16/04/2010 19:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε παλλαϊκό συναγερμό καλεί το ΚΚΕ

Καλούμε σε συναγερμό την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους, όλο το λαό και τη νεολαία του, σε δράση παντού για την απόκρουση της βάρβαρης αντεργατικής - αντιλαϊκής πολιτικής που συνεχίζει και κλιμακώνει η κυβέρνηση. Τα μέτρα που παίρνονται δεν αποσκοπούν στη σωτηρία της χώρας, όπως λέει, αλλά στην προστασία των κερδών και συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου. Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ εκβιάζουν το λαό για να σκύψει το κεφάλι. Με τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, οδηγούν τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, σε δραματική επιδείνωση της ζωής τους. Κάθε τόπος δουλειάς, κάθε εργατογειτονιά, κάθε σχολή, πρέπει να γίνει κάστρο οργάνωσης και πάλης, αντίστασης και εργατικής - λαϊκής αντεπίθεσης.

    Με το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, που ετοίμασε η κυβέρνηση, οδηγούνται στον οριστικό ενταφιασμό όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει μετά το διαδοχικό σφαγιασμό της Κοινωνικής Ασφάλισης από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Με το νομοσχέδιο καταργείται ο κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης και τα κατώτερα όρια των συντάξεων. Μειώνεται δραματικά η κρατική χρηματοδότηση, ενώ είναι βέβαιο ότι στην πορεία θα καταργηθούν και οι εργοδοτικές εισφορές. Διασπάται ο ενιαίος χαρακτήρας της σύνταξης, που χωρίζεται σε βασική και ανταποδοτική. Η βασική σύνταξη περιορίζεται σε ένα προνοιακό επίδομα που θα είναι κάτω από 360 ευρώ με δυνατότητα μείωσης και δεν θα δίνεται σε όλους. Η ανταποδοτική σύνταξη υπολογίζεται με βάση ολόκληρο τον εργάσιμο βίο και με ταυτόχρονη μείωση του ποσοστού αναπλήρωσης στο 50% από 70% του μισθού που ισχύει σήμερα. Πρόκειται για μεγάλη μείωση των συντάξεων, που υπολογίζεται στο 40%. Καταργείται η 35ετία και η 37ετία και οι εργαζόμενοι οδηγούνται να δουλεύουν πολύ παραπάνω από τα 65 χρόνια. Με βάση το νομοσχέδιο θα χρειάζονται πάνω από 40 έως και 50 χρόνια δουλειάς για τη σύνταξη, ενώ μειώνονται οι παροχές για την Υγεία και μπαίνουν στη λαιμητόμο τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

    Τα μέτρα για το Ασφαλιστικό δεν αφήνουν κανέναν απέξω ακόμα και τους ήδη συνταξιούχους εργατοϋπάλληλους και αυτοαπασχολούμενους. Το νομοσχέδιο ανοίγει δρόμο για μείωσή τους.

    Αιτία αυτής της εξέλιξης δεν είναι οι απολαβές των προηγούμενων γενεών, ούτε οι ρουσφετολογικές και ευνοιοκρατικές ρυθμίσεις ορισμένων κατηγοριών εργαζομένων, όπως προκλητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι συνοδοιπόροι της, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ. Είναι η πολιτική της ΕΕ, του Μάαστριχτ, που έχουν υποστηρίξει όλα τα άλλα κόμματα. Είναι η επιδίωξη του κεφαλαίου, που το υπηρετούν, με σκοπό να γίνει ακόμα πιο φθηνή η εργατική δύναμη και να στηριχθεί η κερδοφορία του.

    Το τελειωτικό χτύπημα στην Κοινωνική Ασφάλιση ακολουθεί η περικοπή μισθών και στον ιδιωτικό τομέα. Η μείωση μισθών και η φορολογία των λαϊκών στρωμάτων φέρνει σε αδιέξοδο την εργατική και λαϊκή οικογένεια. Είναι σε πλήρη εξέλιξη η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Τα μέτρα αυτά δεν παίρνονται επειδή υπάρχουν υψηλά ελλείμματα και χρέος. Παίρνονται για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, ως συνέχεια της ίδιας πολιτικής που οδήγησε στα ελλείμματα και στο χρέος. Αν τα ελλείμματα και το χρέος μειωθούν, η βάρβαρη πολιτική θα συνεχιστεί και θα ενταθεί για να μην αυξηθούν τα ελλείμματα και το χρέος, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.

