#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/08/2011 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε περιδίνηση η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους να αποφύγει τη συντριβήΟι βόλτες με τα κανό και τα ποδήλατα τέλειωσαν για τον πρωθυπουργό ενώ και οι υπουργοί που τόλμησαν να πάνε κάπου διακοπές φοβούμενοι το γιαούρτι επιστρέφουν στην Αθήνα. Την Πέμπτη ο Γ. Παπανδρέου έχει συγκαλέσει ευρεία κυβερνητική σύσκεψη καθώς από όλα τα μέτωπα τα νέα δεν είναι καθόλου καλά.

Στην οικονομία, η μη συμφωνία για ευρωομόλογο βάζει σε νέες περιπέτειες την ελληνική οικονομία. Στις 29 Αυγούστους έρχονται οι τροικάνοι για τους τακτικούς ελέγχους με το έλλειμμα να έχει ξεφύγει και τον προϋπολογισμό να έχει εκτροχιαστεί. Η 6η δόση του δανείου είναι και πάλι αμφίβολη και θα αρχίσουν πάλι τα κινδυνολογικά σενάρια περί μη πληρωμής των μισθών και των συντάξεων.

 

Οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου δε φαίνεται να εφαρμόζονται γρήγορα οπότε και η νέα δόση δε θα δοθεί από το νέο ταμείο αλλά από τον προσωρινό μηχανισμό στήριξης με τα υψηλότερα επιτόκια και πιθανόν με διακρατικά δάνεια.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και η κυβέρνηση εμφανίζεται ανήμπορη να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα.

Στο εσωτερικό μέτωπο η κατάσταση είναι επίσης δραματική. Σύντομα θα ανοίξουν και πάλι τα δύο καυτά θέματα της παιδείας και των ταξί.

Στην Παιδεία το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση προκαλεί αναταράξεις και η κ. Διαμαντοπούλου αναζητά συμβιβαστικές λύσεις. Από την άλλη είναι αμφίβολο ότι θα ξεκινήσουν τα σχολεία χωρίς δασκάλους και χωρίς βιβλία.

Με τα ταξί το θέμα επανέρχεται ύστερα από την προσωρινή ανακωχή. Κι εδώ ο Γ. Ραγκούσης αναζητά συμβιβαστική λύση στο θέμα της απελευθέρωσης καθώς δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί και πάλι μπάχαλο ενώ κυβερνητικοί βουλευτές του έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να περάσει ο νόμος του αν δεν αλλάξει.

Ο πρωθυπουργός αναζητά λαγούς από το καπέλο του ενόψει ΔΕΘ και θα ζητήσει από τους υπουργούς του να κάνουν προτάσεις ώστε να επιχειρήσει να αναστρέψει το αρνητικό κλίμα. Σε περίπου 20 ημέρες θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη αλλά δεν υπάρχει τίποτε να πει στον ελληνικό λαό. Από την άλλη, με την κατάσταση να εξελίσσεται άσχημα δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμη πιο δραματικές εξελίξεις που θα δώσουν νέο τόνο στη φετινή ΔΕΘ.

Σε γενικές γραμμές η κυβέρνηση βρίσκεται σε περιδίνηση και ψάχνει τρόπους να αποφύγει τη συντριβή.

Ένας παλαιός πολιτικός έλεγε, όταν τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι πότε θα γίνουν οι εκλογές: παρακολουθείστε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο και άλλα μέλη της κυβέρνησης έτσι ώστε όταν αρχίζουν να ανακοινώνουν παροχές και προσλήψεις, τότε να τις περιμένετε. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

Με την περαίωση, έδωσαν άφεση αμαρτιών σε όποιους είχαν ανοιχτούς λογαριασμούς με το δημόσιο

Με την τακτοποίηση των ημι-υπαιθρίων, έκλεισαν τρύπες στα ταμεία

Με την νομιμοποίηση των αυθαιρέτων ρυθμίζουν παρανομίες δεκαετίων

Με τα ..κουτρουμάνεια stage και τις ..κουτμερίδειες ΜΚΟ …λύνουν το πρόβλημα τις ανεργίας και θα ωφεληθούν περίπου 600.000 κουκιά, συγνώμη,άτομα.

O κ. Σκανδαλίδης προτείνει ένα σχέδιο παραχώρησης στους αγρότες εκτάσεων του δημοσίου 3 εκατομμυρίων στρεμμάτων. Προς 5 ευρώ το στρέμμα! Δεν είναι και άσχημα!

Χθεσινές πληροφορίες αναφέρουν ότι προωθούνται  προσλήψεις μέσω των δήμων περίπου 100.000 ανέργων τεχνιτών οι οποίοι θα αναλάβουν να δουλέψουν για περίοδο πέντε μηνών και με μεροκάματο 25 ευρώ.

Παράλληλα σε φιλοπασοκικές εφημερίδες διαρρέουν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου από τη βήμα της Διεθνούς Εκθέσεως θα ανακοινώσει πρόγραμμα-μαμούθ για τη χρηματοδότηση δημοτικών έργων σε ολόκληρη τη χώρα, που αναμένεται να ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία περισσότερων από 70.000 θέσεων εργασίας.

