29/09/2008 13:58
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε περισυλλογή το Μαξίμου για τη Ντόρα

Στη Ρηγίλλης και στο Μαξίμου έχουν καταγράψει το γεγονός ότι κανένας «ντορικός» δεν πήρε το λόγο στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Με την εξαίρεση του Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος έδωσε τα ρέστα του στο κήρυγμα υπέρ του καραμανλισμού, με τέτοια ένταση που προκάλεσε θυμηδία.

Η ακινησία στο στρατόπεδο της Ντόρας δεν έχει προκαλέσει ανακούφιση στην απέναντι όχθη, αλλά περισυλλογή. Επειδή θεωρούν ότι η υπουργός Εξωτερικών δεν έχει ακόμη καταλήξει στη στρατηγική που θα ακολουθήσει για να φέρει πιο κοντά τη μετακαραμανλική εποχή.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 29/09/2008 14:01:10

  Εδω ερχιρε ο Κυριακος να στελνει email !!! ειχε χαθει μετα τα τηλ κεντρα !!!!

  Διαβαστε παρακαλω..:
  23/9
  "
  Αγαπητέ ταδε,

  Θα τον θυμόμαστε για αρκετό καιρό τον Σεπτέμβριο του 2008. Το διεθνές οικονομικό σύστημα κλυδωνίστηκε συθέμελα από την χρεοκοπία χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, των οποίων την οικονομική ευρωστία κανείς δεν θα αμφισβητούσε πριν από λίγους μήνες. Η Αμερικανική κυβέρνηση έκανε γαργάρα τις θεωρίες περί μη παρέμβασης στις αγορές, εκταμιεύοντας τεράστια ποσά για να σώσει τράπεζες και να αγοράσει στεγαστικά δάνεια που κάνεις δεν τα θέλει πια. Και η συζήτηση για τον ρόλο του κράτους στην μετα-φιλελεύθερη, παγκοσμιοποιημένη οικονομία έχει για τα καλά ξεκινήσει.

  Όχι βέβαια στη χώρα μας. Γιατί εμείς εξακολουθούμε να κινούμαστε στους ρυθμούς των καθημερινών δημοσκοπήσεων, των δηλώσεων ανταρτών, και των παραπολιτικών σεναρίων ανασχηματισμού. Κάθε μέρα μεγαλώνει η απόσταση μεταξύ των πραγματικών προβλημάτων και του επιπέδου του δημόσιου διαλόγου όπως αυτός προωθείται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας. Η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και ο χρόνος πιέζει επιτακτικά. Οι πολίτες στέκονται κριτικά απέναντι σε όλους πιστεύουν ότι με ένα επικοινωνιακό πασάλειμμα θα εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη τους. Η επιστροφή στα θρανία ας συνοδευτεί και με μία επιστροφή στην πραγματική πολιτική. Με λιγότερες εμφανίσεις στα Μέσα και περισσότερη δουλειά.

  Φιλικά,
  Κυριάκος Μητσοτάκης
  "

  ΠΠ

 2. Africa avatar
  Africa 29/09/2008 14:12:55

  ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΑΙΚΤΗΣ!

 3. miaouth avatar
  miaouth 29/09/2008 14:29:55

  Η μετοχή της ΔΕΗ στο -18%, στη περιοχή των 10 Εuro!
  Οι Γερμανοί (η κρατική εταιρία) περιμένουν στη γωνία. Γύρω στα 7 - 10 Εuro θα την έχουν στημένη. Παραχώρηση management ή επιθετική εξαγορά. Άν είναι πολύ μαύρα, μπορεί να περιμένουν λίγο περισσότερο και να παρουσιαστούν και σαν "Λευκοί ιππότες".
  Η ομάδα των "παικτών" του Αλογοσκούφη καταρρέει. Η πτώση θα κάνει ζημιά και στη Ντόρα, αλλά μικρή, επισκευάσιμη
  Όπως έχει ξαναγραφεί, ο Καραμανλής δεν θα πέσει από το Ρουσσόπουλο (αυτό το σενάριο - ή την εργαλειακή χρήση του "Μακεδονικού" - προωθεί ο Καρατζαφέρης για να μπορεί να πουλήσει αβίαστα στήριξη).
  Φαίνεται ότι Καραμανλής με τα golden boys θα πέσουν από τον manager της ΔΕΗ και τον Αλογοσκούφη. Πιό γρήγορα απ' ότι φαντάζονται οι υπερ - πολιτικοποιημένοι δημοσiογράφοι. It' s the economy, stupids.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/09/2008 16:06:20

