#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/08/2010 07:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε χαμηλά επίπεδα κυμαίνεται η βοήθεια της Δύσης προς το ΠακιστάνΗ Δύση, τόσο σε επίπεδο κυβερνήσεων όσο και σε επίπεδο ατόμων, δεν φαίνεται να νοιάζεται ιδιαίτερα για τα θύματα των φονικών πλημμυρών του Πακιστάν. Σύμφωνα  με τους αξιωματούχους του ΟΗΕ, το ενδιαφέρον της Δύσης για τη τραγωδία του Πακιστάν αποτελεί κλάσμα αυτού που επεδείχθη για το σεισμό της Αϊτής. Η κρίση  άφησε  εκατομμύρια  ανθρώπων άστεγους και να εξαρτώνται από εξωτερική βοήθεια για να επιβιώσουν, όμως οι δωρεές είναι πολύ μικρότερες από αυτές που χρειάζονται. Μέχρι στιγμής, το συνολικό ποσό που έχει μαζευτεί είναι μόλις $450 εκατομμύρια, πολύ λιγότερο από αυτό που  πραγματικά χρειάζεται η χώρα.

Μερικοί αναλυτές θεωρούν πως το πρόβλημα οφείλεται στην άσχημη εικόνα που προβάλλει διεθνώς το Πακιστάν. Η χώρα δεν καλύπτεται σωστά από τα διεθνή ΜΜΕ. Όπως λέει ο γενικός διευθυντής της οργάνωσης Γιατροί χωρίς Σύνορα Filipe Ribeiro: «Η χώρα θυμίζει διαφθορά, πόλεμο, Ταλιμπάν. Αυτό όμως δεν βοηθά στο να ξυπνήσουν τα συναισθήματα του κόσμου». Όπως όμως τονίζει ο επικεφαλής της ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ, η μικρή συμμετοχή των πολιτών της Δύσης στην ανακούφιση του Πακιστάν, μπορεί να οφείλεται στο ότι μια πλημμύρα, ακόμη και καταστροφική, δεν προκαλεί δραματικές τηλεοπτικές εικόνες, όπως αυτές που προκαλεί ένας σεισμός ή ένα τσουνάμι, με αποτέλεσμα ο κόσμος να μη συγκινείται. «Ο σεισμός είναι πολύ πιο άμεσος και δραματικός… είναι πιο τηλεοπτικός…», λέει.

NY Times

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέργιος avatar
  Στέργιος 19/08/2010 07:20:23

  Ενώ, δηλαδή, η Αϊτή έδινε καλή εικόνα στα διεθνή ΜΜΕ; Εξαθλίωση και βουντού...

  Εμένα αυτό που με αναστέλλει από το να δώσω τον οβολό μου για το Πακιστάν είναι το γεγονός ότι η χώρα αυτή είναι μια στρατιωτική δικτατορία τής οποίας η ελίτ ζει μέσα στην χλιδή, ενώ ο λαός δεν ζει και πολύ καλύτερα από ό,τι τώρα με τις πλημμύρες. Το Πακιστάν είναι μια χώρα που ξοδεύει δισεκατομμύρια δολλάρια για διαστημικά προγράμματα και ατομικές βόμβες, ενώ ο κόσμος του πεινάει.

  Άρα, σε αντίθεση με την Ινδονησία και τη Σρι Λάνκα τού τσουνάμι, ή την Αϊτή τού σεισμού, το Πακιστάν ΕΧΕΙ λεφτά, απλώς δεν τα διαθέτει για την ευημερία τού λαού του, παρά μόνο για τις μεγαλομανίες τής διεφθαρμένης στρατιωτικής ελίτ που το κυβερνά.

  Το επιχείρημα ότι στο Πακιστάν οι άνθρωποι είναι Μουσουλμάνοι και γι'αυτό δεν βοηθά η Δύση είναι γελοίο. Η Ινδονησία δεν είναι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα στον κόσμο;

