#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/01/2012 11:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων το ΠΑΣΟΚ (και ... κίνημα υφυπουργών)Σε τροχιά ραγδαίων εξελίξεων εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες 3 – 4 μέρες. Επιστρέφοντας από το Λονδίνο ο ΓΑΠ αποφάσισε να εγκαταλείψει το σχέδιό του για δυαρχία. Αυτό ξεκαθάρισε στη συνάντηση με τον Παπαδήμο στη Βουλή, λέγοντας ότι δεν θα παραιτηθεί από την προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μία τέτοια ενέργεια (παραίτηση από την προεδρία της ΚΟ αλλά όχι από την προεδρία του κόμματος) – που την φοβόντουσαν οι βενιζελικοί – σήμαινε εγκαθίδρυση μίας ντε φάκτο δυαρχίας.

Ποιο είναι το συμπέρασμα από όσα είπε ο ΓΑΠ στον Παπαδήμο;

-Δεν θα συμφωνήσει σε εκλογή προέδρου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

-Θα προτείνει την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τη βάση του κόμματος, όπως ορίζει το καταστατικό.

-Ασαφής είναι ο χρόνος εκλογής του προέδρου (αν θα γίνει πρώτα το PSI κ.λπ.).

-Σε κάθε περίπτωση η εκλογή θα γίνει πριν τις εθνικές εκλογές.

Φαίνεται ότι έχουμε πια ένα κουβάρι από τρία μαλλιά: το PSI, την κακή λειτουργία της κυβέρνησης Παπαδήμου, τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Αυτό που πλέον φαντάζει ως σίγουρο είναι ότι στις  εθνικές εκλογές (όποτε και αν γίνουν) ο ΓΑΠ δεν θα έχει κεντρικό ρόλο. Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως αλλάζει τα δεδομένα και τους σχεδιασμούς και για τον Σαμαρά.

Κίνημα υφυπουργών στο ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ και τις πολιτικές εξελίξεις κάνουν 7 υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, που ουσιαστικά φαίνονται ότι στηρίζουν την πολιτική καθυστέρησης των εξελίξεων που επιδιώκει ο ΓΑΠ. Με κοινό τους κείμενο οι Γιάννης Δριβελέγκας, Μάρκος Μπόλαρης, Θάνος Μωραϊτης, Σωκράτης Ξυνίδης, Μανώλης Όθωνας, Γιώργος Πεταλωτής και Φίλιππος Σαχινίδης προτείνουν

-εκλογές ακόμη και τον Οκτώβριο του 2013, εφόσον χρειαστεί.

-ανασχηματισμό: «Ο πρωθυπουργός έχει το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα να προβεί σε όλες τις ενέργειες που προβλέπονται από την άσκηση των καθηκόντων του, φυσικά και σε ανασχηματισμό».

-ΠΑΣΟΚ: Η διαδικασία εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρέπει να ξεκινήσει μετά την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης και την εξασφάλιση των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας, σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στο καταστατικό του Κινήματος, χωρίς διευθετήσεις, οι οποίες ναρκοθετούν το μέλλον της παράταξης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. siakkas avatar
  siakkas 13/01/2012 12:01:08

  Το πρόβλημα δεν είναι το Γαπ αλλά το σύστημα ΠΑΣΟΚ.
  Επτά βουλευτές του (μεταξύ αυτών και εν ενεργεία υπουργοί) ζήτησαν τώρα την συνέχιση της κυβέρνησης Παπαδήμου έως τον Οκτώβριο ΄13. Και μην ξεχνάμε έχουν ακόμη την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
  Οχι άλλο χρόνο στους δωσίλογους. Χειρότερα θα μας βρουν καλύτερα όχι.
  Έχει αρχίσει η αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού με πραγματική ανεργία , συμπεριλαμβανομένων των ελεύθερων επαγγελματιών και των μη εγγεγραμμένων στα μητρώα του ΟΑΕΔ, και των εργαζόμενων με 4ωρα και 2 μέρες την εβδομάδα στο 60%
  Προσπαθούν να ξεπουλήσουν όσο όσο ότι απέμεινε.
  Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.
  Γιατί να μην αναστραφούν οι όροι και με μια αληθινή εθνική κίνηση να αποδεκατίσει ο Σαμαράς μια και καλή τον όλο σύστημα πασοκ.
  Εκλογές τώρα! και να μην έχει την κοινοβουλευτική νομιμοποίηση να της προκαλέσει ΤΗΝ ΕΧΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ!
  Οσο για την πατάτα της φούσκας της χρεωκοπίας μη σκάσει στα χέρια του, γιατί ΤΩΡΑ υπό καθεστώς χρεωκοπίας δεν είμαστε;
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΩΣΊΛΟΓΟΥΣ

 2. EΥΑ avatar
  EΥΑ 13/01/2012 12:19:08

  Εκλογή από τη βάση του κόμματος;; αχαχαχα...ζήλεψε τη δόξα του Σαμαρά..αλλά κάνει τα πάντα να πετύχει αυτό που θέλει..

