικά της πορείας των πολιτικά αντίθετών μου (να αφήνω σε δεύτερο πλάνο τα αρνητικά τους) και γι αυτό δε θα παραθέσω αντίστοιχο μικρόψυχο ....κατάλογο αρνητικών επιλογών, πράξεων και χαρακτηρισμών, αν και μια χαρά θα μπορούσα όπως όλοι γνωρίζουμε :-).
    Μάθετε κάποτε να σέβεστε κι εσείς, αν και καταλαβαίνω οτι μάλλον σας ζητώ να ...υπερβείτε τον αποδεδειγμένα ψυχικά ''τσιγκούνη'' εαυτό σας.....

 10. granik avatar
  granik 29/06/2013 22:10:41

  Ανδρέα ζείς καί σπέρνεις εφιάλτες σε εκσυχρονιστές καί νεοδημοκράτες!!!!!!!!!!
  Γιώργο γύρνα να τους ξαναστείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορία
  ς

  • τάσος avatar
   τάσος @ granik 30/06/2013 00:51:01

   δώσε δικέ μου. δώσε και μη χαρίζεις.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ granik 30/06/2013 08:04:49

   O Γιώργος διέλυσε το κομμα του πατερα του ηλιθιε.Ταφοπλακα στο κομμα και την ιδεολογια του Ανδρεα ηταν το μνημονιο του Γιωργου.

 11. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
  ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 29/06/2013 22:24:30

  Ο Βορίδης, δεν έχει καμία δουλειά στη δημοκρατική ΝΔ.

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 29/06/2013 23:01:20

   Σε μια χώρα που το σταλινικό ΚΚΕ θεωρείται ''δημοκρατικό τόξο'', ο Βορίδης φαντάζει ο...Κλεισθένης της Αρχαίας Αθήνας!

  • Asking Alexandria avatar
   Asking Alexandria @ ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 29/06/2013 23:25:50

   Για πες μας έναν πιο αξιόλογο βουλευτή που έχει η ΝΔ από το Βορίδη! Με επιχειρήματα φυσικά όχι να πετάξεις ένα όνομα.

 12. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 29/06/2013 22:29:10

  Απο τι ποιο σικε κοντρες που εχω δει.Προσπαθεια και απο τις δυο πλευρες να ηρεμησουν τις κομματικες βασεις που εχουν παρει φωτια απο την συγκυβερνηση.

 13. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 29/06/2013 22:29:54

  Τελικά το πρόβλημα της "δεξιάς παράταξης" δεν είναι η επικοινωνιακή ανικανότητα. Είναι η ενοχική συμπεριφορά που οδηγεί εκεί.
  Μια χαρά τα είπε ο Βορίδης. Οι πρασινοφρουροί έχουν πει -πόσο μάλλον κάνει- πολύ χειρότερα , ακόμα και τώρα που το ποσοστό λαού που αντιπροσωπεύουν είναι μονοψήφιο.
  Το ότι φτάσαμε στο σημείο να χρειάζεται συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να πορευτεί η χώρα δεν σημαίνει ότι θα κρύψουμε κάτω απ΄το χαλί το κακό που έκαναν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ για να το θυμηθούμε πάλι προεκλογικά.

 14. Γιαννης Ζ. avatar
  Γιαννης Ζ. 29/06/2013 22:31:47

  Εμενα μου αρεσει η φωτο που ανεβασατε...ολα τα μπουμπουκια της εποχης μαζεμενα...οσο για τον Βοριδη ειπε τα αυτονοητα και γνωστα σε ολους μας - ιδιαιτερα τους παλαιοτερους - και κατι μου λεει οτι ηταν στημενο το ολο θεμα για να εκτονωθει η γκρινια των τελευταιων ημερων με τον ανασχηματισμο, ενθεν, κακειθεν...

 15. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 29/06/2013 22:33:24

  ΜΑΚΗ ΒΟΡΙΔΗ ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ -ΤΙ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙΣ??? ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΦΑΥΛΟ ΘΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΟΥ(ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ). Ο ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 5 ΣΤΟ 50% ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ?????ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ 5 ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ 50. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΔΑΝΕΙΚΑ, ΤΑ ΕΦΑΓΑΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ.........

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ Σαρακατσανος 30/06/2013 10:05:59

   Σημίτης και Γαπ. Σκοπίμως δεν αναφέρθηκαν ως καταστροφείς της Ελλάδας από τον κ. Βορίδη! Γιατί άραγε; Μυστήριο!

   • Π. Ευθυμιάδης avatar
    Π. Ευθυμιάδης @ Απείθεια 01/07/2013 12:16:05

    Πρόσθεσε και τον Ραφηνάτο που τίναξε την μπάνκα στον αέρα με τον υπέρμετρο δανεισμό.....(να αναγνωρίζουμε και τα δικά μας λάθη).

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ Π. Ευθυμιάδης 01/07/2013 12:24:20

     Ε, δεν έχω την απαίτηση από έναν ...Βορίδη να θίξει εντός
     Συνεδρίου τα δεξιά τοτέμ!! Αλλά τους εγκληματίες Σημίτη και Γαπ
     αφού τάχα τον έπιασε ο πόνος της ....ανάλυσης, όφειλε. Λείπουν όμως
     τα @@

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ Π. Ευθυμιάδης 02/07/2013 01:48:06

     Γιά τόν "σιδερένιο" καί τό Καστρὶ θά σχολιάσετε;;; Μόνο τόν Ραφηνᾶτο καί τήν Ραφῆνα θά κριτικάρετε;; Not fair unless you idolized gap's father. . .I've got to admit he was very charming. :D

 16. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 29/06/2013 22:49:41

  Ο Βορίδης θα έκανε πιο χρήσιμη τοποθέτηση αν στην ομιλία του αναφερόταν και στη άλωση της ΝΔ από τον παπανδρεϊσμό. Δεν έχω ψηφίσει ποτέ ΝΔ, αλλά η άλωσή της ήταν εμφανής, όπως η σημερινή άλωση της Αριστεράς (ΣυΡιζΑ) από τον παπανδρεϊσμό. Ποιά η διαφορά του ''ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο" από την ''επανίδρυση του Κράτους''? Ποιά η διαφορά του ''τσοβόλα δώστα όλα'' από το σημερινό ''καταγγελία του μνημονίου και παραμονή στο ευρώ''? Έτσι κινητοποιείται ο Έλληνας με ψέματα, τσιτάτα και αερολογίες. Επομένως, η τοποθέτηση Βορίδη έχει βάση αλλά είναι η μισή αλήθεια, με στόχο απλώς τη συγκίνηση του συνεδριακού/ακροατηρίου και τίποτα άλλο.

 17. Αsterix avatar
  Αsterix 29/06/2013 22:53:08

  Η φαυλοκρατία στη Ελλάδα έχει βάσεις δυναστείας δυστυχώς , αρχίζει μεταπολεμικά , συνεχίζεται μεταδικτατορικά και ελπίζω να σταματάει εδώ χωρίς περισσότερο πόνο από της οικ. κρίσης.
  Η διακυβέρνηση με καινούργια τζάκια που ήθελε ο Σιδερένιος με τα pampers , το κολόσπιτο, το express διαζύγιο, κάτι έμαθε και από τον πατέρα του με την Κυβέλη, τα Δεκεμβριανά , τον ανένδοτο. Φτάσαμε λοιπόν στα μνημόνια, στη λίστα Λαγγάρτ και στο σημερινό ξεγύμνωμα της Πατρίδας. Ελπίζω να μην με αξιώσει ο Θεός να δώ στην τv ηρωική υποδοχή κάποιου Παπατζή ως μεσσία .

 18. MCA avatar
  MCA 29/06/2013 23:06:03

  Δεν έχει άδικο ο Βορίδης για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άρθρο σημειώνει πολύ σωστά τα θετικά και αρνητικά των πολιτικών του επιλογών. Στο σύνολο τον θεωρώ μείον. Μεταβολές, έστω σε πιο αργό ρυθμό θα γινόταν στο άνοιγμα της κοινωνίας και σίγουρα με ποιο αξιοκρατικό τρόπο, λόγο της ένταξης της Χώρας στην τότε ΕΟΚ.

 19. Asking Alexandria avatar
  Asking Alexandria 29/06/2013 23:22:30

  Ορθότατη τοποθέτηση από τον κ. Βορίδη σε λανθασμένη στιγμή.

 20. Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ avatar
  Γιάννης Χριστόπουλος ΤΝΣ 29/06/2013 23:23:02

  Μια χαρά τα είπε ο Βορίδης. Αυτό το πιστεύει η συντριπτική πλειονότητα των Νεοδημοκρατών και όχι μόνο.

 21. panas avatar
  panas 29/06/2013 23:26:40

  Στρατηγικά ήταν πολύ σωστή η τοποθέτηση του Βορίδη. Η επίθεση προς τον Ανδρέα Παπανδρέου συσπειρώνει το Πασοκ, ενω αποδυναμώνει τον Συριζα.
  Αν ο Τσίπρας βγει σαν υποστηρικτής του Παπανδρέου χάνει τους ροζ αριστερούς ψηφοφόρους που μίσησαν πολύ τον Παπανδρέου και μένουν τελευταία κάπως μετέωροι. Αν δεν το κάνει χάνει από τους πρώην Πασοκους...

  Παράλληλα οι "καραδεξιοί" γέροι και γραίες της ΝΔ που στρέφονται προς την ΧΑ επιστρέφουν στο κόμμα "Μαμά", αφού τους ξανατραγουδά τα τραγουδάκια που έχουν συνηθίσει να ακούν στα νιάτα τους...
  Η τοποθέτηση του Βορίδη βγήκε μάλλον μέσα από μια ευρύτερη συνενόηση...
  Δεν είναι απαραίτητο να είναι ο Βορίδης ο εμπνευστής. Ο κατάλληλος εκφραστής όμως είναι...

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ panas 29/06/2013 23:50:34

   Ξέρεις να σκέφτεσαι πολιτικά! Ο Βορίδης μπορεί να κατηγορηθεί για πολλά αλλά για χαζός με τίποτα!

  • 3-1=0.fe avatar
   3-1=0.fe @ panas 30/06/2013 09:54:30

   Σωστα.Ξεκιναει μια νεα περιοδος που θα παιζετε το εργο "πλακωνομαστε στα λογια συγκυβερνουμε με πραξεις".

   • Mihalis avatar
    Mihalis @ 3-1=0.fe 30/06/2013 10:58:11

    Τότε δεν πρόκειται για νέα περίοδο! Έτσι ήταν από τη μεταπολίτευση. Απλά τώρα έγινε και ο γάμος και επισημοποιήθηκε το παράνομο ζευγαράκι. Να δούμε αν θα τεκνοποιήσουν και τι παιδί θα βγει...

    • 3-1=0.fe avatar
     3-1=0.fe @ Mihalis 30/06/2013 13:18:04

     Με συνδρομο νταουν!

