#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
29/11/2007 23:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε στενό οικογενειακό κύκλο


Ο πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης της Ν.Δ. Τυμπακίου, καθώς και άλλοι δύο γνωστοί νεοδημοκράτες της περιοχής, προσήχθησαν στην Αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιούνται στην Κρήτη για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, μετά το αιματηρό επεισόδιο στα Ζωνιανά. Ο ένας εκ των δύο τελευταίων μάλιστα, φέρεται να είναι γνωστός «τραμπούκος» με δράση στη «νύκτα». Άπαντες λέγεται στα κανάλια και γράφεται στις εφημερίδες ότι ήταν «προστατευόμενοι» του πολιτικού της ΝΔ στο Ηράκλειο, κ. Γιώργου Δεικτάκη, ο οποίος φέρεται να διατηρεί στενές πολιτικές σχέσεις με την οικογένεια Κεφαλογιάννη. Αυτές τις σχέσεις φαίνεται λοιπόν ότι εννοούσε ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κ. Σχοινάς, όταν άφηνε σοβαρές αιχμές δημοσίως για τα Ζωνιανά, μιλώντας για «πολιτική κάλυψη» των ..φυτειών και των άλλων προϊόντων του τόπου. Τότε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης είχε αναγκαστεί να απαντήσει, εξαπολύοντας με τη σειρά του βέλη εναντίον του κ. Σχοινά, ο οποίος έχασε στις τελευταίες εκλογές από την κόρη του πρώτου Όλγα, πάνω στο νήμα και τώρα την κατηγορεί για «νοθεία». Για να διασωθεί εκλογικά ο κ. Σχοινάς είχε καταφύγει στην στήριξη της οικογένειας Μητσοτάκη, παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλο των Κεφαλογιάννηδων. Οπότε αντιλαμβάνεσθε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στο πολιτικό background των Ζωνιανών. Η πολιτική αντιδικία για την ευθύνη της …πολιτικής κάλυψης των παρανόμων επιβεβαιώνεται και από τα ποσοστά που πήραν η κα Κεφαλογιάννη και ο κ. Σχοινάς στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου: Στο 197ο και 198ο εκλογικό τμήμα Ζωνιανών, επί συνόλω 812 έγκυρων σταυρωμένων ψηφοδελτίων (υπήρχαν και 28 ασταύρωτα) οι υποψήφιοι της ΝΔ, Κεφαλογιάννη Όλγα και Σχοινάς Κ. έλαβαν 220 και 268 σταυρούς αντίστοιχα, δηλαδή το 60% των σταυρωμένων ψηφοδελτίων όλων των κομμάτων. 

Τελικά, η «υπόθεση Ζωνιανά» αποδεικνύεται μια στενή οικογενειακή υπόθεση. Η προσαγωγή των τριών «υπόπτων» έρχεται να ενισχύει την υποψία (ουσιαστικά πρόκειται περί βεβαιότητας) για την εμπλοκής και πολιτικών κύκλων στην προστασία του υποκόσμου της Κρήτης. Μετά από όλα αυτά, άραγε ο πρωθυπουργός και η συντεταγμένη Πολιτεία, θα βάλουν ένα τέλος στην κυριαρχία κάποιων «καπετανάτων»; ‘Η απλώς, όλα αυτά συμβαίνουν για να πάρει τη θέση των σημερινών διεφθαρμένων, μια «νέα γενιά» τοπικών νονών και να αλλάξουν χέρια τα τεράστια έσοδα από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων; Γιατί όπως εξηγήσαμε εδώ η υπόθεση Ζωνιανά είναι και σοβαρότερη και πολύ μεγαλύτερη από όσα δείχνουν. Διαβάστε επίσης εδώ ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ μας για τα Ζωνιανά.ΣΧΟΛΙΑ

 1. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 29/11/2007 23:49:56

  κατ αρχήν είναι τοις πάσι γνωστό ότι οι κομματικοί αντιπρόσωποι ανάλογα με τη γραμμή που παίρνουν από το κόμμα σταυρώνουν τα ασταύρωτα ψηφοδέλτια υπέρ του υποψηφίου που υποδεικνύει το κόμμα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο σε περιοχές με πολυσταυρία.

