#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
14/01/2011 15:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε πλήρη ρήξη Λοβέρδος-φαρμακοποιοίΣε πλήρη ρήξη ήρθε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τους αντιπροσώπους των φαρμακοποιών, κατά την σημερινή συνάντηση που είχαν. «Κόκκινο» πανί αποτέλεσαν οι ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο για την απελευθέρωση του επαγγέλματος, που θα συμπεριλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή.

Κατά τη συνάντησή του με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ανακοίνωσε τις τελικές ρυθμίσεις που θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο, κατόπιν συνεννόησης που είχε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα εξής:

- Απόλυτη απαγόρευση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού.
- Εξαίρεση μόνο για τις πληθυσμιακές ανάγκες με σκοπό την διασπορά των φαρμακείων και την εξυπηρέτηση του πολίτη (η Ελλάδα ως νησιωτική χώρα γεμάτη από ορεινό όγκο). Το κριτήριο από 1:1500, γίνεται 1:1000
- Πλήρης απελευθέρωση ωραρίου για Σάββατο - Δευτέρα - Τετάρτη.
- Η έκπτωση μεσοσταθμικά ανέρχεται στο 4,5%. Σύμφωνα με τον Ανδρέα Λοβέρδο στα ακριβά φάρμακα το κέρδος των φαρμακοποιών έπεσε ευθέως στο 14,3% (από 35%), ενώ τα ακριβά φάρμακα αποτελούν το 20% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης των ασφαλιστικών ταμείων.
- Επιτρέπονται οι συμπράξεις/ συνεταιρισμοί / εταιρείες αδειούχων φαρμακοποιών επιτρέπονται.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών διατύπωσαν την πλήρη αντίθεσή τους με τις προωθούμενες ρυθμίσεις, καθώς η κυβέρνηση δεν υποχώρησε στα δύο σημεία που αποτελούσαν την "κόκκινη" γραμμή τους, τη μείωση του πληθυσμιακού κριτηρίου και το ελεύθερο ωράριο.
Όπως τόνισαν, οι εκπρόσωποι του κλάδου θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις σε όλη τη χώρα ώστε να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους. Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του υπουργού, τόνισαν ότι το υπουργείο δεν τους σεβάστηκε. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής πρότεινε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Το πολυνομοσχέδιο για την Υγεία

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι εκτός από την απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η ένταξη στο ΕΣΥ των μονάδων υγείας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, η μετατροπή του ΟΠΑΔ σε Ταμείο, το νέο καθεστώς προμηθειών, η μεταφορά του καθορισμού της τιμής των φαρμάκων στο υπουργείο Υγείας και η μείωση του κέρδους των φαρμακαποθηκών.

Εκτός από τη Βουλή το σχέδιο νόμου θα δοθεί και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή.

Πρώτη απεργία φαρμακοποιών-Κλείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου
λείνουν τα φαρμακεία του Πειραιά την Δευτέρα και την Τρίτη 17 και 18 Ιανουαρίου, όπως αποφάσισε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος του Πειραιά, αντιδρώντας στις ρυθμίσεις του υπουργείου Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι η επέκταση του ωραρίου και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, οδηγεί σε κλείσιμο των μικρομεσαίων φαρμακείων και εξοντώνει τους φαρμακοποιούς.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 15:52:27

  Τι Λοβερμαν τι Λοβερδος... τι λωζανη τι κοζανη.

  ΠΠ

 2. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 14/01/2011 15:57:10

  Στους καφετεριάδες και στους νυχτονονούς όμως, μία χαρά ξέρει να υποκύπτει για τα μπικικίνια των "καπνιστικών δικαιωμάτων". Τα κτήνη της τρόικας, βλέπεις, ουδόλως τα ενδιαφέρει η υγεία του λαού.

 3. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 14/01/2011 16:41:12

  Καλά δεν πίστεψα ποτέ ότι τα είχαν βρεί.

 4. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 14/01/2011 17:45:46

  Καλά κάνει !

  Η ΝΔ πρέπει να υπερθεματίσει. Όσοι βρίσκονται στο χώρο της υγείας ξέρουν καλά τί χρήμα βγάζει το φαρμακείο και με ποιούς τρόπους. Δέν υπάρχει χώρα στο σύμπαν που να σου δίνουν αντιβιώσεις τρίτης γενιάς στο χέρι, χωρίς συνταγή. Ούτε φαρμακεία που μόλις μπαίνεις σε υποδέχονται κοπελίτσες να σου πουλήσουν κρέμες και αρώματα, σάν τα Χόντος

  • Misha avatar
   Misha @ τσώφλι πασατέμπου 14/01/2011 17:52:00

   Tσώφλι

   Προφανώς θα αστειεύεσαι.
   h--p://www.coreynahman.com/antibiotics.html

   Ίσως θα έπρεπε να θυμηθείς το παραμύθι με τη γριππη των χοίρων για να καταλάβεις τι παίζεται...

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Misha 14/01/2011 21:02:06

    Καλά !

    Άν δείς τις σακούλες με τα βιβλιάρια (ΙΚΑ, ΟΠΑΔ) που φεύγουν απο τα φαρμακεία και πάνε σε γιατρούς για να κοπούν οι συνταγές των φαρμάκων που ΗΔΗ έχει δώσει ο φαρμακοποιός, τότε θα ανατριχιάσεις φίλε μου. Και μή νομίζεις οτι ο συγκεκριμένος γιατρός το κάνει τζάμπα, δεκάρικο πάει το κομμάτι.