 22. nikos avatar
  nikos 29/06/2013 23:32:23

  To aρθρο λεει αληθειες .Ο ανδρεας ηταν μεταρρυθμιστης και λαικιστης ταυτοχρονα. Και το ΠΑΣΟΚ λειτουργουσε στο ιδιο "ερμαφροδιτο" πλαισιο.
  Απο τη μια αλλαγες ,που για τη ΝΔ Του Καραμανλη ηταν αδιανοητες και απο την αλλη "μπατε σκυλοι αλεστε". Αν το ΠΑΣΟΚ ηταν μονο το κομμα της διαφθορας(οπως την οριζει ο καθενας) θα ειχε καταρευσει προ πολλου. Στο ΠΑΣΟΚ συνηπυρχαν απο γενησημιου του δυο οψεις . Ποτε βαρυνε η μια και ποτε η αλλη.Η αμμιγως εκσυχρονιστικη και μεταρυθμιστικη δεν πηρε ποτε" κεφαλι".
  Ο νομος Κουτσογιωργα(προσληψεις με μορια) αντεξε ενα χρονο. Ο νομος Πεπονη "ακυρωθηκε στη πραξη" απο μαζικες προσληψεις εκτατκων.Το ΕΣΥ του ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ευτελιστηκε απο τους ανθρωπους που το υπηρετησαν(κατα κανονα κομματικοι. Υγιεις δυναμεις (απο δεξια και αριστερα) που ηθελαν να συμβαλλουν σε ενα "καλο "πασοκ ενσωματωθηκαν η ξεραστηκαν. Πολλοι ανθρωποι δουλεψαν μελαλες προθεσεις και αποτελεσματα. Σταυρος Μπενος ΚΕΠ , Γιαννιτσης και αλλοι. Ο σιμητης"παγιδευτηκε" σε ενα σαθρο κομματικο συστημα που δεν ειχε καμια διαθεση να χασει τα κεκτημενα. κτλ .....κτλ
  Ο ΑΠ περασε ενα κακο μυνημα στην κοινωνια, Αυτο το μυνημα ηταν. Ο ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ,ΕΝΑ ΕΧΟΧΙΚΟ,ΔΥΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ και 2-3 πληρωμενες γκομενες που αφειδως παρειχε τοτε η δεξαμενη του" υπαρκτου σοσιαλισμου.
  Απο την αλλη ομως εδωσε και πραγματα που η "δεξια" ποτε δεν διανοηθηκε,Γιαυτο και το ΠΑΣΟΚ αντεξε τριαντα χρονια. Οταν επαψε να δινει
  (σε υμετερους και μη) κατερευσε,
  Εν τελει ο βοριδης εχει καποιο δικιο,παραγνωριζει ομως οτι ο ΑΠ και το ΠΑΣΟΚ ηταν
  συνυπαρξη πολλων πραγματων.καλων και κακων.Και κατι αλλο.
  Κλεφτες,απατεωνες,ανικανους ,λαικιστες κτλ δεν ειχε μονο το πασοΚ. Ειχε (και εχει ) και η ΝΔ. Ο μεγας και πολυς "πανικας " ειναι με το ενα ποδι στη φυλακη. ο Νικητας(που βγηκε στα καγγελα) τι προσφορα ειχε στο ΕΣΥ; Ο πρωην επι τρια χρονια δεν εχει πει μια λεξη. Τι διαολο περιμενει;
  Ξυχραιμια λοιπον,
  Αν αποδομηθει (χωρις ουσιαστικους λογους ) αυτη η συνεργασια τι θα βγει.
  Αυτο δεν σκεφτηκε ο βοριδης

  • Κ.Π. avatar
   Κ.Π. @ nikos 01/07/2013 01:52:14

   Λάθος έχεις. Το κακά μηνύματα που πέρασε ο Α.Π. (κωδικοποιημένα) ήταν : α)Ξέρεις ποιος είμαι εγώ; (= είμαι κομματικό μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ - άρα έχω το προνόμιο της ασυλίας ), β)ο εκμηδενισμός της αξιοκρατίας (είμαι ΠΑ.Σο.Κ - άρα δικαιούμαι των προνομίων της επιλεκτικής προαγωγής, μετάθεσης, διορισμού), γ) οι άνευ ελέγχου επιδοτήσεις με τα προγράμματα της τότε Ε.Ο.Κ. (οι οποίες μεταφράζονταν σε "λουλούδια στα μπουζούκια'' και ακριβά αυτοκίνητα αντί σε επενδύσεις), δ)η άτυπη θεσμική κατοχύρωση του συνδικαλισμού ως νομοθέτη (= αν δεν εγκρίνουμε εμείς ένα νομοσχέδιο, αυτό δεν πρόκειται να ψηφιστεί) ,ε)η απύθμενη κολακία στο λαό = λαϊκισμός (του είδους " Tσοβόλα δώστα όλα'') , στ)η στο όνομα του Λαού περιφρόνηση και απαξίωση των θεσμών (συχνά, μεταξύ αυτών της Δικαιοσύνης. Η μόνιμη επωδός και υπερασπιστικό επιχείρημα των εκάστοτε κατηγορουμένων δημοσίων αιρετών προσώπων στα ποινικά Δικαστήρια ήταν: Εμένα με εξέλεξε ο "Λαός" και μόνο αυτός θα με κρίνει ή μόνο σ' αυτόν θα λογοδοτήσω) , ζ)Οι καταστροφικές θεσμικές παρεμβάσεις στη παιδεία (κατάργηση της σχολικής ενδυμασίας, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών). Και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ

 23. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ avatar
  ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 29/06/2013 23:54:36

  Παντως ο Κωστας Καραμανλης ο νεωτερος ειχε αλλη αποψη
  για τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

  • aris. aold avatar
   aris. aold @ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 30/06/2013 00:00:11

   Για αυτό εκτοξεύθηκαν τα ελλείματα επί ημερών.

   • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
    Συριζαλβανία του Χότζα @ aris. aold 30/06/2013 00:15:56

    Ακριβώς!

 24. Mara-(old) avatar
  Mara-(old) 30/06/2013 00:14:29

  Ε.... συγγνώμη κύριε Καρύδη γραμματέα επικοινωνίας του Πασόκ, ο κ. Βορίδης είναι νοσταλγός της χούντας???
  Τότε την αξιότιμη κυρία Γεννηματά που ο μπαμπάς υπηρετούσε επί χούντας ώς διευθυντής στο γραφείο του στρατηγού Κουρκουλάκου διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας, πως πρέπει να την αποκαλέσετε??? Κόρη του καραχουντικού με βούλα.... Γεννηματά???
  Προσέχετε τί λέτε γιατί τα ράμματα για την χουντική γούνα σας είναι πολλά....

  Όσο για τον κ. Βορίδη (παρά τις ικανότητες του προσωπικά μου είναι αντιπαθής λόγω του μπλαζέ και υπεροπτικού ύφους του), η αλήθεια είναι πως είπε αλήθειες, αλλά δεν θεωρώ και καθόλου τυχαίο που επέλεξε τώρα να τις πεί.
  Αυτός ξέρει μόνο γιατί τώρα....

 25. nantia42 avatar
  nantia42 30/06/2013 00:22:15

  Μονο τα ελλειμματα ? και το μισθολογικο κοστος του Δημοσιου κατα 80% μεσα σε 5 χρονια

  • Συριζαλβανία του Χότζα avatar
   Συριζαλβανία του Χότζα @ nantia42 30/06/2013 00:39:10

   Και το εξωφρενικό είναι ότι δεν έφταναν στους ψηφοφόρους όλα αυτά, αλλά ήθελαν παραπάνω και ψήφισαν ''λεφτά υπάρχουν" και ''αναθέρμανση'' της οικονομίας (ενώ ο ΓΑΠ που τα έλεγε αυτά, ήξερε που ήταν τα ελλείμματα), έτσι ήρθε το μνημόνιο και οι παλιοί χειροκροτητές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ έγιναν αντιμνημονιακοί συριζαίοι, ψεκασμένοι, χρυσαυγίτες!!!!!!! Ελλάδα, χώρα της παράνοιας!

 26. red avatar
  red 30/06/2013 00:29:34

  Αν πραγματικα οι αριθμοι λενε την αληθεια εκεινος που πραγματικα εστειλε την ελλαδα στην χρεωκοπια ειναι ο κωστας ο νεοτερος και οι αριθμοι λενε παντα την αληθεια οταν δεν τους διαβαζεις με μπλε πρασινα κοκκινα γυαλια κυριε μακη μας ααα και κατι αλλο το απολυτο ξεφραγο αμπελη επηλθε απο τα μεσα του 2007 ξερει κανεις γιατι?

 27. τάσος avatar
  τάσος 30/06/2013 00:37:00

  η φύση είχε φτιάξει τον μητσοτάκη σαν αντίβαρο στον ανδρέα. τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

 28. Απείθεια avatar
  Απείθεια 30/06/2013 00:52:27

  Η φύση ως γνωστόν, έχει πάντα πολύ χιούμορ!

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ Απείθεια 30/06/2013 00:52:49

   @ τάσος

 29. sender avatar
  sender 30/06/2013 01:15:43

  Τώρα,αυτή η προσπάθεια συσπείρωσης,σε ποιούς απευθύνεται,και γιατί μ'αυτόν τον ξεπερασμένο[πρόκλησης εξαρτημένων αντανακλαστικών]τρόπο;Γιατί υποβιβάζεται ο αγώνας σε επίπεδα της δεκαετίας του '80,που πλήγωσε την Ελλάδα;Τα τοτέμ γκρεμίσθηκαν,τα μαθήματα τα έλαβε ο κόσμος,ας κοιτάμε μπροστά,αν ενδιαφερόμαστε για την νέα γενιά,που δεν έχει εμπειρία της πρώτης παπανδρε'ι'κής περιόδου,αλλά μάλλον της δεύτερης,τα καταστροφικά της αποτελέσματα της οποίας, έδιωξαν τους νέους στα ξένα.Αν και ξένοι αισθάνονται και στην ίδια τους την πατρίδα.Ακόμα και ο κ.Τσίπρας μιλά με τον τρόπο του'80.Επικοινωνία λοιπόν με έναν νεανικό,σύγχρονο λόγο.Για να ξεφύγουμε από το βαρίδιο του πνιγηρού μας παρελθόντος.

 30. μεταρρυθμιστής avatar
  μεταρρυθμιστής 30/06/2013 01:30:53

  Οι εκλογές είναι εύκολο πράγμα, άλλωστε η Ελλάδα έχει σπάσει τα πανευρωπαϊκά ρεκόρ διεξαγωγής εθνικών εκλογών, το ξεκαθάρισμα είναι το απίθανο.

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 01:58:58

   Οι εκλογές, εύκολο ή δύσκολο ''πράγμα'', είναι ο μόνος τρόπος που η δημοκρατία μας προσφέρει, ώστε οι πολίτες που ψήφισαν χθες μιάν άλλη προεκλογική ατζέντα από την εφαρμοζόμενη, να πάρουν σήμερα πια, υπεύθυνη θέση επί του πραγματικού, ξεκαθαρίζοντας οριστικά το τοπίο. Μακάρι και τα δημοψηφίσματα επί όλων των ουσιαστικών ζητημάτων σύντομα, να αποτελέσουν την επαναστατική αλλαγή προς την αμεσότερη δημοκρατία. Όσο και να ξεβολεύονται οι...εταίροι, η καταστροφή που μας επιβάλλεται, μοιραία δεν εγγυάται τη σταθερότητα.

