#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
22/03/2010 00:54
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σημάδια άτακτης …. απομάκρυνσης από το ΔΝΤ

Σε άτακτη υποχώρηση από τη μέχρι σήμερα πολιτική της απειλής προσφυγής στο ΔΝΤ, οδηγείται κατά τα φαινόμενα η κυβέρνηση, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται μέσα από το κυβερνών κόμμα, φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά το σχετικό σενάριο. Δύο είναι οι λόγοι της μεταστροφής, ακόμη και όσων υπουργών δεν απέκλειαν την είσοδο του ΔΝΤ στα ελληνικά πράγματα:

- Ο πρώτος έχει να κάνει με τις οδυνηρές συνέπειες που θα έχει για το λαό μια εμπλοκή του ΔΝΤ στη σωτηρία της Ελλάδας. Ο Γ. Παπανδρέου φαίνεται να πήρε το μήνυμα ότι το σενάριο αυτό θα ήταν καταστροφικό για τη χώρα και θα προκαλούσε μόνο πρόσκαιρη ανακούφιση. Όμως, το ΔΝΤ θα το είχαμε πάνω από το κεφάλι μας για πολλά χρόνια με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές 13ου και 14ου μισθού, κατάργηση του 2% στις απολύσεις κ.λπ. Το ενδεχόμενο κοινωνικών εκρήξεων, αλλά και εικόνες τύπου Αργεντινής που πεινασμένοι πλιατσικολογούσαν καταστήματα, τρόμαξε όσο τίποτε άλλο τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς του που δείχνουν να έχουν μετανιώσει πικρά ακόμη και που το σκέφτηκαν το ΔΝΤ.

- Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το «χαρτί» του Γ. Παπανδρέου που έπαιξε τόσο καιρό. Είναι η εκβιασμός προς την ΕΕ ότι η Ελλάδα θα προσφύγει στο ΔΝΤ αφού η Ευρώπη δεν μπορεί να την στηρίξει. Το χαρτί αυτό φαίνεται να έχει κουράσει, δεν περνά πια κάτι που φαίνεται και στην αδιάλλακτη στάση της Γερμανίας αλλά και στην αντικατάσταση του σεναρίου του ΔΝΤ με ένα μικρό σχήμα ΕΕ-ΔΝΤ ώστε να πέσουν κάπως οι τόνοι.

Το σίγουρο είναι ότι από σήμερα θα δούμε τη διαφοροποίηση στην πολιτική της κυβέρνηση η οποία ξεκίνησε από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη όπου δεν αναφέρθηκε καμιά φορά στο ΔΝΤ.

Τι άλλο απομένει για την Ελλάδα; Αν όχι μια ξεκάθαρη οικονομική στήριξη στη Σύνοδο κορυφής της Πέμπτης, τουλάχιστον μια ισχυρή πολιτική στήριξη ώστε η Ελλάδα να λύσει μόνη της το πρόβλημα.

Πώς θα το πετύχει αυτό; Βγαίνοντας στο… κουρμπέτι, δηλαδή στις αγορές ώστε να δανειστεί άμεσα (έστω και με επιτόκιο πάνω από 6%) ένα ποσό της τάξης των 10 ή και 15 δις ευρώ. Με αυτά θα «καβατζώσει» τους δύο επόμενους μήνες σε ότι αφορά τα χρέη της, με την ελπίδα ότι μετά το Μάιο τα spreads θα κάνουν τη βουτιά κάτω από τις 2,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 00:59:11

  Άντε να δούμε! Πάλι στα κουτουρού θα κάνουν. Μερικά ταμεία δεν έχουν να πληρώσουν συντάξεις. ΧΟ!

