#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/03/2010 22:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε… ποινικό αδίκημα μετατρέπεται πλέον η αγορά ακινήτου στην ΕλλάδαΣε… ποινικό αδίκημα μετατρέπεται πλέον η αγορά ακινήτου στην Ελλάδα, με την αγαπημένη επένδυση των Ελλήνων να μπαίνει σε βαθύ σκοτάδι. Μια σειρά από φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης απειλούν να τινάξουν στον αέρα την οικοδομή και την κτηματαγορά ενώ εκατομμύρια ιδιοκτήτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους. Διαβάστε τα τελειωτικά χτυπήματα που δίνονται για να καταλάβετε:

1. Όποιος πήρε δάνειο μετά το 2009 θα επιβαρυνθεί σημαντικά αφού οι φόροι που θα πληρώσει θα είναι περισσότεροι. Η απαλλαγή των τόκων σε ποσοστό 40% γίνεται πλέον 20%.

2. Η αύξηση του ΦΠΑ σημαίνει ακριβότερα ακίνητα που κατασκευάστηκαν από 1/1/2006 και υπόκεινται στο φόρο. Σημαίνει επίσης, ακριβότερες υπηρεσίες για δικηγόρους, συμβολαιογράφους, μεσίτες οι οποίοι εντάσσονται στο σύστημα του ΦΠΑ και θα μετακυλήσουν το φόρο 21% στους αγοραστές και πωλητές ακινήτων.

3. Η κατάργηση της φοροαπαλλαγής για αγορά πρώτης κατοικίας μέχρι 200 τ.μ. και η αντικατάστασή της με φόρο 10% για σπίτια αξίας άνω των 200 χιλ. ευρώ για άγαμο και 250.000 για ζευγάρι σημαίνει ότι χιλιάδες αγοραστές θα πληρώσουν φόρο.

4. Η επιβολή του ΦΜΑΠ για ακίνητα άνω των 400.000 ευρώ ίσως να φαίνεται δίκαιη αφού πολλοί θα πουν ότι είναι μεγάλη η αξία των ακινήτων. Τι γίνεται όμως με όσους δούλεψαν μια ζωή, έχουν ένα ακίνητο να μένουν και επένδυσαν σε κάποιο άλλο διαμέρισμα, γραφείο ή κατάστημα ώστε να παίρνουν ένα εισόδημα; Είναι μεγαλοϊδιοκτήτες όσοι έχουν ακίνητα αξίας π.χ. 450 χιλιάδων ευρώ αλλά αυτά τα ακίνητα είναι απρόσοδα;

5. Τα τεκμήρια διαβίωσης θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα αφού δεν θα συμφέρει να έχεις ούτε εξοχική κατοικία.

6. Αντιθέτως, η κυβέρνηση δεν έδωσε ούτε ένα κίνητρο για αγορά ακινήτου. Παλαιότερα ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γ. Αλαβάνος, είχε μιλήσει για «κοινωνικά σπίτια» λέγοντας ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα και φθηνότερες κατοικίες για νέους, ζευγάρια που μόλις αρχίζουν τη ζωή τους. Η κυβέρνηση κωφεύει και χρησιμοποιεί την ακίνητη περιουσία ως «κότα με τα χρυσά αυγά». Κανείς ιδιοκτήτης δε μπορεί να ξεφύγει από την εφορία…

Όλα τα παραπάνω θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κατάρρευση του κλάδου. Φυσικά και δε μας ενδιαφέρει για τους εργολάβους που πούλαγαν σε εξωφρενικές τιμές τα προηγούμενα χρόνια, ενθυλάκωσαν εκατομμύρια ευρώ και όταν τους λες σήμερα να ρίξουν τις τιμές κάνουν την πάπια. Μας ενδιαφέρει για τον κόσμο που δεν βρίσκει φθηνό ακίνητο να αγοράσει, εύκολο και φθηνό δάνειο να πάρει. Μας ενδιαφέρει για τους περισσότερους από 100.000 εργαζόμενους στην οικοδομή που μένουν άνεργοι όπως επίσης και για τους χιλιάδες μικροεπαγγελματίες που ζουν από την οικοδομή. Αυτοί είναι τα θύματα της υπόθεσης κι αν δεν κάνει κάτι η κυβέρνηση θα έχουμε πολύ άσχημα ξεμπερδέματα. Η λεγόμενη και ατμομηχανή της οικονομίας, η οικοδομή, βρίσκεται σε φάση εκτροχιασμού.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 24/03/2010 22:33:26

  Σοσιαλισμός. Η ατομική ιδιοκτησία στο απόσπασμα.

