Σε σταυροδρόμι ο Σαμαράς
24/06/2014 06:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε σταυροδρόμι ο Σαμαράς

Ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να συνθέσει ένα πακέτο συμβιβασμού ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και στα όρια που έχουν θέσει οι βουλευτές των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση

Να μην φέρει στα όριά του το πολιτικό σύστημα η τρόικα, θα επιχειρήσει άμεσα ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατανοώντας πλήρως ότι υπάρχουν και αντιστάσεις και φραγμοί σε όσα ζητάνε πολλές φορές οι πιστωτές.

Η Αθήνα δεν λέει όχι στην τήρηση των συμφωνηθέντων και άρα στην προώθηση των προαπαιτούμενων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα επιχειρήσει διορθώσεις, εάν διαπιστωθεί αδιέξοδο με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και προβάλλουν αντιρρήσεις στην ψήφιση ορισμένων διατάξεων, όπως π.χ. για τη «μικρή ΔΕΗ», την αποκρατικοποίηση ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ ή αλλαγές σε εργασιακά και ασφαλιστικό.

Σε αυτό το πλαίσιο ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να συνθέσει ένα πακέτο συμβιβασμού ανάμεσα στις απαιτήσεις της τρόικας και στα όρια που έχουν θέσει οι βουλευτές των δυο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Οι πιστωτές έχουν αρχίσει το παιχνιδάκι των διαρροών σε ελληνικά συστημικά ΜΜΕ, περί δήθεν ελλείμματος αξιοπιστίας του ελληνικού πολιτικού συστήματος στο εξωτερικό. Η έλλειψη εμπιστοσύνης, όπως λένε οι τοποτηρητές των πιστωτών, π.χ. ο Ράιχενμπαχ, αναδεικνύεται όσο περνά ο καιρός στο σημαντικότερο πρόβλημα των σχέσεων κυβέρνησης και τρόικα.

Οι δανειστές εμφανίζονται να διαρρέουν πάλι ότι εξαντλούνται τα όρια της υπομονής τους με την κυβέρνηση Σαμαρά και η δυσπιστία τους μεγαλώνει, αποδυναμώνοντας άδικα, αλλά με σχέδιο το δικομματικό συνασπισμό.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει αντιληφθεί ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες έχουν ελλιπή ενημέρωση για όσα γίνονται στην Ελλάδα και ετοιμάζεται για ένα κύκλο τηλεφωνικών, στην παρούσα φάση, επικοινωνιών για να εξηγήσει για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί σε διάφορα μέτωπα.

Η επόμενη φάση θα είναι οι επαφές που θα έχει με τους ισχυρούς, αλλά και με τους πιο σκληρούς πρωθυπουργούς στην ΕΕ προκειμένου να τους εξηγήσει τι διακυβεύεται την επόμενη περίοδο, όπου θα ξεκινήσει η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους.

Το πιο αισιόδοξο σενάριο του Μεγάρου Μαξίμου προβλέπει ότι οι διαπραγματεύσεις θα λήξουν ομαλά. Αν συμβεί αυτό, τότε και ειδικά εάν υπάρξει μια θετική λύση μην αποκλείετε τις εκλογές εντός του φθινοπώρου.

Το πιο ζοφερό σενάριο είναι να αποδειχτούν τόσο βαριές οι απαιτήσεις των ξένων ώστε να μην μπορεί να τις δεχτεί ο Πρωθυπουργός. Στην περίπτωση αυτή, θεωρείται σίγουρο, ότι θα επωμιστεί ο ίδιος το βάρος της άρνησης να υποχωρήσει σε εξωφρενικές και προσβλητικές για τον ελληνικό λαό απαιτήσεις, ενώ παράλληλα θα ασκήσει την προσωπική του επιρροή στο εξωτερικό ως ένα μέσο ύστατης πίεσης στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Όπως και να έχει όμως, η χώρα ενδέχεται να μπει σε μια οδυνηρή περιπέτεια, με πολιτικές αναταράξεις, εκλογές και την αναζήτηση λύσεων…

ΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 24/06/2014 07:31:38

  Δεν υπάρχουν "απαιτήσεις" της τρόικα.Υπάρχουν υπογεγραμμένες συμφωνίες που ως συνήθως η ελληνική πλευρά τις υπογράφει για να προσπαθήσει να τις αθετήσει μετά.Και μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό και σε καμμιά άλλη χώρα που έχει υπογράψει μνημόνιο,ούτε στην Κύπρο.