 2. kostasxan avatar
  kostasxan 22/03/2010 01:17:53

  Προσωπικά, πιστεύω πως το πρόβλημα είναι καθαρά πολιτικό. Η σαφής έλλειψη εμπιστοσύνης των Ευρωπαίων (Γαλλίας και Γερμανίας) προς το πρόσωπο του σοσιαλιστή Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και οι ατυχείς κινήσεις-επιλογές στρατηγικής που επέλεξε ο ίδιος να κάνει, έδωσαν το "πράσινο" για επίθεση σε ένα κράτος που δεν είχε κανέναν απολύτως να το υπερασπιστεί.
  Εκβιασμός σε αυτούς δεν γίνεται. Απλά έπρεπε να το παίξει πολύ θυμωμένος και αποφασισμένος αν πέσει να τους πάρει όλους μαζί του, στον πάτο... έπρεπε να το παίξει απρόβλεπτος... αλλά και στο σημείο αυτό δεν μπορούσε να τους πείσει, επειδή ήταν ο Γιωργάκης - Jefrrey από τις ΗΠΑ, το καλό παιδί της μαμάς, που έγινε πρωθυπουργός επειδή του άφησε ο πατέρας του κληρονομιά το... όνομα...!
  Είχε όλα τα καλά συστατικά να ηγείται μίας ΜΚΟ για την αποκατάσταση της τιμής κοριτσιών όπως η Τζούλια...!
  Το ότι πάει τώρα στα τυφλά, δεν είναι καν θέμα να συζητηθεί. Δεν πάει μόνο στα τυφλά, αλλά πάει και ευθεία στον γκρεμό... Πολύ φοβάμαι όμως πως έχει πάντα στο μυαλό του να βάλει την Sachs να τον ξελασπώσει. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχνάμε πως το έχει υποσχεθεί και έχει ο ίδιος προσωπικά εγγυηθεί πως δεν θα επιτρέψει πτώχευση της Ελλάδας...! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Όταν ένας πρωθυπουργός βεβαιώνει για κάτι, τότε (στατιστικά) γίνεται το αντίθετο...
  Πάντως, προσωπικά δεν τον βλέπω να καλοκαιριάζει και βλέπω κάποιον που λέγεται Βγενόπουλος (με όλα τα "μαγικά" αραβικα κεφάλαια που έχει από πίσω του) να έρχεται ως προσωρινή κυβέρνηση-μάνατζμεντ έως ότου περάσουμε σε οριστικοποίηση τυχόν πολιτικών διαβουλεύσεων για δημιουργία ενός μικτού κυβερνητικού σχήματος -ει δυνατόν από όλα τα κόμματα- που θα αναλάβει να "κυβερνήσει" την χώρα. Μην ξεχνάμε πως ένα τέτοιο πολιτικό-κυβερνητικό σχήμα θα αποτελέσει το άλλοθι όλων, ενώ την ίδια στιγμή θα μετριάσει -όσο περισσότερο μπορέσει- τις κοινωνικές αντιδράσεις...
  Αλλά όλα αυτά είναι υποθέσεις. Αφού με την κυβέρνηση σε αυτό το χάλι, το ΠΑΣΟΚ μπόρεσε να κερδίσει στις εκλογές της ΓΣΕΕ, τότε σημαίνει πως αυτή η χώρα δεν έχει μέλλον, επειδή δεν έχει πλέον πολίτες, παρά μίσθαρνα που άγονται και φέρονται από τους ινστρούχτορες και τα αφεντικά τους...
  Δεν απομακρυνόμαστε από το ΔΝΤ, αλλά απομακρυνόμαστε από την πιθανότητα δημιουργίας αρνητικού κλίματος -και πιθανών πρόωρων αντιδράσεων- γύρω από αυτό. Όταν θα έρθει το ΔΝΤ (βλέπετε Μ. Παρασκευή) όλα θα είναι κλειστά και θα μπορέσουν οι τράπεζες να κανονίσουν τα λογιστικά τους, χωρίς να χρειαστεί να σταματήσει ΚΑΘΟΛΟΥ η αγορά...

 3. tzimy avatar
  tzimy 22/03/2010 01:21:34

  μικρό και έξυπνο το παρακάτω σχόλιο δείτε το
  http://aliartos-city.blogspot.com/2010/03/blog-post_7908.html

 4. adistaktos avatar
  adistaktos 22/03/2010 01:26:13

  Καλά ρε παιδιά τόσο καιρό, τόσα ταξίδια, τόσες δηλώσεις, μεγαλειώδεις μπλόφες και απειλές στην ΕΕ...
  Τελικά, ξαναγυρίσαμε εκεί που ήμασταν! Έπρεπε να ξεφτυλίσουμε τη χώρα, να απογοητεύσουμε τον Έλληνα εργαζόμενο, έμπορο κλπ, να διχάσουμε τον Ελληνικό λαό για να κατανοήσουμε τελκά ότι έπρεπε ο Γιώργης εκλέχτηκε για να εφαρμόσει την πολιτική Καραμανλή!!!
  Το άσχημο όμως είναι ότι κατάφερε εκτός από το να κάψει το πολιτικό του μέλλον, να κάψει και τον Ελληνικό λαό...
  Κι όλα αυτά ενώ συμπληρώνει το 1/8 της θητείας του... Γκίνια ο Έλληνας!

