#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/09/2013 18:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημιτικοί και Παπανδρεϊκοί τσακώθηκαν για το ποιος κατέστρεψε την ΕλλάδαΈχουν πολύ πλάκα στο ΠΑΣΟΚ. Μαζεύτηκαν σαν τεθλιμμένοι συγγενείς για να θυμηθούν τα καλά του νεκρού και στο τέλος τσακώθηκαν για την κληρονομιά. Αλλά μήπως να ήταν καμιά καλή κληρονομιά; Αντίθετα, δύο... γάιδαροι μαλώνανε για το ποιος ευθύνεται για την καταστροφή της οικονομίας.

Οι σημιτικοί με μπροστάρη τον Ν. Χριστοδουλάκη και οι παπανδρεϊκοί με τον Φ. Σαχινίδη, έβγαλαν τα μαχαίρια προτού καν μιλήσουν οι πρώην πρωθυπουργοί. Και η πλάκα ήταν ότι τσακώθηκαν για το ποιοι τελικά οδήγησαν στην ξέρα τη χώρα.

Επικριτικός για την περίοδο διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ο πρώην υπουργός Οικονομικών των κυβερνήσεων του Κώστα Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης. Ο κ. Χριστοδουλάκης μιλώντας στο Συμπόσιο που οργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια του ΠΑΣΟΚ είπε σχολιάζοντας τη συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα πως η τότε κυβέρνηση βρήκε πολύ βολική την ανάμειξή του ίσως γιατί πίστευε ότι θα του φόρτωνε την ευθύνη λήψης δυσάρεστων μέτρων που εκείνη δεν τολμούσε να πάρει για να μην έρθει σε αντίθεση με το «λεφτά υπάρχουν».

Χαρακτήρισε "ανεκδιήγητο" το δημοψήφισμα που πρότεινε ο Γιώργος Παπανδρέου και πως ο σχηματισμός της κυβέρνησης Παπαδήμου διέσωσε τη χώρα. Επίσης υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα που υπογράφηκε από την ελληνική κυβέρνηση το 2010 οδηγεί την ελληνική οικονομία σε ύφεση και πάλι ύφεση με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 25%.

Και με το που τέλειωσε ο σημιτικός ήρθε πληρωμένη η απάντηση από τον Παπανδρεϊκό Φ. Σαχινίδη. Ο κ. Σαχινίδης υπενθύμισε πως η ύφεση προϋπήρχε των μνημονίων και με δεικτικό τρόπο απαντώντας στον προηγούμενο ομιλητή είπε πως δεν έχει ακούσει καμία πρόταση για το πώς θα μειωνόταν το πρωτοφανές - όπως είπε - πρωτογενές έλλειμμα των 25 δισ.

Ο κ. Σαχινίδης άσκησε με τη σειρά του κριτική στην κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, αλλά και του Κώστα Καραμανλή. Συγκεκριμένα είπε ότι από την μέρα ένταξης στην ΟΝΕ η Ελλάδα έχασε σε ανταγωνιστικότητα και αυτό επειδή οι προσπάθεια για μεταρρυθμίσεις δεν συνεχίστηκε με την ένταση της περιόδου που η χώρα προετοιμαζόταν για την ένταξή της στην ΟΝΕ. Η χώρα έχασε χρόνο μεταθέτοντας μεταρρυθμίσεις στο μέλλον, είπε ο κ. Σαχινίδης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, σε δεύτερη παρέμβασή του, ανταπάντησε με δύο παραδείγματα για το πώς θα μπορούσε να ελεγχθεί η κρίση. Ο κ. Χριστοδουλάκης έφερε ως παράδειγμα την Ισπανία, όπου αρνήθηκε τη συμμετοχή του ΔΝΤ και που χωρίς αυτό εφαρμόζονται μεταρρυθμίσεις. Επίσης αναφέρθηκε στην Ιρλανδία του 2009, όπου με σφιχτό προϋπολογισμό επετεύχθη η αναδιοργάνωση του κράτους, χωρίς τη συμμετοχή, επίσης, του ΔΝΤ. Σε αντίθεση με αυτές τις χώρες, είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ στο τέλος του 2009 έλεγε ότι το προεκλογικό πρόγραμμά του θα υλοποιηθεί.

Ήρθε και η Β. Παπανδρέου στο τέλος για να ζητήσει κυβέρνηση εθνικής ανόρθωσης και προοπτικής, χωρίς να αμφισβητεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Προφανώς θα ήθελε να έχει ρόλο και η ίδια...

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ko avatar
  ko 04/09/2013 18:34:34

  μία χαρά όμως βρήκε το ΠΑΣΟΚ σανίδα σωτηρίας...
  το ΠΑΣΟΚ είναι επτάψυχο και τώρα στην ΝΔ βρήκε τον τρόπο να επανέλθει πάλι. Και θα επανέλθει...αργά ή γρήγορα.
  πάλι οι Δεξιοί ηττημένοι είμεθα!