  • Διαπορών πολίτης avatar
   Διαπορών πολίτης @ ψυχραιμια 24/06/2014 07:59:17

   Οι οποίες, όμως, συμφωνίες έχουν επιβληθεί στην χώρα, υπό τις γνωστές συνθήκες οικονομικών και άλλων εκβιασμών και δεν αποτελούν προϊόν ελεύθερης βούλησης της εκλεγμένης και πολιτικά υπεύθυνης Ελληνικής Κυβέρνησης. Πέραν τούτου, ωστόσο, το άρθρο εμφανίζει τον κ. Πρωθυπουργό σε έναν ρόλο μεσάζοντα μεταξύ των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των συγκυβερνώντων Κομμάτων και των Δανειστών. Είναι έτσι; Επιτρέπεται να είναι έτσι; Δεν θα έπρεπε να γνωρίζουμε την σαφή άποψη του Προέδρου της Ελληνικής Κυβέρνησης για το δέον γενέσθαι;

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Διαπορών πολίτης 24/06/2014 12:11:04

    Παραπάνω από τις μισές μνημονιακές υποχρεώσεις τις εισηγούνται οι ελληνικές κυβερνήσεις γιατί δεν τολμούν να πουν ανοιχτά στο λαό ότι είναι απαραίτητες και τις βάζουν μέσα για να έχουν μετά το άλλοθι ότι "αναγκάζονται". Ο μόνος που το έχει παραδεχθεί αυτό - ίσως και γιαυτό τον έδιωξαν είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Οι τροικανοί βασικά ασχολούνται με τα λεφτά - φόροι,δάνεια,δαπάνες.Το τι χρώμα θα έχουν τα ταξί που μπαίνει ως "μνημονιακή υποχρέωση" ή πόσες μέρες είναι φρέσκο το γάλα (έπος Χατζηδάκη) είναι ελληνική εφεύρεση. Αλλά φυσικά άπαξ και υπογραφεί οι ξένοι υπουργοί που δεν ασχολούνται με λεπτομέρειες απαιτούν να εφαρμοσθεί οπότε αρχίζει το θέατρο του παραλόγου στο εσωτερικό.

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ψυχραιμια 24/06/2014 09:07:30

   Εσύ αδελφέ με ποιούς είσαι,με εμάς που δε μπορούμε να βγάλουμε το πρόγραμμα κι ας υπογράψαμε,ή με τους δανειστές που θέλουν να εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα,βγαίνουν δε βγαίνουν; Για σένα δεν υπάρχει το ενδεχόμενο να συζητηθούν και να τροποποιηθούν κατόπιν συμφωνίας,κάποια προαπαιτούμενα;

   • my way avatar
    my way @ Κυθήριος 24/06/2014 09:12:43

    Πού τη θυμήθηκες την "επαναδιαπραγμάτευση";

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ my way 24/06/2014 11:10:39

     Eπαναδιαπραγμάτευση θα ήταν αν είχαμε έστω κάποια θέση ισχυρή.Εδώ αρχίζουν και χάνουν (για πολλοστή φορά) την εμπιστοσύνη τους οι δανειστές,άρα με το πιστόλι στον κρόταφο είμαστε πάλι,κι αυτά για δύο δίς,φαντάσου για ολόκληρο το χρέος...

     • my way avatar
      my way @ Κυθήριος 24/06/2014 11:13:50

      Άρα, τι; Καρότο;

     • Κυθήριος avatar
      Κυθήριος @ my way 24/06/2014 12:23:57

      Ούτε μαστίγιο. Απλά επιμονή.

   • N. avatar
    N. @ Κυθήριος 24/06/2014 11:32:11

    Ρωτάτε και εσείς αγαπητέ τον Μπάμπη του Antinews με ποιον είναι.Ασχοληθήτε με κανένα σοβαρό άτομο καλύτερα

   • George N avatar
    George N @ Κυθήριος 24/06/2014 12:08:38

    Μα τι πιθανότητα έχει να δεχθούν ότι τελικά χρειαζόμαστε περισσότερα από όσα βγάζουμε? Η μόνη διαπραγμάτευση που έχει νόημα είναι στη λογική των ισοδυνάμων. Είχαμε π.χ. πει ότι το δημόσιο θέλει το 50% του ΑΕΠ της χώρας και βάλαμε αντίστοιχα φόρους & εισφορές στο 50% για να μην έχουμε πρωτογενή ελλείμματα. Δεν βγαίνει και ζητάμε και τα δύο να πάνε στο 45% ή στο 55%. (ανάλογα με το τι δεν βγαίνει, οι πολίτες ή το κράτος) Το να πάμε τις δαπάνες στο 55% , να βάλουμε φόρους & εισφορές στο 45% και εσείς να βάζετε την διαφορά....δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ George N 24/06/2014 12:28:36

     Λέω για τα προαπαιτούμενα φίλε George. Διότι εγώ βλέπω το μαρτύριο της σταγόνας να συνεχίζεται ανελλιπώς από το 2011 και σήμερα,και έχουμε υποτίθεται μπροστά μας ολόκληρο ωκεανό να αντιμετωπίσουμε,το χρέος,με τί προοπτική;

