#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2012 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ..."παρεξήγηση" αποδόθηκαν οι δηλώσεις Στουρνάρα περί νέων μέτρων 3 διςΟι αρχικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα, ότι αναζητούνται πρόσθετα μέτρα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ (βλ Μέτρα 3 δισεκατομμυρίων απαιτεί το Eurogroup). που είχαν ως αποτέλεσμα να προκληθεί καθίζηση στο Χρηματιστήριο και να υπάρξει μπαράζ κυβερνητικών επαφών, τελικώς αποδόθηκαν σε «παρεξήγηση» από ένα φραστικό «φάλτσο» του νέου «τσάρου» της Οικονομίας.

Όπως διευκρινίσθηκε αργά χθες, τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ δεν αφορούν νέα μέτρα πέραν των όσων ήδη έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ σύμφωνα με πηγές τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου όσο και από το υπουργείο Οικονομικών αναζητούνται ισοδύναμες πηγές εσόδων προκειμένου να μην μπει η οικονομία σε βαθύτερο τούνελ ύφεσης και να αποφευχθούν οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Ουσιαστικά η Τρόικα ζητεί την εφαρμογή του χαρατσιού της ΔΕΗ για το έτος 2012 (το οποίο η κυβέρνηση σκοπεύει να το εφαρμόσει σε πολλές δόσεις, προκειμένου να υπάρξει μια ανάσα στα νοικοκυριά), την περικοπή των ειδικών μισθολογίων κατά 12% και την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Για τα τελευταία δύο μέτρα η κυβέρνηση αναζητεί ισοδύναμες πηγές, ενώ καθοριστικό ρόλο έχει η στάση του Μεγάρου Μαξίμου, που απορρίπτει την εφαρμογή νέων μέτρων τα οποία βαθαίνουν την ύφεση. Αυτή, άλλωστε, ήταν η πρωταρχική δέσμευση του κ. Αντώνη Σαμαρά κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, όταν τόνισε κατηγορηματικά ότι «όταν η ύφεση βαθαίνει, δεν θα λάβω νέα μέτρα που θα κάνουν χειρότερη την κατάσταση». Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει σε κινήσεις για τη βελτίωση της εικόνας του Προϋπολογισμού με αποκρατικοποιήσεις-εξπρές που δεν θα συμπεριλαμβάνονται καν στους αρχικούς σχεδιασμούς, προκειμένου να πεισθεί η Τρόικα και η Ε.Ε. ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να αλλάξει ρυθμούς στην οικονομία.

Η Tρόικα επιμένει στο «χαράτσι της ΔΕΗ», την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο και την περικοπή των ειδικών μισθολογίων

Tρία μέτρα δυσάρεστα για εκατομμύρια Eλινές πολίτες καλείται να δρομολογήσει άμεσα, εντός του Ιουλίου, η κυβέρνηση, για να επαναφέρει το φετινό Κρατικό Προϋπολογισμό σε ομαλή τροχιά υλοποίησης: το «χαράτσι της ΔΕΗ» για το 2012, την εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο και την περικοπή των ειδικών μισθολογίων. Στόχος να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» άνω των 3 δισ. ευρώ που παρουσιάζει ήδη ο Κρατικός Προϋπολογισμός.

Ταυτόχρονα όμως, για να μη βρεθεί αντιμέτωπη με την εμφάνιση ενός μαζικού κινήματος «δεν υποβάλω δήλωση και δεν πληρώνω φόρους», προωθεί και μία ευνοϊκή ρύθμιση που προβλέπει ότι όσοι υποβάλουν εμπρόθεσμα τις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα αποκτήσουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τα υπέρογκα χαράτσια που προκύπτουν από τα εκκαθαριστικά έως και σε 9 δόσεις, τρεις διμηνιαίες και κατόπιν έξι μηνιαίες (περισσότερα σε διπλανή ανάρτηση)

(από τον Ε. Τύπο)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αείμνηστος avatar
  Αείμνηστος 11/07/2012 09:36:20

  Το καλύτερο θα είναι τα υπέρογκα χαράτσια που προκύπτουν απο τα εκκαθαριστικα, και που κάποιος πριν ένα μήνα έλεγε οτι θα τα καταργήσει, να πλητωθούν σε 2000 ατοκες δόσεις με την πρώτη δόση μετα θάνατον.
  Αυτή είναι πλέον η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.
  Α ξέχασα υπάρχουν πολλοί που θεωρούν οτι πρέπει να πληρώσουμε για να σωθεί η χώρα και να μην στεναχωριούνται οι δανειστές.
  Ας πάνε να το πουν στις μάνες και τα παιδιά , αυτών που αυτοκόνησαν

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Αείμνηστος 11/07/2012 17:32:18

   Μας πρήξατε με τις αυτοκτονίες!!! Δηλαδή στην κατοχή πριν πεθάνουν από πείνα έπερεπε όλοι να αυτοκτονούν. Και με την τουρκοκρατία δεν επρεπε να ζει κανείς Έλληνας με αυτά που περνούσαν. ΔΕΝ υπάρχει δικαιολογία για την αυτοκτονία!!! ΤΕΛΟΣ!!!

   • Ανδρέας avatar
    Ανδρέας @ Γεώργιος Τ. 11/07/2012 18:11:56

    Σωστος,έθεσες τα πράγματα στην σωστή τους βάση.Κατοχή και Τουρκοκρατία,μόνο που τότε ο εχθρός ήταν φανερός σε σχέση με τον σημερινό πόλεμο.

