#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
01/06/2013 09:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημαντικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στην Υγεία στα χέρια του ΛυκουρέντζουΌταν τοποθετήθηκε στο Υπουργείο Υγείας, όλοι μίλησαν για έκπληξη.

Τι σχέση είχε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος με την Υγεία!

Με γρήγορες κινήσεις, στο πρώτο δίμηνο,  ξεκίνησε να κλείνει τα 4 θεραπευτήρια του τέως ΙΚΑ στην Αθήνα που υπολειτουργούσαν,  μεταφέροντας το προσωπικό τους σε άλλα Νοσοκομεία. Έτσι ενισχύθηκαν τα Νοσοκομεία του βορειοδυτικού άξονα, Σισμανόγλειο, Κωνσταντοπούλειο Νέας Ιωνίας και  Άγιοι  Ανάργυροι,  με προσωπικό και νέες κλίνες.

Με την ουσιαστική και πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων αποφύγαμε ένα πρόστιμο της τάξης των 40 εκ ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Από 100 κλίνες που λειτουργούσαν στο Νοσοκομείο αυτό το καλοκαίρι του 2012, σήμερα λειτουργούν 250.

Προχώρησε στην συγκρότηση επιτροπών με περισσότερους από 100 επιστήμονες, οι οποίοι σε συνεργασία με την τεχνική βοήθεια των Ευρωπαίων εταίρων μας, εισηγούνται έναν οδικό χάρτη για την μεταρρύθμιση στην Υγεία με κύριο άξονα την εφαρμογή συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Στόχος είναι  να  αποφορτιστεί  η λειτουργία των Νοσοκομείων αλλά και να καταστούν λειτουργικές και αποδοτικές οι δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Να αποκτήσει η χώρα ενιαίο φορέα πρωτοβάθμιας φροντίδας, αποτελούμενη σήμερα από τους φορείς υγείας των ταμείων, που εντάχθηκαν άρον-άρον στον πανθομολογουμένως προβληματικό ΕΟΠΥΥ.

Μου λένε μάλιστα ότι υπάρχουν Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία στην επαρχία δίπλα από Μονάδες του ΕΟΠΥΥ που κάνουν την ίδια δουλειά και ότι κατά τις 12 το μεσημέρι δεν βρίσκεις κανένα! Άραγε ποιος ελέγχει αυτό το σύστημα; Τι κάνουν οι Διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών ;

Στην Αθήνα πάντως η κατάσταση με τον ΕΟΠΥΥ πρέπει να ξεκαθαρίσει ώστε να ξέρει ο ασφαλισμένος αν δουλεύουν τα παλιά παραρτήματα του ΙΚΑ και να μην ταλαιπωρείται.

Επίσης, οι πληροφορίες μας λένε ότι είναι πλέον στα χέρια του ένα σημαντικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων στην Υγεία που θα αλλάξει πλήρως τα δεδομένα, ενώ πρόκειται σύντομα να καλυφθούν κενά ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην νησιωτική Ελλάδα και στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, που γρήγορα ενέπνευσε στις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, κατάφερε ο Ανδρέας Λυκουρέντζος,  χωρίς φανφάρες, με πολιτική και όχι μικροπολιτική, να κερδίσει την ονομαστική διατήρηση των δαπανών στο ΕΣΥ και όχι σύμφωνα με το ΑΕΠ που καταρρέει λόγω ύφεσης.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι υφιστάμενες δομές οικονομικών και λειτουργικών καταγραφών του ΕΣΥ, πετυχαίνοντας το απίστευτο: Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια συμφώνησαν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το Υπουργείο  Υγείας ως προς τις ετήσιες δαπάνες του.

