#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/03/2008 04:41
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε νησί των Κυκλάδων πρόσωπο – κλειδί της Ζήμενς

Την ώρα που εισαγγελείς πηγαινοέρχονται στην Γερμανία, ένας από τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης Siemens ζει ήσυχα σε μια βίλα σε νησί των Κυκλάδων. Πρόκειται για τον συνταξιούχο σήμερα πρώην ανώτατο στέλεχος της Siemens Φόλκερ Γιουνγκ. Ο κ. Γιουνγκ είχε μέχρι την συνταξιοδότησή του την ευθύνη των θυγατρικών της Siemens σε Ελλάδα και Ρωσία. Όπως έγραψε η «Καθημερινή» σε κατάθεσή του ο διευθυντής του τομέα επικοινωνιών της Siemens, Μίκαελ Κουτσενρόιτερ, συνδέει την ελληνική πτυχή της υπόθεσης με τη ρωσική και θεωρεί ως πρόσωπο – κλειδί και για τις δυο τον κ. Γιουνγκ. Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, ο Φόλκερ Γιουνγκ εδραίωσε τη θέση της εταιρείας στη Ρωσία και στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, καθιστώντας την Siemens «εθνικό προμηθευτή», ουσιαστικά, των ρωσικών τηλεπικοινωνιών. Το ίδιο άλλωστε έγινε και στην Ελλάδα.

Περί το μέσον της τρέχουσας δεκαετίας, ο κ. Φόλκερ Γιούνγκ εμφανίζεται και στο ΔΣ της Siemens Hellas, και μάλιστα στη θέση του προέδρου. Λίγο μετά τον βρίσκουμε και  στο Δ.Σ. της Intracom του Σωκράτη Κόκκαλη. Μια από τις πλέον θεαματικές κινήσεις που έκανε η Siemens στη Ρωσία ήταν το 1999, όταν η γερμανική πολυεθνική συνήψε στρατηγική συμμαχία με την ραγδαία αναπτυσσόμενη τότε (και σήμερα μεγάλη δύναμη στον κλάδο της) εταιρεία τηλεπικοινωνιών Sistema. Ως γνωστόν, η Sistema έχει εξαγοράσει και το 51% της Intracom και ο κ. Γιουνγκ φαίνεται ότι ήταν κάποιο είδος συμβούλου για την πρώτη.

Τα στοιχεία που έχει δώσει μέχρι τώρα οι γερμανικές αρχές στις ρωσικές αρχές αφορούν τις μίζες που εισέπραξαν μερικές δεκάδες μεσαίων και υψηλόβαθμων στελεχών κρατικών τηλεπικοινωνιακών φορέων. Τα στοιχεία δεν φτάνουν προς το παρόν σε υψηλότερο επίπεδο (όπως και στην Ελλάδα). Πρωτεύοντα ρόλο στην προώθηση των μεγάλων συμφερόντων Ζήμενς στη Ρωσία φέρεται να έπαιξε ο υπουργών Επικοινωνιών της Ρωσίας Λεονίντ Ράιμαν - πρόσωπο, το οποίο οι Δυτικοί συνδέουν άμεσα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Εκτός των τηλεπικοινωνιών, μείζον σκάνδαλο υπάρχει και στον τομέα των ιατρικών μηχανημάτων που έχουν προμηθευτεί ρωσικά νοσοκομεία από την Siemens. Βέβαια, έως τώρα ουδέν στοιχείο εις βάρος του κ. Γιούνγκ έχει δημοσιοποιηθεί. Ούτε για την Ρωσία, ούτε για την Ελλάδα. Ως εκ τούτου, μπορεί να περνάει ήσυχες ημέρες στη βίλα του στις Κυκλάδες.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 05/03/2008 16:12:42

  Ενδιαφέρουσες ειδήσεις-πληροφορίες "FACTOR".