    Τα βάρβαρα μέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση ήταν αποφασισμένα πριν από χρόνια. Περιέχονταν και στο προεκλογικό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Απλώς τώρα εμφανίζονται από την κυβέρνηση ως δήθεν επιβαλλόμενα, προκειμένου να ενισχυθούν οι μηχανισμοί ιδεολογικής τρομοκρατίας των εργαζομένων. Το ΚΚΕ πολλές φορές στο παρελθόν, και προεκλογικά, υπογράμμισε ότι έρχεται θύελλα σε βάρος του λαού, όποιο από τα δύο κόμματα και αν γινόταν κυβέρνηση.

    Είναι τελείως αποπροσανατολιστική η αντιπαράθεση ανάμεσα στα κόμματα της διαχείρισης, για το αν έπρεπε να υπάρξει επιλογή αποκλειστικά του ευρωενωσιακού μηχανισμού δανειοδότησης ή μηχανισμού με τη συμμετοχή του ΔΝΤ, όπως έκανε η κυβέρνηση. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ είναι μηχανισμοί ιμπεριαλιστικοί, μηχανισμοί αλληλεξαρτώμενοι. Είναι η συμμαχία και η κοινή ομπρέλα για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου. Οι αντιθέσεις τους αφορούν μόνο το μοίρασμα της λείας, ενώ και οι δύο έχουν ενιαία στάση απέναντι στο χτύπημα των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Και η ΕΕ και το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και τις υλοποιούν σε όλες τις χώρες.

Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚΕ

    Στον αποπροσανατολισμό συντείνει και η πολιτική επιχειρηματολογία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιλέγει τον έναν από τους δύο ληστές, την ΕΕ, παραπλανά το λαό μιλώντας για καλό προεκλογικό ΠΑΣΟΚ και κακό μετεκλογικό.

    Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ακόμα μια φορά ότι υπάρχει άλλος δρόμος ανάπτυξης σε όφελος του λαού. Είναι ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων και της λαϊκής εξουσίας. Είναι ο δρόμος που αποδίδει στους παραγωγούς τον παραγόμενο πλούτο, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Το δίλημμα ή με τα μονοπώλια ή με το λαό είναι πιο επίκαιρο από κάθε άλλη φορά. Δεν υπάρχουν ενδιάμεσοι δρόμοι. Ή θα πτωχεύσει η πλουτοκρατία ή ο λαός. Είναι ο δρόμος της αποδέσμευσης από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ και των άλλων ιμπεριαλιστικών οργανισμών. Οι καπιταλιστές και οι οργανισμοί τους δεν μπορούν να γίνουν ούτε δίκαιοι ούτε ανθρώπινοι. Είναι ληστές και ανθρωποφάγοι.

    Σήμερα υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να έχουν οι εργαζόμενοι σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα, 35ωρο - 7ωρο - 5νθήμερο, συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και στα 50 χρόνια αντιστοίχως για τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία - Υγεία - Πρόνοια, ελεύθερος χρόνος.

    Το ΠΓ καταγγέλλει στον ελληνικό λαό την εντεταλμένη αποπροσανατολιστική εκστρατεία των ΜΜΕ, που έχουν επιστρατεύσει τους λεγόμενους ειδικούς, για να προκαλούν σύγχυση στους εργαζόμενους και να στρώνουν το έδαφος να περάσει η πολιτική του κεφαλαίου.

    Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει τώρα να απεγκλωβιστούν από τα ιδεολογήματα ενός φαύλου κύκλου. Να εγκαταλείψουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να αλλάξουν το συσχετισμό των δυνάμεων στο συνδικαλιστικό κίνημα σε βάρος των πλειοψηφιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που έχουν βάλει πλάτη, για να περάσει ο οδοστρωτήρας των αντιλαϊκών μέτρων.

    Καμία ανοχή. Οι θυσίες του αγώνα είναι οι μόνες που πιάνουν τόπο. Καμία συναίνεση. Χρειάζεται ένα βροντερό ΟΧΙ στη μοιρολατρία και στην ηττοπάθεια. Ο λαός μπορεί να αντιστρέψει την αρνητική πορεία. Ο αγώνας θα είναι σκληρός, αλλά πρέπει να είναι συνεχόμενος.

