#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
08/12/2013 15:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε χαμηλοσυνταξιούχους και ένστολους θα διανεμηθεί το πρωτογενές πλεόνασμαΜε περίπου 300 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 αναμένεται να ενισχυθούν το επόμενο έτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας του επί του Προϋπολογισμού.

Μεταξύ των άλλων είπε σχετικά: "Θα δοθεί η πρώτη επιστροφή από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 στην κοινωνία. Πάλι κατά τα συμφωνημένα. Πόσα ακριβώς θα είναι αυτά; Θα το δούμε όταν βγει τον Απρίλη το πρωτογενές πλεόνασμα…  Αλλά προσέξτε: αν δοθούν σε 300 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους 200 εκατομμύρια το χρόνο και στους ένστολους άλλα 100 εκατομμύρια περίπου, αυτό φτάνει τα 300 εκατομμύρια! Και εκτιμούμε ότι θα περισσέψουν κι άλλα για να βοηθήσουμε και άλλες κοινωνικές ομάδες. Και θα είναι η πρώτη σημαντική ανακούφιση σε συμπολίτες μας που αδικήθηκαν και που υποφέρουν. Και θα δώσει και σημαντική ενίσχυση στην κοινωνική συνοχή.

Πράγμα το οποίο ενοχλεί, εκνευρίζει τους λαϊκιστές, οι οποίοι πυροδοτούν την κοινωνική έκρηξη, αλλά η κοινωνία δεν σας ακούει. Σας ακούει; Τριάντα, σαράντα ήταν απέξω. Πόσοι ήταν;

Γι’ αυτό και δεν θέλετε να ακούσετε για το πρωτογενές πλεόνασμα! Γιατί γνώριζαν ότι θα μας δώσει πόρους να επιστρέψουμε στην κοινωνία. Να δώσουμε ελπίδα στην κοινωνία. Εσείς θέλετε την κοινωνία σε απόγνωση…

Είναι τελικά το πρωτογενές πλεόνασμα, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η έμπρακτη απόδειξη αυτής της Κυβέρνησης, πως η Ανάκαμψη θα συνοδεύεται από μέτρα ανακούφισης. Δυο προβλήματα με τυραννάνε μέρα-νύχτα: Η ανεργία από τη μία και οι κοινωνικές αδικίες που υπέστη ένας κόσμος ολόκληρος στη διαδρομή. Ε, η Ανάκαμψη και το πρωτογενές πλεόνασμα, νομίζω ότι ανοίγουν επιτέλους το δρόμο να διορθωθούν όλα αυτά.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Πίθηκας avatar
  Πίθηκας 08/12/2013 15:43:03

  Συμφωνώ απόλυτα ότι πρέπει να αποκατασταθεί η αδικία της τελευταίας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ σε βάρος των ανδρών και των γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.Και πολύ άργησε!
  Το να ξοδεύεται όμως το πρωτογενές πλεόνασμα σε χαμηλοσυνταξιούχους, κυρίως του ΟΓΑ, που δεν πλήρωσαν ποτέ τους ασφαλιστικές εισφορές είναι ανήκουστο και συνάμα προκλητικό και απαράδεκτο.
  Η καλύτερη λύση είναι η ενίσχυση των αυτοαπασχολούμενων, των επιστημόνων και των νέων επιχειρηματιών με ειδικά χρηματοδοτικά προγράμματα που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές τους μέσα στη γενικότερη οικονομική δυσπραγία.
  Επίσης θα μπορούσαν να επιχορηγηθούν και τα νέα ζευγάρια να κάνουν το πρώτο τους παιδί.
  Η υπογεννητικότητα ήδη έχει χτυπήσει κατακόκκινο!
  Πάνω από όλα λοιπόν η Ελλάς και το μέλλον της!!!
  Οι σημερινοί συνταξιούχοι έφαγαν τα πλεονάσματα 3 γενεών τις δεκαετίες που μας πέρασαν,κυρίως τη δεκαετία του '80 που ο αρχηγέτης των απανταχού λαϊκιστών Ανδρέας Παπανδρέου βάλθηκε σε μια 8ετία να εξαφανίσει την Ελληνική οικονομία.
  Ας μην πετάξουμε το πολύτιμο πλεόνασμα σε εισαγόμενα φάρμακα, σε αλλοδαπές νοσοκόμες και σε μασέλες...
  Η Ελλάς πρέπει να ζήσει!!!
  Το έθνος χάνεται και κάποιοι σκέφτονται τους καλομαθημένους πελάτες του Ανδρέα...