    Το σύστημα είναι σάπιο, καταλάβετέ το, τα λεφτά είναι αστρονομικά και όλοι ξέρουν για το φόνο - απλά κοροϊδεύουν και ελπίζουν να διπλαρωθούν κι αυτοί στον αντιμνημονιακό αγώνα, μπάς και ξεγελάσουν κάποιον κόσμο.

  • Dal avatar
   Dal @ τσώφλι πασατέμπου 14/01/2011 19:45:24

   Τι λες ρε ΤΣΩΦΛΙ.
   Στην Ελλάδα το κόστος των φαρμάκων είναι από τα οικονομοκότερα της Ευρώπης και η σχέση φαρμακείου προς κατοίκους είναι ένα προς 1.200 ένω ο μέσος Ευρωαϊκός είνα προς 3.000.
   Τι απελευθέρωση του επαγγέλματος δηλαδή να γίνει, ένα φαρμακείο προς 500 κατοίκους και να πεσουν οι τιμές να πάνε δηλαδη που; Δεν διερωτασαι γιατί οι τρωϊκατζήδες ενδιαφέρονται για την απελευθέρωση του επαγγέλματος αυτού; Μα απλούστατα για να δημιουργηθούν ξένες αλυσίδες στη χώρα μας και να κλείσουν τα μισα φαρμακεία της Ελλάδος
   Δεν έχεις αντιληφθεί οτι με την απελευθέρωση της αγοράς σε όλους του κλάδους επήλθε συγκεντρωποίηση με αποτέλεσμα το 80% της διακίνησης των προιόντων να πραγματοπιείται από πέντε δέκα εταιρείες, με αποτέλεσμα τον έλεγχο των τιμών προς τα πάνω; Δεν αντιλαμβάνεσε ότι επιδειώκουν να έλθούν αντιμέτωπες η μία κοινωνική ομάδα με την άλλη; Δεν βλέπεις ότι έτσι διαλύεται η κοινωνική συνοχή και θα καταστραφεί η πατρίδα μας;
   Tο μόνο που θα έπρεπε να κάνει η κυβέρνηση ήταν να επιβάλλει μείωση του κέρδους των φαρμακείων, λόγω της κρίσης.

   • zackii avatar
    zackii @ Dal 15/01/2011 07:35:43

    Ακριβώς έτσι είναι γιά τους φαρμακοποιούς. Το ίδιο πάνε να κάνουν και με τους δικηγόρους. Καταργούν τους γεωγραφικούς περιορισμούς, και επιτρέπουν τη διαφήμιση. Τι σημαίνει αυτό? Δημιουργία 4-5 μεγάλων δικηγορικών γραφείων πανελληνίως, που μάλιστα θα μπορούν να διαφημίζονται στην τηλεόραση, θάνατος των υπολοίπων μικρομεσαίων δικηγόρων, και διαμόρφωση τιμών προς τα πάνω αφου κάνουν καρτέλ. Το ίδιο άμα το ψάξεις θα γίνει με όλα τα επαγγέλματα που σκοπεύουν να απελευθερώσουν.

 5. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 14/01/2011 18:54:20

  ΤΣΩΦΛΙ ,αν δεν είσαι ψιλοπασόκος,σίγουρα είσαι άσχετος.Ένα θα σου πω μόνον.
  Αν αύριο τα φαρμακεία σταματήσουν την πίστωση φαρμάκων στους ασφαλισμένους ,με το σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που υπάρχει,οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και θάνατοι θα πάνε στα ύψη.Αυτή την στιγμή κάθε φαρμακείο είναι πιστωμένο με ένα σεβαστό ποσόν δανεικών φαρμάκων.Πιστεύεις ότι το πολυκατάστημα θα σου δώσει δανεικά μέχρι να βρείς ραντεβού στον γιατρό του IKA;Πιστεύεις ότι αύριο θα έχεις φθηνότερο φάρμακο και καλύτερη εξυπηρέτηση;Κοιμάσαι ύπνο βαθύ.Κοίτα τα SUPER MARKET ,τα βενζινάδικα κ.τ.λ.Ρώτα τους ηλικιωμένους συγγενείς σου ή αυτούς πού έχουν πρόβλημα υγείας.Μετά τον γιατρό,το επόμενο στήριγμα είναι το φαρμακείο της γειτονιάς.Εύχομαι να είσαι πάντα καλά ή εύπορος για να το παίζεις παντογνώστης.Από Δευτέρα ,αρχίζουν απεργίες στον κλάδο των φαρμακοποιών.Ελπίζω να είσαι μαζί μας.Δεν είμαστε HONDOS.Το 80% του τζίρου μας είναι φάρμακο για τον απλό πολίτη.ο οποίος μας στηρίζει τόσα χρόνια.ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ.Υ.Γ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΨΙΛΟΠΑΣΟΚΟΣ.

  • sotos avatar
   sotos @ ANONYMOUS 14/01/2011 19:46:12

   Αντε μπραβο! Αυτο που πρεπει να κανουμε καταρχην ειναι η καταργηση της επι πιστωσει χορηγησης φαρμακων σε ολα τα ταμεια για να τελειωνουμε απο το να κανει ο καθε υπουργος μικροπολιτικη με ξενα χρηματα!
   Και για οποιον πιστεψε στον Λαβερμαν, η Ελλαδα ειναι γεματη απο ταφους αυτων που πιστεψαν σε πολιτικους!