Μένουν ακόμη πολλά να γίνουν και το πλέον βασικό  είναι να λειτουργήσουν ομαλά οι συγχωνεύσεις κλινικών και τμημάτων, ώστε να επιτευχθούν οικονομίες κλίμακας και να ενισχυθούν οι δομές υγείας. Ιδιαίτερη όμως προσοχή πρέπει να δοθεί και στην εφαρμογή ενιαίων πληροφοριακών συστημάτων οι οποίες αυτόματα θα τροφοδοτούν με στοιχεία την βάση

Δεν σταμάτησε όμως στο εσωτερικό ο Υπουργός Υγείας. Προχώρησε εκτός των συνόρων, αναθεωρώντας τις συμφωνίες με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τα μη μεταδιδόμενα νοσήματα, ενώ με την πρόσφατη  συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση (συμφωνία  του Άντορ)  φέρνει στην Χώρα μας 100.000.000 ευρώ για την Ψυχική Υγεία .

Συγχρόνως, κατανοώντας ότι οι δύσκολες δημοσιονομικές συνθήκες έχουν οδηγήσει συμπολίτες μας στην ανεργία και στο αδιέξοδο, αξιοποιεί κάθε διαθέσιμη δυνατότητα και με την έκδοση του  voucher υγείας για τους ανασφάλιστους που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και θα εφαρμοσθεί εντός του μηνός Ιουνίου, αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό κοινωνικό θέμα.

Τελικά φαίνεται ότι  ο Ανδρέας Λυκουρέντζος την έκανε την έκπληξη με την απόδοσή του. Χωρίς τυμπανοκρουσίες και δημοσιότητα, χωρίς άφθονους πόρους αλλά καθαρή ματιά, αντιμετωπίζει σταδιακά τα εγγενή προβλήματα του ΕΣΥ, που περιπλέκονται λόγω της κρίσης και των μεγάλων περικοπών.

Χωρίς μεγαλοστομίες και υποσχέσεις, αναγνωρίζοντας και όχι παραγνωρίζοντας τις χρόνιες δυσλειτουργίες του Συστήματος Υγείας, μοχθεί για την επιβίωσή του.

Το δεδομένο πάντως είναι ότι και εκείνοι ακόμα που δεν συμφωνούν με τον Ανδρέα Λυκουρέντζο, προσποιούμενοι πως δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης ή τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειάς του, αποδέχονται τουλάχιστον ότι επί Υπουργείας του, τα γνωστά «συμφέροντα», που λυμαίνονταν το χώρο της Υγείας δεν βρίσκουν πλέον ανοιχτή χαραμάδα στο Υπουργείο Υγείας.

Άλλωστε και ό ίδιος λέει πολύ συχνά σε όσους τον κατηγορούν πως δεν έχει όραμα, ότι του αρκεί να είναι απλά ένας «νοικοκύρης» που θα συμμαζέψει τα για πολλά χρόνια «ασυμμάζευτα» του συστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δύσκολος avatar
  δύσκολος 01/06/2013 12:41:05

  ανήκει σ΄ αυτούς που τούς διακρίνει η εργατικότητα, η ταπεινότητα και πάνω από όλα η εντιμότητα,δε μου φαίνεται έκπληξη η απόδοσή του

 2. helios avatar
  helios 01/06/2013 14:08:26

  εφόσον συνεχίζουμε να διατηρούμε μια δημόσια πρωτοβάθμια υγεία σοβιετικού τύπου δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτα

 3. Neolaios avatar
  Neolaios 01/06/2013 14:15:51

  ΕΥΓΕ!!! ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ !!!! ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΑ!!! ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ....

