Σε πέντε μέτωπα η τελική αντεπίθεση Σαμαρά
10/05/2014 11:39
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε πέντε μέτωπα η τελική αντεπίθεση Σαμαρά

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού πιστεύουν ότι οι πολίτες θα προβληματισθούν πολύ με την ιδέα μιας περιόδου αναταράξεων, με κίνδυνο να κλυδωνισθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Στο επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά επικρατεί αισιοδοξία για την εκλογική αναμέτρηση και κλείνουν τ' αυτιά στα διάφορα σενάρια και τις γνωστές Κασσάνδρες της διαπλοκής. Ήδη υπάρχει αρκετά σαφής εικόνα για τα πεδία που θα κριθεί η έκβαση της εκλογικής μάχης και επιμένουν ότι πολλοί θα εκπλαγούν και άλλοι θα…λουφάξουν το βράδυ της 25ης Μαΐου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, το πρώτο μέτωπο είναι αυτό των διλημμάτων που θα τίθενται όλο και πιο έντονα τις προσεχείς ημέρες ενώπιον του εκλογικού σώματος. Τα διλήμματα θα είναι συγκεκριμένα και αφορούν τον βαθμό ετοιμότητας μεταξύ των δύο κομμάτων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού πιστεύουν ότι οι πολίτες θα προβληματισθούν πολύ με την ιδέα μιας περιόδου αναταράξεων, με κίνδυνο να κλυδωνισθεί η σταθερότητα της κυβέρνησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το δεύτερο μέτωπο είναι η επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την εκτίμηση του Μαξίμου, πολλές από τις κυβερνητικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα δεν αντέχουν σε εξονυχιστική κριτική και αποτελούν τρανταχτή απόδειξη του λαϊκισμού και της δημαγωγίας του ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτο μέτωπο είναι ο προσεταιρισμός των μετριοπαθών ψηφοφόρων που δεν επιθυμούν ακρότητες και πειραματισμούς. Η ΝΔ έχει κάθε λόγο να αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα των ακραίων, των οπαδών των τρομοκρατών, του λαϊκισμού και της δημαγωγίας.

Τέταρτο μέτωπο είναι η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του Αντώνη Σαμαρά έναντι του αντιπάλου του. Σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, η δημόσια εικόνα του προέδρου της ΝΔ είναι το ισχυρό χαρτί του κυβερνώντος κόμματος σ’ αυτές στις εκλογές.

Το πέμπτο μέτωπο, θα αναδείξει το παραδοσιακό «εκλογικό ιμπέριουμ» της ΝΔ και περιλαμβάνει δραστηριότητες πιο πρακτικές, άρα και πιο ωφέλιμες. Στο κυβερνών κόμμα έχουν μεγάλη αυτοπεποίθηση και υπενθυμίζουν την ικανότητά τους να κινητοποιούνται έστω και την τελευταία στιγμή και να ανατρέπουν δυσοίωνες προβλέψεις.

Παρ’ ότι το κλίμα δεν είναι πάντα καλό στις γραμμές της ΝΔ καθώς πολλά στελέχη της έχουν εθιστεί σε άλλου τύπου δραστηριότητες της ηγεσίας και δεν κατανοούν πάντα το πνεύμα των ενεργειών του Αντώνη Σαμαρά, οι επιτελείς του μένουν νηφάλιοι και διοργανώνουν τον τελικό γύρο μιας αναμέτρησης την οποία θεωρούν ότι θα κερδίσουν.

Σημαντικός παράγοντας στις εκτιμήσεις τους είναι ότι στη βάση του εκλογικού σώματος εντοπίζονται ρεύματα που επηρεάζονται περισσότερο από τον αέρα που επιχειρεί να φέρει στην πολιτική ζωή ο Αντώνης Σαμαράς και αναγνωρίζουν την προσπάθεια των δυο τελευταίων ετών, ενώ δεν ενθουσιάζονται στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ.

Και επειδή το εκλογικό σώμα είναι μέγεθος ευρύτερο του τηλεοπτικού κοινού, ή κάτι ξέρουν περισσότερο ή παίζουν με τον νόμο των πιθανοτήτων. Σε όλες τις περιπτώσεις οι επτά νύχτες και οι οκτώ ημέρες που απομένουν ως την αποτίμηση της λαϊκής ετυμηγορίας θα είναι συναρπαστικές.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Κόνδωρας avatar
  Κόνδωρας 10/05/2014 12:54:10

  Μια χρονική δέσμευση από τώρα για άμεση/δραστική μείωση φόρων σε εξωστρεφείς/παραγωγικές επιχειρήσεις (και, έπειτα, σταδιακά σε νοικοκυριά), θα έκανε προεκλογικά θαύματα.

  • George N avatar
   George N @ Κόνδωρας 10/05/2014 15:35:57

   Αυτό έπρεπε να είχε ήδη γίνει. Η λογική του να βρω τους πόρους που χρειάζεται το κράτος από φόρους -μια κι ο δανεισμός τελείωσε- αντί να προσαρμόσω το κράτος στους πόρους της χώρας ήταν παράλογη. Πρέπει να γίνει σημαντική μείωση και όχι απλά να υπάρξει δέσμευση, μετά τις ευρωεκλογές.

   • Κόνδωρας avatar
    Κόνδωρας @ George N 10/05/2014 17:31:17

    Συμφωνώ απόλυτα. Όμως: "Ο καλύτερος χρόνος για να φυτέψεις ένα δέντρο, ήταν πριν 20 χρόνια. Ο επόμενος καλύτερος, είναι αύριο".