  Ενισχύουν την άποψη ότι η Ιντρακόμ-Κόκκαλης , μετά από το 1990 και την αποκάλυψη της ανιδιοτελούς γνωριμίας Σωκράτη - Στάζι , αποτελεί , ίσως ,μια ξεδοντιασμένη "αχυροεταιρεία" ( συνεπώς με "πρόεδρο" "αχυράνθρωπο" ) στην υπηρεσία των οικονομικών στρατηγικών και συμφερόντων των ΗΠΑ και της Γερμανίας ( σε ποια αναλογία είναι ένα ερώτημα ).

  Όπως είναι γνωστό οι Αμερικάνοι εξαφάνισαν σημαντικό τμήμα των Αρχείων της Στάζι πριν εισέλθουν στα γραφεία της οι Γερμανοί "αντιδικτατορικοί" τη νύχτα της πτώσης του τείχους του Βερολίνου ( 1990 ). Το τμήμα αυτό των "εξαφανισθέντων" αρχείων ονομάσθηκε επίσημα
  " Αρχείο ROSENHOLZ " και παραδόθηκε στους "συμμάχους" Γερμανούς μόλις πριν λίγους μήνες. Σε αντίθεση , εάν δεν κάνω λάθος , με τα υπόλοιπα αρχεία της ευαγούς υπηρεσίας , το συγκεκριμένο αρχείο παραμένει "απόρρητο" για ανάγνωση και δημοσίευση.
  Συνεπώς ήξεραν οι Αμερικάνοι τα ίδια , ίσως και περισσότερα , που γνώριζαν και οι Γερμανοί για τη δράση και τους συνεργάτες του "ιδρύματος" .

  Πως εξηγείται το γεγονός να κυκλοφορεί ευρέως ότι κάποιος "συνεργάτης" του "εχθρού" , να συστήνονται "εξεταστικές επιτροπές" στη Γερμανική Βουλή και λίγο αργότερα να επισκέπτονται Αμερικανοί παράγοντες τον Σ.Κ. και να του αναθέτουν την "συμπαραγωγή" κάποιων οπλικών συστημάτων που σκόπευαν να πουλήσουν στην Ελλάδα ; Πως γίνεται επίσης να ιδρύεται "ίδρυμα υποτροφιών Κόκκαλη " στη "Νέα Ρώμη" ( ΗΠΑ ) ;;; Πως γίνεται την ίδια περίοδο ( 1993-94 ) να σταματάνε οι σχετικές έρευνες και "καταγγελίες" στη Γερμανία και να παραιτούνται από το αρχικό τους αίτημα για απόδοση των περιουσιακών στοιχείων της Ιντρακόμ στην Γερμανία. Τι συμφωνήθηκε στις συνομιλίες Κόλ-Μητσοτάκη ( 1992-93 ). Ήταν χωρίς "καπνό" η είδηση που έγραψε τότε σε κύριο άρθρο του ο μακαρίτης Λυκούργος Κομίνης στην "Επικαιρότητα" ότι μία παράμετρος για το κλείσιμο της "υπόθεσης Ιντρακόμ-Κόκκαλη " ( από τη Γερμανία ) ήταν και η παραίτηση ( από την Ελλάδα ) της διεκδίκησης "Γερμανικών Επανορθώσεων-Αποζημιώσεων" ;;; Θα το βρει ο ποιητής της ιστορίας θα έλεγα. Όπως και την σχετική παραίτηση το 1959 , του "άλλου Εθνάρχη" Κ. Καραμανλή.
  Τώρα , ο κ. Γιούνγκ (SIEMENS) στην Ιντρακόμ και την Ρωσική Sistema , ο πρώην Καγκελάριος ( πριν ένα μήνα στην "Βόρεια Κύπρο" ) Sreder στην "Γκάζπρόμ" , ένα ενδιαφέρον παιχνίδι που διεξάγεται "Ατλαντικού Πόλου" και " Ευρω-Ασιατικού Πόλου" , από την εποχή της Συνθήκης του Ραπάλο...

