#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
04/02/2012 18:27
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε τεντωμένο σχοινί διαπραγματεύσεις και κυβέρνηση Παπαδήμου(Ανανεωμένο). Οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα έχουν «κολλήσει» λόγω των απαιτήσεών της σχετικά με το τσεκούρωμα  του 13ου και 14ου μισθού και την μείωση του κατώτατου μισθού. Προτάσεις στις οποίες αντιτίθενται οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου. Ως αποτέλεσμα των διαφωνιών αυτών, οδηγήθηκαν σε ναυάγιο οι μαραθώνιες   διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών της, οι οποίες έληξαν νωρίς σήμερα.

« Η τρόικα δεν υποχωρεί από τις θέσεις στα θέματα της μείωσης των μισθών, των επιδομάτων και των επικουρικών συντάξεων», δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της κυβέρνησης μετά από την σημερινή συνάντηση υπουργών της κυβέρνησης όπου συζητήθηκαν οι συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις. « Δεν έχει δοθεί καμία λύση για αυτά τα θέματα. Παραμένουν όλα ανοιχτά και η ευθύνη βαραίνει πλέον τους πολιτικούς αρχηγούς», πρόσθεσε ο ίδιος.

Μετά της χθεσινές απειλές του Μαξίμου περί παραίτησης του Παπαδήμου στις οποίες αντέδρασε έντονα η ΝΔ, η "Καθημερινή" θέτει σήμερα ένα άλλο σενάριο: Εφόσον οι πολιτικοί αρχηγοί δεν καταλήξουν σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις, τότε ο κ. Παπαδήμος ενδέχεται να τους ζητήσει νέα εξουσιοδότηση για έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων με την Τρόικα ή να συμμετάσχουν οι ίδιοι στις διαπραγματεύσεις.

Η χθεσινή διαρροή από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι ο κ. Παπαδήμος απειλούσε να παραιτηθεί  αν έστω και ένας αρχηγός δεν συμφωνήσει προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Συγγρού η οποία μόλις το πληροφορήθηκε έστειλαν σαφές μήνυμα στο Μαξίμου: «Καλό είναι ο κ. Παπαδήμος να κρατάει σκληρή στάση στις διαπραγματεύσεις του με την τρόικα και όχι στο εσωτερικό της χώρας».

Το αδιέξοδο επιβεβαιώνεται και από τη νέα αναβολή της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο. Τώρα πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι.

Αιτία της συνεχούς αναβολής, λένε από τη ΝΔ, είναι ότι ο κ. Παπαδήμος  όχι μόνο δεν διαπραγματεύτηκε τις κόκκινες γραμμές που ετέθησαν στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, αλλά λειτουργεί ως γραμματοκομιστής των δανειστών και της Τρόϊκα. Και όχι μόνο αυτό. Αντί να διαπραγματευτεί έστω και τώρα που όλοι έχουν ξεσηκωθεί εναντίον των νέων εκβιασμών, βάζει τον Βενιζέλο να διαπραγματευτεί στην θέση του κι αυτός τα έχει κάνει …μπάχαλο.

Παράδειγμα για την απαράδεκτη στάση του κ. Παπαδήμου είναι το θέμα της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού. Οι πολιτικοί αρχηγοί το έβαλαν ως κόκκινη γραμμή. Ακολούθησε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων. Ο κ. Παπαδήμος όμως αντί να τα χρησιμοποιήσει αυτά ως διαπραγματευτική γραμμή δηλώνει πως οι δανειστές επιμένουν στην κατάργησή τους!!!

Οι κόκκινες γραμμές του Αντώνη Σαμαρά παραμένουν ως έχουν: Όχι σε κάθε μέτρο που είναι υφεσιακό και οδηγεί στη  εξαθλίωση του λαού. Όχι στο κόψιμο του 13ου και του 14ου μισθού και στις οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές. Ο πρόεδρος της ΝΔ είναι  επίσης αντίθετος στο θέμα αύξησης στις αντικειμενικές αξίες, γιατί κάτι τέτοιο θα πυροδοτούσε μια σειρά από νέα αύξηση χαρατσιών.