  Πολιτικές ευθύνες σαφώς και υπάρχουν. Δε θα με παραξενέψει αν ένα μέρος των κερδών πήγαινε σε τσέπες πολιτικών για προστασία. Εντύπωση μου κάνει ο εύστοχος τρόπος που γίνονται οι έρευνες. Κάνουν καλή δουλειά και γρήγορα. Που σημαίνει ότι έχει δοθεί εντολή για ξεσκέπασμα και μετά ανάλογα με τα ευρήματα θα αποφασίσουν τι θα κάνουν. Βλέπουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο και τον θέλουν πίσω.

  Οι δομές των ζωνιανών είναι δομές όλης της ελληνικής επαρχίας. Όταν παρανομούν παρανομούν όλοι. Οι λίγοι εγκληματούν και οι υπόλοιποι τους καλύπτουν. Δυστυχώς αλλού δεν υπάρχει διάθεση για ξέσκισμα και την πληρώνουν οι λίγοι έντιμοι.

 2. anesis avatar
  anesis 30/11/2007 07:46:47

  factorx σε διαβάζω και μου αρέσεις αλλά πήγαινε πίσω όταν ήταν η πράσινη εξουσία και δες πόσους ψήφους έπαιρνε τότε στο χωριό το Πασοκ.
  Είδες χθές στον ΑΝΤ μήπως Χανιώτη βουλευτή που είπε οτι πρωτοστάτησε για την πάταξη της οπλοκατοχής; Φυσικά μην τον-τους πιστεύεις ούτε τους δεξιούς αλλά ούτε τους σοσια-Ληστές βουλευτές, πόλεμος γίνεται μετά απο κάθε νίκη τους στις παρέες, στις πλατείες, στους γάμους.Βίντεο υπάρχουν πολλά που αυτοξεφτιλίζονται.
  Συμφωνώ απόλυτα και με το τελευταίο του Εξάκτινου όταν παρανομεί ένας παρανομούν σχεδόν όλοι. Έχω τύχει σε γάμο και απο τα 800 άτομα τα 400 κρατούσαν όπλο. Έχω τύχει σε βάπτιση και έπαιζαν οι καλεσμένοι επι μια ώρα. Έχω τύχει σε προεκλογική ομιλία και έγινε μέρα η νύχτα απο τα οπλοπολυβόλα.

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 30/11/2007 12:42:23

  "Βλέπουν ότι έχουν χάσει τον έλεγχο και τον θέλουν πίσω". Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η σημείωση του Εξάκτινου. Επαναφέρει όμως το ερώτημα που θέτει στο κομμάτι του ο ΦακτορΧ: "Αραγε όλα αυτά συμβαίνουν για να πάρει τη θέση των σημερινών διεφθαρμένων, μια «νέα γενιά» τοπικών νονών και να αλλάξουν χέρια τα τεράστια έσοδα από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και όπλων;" Διότι το ερώτημα αυτό ακόμη δεν έχει απαντηθεί. Σίγουρα όμως θα γίνει τα επόμενα χρόνια, όταν άλλες κυβερνήσεις, ηγεσίες της ΕΛΑΣ και της Δικαιοσύνης θα βγάλουν τα άπλυτα στη φόρα. Τότε, ίσως, το πρόβλημα δεν θα ονομάζεται "Ζωνιανά", αλλά κάπως αλλοιώς. Διότι είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι οι τεράστιες μπίζνες στην Κρήτη (όχι μόνον στο "καταφύγιο" των Ζωνιανών) με κάθε λογής λαθρεμπόριο -και δουλεμπόριο μεταναστών- θα μείνουν χωρίς αφεντικό. Κλασσική περίπτωση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και αλλαγής φρουράς. Βεβαίως, εάν μπεί και μιά "τάξη", ούτως ώστε να μην εκτίθεται η πολιτική ηγεσία και ο κρατικός μηχανισμός, θα είναι ακόμα βολικότερα. Ετσι δεν φαίνεται ότι γίνεται σήμερα; Και μιάς και εθίγη το ζήτημα της αλλαγής φρουράς, τι γίνεται με τη "νύκτα" στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη; Ποιοί την ελέγχουν στην μετα-ΠΑΣΟΚ εποχή; Καλό το δόλωμα των Ζωνιανών, αλλά Ζωνιανά υπάρχουν παντού (και όχι μόνο στους καταυλισμούς των τσιγγάνων), αλλά και σε κεντρικότατα σημεία της Αθήνας, των νότιων και δυτικών περιοχών της.