    Η εργατική τάξη, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες με τον κοινό τους αγώνα, με τη συμμαχία τους μέσα από ένα ενιαίο μέτωπο να διεκδικήσουν την εξουσία και να απαλλάξουν τον τόπο από τα μονοπώλια και τα κάθε λογής χρέη και ελλείμματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Χα! avatar
  Χα! 16/04/2010 20:17:19

  Χα!!!
  Κοίτα οι, σε άλλες αναρτήσεις λαλίστατα δεξιοπασοκόμουτρα που έχουν άποψη, να έχουν έλλειψη έμπνευσης εδώ.
  Τι συμβαίνει παλικάρια σχολιαστές?
  Διαφωνείτε κι εδώ?
  Όχι προφανώς, αυτό έλειπε.
  Αλλά, με τι μούτρα να αμφισβητήσεις το αυτονόητο?
  Τώρα πως γίνεται, αν παρ ελπίδα ανακοινώνονταν εκλογές σε λίγες μέρες, να ξαναδίνανε τα ίδια ποσοστά στα δύο κόμματα του αντίχριστου, ένας ψυχίατρος ξέρει...

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Χα! 17/04/2010 10:51:42

   αυτονόητο είναι το ιστορικό γεγονός της παγκόσμιας κατάρρευσης του κομμουνιστικού συστήματος, ελλείψει πόρων.
   Για να γίνουν αυτά που επιθυμεί η σύντροφος Αλέκα πρέπει κάποιος να παράγει πλούτο. Φέρτε προτάσεις δημιουργίας αποθεμάτων στα ταμεία, για να συζητήσουμε μετά.

   • Χα! avatar
    Χα! @ δρόμος 17/04/2010 13:33:41

    Ο πρώτος έξυπνος!!!!!!!!
    Για εξήγησέ μου που βλεπεις εσύ την παραγωγή πλούτου φερ ειπείν απο τους εργολάβους δημ. έργων.
    Το να εισπράττουν απο το κράτος κι απο τους πολίτες νταβατζιλίδικα λεφτά φτιάχνοντας δρόμους, στο δικό μου φτωχό μυαλό, δεν έρχεται ο τρόπος παραγωγής πλούτου στη χώρα, παρα μόνο στους διαπλεκόμενους.
    Εκτός κι αν θεωρείς παραγωγή πλούτου τις ακριβές μεταγραφές ποδοσφαιριστών.
    Όταν μου δείξεις έστω και εναν (αριθνητικά 1) που παράγει πλούτο, που εξάγει, που δεν τροφοδοτείται απο δημόσιο χρήμα
    εκβιάζοντας για να μην απολύσει εργαζόμενους, όταν μου δείξεις ποιός δεν πήρε δανεικά κιαγύριστα, όταν συνειδητοποιήσεις πως κάναμε Ολυμπιακούς Αγώνες για να πλουτίσουν κάποιοι και πλούτος μηδέν, τότε τα ξαναλέμε.
    Ως τότε, μάθε πως παραγωγή πλούτου δεν είναι οι δοσοληψίες με το δημόσιο, απο επιχειρήσεις στημένες επίτησες, ακριβώς γι αυτόν ακριβώς το σκοπό.

 2. Κάποιος. avatar
  Κάποιος. 16/04/2010 20:47:55

  Στα λόγια μια χαρά τα καταφέρνει το ΚΚΕ, τουλάχιστον όταν δεν χρηριμοποιεί ξύλινη γλώσσα.
  Ωραία όλα αυτά αλλά δεν μας λέει ποιος και με ποιο τρόπο θα καταφέρει να τα πραγματοποιήσει ακόμα κι αν αύριο βγουν 500.000 άνθρωποι στον δρόμο και διώξουν με τις κλωτσιές τον Παπανδρέου και την συμμορία του.
  Η ΝΔ που προσφάτως τα είχε κάνει σκατά ως κυβέρνηση με τους Παυλόπουλο,Πολύδωρα,Παυλίδη,Ρουσόπουλο,Βουλγαράκη,Μαγγίνα,Λιάπη,Αλογοσκούφη,Μπασιάκο,Πετραλιά,Αντώναρο,Τσιτουρίδη,Μπέζα,Μαρκογιαννάκη και ποιο άλλο αστέρι να πρωτοθυμηθώ, ή το ΚΚΕ της Παπαρήγα που συνειδητά θέλει να ασκεί μόνο αντιπολίτευση και όχι εξουσία ;
  Στα τσακίδια να πάει ο Giorgos αλλά το ΚΚΕ με ποιον προτείνει να αντικαταστήσουμε την κυβέρνηση του ;
  Η μήπως ελπίζει πάλι σε κανένα μοντέλο συγκυβέρνησης με την κεντροδεξιά παράταξη ;

  • εναςάσχετος avatar
   εναςάσχετος @ Κάποιος. 16/04/2010 21:14:55

   Φίλε μου, η δεξιά και η ακροδεξιά έχουν πλέον καπαρωθεί απο το ΠΑΣΟΚ.