Σήμερα, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ο Ευάγγελος Βενιζέλος παραδέχθηκε ότι ασκείται μεγάλη πίεση όχι μόνο εκ των τριών εκπροσώπων των πιστωτών αλλά και των κρατών - μελών της ευρωζώνης.  "Η απόσταση που μπορεί να μας χωρίζει από το αδιέξοδο είναι πάρα πολύ μικρή. Βρισκόμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Διεξάγουμε μια πάρα πολύ λεπτή και σκληρή διαπραγμάτευση", είπε χαρακτηριστικά. Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο έχουν ουσιαστικά συμφωνήσει στον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, στις ιδιωτικοποιήσεις και άλλα, ενώ παραμένουν ανοιχτά οι εργασιακές σχέσεις και οι αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα μαζί με τα δημοσιονομικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να είμαστε εντός στόχων του προϋπολογισμού

Στο μεταξύ οι παράλογες απαιτήσεις της Τρόικα έχουν αλλάξει άρδην το κλίμα εντός κι εκτός κυβέρνησης. Ακόμη και αυτοί που πίστευαν ότι πρέπει να μπει μια υπογραφή και να τελειώνουμε, ήδη έχουν αρχίσει να εξεγείρονται. Υπουργοί στυλώνουν τα πόδια και στέλνουν το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι δεν πάει άλλο με τις απαιτήσεις της τρόικας.

Από το υπουργείο Άμυνας λένε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μειωθεί ο στρατός και να πληγεί κι άλλο το αξιόμαχό του. Η Τρόϊκα απαιτεί περικοπές στο στρατό, να μην προσλαμβάνονται άλλοι και να απολυθούν και πολλοί από αυτούς που εργάζονται. Κι αυτό όταν ήδη έχει πληγεί το αξιόμαχο από τις μειώσεις των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λένε ότι είναι αδύνατο να μειωθούν οι αστυνομικοί, δεν υπάρχει λίπος να καεί και ότι θα υπάρξει πρόβλημα στους δρόμους.

Στο χώρο της Υγείας ζητούν να φύγουν γιατροί και νοσηλευτές όταν το ΕΣΥ είναι ήδη διαλυμένο και ο νέος φορέας, ο ΕΟΠΥΥ κλείνει ραντεβού σε καρδιοπαθείς μετά από… 3 μήνες. Για να μην πούμε για την εξυπηρέτηση του κόσμου στα νοσοκομεία

Όσο για το υπουργείο Παιδείας, ήδη το σύστημα έχει φρακάρει και οι μηδενικές προσλήψεις έχουν διαλύσει τα σχολεία. Απαιτούν απολύσεις στην παιδεία, όταν ήδη τα κενά είναι τεράστια, παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες σε τριαντάδες ενώ και οι ίδιοι οι εκπαιδευτικοί έχουν βρεθεί σε απελπισία μετά τις δραματικές περικοπές που έχουν υποστεί.

Γι’ αυτό λέμε ότι αν και δεν είμαστε προφήτες, «μυρίζει» διάλυση της κυβέρνησης και ραγδαίες εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Όλα αυτά που γίνονται προδιαγράφουν το τέλος της μεταβατικής …συγκυβέρνησης Παπαδήμου.

Αλλά ακόμη κι αν υπάρξει αύριο κάποιου είδους συμφωνία, το νέο Μνημόνιο δύσκολα θα περάσει και θα υλοποιηθεί. Ο κόσμος είναι υποψιασμένος και δεν μασάει πλέον κουτόχορτο. Θα επικρατήσει τόσο μεγάλη ένταση και θα δικαιωθούν όλοι όσοι λένε ότι έρχονται μεγάλες κοινωνικές εκρήξεις.

Αν τελικά κάποιος καθίσει κάποιος και σκεφτεί τους όρους που έχουν μπει στο τραπέζι προκειμένου να δοθεί το νέο δάνειο θα τρελαθεί. Όπως επίσης κι αν κάτσει και σταχυολογήσει τις τελευταίες δηλώσεις ξένων αξιωματούχων όπως ο Σόιμπλε που είπε ότι οι Ευρωπαίοι και κυρίως οι Γερμανοί έχουν δώσει πολλά στην Ελλάδα. Λες και τα χρήματα αυτά δεν τα έχουν δώσει με ληστρικό επιτόκιο πάνω από 5% όταν αυτοί δανείζονται από τις αγορές με… 0%.