  Η Ντόρα θα λειτουργήσει σαν την Χίλλαρυ: Θα συσπειρώσει τους πάντες εναντίον της

 5. miaouth avatar
  miaouth 29/09/2008 17:32:44

  ΔΕΗ (-23%, πρόβλεψη πελώριων ζημιών), Τράπεζες (η Τράπεζα Κύπρου τείνει να εξαερωθεί) και όλη η Σοφοκλέους (-6 %)σε ελεύθερη πτώση. Πολλαπλάσια των άλλων χρηματιστηρίων Ευρωπαικών χωρών.
  Έχουμε κατάρρευση.
  Τα πολιτικά της επιφάνειας κτλ είναι απλές παιδικές αταξίες. Η πραγματική καταστροφή στην οικονομία τώρα αρχίζει.
  Καιρός γιά αλλαγή τρόπου σκέψης. Αλλά οι γύπες ήδη παίρνουν θέση για να περισυλλέξουν επιχειρήσεις - πτώματα.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/09/2008 17:36:22

  μη βιάζεσαι miaouth, όχι πριν πάει ο δείκτης στα 1500-1800 (ή, όπως έλεγα σε έναν φίλο, σίγουρα πριν τα ...800)

 7. γάιδαρος avatar
  γάιδαρος 29/09/2008 17:45:53

  Το υπόβαθρο των πολιτικών ζυμώσεων των ημερών είναι η διαδικασίες της επόμενης ημέρας στην Ν.Δ., ασχέτως άν αυτό καλύπτεται από την μπόχα των οικοπέδων.
  Ο πόλος της Μπακογιάννη είναι υπαρκτός, όχι τόσο σε στελέχη και μηχανισμό αλλά κυρίως σε θέματα πολιτικής πλατφόρμας. Σημειώνω ότι η κύρια κατηγορία κατά του Καραμανλή είναι ότι υποκατέστησε την πολιτική πράξη με άγαρμπη προπαγάνδα.
  Αυτό είχε σαν συνέπεια να μην εμφανιστεί ακόμη ο πολιτικός διάδοχος του Καραμανλή (ελλείψει πολιτικής), και γι΄αυτό υπήρξε και περίοδος που τα παπαγαλάκια "έβλεπαν" σαν διάδοχη κατάσταση τον Ρουσόπουλο (ο μόνος που φαινόταν).
  Και επειδή οι πόλεμοι δεν είναι της μόδας, αργά η γρήγορα θα υπάρξει και η κατάλληλη συμφωνία για την ομαλή μετάβαση του κόμματος στον επόμενο (ή επόμενη) αρχηγό. Ούτως ή άλλως οι επόμενες εκλογές είναι χαμένες για όλους, και αυτό είναι χρήσιμο για τις κομματικές διεργασίες στην Ν.Δ.
  Είναι πλέον πολύ αργά για τον Καραμανλή να "δημιουργήσει" εκ του μηδενός διάδοχη κατάσταση.

 8. miaouth avatar
  miaouth 29/09/2008 18:28:33

  @ archaeopteryx,
  Σωστή η μέτρηση Αρχαιοπτέρυξ (για ενδεχόμενες αγορές, 1500 - 1800, στη στήριξη), αλλά κι εκεί υπάρχει ρίσκο. Άν δεν σταθεροποιηθεί και αναστραφεί η πτωτική τάση στην αγορά ακινήτων ΗΠΑ, κάθε ανάληψη ρίσκου είναι θανάσιμος κίνδυνος.
  Έχουμε πολύ πτωτικό δρόμο ακόμα, να δούμε άν θα σκάσει κι εδώ (και πόσο!)η φούσκα των ακινήτων.
  Αλλά εν τω μεταξύ, πολλές, πάρα πολλές εταιρείες (ιδιωτικές, δημόσιες - και ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΕΣ) θα έχουν αλλάξει χέρια.
  Άν αυτό δεν φέρει ΚΑΙ πολιτικές άλλαγές, έ τότε να τα σκίσουμε τα βιβλία. Και του Άνταμ Σμίθ και του Κάρλ Μάρξ.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/09/2008 18:30:12

  τώρα μάλιστα... αν είναι οι επιλογές μου να είναι Ντόρα ή Ρουσόπουλος, με βλέπω στην Κέρκυρα!

 10. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 29/09/2008 18:37:44

  Στα σοβαρά, τώρα, και εγώ miaouth προσπαθώ να δω που το πάει η «κρίση». Αν η Ελληνική πολιτική βασίζεται σε πελατειακές σχέσεις, ποια θα είναι η πολιτική όταν οι πελατειακές σχέσεις εκλείψουν ή αλλάξουν;

  Αλλαγές βλέπω και εγώ αλλά λίγα πράγματα έχουν μείνει. Δες γύρω σου...

  Η ΔΕΗ σίγουρα. Τράπεζα; δύσκολοι καιροί, θα γίνει πρώτα «εκλογίκευση». Μερικές ιδιωτικές κρατικοδιαιτες θα εξαφανιστούν ή θα πουληθούν. Μερικές ιδιωτικές μη κρατικοδιαιτες θα σφίξουν τα ζωνάρια.

  Καμιά μεγάλη κατασκευαστική; Πολύ θέλει;

  Η Κέρκυρα γίνεται όλο και πιο ελκυστική...

 11. μεντορ avatar
  μεντορ 29/09/2008 21:26:01

  ας μας πειο κυριακος για την ζημενς τι νομιζει οτι ξεχαστηκε το θεμα;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.