   • μεταρρυθμιστής avatar
    μεταρρυθμιστής @ Απείθεια 30/06/2013 02:10:49

    Το Σύνταγμα λέει ότι οι εκλογές γίνονται όταν συμπληρωθούν 4 χρόνια ή όταν δε μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση με τη δεδηλώμενη εμπιστοσύνη της Βουλής και μόνο. Τώρα σε καθαρά πολιτικό επίπεδο βλέπετε εσείς κανένα κόμμα (πλην ΚΚΕ) που έχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εκτός από αυτό που υπάρχει από την τρόικα, γιατί εγώ δε το βλέπω. Θα είχε ενδιαφέρον να μας το πείτε, αφού εκφράζετε τη θέληση για άμεση προσφυγή στις κάλπες (παρά τον τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο που θα είχε μια τέτοια εξέλιξη) σίγουρα θα το έχετε εντοπίσει!

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 09:08:29

     Εκλογές κάθε 4 χρόνια, ώστε να(και εφόσον) εφαρμόζεται το υποσχεμένο πρόγραμμα. Διαφορετικά, δημιουργούνται αναντιστοιχίες και αποσταθεροποίηση.

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 10:07:46

     Μην ψάχνετε σωτήρες και προγράμματα θαυμάτων. Οι Γόρδιοι ή κόβονται, ή σε πνίγουν.

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 15:24:01

     Σας διαβεβαιώ ότι ζώντας κάποια χρόνια στο εξωτερικό, έχω ακούσει μεγαλύτερα ψέματα την προεκλογική περίοδο αλλά οι κυβερνήσεις δεν έπεφταν. Απλά θέλω να μου εξηγήσετε με πολιτικά επιχειρήματα τι σημαίνει κόψιμο των Γόρδιων δεσμών και με ποιό τρόπο γίνεται και φυσικά που οδηγεί για να καταλάβω?

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 18:17:58

     Εκεί που ζούσατε και οι κυβερνήσεις που δεν τηρούσαν τα υποσχεμένα παρέμεναν, αλήθεια η ανεργία ήταν 30% χωρίς ελπίδα ανάκαμψης; Υπήρχαν μνημόνια, τρόϊκες, διαλυμένη υγεία, παιδεία και μισθοί 300 Ευρώ χωρίς ασφάλιση; Όχι βέβαια. Μη συγκρίνετε λοιπόν ανόμοια. Τον Γόρδιο και το συμβολισμό του, δε θα σας τον αναλύσω. Κι εσείς καταλαβαίνετε κι ο... επαϊων μια χαρά γνωρίζει τι πρέπει να κάνει κι ας μην τολμά (ακόμη;)να το κάνει!

 31. Mara-(old) avatar
  Mara-(old) 30/06/2013 01:33:48

  Ότι δανείστηκε η Ν.Δ. 5,5 χρόνια που ήταν στην εξουσία πήγαν σχεδόν στο σύνολο τους στα ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ που είχε αφήσει το ΠΑΣΟΚ.
  Όλα τα δάνεια των κυβερνήσεων της ......δημοκρατικής παράταξης έσκασαν στα χέρια των κυβερνήσεων Καραμανλή.
  Δανειζόταν για να ξεχρεώνει τους σοσιαλισταράδες που βουλιάξανε την χώρα.
  Και μιλάτε κιόλας.....

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Mara-(old) 30/06/2013 14:33:17

   Καλημέρα Μάρα!

   ᾿Εγώ θά συνιστοῦσα στούς "μεταρρυθμιστές" ὄψιμους ΝΔς καί σία νά χαμηλώσουν τούς τόνους τοῦ ἀντικαραμανλικοῦ τους μένους γιατί ἐκνευρίζουν ἀφάνταστα τήν πλειοψηφοῦσα καραμανλική βάση τῆς ΝΔς.

   ῞Οπως εἶπε ὁ κ. Βορίδης οἱ πληγές πού ἄφησε ὁ ἀνδρέας εἶναι ἀκόμα ἀνοικτές! Χρειάζεται νά θυμίσω τί πλήρωσε ὁ ΚΚ γιά τούς ῾Ολυμπιακούς ἀγῶνες τοῦ σημίτη;;;; :mrgreen:

   • Mara-(old) avatar
    Mara-(old) @ Φωτεινή 30/06/2013 20:58:25

    Φωτεινή Καλησπέρα!

    Καλά τα λόγια... τους, οι αριθμοί όμως είναι αμείλικτοι... (...και μη νομίζεις πως δεν το γνωρίζουν...).

  • mara Μ avatar
   mara Μ @ Mara-(old) 30/06/2013 14:42:43

   Ε ας πάταγε και λίγο φρένο όπως έκαναν οι προηγούμενοι σε δαπάνες και παροχές όχι τέρμα γκάζι.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ mara Μ 02/07/2013 10:06:58

    Τέρμα γκάζι, χιχιχι. ῎Εδινε αὐξήσεις ἴσια ἴσια γιά νά καλυφθῆ ἡ ἀγορά ἑνός κουλουριοῦ, ὅπως φωνάζατε στά παράθυρα τῶν νταβατζήδων!!

    • mara Μ avatar
     mara Μ @ Φωτεινή 02/07/2013 17:15:31

     Καλή μου Φωτεινή ενώ δεν μ΄αρέσει να έρχομαι σε αντιπαράθεση μαζί σου, καθ΄ότι συμπατριώτισσες, πρέπει να σου πώ ότι αυτά που σωστά λές, τα έδινε στους συνταξιούχους. Σε κάτι διευθυντάδες διοικητάδες, παρατρεχάμενους οι αξήσεις έφτασαν στο συν άπειρο.

 32. rally monkey avatar
  rally monkey 30/06/2013 01:35:48

  για τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου και συνεργούς ...ακουσατε καμμια αναφορά?
  ..κουβέντα
  δεν πειράζει πιασαμε τις κλαδικές του '80
  την εσχάτη προδοσία την κάνουμε (πως το'πε ο Φαήλος..) 'αβαβά'

  • sender avatar
   sender @ rally monkey 30/06/2013 15:37:12

   Β'παπανδρε'ι'κή=Γαπ

 33. panos avatar
  panos 30/06/2013 01:47:10

  ''..εβγαλε απο την αφανεια ενα μεγαλο μερος του πληθυσμου που ηταν αποκλεισμενο''..μαλιστα..και το αποκλεισμενο αυτο κομματι που αλωσε το Δημοσιο εφερε μαζι του και τη διαφθορα.Γιατι το κομματι αυτο δικαιως ηταν στην αφανεια,αφου δεν ειχε τα προσοντα για να ειναι στην επιφανεια.Τα λουμπεν στοιχεια κατελαβαν το κρατος με την εξελιξη που ολοι γνωριζουμε.Ποτε ηταν μεγαλυτερη η διαφθορα,πριν το '81 η μετα;..Και κατι αλλο,ολοι οι συνδικαλιστες που στελεχωσαν το ΠΑΣΟΚ στο ξεκινημα του ειχαν προσληφθει σε κρατικες θεσεις απο το '74 εως το '81..Ο Βοριδης ειπε φωναχτα κι απο δημοσιο βημα,αυτο που συνομολογει κατ' ιδιαν η μεγαλη πλειοψηφια οσων εζησαν την περιοδο '81-'89..Και μια ερωτηση..το κομματι του ΠΑΣΟΚ που μεταπηδησε στον ΣΥΡΙΖΑ ειναι ανθρωποι που διεπονται απο αξιες και ιδανικα η μηπως εκφραζουν το πιο διεφθαρμενο κομματι της κοινωνιας,αυτο που οπως αναπαραγει ο αρθρογραφος εβγαλε απο την αφανεια ο αειμνηστος,επιτελωντας κοινωνικο εργο;..Τσοχατζοπουλος,Κατσιφαρας,Κουτσογιωργας,Μαυρακης,Μιρκος,Μαρουδας,Τομπρας και ποσοι αλλοι χαρις στον αειμνηστο βγηκαν απο την αφανεια για να οδηγησουν τη χωρα στην ανυποληψια..

  • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
   ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ @ panos 30/06/2013 23:56:10

   Αγαπητέ φίλε μου με αυτά που λες δείχνεις πόσο πολιτικά μικρόνους είσαι.Όταν κάποιοι λέμε πως ο Ανδρέας Παπανδρέου έβγαλε από το περιθώριο ανθρώπους που ήταν αποκλεισμένοι εννοούμε πως μπόρεσε να εξομαλύνει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που υπήρχε μέχρι τότε και το συντηρούσαν οι κυβερνήσεις της Δεξιάς.Τώρα όσον αφορά το αν έχουν αξίες οι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που τώρα πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ (σημειωτέον μιλάμε για 20% του εκλογικού σώματος!!!) και τους χαρακτηρίζεις διεφθαρμένο το αφήνω ασχολίαστο.Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είχαν έστω και αργά την πολιτική ωριμότητα να εγκαταλείψουν το μαντρί...Τα ζώα που ψηφίζετε ακόμη ΝΔ πότε θα ξυπνήσετε;

 34. Α avatar
  Α 30/06/2013 02:01:34

  Πριν από μερικές μέρες είχαμε οξύτατη κυβερνητική κρίση, που τελικά κατέληξε με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.
  Σήμερα έχουμε μια δικομματική κυβέρνηση.
  Τι εικόνα είναι αυτή που ο ένας εκ των δύο να κατηγορεί τον άλλον, την ώρα που όλα είναι εύθραυστα και ρευστά;
  Γιατί ο Βορίδης επιλέγει αυτή την στιγμή όπου η κυβέρνηση αναζητά ισοροπίες , να επιτίθεται στον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ;
  Τι κερδίζει η ΝΔ από αυτό;
  Τι κερδίζει η κυβέρνηση από αυτό;
  Τι φιλοδοξεί να κερδίσει ο ίδιος ο Βορίδης;
  Στην καλύτερη περίπτωση, ήταν εντελώς άστοχη η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, αυτή τη στιγμή.
  Δεν συμπαθώ το ΠΑΣΟΚ, ούτε τον ιδρυτή του, αλλά τι νόημα έχουν αυτά τουτη την ώρα; Εντάξει όλοι ξέρουμε πως ήρθε η κρίση στην Ελλάδα.
  Αντί να συνταχθούμε να ξεπεράσουμε την κρίση, τι θέλουμε;
  Να διαλύσουμε και αυτή την κυβέρνηση;
  Και μετά τι;
  Εκλογές;
  Αυτοδυναμία; (χλωμό)
  Άρα πάλι συμπραξη με άλλα κόμματα. Ποια κόμματα;
  Ερχόμαστε στον ίδιο παρονομαστή.
  Ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός της χώρας , πριν από λίγες μέρες με νύχια και με δόντια κράτησε την κυβέρνηση και δεν πήγαμε σε εκλογές, με κόπο, με στεναχώρια ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του τη ώρα που έκανε το διάγγελμα. Πριν από μερικές ώρες από το βήμα του συνεδρίου, σχεδόν κατέρρευσε, θυσιάζοντας ακόμα και την υγεία του μπροστά στο μεγάλο στόχο, να κρατήσει την ΕΛΛΑΔΑ ΟΡΘΙΑ.
  Έρχεται τώρα ο Κος Βορίδης, να τινάξει στον αέρα όλους τους κόπους και τις θυσίες.
  Επαναλαμβάνω: Τι νόημα έχουν αυτά κε Βορίδη;

  • dim avatar
   dim @ Α 30/06/2013 04:54:23

   Μη δίνετε και τόση σημασία... Λόγια είναι, που συσπειρώνουν τη βάση... Εδώ ο Βενιζέλος με ποσοστό 12% είπε ότι "του κάναμε τη τιμη του κύριου Σαμαρά να τον αποδεχθούμε ως πρωθυπουργό" (άκουσον άκουσον... έκανε τη τιμή το 12% να αποδεχθεί τον επιλεγμένο από το 30% ως πρωθυπουργό), και δύο μέρες μετά τα βρήκαν σε όλα και φτιάξανε και νέα κυβέρνηση...... και θα κινδυνεύσει η ομαλότητα επειδή ο Βορίδης είπε τα αυτονόητα για όλους εμάς που έχουμε ζήσει την τριακονταετία ΠΑΣΟΚ, και κυρίως την δεκαπενταετία του Ανδρέα?...