  Υπάρχουν κάποιες τάσεις "Εθνο-Κεντρικές" στην Γερμανία και την Ευρώπη που αντιμάχονται τους Αντλαντιστές ( ΗΠΑ-ΑΓΓΛΙΑ-ΝΑΤΟ ) και προτιμούν την συνεργασία της "Ευρω-Ασίας" ( σύμφωνα με τον γεωπολιτικό όρο του Haushofer ). Σημαίνοντες παράγοντες της οικονομικής και πολιτικής ζωής στη Γερμανία και τη Γαλλία έχουν συγκροτήσει και την ενδιαφέρουσα Κίνηση " Παρίση - Βερολίνο - Μόσχα " . Η Γερμανία είναι προσεκτική , "αιωρείται" ακόμα μεταξύ "Αντλαντισμού-Ευρω-Αασιατισμού" . Ο γνήσιος εκφραστής του Γερμανικού κεφαλαίου ( FDP-GENSCHER )" προέτρεξε " λίγο , βιάστηκε , και έπρεπε να διωχθεί...Η εξέλιξη όμως και η "τάση" είναι ξεκάθαρη.

  Ερμηνευτικές εξηγήσεις :

  1.Μετεγγραφή , είναι όρος για αλλαγή ομάδας και "υπηρεσίας" . Ιδιαίτερα οι πρόεδροι των ΠΑΕ γνωρίζουν την σημασία της και την αξία της και την χρησιμοποιούν. Πολλές φορές "ξαναγκαστικά" για να αποφύγουν αρνητικές συνέπειες από την προηγούμενη δραστηριότητα τους και άλλες "εθελοντικά" για να πετύχουν καλύτερους "οικονομικούς όρους" και απολαβές. Μετεγγραφή μπορεί να λάβει χώρα στον αθλητικό , αλλά και στον οικονομικό - πολιτικό τομέα.

  2."Αχυράνθρωπος-Αχυροεταιρεία" . Ο όρος υποδηλώνει ένα άνθρωπο η μια εταιρεία που δεν εξυπηρετούν μόνο τα δικά τους συμφέροντα , αλλά κυρίως λειτουργούν για προωθήσουν "αλλότρια" συμφέροντα που δεν μπορούν εξυπηρετηθούν με το δικό τους όνομα. Εάν υποθέσουμε , επί παραδείγματι , ότι μια εταιρεία που εδρεύει σε μια μεγάλη χώρα ( π.χ. ΗΠΑ-Γερμανία ) είναι "δυσφημισμένη" ( λόγω της γενικότερης επεκτατικής της πολιτικής ) , τότε προωθείς τα συμφέροντα σου με το όνομα μιας εταιρείας που εδρεύει σε μια μικρή και "φιλική" χώρα και δεν προκαλεί υποψίες για προώθηση "γενικότερων επεκτατικών συμφερόντων" .Παράλληλα με τον αχυράνθρωπο-αχυροεταιρεία μπορείς να κάνεις "δύο δουλειές" . Μία με το όνομα της χώρας που εδρεύει η "μητρική" εταιρεία. Και μία με το όνομα της χώρας που εδρεύει ο αχυράνθρωπος-αχυροεταιρεία... Κάτω τα μονοπώλια-Ζήτω η "Ελεύθερη" Οικονομία !

 2. Le canard avatar
  Le canard 05/03/2008 16:30:47

  Ανέκαθεν οι σχέσεις Μόσχας-Γερμανίας, σε οικονομικό και διπλωματικό επίπεδα, ήταν στενές. Ιδιαίτερα κατά την σοβιετική περίοδο και κυρίως από δεκαετίες 60-70 και εντεύθεν. Το ίδιο και σήμερα (βλέπε ενεργειακά, 1η σε επενδύσεις η Γερμανία στη Ρωσία κ.λ.π.)

  Κάτι ενδιαφέρον: Οι μεγάλες μπίζνες του Κρεμλίνου τα τελευταία χρόνια γίνονται με την Ντρέζντνερ Μπανκ. Πρωτοκλασσάτος παράγων της, πρώην μέλος της Στάζι και φίλος του Πούτιν, όταν αυτός ήταν στο μηχανισμό της ΚαΓκεΜπε στην Αν.Γερμανία.

 3. Suhoi avatar
  Suhoi 06/03/2008 15:39:08

  Πούτιν-Σρεέντερ-Ζημενς

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.