     • George N avatar
      George N @ Κυθήριος 24/06/2014 14:39:40

      Εμείς το κάνουμε μαρτύριο το να πουλήσουμε την μικρή ΔΕΗ ή να φέρουμε κώδικα δεοντολογίας για τους υπουργούς. Έχουμε χρεοκοπήσει, έχουμε 1,5 εκ ανέργους και κοντεύουμε να κάνουμε Ανατολικό ζήτημα το αν θα ανοίγουν τα μαγαζιά τις Κυριακές ή το πως θα βγαίνουν οι άδειες στις λαικές. Δεν χρειάζεται να γίνουμε στα αλήθεια σοβαροί, ας δείχνουμε τουλάχιστον πριν τους μιλήσουμε για το χρέος. Και αυτοί να ξεγελασθούν θέλουν αλλά δεν τους αφήνουμε! Ολο στο θέατρο σκιών το ρίχνουμε...

  • Δαρβινος avatar
   Δαρβινος @ ψυχραιμια 24/06/2014 10:21:07

   Ξερεις φιλε μου, οι "απαιτησεις" και ολα τα τοιαυτα αποτελουν εκβιαστικες κινησεις των δανειστων (στις οποιες δυστυχως εχει υποκυψει το ξενοδουλο πολιτικο προσωπικο με τις υπογραφες του) και δεν εντασσονται στα πλαισια "συμφωνιων μεταξυ κυριων", αλλα στα πλαισια ενος μεταμοντερνου πολεμου εισβολης των τραπεζιτων σε μια ξενη χωρα που θελουν να την μετατρεψουν σε αποικια. Στον πολεμο λοιπον, εαν καταφερεις -οχι λογω ηρωϊσμου, αλλα εστω μεσω κομπινων και μικροπολιτικων σκοπιμοτητων- να μην τηρησεις ολες τις απαιτησεις του εχθρου ωφελεις την πατριδα σου τελικα. Το προβλημα βεβαια ειναι οτι ορισμενοι εχουν παρασυρθει απο τις αποστειρωμενες ορολογιες των εμμισθων οικονομολογων του νεοφιλελευθερισμου και δεν αντιμετωπιζουν τη χωρα με τους ορους ενος κυριαρχου λαου, αλλα ως επιχειρηση που πτωχευσε. Ετσι, δεν εχουν συνειδητοποιησει ακομα οτι προκειται για πολεμο, με αποτελεσμα να κουβαλανε τον εχθρο μεσα στα ιδια τους τα κεφαλια.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ψυχραιμια 24/06/2014 20:04:06

   Οι συμφωνίες υπό εκβιασμό και λανθασμένων υποθέσεων και προβλέψεων των οικονομικών μεγεθών, ακυρωνονται και μεταβάλλονται όταν διαπιστώνονται τα τεράστια λάθη στο αποτέλεσμα και τις προβλέψεις τους. Δεν έχουν νοήμα αυτά που γράφεις για την Ελλάδα μας. Υποφέραμε όσο κανείς. Λόγω εμμονών εκδικητικότητας βορειοευρωπαίων και των εκβιασμών σε αυτούς μέσω ημών από το ΔΝΤ για κούρεμα. Ή δεν είσαι στη χώρα ή "δεν το πιάνεις" το νόημα λοιπόν...

 2. GregA avatar
  GregA 24/06/2014 09:01:58

  Ο Σαμαράς αδικεί τον εαυτό του και την πολιτική δυναμική του, αποδεχόμενος τον πολιτικό σχεδιασμό που του ορίζει η τρόϊκα. Η προσφυγή στις κάλπες, με αναγκαστική πλέον την αποκάλυψη όλων των πραγματικών δεδομένων της οικονομίας, είναι η μοναδική ρεαλιστική λύση. Η όποια καθυστέρηση σε αυτή την επιλογή είναι καταστροφική τόσο για τη χώρα, όσο και τη παράταξη. Με επιλογές τύπου Χαρδούβελη και Λοβέρδου και λοιπών, η λεηλασία της παράταξης θα είναι οριστική και αμετάκλητη.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ GregA 24/06/2014 12:05:10

   Δεν υπάρχει κάποιο δεδομένο της οικονομίας που κρύβεται για να αποκαλυφθεί.

   • GregA avatar
    GregA @ ψυχραιμια 24/06/2014 17:56:49

    Δυστυχώς υπάρχουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζεσαι.

    • Γεώργιος Τ. avatar
     Γεώργιος Τ. @ GregA 24/06/2014 20:05:05

     Για πες μας φωστήρα μου...