Καταλήγουμε λοιπόν στο συμπέρασμα (όπως γράφαμε σε πρόσφατη ανάρτηση) ότι θέλουν μια Ελλάδα διαλυμένη, χωρίς παιδεία και υγεία, χωρίς άμυνα για τον εξωτερικό εχθρό και χωρίς αστυνομία για τον εσωτερικό εχθρό, το καθημερινό έγκλημα.

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Γιωργος avatar
  Γιωργος 04/02/2012 13:31:55

  Ας μπει επι τελους ενα τελος σ αυτον τον εφιαλτη. Πολυ συντομα η οργη μας θα ξεχυθει στους δρομους κατα δικαιων και αδικων.

 2. Fanis avatar
  Fanis 04/02/2012 14:06:56

  Ιδου ! Κατι που θα πεισει τα εκατομμυρια των ψηφοφορων..
  Ο κ.Σαμαρας αυριο ΔΕΝ ΠΑΕΙ σε ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ.

  Δεν εχω ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ με τον "δοτο" ,δηλωνει και το πραγμα ληγει..

  Ο "δοτος" τα μαζευει και φευγει ,προκηρυσσονται εκλογες και απο κει και περα ,αποφασιζουμε εμεις, για τα του οικου μας..

  Οξω ρε ξερακιανε Ολλανδε "της τροικα,ΔΝΤ ( και αλλες τετοιες προοδευτικες δυναμεις ) ..τσακιστειτε απο δω ..

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 04/02/2012 14:37:45

  ΟΛΑ τα καθεστωτικά μέσα, ακόμα και το (στα λόγια) "εναλλακτικό" tvxs του Κούλογλου, προεξοφλούν υποχώρηση του Σαμαρά, για τον οποίο θεωρούν "εξαιρετικά δύσκολο" να μη συναινέσει στις απαιτήσεις των τροϊκανών και να "αρνηθεί τη συμφωνία". Ακόμα και διατεθιμένο (κατόπιν πιέσεων) να... υπογράψει κιόλας, τον φέρουν!

  Να μην πούμε για τις άλλες απίστευτες αστειότητες των πρωταγωνιστών θεάτρου σκιών που υποδύονται τους άλλους δύο πολιτικούς αρχηγούς: μέχρι και... αύξηση μιας εργάσιμης ώρας (!), απλήρωτης εννοείται, προτείνει ο "λαγός" Καρατζαφύρερ για να μη μειωθούν οι μισθοί, την ώρα που ο Τζέφρυ ψελλίζει για "ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ (!) επίπεδο κοινωνικής προστασίας".

  Είναι σαφές ότι αυτές τις 24 ώρες, τα μνημονιακά σαπροκάναλα και οι φυλλάδες των νταβατζήδων θα τα δώσουν όλα για να ασκήσουν ασφυκτικές πιέσεις στο Σαμαρά προκειμένου να υποκύψει στους ευρωναζί. Ο Σαμαράς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΟΥ και να εμπιστευθεί τον δοκιμαζόμενο λαό, που αν περάσει έστω και ένα από τα νέα μέτρα θα οδηγηθεί στην απόλυτη εξαθλίωση. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΛΥΤΡΩΤΙΚΟΥ "ΟΧΙ" ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΥΣΣΩΜΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ.

  • Fanis avatar
   Fanis @ Αυριανιστής 04/02/2012 14:44:14

   Αυριανιστής
   ==
   Ακόμα και διατεθ(ε)ιμένο (κατόπιν πιέσεων) να… υπογράψει κιόλας, τον φέρουν!

   Εσυ φιλε ,τι πιστευεις οτι θα γινει?
   Πες μας.Πληζ

   • factorx avatar
    factorx @ Fanis 04/02/2012 14:52:22

    Με συγχωρείς τώρα, τι γράφουν τα παπαδήμια ΜΜΕ μας λες;

    • LAL avatar
     LAL @ factorx 04/02/2012 15:19:44

     Factor, το θέμα δεν είναι το αν μια πληροφορία διακινείται από παπαδήμεια ΜΜΕ, αλλά αν ευσταθεί. Πολύ φοβάμαι ότι ευσταθεί (προσωπική εκτίμηση είναι, δεν έχω κάποια πληροφόρηση). Θα πει ότι "ναι είναι δύσκολα, αλλά μετά τί θα γίνει αν πτωχεύσουμε; Κόλαση, οπότε πάρε νά'χεις".