   • Απόδημος avatar
    Απόδημος @ dim 30/06/2013 05:14:07

    Δεν θα μπορούσε να υπάρχει πιο εύστοχη απάντηση.

   • Α avatar
    Α @ dim 30/06/2013 11:38:41

    η βάση, ή το κομματικό ακροατήριο μάλλον υποτιμάται κατ΄αυτό τον τρόπο, άσκησης της πολιτικής.
    Ψάχνουμε διαχωριστικές γραμμές από το ΠΑΣΟΚ; Δεν τις ξέρει η βάση, τι είναι η βάση αγέλη;
    Με μικροπολιτική ¨τέχνη¨ του παρελθόντος θα πάμε μπροστά;
    Έτσι θα δείξει η ΝΔ με το συνέδριό της, ότι αποκτά φυσιογνωμία σύγχρονου κόμματος;

    • dim avatar
     dim @ Α 30/06/2013 14:26:56

     Και μόνο που βλέπω κάτι Καρχιμάκηδες, Παναγιωτακόπουλους, Σκανδαλήδηδες να έχουν βγει έξω από τα ρούχα τους με αυτό που είπε ο Βορίδης, νίωθω τεράστια ικανοποίηση... Για τη μεγάλη πατριωτική, φιλελεύθερη κεντροδεξιά παράταξη, τα 30 χρόνια της αριστερής ηγεμονίας που ξεκίνησε από τον Ανδρέα το 1981 και κατέστρεψαν τη χώρα, δε μπορούν και δε πρέπει να ξεχαστούν...Ειδικά λοιπόν τώρα που το συμφέρον της πατρίδας μας και των επόμενων γενεών μας έφερε στην ανάγκη να συνεργαστούμε μαζί τους, καλό είναι κάποιος να θυμίζει στο λαό, ότι δεν είμαστε το ίδιο, και ότι την ευθύνη για το ότι φθάσαμε εδώ την έχουν κατά 80% η Αριστερά (60% ΠΑΣΟΚ, 20% Λοιπή Αριστερά με τη στάση της), και κατά 20% η ΝΔ...

     • nantia42 avatar
      nantia42 @ dim 30/06/2013 15:29:43

      Απλουστευσεις .....

      27 χρονια μεταπολιτευση.
      Το Πασοκ κυβερνησε 19 χρονια και η Νδ 8 .
      Αν κανουμε αναγωγη λαμβανοντας υποψη μονο τον χρονο , το μεν Πασοκ αγγιζει το 70% , η δε Νδ το 30%.
      Στην πραγματικοτητα ολοι ξερουμε οτι αυτο ειναι απλουστευτικο .
      Το βαρος της ευθυνης που φερει η συντηρητικη παραταξη ειναι πολυ μεγαλυτερο γιατι και συνεχισε την καταστροφικη πορεια αλλα και αρνηθηκε να παρει μετρα τοτε που επρεπε, εγκαιρως , πριν το 2009.
      Γι αυτο , αν θυμαμαι καλα, ο Σαμαρας ειπε το : "ας παιρναμε τα μετρα κι ας πεφταμε" . (Εκτος αν ειναι μυθος αυτο.)
      Το Πασοκ των πρωτων χρονων εχει τη λιγοτερη ευθυνη κυριως γιατι επρεπε να επικεντρωθει στην αρση της μεταπολιτευτικης αδικιας . Και αυτο εκανε .
      Το Πασοκ των Σημιτικων χρονων φερει μεγαλη ευθυνη πρωτον γιατι σε καιρους αυξησης του ΑΕΠ και μετα απο 8 χρονια διακυβερνησης δεν νοειται να παραδιδεις στον επομενο το ιδιο χρεος επι του ΑΕΠ , (επιβαλλεται να το εχεις μειωσει) και δευτερον γιατι με τα σκανδαλα που το συνοδευσαν δυσφημισε την εννοια του εκσυγχρονισμου .

     • mara Μ avatar
      mara Μ @ nantia42 30/06/2013 21:44:36

      27 χρόνια μεταπολίτευση; Aπο πότε μετράς;

     • nantia avatar
      nantia @ mara Μ 30/06/2013 23:53:20

      Δικιο εχετε , ειναι και η περιοδος Κων/νου Καραμανλη.

     • ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ avatar
      ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ @ dim 30/06/2013 23:59:34

      Μήπως είναι πολύ μικρό το 20% της ευθύνης μεγάλε;;;(Υποκλοπές,Παραδικαστικό,Κουμπάροι,
      Μετεγγραφές,Ομόλογα,Βατοπαίδι και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός...)

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ 02/07/2013 01:53:05

      Βατοπαίδι

      Τό μέγα καραμπινᾶτο "σκάνδαλο," ἀφοῦ καί ὁ Χατζηνικολάου ἀσχολήθηκε ἐπί ἕνα χρόνο! :lol:

   • Αντικαθεστωτικός avatar
    Αντικαθεστωτικός @ dim 30/06/2013 14:26:41

    dim
    Σημασία έχει το timing που επέλεξε ο Βορίδης να πει τα αυτονόητα. Πρόκειται για απλή περίπτωση ψηφοθηρίας, που φανερώνει πολιτικάντικη νοοτροπία χαμηλού επιπέδου.
    Από το ΠΑΣΟΚ ως κυβερνητικό εταίρο η ΝΔ πρέπει να περιμένει τη στήριξη και την προθυμία να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Το ΠΑΣΟΚ ως κόμμα που διεκδικεί την ψήφο των πολιτών, αν θέλει ας κάνει την αυτοκριτική του (κατά τη γνώμη μου θα πρεπε).

 35. Kostas nikolaou avatar
  Kostas nikolaou 30/06/2013 02:19:01

  εχει πολυ πλάκα να βρίζουμε τους πασοκους και τον ιδρυτη τους και μετα να κυβερναμε μαζι

 36. "V" avatar
  "V" 30/06/2013 02:19:20

  θυμαμαι ενα βραδυ του ιουνιου του '96. Βρισκομουν με ενα φιλο μου στην λ. αλεξανδρας και στο υψος της ασκληπιου μας επιασε το φαναρι. Περιμενοντας να αναψει το πρασινο για να συνεχισουμε, ενα αμαξι σταματησε διπλα μας περιμενοντας κι αυτο οταν ξαφνικα γυριζει ο οδηγος του και μας λεει με ενα τονο καπως σπαραχτικο..."πεθανε ο παπανδρεου"!!!
  Και τελειως αυτοματα γυριζει το φιλαρακι μου και του λεει..."στ' @ρχιδι@ μας"!
  Αναψε το πρασινο κ συνεχισαμε την πορεια μας
  Αυτα

 37. rally monkey avatar
  rally monkey 30/06/2013 02:24:49

  στα χωριά μας λένε.. 'κοιμάστε με τα τσαρούχια'
  αν πιστεύετε ο'τι ο λόγος για τον οποίον φτασαμε εδώ ήταν τα ελλείματα ..

  παραπέμπω σε δηλώσεις στενού συμβούλου της Μέρκελ στις πρωτες κινήσεις Παπανδρέου (επιφυλασσομαι για την αναφορά, απο Μπλουμπεργκ) επι λέξει ..

  'μην κανεις έτσι ..και άλλοι έχουν ελλείματα'

  και για να μην ξεχνιόμαστε το τραπεζικό μας συστημα ήταν απολυτα υγιές..

 38. μεταρρυθμίσεις avatar
  μεταρρυθμίσεις 30/06/2013 03:49:44

  Σας διαβάζω αποφασισμένο! Άντε κι έφυγαν αυτοί, ποιοί θα έρθουν? Εγώ λέω π.χ. να έρθει η Δράση του Μάνου ή ο Τζήμερος που έχουν ιδέες μεταρρυθμιστικές. Δεν ξέρω αν σας πείθει η επίλογή μου, αλλά αυτή βλέπω ως τη μόνη προοπτική με σχέδιο. Εσείς ποιός επιθυμείτε να έρθει να μας...σώσει τώρα ή του χρόνου? Το ρωτάω σε πολλούς που ζητάνε επιτακτικά εκλογές, αλλά δεν έχει βρεθεί ούτε ένας να μου πει, ποιό κόμμα πιστεύει ότι έχει προτάσεις σύγχρονες για τη χώρα. Παράξενο δεν είναι?

 39. dim avatar
  dim 30/06/2013 04:49:54

  Ρωτήσαμε 1000 ανθρώπους και ψάχνουμε την δημοφιλέστερη απάντηση στην εξής ερώτηση:

  "Για την καταστροφή του τόπου, ποια περίοδος διακυβέρνησης φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη?"

  Δημοφιλέστερες απαντήσεις:

  α) 1981 - 1985
  β) 1985 - 1989
  γ) 2009 - 2011
  δ) 2000 - 2004
  ε) 1993 - 1996
  στ) 2007 - 2009
  ζ) 1996 - 2000
  η) 2004 - 2007
  θ) 1990 - 1993
  ι) 1977 - 1981
  κ) 1974 - 1977

  Τα αυτονόητα είπε ο Βορίδης...