  • Χρηστος avatar
   Χρηστος @ Πίθηκας 08/12/2013 18:09:38

   Σωστά τα λες για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ. Επίσης πρέπει να εξομοιωθούν με τις συντάξεις του ΟΓΑ όλες οι συντάξεις του Δημοσίου, ΔΕΚΟ γιατί και αυτοί ποτέ δεν πλήρωσαν εισφορές από την τσέπη τους.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Χρηστος 08/12/2013 18:55:54

    Όλοι οι μαθητές του μητσοτακικού και άκρατου νεοφιλελευθερισμού εδώ μαζευτήκατε;

    Ευτυχώς που είναι πρωθυπουργός ο Σαμαράς και δεν έχει τέτοια μυαλά. Αλλιώς η ΝΔ δε θα έβλεπε πάνω από 10% αυτή τη στιγμή...

    • Χρηστος avatar
     Χρηστος @ Γεώργιος Τ. 08/12/2013 20:02:18

     Καλά τα λες. Στόχος δεν είναι η σωτηρία της χώρας ή η κοινωνική δικαιοσύνη. Στόχος της ΝΔ είναι τα εκλογικά της ποσοστά. Να κρατηθεί στην κυβέρνηση έστω ένα εξάμηνο παραπάνω.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ Χρηστος 16/12/2013 19:34:39

      Αν πέσει ο Σαμαράς ποιος Έλληνας θα κερδίσει κάτι; Για Έλληνες μιλάω, όχι για πράκτορες.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Πίθηκας 08/12/2013 18:57:27

   Δεν είπε για ΟΓΑ. Σε αυτούς ΔΕΝ μειώθηκαν οι συντάξεις. Για αυτούς που έπαιρναν από το ΙΚΑ 900 και πήγαν 800 μιλάει. Και για τα δώρα Χριστουγέννω και Πάσχα που κόπηκαν και πέθανε το εμπόριο που τα περίμενε πως και πως.

 2. Διογένης avatar
  Διογένης 08/12/2013 15:52:52

  Είναι νοητό να "διανέμεται" πρωτογενές πλεόνασμα που προέρχεται από την υπερφορολόγηση των υπολοίπων; Είναι δίκαιο να επιβάλουν χαράτσια στον ιδιοκτήτη ακινήτων (μην ξεχνούμε: το 85% των Ελλήνων!) για να λάβουν "μέρισμα" κάποιοι άλλοι που μπορεί να μην είναι και τόσο πάσχοντες; Οι μικροσυνταξιούχοι έχασαν μόνον δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων. Αν το καλοσκεφτούμε, δεν ειναι αυτοί τα μεγάλα θύματα της κρίσης. Το μεγάλο θύμα της κρίσης είναι αυτός που είχε σύνταξη 2000 και πλήρωνε και το στεγαστικό του παιδιού του 800 ευρώ, και τώρα παίρνει σύνταξη 1300 ευρώ και έχει να πληρώσει και χαράτσι για το σπίτι του. Αυτός δεν θα πάρει "μέρισμα" από το πρωτογενές πλεόνασμα, διότι υποτίθεται ότι δεν είναι μικροσυνταξιούχος.

  Αφήστε που οι περισσότεροι μικροσυνταξιούχοι είχαν προγραμματίσει να βγουν με μικρή σύνταξη: Μητέρες με "ανήλικα" παιδιά δώδεκα και δεκαπέντε ετών που βγήκαν στην σύνταξη στα σαραντατόσα τους, έμποροι που εισφοροδιέφευγαν και προτίμησαν σύνταξη ΤΕΒΕ 400 ευρώ με περίθαλψη και την "καβάντζα" να τους ταΐζει για την υπόλοιπη ζωή τους, και πολλές άλλες τέτοιες περιπτώσεις που δεν είναι ακριβώς πάσχοντες από την κρίση.