Φτάνουν όμως αυτά για να αντιστρέψουν το κλίμα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. maria avatar
  maria 17/08/2011 11:23:52

  όχι άλλες νέες θέσεις εργασίας, φτάνει τόσες.
  στο τέλος οι θέσεις θα είναι πιο πολλές από τους εργαζόμενους.

 2. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/08/2011 11:54:40

  "προωθούνται προσλήψεις μέσω των δήμων περίπου 100.000 ανέργων τεχνιτών"
  Όταν φωνάζαμε και λέγαμε να πάνε όλοι να ψηφίσουν στις δημοτικές εκλογές ,οι μισοί ΝΔημοκράτες την είχαν πέσει στους καναπέδες και στα ουζερί κάνοντας εορταστικά τριήμερα με υψηλή κουλτούρα-διανόηση αφήνοντας τους πράσινους υποψηφίους να αλωνίζουν.
  Τώρα θα βολεύονται πάλι τα πράσινα παιδιά και θα φταίνε πάλι οι "άλλοι".
  Κάθε λοιπόν πολιτική μάχη έχει το νόημα της και πρέπει όλοι να πολεμούμε με το κόμμα και να μην αγανακτούμε μόνο για το πως κυβερνά το πασοκ τόσα χρόνια.
  Αυτό προς γνώση και συμμόρφωση για τις εκλογές που έρχονται.

  • Ραββινος avatar
   Ραββινος @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/08/2011 12:28:49

   +Αριστα 10'

  • manos avatar
   manos @ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 17/08/2011 14:07:43

   Συνεχίζοντας το σκεπτικό σου, να θυμίσω ότι ο κ. Λαζόπουλος προωθούσε την αποχή και όλα τα ούφο από κάτω χειροκροτούσαν και χαχάνιζαν.

 3. φωνη avatar
  φωνη 17/08/2011 12:15:12

  Γύρισαν από τις διακοπές και το μόνο που ψάχνουν είναι τα ψέματα που θα πουν στη Δ.Ε.Θ.

  Και δυστυχώς καθώς φαίνεται η στρατηγική τους για τις πιθανές εκλογές δεν έχει αλλάξει καθόλου από το "λεφτά υπάρχουν".

  Είναι ιδιαίτερα προσβλητικό για όλο το λαό,όχι μόνο για τους ψηφοφόρους τους ενώ έχουμε συνείδηση και συναίσθηση της τραγικής κατάστασης της οικονομίας αυτοί να συνεχίζουν τα ψέματα, τις υποσχέσεις, τα ρουσφέτια για τους δικούς τους.

 4. armagedon avatar
  armagedon 17/08/2011 12:47:15

  ΟΤΑΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕΡΕΣ,ΘΑ ΠΟΥΝ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΛΕΦΤΑ...ΘΑ...ΘΑ...ΘΑ...ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ

 5. Orestios avatar
  Orestios 17/08/2011 13:40:05

  Περιδίνηση αφωνίας από όλους

 6. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 17/08/2011 14:31:36

  Όλος ο πακτωλός παροχών είναι παχιά λόγια, που και να ήθελαν θα ήταν αδύνατο να τα υλοποιήσουν λόγω αποδεδειγμένης ανικανότητας.
  Αυτά που υλοποιούν με συνέπεια είναι τα χαράτσια στους μισθούς ,συντάξεις και οι φόροι στους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες ,για να χρηματοδοτούν τις σπατάλες τους ,όπως φαίνεται και από την δημοσιοποίηση της πορείας των κρατικών δαπανών.
  Και για να μη τους καταλάβουν οι κουτόφραγκοι της τρόικα δεν τις δημοσιεύουν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ, γνωρίζοντας ότι λόγω ασυλίας δεν θα λογοδοτήσουν.
  Και επειδή γνωρίζουν ότι το ποσοστό τους στις εκλογές του φθινοπώρου θα είναι κάτω από 10% δεν τους καίγεται καρφί για τα υπόλοιπα.

 7. ΣΠΥΡΟΣ avatar
  ΣΠΥΡΟΣ 17/08/2011 14:42:52

  Kαί επειδή με τα θα-θα-θα λές ότι θέλεις δεν βρίσκουν πρώτα εκείνα ΤΑ 32 ΔΙΣ ΤΟΥ ΠΑΠΑΤΖΗ που θα έβρισκε και θα τα έριχνε στην αγορά για να ζήσουμε εμείς καλά και Ο ΠΑΠΑΤΖΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ;

 8. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 17/08/2011 15:15:52

  Είναι βέβαιο ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς βιβλία και δασκάλους..μόλις πριν λίγες μέρες παρήγγειλαν χαρτί για να τα εκτυπώσουν..από την άλλη, προβλέπεται να διοριστούν 60 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί σ' όλη την Ελλάδα..Περίπου 4000 θα βγουν στη σύνταξη..

 9. sertis avatar
  sertis 17/08/2011 15:43:12

  Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ.....
  ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙΣ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ, ΕΝΤΑΞΕΙ ΝΑ ΤΣΑΚΙΖΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟ ΣΟΥ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΤΗΣ ΥΔΡΑΣ....
  ΑΛΛΑ ΤΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΕΙ
  -Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8% ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ 20%
  -ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ 2500 ΣΤΙΣ 990
  -ΤΑ ΣΠΡΕΝΤ ΑΠΟ ΤΟ 126 ΣΤΑ 1500
  Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.....ΧΡΥΣΑΦΙ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚ....Α

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.