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ ANONYMOUS 14/01/2011 21:40:15

   Τι τους νοιάζει αυτό τους νεοφιλελεύθερους; Κάνε όλη την Ελλάδα ένα τεράστιο απρόσωπο Boots και τους φαρμακοποιούς πέμητες υπαλλήλους του, και η καλύτερή τους θα είναι. Θα έχει νικήσει ο... ελεύθερος ανταγωνισμός!

  • τσώφλι πασατέμπου avatar
   τσώφλι πασατέμπου @ ANONYMOUS 15/01/2011 09:13:13

   Φίλε μου, για το ψιλοπασόκος δέν με νοιάζει, για το άσχετος ζορίζομαι. Γιατρός είμαι, τρομάρα μου, λές να μήν ξέρω τί τρέχει ; Πόσοι και πόσοι συνάδελφοί μου δέν βγάζουν μεροκάματο γράφοντας στα τυφλά ότι τους πασσάρει ο φαρμακοποιός... πώς το λές εσύ αυτό, εξυπηρέτηση, άτυπη πρωτοβάθμια περίθαλψη, αρπαχτή, σαπίλα, εκφαυλισμό.... διάλεξε !

 6. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 14/01/2011 19:09:00

  ΑΛΛΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ 12000 ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ.ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΝΕΙΣ ΕΝΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΛΑΔΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ................Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ .

 7. Μιχαλόπουλος Απόστολος avatar
  Μιχαλόπουλος Απόστολος 14/01/2011 19:57:37

  AN H BLAKIA TOY ELLHNA HTAN XRHMA 8A HMASTAN DISEKATOMYRIOYXOI!!! KANEIS DEN ARNH8HKE OTI PROBLHMATA YPARXOYN STON KLADO. ALLA TIS BIOMHXANIES KAI TIS IDIWTIKES APO8IKES O KYRIOS LOBERDOS DEN TIS AKOUMPISE POTE!!! DEN EINAI BLAKAS AFOY AYTOI 8A TOY DWSOUN NA FAEI!!! TO POION TOY ANDRA FAINETAI APO TO GEGONOS OTI PARA TIS EKSAGKELIES AKOMA NA PAROUN FARMAKOPOIOI KAI GIATROI TA LEFTA POU TOUS XRWSTA TO KRATOS ENW ENNOEITAI OTI PLHRWSAN FOROUS GI'AYTA KAI ENNOEITAI OTI EKLEISAN FARMAKEIA LOGW XREWN. TO ONOMA ALAPIS MHN TO KSEXNATE!!! OI ALYSIDES "KOUMPARWN" ERXONTAI!!!

 8. David_S avatar
  David_S 14/01/2011 20:41:33

  καιρος ηταν!

  στην Ελβετια, οπου διαμενω, τα φαρμακεια δεν εχουν ουτε τ 1/10 της πολυτελειας ή των καλλυντικων που εχουν οι εδω επιχειρηματιες/φαρμακοποιοι

  Απλα, λιτα και απεριττα, με 1 φαρμακοποιο και πολυ σπανια 1 βοη8ο - αντι για το Ελληνικο με 3/4 ατομα και ...δρυινα ραφια...

  Επισης, που ειναι τα Generics οεο;

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 14/01/2011 21:06:50

  Ο Λουραντος τους εκανε λιμπα στο Αλτερ.. χαχαχαα κ Κωνστα μιλαω μαζι σας σαν να μιλαω στην κυβερνηση.... πολυ γελιο,, Μαρκη.. μουγκα.

  ΠΠ

 10. farmakotriftis avatar
  farmakotriftis 14/01/2011 21:57:15

  καληνυχτα κ λοβερδε...απο δευτερα τα σπουδαια!

 11. NIKOS69 avatar
  NIKOS69 14/01/2011 22:33:03

  Νομίζω οτι η μεσαία τάξη ακόμα κοιμάται άλλα τώρα που τα αγγούρια πλησιάζουν ελπίζω και πρέπει να ξυπνήσει γιατί δεν βλέπω κανέναν άλλον να αντιδρά . Αν και εμείς αποδεχθούμε την μοίρα μας και το ξεπούλημα της Ελλάδας από αυτούς τους ανθέλληνες που μας κυβερνάνε 30 χρόνια τώρα τότε ας τα μαζέψουμε και να φύγουμε από εδώ. Εγώ προσωπικά πατέρας 2 μικρών παιδιών σκέφτομαι εδώ και καιρό να φύγω γιατί δεν αντέχω ούτε να τους βλέπω ούτε να τους ακούω, και δεν αντέχω πια και αυτούς τους ελληνες (και είναι πολλοί αυτοί) που τους έχουνε κάνει σαν τα μούτρα τους. Εμπρός λοιπόν στον αγώνα για ένα νέο Γουδί.... δεν υπάρχει άλλη λύση.

 12. Aν.Βορινος avatar
  Aν.Βορινος 14/01/2011 23:37:10

  Οι θεσεις του του κ.υπουργου ειναι προς την σωστη κατευθυνση, αλλα εγγιζουν μονον μια πλευρα του ολου θεματος ΥΓΕΙΑ -ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ και αυτο ειναι το κοστος φαρμακευτικης αγωγης το οποιο πρεπει να μειωθει και να ελαττωθη το υπερβολικο κερδος των φαρμακοποιων που πλησιαζει το 40 τοις εκατο σε πολλα φαρμακα και μαλιστα επιδοτομενο απο 75 εως 100 τοις 100 απο τα ταμεια με οτι σημαινει αυτο .Καθιστω γνωστον στους μη γνωριζοντες οτι στην Χωρα λειτουργουν 12000 φαρμακεια με μεσοο ετησιο τζιρο 400.000 ευρωα και καθαρο ετησιο κερδος 110.000 ευρωα.Τα συμπερασματα δικα σας .ΑΝΤΙΠΑΘΩ πολυ περισσοτερο απο εσας τον Λοβερδο και το κομμα του

 13. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 15/01/2011 00:46:56

  Δεν ξέρω αν παρακολουθήσατε τον Λουράντο στο ΑΛΤΕΡ διέσυρε και εξευτέλισε τα κυβερνητικά φερέφωνα Κώνστα, Μακρή και Παυλόπουλο.