  Θεωρώ σωστότερο, το πρωτογενές πλεόνασμα να πηγαίνει σε μείωση του φόρου περιουσίας (ενιαίου ή όπως αλλιώς ονομαστεί) και να μην υπάρξει καμία "διανομή" σε παλαιοκομματικου τύπου παροχές, παρά μόνον όταν ο φόρος αυτός επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα τύπου ΕΤΑΚ 2008-2009. Είναι κοινωνικά άδικο να υπερφορολογείς τον έναν για να "διανείμεις" στον άλλον. Αυτού του τύπου οι παροχές κινδυνεύουν να του διώξουν και όχι να του φέρουν ψηφοφόρους. Κυρίως, για τον λόγο ότι "μυρίζουν" χθες, δηλαδή χθεσινού τύπου παλαιοκομματική πολιτική.

  • Αγρότης avatar
   Αγρότης @ Διογένης 08/12/2013 16:22:56

   Δεν έχεις άδικο αλλά αυτές οι αλήθειες δεν λέγονται...πονάνε.
   Όπως και με τους πλειστηριασμούς...απαγορεύονται για τις τράπεζες επιτρέπονται για το δημόσιο, που αν χρωστάς, δεν πληρώνεις επιτόκιο υπερημερίας αλλά ληστρικό 1 ή 1,5 % το μήνα.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Διογένης 08/12/2013 19:10:06

   Δεν είστε με τα καλά σας. Ο συνταξιούχος έχει πληρώσει εκατομμύρια για 30 και βάλε χρόνια και παίρνει ψίχουλα. Και του μείωσαν τη σύνταξη, του έκοψαν τα δώρα Χριστούγεννα-Πάσχα και πληρώνει και ανά συνταγή για τα φάρμακα και ακρίβυνε το πετρέλαιο. 3 χρόνια υποφέρουν. Και αυτό που θέλει να κάνει είναι να δώσει τα δώρα πάλι και να επαναφέρει μόνο τις χαμηλές συντάξεις. Και αντιδράτε; Ούτε ορφανά να ήσασταν. Εγώ πάντως που ξέρω τι τράβηξαν οι γονείς μου ως εργαζόμενοι, το ελάχιστο είναι αυτό που θέλει να κάνει ο Σαμαράς και πολύ σωστά ξεκινάει από αυτούς και τους ένστολους. Ο συνταξιούχος δε μπορεί να δουλέψει 2η δουλειά λόγω αντοχών και υγείας. Επομένως μια σύνταξη του έμεινε. Αν του κόψεις κι αυτή τέλος.

 3. Από οργισμένον άνεμο avatar
  Από οργισμένον άνεμο 08/12/2013 16:00:58

  Πιό δίκαιο δε θα ήταν το πρωτογενές πλεόνασμα, να διατεθεί στα 2.000.000 των ανέργων με μηδέν εισόδημα; Οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι ένστολοι, έχουν τουλάχιστον κάτι. Οι άνεργοι, δεν έχουνε τίποτε! Ξέρω κι εγώ; Παράλογες μου φαίνονται οι ...προτεραιότητες. Δεν είναι πάνω απ΄όλα πάντοτε οι ...πελάτες!
  ΄Η μήπως είναι τελικά;

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Από οργισμένον άνεμο 08/12/2013 19:18:02

   1) Οι άνεργοι είναι 1-1,5 εκατομμύριο που κάποιοι παίρνουν ήδη επίδομα ή είναι εποχιακά άνεργοι. Οι άνεργοι με μηδενικό εισόδημα είναι πολύ λιγότεροι. Το πολύ το 1/5.
   2) Οι μακροχρονίως άνεργοι που κάποτε πήραν 1 χρόνο επίδομα ανεργίας από του χρόνου θα πάρουν 200Ε/μήνα για 1 έτος αν έχουν τώρα πάνω από 1 χρόνο δελτίο ανεργίας και έως Ε10.000 εισόδημα. Μέχρι τώρα το δικαιούνταν μόνο από 45-65 ετών.
   3) Αν το έδινε όπως λες θα έπαιρναν 300Ε μια φορά και τέλος. Θα είχε κάποιο αντίκρυσμα θετικό και με διάρκεια στην αγορά;
   4) Από το 2014 θα ξεκινήσει πιλοτικά και με χρήματα της ΕΕ επίδομα σε άπορους σε 2 πτωχές περιφέρειες (Ήπειρος και Δυτ.Ελλάδα). Με μέγιστο 360Ε/μήνα. Και από το 2015 σε όλη την Ελλάδα. Επομένως αυτό που πρότεινες θα γίνει για κάποιους το 2014 και για τους υπόλοιπους το 2015.