 3. zame avatar
  zame 16/04/2010 21:15:43

  το ΚΚΕ της Παπαρήγα που συνειδητά θέλει να ασκεί μόνο αντιπολίτευση και όχι εξουσία..ειναι αληθεια...& δημιουργει απο μονο του απαξιωση...στην καλλιτερη..και στην χειροτερη...μεχρι υποπτο..(εντεχνη και καλα αντισταση..)

 4. Χα! avatar
  Χα! 16/04/2010 21:50:56

  Εγώ ειρωνεύτηκα τους διάφορους ξερόλες εκ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ορμώμενους.
  Ούτε του ΚΚΕ είμαι, ούτε εθελοτυφλώ σε φάουλτ που κάνει.
  Στην προκειμένη περίπτωση έχει αδιαμφισβήτητο δίκηο και επειδή εσείς κι εγώ δεν έχουμε έτοιμη απάντηση στο τι θάπρεπε να κάνει κάποια κυβέρνηση, αυτό δεν σημαίνει πως αυτό που κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι θέσφατο.
  Το ότι εγώ δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε (που ξέρω, όπως κι εσείς, μα άστο για να μην το τραβάμε), δεν σημαίνει πως αυτοί που είναι πάνω ξέρουν τι κάνουν.
  Και για παράδειγμα κραυγαλέο σας θυμίζω τις δηλώσεις Πάγκαλου.
  Αυτός που επι 30 ολόκληρα χρόνια πληρώνεται απ τον δημόσιο κορβανά και μάλιστα πλουσιοπάροχα, αναγνωρίσιμος και τιμημένος, αυτός που μαζί με όλους τους άλλους, όλων των κομμάτων, γέμισαν με ρουσφέτια το δημόσιο για να εκλέγονται εσαεί (αν θεωρήσουμε πως είναι πολλοί ε?), έρχεται τώρα, και λές και ζούσε σ άλλον πλανήτη, ανακαλύπτει τρόπους να απολύσει αυτούς που του έδιναν δουλεια τόσα χρόνια.
  Αφήστε τις εμπάθειες κι αν έχετε εντοπίσει κάτι που δεν είναι όπως τα λέει η ανακοίνωση, εδώ είμαστε.
  Ερωτήσειςτου τύπου τι θάκανε κλπ, νομίζω έχουν απαντηθεί πολλές φορές κι απαγορεύοντα δια ροπάλου, διότι είναι προβοκατόρικες.
  Επι της ουσίας λοιπόν...

 5. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 17/04/2010 00:57:26

  Το ΚΚΕ σπάνια, κατά την ταπεινή μου γνώμη, κάνει λανθασμένη τοποθέτηση όταν αναλύει την τρέχουσα κατάσταση. Εγώ τουλάχιστον σχεδόν πάντα συμφωνώ με την κ. Παπαρήγα όταν την ακούω να μιλάει.

  Ομως το πρόβλημα δεν είναι μόνο οι, κατά την κρίση του καθενός μας, σωστές ή λανθασμένες αναλύσεις της τρέχουσας κατάστασης. Είναι κυρίως πρόβλημα εμπιστοσύνης πολιτικής. Πειθούς και γοητείας.

  Και εμένα, όπως το λέει και πιο πάνω ο προλαλήσας zame, το ΚΚΕ μου δίνει την εντύπωση ότι ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει. Μου δίνει την αίσθηση ότι δεν θέλει να ανέβει το εκλογικό του ποσοστό πάνω από ένα όριο που θα έκαμνε τους υπολοίπους που απαρτίζουν το σύστημα να ανησυχήσουν και να νιώσουν ότι απειλούνται.

  Εν ολίγοις όταν ακούω την κ. Παπαρήγα, της οποίας τον λόγο βαθύτατα εκτιμώ, έχω την αίσθηση ότι ταυτόχρονα μ' αυτά που λέει μου λέει ακόμη κάτι σαν: "εμείς σας τα λέμε κι αμαρτία δεν έχουμε, κι εσείς κάνετε τώρα ότι νομίζετε, εμείς μια φορά τα 'παμε, σας προειδοποιήσαμε, ξαλαφρώσαμε".

  Δεν ξέρω γιατί ο καθημερινός πολίτης δεν προτιμάει το ΚΚΕ. Ξέρω γιατί δεν το ψηφίζω εγώ. Επειδή θεωρώ ότι ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός είναι σχήμα οξύμωρο.