 4. akenaton avatar
  akenaton 01/06/2013 14:53:17

  Παρέλαβε ένα σύστημα υγείας στα όριά της λειτουργίας του και ένα υπουργείο με ηττημένη στρατηγική. Δούλεψε μεθοδικά και αθόρυβα κυρίως στην προσπάθεια να μην καταρρεύσει το ΕΣΥ και στην κατεύθυνση ανόρθωσης μιας στρατηγικής αντιμετώπισης της δημόσιας υγείας πάνω στην κόψη των αυξημένων αναγκών και των περιορισμένων πόρων. Νομίζω πως τα πήγε καλύτερα από όσο του πιστώνεται στην κοινωνία και το έργο του έχει θετικό πρόσημο. Αυτό είναι πραγματικά αξιοθαύμαστο για κάποιον που κάθεται στην"ηλεκτρική" καρέκλα του ΥΠΥ. Με την ολοκλήρωση της επιλογής των νέων διοικητών για τις μονάδες του ΕΣΥ, η στρατηγική αυτή, βασισμένη σε ένα απαραίτητο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που όπως λέτε υπάρχει και μακάρι να υπάρχει, θα (πρέπει να) αρχίσει να εφαρμόζεται και όλοι μας ευχόμαστε να αποδώσει τα καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία του απλού πολίτη.

 5. Heaven avatar
  Heaven 01/06/2013 15:22:12

  το πουκάμισο που φοράει είναι ΛΕΥΚΟ!!!
  δεν το λέρωσε και δεν θα το λερώσει παρ'όλα τα ...πυράνχας που τον τριγυρίζουν!!
  Μπραβο κε. Λυκουρέντζο!

 6. Μαργαρίτα Αρμεντζόγλου avatar
  Μαργαρίτα Αρμεντζόγλου 01/06/2013 16:23:37

  πόσο ξεχειλίζει το μίσος ιδίως όταν είναι ανυπόγραφο!!
  την υπογραφή σας κύριε!!

 7. kat avatar
  kat 01/06/2013 17:17:23

  Mάλλον σ΄αλλο κόσμο ζω...Εχετε μπει σε νοσοκομείο πρόσφατα?

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ kat 01/06/2013 19:34:59

   kat
   Είχες μπει σε νοσοκομείο παλαιότερα?
   Το θέμα είναι ότι κρατιέται ακόμη το ΕΣΥ όρθιο σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει τσακίσει τα πάντα.
   Νομίζεις ότι είναι τυχαίο? Εκτός κι αν περιμένεις μεγαλεία σε μια περίοδο που μέσα σε δυο χρόνια έφυγαν 2000 γιατροί και 5000 νοσηλευτές χωρίς να αναπληρωθούν.
   O Λυκουρέντζος είναι ένας ασκητικός πολιτικός που δουλεύει 20 ώρες το 24ωρο , που μοχθεί να διατηρήσει τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ. Που λεει την αλήθεια και δεν ωραιοποιεί τις αδυναμίες.
   Όποιος δεν καταλαβαίνει τις δυσκολίες των ημερών μάλλον ζει σε άλλη χώρα.
   Η επιτυχία λοιπόν είναι που μια χρεοκοπημένη χώρα διατηρεί ακόμη το σύστημα υγείας με όλα του τα προβλήματα και μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.

  • Βασίλης avatar
   Βασίλης @ kat 02/06/2013 11:44:07

   Δυστυχως μπηκαμε, στο Γεννηματα και γι αυτο μπορω να μιλησω μονο, δεν θα πω οτι ηταν ολα τελεια, ευχαριστω τους Γιατρους , το νοσηλευτικο προσωπικο, ολους, που μεσα σε αντιξοες συνθηκες προσπαθουν και τα καταφερνουν. Δεν γνωριζω την συμβολη του υπουργου σε αυτο, παντως νομιζω οτι ειναι καλυτερα απο το παρελθον.

 8. Δημητριος avatar
  Δημητριος 01/06/2013 17:49:58

  Μαλλον θα ειναι και σε αλλη χωρα υπουργος υγειας ο Κος Λυκουρετζος

 9. Σαρακατσανος avatar
  Σαρακατσανος 01/06/2013 18:38:15

  ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΓΕΙΑ????ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑΞΗ ΣΕ ΕΝΑ ΣΑΘΡΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ........ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΑΙΛΙΣΤΙΚΟ.......ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ ΜΕ 1200ΕΥΡΩ ΜΙΣΘΟ, ΟΣΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΣΑΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΔΕΚΟ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΦΟΥΚΑΡΑΔΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ. ΑΠΟ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΛΑ ΠΑΜΕ, ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΗΔΕΝ........

  • ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
   ΣΟΝ ΠΕΝ @ Σαρακατσανος 01/06/2013 19:37:49

   Όλοι μας κύριε πληρωνόμαστε λιγότερο. Και οι Δικαστές και οι Αεροπόροι και οι Στρατηγοί και....

   • Σαρακατσανος avatar
    Σαρακατσανος @ ΣΟΝ ΠΕΝ 01/06/2013 19:50:23

    ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΟ ΚΑΙ ΟΤΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΝ ΤΟ ΨΑΞΕΤΕ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.....

 10. Garoua avatar
  Garoua 01/06/2013 18:42:36

  Κάνει πολύ καλό έργο και μαθαινω οτι δεν θελει να ακούγεται πράγματι.παντως αν δεν του δοθούν χρήματα και κανά νοσηλευτές,θα υπάρχουν παράπονα παρά τον κόπο του.

 11. Ygeia avatar
  Ygeia 01/06/2013 18:46:08

  Επιτέλους ένας άνθρωπος σοβαρός χωρίς φανφάρες και θεατρινισμους δουλεύει για τον τόπο του. Όσο για τους γιατρούς που ξέρουν τα πολλα να μας πουν για την υπέρ δυνταγογραφηση ποιος την κάνει και γιατι. Μπράβο κύριε υπουργε. Συμμαζέψε τα όλα. Δουλειά και όχι βιτρίνα

  • kostas.k avatar
   kostas.k @ Ygeia 01/06/2013 21:23:41

   να σας απαντήσω εγώ, που τυγχάνω και ιατρός του Δημοσίου...για την υπερσυνταγογράφηση υπεύθυνοι κυρίως είναι...1. οι ανεύθυνοι, φιλοχρήματοι και επίορκοι Ιατροί, που είναι μεν μειοψηφία η δε 'πρακτική' τους επιζήμια για τούς πάντες...2. το αναξιόπιστο και διεφθαρμένο κράτος, που δεν έχει την ανάλογη οργάνωση και έλεγχο επί του φαινιμένου..κράτος πασοκοκρατίας και δικομματισμού..ευτυχώς κάτι έγινε τελευταία σε θετική κατεύθυνση από το υ.υγείας...3. οι ΜΕΓΚΑΛΕΣ φαρμακοβιομηχανίες που γελούν με τους προαναφερθέντες 1 και 2...που 'μιζώνουν' τους πάντες για την προώθηση των επιχειρηματικών τους συμφερόντων..σας θυμίζουν τα παραπάνω κι άλλα παρόμοια 'σκηνικά'..? ελπίζω να σας κάλυψα...

 12. Dimitris avatar
  Dimitris 01/06/2013 19:02:16

  Μέτριος. Επιεικώς....

  Όπως δυστυχώς και πολλοί άλλοι της Κυβέρνησης.

 13. nemesis avatar
  nemesis 01/06/2013 19:50:21

  Καλογραμμένο το άρθρο σας, αλλά έχω την εντύπωση ότι απευθύνεται σε λάθος Υπουργό...

 14. Ειρήνη avatar
  Ειρήνη 01/06/2013 19:59:03

  Μακάρι να υπήρχαν κ άλλοι σαν τον Λυκουρέντζο! Σεμνοί και εργατικοί..!Ο Λυκουρέντζος το έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι αντιλαμβάνεται τα προβλήματα και δίνει σωστές λύσεις και παράγει έργο…Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι που θίγουν ‘συμφέροντα’ δέχονται και πόλεμο