 3. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 09:13:31

  Ως αστείο έχω να πω το παρακάτω: Τι είναι αυτό που συμφέρει την Ελλάδα; Να αποδείξει ότι η οικονομία πάει πλέον καλά, οπότε το χρέος είναι λίγο πολύ διαχειρίσιμο; ή ότι δεν τα πάμε και πολύ καλά, οπότε το χρέος δεν είναι διαχειρίσιμο και θέλει νέα ελάφρυνση, πραγματική τούτη την φορά; Πιστεύω ο πρωθυπουργός θα κάνει ότι μπορεί να δώσει ένα αίσιο τέλος. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί πρέπει ντε και καλά να γίνουν πρόωρες εκλογές. Ακόμη και με μια καλή συμφωνία για το χρέος ο πολίτης δεν θα δει άμεση καλυτέρευση της καθημερηνότητάς του. Ίσως θα πρέπει να εξαντληθεί η 4ετία για να φανούν καλύτερα καποια θετικά αποτελέσματα.

  • franc avatar
   franc @ Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 09:34:10

   Δεν έχεις και πολύ άδικο. Και τι θα πάθουμε εμείς δηλαδή αν εξαντληθεί η τετραετία και τηρηθούν όλα τα συμφωνηθέντα και τα προαπαιτούμενα? Αφού όπως πάντα, οι πληβείοι θα πληρώσουν το λογαριασμό κι εμείς αν δεν έχουμε κέρδος, δεν θα χάσουμε και τίποτε σπουδαίο...Το αστείο σου δεν έχει πλάκα, διότι αν η οικονομία πήγαινε καλά, θα το είχαμε καταλάβει, και ο Σαμαράς αντί για 22% θα είχε πάρει 52% και κυρίως θα το είχαν καταλάβει και οι δανειστές και δεν θα συζητούσαν για μη βιώσιμο χρέος...Καλή συμφωνία για το χρέος χωρίς ρήτρα ανάπτυξης ,δεν θα έχει καμμία καλυτέρευση για τον πολίτη, διότι δεν θα έχουμε ανάπτυξη για τα επόμενα 10-15 χρόνια. Κανείς δεν επενδύει σε μια χώρα με μη βιώσιμο χρέος ανεξαρτήτως πόσο θα επιμηκυνθεί αυτό, διότι ο κίνδυνος του gexit με μη βιώσιμο χρέος θα παραμένει αναλλοίωτος.

   • Λακης avatar
    Λακης @ franc 24/06/2014 10:40:53

    Aυτο το περι "ρητρας αναπτυξης" -μαζι με διαγραφη μεγαλου μερους του χρεους- καπου το εχω ξανακουσει. Ποιος ειναι, να δεις, αυτος που το λεει διαρκως ; Απο Τσ.. αρχιζει το ονομα του... Τσιτρας, Τσιτλας, Τσικρας... καπως ετσι...

   • Λακης avatar
    Λακης @ franc 24/06/2014 11:49:57

    Aυτο το περι "ρητρας αναπτυξης" -μαζι με διαγραφη μεγαλου μερους του χρεους- καπου το εχω ξανακουσει. Ποιος ειναι, να δεις, αυτος που το λεει διαρκως ; Απο Τσ.. αρχιζει το ονομα του... Τσιτρας, Τσιτλας, Τσικρας... καπως ετσι...

  • ΧΥ avatar
   ΧΥ @ Άπαντα Επιστάμενος 24/06/2014 11:15:35

   Εχω κι εγω ενα αστειο να σου πω,γιατι προφανως εισαι ΔΥ ή συνταξιουχος : η κασελιτσα με τα χρηματα που νομιζεις οτι ειναι παντα γεματη κ απο εκει βγαζει το κρατος τις μηνιαιες αποδοχες σου ειναι αδεια κ δεν προκειται να ξαναγεμισει ! Γιατι ? Γιατι αρνουμαι εγω να τη γεμισω ο επι δεκαετιες ιδιωτης χρηματοδοτης σου. Γι'αυτο βλεπεις ισως γυρω σου μια διαχυτη αναστατωση κ συζητησεις για εφαπαξ, επικουρικες , κυριες συνταξεις,μισθολογια κλπ. Αδειασε το κασελακι θειε κ φοβουνται να στο πουνε .

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ΧΥ 24/06/2014 12:13:00

    Και όμως γεμίζει.Τα φορολογικά έσοδα πηγαίνουν σύμφωνα με τις προβλέψεις.Και τα έσοδα των ταμείων.