  • LAL avatar
   LAL @ Αυριανιστής 04/02/2012 15:16:02

   Είναι όμως αστιότητες, ή οντως ο Σαμαράς βολεύεται από αυτήν την κατάσταση; Ο χρόνος θα δείξει. Κυριακή κοντή γιορτή.

 4. Nik Ar avatar
  Nik Ar 04/02/2012 14:55:12

  Εγώ να πω; Φαντάζομαι ότι θα γίνει μια μίνι κολοτούμπα... Το αγγλικό δίκαιο έκδοσης δεν θα είναι "τόσο κακό" (αφού θα έχουμε ελληνικό εκτέλεσης...), οι επικουρικές "εντάξει, δεν θα κόψουμε 30%, να κόψουμε 15%" (λες και μας περισσεύουν).."Ε, να κοπεί ο 14ος μωρέ και λίγο από τον 13ο".. (αλλά εντάξει δεν υποχωρήσαμε κιόλας, σώσαμε κάτι)...

  Όπως και οι εκλογές φτάσανε να μην γίνουν τον Φεβρουάριο..όπως, όπως.. Και όλα αυτά στο όνομα της "σωτηρίας" της Ελλάδας...

  Μακάρι να βγω ψεύτης.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ Nik Ar 04/02/2012 22:39:18

   θα διαψευστείς

  • Μπούφος avatar
   Μπούφος @ Nik Ar 04/02/2012 23:13:51

   Μακάρι φίλε μου να βγεις ψεύτης. Κανείς δεν αντέχει πια. Και αυτή η κοινωνική έκρηξη που φοβούνται δεν είναι μακριά. Πόσα αδέλφια μας -πρώην νοικοκυραίοι - κοιμούνται στο δρόμο; Ντρέπομαι και για λογαριασμό τους που δεν έχω βγει στους δρόμους ακόμη.

 5. Τασσος avatar
  Τασσος 04/02/2012 15:03:19

  Όταν μπήκαν οι Γερμανοί στην Αθήνα, η γιαγιά του κ Σαμαρά, η Πηνελόπη Δέλτα προτίμησε να γευτεί δηλητήριο παρά να γευτεί την κατοχή της χώρας της. Με αυτό τον τρόπο δεν έσκυψε το κεφάλι και δεν αναγκάστηκε να υπακούσει σε κανένα κατακτητή ή ντόπιο υπηρέτη του. Αποτελεί προσβολή στη μνήμη της η εικόνα του εγγονού της στο ίδιο τραπέζι με αυτούς που με τυμπανοκρουσίες εκχωρούν την πατρίδα τους. Σήμερα μας έρχονται ίδιες ιστορικές μνήμες. Το ΟΧΙ αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα. Δεν θα εκπορνεύσουμε τα ιδεώδη μας, τις αξίες μας και τις ζωές μας, στους πολιτισμικά -όπως αποδεικνύεται- ημιάγριους λαούς της Κεντρικής Ευρώπης, για τα Ευρώ τους. Γνωρίζουμε, πολύ καλά, πως θα υπάρξουν τεράστιες δυσκολίες. Θα τις αντιμετωπίσουμε με το ΘΑΡΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΣΚΥΨΕ. Κ. Σαμαρά, εμείς οι Έλληνες προτιμούμε το "δηλητήριο" της χρεοκωπίας, από αυτό της προδοσίας και της υποταγής. Τουλάχιστον το πρώτο θα το μοιραζόμαστε με την γιαγιά σας και τους Πατέρες μας.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Τασσος 04/02/2012 16:04:26

   Μαζί σας Έλληνες κι εγώ για τη λευτεριά μας!

  • jamie avatar
   jamie @ Τασσος 05/02/2012 00:47:09

   μπραβο.
   καλα εκανες και το θυμισες.
   αλλα φοβαμαι οτι θα το ξεχασει εκεινος που δεν πρεπει...