 15. Abraxas avatar
  Abraxas 01/06/2013 20:04:25

  Οι μισθοί δυστυχώς έχουν κοπεί παντού και η ανεργία καλπάζει αλλά δεν φταίει ο Υπουργός Υγείας αλλά τα παιδάκια που μας έβαλαν το 2010 στην περιπέτεια. Από εκεί και πέρα πράγματι ο Λυκουρεντζος με λίγα μέσα προσπαθεί,παει καλά και είναι καθαρός. Μακάρι μάλιστα να αντέξει,καθώς αυτό δεν συγχωρείται εύκολα στην υγεία. Προσωπικά ανησυχώ να μην υπάρξουν άλλες μειώσεις όπου ο Λυκουρεντζος όσο καλός και αν είναι δεν είναι μάγος. Αν τώρα θα μπορούσε να υπήρχε καλύτερος υπουργός;Σιγουρα ναι, αλλά εμείς που είμαστε χρόνια στο χώρο της υγείας θυμόμαστε κάποιον άλλον μέχρι τώρα;;;Αρα δεν μέτρα το τι μπορεί να γίνει,αλλά το τι γίνεται.και με αυτές τις συνθήκες είναι άδικο να του χρεώνουμε λαθη άλλων.

 16. Abraxas avatar
  Abraxas 01/06/2013 20:06:13

  Nemesis, το άρθρο δεν λέει ψέματα αν και θα προτιμούσα να είχε μια υπογραφή.

 17. kostas.k avatar
  kostas.k 01/06/2013 20:12:50

  είμαι ιατρός του Δημοσίου και 'αντιμνημονιακών αισθημάτων'(πιστεύω τα μνημόνια είναι ο ζουρλομανδύας της χώρας που την κρατάει στην αρρώστια εσαεί) δεν αμφισβητώ τις ειλικρινείς προθέσεις του τωρινού υπουργού και συμφωνώ σε αρκετά θετικά σημεία που αναφέρει η ανάρτηση. ειδικά αν γίνει και σύγκριση με προγενέστερους..(πχ λοβέρδος ως πρωτεργάτης διάλυσης του ΕΣΥ)...ΔΥΣΤΥΧΩΣ όμως η γενική εικόνα στη δημόσια υγεία είναι πολύ διαφορετική από ότι θέλουμε ή ευχόμαστε..μπροστά μας τα ίδια σημαντικά ερωτήματα..τι υγεία θέλουμε για τον πολίτη, μέχρι που το Δημόσιο και μέχρι που το Ιδιωτικό ?..οι στρεβλώσεις του ΕΣΥ άρχισαν και παγιώθηκαν με το χρόνο, μετά από τα λίγα πρώτα χρόνια διακυβέρνησης του πασοκ..όλα τα αρνητικά της πασοκοκρατίας διαχύθηκαν και στον ευαίσθητο και σημαντικό χώρο της Δημόσιας Υγείας, με κυριότερα την τρισκατάρατη κομματοκρατία και την οικονομική διαπλοκή, χωρίς να εξαιρώ και τις ευθύνες του ιατρικού μου συναφιού...η νδ χωρίς να προσφέρει ουσιαστικά στην εξυγίανση και λειτουργία του ΕΣΥ, απλά διαχειρίστηκε κι αυτή με 'σοβαντίσματα' και μερεμέτια' την κατάσταση..η δε αριστερά μπλοκαρισμένη στη δογματική της θέση γιά αποκλειστικά Δημόσια Υγεία και ουσιαστικά αντιπαραγωγική για την κατάσταση στο ΕΣΥ... η πικρή αλήθεια είναι ότι αν αρρωστήσεις σοβαρά σήμερα, χωρίς λεφτά για προσφυγή στην Ιδιωτική υγεία, την έβαψες....υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία του ΕΣΥ, κυρίως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής...αντιπαραγωγική γραφειοκρατία, ανοργανωσιά. ημίμετρα, λάθος επιλογές, κομματο-πασοκοκρατία παντού, νεποτισμός αδιασάλευτος κι ατάραχος, άσκηση υγειονομικής πολιτικής με επικοινωνιακά κριτήρια, διαπλοκή με τα συμφέροντα των Ιδιωτικών παρόχων και Φαρμακοβιομηχανιών που ζούσε και βασίλευε και θέριευε κυρίως επι πασοκοκρατίας...προσωπική μου άποψη, στα 'ερείπια' αυτά οποιοσδήποτε υπουργός δεν μπορεί να κάνει και πολλά..νομίζω χρειαζόμαστε νέο χάρτη, νέο deal, άλλες προτεραιότητες για το συμφέρον και τη λειτουργία της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ και του ΕΣΥ..και λιγότερους πασόκους στη νοοτροπία...