 2. IOANNIS avatar
  IOANNIS 04/09/2013 18:47:42

  συμφωνω με τον προλαλησαντα

 3. Διογένης avatar
  Διογένης 04/09/2013 19:57:49

  Εν μέρει έχουν και οι δυο δίκιο, εν μέρει άδικο.

  Είναι αλήθεια ότι μετά την ένταξη στην ΟΝΕ κατασπαταλήθηκαν τα (πρωτογενή) πλεονάσματα που είχε δημιουργήσει τότε ο ελληνικός προϋπολογισμός. Θα μπορούσαμε να είχαμε δυναμική μόνιμης μείωσης του χρέους, αλλά η διαχείριση 2000-2004 ήταν καταστροφική. Κάποια τάξη άρχισε να μπαίνει το 2005-2006, αλλά το προεκλογικό 2007 ανέκοψε την προσπάθεια και μετά ήλθε η διεθνής κρίση, η οποία και μόνον δημιούργησε την ύφεση. Και εδώ αρχίζουν τα ψέματα του Σαχινίδη: Ενώ η ύφεση του τέλους του 2008 ήταν αποτέλεσμα της διεθνούς κρίσης, η μεταμνημονιακή ύφεση ήταν αποτέλεσμα του Μνημονίου. Για την πρώτη δηλαδή δεν έφταιγε η Ελλάδα - η οποία είχε απειροελάχιστη ύφεση σε σχέση με τα -4 και -5% σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - ενώ η δεύτερη ύφεση ήταν επιλογή της Ελλάδας, λόγω ΔΝΤ.

  Άλλο ψέμα του Σαχινίδη είναι το χιλιειπωμένο για το φούσκωμα του ελλείμματος. Τα 24 δις πρωτογενές έλλειμμα του 2009 προέκυψαν για πρώτη φορά στις 15 Νοεμβρίου 2010. Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΓΑΠ δεν υπήρχε αυτό το νούμερο, ούτε καν στα στοιχεία με το παραφουσκωμένο έλλειμμα που έστειλε στην Eurostat τον Οκτώβριο του 2010.

  Καραμπινάτο ψέμα επίσης ήταν ότι "δεν είχε ακούσει καμία πρόταση για το πώς θα μειωνόταν το έλλειμμα του 2009". Μα.. το τότε προεκλογικό πρόγραμμα της ΝΔ ήταν ένα πρόγραμμα μείωσης του ελλειμματος! Την ίδια στιγμή που οι πολιτικοί απατεώνες του ΠΑΣΟΚ έλεγαν "λεφτά υπάρχουν". Δεν θέλει τίποτε περισσότερο από την κοινή λογική - που δυστυχώς σπανίζει - για να δει κανείς ότι, εάν είχε εκλεγεί η ΝΔ τον Οκτώβριο του 2009 εφαρμοζόταν μετά το πρόγραμμα Καραμανλή, η χώρα θα είχε αποφύγει και την ύφεση και την κατάρρευση των εσόδων που προέκυψε στην συνέχεια λόγω της νέας - ελληνικής αυτή τη φορά - ύφεσης. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα είχε καταρρεύσει και η ανάπτυξη, έστω και σε μικρά νούμερα, θα ήταν δεδομένη. Πόσα και πόσα δεινά δεν θα είχαμε αποφύγει εάν δεν είχε εκλεγεί το ΠΑΣΟΚ το 2009...

  Τέλος, ο κ. Σαχινίδης ξεχνά ότι είναι ο άνθρωπος που μας ομολόγησε στην γνωστή συνέντευξη στη ΝΕΤ την επομένη της ψήφισης του Μνημονίου ότι "η πρώτη και μόνη επιλογή της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στις 5 Οκτωβρίου 2009 ήταν η προσφυγή στο ΔΝΤ". Υποτίθεται ότι την ημερομηνία εκείνη δεν είχαν ακόμη ανακαλύψει τα υποτιθέμενα "πλαστά στοιχεία" για το έλλειμμα και υποτίθεται ότι μετά συνέχιζαν το πολιτικό τους πρόγραμμα, ενώ είχαν προγραμματίσει την προσφυγή στο ΔΝΤ! Οποιοσδήποτε νοήμων παρατηρητής θα μπορούσε και θα έπρεπε να παρατηρήσει ότι η δημοσιονομική διαχείριση Παπακωνσταντίνου/Σαχινίδη ΕΚΒΙΑΖΕ ΚΑΙ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΕ για προσφυγή στο ΔΝΤ και ασφαλώς δεν μπορεί να ήταν τόσο αντιφατική η συμπεριφορά τους χωρίς να γνωρίζουν ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνουν.