 2. The Saint avatar
  The Saint 19/08/2010 07:55:27

  Μα πώς θα μπορέσει η Δύση να δώσει την απαιτούμενη βοήθεια, όταν το shock που έχει προκληθεί στον κόσμο απο την οικονομική κρίση είναι τέτοιο, που δεν αφήνει περιθώρια σκέψης γιά οτιδήποτε άλλο εκτός απο το πώς θα διαβιώσει?
  Πώς ένας απο τους πολυάριθμους ανέργους πλέον, θα σκεφτεί τι γίνεται εκεί, ποιός ακόμη και απο αυτούς που έχουν δουλειά θα σκεφτεί τι γίνεται εκεί, όταν δεν ξέρει τι του ξημερώνει αύριο?
  Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτουργεί εδώ, και δείχνει ξεκάθαρα τα αποτελέσματα της φαύλης πολιτικής που ακολουθείται εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα διεθνώς...
  Με προεξαρχουσα την ήδη υψηλή και συνεχώς αυξανόμενη ανεργία, αλλά και την ...συμβολή των ΜΜΕ στην κατατρομοκράτηση του κόσμου!

 3. ataktos avatar
  ataktos 19/08/2010 08:33:36

  να στείλουμε εκεί τον ΓΑΠ ..να κάνει τις χρυσές του επενδύσεις χιχχι

 4. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 19/08/2010 13:24:01

  Να φυλάγεστε από τους ξενιτεμένους της χώρας αυτής που βρίσκονται μαζί μας. Θα κάνουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους συγγενείς τους με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τους γηγενείς.

  Το καλύτερο θα ήταν να έφευγαν βέβαια για να βοηθήσουν έμπρακτα στην ανοικοδόμηση.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Κοντη Λιζα 19/08/2010 13:35:09

   Διάβασα στην Ολυμπία ότι στο ΚΚΕ Γερμανίας έχει γίνει χαμός με τους Πακιστανούς, διότι ο Ριζοσπάστης με συνεχόμενα καθημερινά πρωτοσέλιδα προβάλλει το θέμα των πλημμυρών του Πακιστάν με τις εύλογες προεκτάσεις, και τα στελέχη διαμαρτυρήθηκαν του ότι τους έχει παρασύρει ο Σύριζα στην μεταναστευτική του πολιτική.
   Έτσι αναγκάστηκαν να ανέβουν στελέχη του ΚΚΕ στη Γερμανία, για να τους πείσουν να μη διαμαρτύρονται, διότι έχει δύναμη λέει από Πακιστανούς και Ιρακινούς ψηφοφόρους.

 5. O Θείος avatar
  O Θείος 19/08/2010 13:44:00

  Η καταστροφή είναι πάντως τεραστίων διαστάσεων.
  Και οι Γερμανό-κνιτες άς είναι πιό προσεκτικοί: Επειδή άν αύριο το Κρόιτσμπεργκ γίνει Τζαλαλαμπάντ από τους απελπισμένους αυτούς (ο πιό επιθυμητός προορισμός των απελπισμένων θα είναι Γερμανία, άς μην αμφιβάλλουν), θα μετανοιώσουν πικρά. Αντί για το φίλο τους τον Οσμάν από το Γαλατά (που τρώνε γύρο στο μαγαζί του και τσακώνονται για τη Φενέρ Μπαξέ και τον Πάοκ), θα έχουν γύρω χιλιάδες πεινασμένα παιδάκια, απελπισμένες γυναίκες και ταλαίπωρους άνδρες.
  Για το Θεό, μη παίζουμε έτσι ψυχρά με την καταστροφή! Στο κεφάλι μας θα πέσει η λάσπη των χαμένων χωριών, κανένα συνοριακό συρματόπλεγμα δεν μπορεί να τη σταματήσει! Βοήθεια εκέι, στον τόπο της συμφοράς, είναι το φάρμακο. Το παυσίπονο μάλλον.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ O Θείος 19/08/2010 13:57:12

   Λάθος. Τα στελέχη Γερμανίας δεν διαμαρτύρονται για τη Γερμανία, ούτε εξ αιτίας έλλειψης ανθρωπισμού, αλλά στηλιτεύουν την πολιτική του ΚΚΕ για τη λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα.

   Το ΚΚΕ δεν έχει πράξει το ίδιο για άλλες περιοχές με πλημμύρες και καταστροφές, ίσως διότι δεν έχει "δύναμη" εκεί.

   Η Κοντή Λίζα ήταν σαφής νομίζω.
   Το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει στην Ελλάδα τεράστιο κύμα εισροής των συγγενών των δύστυχων πλημμυρισμένων, οι οποίοι θα ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΘΟΎΝ σύμφωνα με την ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ πολιτική της λαθρομετανάστευσης.