  • Orestios avatar
   Orestios @ adistaktos 22/03/2010 01:27:25

   Φιάσκο τα ταξίδια. Το κόστος για αυτή την αποτυχημένη περιοδία ποιός το πληρώνει άραγε? Πάλι ο φορολογούμενος.

  • Orestios avatar
   Orestios @ adistaktos 22/03/2010 01:48:39

   Λαϊκίζω?
   Η ρητορική του GAP αφορά τα λεφτά. Στο ίδιο πνεύμα είναι το ερώτημά μου.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ adistaktos 22/03/2010 10:35:36

   Ναι, αλλά όμως σκέψου πόσα μίλια μάζεψε ο Γιώργος με τα ταξίδια του!
   Θα τα εξαργυρώσει και θα πληρώσει τις συντάξεις.

 5. adistaktos avatar
  adistaktos 22/03/2010 01:29:08

  "... έπρεπε ο Γιώργης να καταλάβει ότι εκλέχτηκε για να εφαρμόσει την πολιτική Καραμανλή!!!"

  ο antiδαίμων..

 6. adistaktos avatar
  adistaktos 22/03/2010 01:36:26

  Μη λαϊκίζεις orestie...
  Ο Γιώργης επιτελεί εθνικό καθήκον! Είναι φρεσκοΠατριώτης και θα πρέπει όλοι εμείς να κάνουμε τουμπεκί...
  Στο κάτω-κάτω ο καμμένος πρέπει να κάνει τις απολύσεις, την αύξηση του ορίου ηλικίας, τη μείωση των συντάξεων κά πολλά...
  Έτσι, θα μείνει στην ιστορία ως ο πιο πετυχημένος πρωθυπουργός των αιώνων...
  Αμήν... όπως λέει και η καθηγητάρα Λιανός στα τηλεπαράθυρα

 7. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 01:50:36

  Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της ανικανότητας του GAP ας δούμε τί λέγεται εκτός της χώρας, γιατί εντός υπάρχει προπαγάνδα και χυδαίοι κλακαδόροι.

  "We remain astounded by the rhetoric from Greece's prime minister and minister of finance," said Societe Generale strategist Ciaran O'Hagan. "We think the Greek authorities' rhetoric is from another world."

  • Swell avatar
   Swell @ Orestios 22/03/2010 08:14:18

   Δεν είμαστε καλά. Η ρητορική πρωθυπουργού και υπουργού οικονομικών είναι από άλλο κόσμο;

   http://swell-swell.blogspot.com/2010/03/against-all-odds.html

 8. fit for fun avatar
  fit for fun 22/03/2010 01:51:45

  Υπάρχει ακόμη χρόνος. Και ο δανεισμός με μεγάλα επιτόκια για περιορισμένο χρονικό διάστημα δεν φέρνει και μη ανατρέψιμη καταστροφή. Που να πάρει!!! δεν λένε ότι η οικονομία είναι κυρίως ψυχολογία; Αν δεν είναι όλη η κατάσταση στημένη -και από πριν ξεπουλημένη- αλλά υπάρχει απλώς ανικανότητα, φτάνει ο δανεισμός σε μικρότερες δόσεις μέχρι να ανατρέψεις το κλίμα με εφαρμογή τολμηρών μεταρρυθμιστικών μέτρων-όχι ανακοινώσεις- που θα δείξουν ότι η χώρα μπορεί να βγει από τον κώνο του τυφώνα.

 9. rally monkey avatar
  rally monkey 22/03/2010 02:04:00

  τεθηκε και σε προηγουμενο thread
  http://www.antinews.gr/?p=38313&cpage=1#comment-414919
  6.25% ? ναι τοσο μεχρι να αποκλιμακωθουν

 10. Orestios avatar
  Orestios 22/03/2010 02:20:53

  Για να μην υπάρχουν αμφιβολίες οι παραπομπές:

  http://mma.msg.com/quote/02Y7bh7aHSaqb#

  http://online.wsj.com/article/SB10001424052748703580904575131771558705754.html?mod=rss_whats_news_us
  (Για την Wall Street Journal χρειάζεται εγγραφή ώστε να διαβάσετε το άρθρο)