 2. anonymous avatar
  anonymous 24/03/2010 22:48:25

  Αν ισχύει ότι υπάρχουν φοροπαλλαγές για τους αλλοδαπούς τότε θα μας αναγκάσουν να πουλήσουμε τα πάντα στους ξένους.

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ anonymous 25/03/2010 05:47:56

   Εψαξα να βρω κατι αναλογο στο google με λημα "φοροαπαλλαγές για τους αλλοδαπούς" και βρηκα μονο το εξης το οποιο ειναι απο το 2007:

   http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12336&subid=2&pubid=279029
   http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/1967
   Φοροαπαλλαγή πρώτης κατοικίας σε αλλοδαπούς
   Tuesday January 16, 2007 02:00 AM

   Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών ...

   Φοροαπαλλαγή για την απόκτηση πρώτης κατοικίας δικαιούνται οι Βούλγαροι και Ρουμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Λόγω της πλήρους ένταξης της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία δίνονται οδηγίες στις εφορίας για την παροχή της φοροαπαλλαγής και στους πολίτες των δυο νέων χωρών μελών της Ε.Ε.
   Στην εγκύκλιο ορίζεται ότι οι Βούλγαροι και οι Ρουμάνοι πολίτες που κατοικούν και εργάζονται μόνιμα στην Ελλάδα για τουλάχιστον δώδεκα μήνες, δικαιούνται να αποκτήσουν πρώτη κατοικία απαλλασσόμενοι από το Φόρο Μεταβίβασης Ακινήτων.

   Το αφορολόγητο όριο για τον άγαμο που αποκτά πρώτη κατοικία είναι 75.000 ευρώ, ενώ για τον έγγαμο χωρίς παιδιά 115.000 ευρώ. Για καθένα από τα δυο πρώτα παιδιά το παραπάνω όριο αυξάνεται κατά 23.000 ευρώ και για καθένα από το τρίτο και τα επόμενα αυξάνεται κατά 35.000 ευρώ.

   Πηγή Εxpress

 3. neotera avatar
  neotera 24/03/2010 22:53:21

  Ποιός σοσιαλισμος, εθνοκάθαρση στους έλληνες γίνεται. Σοσιαλισμός σημαίνει οι πράκτωρες στο απόσπασμα... ))

  • Orestios avatar
   Orestios @ neotera 24/03/2010 22:56:14

   Σοσιαλιστική εθνοκάθαρση, σαν αυτή που έκανε ο Κεμάλ. Και μη μου πείς ότι δεν ήταν σοσιαλιστής. Ή σαν αυτές του Στάλιν.

 4. Psaras avatar
  Psaras 24/03/2010 23:46:59

  Οι "εξωφρενικές" τιμές των νέων ακινήτων ως ένα βαθμό οφείλονται στις κερδοσκοπικές (επιχειρηματικές) διαθέσεις των κατασκευαστών και ως ένα άλλο εξαιρετικά σημαντικό βαθμό οφείλονται στις απίστευτες αξιώσεις των ιδιοκτητών των οικοπέδων που ανεβάζουν την αντιπαροχή σε τραγικά ύψη, μεγαλύτερα από το 50%. Θέλουν από ένα οικόπεδο στο Ν. Ηράκλειο να βολέψουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους.

  Οταν μάλιστα ο οικοπεδούχος ταυτίζεται με τον εργολάβο (συνηθέστατο), άστα να πάνε...

  Βάλε σ' αυτά την ανύπαρκτη πολεοδομική πολιτική που δεν παρέχει έγκαιρα οικόπεδα εντός σχεδίου για να σπάσει το απόστημα της ενορχηστρωμένης πλασματικής υπεραξίας.