   Πλανάται πλάνην οικτράν όμως το ΚΚΕ αν νομίζει ότι αυτοί θα γίνουν έστω και πρόσκαιρα, ΠΕΛΑΤΕΣ του.

   Αν είναι αλήθεια όλα αυτά, απλά το ΚΚΕ θα είναι υπόλογο γιατί θα έχει στήσει ένα μεγάλο ΠΥΛΩΝΑ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟΎ προσδοκώντας σε εκλογικά οφέλη.

   Λυπάμαι που το λέω, αυτή είναι η αλήθεια.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:09:27

    Αυτό που είπα είναι ότι άν φύγουν οι πλημμυροπαθείς, οι πιό πολλοί θα καταλήξουν σε χώρες όπως η Γερμανία, και γνωρίζω την πραγματικότητα. Τα λοιπά περί Ελληνοποιήσεων, προδοτών κτλ είναι απλώς ιδεολογήματα bon poyr l' Orient.
    Άν και δεν το διάβασα, φαντάζομαι ότι ο Ριζοσπάστης ζητά να βοηθήσουν οικονομικά επιτόπου, στο Πακιστάν. Όχι ν' αδειάσει η χώρα και να έλθουν οι άστεγοι εδώ στην Ευρώπη. Θα ήταν απολύτως παράλογο. Και άν υποτεθείσθω ήταν έτσι, έ τότε θα είχαν δίκιο όντως οι Κνιτο-γερμανοί να διαμαρτύρονται.
    Άν όμως διαμαρτύρονται επειδή ο Ριζοσπάστης προβάλλει το θέμα για να ζητήσει οικονομική βοήθεια επιτόπου της καταστροφής, τότε κάνουν κακό του κεφαλιού τους (έγραψα γιατί), κακό του κεφαλιού μας (γιατί και εμείς θα δεχθούμε, όπως οι Γερμανοί, συρροή αστέγων)και κακό στους Πακιστανούς (ευνόητοι).
    Σαφής είμαι, νομίζω.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 19/08/2010 14:18:18

    Ακριβώς αυτό, ΔΕΝ είναι σαφές γιατί ο Ριζοσπάστης προβάλλει τόσο εντατικά το θέμα.

    Αλλά και αυτό υποθέτω είναι στα πλαίσια της πολιτικής ΠΑΤΑΩ ΣΕ ΔΥΟ ΒΑΡΚΕΣ του ΚΚΕ σχετικά με το θέμα της λαθρομετανάστευσης στην Ελλάδα.

    Στα φυλλάδια που τυπώνει, στα Ελληνικά λέει άλλα και στα αγγλικά-αλβανοβουλγαρικάπακιστανικά λέει άλλα για τη λαθρομετανάστευση.

    Αν θέλει το ΚΚΕ ας μας αποδείξει ότι το Ε στον τίτλο του έχει περιεχόμενο και δεν είναι κενό νοήματος.
    Και μιλάω για το 2010.

    Είναι διεθνιστικό κόμμα;
    That's ok with us...
    No problemo.

    Ας βγάλει το Ε.

    Ο Κουβέλης το είπε το κόμμα Δημοκρατική Αριστερά.
    Ο Σύριζα ομοίως, δεν έχει πουθενά την Ελληνική παράμετρο στον τίτλο.

    Δεν ειν΄κακό...

   • Μisha avatar
    Μisha @ αλλενάκι 19/08/2010 14:20:07

    Αλλενάκι

    Μεθαυριο θα μπεί στην ΕΕ και η Αλβανία.
    Οπότε στην Ελλάδα, ως εθνικό κράτος μπαίνει και επισήμως ταφόπλακα καιθως θα μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα από όλες τις πάντες.
    Ποιος μπορεί να εμποδίσει σήμερα ένα εκατομμύριο τουρκους της Γερμανίας να εγκατασταθούν σε Θράκη και Αν.Αιγαίο εφόσον είναι πολίτες της ΕΕ; ΚΑΝΕΙΣ!
    Και δε μας φταίνε οι δύσμοιροι προσφυγες , θυματα των «ανθρωπιστικών πολέμων» της Δύσης και της απανθρωπιάς του καπιταλισμού.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 19/08/2010 14:29:55

    Misha: πετάς αλλού τη μπάλα τώρα και με την Αλβανία και με την Τουρκία, ούτε φυσικά μας φταίνε οι πρόσφυγες, ούτε πολύ περισσότερο οι πλημμυροπαθείς.

