Σε πλήρη επαγρύπνηση η ΝΔ
13/07/2015 17:50
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε πλήρη επαγρύπνηση η ΝΔ

Δυόμιση ώρες διήρκησε το άτυπο πολιτικό συμβούλιο της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μέσα στο οποίο συζητήθηκε η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με το νέο Μνημόνιο που συμφώνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ενημέρωσε για το κλίμα των συζητήσεων που επικράτησε στη συνεδρίαση του ΕΛΚ, το οποίο ήταν ιδιαιτέρως βαρύ για τη χώρα, σε σχέση με τις κινήσεις της κυβέρνησης Τσίπρα.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής της ΝΔ, πηγές της Συγγρού υπογραμμίζουν πως “η κυβέρνηση επέλεξε μια πολύ επώδυνη συμφωνία πολύ χειρότερη από όσες ψηφίστηκαν έως σήμερα προκειμένου να αποφευχθεί η οικονομική και κοινωνική καταστροφή. Το τι συνέβη το προηγούμενο εξάμηνο και τι είδους ευθύνες υπάρχουν το γνωρίζουν πλέον όλοι. Τώρα προτεραιότητα είναι να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Γιατί όλα αυτά υπονομεύτηκαν το προηγούμενο εξάμηνο. Η ΝΔ ως δύναμη σταθερότητας και βασικός πυλώνας της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας συνέβαλε αποφασιστικά στο να διατηρηθεί η παραμονή στον στενό πυρήνα της ΕΕ και το ευρώ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews από τη ΝΔ “θεωρούν δύσκολο να μεταμορφωθεί ο Τσίπρας σε αληθινό μεταρρυθμιστή που θα μπορέσει να υλοποιήσει όλα αυτά τα μέτρα, τόσο εξαιτίας των ιδεολογικών αγκυλώσεων όσο και εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των βουλευτών του που αντιδρούν στα μέτρα” κάτι που καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται να συγκληθεί η ΚΟ μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΔ δε θα προβεί σε πρόταση μορφής κατά της Προέδρου της Βουλής, κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς “κάτι τέτοιο είναι αποκλειστικά ζήτημα της κυβέρνησης”.

Είναι σαφές πως οι κινήσεις πλέον από την πλευρά της ΝΔ θα γίνονται “βήμα-βήμα” ακριβώς λόγω των λεπτών χειρισμών που απαιτούνται.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. airman avatar
    airman 14/07/2015 09:19:19

    "... δύσκολο να μεταμορφωθεί ο Τσίπρας σε αληθινό μεταρρυθμιστή ..." "Όπως λέει ο Πλάτωνας, οι δημαγωγοί για να γίνουν συμπαθείς στο λαό νομίζουν ότι οφείλουν να υβρίζουν τον πλούτο. Είναι αλήθεια ότι ο πλούτος δεν είναι συμπαθής παρά μόνο σ' εκείνους που τον κατέχουν. Όσο όμως κι αν είναι αντιπαθής είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη μιας ελεύθερης οικονομίας. Γιατί κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι η ανάπτυξη μιας ελεύθερης οικονομίας προϋποθέτει πρώτον φυσικό πλούτο, δεύτερον εργασία και τρίτον κεφάλαιο. Και ότι χωρίς το τελευταίο αυτό δεν μπορούν να αξιοποιηθούν τα δύο πρώτα. Βέβαια το κεφάλαιο θα πρέπει να ελέγχεται για να μη μεταβάλλεται από μέσω παραγωγής σε μέσο εκμετάλλευσης. Και θα πρέπει επίσης ν' αντικαθίσταται από την πολιτεία εκεί όπου το κοινωνικό συμφέρον το επιβάλει" (Από ομιλία του Κων/νου Καραμανλή το 1977) "Λόγω των θέσεων τις οποίες έχει λάβει η Νέα Δημοκρατία ....... θα είναι επί πολλά έτη η σπονδυλική στήλη της πολιτικής μας ζωής. Και είναι ανάγκη να οργανωθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να εκπληρώσει την εθνική αυτή αποστολή της" (Από ομιλία του Κων/νου Καραμανλή στην ΚΟ το 1976) Ο σημερινός Πρωθυπουργός και πέριξ αυτού κάθε άλλο παρά μπορούν να υποστηρίξουν το βάρος του εγχειρήματος επανάταξης της χώρας από την κατάσταση στην οποία βρέθηκε με βαριά ευθύνη τους. Και επειδή πήγαμε που πήγαμε πίσω, πρέπει να ξεκινήσουμε από τα βασικά που ξεχάστηκαν στο χρόνο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.