  Βάλε σ' αυτά την ανυπαρξία διεξόδων επένδυσης σε άλλους κλάδους.
  Που να τοποθετηθούν 500.000 χιλιάρικα οικογενειακής περιουσίας, ήτοι τριών οικογενειών; Στον Λαναρά; Στον Περιστέρη; Στον Γεράρδο; ΕΛΕΟΣ!

  Ναι. Για την οικοδομή αποφάσισαν οι φωστήρες μαζί με τον Χαντζηαβάτη ότι πρέπει να "σπάσει και αυτή η φούσκα". Μα πόσο βλαμμένα είναι αυτά τα παλικάρια;

  Ο οποίος Χαντζηαβάτης ιστορικά ήταν εργολάβος οικοδομών (!) και ο Καραγκιόζης εργάτης - υπεργολάβος.

  Ο Σαμαράς που είναι που να πάρει...;
  Επιτέλους, που είναι κάποιος από την αντιπολίτευση, όχι να μας σώσει απ' την χαζοχαρούμενη παρέα των μαθητευόμενων μάγων, αλλά έστω να πει τρεις κουβέντες που έχουν νόημα. Ετσι, για να μην τρελαθούμε τελείως!

 5. Γιάννης Σ. avatar
  Γιάννης Σ. 25/03/2010 01:18:21

  Γράφει ο Μανώλης Βαρδής στο ιστολόγιό του:

  http://manolisvardis.wordpress.com/2010/03/12/%CE%B8%CE%B1%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B9-%CF%89%CF%81%CE%B1%CE%AF%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9/

  «Έχω ξαναγράψει ότι η ξαδέρφη της γυναίκας μου είναι δακτυλογράφος σε ΔΥΟ συμβολαιογραφικά γραφεία. Δουλέυει πρωΐ και βράδυ γιά να τα φέρει βόλτα και να μεγαλώσει και το παιδί της. Τα 8 από τα 10 συμβόλαια που πληκτρολογεί στο pc της αφορούν σπίτια Ελλήνων που μεταβιβάζονται σε Αλβανικές οικογένειες. Κανείς δεν φεύγει. Μην ανησυχείτε.»

  • paratiritis2000 avatar
   paratiritis2000 @ Γιάννης Σ. 25/03/2010 06:05:44

   Στο link που δινεις αδερφε βρηκα το εξης "μαργαριταρι"..που χρειζει αναλυσης.

   επεξηγηση: του λενε υποτιθεται οι συνοριαφυλακες με τους οποιος μιλα ο Αλβανος που γραφει το blog οταν περναει καθε φορα τα συνορα απο και προς Αλβανια Ελλαδα:

   "Οταν τυγχάνει και πιάνουμε μετανάστες που έρχονται από μέσα-το μέσα είναι η Αλβανία για τους Ηπειρώτες, όπως και η Ελλάδα για τους Αλβανούς Ηπειρώτες-, συνήθως είναι Ασιάτες με αλβανούς 'οδηγούς'. Έχει επέλθει αλλαγή των ρόλων στο κυνήγι του ονείρου..."

   1) Ξεχωριζει τους Ηπειρωτες απο τους Ελληνες.
   2) Ξεχωριζει τους Αλβανους σε Αλβανους-Ηπειρωτες.

   Εχει επελθει λεει αλλαγη των ρολων στο κυνηγι του ονειρου...εγω βασικα η μονη αλλαγη που ειδα σε σχεση με UCK μεγαλες Αλβανιες κτλπ ειναι οτι τα ερπετοειδη που προφανως πρεπει να περιμενουν οδηγιες για το τι θα λενε καθε φορα και σε καθε περισταση, που, πως και γιατι θα το λενε, τι θα υπονουν με αυτα που θα λενε κτλπ κτλπ Η υπηρεσια απο το Λάνγκλευ της Βιρτζίνια των ΗΠΑ που τους λεει τι να λενε, αλλαζει διευθυνση και θα πάει σε πιο Δυτική πολιτεία των ΗΠΑ. Αυτη ειναι η μονη αλλαγη που ειδα εγω. Αλλαγη της ταχυδρομικης διευθυνσης εντολοδοχου δηλαδη.

 6. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 25/03/2010 10:40:38

  Αληθεύουν οι φήμες ότι τα κολχόζ και τα κιμπούτζ,ανέλαβαν μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό ο Ακτωρ και η Ελληνική Τεχνοδομική;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.