  • 3birdssitting avatar
   3birdssitting @ EΥΑ 13/01/2012 17:39:13

   Ξέρεις πιό ειναι το γέλιο έ ;;;;

   Οποιος και να βγεί «πρόεδρος» στο πασοκ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ να πίάσει τους 750.000 τόσες ψήφους που πήρε το ΓΑΠ σαν μόνος και « Ο Μοναδικός » υποψήφιος. !!!!


   Οπότε μετά θα γελάει το ΓΑΠ με τον όποιον βγεί γιατί «θα εχει λιγώτερη νομιμοποίησει εντός πασοκ » απο αυτόν. (ασχέτως οτι το πασόκ ειναι βυθισμένο καράβι, βομβαρδισμένο ερείπιο, τρύπιο τσουκάλι κλπ κλπ )

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ 3birdssitting 14/01/2012 11:52:00

    Λες να είναι δικό του το σχέδιο για την εμφάνιση τόσων μνηστήρων;

 3. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/01/2012 13:05:14

  Ησυχάστε. Ο Σαμαράς έχει πάνω από δύο φορές ότι όποιος προσπαθήσει να κωλυσιεργήσει μετά την ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων (PSI) και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης θα τον βρει απέναντι δηλαδή η ΝΔ θα αποσύρει τη στήριξή της και θα πάμε αμέσως σε εκλογές. Αν παρ' ελπίδα ο Παπαδήμος μείνει πρωθυπουργός μόνο με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ και του αδελφού του κόμματος του ΛΑγΟΣ τότε ο Σαμαράς θα κατεβεί στον κόσμο με ανένδοτο για άμεσες εκλογές για την πτώση της κυβέρνησης που δεν θα έχει πια ουδεμία λαϊκή νομιμοποίηση.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/01/2012 13:05:35

   Ο Σαμαράς έχει πάνω από δύο φορές πεί

  • Χαρίλαος avatar
   Χαρίλαος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 13/01/2012 18:23:41

   Ενώ τώρα έχει???
   Δεν μας τα λές καλά...

 4. Κρίτων avatar
  Κρίτων 13/01/2012 13:50:59

  Τα καλόπαιδα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποφύγουν το μοιραίο.Σαν τους μελλοθάνατους που στέλνουν παντού χαρτά για αναβολή ,έτσι και τα γιωργόπαιδα εφευρίσκουν δηκαιολογίες φτηνότατες για να κρατήσουν την θέση τους! Δεν γίνεται τίποτα,παιδάκια.Επειδή αυτό θα το καταλάβει ο προστάτης σας καλύτερα:The game is over.

 5. avanti avatar
  avanti 13/01/2012 14:42:53

  Η εμμονή για παράταση της παρούσας κυβέρνησης μέχρι και το 2013 είναι τουλάχιστον ύποπτη. Τα ίδια λέει και ο Πάγκαλος. Τι συμβαίνει, μπορεί να μας εξηγήσει κάποιος? Τι προσπαθούν να κερδίσουν, μήπως παίζουν παραγραφές αδικημάτων από το 2009 και μετά? Δεν βρίσκω καθόλου φυσιολογικό με τις επικρατούσες συνθήκες να είναι τόσο κολλημένοι στην εξουσία (σιγά μην τους έπιασε ο πόνος να λυσουν τα προβλήματα της χώρας), το λογικό θα ήταν να θέλουν να απαλλαγούν μία ώρα γρηγορότερα και να πάρει άλλος την καυτή πατάτα στα χέρια. Πρέπει να μάθουμε τι ακριβώς συμβαίνει.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ avanti 13/01/2012 18:52:13

   Θέλουν να είναι κυβέρνηση και να κάνουν το ξεπούλημα των πολλών δις (ίσως και τρις) των δικαιωμάτων σε υπέδαφος ποτ θα αποφέρει τεράστιες μίζες στους υπουργούς. Τι άλλο να θέλουν;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.