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ dim 30/06/2013 13:02:32

   Η δική μου ταξινόμηση είναι λίγο διαφορετική:
   α) 1981-1985
   β) 2007-2009
   γ) 1985-1989
   δ) 2009-2011
   ε) 2000-2004
   στ) 2004-2007
   ζ) 1996-2000
   η) 1993-1996
   θ) 1990-1993
   ι) 1977-1981
   κ) 1974-1977

   • dim avatar
    dim @ μεταρρυθμιστής 30/06/2013 14:18:11

    Από ότι βλέπω συμφωνούμε στη χειρότερη τετραετία (εκεί όπου αναφερόταν και ο Βορίδης εξάλλου)... Και συμφωνούμε και στις 3 καλύτερες... Τώρα στα ενδιάμεσα, διαφωνώ με τη τέταρτη καλύτερη που βάζεις (1993-1996)... καθώς και με το ότι βάζεις ως δεύτερη χειρότερη τη τελευταία διετία Καραμανλή... Αν κρίνεις με βάση δείκτες, τότε ναι δεν ήταν καλή διετία, αλλά έχει δύο ελαφρυντικά: α) κυβερνούσε με 152, και με Μανώληδες και Σία στα κάγκελα δε μπορείς να λάβεις δύσκολες αποφάσεις, και β) ζήτησε συναίνεση 10 σημείων, δεν του την έδωσε ο απερίγραπτος ΓΑΠ γιατί είχε στο μυαλό του να προκαλέσει εκλογές με αφορμή το ΠτΔ, και ο ΚΚ ανακοίνωσε πρόγραμμα λιτότητας και προσέφυγε στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού, ο οποίος επέλεξε το «λεφτά υπάρχουν»...

    • μεταρρυθμιστής avatar
     μεταρρυθμιστής @ dim 30/06/2013 15:19:28

     Δε διαφωνώ αλλά ηγέτες είναι αυτοί που στα δύσκολα βγαίνουν μπροστά και δεν κρύβονται πίσω από το Γ. Μανώλη ή το ΓΑΠ και παραδίδονται αμαχητί στη δική τους αδράνεια.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ dim 01/07/2013 01:39:51

   η εθνική τραγωδία...
   ο κόσμος ακομα δεν καταλαβε τι ακριβώς τον χτύπησε
   καποια στιγμή θα μάθει ..

   Σεπ 2009 - Μαρ 2010

   και είχαν τελειώσει όλα...
   τα Καστελόριζα ήταν τα τελετουργικά...

  • EVANGELOS avatar
   EVANGELOS @ dim 01/07/2013 12:01:56

   ax0xa0a0x0axax0ax0 φτάσαμε στο σημείο να λέμε ότι έστω και τρίτος ιεραρχικά σε ευθύνη για την καταστροφή που ζούμε ΣΗΜΕΡΑ είναι ο Καραμανλής !!!! ... προφανώς τον ψήφισαν κουμουνιστές και πρασινοφρουροί γιατί εσείς που τα υποστηρίζετε αυτά είστε λογικά οι κανονικοί δεξιοί με τον Βορίδη του 0,1% που τότε κρατάγατε ψηλά την δεξιοφροσύνη ... o tempora o mores

 40. Απόδημος avatar
  Απόδημος 30/06/2013 05:06:01

  Αλλά ο Νεώτερος δεν έκανε καμία υποτίμηση - λόγω Ευρώ- , ενώ ο Ανδρέας έκανε δύο υποτιμήσεις σχεδόν απανωτά και έφτασε το χρέος προς ΑΕΠ στο 90%, χωρίς προοπτική ανάπτυξης λόγω αντιπαραγωγικής σπατάλης του χρέους (για παροχές ως προ αγορά ψήφων).

 41. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 30/06/2013 06:58:22

  Κάποτε ο ΑΠ μιλώντας με τον φίλο του Δημοσιογράφο και Υπουργό Καψή του εκμυστηρεύτηκε, κάποια μέρα η Ελλάδα θα πτωχεύσει, ευτυχώς δεν θα ζω τότε εγώ!
  Στα προσόντα του λοιπόν θα πρέπει να προστεθούν η Αυτογνωσία και η Διορατικότητα!!

 42. βαγόνι avatar
  βαγόνι 30/06/2013 08:54:22

  Κόφτε τη μικροπολιτική...έχουμε φτάσει στον πάτο....!

 43. yianna avatar
  yianna 30/06/2013 09:36:42

  Μια κουβέντα είπε βρε παιδιά ο άνθρωπος σε κομματικό ακροατήριο και πάνε να τον φάνε. Έλεος, τα ίδια που περάσαμε 40 χρόνια θα έχουμε πάλι? που δεν μπορούσαμε να ανοίξουμε το στόμα μας και μας αποκαλούσαν απαξιωτικά δεξιούς? Έλεος πια, η Ιστορία τα έχει καταγράψει αυτά και εάν τα θυμόμαστε μπορεί να μην τα επαναλάβουμε. Άλλωστε κορυφαία στελέχη του Πασόκ έχουν παραδεχθεί ότι οι ευθύνες είναι 70-30.
  Τις πολιτικές του Ανδρέα, ο οποίος πράγματι αύξησε τα εισοδήματα μας, αλλά με δανεικά, τις έχουν καυτηριάσει και οι Σημιτικοί και ο γιόκας του. Άλλωστε αυτοί και η γκεμπελική προπαγάνδα τους τον αποδόμησαν μετά το δεσμό του με τη Λιάνη. Τι θέλουν τώρα? Ψήφους ψάχνουν. Έχει καμιά σχέση το Πασόκ το σημερινό με το Πασόκ του Ανδρέα? Τώρα τον θυμήθηκαν?

 44. firiki2010 avatar
  firiki2010 30/06/2013 09:51:42

  Υπάρχουν δυο διαφορετικάσ θέματα που καλό είναι να μην μπερδεύονται
  Εχουμε μια δικομματική κυβέρνηση. Αφου η πολιτική αριθμητική δεν δίνει κάποια άλλη λογική λύση, αφού τα δύο κόμματα μοιράζονται (σε μεγάλο βαθμό) κοινές στοχεύσεις, αφού το ένα αποτελεί για το άλλο τον πιο συγγενή χώρο πολύ καλά κάνουν. Αυτό όμως καθόλου δεν σημαίνει ότι τα κόμματα θα διαγράψουν τις απόψεις τους ή την ιδεολογία τους ή την οπτική τους για το παρελθόν. Ο Βορίδης είπε την άποψη του και εν πολλοίς άποψη που μοιράζεται εκατομμύρια κόσμος -όχι μόνο Νεοδημοκράτες- πως στην εποχή του Ανδρέα βρίσκεται η ρίζα των σημερινών προβλημάτων. Πολύ καλά έκανε. Γιατί θα έπρεπε να μην το πει;;;;
  Και ας μην ξεχνάμε ότι το ΠΑΣΟΚ βγαίνει κατ΄ επανάληψη και διεκτραγωδεί τη "θυσία" του και παινεύει τους χειρισμούς του από το 2009 και μετά προκειμένου να σωθεί ο τόπος. Προς συζήτηση: Θα έπρεπε κάθε φορά να βγαίνει κάποιος να του λέει ότι δεν σώσατε τίποτα, τα κάνατε μαντάρα , καθυστερήσατε, υπονομεύσατε και αυτοϋπονομευτήκατε ή αντιθέτως θα πρέπει να υπάρχει σιωπή όπως συνήθως γίνεται;

 45. Απείθεια avatar
  Απείθεια 30/06/2013 09:59:23

  @ μεταρρυθμιστής : ''υπάρχει ένα ρεαλιστικό σχέδιο εκτός από αυτό που υπάρχει από την τρόικα, γιατί εγώ δε το βλέπω. '' Aυτό που όλοι βλέπουμε και η πλειοψηφία από εμάς υφιστάμεθα με βάναυσο τρόπο, είναι ένα τροϊκανομνημονιακό πρόγραμμα καταστροφής, εξανδραποδισμού και διάλυσής μας. Μην ψάχνετε λοιπόν για σωτήρες, θαύματα και νόμους θεϊκούς που θα λύσουν τον γόρδιο με μάγια! Ο Μέγας Αλέξανδρος, αντιμετώπισε το δίλημμα με τρόπο που αποτυπώθηκε στην Ιστορία. Στα ''προγράμματα'' και τις προεκλογικές εξαγγελίες των κομμάτων ΔΕΝ πιστεύω, πιστεύω στην αποφασιστικότητα των λαών, που μπορούν να επιβάλλουν τη ρότα στον κυβερνήτη της Αργούς.

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ Απείθεια 30/06/2013 11:07:46

   Αμ εκεί είναι η ουσία, στην "αποφασιστικότητα των λαών". Αλλά πού λαός? Πού?

  • Νέστωρ avatar
   Νέστωρ @ Απείθεια 30/06/2013 11:21:34

   Σας διαφεύγει το γεγονός ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν ο ισχυρός της εποχής και ουσιαστικά έκανε ότι ήθελε. Βλέπετε κάποια ομοιότητα με τα σημερινά δεδομένα;

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ Νέστωρ 01/07/2013 12:21:00

    Όταν δεν είσαι ο Μέγας Αλέξανδρος, ισχυρό σε καθιστούν η ευφυϊα, η τόλμη κι η αποφασιστικότητα. Φτάνει να δράς αμετακίνητα προς τη σωστή κατεύθυνση, υπέρ του λαού και μαζί του. Εάν στέκεσαι ...απέναντι κι όλο διστάζεις, χάνεις την ώρα σου, ώσπου στο τέλος, χάνεσαι.....

  • μεταρρυθμιστής avatar
   μεταρρυθμιστής @ Απείθεια 30/06/2013 13:08:59

   Σε αυτά που γράφεις σε κάποια συμφωνώ. Η διαφορά μας είναι ότι η μόνη εναλλακτική είναι η έξοδος από το ευρώ και τίποτα άλλο. Αν πιστεύεις αυτό, θεωρώ τη θέση σου καθαρή αν και διαφωνώ. Αλλά αν πιστεύεις ότι εντός ευρώ υπάρχει άλλος δρόμος, σε διαβεβαιώ δεν υπάρχει.

   • Απείθεια avatar
    Απείθεια @ μεταρρυθμιστής 01/07/2013 12:16:29

    Είτε εντός, είτε εκτός, ο δρόμος που σήμερα μοιάζει να ....μην υπάρχει, έφτασε η ώρα να ανοιχτεί.
    Όποιος το τολμήσει, θα είναι ο ΗΓΕΤΗΣ.

 46. ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ avatar
  ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ 30/06/2013 10:03:52

  Γιατί ρωτάτε εμένα; Δυσκολεύεστε να βρείτε εσείς που είστε και του...χώρου, κάποιον; Όσο δεν ψηφίζετε Κρανιδιώτηδες και προτιμάτε τους ''γόνους'' και τους εκλεκτούς των συμφερόντων, θα έχετε πρόβλημα. Λυπάμαι.

 47. ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ avatar
  ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/06/2013 10:32:30

  Ουσιαστικά ο Ανδρέας Παπανδρέου εκπόρνευσε (οικονομικά και αξιακά) την Ελλάδα και ο Γιωργάκης την παρέδωσε σε ξένους νταβατζήδες...

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/06/2013 15:48:39

   Bottom line!!!!!!!!!!! Σέ δύο γραμμές συνόψισες τήν πραγματικότητα πού πολλοί ἑθελοτυφλοῦν.

   • mara Μ avatar
    mara Μ @ Φωτεινή 30/06/2013 17:21:21

    Η πραγματικότητα είναι ότι αν φύγει το ΠΑΣΟΚ απ΄την κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κυβέρνηση Σαμαρά και ούτε θα υπάρξει ξανά.