   • Ηλίας Πορφυρός avatar
    Ηλίας Πορφυρός @ Γεώργιος Τ. 09/12/2013 01:58:16

    Δεν ισχύει. Πρέπει είτε να είσαι ασφαλισμένος στον ΟΑΕΔ κατά της ανεργίας είτε το επίδομα ανεργίας που έληξε να μην ξεπερνάει τους δυο μήνες που σταμάτησες να το παίρνεις. Δηλαδή μακροχρόνια άνεργος του οποίου το επίδομα σταμάτησε να καταβάλλεται π.χ. εδώ και μήνες, δεν δικαιούται. Ουσιαστικά στοχεύουν στους νεο-μακροχρόνια άνεργους και όχι σε αυτούς που έχουν λιμνάσει στην ανεργία ήδη πάνω από χρόνο.
    Το απαράδεκτο είναι οτι τις συγκεκριμένες αυτές δυο επισημάνσεις όλες οι αναμεταδόσεις μέσω εφημερίδων ή καναλιών τις αποσιωπούν. Έτσι μένει ο κόσμος με την αίσθηση οτι από του χρόνου όλοι οι μακροχρόνια άνεργοι θα δικαιούνται κάτι το οποίο δεν ισχύει.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ Ηλίας Πορφυρός 16/12/2013 19:43:26

     Που τις είδες τις βλακείες που γράφεις; Νομίζεις ότι θα γράφεις ότι θες χωρίς απάντηση; Καμιά σχέση με το ψηφισμένο από πέρυσι αυτό που γράφεις. Και προς απόλυτη διάψευσή σου και απόδειξη ότι είσαι καθαρά συκοφάντης σε ότι θετικό γίνεται:

     "Κείμενο υπουργικής απόφασης

     Αρθρο 1
     Δικαιούχοι επιδότησης
     Δικαιούχοι του επιδόματος είναι μακροχρόνια άνεργοι Ελληνες υπήκοοι και υπήκοοι κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ηλικίας από 20 μέχρι και 66 ετών, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι κατά της ανεργίας, βρίσκονται σε διαρκή κατάσταση ανεργίας για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 12 μήνες, εφόσον έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής επιδότησης ανεργίας και το ετήσιο οικογενειακό εισόδημά τους δεν ξεπερνά το ποσό των δέκα χιλιάδων (10.000) ευρώ.

     Το όριο του εισοδήματος που αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο προσαυξάνεται κατά πεντακόσια ογδόντα έξι ευρώ και οκτώ λεπτά (586,08 €) για κάθε ανήλικο τέκνο της οικογένειας. Ως ανήλικο τέκνο θεωρείται αυτό που δεν έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του.

     Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα για την εφαρμογή της παρούσης θεωρείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό, απαλλασσόμενο, ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα από κάθε πηγή – με εξαίρεση τις αποζημιώσεις απόλυσης – του προηγούμενου από την άσκηση του δικαιώματος οικονομικού έτους του ανέργου, της συζύγου του και των ανηλίκων τέκνων του. Για ενήλικους άγαμους δικαιούχους ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το ατομικό.

     Το επίδομα μακροχρονίως ανέργου, το επίδομα ανεργίας, ασθενείας και μητρότητας δεν λαμβάνονται υπόψη για τον κατά περίπτωση προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος.

     Κρίσιμος χρόνος συνδρομής της προϋπόθεσης των ορίων ηλικίας της πρώτης και δεύτερης παραγράφου είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης.

     Ως μακροχρόνια άνεργοι, δικαιούχοι κατά την πρώτη παράγραφο, θεωρούνται όσοι έχουν συμπληρώσει κατά την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης, χρόνο ανεργίας αδιαλείπτως επί 12μηνο, παραμένουν εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και έχουν εξαντλήσει το δικαίωμα τακτικής 12μηνης επιδότησης λόγω ανεργίας.

     Η κατάσταση συνεχούς ανεργίας προκύπτει από τα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ."

     Μιλάμε για απίστευτο κιτρινισμό από τα τσιράκια των ανέλ, σύριζα και ΧΑ.