    Αλλά, το σπιτι αυτό εκτός του ότι είναι ετοιμόρροπο, είναι και τιγκαρισμένο.

    Πρέπει να τακτοποιήσει λοιπόν πρώτα τα του οίκου του και μετά των υπολοίπων.

    Και η συζήτηση για τη λαθρομετανάστευση, τους πρόσφυγες και τους "πρόσφυγες" έχει εξαντληθεί νομίζω.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:31:39

    Αλλενάκι, άν ο Ριζοσπάστης δεν είναι σαφής, οφείλει να γίνει. Τι διάολο κάνουν Αλέκα και Λιάνα, τζιτζίκια πεταλώνουν; Αλλά άν υποτεθείσθω έχουν ελπίδα ότι θα πάρουν ψήφους από αυτούς τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, έ τι να πώ; Κι εγώ να ελπίζω ότι θα περάσω τα επόμενα χρόνια της ζωής μου στη Χαβάη δίπλα σε κοκκοφοίνικα, με τη Μόνικα Μπελούτσι δίπλα μου να φροντίζει την ομπρέλα.

    Μίσα, οι Τουρκο-γερμανοί δεν είναι τόσο χαζοί να παρατήσουν το ωραίο Κρόυτσμπεργκ και τη εξυμνημένη από τους ποιητές Στουτγκάρδη, για να τρώνε σουτζούκ λουκούμ στη Ξάνθη και να πίνουν ρακί στη Μυτιλήνη. Έχουν εθισθεί προ πολλού στην πίλς και την λάγκερ.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:37:03

    Γι αυτό σας λέω, άν εδώ έχουμε υπερβολική συρροή μεταναστών από Ασία και Αφρική, στη Γερμανία να δείτε! Κάθε χρόνο που την επισκέπτομαι είναι εμφανώς αυξημένοι. Το βασικό: Εκεί έχει δουλειά, εδώ όχι πιά! Δεν πά να έχουν καλή αστυνομία και τελωνοφύλακες; Είναι σαν να προσπαθείς να σταματήσεις αντικυκλώνες και βαρομετρικά χαμηλά με συνοριακές μπάρες. Μην έχουμε αυταπάτες, το μόνο φάρμακο είναι βελτίωση των συνθηκών στις χώρες αποδημίας.

   • Μisha avatar
    Μisha @ αλλενάκι 19/08/2010 14:44:05

    Aλλενάκι

    Η μπάλα είναι ακριβώς στη σέντρα.
    Το πρόβλημα του αφελληνισμου της Ελλάδας έχει κύρια πηγη του τις εθνοκτόνες πολιτικές της ΕΕ.
    ΄Με ενοχλεί εξίσου το ότι έρχονται χιλιάδες πακιστανοί και το ότι έρχονται χιλιαδες φρίτσηδες , αγοράζουν τη γη μας , στρογγυλοκάθονται και δε μπορεί να τους κουνήσει κανείς ελέω ΕΕ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 19/08/2010 14:49:00

    Νομίζω τώρα συγκλίναμε επιτέλους.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:52:30

    Bitte, die Revolution ohne mich.
    Αρχίστε λοιπόν την επανάσταση, αλλά χωρίς εμένα.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:55:14

    Και σταματήστε αντικυκλώνες και βαρομετρικά χαμηλά με εθνικά αγνές συνοριακές μπάρες φτιγμένες στη Βιομηχανική Ζώνη Θήβας, και όχι με τις σάπιες που κατασκευάζουν στις Βρυξέλλες και στη Λιέγη.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 15:04:32

    Οι Φρίτσιδες (και ο "Πέτρος με το Γιόχαν και το Χάνς") αγοράζουν σπίτια στη Θάσο, Σκιάθο και Σαμοθράκη.
    Και οι δικοί μας, γαλανόλευκοι, "Μπράουν, Φίσερ και Κράφτ", αγοράζουν σπίτια στο Hampstead. Και τραπεζικές θυρίδες στο City.
    Άλλαξαν οι καιροί, αλλά νομίζουμε ότι είμαστε στο 1950.