 6. ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! avatar
  ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 04/02/2012 15:07:44

  Eλπίζω ό Α.Σ.,νά πραγματοποιήση τήν ευχήν/ελπίδα μου καί νά δώση έστω καί σήμερα/αύριο,ένα τέλος στόν ##πράσινο εφιάλτη##, πού ζώ επί 2,5 χρόνια!!!!

  Καλή επιτυχία Α.Σ. καί ό.......Λαός Μαζί Σου!!!!!!!!

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ ex-lamogios zivagos laliotius gapomalakius pasokus-pasokus!! 04/02/2012 16:37:48

   +1000 για την ευχή αλλά και για το nic name!

 7. μχ avatar
  μχ 04/02/2012 15:25:42

  έρχεται στάση πληρωμών μέχρι το καλοκαίρι ?

 8. Y. avatar
  Y. 04/02/2012 15:33:13

  Η χθεσινή απειλή δια της διαρροής για μη συμφωνία αρχηγών και παραίτησης του, επαναλείφθηκε επίσημα σήμερα με πρωτοσέλιδο στο Έθνος, επίσημο όργανο της διαπλοκής (..όπως η Πράβδα κάποτε, επίσημο όργανο του Πολίτμπιρο)

  • μχ avatar
   μχ @ Y. 04/02/2012 16:06:08

   η μεγαλύτερη βιομηχανία της εποχής μας είναι αυτή της διαμόρφωσης και ελέγχου συνειδήσεων

 9. Μεσσήνιος avatar
  Μεσσήνιος 04/02/2012 16:17:09

  Διαβάζω τα σχόλια και τρομάζω. Αντί να κτυπήσετε την κλεπτοκρατία και την κομματικοκρατία που μας οδήγησε μέχρι εδώ και που είναι ριζωμένη στο χαρακτήρα του μέσου Έλληνα, τα βάζετε με τους δανειστές. Να μην τρέχανε οι Έλληνες να ζητάνε δανεικά για να ζούν ανώτερα απ' ότι δύνανται.
  Αν δεν υπάρξει ειλικρίνεια και μία άλλη πολιτική αντιδημαγωγική, ώστε να κερδηθεί η εμπιστοσύνη του λαού και η ανοχή του, όποιος ανέβει με τις ίδιες μεθόδους θα πέσει σε 2.5 μήνες.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Μεσσήνιος 04/02/2012 16:57:29

   Ναι, ειλικρίνεια. Ναι, άλλη πολιτική, αντιδημαγωγική. Συμφωνώ απολύτως.

   ΑΦΟΥ όμως ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ αποκρουστεί η σαφής επίθεση των ευρωναζί που έχει στόχο την εξαθλίωσή μας. ΠΡΩΤΑ θα φτιάξουμε τις άμυνές μας, ΜΑΚΡΙΑ από δαύτους, και ταυτόχρονα θα ξεκινήσουμε από υγιείς βάσεις.

 10. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 04/02/2012 16:21:06

  Εγώ θα σταθώ στην τελευταία παράγραφο του άρθρου.
  Τι θα πει να τηρεί σκληρή στάση απέναντι στην τρόικα κι όχι στο εσωτερικό;!

  Να τον καλέσουν να παραιτηθεί! Υποτίθεται ότι τον έβαλαν για να διαπραγματευτεί! Εφόσον δεν το κάνει δε μας κάνει!!!!

  Αντώνη Σαμαρά ζήτησε να διαλυθεί η Βουλή τώρα και να προκυρηχθούν εκλογές.

  Εχω βαρεθεί να διαβάζω λιβέλους στα γερμανικά μέσα! Ας τους τσούξει κι αυτούς ο ....... τους!

 11. Silence t. avatar
  Silence t. 04/02/2012 17:03:09

  Το μόνο που πρέπει να κάνει ο Σαμαράς είναι να διαβάσει στα blog , τις απόψεις των απλών ανθρώπων , που βράζουν (επιτέλους) εναντίον κάθε λογής απειλής , εναντίον της Τρόικας , εναντίον του Παπαδήμου .
  Αν δεν κ@λώσει και την κάνει από την κυβέρνηση - παρωδία , ζητώντας εκλογές άμεσα , θα πάρει 60% !
  Το μόνο που χρειάζεται είναι ξεκάθαρος και ειλικρινής λόγος , αντιμνημονιακός εννοείτε και προτάσεις για ένα δύσκολο , αλλά ελπιδοφόρο αύριο .
  Φαντάζομαι ότι τα ''κονέ'' που κάνει τελευταία εκεί αποσκοπούν

 12. snowman avatar
  snowman 04/02/2012 17:43:19

  Μνήμες παλιές, το dna που λένε, μας καλούν να ελευθερώσουμε την χώρα.

