12/11/2008 18:00
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημεία κατάθεσης κ. Β. Κουρούμαλη

(Σημεία κατάθεσης κ. Β. Κουρούμαλη,

Παρέδρου ΝΣΚ στην απογευματινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής την 11/11/08)

«Εγκληματική ενέργεια», «παράδοξο γεγονός», «κερκόπορτα», «ύποπτο» είναι μερικές από τις εκφράσεις με τις οποίες ο κ. Κουρούμαλης χαρακτήρισε τις μεθοδεύσεις κατάργησης της αναπομπής Φωτιάδη με την Κυβερνητική αποδοχή της νέας «εγκληματικής» απόφασης του Γνωμοδοτικού (Ιούνιος 2004), στη συνέχεια της Κυβερνητικής παραίτησης του Δημοσίου από την ήδη κερδισμένη δίκη και τέλος το όργιο χαριστικών ανταλλαγών των δημοσίων εκτάσεων της Βιστωνίδας με άλλες δημόσιες εκτάσεις ακινήτων φιλέτων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Ο κ. Κουρούμαλης  στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής:  

Ø Δήλωσε πως με μια εκκρεμή αναπομπή και μια ήδη κερδισμένη δίκη (για την οποία αναμενόταν η έκδοση απόφασης) στα χέρια του, ο τότε Υφυπουργός Οικονομικών αν ήθελε να προστατέψει τα συμφέροντα του Δημοσίου, όφειλε να περιμένει τη δικαστική απόφαση και δεν είχε λόγο να προβεί στις ενέργειες που προέβη τον Ιούνιο του 2004.
Ø Δήλωσε επίσης ότι ο αποχαρακτηρισμός της έκτασης των 8.500 χιλ. στρεμμάτων στην Ουρανούπολη με ατομική γνωμοδότηση μας έπεισε ότι κάτι «παράνομο» γίνεται σε αυτήν την υπόθεση.

(σελ. 4 πρακτικών)

Ø Χαρακτήρισε το Γνωμοδοτικό του Μαΐου του 2004 ως Κερκόπορτα και ο Πρόεδρός του (αργότερα τοποθετημένος στο Υπουργείο του κ. Ρουσόπουλου) έπρεπε να είχαν αναμείνει την δημοσίευση της δικαστικής απόφασης και να είχαν αναφέρει ότι υπήρχε αγωγή σε εκκρεμότητα. Η ενέργειά τους να κρίνουν, ενώ αναμενόταν δικαστική απόφαση, χαρακτηρίστηκε ως «πρωτοφανές παράδοξο»...

(σελ. 9 πρακτικών)

Ø Χαρακτήρισε «εγκληματική απόφαση» την γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου τον Μάη του 2004, γιατί - όπως σημείωσε - υπήρχαν νέα στοιχεία από σοβαρούς φορείς της Ξάνθης (επιστολή Ξυνίδη και συνοδευτικός φάκελος στοιχείων) τα οποία το Γνωμοδοτικό παρέβλεψε!

     (σελ. 14 πρακτικών)

Ø Κατέθεσε, επίσης, ότι δεν έχει ξαναγίνει στα χρονικά Νομικός Σύμβουλος του Κράτους να πηγαίνει στα Πρωτοδικεία, αναφερόμενος στην παρουσία του κ. Μπότσιου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης στη δίκη του Ιουνίου του 2008. Ειδικά για τον κ. Μπότσιο ανέφερε ότι επιδείκνυε αλαζονική συμπεριφορά, ενώ εμφανιζόταν να έχει εξουσίες με άνωθεν κάλυψη και υποστήριξη. Ως προς το «άνωθεν» διευκρίνισε ότι εντοπίζεται όχι στον Πρόεδρο του ΝΣΚ, αλλά σε πολιτικό επίπεδο.

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.