 14. TASOS avatar
  TASOS 15/01/2011 00:58:42

  Φιλελεύθερη οικονομία σημαίνει ευκαιρία όλων στην επιχειρηματικότητα,(και αυτό επειδή οι φαρμακοποιοί μετέτρεψαν το φαρμακείο σε επικερδέστατη επιχείρηση) αυτό για τα φιλελεύθερα παιδιά των φαρμακοποιών που ενώ σε όλα τα άλλα είναι φιλελεύθερα στο άνοιγμα του θεόκλειστου επαγγέλματος τους έχουν επιφυλάξεις. Ξεχνούν ότι αρνούνται την δυνατότητα για επαγγελματική αποκατάσταση σε παιδιά, πιθανώς συμφοιτητές τους, τα οποία θα αναγκαστούν να είναι υπάλληλοι έστω και έχουν την ίδια η και καλύτερη κατάρτιση απ' αυτούς.
  Το μεγάλο πρόβλημα στα φαρμακεία είναι η κληρονομικότητα αυτό τους καίει η διατήρηση των κεκτημένων της συντεχνίας και η διαιώνηση οικογενιακής επιχείρησης, το θεωρούν αυτόνοητο έστω και αν ο διάδοχος είναι παντελώς άσχετως και το πτυχίο αποκτήθηκε στην Μπρατισλάβα και τη Σόφια μαζί με το απαράιτητο 5ετές αχαλίνωτο πάρτυ άφου ο γιός δεν κατόρθωσε να περάσει σε ελληνικό πανεπιστήμιο μιλάμε για τον πλήρη ευτελισμό της επιστημονικότητας η οποία έχει απο καιρό δώσει την θέση της σε ελεινό εμπορικό παρεδώσε. Είναι μιά κλειστή κάστα που έχει απωλέσει την όποια διάθεση για προσφορά και για το μόνο το οποίο αγωνίζονται είναι η διάσωση της οικογενιάκης κερδοφόρου επιχείρησης αφήνοντας τους νέους φαρμακοποιούς παρίες του κλάδου.
  Αν η ΝΔ δεν υποστηιιξει γενναία το άνοιγμα και μείνει δέσμια των συντεχνιακών δομών θα αποδέιξει ότι δεν μιλάμε για φιλελέυθερο κόμμα αλλά για παράταξη δεμένη με ολιγοπωλιακά συμφέροντα της αστικής τάξης η ρήξη εδώ φαίνετε κόντρα σε ισχυρές ομάδες όχι στους μικρομεσσαίους.

  • Misha avatar
   Misha @ TASOS 15/01/2011 10:18:39

   Τasos

   Τα πτυχία από την Μπρατισλάβα είναι μια χαρά, τα βουλγάρικά και τα ρουμάνικα είναι ... κάπως.
   Επίσης όμως πτυχία από τη Στάρα Ζάγκορα δεν έχουν μόνο φαρμακοποιοί, έχουν και γιατροί (ο Θεός να τους κάνει) που έπαιρναν τα μαθήματα με μεταφορές ελαιολάδου, και γυμναστές (κάποιοι πήραν και διδακτορικά από εκεί και τώρα είναι ΔΕΠ), και άλλες ειδικότητες.
   Εφόσον το κράτος έχει συγκεκριμένες διαδικασίες αναγνώρισης πτυχίων από ξένες χώρες, όσοι τις πληρούν αποκτούν ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα με τους αποφοίτους ελληνικών πανεπιστημίων. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ.

   Τα λοιπά περι απελευθέρωσης των πάντων είναι φληναφήματα , και οδηγούν μαθηματικά στο νόμο της ζούγκλας, την εξαφάνιση των οικονομικά ασθενών επαγγελματιών και την επικυριαρχία όσων έχουν πολλά λεφτά δλδ των εταιρικών καρτέλ.

 15. David_S avatar
  David_S 15/01/2011 06:41:46

  +

  απι8ανες στρεβλωσεις απο μια συντεχνια πουρου αμοραλισμου και σκληρης κερδοφοριας

  Ελπιζω η ΝΔ να υποστηριξει με 8ερμη την πρωτοβουλια της κυβερνητικης παραταξης

 16. Kasut avatar
  Kasut 15/01/2011 07:04:13

  Συμφωνω, ανοιχτοι δρομοι, ανοιχτα επαγγελματα, ευκαιριες για ολους,

 17. Xrhstos Theocharis avatar
  Xrhstos Theocharis 15/01/2011 07:33:57

  Σωστός! και εδώ μια από τα ίδια...φαρμακεία δεν υπάρχουν καν! Ο γιατρός συνταγογραφεί με το όνομά σου το social security number σου και με barcode, πηγαίνεις στο CVS για παράδειγμα (είδος supermarket) σε ειδική πτέρυγα όπου μόνο εκγκεκριμένο προσωπικό έχει πρόσβαση και στα δίνουν από το γκισέ. Εννοείται πως η συνταγή, με τα προσωπικά σου στοιχεία και το ιστορικό σου, βρίσκεται σε ειδική βάση δεδομένων όπου έχουν πρόσβαση όλα τα σημεία πώλησης φαρμάκων, οπότε αν "τολμήσεις" και ζητήσεις έστω και ένα χάπι παραπάνω σε οποιοδήποτε σημείο των Η.Π.Α. να σου αρνούνται την πώληση!
  Όσο για τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα βρίσκεις σε ειδικούς χώρους σε κάθε supermarket η convenient store.