  Αλλά φαντάζομαι ότι αυτή η μη-προτίμηση του ΚΚΕ και από τους υπόλοιπους συμπολίτες μου, έχει να κάνει με την αξιολόγηση των προθέσεών του κόμματος αυτού και την γοητεία του ως οργανισμού που παράγει μια πολιτική και που έχει μια συγκεκριμένη ιστορία και κυρίως μια συγκεκριμένη νοοτροπία.

  Δεν βλέπω να μας σώζει ούτε το ΚΚΕ, παρά τις σωστότατές του αναλύσεις.
  Εικάζω ότι δεν θέλει κιόλας.

  Κι από την άλλη ίσως και να μην σωζόμαστε.
  Κι ακόμη ίσως να είναι και καλύτερα να μην σωθούμε καν.

  Και να περιμένουμε να δούμε, μετά την επερχόμενη "καταστροφή", μήπως για μια φορά σταθούμε περισσότερο τυχεροί και πράγματι καταφέρουμε να επιβάλλουμε δημοκρατικούς μηχανισμούς και ελέγχους που δεν θα μας ξαναοδηγήσουν εδώ που είμαστε τώρα.

  Διότι εδώ που είμαστε τώρα με δημοκρατία αληθινή δεν θα φθάναμε ποτέ.

  Εμείς όμως, οι απλοί πολίτες, επιμένουμε να μην θέλουμε πολιτικό ρόλο για μια ολόκληρη τετραετία (Οχι δηλαδή και ότι οι άρχοντές μας σκοτώνονται να μας δώσουν τέτοιο ρόλο). Κι αυτό είναι το κρίμα μας. Το οποίο ετοιμαζόμαστε να πληρώσουμε τώρα. Και όχι οι εκείνες ή οι άλλες λανθασμένες μας πολιτικές επιλογές μόνο.

  Αν θα διασωθεί κάτι δεν θά 'ναι ο απλός άνθρωπος.
  Αν θα διασωθεί κάτι θα είναι πάλι το σύστημα.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • Χα! avatar
   Χα! @ Θραξ Αναρμόδιος 17/04/2010 09:03:54

   "Και εμένα, όπως το λέει και πιο πάνω ο προλαλήσας zame, το ΚΚΕ μου δίνει την εντύπωση ότι ΔΕΝ θέλει να κυβερνήσει. Μου δίνει την αίσθηση ότι δεν θέλει να ανέβει το εκλογικό του ποσοστό πάνω από ένα όριο που θα έκαμνε τους υπολοίπους που απαρτίζουν το σύστημα να ανησυχήσουν και να νιώσουν ότι απειλούνται. "

   Δυστυχώς, εδώ είπες μια μεγάλη αλήθεια.
   Αυτό που εγώ λέω, είναι πως είναι στο χέρι μας να τους πετάξουμε στα βαθιά. Κι επιτέλους να μπεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
   Αυτό όμως επαναλαμβάνω, θα γίνει μόνο, ξεκινώντας απο την παραδοχή πως ό,τι λένε, είναι σωστό.
   Αν κάθε φορά που εκφράζει άποψη το ΚΚΕ, βγαίνουν αναλύσεις του τύπου τι προτείνει (λες και δεν ξέρουμε), ή δεν είναι έτσι, ή ακόμα χειρότερα, επικρατεί ο συναισθηματισμός κι η βλακεία που μας κρατά δεμένους με τα κόμματα εξουσίας και δεν αλλάζουμε τίποτα, πως θα δούμε αν είναι έτσι όπως υποθέτουμε κι αν είναι ακόμα ένας που μας δουλεύει?
   Έτσι κι αλλοιώς, πιάσαμε πάτο.

 6. pizza avatar
  pizza 17/04/2010 02:03:44

  Και 3 αυγα Τουρκιας!

 7. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 17/04/2010 02:42:28

  Προεόρτια "εξεγέρσεων".
  Αν δε δώσει η εθνική παράταξη βήμα για εξεγέρσεις και ο Ελληνικός λαός απομείνει όμηρος

  του ΚΚΕ που κάποτε πάλευε με σκάνδαλα οτι του πλήρωνε την επίπλωση η CIA,

  του Συνασπισμού που του καταγγέλεται οτι κατάντησε προκάλυμμα των υπαλλήλων της Αμερ. Πρεσβείας,

  του ΛΆΟΣ που λειτουργεί αποκλειστικά ως μαντρί Μητσοτακικής επινόησης.