 4. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 30/11/2007 21:21:09

  Αγαπητέ Suhoi πολύ φοβάμαι ότι στο κόλπο ήταν μεγάλα ονόματα και τους ρίξανε στη μοιρασιά. Γι αυτό κατέβασαν όλο τον ελεγκτικό μηχανισμό από την Αθήνα για να δουν πόσα τους φάγανε. Μετά θα τους πουν ρίξτε τα θα πάτε μέσα για να μάθετε και μετά αν είμαστε μεγαλόψυχοι θα δούμε πότε θα σας βγάλουμε και στο μεταξύ θα κάνουν άλλοι τις δουλειές.

  Ρε σεις ένα θέλω να ξέρω. Οι νόμιμες και ηθικές επιχειρηματικές δραστηριότητες στη χώρα πόσες είναι σε σχέση με τις ανήθικες και παράνομες?

 5. fantomas avatar
  fantomas 03/12/2007 11:05:03

  >> Εκια ψηλα στα Ζωνιανα
  > >> ανεργοι νεοι ζουνε
  > >> Porche BMW και Μερσεντε
  > >> ομως κυκλοφορουνε
  > >>
  > >> νεα μοντελα ζωκλεφτικων
  > >> με τα φυμε τα τζαμια
  > >> να μη θωρεις τι κουβαλουν
  > >> τα΄νεργα παλληκαρια
  > >>
  > >> αδικα τσι κατηγορειτε σεις
  > >> φιλησυχοι πολιτες
  > >> θενε και συμπαρασταση
  > >> οι ανεργοι οπλιτες
  > >>
  > >> αυτοι φυτευουνε για σας
  > >> φιλησυχοι πολιτες
  > >> και σεις για το ευχαριστω
  > >> πεψατε τσ΄ΕΚΑΜΙΤΕΣ
  > >>
  > >> αντι για επιδοτηση
  > >> ηρθ΄η αστυνομια
  > >> που πρασινιζουν τα βουνα
  > >> για την οικολογια
  > >>
  > >> νομοταγεις να γινουνε
  > >> θελουνε λιγουλακι
  > >> γιαυτο στην πολη ερχονται
  > >> νανοιξουνε μπαρακι
  > >>
  > >> και μεις για συμπαρασταση
  > >> στα΄νεργα παλληκαρια
  > >> τους τακουμπουμε ταχτικα
  > >> στα μπαρια τους τα βραδυα
  > >>
  > >> εχουν γυναικες ομορφες
  > >> ποπισω απο τσι μπαρες
  > >> και μπομπες μα΄σερβιρουνε
  > >> να κανωμε γαργαρες
  > >>
  > >> οσο για την ασφαλεια
  > >> εχουν αυτοι φροντισει
  > >> μαυρο πουκαμισο φορουν
  > >> και το κουμπουρι οπλισει
  > >>
  > >> αντεστε να τσι διωξουμε
  > >> απο το Ρεθυμνακι
  > >> να βγουμε αφοβα και μεις
  > >> στη πολη το βραδακι
  > >>
  > >> οσο για τον προστατη τους
  > >> το ντοκτορα το Γιαννη
  > >> απο την αγαναχτηση
  > >> το χρωμα του το χανει
  > >>
  > >> βγαινει και λεει στην TV
  > >> αδικα τον χτυπουνε
  > >> και εμμεσα προειδοποιει
  > >> οι οπλιτες καρτερουνε
  > >>
  > >> ανοιξανε τα στοματα
  > >> και λενε λενε λενε
  > >> σα φυγουν ομως τα ΕΚΑΜ
  > >> ευχομαι να μην κλαιμε

 6. Suhoi avatar
  Suhoi 03/12/2007 14:48:26

  Κουΐζ: Γιατί -κατά λάθος,όπως είπαν- έκαναν ντου τα ΕΚΑΜ στο σπίτι της κόρης του Σολδάτου; Ο τελευταίος, ως γνωστόν, ήταν διοικητής στο Ηράκλειο και το 1997 του έβαλαν βόμβα στο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί η σύζυγός του.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.