  • Misha avatar
   Misha @ Xrhstos Theocharis 15/01/2011 09:53:45

   Και τώρα, το γεγονός πως όλα τα στοιχεία ενός ασθενούς είναι on line σε όλες τις ΗΠΑ από την Αλάσκα μέχρι την Χαβάη, το λές για καλό και ως παράδειγμα μίμησης;

   Ρε πάτε καλά; Ή έχει γίνει το μυαλό σας φραπές από την πολλή προπαγάνδα;

   • τσώφλι πασατέμπου avatar
    τσώφλι πασατέμπου @ Misha 15/01/2011 10:44:57

    Μίσα, δέν συμφωνώ μαζί σου αλλά ακούγεσαι λογικός άνθρωπος, αλήθεια δέν έχεις καταλάβει τί πάρτυ γίνεται με το φάρμακο ; Στις φαρμακοβιομηχανίες και τον καταραμένο τον καπιταλισμό κόλλησες - εδώ ο τζίρος του φαρμάκου έχει φτάσει σε επίπεδα χώρας με δεκαπλάσιο πληθυσμό και ταϊζει κόσμο και κοσμάκη και - εδώ είναι το κουμπί - ένας απ'τους κύριους παράγοντες που το πράγμα ξεχείλωσε είναι η νοοτροπία των ίδιων των φαρμακοποιών. Πάρε κόσμε, δώσε γιαγιά το βιβλιάριο και θα στα γράψω εγώ τα φάρμακα κλπ, - νά γιατί μπορούν να ζήσουν 12.000 φαρμακεία και άλλα τόσα με τους τζίρους που γίνονται.

    Με λίγα λόγια φίλε μου, άν η φαρμακοβιομηχανία είναι ο ναρκέμπορας, το φαρμακείο είναι ο ντήλερ του που μοιράζει την πρέζα και την διαφημίζει και την προωθεί, μαζί με τον άλλο προαγωγό, το φιλαράκι του, το γιατρό (σάν κι εμένα, δηλαδή !).

    Μή σου φανεί αφελές αυτό το μοντέλο, είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ για το τί γίνεται σήμερα - για τα ψεύτικα συνέδρια των γιατρών σε εξωτικά μέρη με όλα πληρωμένα, προκειμένου να γράφουν SEROXAT αντί για ντεπόν στον κάθε πονοκέφαλο, για τις λίστες με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη που σου βαζουν στη μούρη (θέλει κανένας Θωμάς να του στείλω ένα αντίγραφο ; ) και ένα σωρό άλλα καλούδια που δέν έχω χρόνο να σου τα περιγράψω. Κι απο κάτω, τα κακόμοιρα πρεζόνια, ο κοσμάκης που εθίστηκε ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ στην υπερφαρμακία, και απο πάνω ο πουλημένος αστυφύλακας που κάνει τα στραβά ματια, το κράτος.

    Φίλε Μίσα, σίγουρα το μνημόνιο δέν είναι η λύση. Όμως - λυπάμαι που το λέω - είναι η Νέμεση !

    • Misha avatar
     Misha @ τσώφλι πασατέμπου 15/01/2011 11:07:03

     Τσώφλι

     Αν το Μνημόνιο είναι Νέμεσις, ίσως και η Γερμανική κατοχή να ήταν Νέμεσις επειδή δεν αντισταθήκαμε , ως λαός, στους μελανοχίτωνες του Μεταξά.
     Και η ατομική βομβα στο Ναγκασάκι, Νέμεσις για τα εγκλήματα του αυτοκρατορικού στρατού στην Κορέα!!!
     Τι παραλογισμός είναι αυτός;;;!!!

     Όσον αφορά το κύκλωμα της Υγείας , καλά το περιγράφεις αλλά ελλιπως:
     από πίσω είναι οι μεγαλοϊδιώτες που λυμαίνονται τον χώρο... πχ ξέρεις καποια χώρα της δυτικής ευρωπης με τόσα ιδιωτικά νοσοκομεία όσα έχουμε εδώ;
     ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ!
     Ποιος χαριζει στους ιδιωτες τη δημόσια περιθαλψη; Ο φαρμακοποιός μήπως;
     Ή ... ο πολιτικάντης-εξυπηρετητής των κάθε λογής Κοντομηνάδων ;
     Και σε τι θα εξυπηρετήσει την ανατροπή αυτης της νοσηρής η κατάστασης η «απελευθέρωση» των φαρμακείων; Μηπως αντιθετα την επιτείνει;
     Δεν καθαρίζεις την κόπρο του Αυγείου, πολλαπλασιάζοντας τους καμπινέδες, ουτε κόβεις την διακίνηση της ντρογκας πολλαπλασιάζοντας τους ντηλερς (για να ακολουθήσω το παραδειγμα σου)

     Μη βλέπεις το παζλ μισό , όπως επιθυμούν οι κόρακες του ΓΑΠ, για να μάς βάλουν να φαγωθούμε μεταξύ μας κατά τα προβλεπόμενα από την κοινωνική μηχανική....