 11. rally monkey avatar
  rally monkey 22/03/2010 02:37:10

  οι 15δις αναγκες μεσα στο 2010 δεν ειναι καθαρος νεος δανεισμος - ειναι για αναχρηματοδοτηση παλαιοτερων εκδοσεων που ληγουν (Απρ Μαιο κυριως)
  αν υποθεσουμε οτι εκδιδουμε δεκαετη ομολογα στο 6.25% (σε αντιθεση με το δικαιοτερο 5.25% δεδομενου οτι ηδη παρθηκαν καποια μετρα εξυγειανσης) το 'καπελο' ειναι κατι λιγοτερο απο 1.5δις - ρεαλιστικα ποσο φτηνοτερα ελπιζαμε οτι μπορουσαμε να δανειστουμε στην περιπτωση μας?
  Για 1.5δις καπελο δεν χρεοκοπουν κρατη (και μαλιστα της Ευροζωνης) ουτε πανε ΔΝΤ. Τακτοποιεις τα δημοσιονομικα σου και 2011 δεν εχει καπελο...
  Οποτε ας αφησουμε το 'πολις εαλω' προς το παρον και να δουμε τι παιχνιδι παιζουν αρχιζω και τους χανω.

 12. xaroylhs avatar
  xaroylhs 22/03/2010 06:22:09

  ..που ξέρει κανείς τι κρύβει το μεγάλο μυαλό ενός "Παιντιού" μπορεί και να ήταν αυτό το περίφημο σχέδιο που είχαν και επικαλούνταν προεκλογικά !

 13. Dimi avatar
  Dimi 22/03/2010 10:01:07

  Ευχαριστούμε από καρδιάς, την Ομάδα Factorx Αntinews, γιά την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωσή τους, όπως πάντα.

  Η πολιτική σκακιέρα της Ελλάδας σήμερα, απαιτεί έναν αξιόπιστο, υπολογίσιμο και κυρίως δυνατό και εξαιρετικά ευέλικτο επιλυτή προβλημάτων, ο οποίος πρωτίστως, θα χαίρει της εμπιστοσύνη και σεβασμού των Ελλήνων Πολιτών και των πολιτικών ομολόγων του στο εξωτερικό.

  Ως αξιόπιστος συνομιλητής, ο «cool George», όφειλε να είχε παραθέσει με ειλικρίνεια, αυτογνωσία και διάθεση αυτοκριτικής, την στοιχειοθετημένη και μη-χαλκευμένη οικονομική κατάσταση της Ελλάδας σήμερα. Κυρίως, όφειλε να σεβαστεί τη νοημοσύνη των Ελλήνων Πολιτών και των Ευρωπαίων συνομιλητών του. Δυστυχώς γιά την Ελλάδα, αποδεικνύεται ότι ο ασταθής «cool George”, ΔΕΝ χαίρει σεβασμού και εμπιστοσύνης.

  Οι πολυπληθείς παρατρεχάμενοι συμβουλάτορές του - γιά να δικαιολογήσουν τουλάχιστον τους παχυλούς μισθούς που ΕΜΕΙΣ οι απλοί Πολίτες σε ώρες Εθνικού Κινδύνου χρυσοπληρώνουμε – όφειλαν να τον συμβουλεύσουν ότι οι «απειλές», είναι τρανή απόδειξη Αδυναμίας! Η ερασιτεχνική απειλή/μπλόφα περί ΔΝΤ, είναι διάφανη, εξ ού και η λυσσαλέα άρνηση της εξοργισμένης αλεπούς Μέρκελ, να βοηθήσει. Κυρίως, η αυτοκτονική γιά την Ελλάδα επιλογή του ΔΝΤ, συνεπάγεται άμεσα, ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!!!

  Οι Ελληνες Πολίτες ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ και ΔΕΝ πρόκειται να γίνουν επί των ημερών «cool George», οι ζητιάνοι της Ευρώπης, οι οποίοι θα ζουν καθημερινά, με την αγωνία της επιβίωσης με δανεικά. Οι αμετανόητοι και ατιμώρητοι μέχρι σήμερα ΕΘΝΙΚΟΙ ΛΗΣΤΕΣ - απ’ όπου και άν προέρχονται - να συλληφθούν και να κατασχεθούν οι κλεμμένες μυθικές περιουσίες τους στην Ελλάδα, από το 1981 μέχρι σήμερα.

  Η μεγαλύτερη ατυχία γιά την Ελλάδα, είναι ότι ο «cool George», ΔΕΝ είναι «προικισμένος» ούτε με αρχηγικές δεξιότητες και αρετές, ούτε διαθέτει τα πολιτικά εχέγγυα γιά να ηγηθεί της 5000χρονης Ελλάδας - η οποία επί των ημερών του - κινδυνεύει από πρωτόγνωρη οικονομική, δομική και υπαρξιακή (κατασκευασμένη) κρίση. Στη διάρκεια της δικής του 6μηνης αλλοπρόσαλλης και ερασιτεχνικών ακροβατισμών πρωθυπουργίας, έχει οδηγήσει την Ελλάδα - την Πατρίδα της Ευρώπης - στο χείλος της ολικής καταστροφής χωρίς επιστροφή, και σε πρωτοφανή διεθνή καταισχύνη.