     Έλληνες, μην πιστεύετε ΚΑΝΕΝΑΝ και ΤΙΠΟΤΑ χωρίς να το επιβεβαιώνετε απόλυτα. Έχουν πέσει να μας φάνε όλοι οι πληρωμένοι. Και παίζουν με το μυαλό και την ψυχολογία μας.

  • Μεγαλες στιγμες avatar
   Μεγαλες στιγμες @ Από οργισμένον άνεμο 08/12/2013 22:26:54

   Δεν ξερω τι εχουν οι ενστολοι,ρωτα τους...
   Αυτο που ξερω σιγουρα οτι ενα 12χρονο κοριτσι στη Φλωρινα θα κανει Χριστουγεννα χωρις πατερα.
   Ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι δεν ειναι ιδιοι

   • Τεράστιες στιγμές avatar
    Τεράστιες στιγμές @ Μεγαλες στιγμες 09/12/2013 11:04:37

    Ξέρω πολλά 12χρονα κορίτσια που θα κάνουν Χριστούγεννα χωρίς φαΐ, θέρμανση και ρεύμα.
    Ξέρω σίγουρα ένα 12χρονο κορίτσι που δεν θα κάνει καθόλου Χριστούγεννα επειδή δεν είχε ρεύμα και ανάψαν μαγκάλι.
    Ξέρω ένα κάρο παππούδες και γιαγιάδες που τα σπίτια τους έγινα αποκαΐδια.
    Αλλά είπαμε. Υπερφορολόγησε τους άλλους για να τα δώσουμε στους σίγουρους ψηφοφόρους μας (συνταξιούχους) και σε αυτούς που μας φυλάνε μην γίνει καμιά στραβή.

   • Αντίθεσις avatar
    Αντίθεσις @ Μεγαλες στιγμες 10/12/2013 00:07:38

    Ακριβώς επειδή δεν είναι όλοι ίδιοι, αντί να περιμένουν οι ένστολοι (γενικώς) αυξήσεις από το πρωτογενές πλεόνασμα, ας απαιτήσουν αυξήσεις μόνον αυτών που υπηρετούν στις μάχιμες υπηρεσίες, με αντίστοιχες μειώσεις από λιγότερο μάχιμους, όπως λ.χ. από τις κυρίες λιμενοφύλακες που ακκίζονται στα γραφεία του υπ. ναυτιλίας. (Το γεγονός ότι αρκετές εξ αυτών τυγχάνουν θυγατέρες και ανηψιές επίσης ενστόλων ναυτικών, φαντάζομαι ότι ουδόλως εβοήθησε στην πρόσληψη και τοποθέτησή των). Όχι λοιπόν αυξήσεις γενικώς, αλλά εξαιρετικώς στοχευμένες. Δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει η θέληση να διαχωρισθεί η ήρα από το σιτάρι...

 4. Alexis avatar
  Alexis 08/12/2013 18:41:23

  Τρεις γάιδαροι μαλώνατε, σε άδειο αχυρώνα.

 5. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 08/12/2013 19:21:03

  Για κάποιους παραπάνω: Μιλάμε για την αρχή της διόρθωσης των αδικιών και μάλιστα όχι για όλες όσες θέλει να κάνει με το φετινό πρωτογενές. Μη στριμώχνεστε από τώρα λοιπόν. Ίσως να σας χωρέσει κάπου χωρίς να βγουν οι άλλοι που είναι μέσα.

  Κρίμα που ακόμη δε βάλαμε μυαλό και συνεχίζουμε να είμαστε οι Έλληνες της ιδεολογίας: "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα"...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ Γεώργιος Τ. 08/12/2013 22:52:10

   Σωστός Γιώργο.

  • marios avatar
   marios @ Γεώργιος Τ. 09/12/2013 05:01:35

   Όχι κύριε δεν είμαστε όλοι της λογικής "να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα".Προσωπικά υποστηρίζω πως αντι να δίναμε τα λεφτά σε παροχές παλαιοκομματικού τυπού που θα καταλήξουν τελικά στην τσέπη του νεανία και της νεαράς εγγονών του ¨χαμηλοσυνταξιούχου¨ η στην τσέπη του συνομιλήκου τους ένστολου για να χαρεί το σουβλατζίδικο και το μπαρ της γειτονιάς,αυτά τα λεφτά θα έπρεπε να δωθούν για να καλυφτουν οι αναγκαίες παροχές προς αυτές τις ομάδες και ει δυνατόν και σε περισσότερες.Θα μπορούσαν π.χ να δωθούν για την συντήρηση των περιπολικών,για τα φάρμακα,για επίδομα θέρμανσης κλπ.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ marios 16/12/2013 19:44:59

    "να δωθούν για την συντήρηση των περιπολικών,για τα φάρμακα,για επίδομα θέρμανσης"

    Αυτά που γράφεις, last year. Φρέσκα κουλούρια λέμε...