   • Xrhstos Theocharis avatar
    Xrhstos Theocharis @ Misha 15/01/2011 16:05:25

    Όπα ρε Misha, το δικαίωμα του καθενός να έχει προσωπική άποψη εσύ το βλέπεις ως προπαγάνδα και πλύση εγκεφάλου όταν δεν είναι και δική σου άποψη; το άλλο με τον τρελό που θεωρεί τον εαυτό του μόνο γνωστικό το ξέρεις;
    Όσο για το φραπεδάκι, εδώ που είμαστε μακριά από την πατρίδα, μας λείπει όσο νά 'ναι, ωστόσο η απόσταση μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα καθαρότερα και αφιλτράριστα από τις κάθε είδους κομματικές ή άλλες επιρροές.

    • David_S avatar
     David_S @ Xrhstos Theocharis 15/01/2011 22:15:27

     'Όσο για το φραπεδάκι, εδώ που είμαστε μακριά από την πατρίδα, μας λείπει όσο νά ‘ναι, ωστόσο η απόσταση μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα καθαρότερα και αφιλτράριστα από τις κάθε είδους κομματικές ή άλλες επιρροές.'

     Ακριβως! Ειναι λυπηρο οτι δεν μπορει να σκεφτει κα8αρα, περα απο κομματικες παρωπιδες ο κατοικος της πολυπα8ης αυτης χωρας - εν προκειμενω, η μηχανογραφηση απο εργαλειο για την καλυτερη εξυπηρετηση/ελαχιστοποιηση 'εξαιρεσεων' et al γινεται αυτοματως.....8εωρια συνομωσιας.....

     • Misha avatar
      Misha @ David_S 15/01/2011 22:29:12

      Είναι θεωρια συνωμοσίας ότι σε κάποιες πολιτείες των ΗΠΑ απαγορεύθηκε η συλλογη όμβριου ύδατος για να μην υποστουν οικονομική βλάβη οι ιδιωτικές ΟΥΛΕΝ;

      Είναι θεωρια συνωμοσίας ότι απαγορευεται (ή σχεδιάζεται να) απαγορευθεί η κατ οικον καλλιέργεια ζαρζαβατικών με προφαση την δημόσια υγεία;

      Με ανάλογη προφαση, φακελλώνονται με αδιανόητο και απολυτως απαραδεκτο τρόπο οι ασθενείς, διαχεονται on line τα προσωπικά τους ευαισθητα στοιχεία σε όλα τα φαρμακεία των ΗΠΑ (ασφαλώς όχι μονο στα φαρμακεία) κι εμείς αυτό πρέπει να το πουμε προοδο επειδή, δηθεν, αντιμετωπίζει την πολυφαρμακία και την υπερκατανάλωση φαρμάκων;

      Τιποτε άλλο θα μάς προτείνετε;
      πχ πως θα σας φαινόταν να εφαρμοσθει Ευθανασία και υποχρεωτική δωρεα οργάνων αν δεν τρεφόμαστε υγιεινά ή αν καπνιζουμε; Ξερετε ποσα λεφτα θα γλυτωσει ετσι το ΕΣΥ;

      Αυτό, παρεμπιπτοντως, το λένε χουντα του κερατά αλλά εσεις εισθε νομιμοφρονες και δεν κινδυνευετε. Νομιμόφρονες, όμως,ήταν και οι εβραίοι στο Γ Ράιχ όμως....

  • Kasut avatar
   Kasut @ Xrhstos Theocharis 15/01/2011 16:42:43

   Υπαρχουν στις ΗΠΑ φαρμακεια τα εχω χρησιμοποιησει ο ιδιος απλα επιλεγεις συνηθως το CVS γιατι ειναι φτηνοτερο αν και εχει μεγαλες ουρες και εξυπηρετηση οχι και την καλυτερη. Αν βεβαια αντεχει η τσεπη πας στο φαρμακειο το κανονικο. Η απελευθερωση στις ΗΠΑ δεν εχει σκοτωσει το ειδικευμενο φαρμακειο απλα αλλαξε την πελατεια του.

 18. τσώφλι πασατέμπου avatar
  τσώφλι πασατέμπου 15/01/2011 09:41:38

  Λυπάμαι που σας το λέω, αλλά ο Λουράντος και η νοοτροπία του (συνδικαλιστή ΕΘΕΛ) θα σας τραβήξει στον πάτο. Τά'χετε κάνει μούσκεμα με τους μαξιμαλισμούς και το τάχα μου πληγωμένο και παρεξηγημένο ύφος και την αντίδραση κάποιου που η κενωνία δέν τον καταλαβαίνει. Δέν σας λυπάται κανείς, μήν χτυπιέστε, όπως δέν λυπάται κι εμάς τους γιατρούς - και καλά κάνει - ενώ κάνουμε αρπαχτές απο χίλια μέρη, βγαίνουμε και μιξοκλαίμε και εκβιάζουμε στα κανάλια.

  Μαζί μας θα είστε στην κόλαση, μή ζορίζεστε !

 19. Misha avatar
  Misha 15/01/2011 09:50:14

  Τσώφλι,

  ας σοβαρευτούμε.
  Το σύστημα είναι όντως σάπιο,είμαστε πρώτοι στην κατανάλωση αντιβιοτικών πανευρωπαϊκώς, μάς έχουν βάλει στην καραντίνα γιατί θεωρούν ότι κουβαλάμε πάνω μας τα πιο ανθεκτικά , λόγω της πολυφαρμακίας στελέχη κλπ.

