#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/05/2008 18:07
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε σκάνδαλο υποκλοπών εμπλέκεται η Deutsche Telekom !!!

Σκάνδαλο παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του εποπτικού συμβουλίου και των μάνατζερ στην Deutsche Telekom αποκαλύπτει σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Der Spiegel (εδώ). Το άρθρο του γερμανικού περιοδικού αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το 2005 ίσως και το 2006 η Deutsche Telekom παρακολουθούσε υψηλόβαθμα στελέχη της για να αποκαλύψει σημεία διαρροής απορρήτων στοιχείων προς τα μέσα ενημέρωσης. Σε σημερινή ανακοίνωσή της η γερμανική εταιρία τονίζει ότι μετά από απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου Ρενέ Όμπερμαν (photo) ζητήθηκε η συμβολή της εισαγγελίας της Βόννης, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζει τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας. Ειδοποιήθηκαν επίσης η καγκελαρία, το υπουργείο Οικονομικών καθώς και μέλη του εποπτικού συμβουλίου της Deutsche Telekom.

Το γερμανικό περιοδικό αναφέρει ότι η Deutsche Telekom είχε αναθέσει σε εταιρία συμβούλων του Βερολίνου την σύγκριση των καταγεγραμμένων δεδομένων -ώρα κλήσης, διάρκεια συνομιλίας και αριθμό κλήσης- με αριθμούς κλήσεων διαφόρων δημοσιογράφων. Τονίζεται ωστόσο ότι δεν καταγράφονταν το περιεχόμενο των συνομιλιών. Στο άρθρο γίνεται λόγος για εκατοντάδες χιλιάδες κλήσεις σταθερών και κινητών τηλεφώνων. Ήδη πέρσι το καλοκαίρι είχε αποκαλυφθεί με τη συμβολή της γερμανικής εταιρίας ένα μίνι σκάνδαλο παρακολούθησης στο οποίο εμπλέκονταν και πάλι ο τομέας ασφαλείας. Τότε η διοίκηση είχε προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές του τμήματος και ανέθεσε σε άνθρωπο της εμπιστοσύνης της τον τομέα ασφαλείας της Deutsche Telekom.

Δικό μου Σχόλιο: Όταν μια εταιρία αυτού του μεγέθους παραβιάζει ασύστολα κάθε κανόνα δεοντολογίας, αλλά και τους νόμους του κράτους στο οποίο ανήκει, τότε πως μπορούμε να περιμένουμε εφαρμογή των νόμων εκτός συνόρων; Τι μας διασφαλίζει από μια τυχόν αντεθνική συμπεριφορά στον ΟΤΕ, όταν θα αναλάβει (;) το management; Ελπίζω το περιστατικό αυτό που αποκαλύπτει σήμερα το «Spiegel», να αξιολογηθεί τόσο σοβαρά, όσο πρέπει. Το να σφυρίζουμε σήμερα αδιάφορα δεν θα μας διασφαλίσει αύριο…http://alkimosarchive.blogspot.com/2008/04/blog-post_8264.html

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Anonymous avatar
  Anonymous 24/05/2008 19:45:07

  .... Από δεκαετίες η Siemens είχε στενότατη συνεργασία με τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND) και ο άνθρωπος που επέβλεπε τον πιο διεφθαρμένο τομέα, τις επικοινωνίες, ήταν ο επικεφαλής σύνδεσμος της εταιρείας με το BND.
  Η Siemens ενεργούσε ανέκαθεν ως τεχνικός σύμβουλος του BND και είναι προμηθεύτρια τεχνολογίας για κατασκοπία, τόσο εντός της Γερμανίας, όσο και εκτός των συνόρων στις γκρι ζώνες επιχειρήσεων των πρακτόρων.
  Μέσω των συμβάσεων και της τεχνολογίας Siemens το BND που συνεργάζεται στενά με τη CIA έχει πρόσβαση σε ευαίσθητους τομείς επικοινωνιών και ασφάλειας σε πολλές χώρες στον κόσμο.
  Οι παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποτελούν ρουτίνα και το BND θεωρείται από τις καλύτερες υπηρεσίες διεθνώς στις υποκλοπές μέσω της τεχνολογίας Siemens. .....
  Στον επιχειρηματικό τομέα οι παρακολουθήσεις και οι υποκλοπές παίζουν τον ιδιαίτερο ρόλο τους και χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών (Βισμπάντεν 2007), με την οποία ευχαριστούν τις «κυβερνητικές υπηρεσίες» για τις πληροφορίες που εδόθησαν στην προσπάθεια τους να κερδίσουν συμβάσεις στο εξωτερικό....
  Ο πρώην αρχηγός του BND, Άουγκουστ Χάνινγκ (1998-2005), είναι ο σημερινός υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και φυσικά η Siemens ήταν πάντα η κύρια προμηθεύτρια της Deutsche Telekom. ....
  http://www.protothema.gr/content.php?id=8898

 2. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 25/05/2008 01:23:40

  Γιατί; πότε έλειψε;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.