  ΖΗΤΩ ΠΟΥ ΚΑΗΚΑΜΕ!
  Στη κυριολεξία.

 8. paratiritis2000 avatar
  paratiritis2000 17/04/2010 09:45:13

  Το ΚΚΕ είναι ο μπάτσος του συστήματος που θέλει την Ελλάδα χωρίς ανάπτυξη. Δουλειά του ήταν να ρυθμίζει το τοπίο έτσι ώστε πάντα να υπήρχε φόβος για τους επενδυτές του εξωτερικού στην Ελλάδα.
  Το ΣΥΝ ειναι ο μπάτσος της Πρεσβείας που παρεμβαίνει ανάμεσα στο λαό και τις διεκδικήσεις του. Όταν ο στόχος είναι πολύ μεγάλος για τα δόντια του συνεργάζεται με το ΚΚΕ.
  Το ΠΑΣΟΚ είναι ο κύριος φορέας της γεωπολιτικής/οικονομικής κατοχής του τόπου κυρίως απο την Αμερική και μετά και απο την ΕΕ δηλαδή Γερμανία.

  Απορώ πως ο κόσμος πλέον δεν το καταλαβαίνει, εφ όσων οι μάσκες ένεκα αρχικής οικονομικής κρίσης έπεσαν

  Άρα η ΝΔ είναι η μάζωξη όλων όσων θέλουν να έχουν ψευδαισθήσεις οτι όλα πάνε καλά ή πήγαιναν καλά και εξακολουθούν να πιστεύουν οτι οι παραπάνω αναφερόμενοι δεν είναι έτσι στην πραγματικότητα έτσι. (έτσι όπως τους παρουσίασα)
  Ο Έλληνας μπορεί να είναι καλοπερασάκιας και να φταίει όπου φταίει αλλά το σύστημα είναι απο μόνο του στραβό, κι αν δεν κατανοηθεί η πραγματική του εικόνα, δεν υπάρχει τρόπος ο Έλληνας να κατανοήσει τι και πως πρέπει να το κάνει.

  Αν ο Έλληνας δεν κατανοήσει, τότε μετά την κυβέρνηση σωτηρίας, θα έχουν ήδη κατανοήσει άλλοι γι αυτόν και θα του σερβίρουν νεα κόμματα στο σκηνικό, πλήρως κατασκευασμένα ενω η ικανότητα για αντίδραση θα απομακρύνεται. Δεν πρέπει το σύστημα να αφεθεί ελεύθερο στο να κλείσει το κεφάλαιο της μεταπολίτευσης με τους δικούς του τίτλους τέλους.
  Ο Σαμαράς πιθανόν να έχει κατανοήσει το χάος που βρίσκεται πίσω απο τις φιγούρες του θεάτρου σκιών αλλά του λείπει η λαϊκή βάση και ο λαός με τη λαϊκή συνειδητοποίηση για να διακηρύξει αυτά που ο καθένας θα έπρεπε να κάνει στη θέση του.

  (ξέφυγα πάλι του αρχικού θέματος)

 9. panos avatar
  panos 17/04/2010 13:05:01

  To KKE όπως και το ΛΑΟΣ ακόμη μία φορά επιβεβαιώνει τον λόγο ύπαρξής του, να βγαίνει μπροστά ξεσηκώνοντας τον κόσμο ώστε κανείς να μη το ακολουθεί (ο κόσμος) και να ματαιώνεται ο ξεσηκωμός. Το ΚΚΕ για τον ξεσηκωμό της εργατικής τάξης και το ΛΑΟΣ για τον ξεσηκωμό των πατριωτών. Αυτός κατά την γνώμη μου είναι ο μόνος λόγος ύπαρξής τους. Είναι τα χέρια του συστήματος για να ματαιώνεται κάθε εξέγερση από τις 2 πλευρές που μπορεί να υπάρξει.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ panos 17/04/2010 14:02:56

   Μπορούμε να ασκήσουμε σε πολλά πεδία κριτική στο ΚΚΕ αλλά το να τους χρεώσουμε το γεγονός ότι δεν βγαίνει ο λαός στους δρόμους, δηλαδή οι βολεμένοι Πασοκτζήδες ή Νεοδημοκράτες ή αυτοί που ευελπιστούν να βολευτούν (5.500.000 είναι οι ψηφοφόροι των δύο αυτών μεγάλων κομμάτων)είναι εντελώς άκυρο.
   Το ότι το ΚΚΕ θέλει να πατρονάρει τους κοινωνικούς αγώνες είναι γεγονός αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχει και την δύναμη να το καταφέρνει.