    • leak avatar
     leak @ Κόνδωρας 10/05/2014 21:14:05

     Kαι πως θα ζήσουν οι ΔΥ? Δεν γινονται αυτά που λετε. Η φορολογία καλώς έχει.

 2. Anast.t avatar
  Anast.t 10/05/2014 12:59:31

  Να προλάβετε να κατοχυρώσετε και το domain "Μetopo.gr" πάντως, γιατί από προγραμματισμό....

 3. JIM BEAM avatar
  JIM BEAM 10/05/2014 13:51:00

  Εαν αποδυναμωθεί ο Πρωθυπουργός, οι περιπέτειες δεν θα ειναι μόνο πολιτικές ..... Δεν ζούμε σε ομαλό περιβάλλον, όλα ειναι οριακά, η οικονομία, η κοινωνία, το πλεόνασμα, η υπομονή μας, η υπομονή των εταίρων, οι γεωπολιτικές ισορροπίες ΟΛΑ! Και μπορούν να μας οδηγήσουν σε πολυ χειρότερες συνθήκες οικονομικές και κοινωνικές !! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΑΣ !!!!!! Κανείς άλλος πολιτικός στην Ελληνική επικράτεια σήμερα δεν ειναι ικανός να συνεχίσει το έργο του Α. Σαμαρά ..... Εάν δε ανακοπεί η πορεία δεν θα ειναι εύκολο να επανέλθει ομαλά !!!! Καλό Σαββατοκύριακο .

  • Ιδιώτης avatar
   Ιδιώτης @ JIM BEAM 10/05/2014 15:06:09

   μα είναι πτωτική η πορεία!

   • Αρίων avatar
    Αρίων @ Ιδιώτης 10/05/2014 18:09:55

    Η πορεία είναι πτωτική γιατί....χάθηκε η μεσαία τάξη από την παράταξη. Από ανέκαθεν η μεσαία τάξη ήταν με τη Ν.Δ. αλλά οι λάθος χειρισμοί έχουν διώξει ένα μεγάλο κομμάτι από το κόμμα. Βέβαια τα αίτια είναι γνωστά και αφορούν τη συντήρηση του μεγάλου κράτους. Δυστυχώς φτάσαμε σε σημείο να ψηφίζουν πλέον οι βολεμένοι από το κράτος(Δ.Υ.-συντ/χοι) και οι υπόλοιποι να απέχουν ή να στρέφονται αλλού.

   • JIM BEAM avatar
    JIM BEAM @ Ιδιώτης 11/05/2014 12:13:46

    Δεν ειναι πτωτική η πορεία, θα θέλατε να ειναι πτωτική αλλά θα ήμαστε πρώτοι στις Ευρωεκλογές και μετά θα γίνουν τέτοιες κινήσεις που δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή εκτός του Α. Σαμαρά ..... Υπομονή ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

 4. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 10/05/2014 18:17:28

  Ο πλοίαρχος, προφανώς καταλαβαίνει ότι δεν έχει "προσωπικό γέφυρας" που να βλέπει λίγο πέρα από τη "γοργόνα". Ούτε στις μηχανές τζιμάνια. Αλλά η έρμη η "ανταρσία του Μπάουντυ Nr 2" (1993) ακόμη στoιχεώνει το μυαλό του. "Αυτό το πλήρωμα ήταν πάντα και είναι ευέξαπτο, κυκλοθυμικό, υπερκινητικό, αυτοκαταστροφικό - είναι ικανό για ψύλλου πήδημα να δεί παγόβουνο και να φωνάξει όρτσα". Μπορεί ο Μπαλτάκος να περπάτησε στο σανίδι. Όμως γραμματικοί, λοστρόμοι και μηχανικοί στις μηχανές σκέφτονται μέσα τους: "ένας στα φύκια, χιλιάδες στον αγώνα"Απάντηση

 5. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 10/05/2014 20:37:59

  Άλλων το μυαλό στοιχειώνει η ανταρσία του Μπάουντυ Θείε,όχι του Πλοιάρχου...

 6. ο τρίτος δρόμος avatar
  ο τρίτος δρόμος 10/05/2014 21:19:18

  Από εκείνο το έρμο το βρώμικο 89, μάθαμε-αφού μας το λέγανε μέρα νύχτα- ότι ¨στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα¨. Συνεπώς γιατί να ¨τρομάξει¨ ο ψηφοφόρος και να μην εκφράσει ελευθέρως το φρόνημά του??. Τι σόι διακύβευμα παίζεται?? Τα κονδύλια της ΕΕ?? Το νέο ΕΣΠΑ??. Τα λαδώματα της τρόικας?? Τι??

 7. Naruto avatar
  Naruto 11/05/2014 10:57:26

  Οχι σέ πέντε μέτωπα και σε εκατόν πέντε να επιτεθεί αν δέν επιστρέψει η μεσαία τάξη στό κομμα είναι όλα χαμένα.Η διατήρηση του τεράστιου κράτους εις βάρος του παραγωγικού ιδιωτικού χώρου είναι λάθος ασυγχώρητο και δεν είμαι σίγουρος αν είναι δυνατόν να διορθωθεί. Αν είχε εφαρμοσθεί ένα πρόγραμμα σταδιακής συρίκνωσης του δημοσίου και αντίστοιχης ενίσχυσης του ιδιωτικού με μειώσεις φόρων ,απλοποίηση γραφειοκρατίας κλπ σήμερα θα συζητούσαμε γιά άλλα πράγματα

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.