 13. βαιος avatar
  βαιος 04/02/2012 19:11:15

  και ο Σαμαράς να υπογράψει , δεν υπογράφει η αθάνατη ελληνική ψυχή . Αργά η γρήγορα το Έθνος θα βρεί τον ηγέτη που του αξίζει !!

 14. manos avatar
  manos 04/02/2012 19:16:58

  Ωραία τα είπες Τάσσο.
  Δυό χρόνια τώρα, μόνο ψευτοδιλήματα ξέρουν να θέτουν.
  Ας πει επιτέλους ο Σαμαράς το Αι σιχτήρ.

 15. alex avatar
  alex 04/02/2012 19:27:44

  για τον σημερινο πρωθυπουργο..
  δεν μπορει να διαπραγματευτει καποιος κατι που δεν πιστευει..
  ενας ανθρωπος που γαλουχηθηκε και υπηρετησε το 'συστημα' που σημερα επιτιθεται στην χωρα, δεν μπορει να εχει την θεληση-διαθεση να αντιπατατεθει στα δικα του επιχειρηματα που μεχρι χθες πρεσβευε και σημερα ακουει απο την απεναντι πλευρα, για τους εργαζομενους και την κοινωνια..

 16. Κ avatar
  Κ 04/02/2012 19:55:35

  ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ? Η ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ.

 17. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/02/2012 19:57:08

  Έλεος!!!! Δεν αντέχει η κοινωνία άλλον ένα γύρο διαπραγματεύσεων που μαθηματικά σίγουρο είναι ότι θα καταλλήξει σε αποτυχία.
  Η κυβέρνηση αυτή έφτασε στο τέλος του δρόμου της και ο Α.Σ πρέπει να κάνει προς τα πίσω για να φύγει από το αδιέξοδο και να βρει το δικό του νέο δρόμο. Ο παλιός δρόμος μετά το τέλος του έχει γκρεμό.
  ΕΚΛΟΓΕΣ "EXPRESS" και αυτοδύναμη κυβέρνηση Σαμαρά θέλουμε.

 18. Σ.Ε avatar
  Σ.Ε 04/02/2012 20:16:10

  Οι άνθρωποι ζουν στον κόσμο τους.
  Μόλις άκουσα την δήλωση του Λοβέρδου,ότι 2 χρόνια η Κ.Ο τους σήκωσε μόνη της τα βάρη & τώρα πρέπει να βάλουν πλάτη & οι άλλοι.
  Ζητά από τους άλλους, & του Α.Σ συμπεριλαμβανομένου, να υποστηρίξουν την πολιτική τους,δηλ. την πολιτική που μας έφερε στην εξαθλίωση.

  • Νοήμων avatar
   Νοήμων @ Σ.Ε 04/02/2012 20:31:29

   και μετα αυτοί θα το παίζουν σωτήρες , πατριώτες και ότι άλλο τους καπνίσει με την αβάντα των ΜΜΕ, ενώ ο Σαμαρας θα παραδωθεί στη χλεύη ως ο κωλοτούμπας και γιαλατζί αντιμνημονιακός. Ο δε ΓΑΠ θα επαίρεται ότι τον εγλώβισε στο σύστημα και τον ''ξεδόντιασε''.

 19. Νοήμων avatar
  Νοήμων 04/02/2012 20:39:04

  Μιχελάκης: "Ανοιχτό το ενδεχόμενο κομματικής πειθαρχίας για την ψήφιση του προγράμματος που θα συμφωνηθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς" Αλήθεια τι ''παίρνει'';
  Ζήλεψε μήπως τη δόξα του Πεταλωτή και του Μόσιαλου;
  Ποιός τον ψήφισε και του έδωσε το δικαίωμα να λέει τέτοιες πα..ριες;

 20. ΜΠ avatar
  ΜΠ 04/02/2012 20:45:04

  @Νοήμων: διάβασα καλά; Κατάλαβα καλά;;
  Σκέψου να μας βγουν αντιμνημονιακοί οι Αρούληδες !!!!!!!

