#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
25/06/2010 20:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε φάκελο Α3 η βόμβαΕπιβεβαίωσε η αστυνομία τις πληροφορίες ότι ως αποστολέας του φονικού πακέτου
χρησιμοποιήθηκε το όνομα Χρήστος Καραβέλας. Δικαίωση του antinews που μόνο αυτό είχε δημοσιεύσει φωτογραφία με βόμβα με τη μορφή επιστολής. Η αστυνομία λέει τώρα ότι το πακέτο ήταν ένας φάκελος αλληλογραφίας Α3 ο οποίος ταχυδρομήθηκε στις 18.06.2010 από κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων, στην Αθήνα, προς το Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Παρελήφθη με απόδειξη στις 21.06.2010 και αφού παρέμεινε δύο ημέρες στο πολιτικό γραφείο μεταφέρθηκε, χθες, μαζί με άλλα έγγραφα στο γραφείο του Υπασπιστή.
Παράλληλα, εξετάζονται τα στοιχεία από εκρήξεις βομβών της ΕΤΑ και του IRA καθώς
και μια περίπου όμοια βόμβα που είχε χρησιμοποιήσει ιταλική οργάνωση σε ένδειξη
συμπαράστασης στον Νίκο Μαζιώτη όταν είχε συλληφθεί για πρώτη φορά το 1999. Κάποιες
πληροφορίες κάνουν λόγο για σύνδεση της διεθνούς με την εγχώρια τρομοκρατία και
δεν αποκλείεται να έχουν έρθει στην Ελλάδα στελέχη ξένων οργανώσεων, ειδικοί
στα εκρηκτικά και έχουν μάθει στους εδώ τρομοκράτες πώς να φτιάχνουν μια βόμβα
φάκελο.

Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι η βόμβα - παγίδα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ καθώς και από τον IRA που είχε στείλει ίδιο φάκελο στην Θάτσερ. Επίσης το 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Οι ελληνικές αρχές έχουν έρθει σε επαφή με τις ιταλικές και έχουν ζητήσει απαντήσεις για να διαπιστώσουν αν υπάρχει συνάφεια ανάμεσα στις βόμβες που είχαν σταλεί τότε και τη χθεσινή.

Στην Ιταλία είχε σταλεί πριν από λίγο καιρό παγιδευμένος φάκελος παρόμοιο με αυτόν που εστάλη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία.

Συγκεκριμένα, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, στις 19 Απριλίου 2010, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε.

Αμέσως μετά την ευθύνη ανέλαβε η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 25/06/2010 20:12:21

  Tο 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία, οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν, ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

  http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231050105

  • maestros avatar
   maestros @ Γιάννης Σ. 25/06/2010 21:49:06

   ΓΡΑΦΤΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 113 ΧΡΟΝΙΑ ...

   http://aliartos-city.blogspot.com/2010/06/113.html

 2. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 25/06/2010 20:35:47

  (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

  Παρόμοιος φάκελος-βόμβα με αυτόν που σκότωσε τον υπασπιστή του Μ. Χρυσοχοϊδη είχε σταλεί πριν λίγο καιρό στην Ιταλία
  Μικρότερα γράμματα Μεγαλύτερα γράμματα

  Ένας ακόμη παγιδευμένος φάκελος είχε σταλεί, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, πριν από λίγο καιρό στην Ιταλία.

  Συγκεκριμένα, ο φάκελος-βόμβα είχε σταλεί σε καραμπινιέρους στη Ρώμη, στις 19 Απριλίου 2010, αλλά εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε. Αμέσως μετά την ευθύνη ανέλαβε η "άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ" ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

 3. vonchristoforakos avatar
  vonchristoforakos 25/06/2010 20:47:41

  Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι η βόμβα - παγίδα έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές από την αυτονομιστική οργάνωση των Βάσκων ΕΤΑ καθώς και από τον IRA που είχε στείλει ίδιο φάκελο στην Θάτσερ. Επίσης το 1999 εστάλησαν δύο πανομοιότυπες βόμβες σε καραμπινιέρους στην Ιταλία οι οποίες εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν ενώ την ευθύνη ανέλαβε αργότερα η οργάνωση Διεθνής Αλληλεγγύη σε ένδειξη συμπαράστασης στο Νίκο Μαζιώτη, ο οποίος τότε ήταν στη φυλακή για βομβιστική ενέργεια και τώρα κρατείται για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.
  ΑΠΕ

 4. Michal V. avatar
  Michal V. 25/06/2010 21:18:54

  Αν στην Αγγλία και στην Ιταλία το 1999 εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν πανομοιότυπες επιστολές - βόμβες, σκεφτείτε πόσο πίσω είναι οι δικές μας υπηρεσίες ασφαλείας, 11 χρόνια μετά που δε μπορούν να προφυλάξουν ούτε τον εαυτό τους. Φαίνεται ότι στην προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού δεν θα υπήρχαν μίζες. Κι εδώ η αποδιοργάνωση-διάλυση του κράτους; Μπράβο Ελλάδα του 2010. Έργα και όχι αερολογίες κ.Χρυσοχοϊδη.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Michal V. 26/06/2010 13:26:53

   ο απαραίτητος εξοπλισμός στην προκείμενη περίπτωση ήταν ΦΑΙΑ ΟΥΣΙΑ, είδος εν ανεπαρκεία εξ ου και πανάκριβο...