    • Φωτεινή avatar
     Φωτεινή @ mara Μ 30/06/2013 19:52:28

     ᾿Ονειρεύεσαι οὐτοπίες, ἀλλά τήν ἀπόχρωση δυσκολεύομαι νά τήν προσδιορίσω. Τό σχόλιο σου ἐπί τοῦ σχολίου τοῦ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ ἄσχετο! ᾿Επί τοῦ προκειμένου, PLEASE! :D

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ ΤΙΤΟΡΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΣ 30/06/2013 17:59:27

   Ε, καλά, δεν ηταν και παρθένα πριν, ναι? Εδώ και τουλάχιστον 200 χρόνια, με 1-2 ποτά έπεφτε σε αγκαλιές χωρίς πολύ σκέψη!

 48. ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ avatar
  ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 30/06/2013 10:58:11

  Σας αρέσει δεν σας αρέσει ο ΣΑΜΑΡΑΣ αποφάσισε να στηριχτεί
  στο ΠΑΣΟΚ.
  Και το ΠΑΣΟΚ έχει πολύ μεγάλο παρελθόν(κακό και καλό) και τα σημερινά στελέχη του δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσουν.
  Ιδίως όταν πρόκειται για κατηγορίες εναντίον του ιδρυτή του
  κόμματος τους.
  Θα σας άρεσε να κατηγορούσαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
  'Η νομίζετε ότι δεν είχε τρωτά σημεία ο Εθνάρχης...
  Έτσι όμως που θα οδηγηθούμε;
  Στην de jure διάλυση της κυβέρνησης.
  Αν αυτό τελικά επιθυμεί ο ΣΑΜΑΡΑΣ τότε έπρεπε να το είχε πράξει πριν δυο εβδομάδες.
  Αφού δεν το έπραξε πάει να πει ότι ποντάρει στην δικομματική κυβέρνηση και στην στήριξη του ΠΑΣΟΚ και όπως είπε την θέλει με προοπτική τετραετίας.
  Αυτό όμως πως θα επιτευχθεί όταν στελέχη της πρώτης γραμμής της ΝΔ κατηγορούν τον ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;
  Άρα η στάση ΒΟΡΙΔΗ με το να κατηγορεί τον πεθαμένο Ανδρέα Παπανδρέου
  σε αυτήν την χρονική περίοδο δρα καθαρά υπονομευτικά της προσπάθειας ΣΑΜΑΡΑ.
  Και αυτό διότι ο ΒΟΡΙΔΗΣ μονό βλάκας δεν είναι αλλά Άδωνη να πετάει ξεκάρφωτα κουβέντες ιδίως από ένα επίσημο βήμα.

  • firiki2010 avatar
   firiki2010 @ ΕΠΙΛΟΧΙΑΣ 30/06/2013 12:28:18

   Η υποχρέωση των δυο να συνεργασθούνε στη βάση των κοινών τους στοχεύσεων για να βγει ο τόπος από την κρίση δεν μπορεί να καταργήσει τις διαφορετικές απόψεις τους (για το παρελθόν, για τις ευθύνες τους, για το πως φτάσαμε εδώ κλπ )

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ firiki2010 30/06/2013 13:29:38

    Όλοι μας όλοι γνωρίζουμε πως φτάσαμε εως εδώ.
    Ταχουν δημοσίως και οι δικοί του!
    Όμως, μετά το 1996 δεν υπήρχαν μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ιδεολογικές διαφορές ούτε διαφορές πολιτικών επιλογών. Υπήρχαν και υπάρχουν μόνον διαφορές ιδιοτελούς χαρακτήρα προσωπικές φιλοδοξίες /συμφέροντα και διαπλοκή.
    Η χώρα μας όντως σε εμπόλεμη κατάσταση δεν έχει την πολυτέλεια του ¨τα παιδία παίζειν...¨
    Η τριτοκομματική, η σημερινή και οι ερχόμενες κυβερνήσεις συνεργασίας είναι εθνική επιταγή. Καμία παράταξη (=μαντρί) δε μπορεί να επιτύχει την αναγκαία αποδοχή και να προασπίσει την κοινωνική συνοχή από μόνη της στς τραγικές συνθήκες που βιώνουμε.

 49. dim avatar
  dim 30/06/2013 14:42:34

  Είμαι σίγουρος ότι δε θα προκαλέσει ενδο-κυβερνητική κριση αυτή η δήλωση... Αν προκαλέσει, θα είμαι ο πρώτος που θα την καταδικάσει, αφού πάνω και από το όποιο κομματικό συμφέρον, βάζω πάντα το συμφέρον της πατρίδας μας, και η πατρίδα μας χρειάζεται τώρα σταθερότητα και ηρεμία, για να έρθουν και άλλες επενδύσεις τώρα που φαίνεται ότι το κλίμα αλλάζει...

  Από παραταξιακή σκοπιά όμως, πιστεύω ότι η "βάση" αυτή τη στιγμή είχε ανάγκη να ακούσει έτσι ξεκάθαρα αυτά τα αυτονόητα... Μη ξεχνάς ότι σε κάθε παρέα ακούς συνέχεια το ίδιο επιχείρημα από τους λαϊκιστές, και τους ακραίους που ψαρεύουν ψήφους από τη κεντροδεξιά... "Ίδιοι είσαστε, και να που τώρα συγκυβερνάτε για να μη χάσετε τις καρέκλες"... Ε δεν είμαστε όλοι το ίδιο, οι ιδεολογικές διαφορές της αριστερής νοοτροπίας που γιγαντώθηκε με τη κυριαρχία του Ανδρέα, από τη πατριωτική και φιλελεύθερη κεντροδεξιά νοοτροπία που ελπίζω επιτέλους για πρώτη φορά να εφαρμοστεί στη χώρα μας, είναι τεράστιες...

  • Αντικαθεστωτικός avatar
   Αντικαθεστωτικός @ dim 30/06/2013 14:54:21

   Διαβάζοντας τα σχόλιά σου γνωρίζω τον πατριωτισμό σου και δεν τον αμφισβητώ καθόλου. Ναι, μάλλον, δε θα προκαλέσει κυβερνητική κρίση. Άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ περισσότερο κατά Βορίδη βάλλει αντιλαμβανόμενο ότι πρόκειται περί προσωπικής στρατηγικής. Για το μέλλον όμως τόση σιγουριά μπορεί να μην κάνει καλό. Αρκεί μια μικρή σπίθα, για να ανάψει μια μεγάλη φωτιά.
   Αλλά όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της απάντησής σου, πιστεύω ότι περισσότερο ανάγκη είχε ο Βορίδης να τα πει, παρά η βάση να τα ακούσει τώρα...αυτή τη στιγμή.

 50. Α avatar
  Α 30/06/2013 14:58:23

  Αυτός ο διάλογος που άνοιξε ο Βορίδης είναι στα πλαίσια παρωχημένης μικροπολιτικής.
  Αν θέλουμε να μιλάμε με σύγχρονους όρους πολιτικής και να γαλουχούμε την κομματική βάση αντίστοιχα, τέτοια φαινόμενα πρέπει να τα απορρίψουμε. Διαφορετικά παραμένουμε στα ίδια πολιτικάντικα τερτίπια του χθες, αντί να πηγαίνουμε μπροστά.
  Μήπως τελικά αυτό θέλουμε;

 51. Agrofylakas avatar
  Agrofylakas 30/06/2013 15:23:51

  H diafonia mou einai oti o k. Boridis den mas eipe kati kainourgio kai xrisimo. Sto Sinedrio phgainei o kosmos na proteinei lyseis sta problhmata ths koinonias oxi na mas leei ta idia kai ta idia. Psila grammata gia to Ellada.

 52. Ασχετος avatar
  Ασχετος 30/06/2013 16:00:35

  Ο Βορίδης δεν τα είπε όλα. Στην πραγματικότητα και λίγα είπε. Την ευθύνη του πασόκ για την κατάντια της χώρας την έχει αποδεχτεί η πλειοψηφία ακόμα και των ψηφοφόρων του. Αυτά που δεν είπε και που πρέπει κάποια στιγμή να ειπωθούν είναι τα περί δημοκρατικότητας της σοσιαληστρικής κυβέρνησης. Ας μας εξηγήσει κάποιος πως έπιανε δουλειά σε δημόσια υπηρεσία κάποιος την δεκαετία του 80; Μήπως χρειαζόταν χαρτί από κλαδική, αλλά αυτό δεν ήταν χαρτί κοινωνικών φρονημάτων. Ούτε ρουθούνι δεξιού δεν περνούσε τις πόρτες του δημοσίου. Οι μεταθέσεις των αντίθετων σε οποιοδήποτε μέρος της επικράτειας δεν ήταν διώξεις αλλά κοινωνικός τουρισμός. Οι πρασινοφρουροί που έμπαιναν στο μαγαζί του πατέρα μου, πρόσβαλαν την μάνα μου γιατί διάβαζε Βραδυνή, και έκαναν χίλιες δύο παρατηρήσεις για τις τιμές των προιόντων χωρίς να έχουν αρμοδιότητα δεν ήταν τραμπούκοι αλλά δημοκράτες. Η 17 νοέμβρη και οι άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις πουν σκότωσαν Αθανασιάδη, Μομφεράτο, Μπακογιάννη, αφήνοντας την Δεξιά χωρίς εκδότες, οι οποίες έμεναν ασύλληπτες και πολλές φορές παροτρύνονταν από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δεν "εξυπηρέτησαν" την τότε κυβέρνηση και δεν ήταν παρακράτος. Τυχαία ο Ξηρός βρισκόταν στις διαμαρτυρίες για τις δίκες των ΔΕΚΟ. Η επιβολή της θέλησης της κυβέρνησης ακόμα και σε μικρές πόλεις όπως η Μάνδρα Αττικής, όπου άλλαξαν με το στανιό το εκλογικό αποτέλεσμα στις δημοτικές εκλογές , αλλάζοντας παράνομα συνθέσεις δικαστηρίων που δίκαζαν την υπόθεση και επιβάλλοντας στην ουσία τον δικό τους δήμαρχο σπέρνοντας διχόνια στην πόλη για πολλά χρόνια ήταν και αυτό ένδειξη δημοκρατικής ευαισθησίας. Κάποια στιγμή πρέπει να ειπωθούν και αυτά, ίσως δεν είναι η κατάλληλη στιγμή αλλά η αρλουμπολογία των Καρχιμάκηδων και των άλλων φαιδρών που αυτοπροσδιορίζονται δημοκράτες πρέπει να κάποια να σταματήσει.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Ασχετος 30/06/2013 19:59:44

   !!!!!!!!!!!!!!!!! Αὐτή ἦταν ἡ ἐκλεγμένη πράσινη δικτατορία. ῎Ετσι ἀναφερόταν ὁ λαός γιά τό πασοκ, θῦμα του ἐγώ καί ἡ οἰκογένει μου! Γαλάζιοι στήν Κρήτη ἐξεδιώχθηκαν ὅπως ὁ Χριστός ἀπό τόν Σεούλ.