   • Άσπρος Καβαλάρης avatar
    Άσπρος Καβαλάρης @ ΧΥ 24/06/2014 12:16:17

    Κοίτα να δεις που τελικά οι μισθοί και οι συντάξεις πληρώνονταν από την φορολογία των ελλήνων και όχι από τα δανεικά. Βρε τι μαθαίνει ο άνθρωπος. Δηλαδή εσύ αν και έχεις πλέον δεν θες να φορολογείσαι;

    • XY avatar
     XY @ Άσπρος Καβαλάρης 24/06/2014 13:19:39

     Να φορολογουμαι οπως οι ΔΥ : θα μου δινει το κρατος 1000 ευρω το μηνα ,θα πληρωνω 200 ευρω σε φορους κ 400 σε εισφορες κ μετα θα γκαριζω οτι μονο εγω πληρωνω φορους με συνεπεια σ'αυτη τη σκατοχωρα. Πώς σου φαίνεται ?

 4. Λακης avatar
  Λακης 24/06/2014 09:35:50

  Δεν μπορω να καταλαβω με ποιο τροπο θα βρει ο Σαμαρας τροπους "συμβιβασμου" αναμεσα στις απαιτησεις της τροϊκας και των βουλευτων και σε τι θα εγκεινται οι "διορθωτικες κινησεις". Ειτε θα πουληθει η ΔΕΗ, τα νερα, θα τσιμεντοποιηθουν τα παντα απο παραλιες μεχρι δαση, ειτε δεν θα πουληθει η ΔΕΗ, τα νερα και δεν τα τσιμεντοποιηθουν τα παντα, απο παραλιες μεχρι δαση. Οι επιλογες ειναι digital, ειτε ισχυει το 1, ειτε το 0, ενδιαμεσα νουμερα δεν υπαρχουν.

  • George N avatar
   George N @ Λακης 24/06/2014 11:55:55

   Εμείς απαντάμε μόνο αναλογικά και με πολύ θόρυβο στη γραμμή. Ας πάρουν το μηδέν.....

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ Λακης 24/06/2014 12:15:05

   Ποιοί είναι οι βουλευτές που απαιτούν να μην ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ και πότε έγινε αυτό απαίτηση της τρόικας. Η ΝΔ προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει τη ΔΕΗ από το 1990,εδώ και 25 χρόνια.

 5. Fotini avatar
  Fotini 24/06/2014 12:51:45

  ῎Εχω μία ἀπορία. ῞Ολοι ἐσεῖς πού δίνετε σεντόνια συμβουλῶν στόν ΑΣ ὅλο τό πρωί εἰσαστε ἄνεργοι, ἤ οἱ ἐργοδότες σας σᾶς προτρέπουν νά μεταφέρετε τίς ὁδηγίες/εὐχέ τους; Just curious. . .

  • franc avatar
   franc @ Fotini 24/06/2014 14:57:29

   ΑΝΕΡΓΟΙ αγαπητή Φωτεινή. 1.500.000 τουλάχιστον, άνεργοι. Και άλλοι τόσοι συνταξιούχοι. Με το χρέος στο 175% του ΑΕΠ και με την συνεχιζόμενη πτώση (για άλλα δύο τουλάχιστο χρόνια των τιμών των ακινήτων κατά την WSJ) . Είμαστε αυτό που λένε στο Αμέρικα "A cmpletely failed state". Οι δε οίκοι αξιολόγησης μας έχουν στην κατηγορία σκουπίδια...Αν είχαμε εργοδότες, δεν θα γράφαμε στο Σαμαρά...Just simple.

   • Fotini avatar
    Fotini @ franc 24/06/2014 17:29:06

    Δέν θά ἦταν τότε προτιμότερο νά ψάχνεις για δουλειά ἀντί νά κάνεις κριτική ἐκ τοῦ ἀσφαλοῦς στόν ΑΣ; Φαντάζομαι θά σέ χάσωμε ἐάν ὁ ἀλέξης κερδίσει στίς ἐκλογές γιατί τότε θά ἔχης σίγουρα δουλειά! Θά βρέχη ὁ οὐρανός δουλειές καί εὐρωπούλια! :)

    • franc avatar
     franc @ Fotini 24/06/2014 17:55:22

     Eιμαι καταδικασμένος σε παρά φύσιν σύνταξη αγαπητή Φωτεινή και δεν μου επιτρέπει ο Χαρδούβελης να βρώ οποιαδήποτε εργασία. Εχεις την αφέλεια να πιστεύεις οτι οι 1.500.000 νέοι Ελληνες είναι άνεργοι επειδή δεν ψάχνουν δουλειά? ή οτι με τον Τσίπρα θά βρέχη ὁ οὐρανός δουλειές καί εὐρωπούλια? Εγώ τον Τσίπρα τον ψηφίζω μόνο για μιά μέρα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥ ΖΗΤΑΩ ΤΙΠΟΤΕ. Αλλωστε δεν μου χρωστάει, νεοδημοκράτης ήμουνα ως το 2011 αλλα ζούσα πάντα κάτω απο τις δυνατότητές μου ευτυχώς... Μου αρκεί οτι οι συγκυβερνώντες Πασοκονεοδημοκράτες που τρώνε ακόμα με τις χρυσες κουτάλες αντι να είναι φυλακή, θα χάσουν τουλάχιστο τις κουτάλες. Ειναι και αυτό μια μορφή Θείας δίκης πιστεύω.