   • panos avatar
    panos @ Κάποιος. 17/04/2010 15:01:29

    Οι ψηφοφόροι των κομμάτων της βουλής είναι πρόβατα της προπαγάνδας των ΜΜΕ (διαμόρφωτές γνώμης). Τα κόμματα της βουλής είναι γρανάζια του συστήματος με συγκεκριμένους ρόλους όπως και φαίνεται.

 10. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 17/04/2010 18:27:02

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΚΕ:

  ΧΑΡΑΞΤΕ ΕΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ, ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ, ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΕΜΙΣ ΜΕΤΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.
  ΜΑ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΩΣΑΣΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΧΕΤΕ ΣΑΣΤΙΣΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΩΡΑΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΣΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Η ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ.
  ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΟΝΤΡΑΡΙΣΤΩ ΚΑΚΟΠΡΟΑΙΤΕΡΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΡΤΕ ΕΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ. ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ή ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ Η Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ή ΠΕΝΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ; Ή ΘΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΜΟΓΙΟΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ ΤΟΥ;
  ΑΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ, ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΣΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΚΟΝΤΑ.

  • Ελεος avatar
   Ελεος @ ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 17/04/2010 18:31:31

   Εχω πληροφορηθεί ότι όσοι απολυθούν λόγω ΔΝΤ, έχει αναλάβειτο ΚΚΕ να τους φιλοξενεί στο Περισσό. Ηδη ορισμένοι κοιμούνται εκεί.

   Αληθεύει?

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 17/04/2010 18:39:58

   @ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ

   Και πως θα σώσει την Ελλάδα το ΚΚΕ από την στιγμή που η ηγεσία του κόμματος έχει δηλώσει ότι δεν θέλει την εξουσία αλλά να παίζει μόνο αντιπολιτευτικό ρόλο ;
   Με καμιά συγκυβέρνηση πάλι ;

   Ειλικρινά θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σ' αυτό το ερώτημα μιας και δηλώνεις οπαδός του ΚΚΕ.

 11. ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ avatar
  ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 17/04/2010 19:54:05

  ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΟ ΚΚΕ ΒΡΕ ΦΙΛΕ.
  ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.
  ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΙ ΑΥΤΟ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΗΜΕΡΑ.
  ΕΧΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΟΥ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 30-40 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΧΕΙ ΜΑΛΘΑΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ.
  ΦΙΛΕ, ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ.
  ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΘΑ ΤΕΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.
  ΤΟ ΚΚΕ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ, ΟΠΟΥ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΚΤΟΝΩΘΗΚΑΝ, ΗΡΘΑΝ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ (ΔΝΤ Κ.Λ.Π) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΑΝ ΠΟΛΘ ΟΜΟΡΦΑ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ, ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΕΡΔΗ.
  ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΙΛΑΩ ΔΕΝ ΒΡΙΖΩ, ΑΚΟΥΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΟΙΚΤΑ ΩΤΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΕΣ.
  ΜΑΚΑΡΙ ΦΙΛΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΚΕ.ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.
  ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΜΑΣ ΘΕΣΗΣ.
  ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΜΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ.
  ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΟΥΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ.
  ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΖΙΖΑΝΙΑ.
  ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΜΑΣ ΛΙΔΩΡΗΣΟΥΝ.
  ΔΕΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΟΥΜΕ.ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΦΗΜΕΡΗ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ.
  ΕΞΗΓΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΩΝ.

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ ΣΜΠΟΥΛΝΤΟΥΜ 18/04/2010 02:25:39

   Συγννώμη αλλά αν δεν κάνω λάθος το ΚΚΕ είναι κοινοβουλευτικό κόμμα και κατεβαίνει κανονικά στις εκλογές.
   Εχει πει ποτέ ανοιχτά ότι διεκδικεί την εξουσία με συγκεκριμένη ατζέντα στην οικονομία,την παιδεία,την υγεία,τα εθνικά θέματα κτλ.
   Μόνο κριτική ακούω και γενικόλογες προτάσεις του στυλ να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση, βασικός μισθός 1500 ευρώ, έξω από την ΕΟΚ και έξω από το ΝΑΤΟ χωρίς αναφέρει πως θα γίνουν αυτά και ποιο συγκεκριμένο μοντέλο αντιπροτείνει.
   Για να γίνει η ανατροπή που ελπίζεις μέσω του ΚΚΕ θα πρέπει από κόμμα διαμαρτυρίας να γίνει κόμμα εξουσίας.
   Εκτός κι αν περιμένει να κάνουν οι άλλοι την αρχή όπως για παράδειγμα στο Πολυτεχνείο το '73 και να μπει μετά στον χορό...