 21. ektoras avatar
  ektoras 04/02/2012 21:31:26

  Τηλεγραφικα και χωρις πολλα λόγια:
  -Εκλογες μεσα σε 15 ημερες (και ας ειναι παραβαση του Συνταγματος που εχει ηδη γινει λαστιχο)
  -Συγκροτηση νεα κυβερνησης λαϊκης αποδοχης με πρωθυπουργο Σαμαρα
  -Διακρατικη διαπραγματευση και συναψη δανειου απο οποιοδηποτε μπορει να δωσει χρηματα (Η Ρωσια επιθυμει Ναυτικη βαση στην ανατολικη Μεσογειο ας παραχωρηθει τετοια διευκολυνση με ανταλαγμα ενα δάνειο) που θα καλυψουν τις αναγκες της χωρας για 1 η 2 ετη
  -Καταρτηση ενος αξιοπιστου οικονομικου προγραμματος με εφικτους στοχους δημοσιονομικης προσαρμογης και εξυγειανσης με χρονικο οριζοντα αναλογο του δανειου, που θα περιλαμβανει κλεισιμο οργανισμων, μειωσεις ασκοπων δαπανων ακομα και απολυσεις στο δημοσιο εκει που χρειαζεται (γιατι χρειαζεται και το ξερουμε ολοι...) που ομως θα εχει στόχο την αναπτυξη και την βιωσιμοτητα της χωρας με συρικνωση των δημοσιων σπαταλών και σταθεροποιηση του κοινωνικου-εργασιακου-επενδυτικου πλαισιου
  -Αμεση κυρηξη ΑΟΖ και παραχωρηση αδειων για εκμεταλλευση οικοπέδων στην Ανατολικη Μεσογγειο στην Noble και την Gazprom και προκυρηξη διαγωνισμου για παραχωρηση αδειων σε αλλες εταιριες
  -Συμμετοχη τοσο σε αυτη τη προκυρηξη όσο και σε καθε νεα προμηθεια του Ελληνικου κρατους (βλ. Νεο Μαχητικο Αεροπλανο, δικτυα, κλπ) μονο σε κρατη που εμπρακτως θα στηριζουν την οικονομικη και πολιτiκη βιοσιμοτητα του κρατους
  Ιδεες υπαρχουν, αλλα πρεπει να επιτελους να λειτουργησουμε σε αλλο επιπεδο απο το εκεινο των αγορων δεν κερδιζεις τον εχθρο αμα παιζεις με τα δικα του οπλα και στο δικο του πεδιο...

 22. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 04/02/2012 21:54:11

  Με δραματικούς τόνους ο Έλληνας εκπρόσωπος της Τρόικας Βαγγέλης Βενιζέλος για λογαριασμό της Τρόικας μας λέει και μας ξανα λέει ότι δέχεται μεγάλες πιέσεις απ'τους ομολόγους του της Ευρώπης και πρέπει οπωσδήποτε Αύριο οι πολιτικοί αρχηγοί να καταλήξουν στην διαπραγμάτευση.

  Αυτά τονίζει με ακρίβεια ο Εκπρόσωπος της Τρόικας Βαγγέλης Βενιζέλος .

  Και τώρα θα σας κάνω μια πρόβλεψη.Ότι αύριο ο Αντώνης Σαμαράς που είναι ο φυσικός πολιτικός ηγέτης της Ελλάδας και του λαού της, ΕΑΝ η Τρόικα και οι εγχώριοι υπερασπιστές της τύπου Βενιζέλος δεν δεχτούν τις προτάσεις του(13ος-14ος και επικουρικές),τότε θα αντιληφθεί ο Βενιζέλος οτι οι Έλληνες πατριώτες διαπραγματεύονται μέχρι που να πετύχουν τους στόχους τους για λογαριασμό του λαού τους και η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί και την νέα εβδομάδα και δεν θα τελειώσει αύριο όπως νομίζει ο Βενιζέλος.

  Ο ελληνικός λαός στηρίζει πολλά στον Αντώνη Σαμαρά και εκείνος δεν θα τον διαψεύσει ποτέ .Ξέρει να διαπραγματεύεται για τον λαό του και οχι για τα ξένα συμφέροντα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.