  • Δημήτρης avatar
   Δημήτρης @ kostas.k 02/06/2013 11:30:20

   Όσοι δεν καταλαβαν τι είπες, πές τους να περάσουν μια μέρα απο το νοσοκομείο να το νιώσουν στο πετσι τους...

   Όσοι είναι εξω απο το χορο...

 18. Achileas avatar
  Achileas 01/06/2013 20:25:42

  Το Υπ. Υγείας είναι σε καλό δρόμο. Ο Λυκουρέντζος έχει σχέδιο, είναι ηθικός και εργατικός. Σημαντικό είναι ότι το σχεδιασμό τον πέτυχε χωρίς κόστος για το δημόσιο.

 19. Christina avatar
  Christina 01/06/2013 20:35:50

  Μακάρι να συνεχίσει το δύσκολο έργο που ανέλαβε. Και ας σταματήσει ο κάθε άσχετος να πετάει παρόλες για τα νοσοκομεία... ποιο άλλο νοσοκομείο δέχεται 1500 ασθενείς στην εφημερία του, διεθνώς και τους εξυπηρετεί καλύτερα από τον Ευαγγελισμό? Πόσες είναι οι ώρες αναμονής σε περιστατικό σε νοσοκομείο της Γαλλίας ? Μακάρι νά είχε το κράτος άλλα 5 δις € να έδίνε για τη Υγεία και όλοι να ήταν ευχαριστιμένοι, και οι εταιρείες, και οι ιατροί αλλά δεν υπαρχουν αυτά τα λεφτά.... Αλλά και όταν υπήρχαν δε νομίζω ότι τότε το νοσοκομείο της Νίκαιας ήταν όπως το Ιατρικό κέντρο...

 20. ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. avatar
  ΓΙΩΡΓΟΣ Λ. 01/06/2013 20:53:14

  Χωρίς πολλά λόγια , αλλα με "το κεφάλι κάτω" και πολύ δουλειά σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει σήμειώσει σημάντικές επιτυχίες στο πολύπαθο τομέα της υγείας!Συνεχίστε έτσι κ. Λυκουρέντζο με τη σύνεπεια και τη σοβαρότητα που σας διακρίνει!

 21. Abraxas avatar
  Abraxas 01/06/2013 22:34:28

  Πράγματι συμφωνώ ότι η κατάσταση δε μπορεί να αλλάξει από τη μια μέρα στην άλλη. Πάντως σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί.βεβαια αυτή τη στιγμή με λιγοστούς πόρους σε κανέναν τομέα δε γίνονται θαύματα, άρα το νοικοκυριό ειναι σημαντικό.

 22. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 02/06/2013 11:28:09

  Φαρμακα απλήρωτα εδώ απο τον Γεναρη του 2013... αν και υπάρχει νόμος για πληρωμές εντος 60 ημερων, έχουμε φτάσει τις 120 και βάλε!

  Φαρμακευτικές που βγάζουν τα φαραμακεία και τα σπίτια των φαρμακοποιών στο σφυρί γιατι το κράτος δεν πληρωνει τα φάρμακα των ασφαλισμένων....

  Πάνω απο 6.000 φαρμακεία (τα μισα) κλεινουν λογω των χρεων του ΕΟΠΠΥ. Τα υπολοιπα φυτοζωουν....