 12. Χα! avatar
  Χα! 18/04/2010 14:16:48

  Κάποιε

  "Για να γίνει η ανατροπή που ελπίζεις μέσω του ΚΚΕ θα πρέπει από κόμμα διαμαρτυρίας να γίνει κόμμα εξουσίας." λες.

  Και πως φαντάζεσαι θα γίνει αυτό?
  Καλώς ή κακώς, επικράτησε ο κοινοβουλευτισμός.
  Δεδομένων των συνθηκών, του τι μας περιμένει και του τι προηγήθηκε 30 τόσα χρόνια και φτάσαμε ως εδώ, άτομα που γενικώς και αορίστως λένε κάτι σαν αυτό που ανέφερες πριν εσύ, μή ψηφίζοντάς το, έστω και για δοκιμή, για αστείο βρε αδελφέ, ανήκουν στις εξής κατηγορίες.
  1. Λαμογιών που βολεύτηκαν με όλες τις παρατάξεις.
  2. Δημοσιουπολληλικών βολεμένων καταστάσεων, (εδώ ανήκουν κι όσοι παριστάνουν τους επιχειρηματίες, κάνοντας απλώς δουλειές με το δημόσιο), που δεν είχαν πρόβλημα να ανήκουν σ αυτούς που πολύ κουτοπόνηρα αυτοπροσδιοριστήκανε αναποφάσιστοι ("ΟΦΑ", όπου φυσάει ο άνεμος αν δεν κατάλαβες).
  3. Αφελείς, που κάποτε στον εμφύλιο σκοτώθηκε κάποιος παππούς απο αδέσποτη κι η προπαγάνδα του περασε στο DNA του, πως τον φάγανε οι κομμουνιστές.
  4. Απόγονος γερμανοτσολιά που διατήρησε το DNA δεκαετίες τώρα, και τηρεί την παράδοση.
  6. 'Οτι θέλετε βάλτε, υπάρχουν πολλοί λόγοι που κάνουν κάποιον σήμερα,
  -μετά απο τόσα που μας έχουν κάνει αυτά τα γνωστά κόμματα εξουσίας-, να επιμένει να εθελοτυφλεί και σε τελική ανάλυση, όπως είπα κάπου παραπάνω, να αρνείται να πετάξει επιτέλους αυτό το κόμμα στα βαθιά, για να δούμε αν όσα λέει έχουν και σοβαρότητα.
  Τι έχουμε να χάσουμε?
  Έτσι κι αλλοιώς, πιάσαμε πάτο.

  (Κοίτα που με κάνουν μερικοί κι απολογητή του Περισού γμτ...)

  • Κάποιος. avatar
   Κάποιος. @ Χα! 18/04/2010 17:25:09

   Το θέμα δεν είναι τι ψηφίζω εγώ και εσύ, αλλά γιατί ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ που θεωρητικά είναι υπέρ των εργαζομένων, της λαϊκής τάξης κτλ, το ψηφίζουν μόνο 500.000 έλληνες.
   Δεν μπορεί απ'τα υπόλοιπα εκατομμύρια των Ελλήνων που δεν το ψηφίζουν να εντάσσονται όλοι στις κατηγορίες που προανέφερες.
   Μήπως φταίει και το γεγονός ότι δεν έχει σαφές πολιτικό πρόγραμμα, μήπως χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα, μήπως θέλει να μονοπωλεί υπέρ του τους κοινωνικούς αγώνες, μήπως δεν προσπαθεί να προσεγγίσει ως κόμμα τους πολίτες αλλά περιμένει οι πολίτες να προσεγγίσουν το κόμμα, μήπως η ιδεολογική του ατζέντα όπως εφαρμόστηκε στο παρελθόν στις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού κατέρρευσε και παρόλα αυτά επιμένει στις ίδιες αποτυχημένες συνταγές ;

   • Χα! avatar
    Χα! @ Κάποιος. 18/04/2010 17:48:12

    Δεν ξέρω.
    Επαναλαμβάνω, τι χειρότερο μπορούμε να πάθουμε?
    Συνειδητοπούμε, πως στήνουμε κώλο, για να έρθουν χρήματα και να ξαναρχίσει το πλιάτσικο?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.