 2. Καλά Κρασιά avatar
  Καλά Κρασιά 11/07/2012 10:21:21

  Δήλωση της ΔΑΚΕ Ι.Τ.

  Για τις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης

  h**p://www.real.gr//Files/Articles/Document/160092.pdf

  • Κώστας ΜΠ avatar
   Κώστας ΜΠ @ Καλά Κρασιά 11/07/2012 10:46:27

   Aπό το Real.gr και αυτό:
   "Μια πρώτη νίκη του νέου υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα μπορεί να θεωρηθεί ότι η διαπραγμάτευση θα γίνει επί του ονομαστικού στόχου (14,9 δις) και όχι με βάση το ποσοστό του ελλείμματος επί του ΑΕΠ, μειώνοντας το κόστος των μέτρων στο μισό. Ως εκ τούτου σιωπηρά οι εταίροι προλειαίνουν το έδαφος για την μελλοντική παράταση, όταν οι πολιτικές συνθήκες στην ΕΕ το επιτρέψουν. Αυτό αν, στο μεταξύ, στην Αθήνα επικρατήσει η λογική και όχι οι φωνές και τα μαξιμαλιστικά αιτήματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πολιτικές εξελίξεις"
   http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=160151&catID=11

  • Εύα avatar
   Εύα @ Καλά Κρασιά 11/07/2012 18:15:16

   Η ΕΥΔΑΠ πωλείται;;;;;

 3. Bohemian avatar
  Bohemian 11/07/2012 12:12:55

  Υπενθυμίζουμε ότι παρουσιάζοντας το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ ο Α. Σαμαράς έκανε ειδική αναφορά στα ειδικά μισθολόγια που δεν πρέπει να κοπούν άλλο αλλά αντίθετα πρέπει να αποκατασταθούν:
  Έχουμε ήδη υπολογίσει την δαπάνη. Και μπορεί να καλυφθεί με ισοδύναμα μέτρα που έχουμε ήδη υπολογίσει, όπως και για τις άλλες τρείς αδικίες που πρέπει να αποκατασταθούν.
  http://www.antinews.gr/2012/04/28/158513/

 4. tpe avatar
  tpe 11/07/2012 15:05:11

  Δεν καταλαβαίνω κάτι.
  Κι εξηγούμαι αμέσως: Η τρόικα επιμένει σε συγκεκριμένα μέτρα; Ή στα ποσά των μέτρων;

  Με βάση τη λογική, η τρόικα ενδιαφέρεται για ΝΟΥΜΕΡΑ, όχι για ΤΡΟΠΟΥΣ. Οπότε, αν ο ΑΣ είναι μάγκας και κόψει τα περιττά νούμερα και φτιάξει τον προϋπολογισμό όπως πρέπει;

  Τι θέλω να πω: Αν η Τρόικα βλέπει πχ ως μισθολογικό κόστος το 55% του ΑΕΠ και θέλει να το κατεβάσει στον Μ.Ο. της Ε.Ε θα σου πει κόψε το 50% αυτού. Προφανώς οι επιλογές που έχεις είναι 2:
  Ή μειώνεις το προσωπικό που μισθοδοτείται από εσένα στο μισό, ή μειώνεις το ποσό στο μισό. Το ΠΑΣΟΚ επέλεξε το δεύτερο. Αν όμως είχε αποκρατικοποιήσει 10 οργανισμούς/ΔΕΚΟ κι είχε πετύχει το πρώτο; Δεν θα ήταν καλύτερα;
  Οπότε, μήπως ο ΑΣ έχει όχι απλώς δίκιο, αλλά ξέρει και τι του γίνεται;

  Άρα, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να πείθουμε τον κόσμο πως τελικά το θέμα "επαναδιαπραγμάτευση" ΜΠΟΡΕΙ να παίξει;
  Γιατί έχουμε τα ισοδύναμα; Γιατί ξέρουμε τι μας γίνεται; Λέω εγώ τώρα...

  • tpe avatar
   tpe @ tpe 11/07/2012 15:50:38

   "Άρα, μήπως πρέπει να αρχίσουμε να πείθουμε τον κόσμο πως τελικά το θέμα “επαναδιαπραγμάτευση” ΜΠΟΡΕΙ να παίξει;
   Γιατί έχουμε τα ισοδύναμα; Γιατί ξέρουμε τι μας γίνεται; Λέω εγώ τώρα…"
   Νέα διατύπωση:
   Αφού ξέρουμε πως θα βρούμε τα ισοδύναμα, να το πούμε ΤΩΡΑ στον κόσμο.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ tpe 11/07/2012 17:35:14

    Σιγά μη στο στείλει σπίτι να σε ενημερώσει προσωπικά. Δε σταματάμε να γράφουμε ότι μας κατεβαίνει; Το αποτέλεσμα θα μετρήσει. Ο τρόπος είναι μόνο για αυτόν που θα διαπραγματευτεί. Ο λαός θα τα μάθει όλα όταν καταλήξει το θέμα. Το open-gov ήταν ιδέα του GAP. Ο Σαμαράς είναι άλλης ιδεολογίας. Αλλιώς θα λέγαμε "ίδιοι είναι τελικά".

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.