 6. O Θείος avatar
  O Θείος 19/08/2010 13:51:01

  Για την κλιματική αλλαγή, που - ίσως - είναι υπεύθυνη για την ένταση και την έκταση αυτής της καταστροφής, δεν ευθύνεται η διεφθαρμένη κυβέρνηση αυτών των χωρών, ούτε η καθυστέρηση των κοινωνιών και οικονομιών τους, αλλά η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ημών των Δυτικών, η δική μας "ευημερία" και "ευδαιμονία", ο δικός μας πλούτος, ο δικός μας τρόπος ζωής.
  Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ O Θείος 19/08/2010 14:06:12

   Εκτός των άλλων Θείε, την κατάσταση στο Πακιστάν την έχουν αναλάβει οι Ταλιμπάν πλέον, έτσι έγινε στην Τουρκία με τα δίκτυα αλληλεγγύης των ισλαμιστών.
   Πάντα όταν ένα τοπικό καθεστώς είναι διεφθαρμένο επεμβαίνουν οι τοπικοί "αντάρτες".

   Η Δύση δεν έχει καμία αντίρρηση να στείλει όση βοήθεια χρειαστεί.
   Εμείς εδώ μαζέψαμε για το τσουνάμι της Ινδονησίας 20 εκ. ευρώ μέσα σε μία μέρα από τον τηλεμαραθώνιο.

   • O Θείος avatar
    O Θείος @ αλλενάκι 19/08/2010 14:13:14

    Ο μόνος ρεαλιστικός και λογικός τρόπος αντίδρασης της Δύσης, είναι να βοηθήσει γρήγορα επιτόπου, συνελέγχοντας τη διανομή σε συνεργασία με την εκεί κυβέρνηση. Όσο είναι δυνατόν. Στις δεδομένες συνθήκες, το άριστον είναι μη εφικτό, και εχθρός του καλού.

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ O Θείος 19/08/2010 20:23:52

   Η κλιματική αλλαγή ΔΕΝ οφείλεται στις ανθρώπινες δραστηριότητες, όπως θέλουν να μας κάνουν οι κρατικοδίαιτες ΜΚΟ τύπου WWF και Greenpeace που έχουν τακιμιάσει με το λόμπι τής "πράσινης ενέργειας".

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ Στέργιος 19/08/2010 20:24:21

    ...όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε...

 7. The Saint avatar
  The Saint 19/08/2010 16:13:25

  Μπορεί να μου εξηγησει κάποιος γιατί όλοι αυτοί οι προσφυγες πρέπει να έρχονται ντε και καλά στην Ευρώπη? Ειδικά αυτοί οι πακιστανοί δεν έχουν ακούσει γιά την Κίνα που είναι απο πάνω τους, και η οποία έχει σαφώς μεγαλύτερη ανάπτυξη απ'ότι εμείς?
  Και τέλος πάντων κάποιος πρέπει κάποια στιγμή να τους δώσει να καταλάβουν, ότι δεν μπορεί η Ευρώπη να σηκώσει επιπλέον και τη μιση Ασία, επειδή αυτοί είναι ανίκανοι, να φερουν βόλτα τα του οικου τους! Ειπαμε μετανάστευση, ναί, πάντα και παντου γινόταν, αλλά αυτό πιά έχει καταντήσει ΧΑΛΙ!
  Και φυσικά δεν αναφέρομαι μόνο στην παρούσα περίπτωση, όπου έιχαμε μιά μεγάλης έκτασης φυσική καταστροφή, αλλά γενικότερα γιά αυτό που βιώνουμε εδώ και κάποια χρόνια...
  Στο τέλος τέλος, δεν θα πληρώσουμε εμείς την δική τους ανικανότητα!

 8. The Saint avatar
  The Saint 19/08/2010 16:16:53

  Και βεβαίως αναφέρομαι και στις πλείστες όσες πολιτικές εφαρμόστηκαν στην απο εδώ πλευρά που βοήθησαν στο να δημιουργηθεί, και να συντηρηθεί αυτή η παλιοκατάσταση...
  Επιτέλους, να φτιαχθούν ειδικές διασυνοριακές ομάδες, που θα έχουν σκοπό, να διώχνουν όλους τους λαθρομετανάστες.
  Και διαφωνώ με την άποψή σου αγαπητέ Θείε, ότι δεν μπορύν να ελεγχθούν! ΜΠΟΡΟΥΝ, και ΠΑΡΑΜΠΟΡΟΥΝ αν θέλουμε!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.