  Ποιος κατευθύνει την συνταγογράφηση;
  Δεν είναι οι φαρμακοβιομηχανίες; Αυτές που έπεισαν και τον επισημότερο φορέα , με τα τοπ ονόματα της λοιμωξιολογίας της χώρας, το ΚΕΕΛΠΝΟ , να προεξάρχει στην εκστρατεία τρομοκράτησης των πολιτών σχετικά με την γρίππη των χοίρων;
  16 εκατομμύρια παραγγέλθηκαν από το Υπ.Υγ. με την συμβουλή αυτων των φορέων, τα οποία πεταχτηκαν στα σκουπίδια. με 8-10 ευρω έκαστο, βγάλε μόνος σου τον λογαριασμό.

  Αλλά δε θα κάνουμε τους φαρμακοποιούς αποδιοπομπαίους τράγους σήμερα, όπως κάναμε χτες τους δημ.υπαλλήλους, τους φορτηγατζήδες, τους πιλότους επειδή έτσι θέλει το ΔΝΤ και η κατοχική κυβέρνηση του Τσολάκογλου.

 20. TopGunZ avatar
  TopGunZ 15/01/2011 10:08:59

  Δηλαδή όσοι έχουν φαρμακεία έχουνε ηλίθια παιδιά που δεν μπορούν να περάσουν στο Ελληνικό πανεπιστήμιο, κι αν περάσουν δεν μπορούν να καταρτιστούν όπως τα υπόλοιπα. Επίσης, το Ελληνικό πανεπιστήμιο είναι ανώτερο ας πούμε από τα Βουλγάρικα που έχουν όριο απουσιών και δεν δίνει περιθώρια για αχαλίνωτα πάρτυ. Τέλος, κανείς γονιός δεν έχει δικαίωμα να αφήσει την επιχείρηση στα παιδιά του, αλλά κάθε ένας που απέτυχε να περάσει Ιατρική ή κάποια άλλη υψηλόβαθμη σχολή έχει ιερό δικαίωμα να μπορεί να ανοίξει πτυχιακό μπακάλικο. Οκ, ευχαριστώ για τη διαφώτιση...

  • ο ξένος avatar
   ο ξένος @ TopGunZ 15/01/2011 16:02:54

   Το σημερινό καθεστώς δεν απαγορεύει στο γονιό ν' αφήσει την επιχείρηση στα παιδιά του, απαγορεύει στα παιδιά του γείτονά του ν' ανοίξουν και εκείνα τη δική τους επιχείρηση. Απορώ πώς δεν γίνεται κατανοητή τόσο καραμπινάτη αδικία.

 21. ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα avatar
  ΠΑΣΟΚ Χωρίς Σύνορα 15/01/2011 14:25:45

  Δεν ανοίγουν το επάγγελμα του φαρμακοποιούσε άλλους φαρμακοποιούς, αλλά σε επιχειρήσεις. Στην Ευρώπη δεν υπάρχει πουθενά αυτό!
  Αν φύγουν οι Έλληνες φαρμακοποιοί από τη μέση, στο μέλλον δεν θα μας λείψουν μόνο τα φάρμακα. Θα χάσουμε την υγεία μας, ίσως και τη ζωή μας, με βάση τους νόμους της παγκοσμιοποίησης για τη μείωση του πληθυσμού.
  Ο Έλληνας φαρμακοποιός μπορεί να παραγγείλει ένα σκεύασμα από τη Ρωσία, αν χρειαστεί. Η ελεγχόμενη πολυεθνική δε θα το κάνει.

 22. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 15/01/2011 14:47:44

  ΤΣΩΦΛΙ,αν είσαι γιατρός ,γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι συνάδελφοι σου γράφουν αλόγιστα ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΣΑΡΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.Ειδικά αυτοί πού έχουν μεγάλη συνταγογράφηση(ΙΚΑ,ΟΓΑ,ΟΑΕΕ ).
  Γιατί άραγε;Μη μας φορτώνεις αμαρτίες άλλων άδικα.Μακάρι ο λόγος που γίνονται όλα αυτά ,να ήταν η πάταξη τής διαφοράς.

 23. jj avatar
  jj 15/01/2011 14:58:30

  Το θράσος των φαρμακοποιών και ειδικά του προέδρου τους δεν έχει όριο!
  Η ειδική μεταχείριση εκ μέρους του Υπουργού είναι εξοργιστική!
  Πώς είναι δυνατό να μιλάμε για απελευθέρωση όταν υπάρχει πληθυσμιακό κριτήριο? 1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους ! Γιατί? Γιατί τότε να μη υπάρχει και 1 χασάπικο ανά 1000 κατοίκους , 1 κουρείο ανά 1000 κατοίκους κλπ.
  Απελευθέρωση σημαίνει :Κανένα πληθυσμιακό κριτήριο , κανένα ελάχιστο ποσοστό κέρδους , καμιά ελάχιστη αμοιβή!
  Η αντιμετώπιση και απο τη σημερινή κυβέρνηση των φαρμακοποιών είναι προκλητική! Γιατί στους φορτηγατζήδες πήρε κεφάλια ενώ τους φαρμακοποιούς τους χαϊδεύει και αυτοί θρασύτατα απειλούν τον Ελληνικό Λαό!