     • Γεώργιος Τ. avatar
      Γεώργιος Τ. @ franc 24/06/2014 20:07:53

      "δεν μου επιτρέπει ο Χαρδούβελης να βρώ οποιαδήποτε εργασία" Φτάνει αδερφέ, τα είπες όλα για το πόσο πολύ τρολλάρεις...

     • franc- avatar
      franc- @ Γεώργιος Τ. 25/06/2014 10:34:32

      Εσύ φίλε Γεώργιε Τ. Δεν πήρες ακόμα είδηση φαίνεται οτι είμαστε failed state όπως απεφάνθησαν οι Αμερικάνικοι "οίκοι αξιολόγησης" που έδιναν ΑΑΑ στη Leehman brothers την προηγούμενη της κατάρρευσής της. Είσαι μακάριος... Οσον αφορά τον Χαρδούβελη και πριν απ' αυτον τον Στουρνάρα και το ποιός απο τους δυό μας τρολλάρει, αν είσαι συνταξιούχος με 37 χρόνια πληρωμένο απο την τσέπη σου ταμείο χωρίς μία δραχμή συμμετοχή του κράτους, πήγαινε στην εφορία να ξανανοίξεις βιβλία για να δουλέψεις νόμιμα, και θα καταλάβεις ποιός τρολλάρει. Εκτός αν εννοείς οτι στην Ελλάδα πλέον μόνο τρολ δουλεύουν νόμιμα, οπότε πάω πάσσο...

     • Fotini avatar
      Fotini @ franc 25/06/2014 00:16:12

      ᾿Αφοῦ λοιπόν δέν ζητᾶς τίποτα ἀπό τόν ἀλέξη, γιατί ἀλλαξοπίστησες; Θά τόν ψηφίσης μόνο γιά μιά μέρα. . .κι ἄν σοῦ κάτσει;;; :)

     • franc avatar
      franc @ Fotini 25/06/2014 10:44:28

      Δεν τα διαβάζεις μέχρι τέλους τα σχόλια αγαπητή Φωτεινή μου φαίνεται. Αλλαξοπίστησα για να χάσουν οι εγκληματίες κατά της Πατρίδας τις χρυσές κουτάλες με τις οποίες ακόμα και τώρα συνεχίζουν να τρώνε σε βάρος μας, κι όσο πιο πολύ κάτσει ο Τσίπρας τοσο πιο δύσκολα θα τις ξαναπάρουν. Εσύ πιστεύεις οτι πέρα απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει ζωή? Αν μας κάτσει ο Τσίπρας, θα μας πάρει τα σπίτια, ή θα συνεχίσει κι αυτός να κάνει αυτά που κάνει ο Σαμαράς? Κι αν τα κάνει γιατί όχι και αυτός? Είναι ισόβιος Πρωθυπουργός ο άλλος? Κι αν πάλι, λέμε αν, κάνει και κάτι διαφορετικό, τι έχουμε να χάσουμε, αφού ούτως ή άλλως failed state είμαστε? Θα μας διώξουν οι Γερμανοί παρά τη θέλησή μας με ξύλο απο την ΕΕ και το Ευρώ? Τους θεωρείς τόσο κτήνη?

     • Fotini avatar
      Fotini @ franc 25/06/2014 13:37:13

      ᾿Εγώ πάντως ἔκλεισα τόν λογαριασμό μου στήν ΕΘΝΙΚΗ. ᾿Εσένα σέ βλέπω οὐρά στό bank run ΕΑΝ ἔλθη ὁ τσύριζα στήν ἐξουσία, Θεός φυλάξει. You know nothing about failed state, just wait if/till alex comes to power. Socialism in action!