  Βέβαια ο κύριος Υπουργός κάνει... κοινωνική πολιτική χωρίς να βάλει φράγκο στις πλάτες των Φαρμακοποιών. Αλλά όταν κλείσουν τα ατομικά φαρμακεία και ανοιξουν τα φαρμακεία στα ΣουπερΜάρκετ, όταν θα δώσουν και αυτο το κομμάτι της αγοράς στους δικους τους, όταν θα μπαίνεις στο ΣουπερΜάρκετ να πάρεις τα φάρμακα σου και θα ψάχνεις απεγνωσμένα για μια Επιστημονική Συμβουλή δίπλα στα αλλαντικά και τις φέτες, ή όταν θα χρειάζεται απεγνωσμένα τις πρώτες βοήθειες το παιδί σου, θα έχεις απεναντι σου όχι το προθυμο φαρμακοποιό της γειτονιάς αλλά τον Παραγωγικό Υπάλληλο Φαρμακοποιό, που θα σου δηλώνει... αναρμόδιος!!!

  Και όσοι δεν καταλαβαίνετε τι λέω, δέν έχετε προφανώς, χρειαστεί ουσιαστικά φαρμακείο...

  Μπράβο στον κ. Υπουργο...
  Συγχαρητήρια και στον Πρόεδρο των Φαρμακοποιών για την Κρατική Θέση που έλαβε ως Πρόεδρος του ΟΑΕΔ... Με τι μισθο αλήθεια;

 23. Γιώτα Καλούδη avatar
  Γιώτα Καλούδη 03/06/2013 10:26:23

  Η όλη ιστορία είναι το πως καταφέρνεις να κάνεις πολιτική χωρίς κονδύλια, πως κρατάς ζωντανό και προσπαθείς να εξορθολογίσεις ένα σύστημα σάπιο, το οποίο οι προκάτοχοι σου διέλυαν συστηματικά ειδικά τα τελευταία 2,5 χρόνια.
  Όλοι ζούμε στην ίδια χώρα, στις ίδιες περικοπές, στα ίδια χρέη. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να δούμε με την ίδια ματιά και να αναγνωρισουμε ποιοι άνθρωποι έχουν τα πιο καυτά χαρτοφυλάκια με μνημονιακά μέτρα και μεγάλα συμφέροντα (φαρμακευτικές, ιατρικός σύλλογος κτλ) και κρατάνε τις ισορροπίες, με δουλειά και χαμηλό προφιλ. Τι να το κάνω π.χ. να είμαι ο #1 δημοφιλής Υπουργός (βλέπε Αβραμο και Κεφαλογιάννη), όταν ο βαθμός δυσκολίας μου είναι κάτω της βάσης..
  Και όχι , κανένας άνθρωπος που η δουλειά του συνδέεται με την ανθρώπινη υγεία δεν θα έπρεπε να παίρνει 1000 και 1500 ευρω..αλλά ας είχαμε καταγγείλει όλοι, ασθενείς και συνάδελφοι τα χρόνια με τις μιζεσ, φακελάκια, συμφέροντα που βλέπουμε μπροστά μας και δεν θα χρειαζόντουσαν πολλά απο αυτά.
  Α, και κάτι τελευταίο, για δείτε κάποιοι εκεί στα κεντρικα του ΥΠ Υγείας, ποια ΄μεγάλα κεφάλια' τηρούν ωράριο δημοσίου και ποια κάθονται με τις ώρες..

 24. ΑΓΡΟΤΗΣ avatar
  ΑΓΡΟΤΗΣ 04/06/2013 23:12:06

  Το σύστημα "ΥΓΕΙΑ" το κρατούν μερικοί ΑΝΘΡΩΠΟΙ εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.
  Το διαπίστωσα σήμερα στο ΓΝ Χαλκίδας. Χωρίς φάρμακα - ούτε ντεπόν-, χωρίς υλικά αλλά με συνείδηση και ανθρωπιά ταγμένοι στο λειτούργημά τους .
  Ποιος υπουργός και ποια υπουργεία;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.