 24. ο ξένος avatar
  ο ξένος 15/01/2011 16:20:51

  Αποδεχόμενος για την οικονομία της συζήτησης τον αδόκιμο κοινωνιολογικά όρο "μεσαία τάξη" για εισοδήματα μερικών χιλιάδων ευρώ, προκύπτει το εξής ερώτημα στη χώρα που τελεί υπό απόλυτη σύγχυση:
  Μεσαία τάξη. Εντάξει, αλλά πώς; Αβρόχοις ποσί; Με τα πόδια απλωμένα στο γραφείο και τα χέρια σταυρωμένα πίσω απ΄τον αυχένα;
  Πέρασε ποτέ απ΄το μυαλό του Έλληνα να δουλέψει πραγματικά, για να γίνει "μεσαία τάξη" ή μήπως τη θεωρεί κάστα στην οποία αυτονόητα ανήκει; (ρητορικό)

 25. ANONYMOUS avatar
  ANONYMOUS 15/01/2011 20:09:09

  JJ.Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΕΤΣΙ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΕΛΑΤΗΣ.ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΥ(ΧΟΝΔΡΙΚΗ ΚΑΙ ΛΙΑΝΙΚΗ),ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ,ΤΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ,ΤΗΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗ,ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.ΔΗΛ.ΟΛΑ.ΠΩΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ.Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ.ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΝΝΟΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤ'ΑΝΑΓΚΗ ΠΙΟ ΦΤΗΝΗ ΑΓΟΡΑ(ΒΛΕΠΕ SUPER MARKET,ΒΕΝΖΙΝΗ Κ.Τ.Λ.).ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ.ΛΙΓΟ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΥΨΗ.

  • ΣΚΙΑ avatar
   ΣΚΙΑ @ ANONYMOUS 16/01/2011 12:08:44

   Ακριβώς έτσι είναι...στην Ελλάδα δυστυχώς όλοι έχουν άποψη για εντελώς εξιδικευμένα θέματα τα οποία συνήθως δεν τα κατέχουν και για τα οποία σχηματίζουν άποψη από τα ψέμματα που μεταδίδουν τα ΜΜΕ της πλάκας.

   Π.χ. τα κανάλια επί χρόνια αναπαράγουν την άποψη ότι στην Ελλάδα έχουμε ακριβά φάρμακα ενώ σύμφωνα με τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας έχουμε τα φθηνότερα φάρμακα της Ευρώπης μαζί με τα Σκόπια,γεγονός που έχει καταστήσει το πρόβλημα των ελλείψεων άκρως επικίνδυνο για την υγεία των πολιτών!Η πλήρης απελευθέρωση όπως την φαντασιώνονται διάφοροι κύρηκες του νεοφιλελευθερισμού δε θα μπορούσε σε μία χώρα σαν την Ελλάδα παρά να έχει σαν αποτέλεσμα την έκρηξη των τιμών προς τα πάνω με ότι αυτό συνεπάγεται για την τσέπη του πολίτη και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

   Η πλήρης κατάργηση δε κάθε πληθυσμιακού και χωροταξικού περιορισμού θα είχε το εξής αποτέλεσμα μεσοπρόθεσμα...τη συγκέντρωση των φαρμακείων γύρω από τα διάφορα ΙΚΑ,νοσοκομεία και λοιπά κέντρα συνταγογράφησης και το να μείνουν χωρίς φαρμακεία εκατοντάδες μικρά χωριά και νησιά της επικράτειας.Το ποιόν θα πλήξει αυτό είναι προφανές...τα πλέον απροστάτευτα στρώματα της κοινωνίας,ηλικιωμένους χωρίς τη δυνατότητα μετακίνησης σε μεγάλες αποστάσεις για να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους...

   • ΣΚΙΑ avatar
    ΣΚΙΑ @ ΣΚΙΑ 16/01/2011 12:09:34

    καθηγητή Οικονομικών της Υγείας κ. Κυριόπουλο Ιωάννη...

 26. vassilis avatar
  vassilis 15/01/2011 20:27:11

  Η απαξιωση του ρολου του φαρμακοποιου ,του γιατρου και λοιπων επαγγελματιων που επιτελουν κοινωνικο εργο ειναι επικινδυνη για την υγεια πρωτιστως του Ελληνικου λαου.Αλλο τα φαινομενα διαφθορας τα οποια η πολιτεια εχει τους μηχανισμους να εξαλειψει αν θελει και αλλο να κατηγορεις επιστημονες που ειναι επιφορτισμενοι για την προασπιση της δημοσιας υγειας.Η γκεμπελικη τακτικη και ακρως φασιζουσα που εφαρμοζεται για να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα και να εμφανιζει αυτους που κατακλεψαν την χωρα ως τιμητες της ηθικης και αξιοκρατιας μονο για αφελεις ειναι.Ενας φαρμακοποιος,ενας γιατρος πρεπει να αμοιβεται σωστα για να εχει ο πολιτης αναλογου επιπεδου περιθαλψη,σε διαφορετικηπεριπτωση αν του κλεψεις την αξιοπρεπεια ειναι σιγουρο οτι θα σου ''κλεψει'' απο τη ζωη σου.

 27. michel avatar
  michel 17/01/2011 22:40:39

  ειμαι καθηγητης, μαθητες προβληματικοι του 9 παιδια φαρμακοποιων πηγαινουν στο εξωτερικο, πληρωνουν σε μερικα πανεπιστημια ανατολικων χωρων παιρνουν πτυχιο φαρμακοποιου και οι μαθητες του 19 που περνουν στην ελλαδα αν οι γονεις τους δεν εχουν φαρμακειο η χρηματα ειναι ανεργοι,,,, αυτη εναι αξιοκρατια ΄΄;;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.