     • franc avatar
      franc @ Fotini 26/06/2014 08:40:50

      Mακάρι αγαπητή Φωτεινή να κάνω ουρά στο bank run. Αυτό θα σημαίνει οτι απόκτησα χρήματα. (Αν και δεν μου εξηγείς γιατί αν είχα χρήματα θα τα έβαζα σε Ελληνική τράπεζα). Στις Ελληνικές τράπεζες σήμερα καταθέσεις υπάρχουν μόνο οι υποχρεωτικές (μισθοδοσία,συντάξεις, κεφάλαιο κίνησης). Οι τράπεζες δεν σου δανείζουν ούτε 1 ευρώ γιατι απλά σου λένε δεν έχουμε παρά χρέη στο ταμείο. Είναι ουσιαστικά κρατικοποιημένες αφού ητο management τους ανήκει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με την εγγύηση του Ελληνικού κράτους και αναμένουν την ανακεφαλαιοποίησή τους απο την ΕΚΤ, αν και ό,ποτε γίνει, αφ' ετέρου αυτοί που θα το κάνουν θα είναι άξιοι της μοίρας τους αν έχουν ακόμα λεφτά σε Ελληνικές τράπεζες και δεν τα απέσυραν ήδη όπως εσύ που ἔκλεισες τόν λογαριασμό μου . Μου φαίνεται οτι μάλλον You know nothing about failed state, που είναι ήδη η Ελλάδα εδώ και 5 χρόνια και επισήμως με τα CDS που αναγκάστηκε να πληρώσει, επειδή η συμμετοχή στο PSI δεν έφτασε τουλάχιστο το 90%. failed state έγινε πρώη η Ισλανδία στην Ευρώπη, αλλά τώρα είναι και πάλι το πιο προηγμένο κράτος της και ζήτησε απο μόνη της την Αποσύνδεσή της απο την ΕΕ!

    • K.P. avatar
     K.P. @ Fotini 25/06/2014 23:55:40

     Ταλαιπώρησα λίγο τις γνώσεις μου (που ξεκινά από την αρχαία ελληνική, συνεχίζει στην καθαρεύουσα και τέλος στη δημοτική) αν το '' χάσωμε'' είναι ο μέλλοντας (α' προσώπου πληθυντικού) του ρήμα ''χάνω''.

   • Κυνας avatar
    Κυνας @ franc 24/06/2014 19:06:33

    Αντε βρε franc να πουμε , τραβα να βρεις εσυ καμια δουλεια παλιοτεμπελαρε και πληρωσε και τους φορους σου ρε παλιοφοροφυγα αντι να χαλας την νιρβανα και το στατους κβο της φωτεινουλας στο αμερικα Δεν καταλαβαινεις σε τι δυσκολιες την βαζεις μεσα στο σοσιαλ σιρκλ της οταν μαθαινουν οτι εχει καταγωγη απο Ελλαδα .Μερικα περιπαικτικα σχολια, μερικα λυπησης δεν μπορει να παει ουτε σε ενα ολ γουαϊτ παρτυ χωρις καποιος να το αναφερει και να της χαλασει την ορεξη τοσο που δεν μπορει να καταπιει ουτε μια γουλια απο το Σατω Λαφιτ και τα φιλε-μινιον που εχουν στο μενου... Ξερει πολυ καλα η φωτεινουλα τι περναμε οσοι μενουμε στην Ελλαδα και συμπασχει σαν να'ναι εδω μαζι μας, τα ξερει απο διηγησεις "φιλων και γνωστων" της και απο αρθρα στο ιντερνετ, αυτα φτανουν... Στο φιναλε-φιναλε ποιος νομιζεις οτι εισαι που μπορεις να κριτικαρεις τετοιον θεανθρωπο οπως τον Σαμαρα ,αυτον θα τον κρινει η ιστορια και οι δικαστες που εδωσαν αυξηση στον εαυτο τους προχθες οχι εσυ και η λοιπη πλεμπα....

    • Fotini avatar
     Fotini @ Κυνας 25/06/2014 00:24:18

     Βάζε καί κανένα τόνο στίς ἐξυπνάδες σου γιά νά καταλαβαίνω τί γράφεις. Μήπως ἔχει ἀλλάξει τό σύστημα καί ἀπό μονοτονικό ἔγινε ἀτονικό; Δέν ἔχει ἀκουστεῖ πάντως κάτι τέτοιο στό my social circle. :)

     • Κυνας avatar
      Κυνας @ Fotini 25/06/2014 08:12:53

      Εγω ειμαι ακομα ενας κλασσικος Ελληνας ανεργος τεμπελαρος , φοροφυγας και κανει κριτικη στο διαδικτυο , δεν μπορεις να εχεις την απαιτηση απο εμενα να βαζω τονους ή και ακομα και να ξερω σωστη ορθογραφια. Να'σαι ευχαριστημενη που ξερει ο franc....

 6. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 24/06/2014 14:39:51

  Όσο επιμένει να κάνει αριστερή πολιτική η ΝΔ, τόσο θα στέλνει ψηφοφόρους στην αγκαλιά του Τσίπρα... ΔΕΞΙΑ στροφή κάντε, σύντροφοι, από αριστερά κόμματα και αριστερές πολιτικές, έχουμε χορτάσει (και εξαιτίας τους όπου νά ναι θα πεινάσουμε ΟΛΟΙ).

  • Λακης avatar
   Λακης @ Νέστωρ 24/06/2014 19:16:55

   Τι κανει λεει η Ν.Δ του Σαμαρα, "αριστερη πολιτικη" ; Oπως λενε "πιο δεξηα ειναι πλεον ο τοιχος".