 6. η Dimi avatar
  η Dimi 08/12/2013 21:08:12

  «Nα μετράς την ηλικία σου με τους φίλους σου, όχι με τα χρόνια.
  Να μετράς τη ζωή σου με τα χαμόγελα, όχι με τα δάκρυα.»
  ~Τζων Λέννον (1940-1980)

 7. Χαρης avatar
  Χαρης 08/12/2013 21:44:25

  Αν υπαρξει πλεονασμα γνωμη μου ειναι οτι πρεπει να διατεθει για προγραμματα κατα της ανεργιας.Με 300εκ. μπορουν να δουλεψουν για ενα 6μηνο 50.000 ατομα.Νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι οι μεγαλοι χαμενοι της κρισης ειναι οι ανεργοι του ιδ.τομεα που εχουν χασει τα παντα και εκει πρεπει να πεσει ολο το βαρος δεν νοειται δημοκρατικη χωρα με 28% ανεργια.

 8. Μεγαλες στιγμες avatar
  Μεγαλες στιγμες 08/12/2013 21:49:06

  Οταν το υποσχεθηκε ο Πρωθυπουργος χλευαζατε καποιοι για το ανυπαρκτο πλεονασμα.Τωρα θα βρειτε να πειτε γιατι μονο τοσα,γιατι σε αυτους...
  Ειναι τα πρωτα θετικα αποτελεσματα μιας επιπονης προσπαθειας

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Μεγαλες στιγμες 16/12/2013 19:46:19

   Γνωστό το παιχνίδι αδερφέ! Συκοφαντούμε κάτι που δε μπορούμε να διαψεύσουμε όπως κάναμε τόσους μήνες. Μη γελάσει το χειλάκι του Έλληνα και χάσουμε τις ψήφους απελπισίας και οργής...

 9. karasumi avatar
  karasumi 08/12/2013 22:44:58

  Δηλ. όπως και να χει, να δοθεί στην κατανάλωση... Οι επενδύσεις στη χώρα αυτή είναι περιττές, η ανεργία θα μειωθεί με λιτανείες, παραγωγή θα δημιουργηθεί με ψηφαλακια...

 10. Αβαδδών avatar
  Αβαδδών 08/12/2013 23:24:24

  Στις 11/01/2014 λήγουν ομόλογα 1,8 δις ευρώ. Το 1 δις θα προέλθει από την Τρόικα και τα υπόλοιπα από το πρωτογενές πλεόνασμα. Ξεχάστε τις παροχές

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αβαδδών 16/12/2013 19:47:01

   Βλακείες. Εκτός αν μιλάς με Σαμαρά. Που δε σε βλέπω...

 11. Ηλίας avatar
  Ηλίας 09/12/2013 11:54:05

  "Θα το δούμε όταν βγει τον Απρίλη το πρωτογενές πλεόνασμα… Αλλά προσέξτε: αν δοθούν σε 300 χιλιάδες " . Από που από τα παραπάνω προκύπτει για όλους του παραπάνω ότι ΘΑ μοιραστούν 300 εκατομύρια. Το ΑΝ δεν το πρόσεξε κανένας σας??

 12. παραμεθοριος avatar
  παραμεθοριος 16/12/2013 21:00:09

  Για αρχη, πριν τα μοιρασουμε και τα χαλασουμε στην μοιρασια, να τα περιφερουμε ανατην χωρα σε λαικο προσκυνημα, να δοξασθει το θαυμα.
  μετα καλα ειναι κανενας Εφραιμ να τα διαβασει και να τα ευλογησει, γιατι ως γνωστο δεν ειναι εσοδα απο ανθηρα κερδη επιχειρησεων και καλοπληρωμενων εισοδηματων, αλλα προερχονται απο υπερφολογηση και αιματηρες περικοπες.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.