  Ο ανθέλληνας «cool George», οφείλει να προβληματιστεί από την ηρεμία η οποία αυτή τη στιγμή επικρατεί στο μάτι του κυκλώνα, που λέγεται Ελλάδα. Να ΜΗΝ υπογράψει και να ΜΗΝ επιχειρήσει να εγκλωβίσει σε άθλιες και ατιμωτικές συνθήκες στερήσεων, κατοχής, καταπίεσης και εκφοβισμού των Ελλήνων, ερήμην των Ελλήνων. Σε κάθε περίπτωση, να θυμάται ότι οι κινήσεις, οι λόγοι και οι πράξεις του βρίσκονται συνεχώς, στο μικροσκόπιο.

 14. donaE avatar
  donaE 22/03/2010 10:02:59

  Και με τον Ομπαμα;

 15. ataktos avatar
  ataktos 22/03/2010 10:32:33

  Η Ελλάδα από υποτελής χώρα μετατρέπεται γρήγορα σε αποικία των διεθνών οργάνων του ιμπεριαλισμού και της διεθνούς χρηματιστικής ολιγαρχίας.

 16. Ανεξάρτητοι Πολίτες avatar
  Ανεξάρτητοι Πολίτες 22/03/2010 10:46:22

  Οταν η αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη (τη Ν.Δ. εννοώ φυσικά), να παρουσιάσει στον Ελληνικό Λαό τον ερασιτεχνισμό με τον οποίο η κυβέρνηση διαχειρίζεται την εξουσία από τότε που την ανέλαβε, ο ΓΑΠ μπορεί να κάνει ότι θέλει και λογαριασμό να μη δίνει σε κανέναν.
  Ακόμη και να μας καταστρέψει.
  Ας ξυπνήσουν εκεί, στη Ν.Δ.
  Οι εξελίξεις τρέχουν...

  • frog avatar
   frog @ Ανεξάρτητοι Πολίτες 22/03/2010 15:40:55

   Σωστοτατη το τοποθετηση.

 17. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 22/03/2010 13:28:23

  ΠΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ:
  ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ.
  ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΕΤΣΙ;
  ΠΙΣΤΕΥΕ, ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΠΑΘΕΙΣ ΑΠΟΤΟΜΟ ΣΟΚ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ.

 18. man8os avatar
  man8os 22/03/2010 16:11:08

  Πειτε ΟΧΙ στο ΔΝΤ! Δεν ειναι λυση το ΔΝΤ.

 19. Kὀριννα avatar
  Kὀριννα 22/03/2010 16:34:58

  The whole bloody goverment is from another world,not just its rhetoric.

 20. milkman avatar
  milkman 22/03/2010 19:15:56

  Εχω να προσθεσω το εξης
  "ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΟΛΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙΣ"
  Σκληρο μεν και αδικο αλλα ετσι ειναι οταν πρεπει να σωσεις την πατριδα σου.
  Εισαι υποχρεωμενος να χρησιμοποιησεις ολα τα μεσα για αυτον το σκοπο.
  Ας αφησει λοιπον η πολιτικη ηγεσια του τοπου μας την ¨"αστικη" της ευγενεια κατα μερος γιατι εχει να κανει με τα "κτηνη" των αγορων που δεν εχουν ιερο ουτε οσιο.

 21. neos agrotis avatar
  neos agrotis 22/03/2010 19:24:56

  “Ο κ. Πάγκαλος πρόσθεσε ότι αν δεν υπάρξει σύντομα απόφαση για κάποιο εργαλείο παροχής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οικονομική και νομισματική ένωση δεν θα έχει νόημα.”

  Ερχεται η δραχμή?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ neos agrotis 22/03/2010 21:54:12

   Δεν είναι μόνο ότι έρχεται η δραχμή. Αυτό είναι σχεδόν... δεδομένο, αργά ή γρήγορα. Το θέμα είναι ότι όλες αυτές οι δηλώσεις του τύπου "το ευρώ δεν έχει νόημα", από εντολή τίνος εκπορεύονται; Μήπως... υπερατλαντική;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.