  Συνεπώς, ο αιτιώδης σύνδεσμος προς το Μνημόνιο δεν είναι η άστοχη δημοσιονομική διαχείριση των ετών 2000-2004 και 2007, ούτε καν η διεθνής κρίση του 2008 (την οποία η Ελλάδα χειρίστηκε πολύ καλύτερα από τις άλλες χώρες και αυτό είναι ένα εύγε στην τότε κυβέρνηση ΝΔ που η συνεχής συκοφάντηση από τον ΓΑΠ και την παρέα του έχει αποτρέψει από το να ειπωθεί), αλλά αποκλειστικώς και μόνον η διαχείριση των 7 μηνών κυβέρνησης ΓΑΠ. Ασφαλώς, εάν οι Σημίτης/Χριστοδουλάκης είχαν διαχειριστεί καλύτερα την οικονομία το 2000-2004 δεν θα μπορούσε τόσο εύκολα ο ΓΑΠ να μας βάλει στο ΔΝΤ. Δεν πιστεύω δε ότι μια μόνον χρονιά άστοχης δημοσιονομικής διαχείρισης Καραμανλή (το 2007) έδωσε στην κυβέρνηση ΓΑΠ τα υλικά που χρειαζόταν για να μας βάλει στο ΔΝΤ - ας αφήσουμε δε ότι η προεκλογική αυτή οικονομική συμπεριφορά ήταν περίπου κατεστημένη και "επιτρεπτή" πολιτικώς συμπεριφορά στην Ελλάδα των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, με την έννοια ότι δεν διέπραξε κάτι που δεν ήταν αναμενόμενο ο Καραμανλής, καλώς ή κακώς, ώστε να κατηγορείται σήμερα για κακή διαχείριση.

  Η ιστορία της κρίσης πρέπει να γραφτεί σωστά, για τις επερχόμενες γενεές, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να την γράψουν αυτοί που την δημιούργησαν, και να αφήσουν να πλανώνται τα πελώρια ψέματα του 2009-2010 επ' άπειρον. Ας είμαστε σε εγρήγορση όσοι σεβόμαστε τους αγέννητους.

 4. IOKLOS ZARAS avatar
  IOKLOS ZARAS 04/09/2013 20:07:07

  Nα τους λυσουμε την απορια: κανενας απο αυτους. Φταινε 3 ανθρωποι που δεν εκαναν τη δουλεια τους σωστα. Ενας αποστρατος τχης (ΜΧ) το 1938, ενας εθναρχης (λεμε τωρα) το 1961 και ενας σνχης (ΕΔ) το 1967. Αν εστω και 1 ειχε κανει οτι επρεπε, τωρα
  - ολοι οσοι μαλλιοτραβηχτηκαν εχθες θα εβγαζαν το πολυ φωτοτυπιες σε εταιρειες (ΙΣΩΣ ΔΕ ΕΦΕΡΝΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΦΕ) και θα τους ηξερε μονο η μανα τους, αϊντε και ο θυρωρος τους στην πλατεια αμερικης
  - οι ΔΥ θα ετρωγαν κρεας καθε Πάσχα αλλα θα χρωστουσαμε 1.000 ευρω ο καθενας και οχι 30000. Και κυριως ακομα και να τα χρωστουσαμε θα τα ειχαμε φαει ολοι μαζι και οχι οπως τωρα οι μισοι εις βαρος των αλλων μισων
  - τα αμαξια θα ηταν πονυ αλλα δικα μας, δεν θα ηταν γνωστο το φουα γκρα (αλλα ποιος χ....), τα δημοσια νοσοκομεια θα ηταν χειρουργεια και τα χειρουργεια cleaning rooms, τη δε Μυκονο θα την ηξεραν οσοι πηγαιναν στην Παναγια της ΤΗΝΟΥ
  - H ανεργια θα ηταν 8% και οι ΙΥ θα επαιρναν 5 φορες πανω απο του ΔΥ
  - Οι διευθυντες θα ηταν διευθυντες και οχι οσφυοκαμπτες, οι καθηγητες πανεπιστημιου εξοχοτητες, οι αξιωματικοι θα ειχαν αποδοχες και οχι απολαβες
  -το ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΔΕ: ΕΝΑΣ ΑΠΙΘΑΝΟΣ ΕΣΜΟΣ τεμπεληδων, ανικανων, ακαλαισθητων, φυγοπονων, αγραμματων και αναποτελεσματικων ανθρωπαριων θα ηταν στον κοινωνικο βοθρο οπου ανηκουν. Βεβαια καποιοι θα μαζευαν ακομα καπνα στον θεσσαλικο καμπο, αλλα δεν νομιζω οτι θα εχανε και τιποτα η Ελλαδα
  ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ
  1. ΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ
  2. ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΙΟ ΤΟΥΣ ΕΔΩ
  3. κ. Σχα ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ. ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΛΕΜΕ
  4. ΞΥΠΝΑΤΕ ΟΙ ΤΗΣ ΝΔ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΟΓΚΟΙ ΟΤΑΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΥΓΙΩΝ ΟΡΙΩΝ ΑΜΕΣΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Ο ΟΓΚΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΕΡΟΣ. ΤΟ ΚΑΡΚΙΝΩΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΤΩΡΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΞΑΙΡΘΕΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΣ ΣΑΣ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΤΕ ΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 81