   • βαγόνι avatar
    βαγόνι @ Φωτεινή 30/06/2013 22:09:53

    "Σαούλ" ..."Σαούλ,Σαούλ,..ίνα τί με διώκεις;"...όχι Σεούλ...!
    Σαούλ,ο μετέπειτα Παύλος...του απηύθηνε ο Ιησούς το
    ερώτημα εν ενυπνίω! Σεούλ: πρωτεύουσα του Νοτίου Βιετνάμ!
    Για "γαλάζια" και "ελληνορθόδοξη"...όχι τέτοια λάθη!

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ Φωτεινή 30/06/2013 22:17:39

    Σαοὺλ vs Σεούλ.

 53. socialist avatar
  socialist 30/06/2013 16:23:43

  Το ΠΑΣΟΚ αγιαμφησβήτητα προσπάθησε να φτιάξει κοινωνικό κράτος όπως είχαν όλα τα κράτη της δύσης και η Ελλάδα τα πάψει να είναι πλέον μιά τριτοκοσμική χώρα. Δυστυχώς όμως όλα συνοδεύτηκαν με διαφθορά πολιτικών και εργολάβων π.χ στο κτίσιμο νοσοκομείων,σχολείων στη προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων αλλά και στη κατασκευή δρόμων και άλλων έργων και έτσι προήλθε ο υπέρογκος δανεισμός. Οι σημερινές κυβερνήσεις όμως αντί να απομονώσουν τη διαφθορά και να διατηρήσουν ή να ενισχύσουν το ελληνικό κράτος κάνουν ακριβώς το αντίθετο . επιτρέπουν να μπαίνουν διόδια παντού ενώ κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία. Συνεπώς η κοινωνία βγαίνει διπλά χαμένη διότι και καταστρέφεται ότι σωστό έγινε αλλά και καλεί το λαό να τα πληρώσει για δεύτερη φορά μέσω του δανεισμού ενώ δέ θα τα χρησιμοποιεί.

  • Ασχετος avatar
   Ασχετος @ socialist 30/06/2013 16:48:03

   Η προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικού κράτους η ανέγερση νοσοκομείων και σχολικών μονάδων είναι αλήθεια, οι υπόλοιπες υποδομές όμως έγιναν μόνο στο όνειρό μας. Το οδικό δίκτυο είχε μείνει στη δεκαετία του 70 όπως και όλες οι υποδομές του κράτους και έπρεπε να έρθει ο Μητσοτάκης για να ξεκινήσει μεγάλα έργα και να τα συνεχίσει είναι αλήθεια ο Σημίτης. Ο δανεισμός δεν έγινε γιάυτά. Για αυτά υπήρχαν τα ΜΟΠ της Εοκ τα οποία έμειναν αναξιοποίητα. Ο δανεισμός έγινε για να κάνει κοινωνική πολιτική ο Ανδρέας δίνοντας συντάξεις σε αντιστασιακούς, δίκαιους και άδικους, σε παλινοστούντες της πρώην ΕΣΣΔ, να διοργανώνει κακόγουστες φιέστες τύπου πολιτιστικής πρωτεύσουσςς ευρώπης, να διογκώνει τον αριθμό των δημόσιων υπαλλήλων. Μόλις τελείωσαν τα δανεικά μας τελείωσε και ο Σοσιαλισμός.

  • panas avatar
   panas @ socialist 30/06/2013 17:02:41

   Οι διορισμοί με ρουσφέτια δεν είναι χτίσιμο κοινωνικού κράτους. Πλιάτσικο είναι και οργάνωση κρατικής μαφίας.
   Υπάρχουν αρκετοί από το Πασοκ που προσπάθησαν να κινηθούν αντίρροπα στη φαυλότητα της παρέας γύρω από τον Παπανδρέου, αλλά όλοι αυτοί χάθηκαν από την πολιτική σκηνή. Όπως: Δρετάκης, ο Πεπονής (που με τον νόμο περί ΑΣΕΠ τουλάχιστον άφησε σημαντική παρακαταθήκη) ο Αλέκος Παπαδόπουλος με τον Στέφανο Μπένο που έκαναν τα ΚΕΠ και προσπάθησαν να εισάγουν το Management στη διοίκηση κρατικών οργανισμών...
   Οι υπόλοιποι εκατοντάδες υπουργοί και υφυπουργοί, αλλά και βουλευτές ρουσφέτια έκαναν μόνο και "βουρ στον πατσά"...
   Για την Ελλάδα τίποτα...
   Μη αρχίσω τώρα να αναφέρομαι στους αποτελεσματικούς υπουργούς της ΝΔ. Λοιπόν... Αλογοσκούφης, Βουλγαράκης, Ζαχόπουλος... Μεροληπτώ μήπως; Ας το αφήσω καλύτερα...
   Πάντως οι πολιτευτές της ΝΔ δεν έκαναν ρουσφέτια. Έβγαιναν λόγω έργου και με την αξία τους... :)

   Εντάξει ο Μάνος κάτι πήγε να κάνει. Και η Μαριέτα σε θεωρητικό επίπεδο ήταν καλή..., και ο Σιούφας. Και ο Πολύδωρας ήταν διασκεδαστικός. Χάθηκε κι' αυτός...

 54. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/06/2013 18:22:20

  Αυτό χαίρομαι να διυλίζει ο καθείς τον κώνωπα και να καταπίνει την κάμηλον -Τι μας είπε ο νεοκόπος -εκ της ροπαλοφόρας ακροδεξιάς σάρξ εκ σαρκός της δεξιάς- Κος Βορίδης:
  1)την αφοσίωση στις αξίες της ελευθερίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη
  Το εμπεδώσατε; Οχι; γιατί ακολουθεί και δεύτερο
  2)Πρέπει να υπερασπιστούμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, του Έθνους Οπως στην Βόρεια Ηπειρο με το Μπερισικό Μέγκα κατά Ομόνοιας και ΚΕΑΔ αντάμα με τους Τσάμηδες;
  3)Ηττα της Αριστεράς.Πολύ Ορθά πάλι καλά που δεν μας είπε και Νίκης της Δεξιάς ορίζοντας την Χρυσή Αυγή το νεοναζιστικό μόρφωμα κατά την Ηγεσία της Ν.Δ. ως αδελφή παράταξη

  Μάλλον το βέτο της ΔΗΜΑΡ πόνεσε και θα πονάει όσο κάποιοι έχουν τα ίδια μυαλά σε έναν τόπο που συνέτριψε τον φασισμό κάθε λογής και κάθε ιδεολογικού χρώματος

  • sender avatar
   sender @ Δρόλαπας 30/06/2013 20:22:48

   Μόνο οι πολίτες που υποστηρίζουν την ΝΔ,και που είναι δημοκράτες πατριώτες.με προφίλ μετριοπαθές,ψύχραιμο,πολιτισμένο και αξιοπρεπές,θα καθορίσουν αν υπάρχουν αδελφά κόμματα ή όχι.Και τηνΧΑ.ΔΕΝ την θεωρούν αδελφό κόμμα,και προσβάλλονται όταν για λόγους προπαγάνδας και διαβολής των δημοκρατικών τους πεποιθήσεων,αυτό αναφέρεται.Οσοι το πιστεύουν δεν ανήκουν στην ΝΔ!

 55. μαρικα avatar
  μαρικα 30/06/2013 20:04:01

  Ο Βοριδης ειπαι αυτο που σκευτομαστε ολοι και το συζηταμαι μονο μεταξυ μας,
  μπραβο λοιπον στον Βοριδη ο οποιος μια που αρχισε ας τα ελεγε ολα.
  Φωτεινη μου σε χαιρετω.Ειμαι Ελλαδα.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ μαρικα 30/06/2013 20:43:10

   ᾿Ανταποδίδω, Μαρίκα! Καί μήν χάνεσαι. Θά μείνης ἀρκετά στήν ῾Ελλάδα; :D

 56. Δρόλαπας avatar
  Δρόλαπας 30/06/2013 21:28:47

  Μόνο που το εγχείρημα δεν αφορά την Ν.Δ. ως όρισε ο Ελληνας Πρωθυπουργός κα ιπρόεδρος της Ν.Δ. Εκτός αν λαλούν πολλοί κοκκόροι

 57. mara M. avatar
  mara M. 30/06/2013 22:22:04

  Το σχόλιο είναι πολύ σαφές. Το ΠΑΣΟΚ που εκπόρνευσε και ξεπούλησε την Ελλάδα είναι το μόνο που σας δίνει την ευκαιρία να κυβερνήσετε.
  Αύριο ή δεν θα υπάρχει ή κάποιο κομμάτι του θα έχει αποροφηθεί απο τη ΝΔ. Αν η ΧΑ είναι τρίτη όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, η μόνη συγκυβέρνηση που μπορεί να προκύψει είναι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ όσο απίθανο κι αν ακούγεται αυτό, εκτός κι αν κάνουμε συνεχώς εκλογικές αναμετρήσεις μέχρι να προκύψει αυτοδυναμία, εξίσου απίθανο.
  Σ'αυτήν τη περίπτωση εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το Σαμαρά για πρωθυπουργό.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ mara M. 01/07/2013 02:09:03

   "Σ’αυτήν τη περίπτωση εννοείται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το Σαμαρά για πρωθυπουργό."

   Πάντως ἀναγνωρίζεις τήν πρωτιά καί ἀξία τοῦ Πρωθυπουργοῦ ΜΟΥ καί Πρωθυπουργοῦ ΣΟΥ!.

   • mara M. avatar
    mara M. @ Φωτεινή 01/07/2013 16:17:07

    Φυσικά και αναγνωρίζω τον πρωθυπουργό που προκύπτει μέσα απο δημοκρατικές διαδικασίες. Οπως όλοι θα πρέπει να αναγνωρίσουν τον επόμενο.

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ mara M. 01/07/2013 12:44:38

   Εγώ αυτό το σενάριο σύμπραξης ΝΔ-Σύριζα, το έχω προτείνει εδώ και μήνες ως υπερβατική κι ελπιδοφόρα δυνατότητα, λύση ανατροπής και ρήξης με το παρελθόν και ως πολύτιμη ευκαιρία επαναστατικής μείξης των ιδεών.
   Όσο για τον κ. Αντώνη Σαμαρά, αυτή η πλευρά που σήμερα εμφανίζει, δεν είναι παρά μόνο μιά μικρή, παραμορφωτική εικόνα του ''όλου'', το οποίο σαφώς οι επιλογές κι οι περιστάσεις, αδικούν καταφανώς..... Οψόμεθα.