   Πόσο μυαλό ή γνώση χρειάζεται για να υποψιασθείς ένα φάκελλο προς τον υπουργό δημόσιας τάξης με αποστολέα τον Καραβέλα?

 5. καπελωμα τζι αρ avatar
  καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 04:12:29

  Αμέσως μετά την ευθύνη ανέλαβε η «άτυπη αναρχική ομοσπονδία ΛΑΜΠΡΟΣ ΦΟΥΝΤΑΣ» ζητώντας την απελευθέρωση όλων των κρατούμενων αναρχικών σε Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα.

  Ολοι οι εκτελεστές του Σόρου δηλαδή ε?

  • DOC avatar
   DOC @ καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 13:29:26

   Εγώ ξέρω μόνο το Γιώργο Φούντα και κρατάει και μαχαίρι!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ καπελωμα τζι αρ 26/06/2010 13:42:33

   σαν (αυθεντικός) κάτοικος Εξαρχείων έχω τα μύρια όσα κατά των αντιδημοκρατών που λυμαίνονται το ζωτικό μου χώρο, αλλά για το συγκεκριμμένο διαφωνώ: ήταν τόσο εξώφθαλμα ειρωνική αποστολή που δε νομίζω ότι είχαν στόχο να σκοτώσουν, αλλά να εκβιάσουν, όπως άλλωστε κάνουν και με όλες τις υπόλοιπες πρακτικές τους. Απλώς οι ανόητοι παραλήπτες δεν πρόσεξαν, και χάσανε όλοι μαζί: ο άτυχος τη ζωή του, ο Χρυσοχοϊδης το πρόσωπο και οι αναρχικοί την έξωθεν καλή μαρτυρία...εξ ου και χθες το βράδυ μαζεύτηκαν σαν τις κοτούλες, ενώ είχαν αρχίσει να ξανακυριεύουν την πλατεία με τις απαράδεκτες συναυλίες τους (με τα όργανα στο διαπασών) που διαρκούν μέχρι το πρωί

 6. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 26/06/2010 09:18:26

  ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ:
  Τώρα που άρχισαν οι τρομοκράτες να κτυπούν κατευθείαν το Χρυσοχοίδη, ο Παπανδρέου τη Δευτέρα ανακοινώνει νέο Υπουργείο με το όνομα:
  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ.

 7. Akyros avatar
  Akyros 26/06/2010 17:59:51

  ΠΛAKA KANEIΣ δρομε πως δεν ηθελαν να σκοτωσουν!
  Πεταξαν μια μποτιλια στο πελαγο εβαλαν το ονομα του χρυσοχοιδη μεσα σημαδεψαν τον εβδομο ουρανο και ζωγραφισαν σαν αποστολεα τον ... Καραβελα!
  Τι πιο φυσικο να ανοιξει καποιοσ να δει τι στελνει ... ο αποδρασας!!!
  Οχι απλα ηθελαν να σκοτωσουν,αλλα θα παιζαν και στοιχηματα ποιος θα ειναι ο μουτζουρης!
  Κοινοι δολοφονοι!
  Η μποτιλια στο πελαγος μερες " ανεβαινε" στον ουρανο!
  Το ηξεραν και υπολογισαν οτι την Πεμτη το πρωι ισωςτην εβρισκε "τυχαια" ο ... αγαπημενος τους! Eφτασαν σχεδον ενα βημα απο το στοχο!
  Για δες στο
  http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1186826#1186826

  ΠΩΣ ΞEPOYN KAI THN ΠOPEIA KAI ΠΩΣ ΣYNEΧIZETAI ΓIA TON (7?)OYPANO!

  ΔOΛOΦONOI AΠOΦAΣIΣMENOI KAI AΔIAΦOPOI ΣE ΠOION ΘA TYΧEI H MΠOTIΛIA ΣTO ΠEΛAΓOΣ TOY ΘANATOY!!!

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Akyros 26/06/2010 21:16:48

   αγαπητέ άκυρε, δεν κάνω πλάκα, μια εικασία κάνω μόνο: όλοι γνωρίζουν ότι Ο Καραβέλας το έχει σκάσει στον αγύριστο...πώς λοιπόν κάποιος που παραλαμβάνει ένα φάκελλο (εσωτερικού) με αποστολέα το όνομά του δεν υποψιάζεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.