  • occultist avatar
   occultist @ IOKLOS ZARAS 05/09/2013 12:11:43

   Πόσο αληθινός είσαι!!! Πόσο - δυστυχώς- δίκαιο έχεις.

 5. ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ avatar
  ΣΧΟΛΙΑΣΤΗΣ 04/09/2013 21:09:49

  ΚΥΡΙΟΙ
  ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΕΔΩ
  1. ΣΙΜΙΤΗΣ. ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΥ ΣΤΗΝ ΟΝΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΑΝ ΝΑ ΔΟΣΕΙ ΑΥΞΥΣΕΙΣ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΕ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ??
  2. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΕΝΩ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΠΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΑ ΕΙΠΕ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΧΕΛΑ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ.
  ΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΠΕΡΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΛΛΗ ΠΟΡΕΙΑ.
  3. Γ. ΠΑΠΑΜΔΡΕΟΥ. ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΜΜΕΣΩΣ ΜΕΤΡΑ, ΑΛΛΑ ΕΛΕΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕ. ΜΕΤΑ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ????

 6. Σ/ς avatar
  Σ/ς 04/09/2013 23:10:23

  4.Ο Ελληνικός λαός που μόνο ξέρει να καταψηφιζει, ενώ θα έπρεπε να ήξερε να ψηφίζει.Ας ελπισουμε ότι τούτη τη φορά να έχει μάθει τι πρέπει να ψηφίσει.

  • GLAD avatar
   GLAD @ Σ/ς 05/09/2013 00:22:48

   Και να ξέρει πως για ότι ψηφίσει , όλη η ευθύνη είναι δικιά του και όχι -ας πούμε- των Αμερικανών.

 7. Abc avatar
  Abc 04/09/2013 23:32:52

  Υπάρχουν και πολλά άλλα, σοβαρότατα και ισχυρότατα, επιχειρήματα, να ενισχύσουν τα όσα, σωστά, αναφέρατε.

 8. Abc avatar
  Abc 04/09/2013 23:33:47

  Ε, ρε, παιδικά τραύματα!!!

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Abc 05/09/2013 01:50:48

   Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.
   Ο ΕΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ

 9. δημης avatar
  δημης 05/09/2013 01:34:27

  ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ ...ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ..... ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ ;;;;
  ΟΛΟΙ Π Ε Τ Υ Χ Α Τ Ε ...(την καταστροφή τηςω Ελλάδος ) αυτό δεν ήταν το πρότζεκτ που είχατε αναλάβει ;;;
  Τώρα μυρικάζοντας τα κλεμένα, που ομολογουμένως είναι πολλά , φυσικό είναι ορισμένες στιγμές να έχετε προβλήματα δυσπεψίας.

 10. Abc avatar
  Abc 05/09/2013 07:12:43

  Σε επί της ουσίας διάλογο, όσο δεν επιδεικνύετε ίχνος ανθρωπιάς και δημοκρατικότητας, δεν μπορώ να μπω.
  Ο πολιτισμένος κόσμος, τις απαράδεκτες -φασιστικές- απόψεις που εκφράζετε, τις έχει απομονώσει στο περιθώριο, από μακροτάτου χρόνου.
  Μόνο την συμπόνια μου μπορώ να σας προσφέρω.

  • IOKLOS ZARAS avatar
   IOKLOS ZARAS @ Abc 05/09/2013 08:33:22

   Αρχιστε εσεις το διαλογο και μεχρι να αποφασισετε επι της διαδικασίας θα εχουμε λυσει τα προβληματα εμεις. Ωσπου να ορισετε τη γραμματεία θα εχουμε κλεισει φυλακη τους πασοκους. Μεχρι να αρχισουν οι χαιρετισμοι των συνέδρων θα εχουμε ελθει για να καθησουμε στις θέσεις μας, αφου θα εχουν απολυθει οι ΔΥ που περισσευουν
   Και νομιζα οτι ο Παναγιωτης Κανελλοπουλος ειχε πεθανει

   • Abc avatar
    Abc @ IOKLOS ZARAS 05/09/2013 08:38:50

    Επιτρέψτε μου μια αδιάκριτη ερώτηση. Έχετε, έστω και για μια στιγμή, αισθανθεί ευτυχής, στη ζωή σας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.