   • Νέστωρ avatar
    Νέστωρ @ Λακης 25/06/2014 08:08:03

    Μάγος είσαι; Ο ορισμός της αριστερής πολιτικής είναι το γιγάντιο κράτος (μόλις που το ακουμπήσανε) και η καταλήστευση του ιδιωτικού τομέα και τον νοικοκυραίων (εκεί μετράνε 1,5 εκατομμύριο ανέργους, εκεί πέφτουν τα χαράτσια βροχή). Μάγος είσαι ότι κάνει αριστερή πολιτική; Για αυτό ανεβαίνει ο Σύριζα και η ΧΑ, διότι οι μισοί (τα πρόβατα) σου λένε αφού πάει αριστερά η ΝΔ, πάμε αριστερά και εμείς, αλλά στους καθαρόαιμους, και οι άλλοι μισοί (τα ερίφια) σου λένε εμείς, δεξιοί άνθρωποι, τί δουλειά έχουμε με την αριστερή ΝΔ; Το παραμύθι ότι η ΝΔ κάνει δεξιά πολιτική είναι μόνο για παιδάκια, και το διακινούν οι αριστεροί για να συσπειρώνουν τους δικούς τους... Μακάρι να έκανε η ΝΔ δεξιά πολιτική, αλλά πού; Έχουμε να δούμε δεξιά πολιτική από τη ΝΔ από τον καιρό που ήταν επικεφαλής ο Αβέρωφ... Έκτοτε, τσόντες της αριστερίλας του Πασόκ έγιναν, και το κατάντημα της χώρας αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

 7. Pegasus avatar
  Pegasus 24/06/2014 15:15:17

  Porca miseria, ακόμη και ο Πάγκαλος ετοιμάζεται να επαναστατήσει, δεν του φτάνει η σύνταξη, δεν αντέχει άλλες περικοπές.

 8. takis 400 avatar
  takis 400 24/06/2014 15:19:01

  ενω αν δεχθουν οι βουλευτες να τα ψηφισουν ολα προφανως δεν τρεχει καστανο για τον αντωνη,αυτο μας λεει το αρθρο σε γενικες γραμμες.Ηθελα να ηξερα,καταλαβαινετε τι γραφετε?η δεν τα διαβαζετε καθολου? Αν δηλαδη δεχοντουσαν να τα ψηφισουν οι βουλευτες ολα θα ηταν καλα και ο σαμαρας πανισχυρος και ευτυχης,αλλα αυτα τα παλιοπαιδα τον στεναχωρουν.Αχ,ξεχασα υπαρχει και ο απλος κοσμος,αλλα με αυτους θα ασχολουμαστε τωρα,τρε μπαναλ,τς-τς-τς

 9. christof avatar
  christof 24/06/2014 23:07:38

  H σημερινη Ελλαδα χωριζεται σε δυο φυλες.Σε αυτη που ειναι στο δημοσιο,οριζει τους νομους και ασκει εξουσια αμειβομενοι απο το υστερημα οσων δεν ειναι στο δημοσιο την αλλη Ελλαδα που θρηνει 1,5 εκατ ανεργους. Οι κ. Ντινοπουλος και Λοβερδος να μη θρηνουν για τα πελατακια.Ας εφαρμοσει τωρα ο Α.Σ την εξαγγελια του για ασυμβιβαστο υπουργου και βουλευτη και να τους στειλει ολους στα σπιτια τους πριν οι αδυνατοι επαναστατησουν.

 10. NikosP avatar
  NikosP 25/06/2014 08:59:51

  Με την ευκαρια των δηλωσεων ξεσκονισα φορολογικες δηλωσεις και αποδειξεις. Ποιο ειναι το συμπερασμα; Οι τιμες εχουν τριπλασιαστει σε σχεση με το 2001 ενω οι μισθοι εχουν εξομοιωθει. Ενα παραδειγμα ... βενζινη απο 0,68 στο 1,68... Η τελευταια ελπιδα του Σαμαρα ειναι να ριξει αμεσα τις τιμες των καταναλωτικων αγαθων. Ηρθε η ωρα να πληρωσουν την κριση οι πολυεθνικες, οι χονδρεμποροι και οσοι αλλοι κονομαγαν τοσα χρονια.

 11. Ρηνα avatar
  Ρηνα 25/06/2014 17:23:15

  Τι λες βρε Νικο; εδω υπερθεματισαν οι "καπεταναιοι" για τη ματαιωση του αγωγου για να μη χασουν τα καραβια τη μεταφορικη δουλεια και συ λες να πληρωσουν; Και κονομαγαν και κονομανε και θα κονομανε και μας εχουν και γραμμενους....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.