 58. 3-1=0.fe avatar
  3-1=0.fe 30/06/2013 22:24:45

  Να παρεις συνταξη αντιστασιακου.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ 3-1=0.fe 02/07/2013 01:57:42

   Μόνο οἱ ροζοκόκκινοι δικαιοῦντε! ῎Εθιξα εὐαίσθητες χορδές;; :D

 59. Nεστωρίδης avatar
  Nεστωρίδης 30/06/2013 22:26:22

  Επιτέλους βρέθηκε και ένας σκεπτόμενος δεξιός να πεί κάποιες αλήθειες, έπρεπε βεβαίως να αναφερθεί και στην πρόσφατη ιστορία με τον Σημίτη και τον ΓΑΠ.
  Στην ΝΔ και γενικότερα λείπει η ιδεολογική ταυτότητα και έχει αλωθεί απο τον Παπανδρεϊκό τυχοδιωκτικό λαϊκισμό. Ας ειπωθούν επιτέλους οι αλήθειες δημόσια και να προταθούν τρόποι για την διόρθωση της ζημιάς που έγινε.
  Στις προσλήψεις για παράδειγμα ας μην πιστεύουμε αφελώς στην εντιμότητα του ΑΣΕΠ (ακόμη και οι προδιαγραφές για τις αναγκαίες θέσεις έχουν διαβρωθεί απο τις κομματικές συντεχνίες), αλλά να επανέλθει το παλιό σύστημα προσλήψεων με διετή δοκιμαστική υπηρεσία.
  Να γίνει έλεγχος και αξιοκρατία στους διορισμούς διευθυντών οι οποίοι θα διοικούν τους υπαλλήλους τους (θα έχουν δικαίωμα προσλήψεων και απολύσεων), δεν θα υπάρχει πουθενά μονιμότητα. Οι απατεώνες και οι τεμπέληδες να απολύονται άμεσα και να μην περιμένουμε την έγκριση του κάθε ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ στα υπηρεσιακά συμβούλια (Αυτό σημαίνει σεβασμός στο δημόσιο συμφέρον).
  Να συμμαζευτεί η δικαιοσύνη και να πάψει να παριστάνει την διοίκηση τομέων του δημοσίου (ελέγχοντας απολύσεις και προσλήψεις).
  Τελικά θα πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση για την απαγόρευση του συνδικαλισμού στο Δημόσιο!! (ΔΕΝ χρειάζεται, μόνον ζημιές κάνει εκ του ασφαλούς, οι υπάλληλοι ΔΕΝ είναι εργάτες αλλά δημόσιοι λειτουργοί).
  Όσοι αρνούνται να εργαστούν στο δημόσιο με τους μισθούς που μπορεί να δώσει ας πάνε στον ιδιωτικό τομέα (το πρόβλημα θα φανεί στην αποδοτικότητα των υπηρεσιών αν αντικατασταθούν αυτοί απο νέους ανέργους επιστήμονες).
  Μικρότερο δημόσιο, λιγότεροι φόροι, νέες θέσεις εργασίας απο τον ιδιωτικό τομέα είναι οι μόνιμοι στόχοι της συντηρητικής παράταξης στην Ελλάδα.

 60. Φωτεινή avatar
  Φωτεινή 30/06/2013 22:28:59

  βαγόνι,

  Εὐχαριστῶ γιά τήν διόρθωση. Πάντως ἔστειλα διορθωτικό σχόλιο πρίν διαβάσω τό δικό σου. :D

  "Σαούλ, Σαούλ, ἵνα τί μέ διώκεις;" ᾿Αδιόρθωτη ῾Ελληνίδα, ΟΡΘΟΔΟΞΗ

 61. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 01/07/2013 00:00:58

  Η δήλωση Βορίδη έγινε για να πειστεί η συμπαθέστατη Απείθεια ότι η Ν.Δ συγκυβερνά με το υπεύθυνο ΠΑΣΟΚ και όχι με το ένοχο. Το ζήτησε ο Μπένι και έγινε. Όλα έγιναν για τα μάτια της Απείθειας πρώην Πυθίας.
  Υ.Γ: Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη για την απαράδεκτη γραφή.

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ MantisKalhas 01/07/2013 12:31:10

   Καλό Πασόκ, μη αμαρτωλό, μη ένοχο, υπάρχει μόνο στα εικονογραφημένα παραμύθια της επιλεκτικής σας φαντασίας. Η προπαγάνδα που παλεύετε, είναι για εσωτερική σας κατανάλωση. Μην ξοδεύεστε ασκόπως αγαπητέ.
   Η πλειοψηφία δεν μασάει τώρα πια.
   Το Πασόκ με το οποίο συγκυβερνάτε, είναι το Πασόκ των κλεφταρματωλών Εθνοπροδοτών Σημιτανθρώπων. Αν ο Βορίδης έκρωξε παράφωνα για τα δικά μου μάτια..... εκτός από γραφικός, είναι και βαριά πεπλανημένος ο έρημος!

   • MantisKalhas avatar
    MantisKalhas @ Απείθεια 01/07/2013 14:38:43

    Υπεύθυνο!!! Η υπευθυνότητα δεν αναιρεί την ενοχή. Λάθη κάνουμε όλοι. Λίγοι όμως τα διορθώνουμε. Οι περισσότεροι είτε τα χρεώνουν σε άλλους είτε τα εξωραΐζουν. Οι παλαιοπασόκοι συριζαίοι κάνουν το πρώτο.

    • Απείθεια avatar
     Απείθεια @ MantisKalhas 01/07/2013 15:52:10

     ''Υπευθυνότητα'' ονομάζεται όταν μας συμφέρει η ανηθικότητα, ο αρριβισμός κι η εξουσιολαγνία απ΄τα οποία διαπνέονται άπαντες, οι ...τιμημένοι κι ένδοξοι Πασοκολαμόγιοι συγκυβερνήτες! Τι να σας πει κανείς; Τη δουλειά σας κάνετε βέβαια διαστρέφοντας την αλήθεια, αλλά εκεί που έχουμε φτάσει, πολύ λίγοι σας πιστεύουν.
     Τζάμπα μιλάτε :-).

 62. Κ.Π. avatar
  Κ.Π. 01/07/2013 00:07:04

  Eπιτέλους, βρέθηκε ένας γενναίος πολιτικός να πει με λίγες λέξεις την αρχική και βαθύτερη αιτία των δεινών της πατρίδας μας. Η πιο σοβαρή προσπάθεια που έγινε για την εκρίζωση αυτής της νοσηρής κατάστασης έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη (1990 - 1993), η οποία δυστυχώς δεν τελεσφόρησε για πολλούς λόγους (όσοι έχουν μνήμη θα θυμούνται, πως το βαθύ ΠΑΣΟΚ - και όχι μόνο -αντιδρούσε λυσσαλέα σε κάθε απόπειρα διαρθρωτικών - πραγματικά - αλλαγών βλ. ΕΑΣ, ασφαλιστικό, αποκρατικοποιήσεις ) .
  Τελικά χρειάστηκαν να περάσουν απο τότε 20 και πλεον χρόνια και υπό την απειλή της χρεωκοπίας να συνειδητοποιήσουμε (;) και να αναθεωρήσουμε (;) πολλά πράγματα.

 63. GO avatar
  GO 01/07/2013 10:01:08

  Σημασία δεν έχει τι λέει αλλά ποιος το λέει.

  • Απείθεια avatar
   Απείθεια @ GO 01/07/2013 12:32:52

   ++++++++++++++ Σωστό κι αυτό.

 64. GR avatar
  GR 01/07/2013 10:53:34

  Η Κριτικη στον Ανδρεα ειναι σωστη αλλα αγνοειται οτι μεγαλη μεριδα του λαου κυριολεκτικα δεν υπηρχε για την δεξια πριν το '81.
  π.χ. Η Κοκκινια πνιγοταν σε καθε δυνατη βροχη λογω ελλειπους αποχετευτικου δικτυου.Μιλαμε κυριολεκτικα για πνιγμους με θυματα.

  • GO avatar
   GO @ GR 01/07/2013 13:29:56

   Το ίδιο κι η Γλυφάδα. Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο;

 65. GLAD avatar
  GLAD 01/07/2013 11:34:57

  Δεν νομίζω ότι υπάρχει ούτε ένας ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας που να μη συμφωνεί με ότι είπε ο Βορίδης.
  Αλλά αυτό δεν έχει σημασία.
  Αυτό που έχει σημασία είναι να μας πεί την γνώμη του για τον Ανδρέα , ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα και τότε να δούμε πως θα το εκλάβουν όλοι οι νέοι και πολλοί πελάτες του που βέβαια προέρχονται όλοι από το Αυριανικό Πασόκ.
  Εκεί να δείτε ποιός γελάει καλά .
  Απορώ μάλιστα γιατί ακόμη δεν αποτελεί στοιχείο της στρατηγικής της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κάτι τέτοιο.

  • hellasatt avatar
   hellasatt @ GLAD 02/07/2013 19:53:36

   Τους βάζεις δύσκολα.

 66. MAYRO XABIARI avatar
  MAYRO XABIARI 01/07/2013 11:49:23

  Όταν στα δύσκολα κρατάς το τιμόνι του καραβιού μαζί με τον άλλον, κοιτάς να αντέξεις τη φουρτούνα, δεν του κοπανάς πως πριν έξι χρόνια σου έφαγε μια γκόμενα. Αν περάσει η φουρτούνα, πες ότι θες.

 67. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 01/07/2013 12:45:08

  Το πρόβλημα είναι ότι δεν πρέπει να το λέμε δημοσίως (έστω και ο Βορίδης ...),
  αν και το πιστεύουμε?
  Η συνεργασία προϋποθέτει (και) λοβοτομή?

 68. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 01/07/2013 12:58:24

  Άσχετο:
  O τρόπος που πιάνει ο Παπανδρέου, στην πασίγνωστη αυτή φωτογραφία, την διακήρυξη της "3ης Σεπτέμβρη" -με τα ακροδάχτυλα, σαν να φοβάται μην λερωθεί ή σαν να είναι έτοιμος να την πετάξει- μου ταίριαζε πάντοτε με μια λεζάντα του τύπου:
  "Mου έφεραν εδώ, αυτό το κ@#όχαρτο..."

 69. hellasatt avatar
  hellasatt 01/07/2013 21:12:29

  Επιτρέψτε μου μια διαφορετική ανάγνωση: Είναι και δική μου άποψη ότι ΑΠ ήταν η προσωποποίηση του πολιτικού αμοραλισμού.Τελεία και παύλα. Οι δηλώσεις Βορίδη όμως σήμερα έχουν και ένα ιδιαίτερα θετικό, θα έλεγα, αντίκτυπο για το ΠΑΣΟΚ και εμμέσως για τη κυβέρνηση. Συσπειρώνει τα ρετάλια του υπό διάλυση ΠΑΣΟΚ και το καθιστά, επί του παρόντος, λιγότερο αδύναμο και έτσι πιο αξιόπιστο (όσο μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιόπιστο) σαν κυβερνητικό εταίρο. Για την καταγγελία της συγκυβέρνησης ούτε για αστείο δεν το συζητούν στο ΠΑΣΟΚ. Τελικά αυτή η κακή Δεξια, κεντροδεξια κλπ δίνει σωσίβια ακόμη και στους πνιγμένους...

 70. thΘymios avatar
  thΘymios 06/07/2013 04:10:25

  αν δεν το ‘χατε σκοπό να τον δικάσετε τον Ανδρέα, τι τους βάλατε τους κομμουνιστές στην κυβέρνηση, την ώρα που έπεφτε ο Γκρομπατσώφ και διαλύονταν η Γιουγκοσλαβία; τι κάνατε τον Κόκκαλη αφέντη στον ΟΤΕ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.