#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
07/02/2012 20:24
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε νέο αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις - παιχνίδια με την αγωνία του κόσμου(Ανανεωμένο) Η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό αναβάλλεται για πολλοστή φορά καθώς αρχικά είχε κανονιστεί για σήμερα στις 4:30 μμ, μετά πήγε στις 9μμ και τώρα πάει γι αύριο, άγνωστο πότε όμως.

Το θρίλερ συνεχίζεται λοιπόν με αμείωτη ένταση. Από την Κυριακή οι αναβολές της λήψης αποφάσεων και οι ακυρώσεις των συσκέψεων των πολιτικών αρχηγών είναι τόσες πολλές που κάποιος θα μπορούσε να γράψει βιβλίο. Στα κεφάλαια του οποίου φυσικά θα ανέφερε τους ωμούς εκβιασμούς της τρόικας, τις εντυπωσιακές... κάμψεις του κ. Παπαδήμου την πρωτοφανή ανεπάρκεια του  κ. Βενιζέλου, τα απίστευτα λάθη στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και το επικοινωνιακό παιχνίδι που παίζει το Μαξίμου την ώρα που η χώρα βουλιάζει.

Από το πρωί κυκλοφορούν στα ΜΜΕ διάφορα σενάρια για νέα μέτρα που βάζει συνεχώς στο τραπέζι η Τρόϊκα και κυκλοφορούν 4 - 5 σενάρια τα οποία  είναι όλα διαρροές από τον ...υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ο κ. Παπαδήμος λέγεται ότι δεν τα ήξερε!

Παράδειγμα το σενάριο περί περικοπών και στις κατώτερες συντάξεις. H "γραμμή" της Τρόϊκα είναι να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες κατά 400 εκ. Δεν λέει όμως από που. Επειδή όμως ο Βενιζέλος δεν μπορεί για προεκλογικούς και ρουσφετολογικούς λόγους να κόψει θέσεις, υπηρεσίες και προνόμια, τσεκουρώνει τις συντάξεις. Και ύστερα το περνάει σαν "απαίτηση της Τρόϊκα", όπως άρχισε να γίνεται από χθες το βράδυ για τις συντάξεις.

Θυμίζουμε εδώ αυτά που έλεγε τον προηγούμενο χρόνο ότι "τα μέτρα για το 2012 είναι ψηφισμένα", την πατάτα με τις εγγυήσεις που ζητούσε η Φιλανδία και τόσες άλλες γκάφες του ανθρώπου που θέλει να γίνει και αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή οργιάζουν  από το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον Βενιζέλου οι διαρροές σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά.  Σε μια πρωτοφανή εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης πάνε να εμφανίσουν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι τάχα “υποχωρεί σε όλα”, ενώ αυτός είναι που διαπραγματεύεται και αντιστέκεται.

Με λίγα λόγια, την ώρα που όλοι έχουν καταλάβει ότι για πρώτη φορά γίνονται διαπραγματεύσεις και ότι ο Βενιζέλος μέχρι τώρα απλώς εκτελούσε εντολές, ο ...δελφίνος του ΓΑΠ παίζει παιχνιδάκια στις πλάτες του λαού που υποφέρει και αγωνιά.

Η νέα αναβολή της σύσκεψης των αρχηγών είναι σημάδι ότι οι συζητήσεις καταλήγουν και πάλι σε τοίχο. Δε φαίνεται να τα βρίσκουν σε βασικά σημεία του νέου Μνημονίου στα οποία η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει χωρίς να ρωτήσει κανέναν αλλά λογαριάζει χωρίς τον... ξενοδόχο, Αντώνη Σαμαρά.

Δείγμα του νέου αδιεξόδου που έχουν περιέλθει οι διαπραγματεύσεις είναι και η αποψινή δήλωση του Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος ζήτησε τις διαβεβαιώσεις των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας ότι τα μέτρα που θα συμφωνηθούν στο πλαίσιο του νέου προγράμματος θα είναι σύννομα, για να συναινέσει στη σύμβαση.

«Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα ναι ή ένα όχι, χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση της Πολιτείας, ότι η νέα σύμβαση είναι σύννομη» είπε και πρόσθεσε ότι με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό, ζήτησε να έχει απαντήσεις από θεσμικά όργανα όπως η Τράπεζα της Ελλάδας για το αν τα νέα μέτρα θα βγάλουν, όπως είπε, τη χώρα από το λαβύρινθο.

Στο μεταξύ η  Τρόικα και οι δανειστές συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη χώρα με τελεσίγραφα. Από την Κυριακή βάζουν διλήμματα και χρόνους που πρέπει να κλείσει το πακέτο σε μια προσπάθεια να ψηφιστεί το νέο Μνημόνιο με συνοπτικές διαδικασίες.

Το προσχέδιο αναμένεται αργά το βράδυ να καθαρογραφεί και να σταλεί στους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να έχουν στα χέρια τους ένα χαρτί όταν θα καταθέτουν αύριο τις τελικές του προτάσεις. Όμως, από όσα αφήνει πάλι ο Βενιζέλος να διαρρεύσουν, πολύ δύσκολα θα τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός κι αν μέσα στη νύχτα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα είναι τέτοιες ώστε να πείσουν τον Αντώνη Σαμαρά κατά κύριο λόγο ότι μπορεί να προχωρήσει το Μνημόνιο.

Με αποφάσεις τύπου ψαλίδι σε πολυτεκνικά επιδόματα, τυφλές μειώσεις μισθών και συντάξεων και με μέτρα που θα γονατίσουν την Ελλάδα, δεν αποκλείεται και αύριο να υπάρξει νέα αναβολή της σύσκεψης ή νέο ναυάγιο.

Όμως, από όλα αυτά που συμβαίνουν εξάγονται δύο συμπεράσματα, ένα καλό κι ένα κακό.

Το καλό είναι ότι για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια η Ελλάδα κάθεται στο τραπέζι και διαπραγματεύεται. Κι αυτό φυσικά δε χρεώνεται στον κ. Παπαδήμο.

Το κακό είναι ότι η κυβέρνηση, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα εμφανίζεται κατώτερη των περιστάσεων. Εμφανίζεται να είναι περισσότερο εκπρόσωπος των δανειστών παρά του ελληνικού λαού. Κι αυτό είναι πιο τραγικό κι από τη χρεοκοπία. Διότι μια χώρα λουκέτο δε μπορεί να βάλει εύκολα. Μια χώρα όμως με Εφιάλτες μπορεί να καταστραφεί πανεύκολα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Λογικα σκεφτομενος avatar
  Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 12:56:50

  Κύριοι είναι απλά μαθηματικά. Έστω οτι κάποιος πέρνει μισθό 800 ευρώ. Επί 14 μας κάνει 11200. Αν χάσει 13 και 14 μισθό πάει 800 Χ 12 = 9600. Αν πάει ο μισθός 20% κάτω γίνεται 640. Επί 14 μας κάνει 8960.

  Γιατί έχετε κολήσει με τον 13 και 14 μισθό όταν η μείωση με το 20% είναι μεγαλύτερη; Το να σωθεί ο 13 και 14 μισθός σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρείται επιτυχία.

  • N.A. avatar
   N.A. @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 13:15:04

   Τώρα τί περιμένεις; Απάντηση; Στάχτη στα μάτια ρίχναν, για να δεχτούμε και καλά την μείωση του βασικού, επειδή τάχα μου υποχωρήσαν στον 13ο 14ο οι άλλοι.

   Το ίδιο θα γινει με τις επικουρικές. Εκεί που λέγαν 15% πριν καμιά βδομάδα, ξαφνικά εμφανίζεται η τρόικα να λέει "35%". Θα το κλείσουν στο 20% για να πουν "άλλη μια νίκη".

   Τον ρόλο του Α.Σ. δεν καταλαβαίνω μόνο. Έχει υποχωρήσει σε σοβαρότατα θέματα, που θα προκαλέσουν ύφεση. Βασικά μέχρι στιγμής έχει γλιτώσει μόνο τον 13ο 14ο μισθό. Τίποτα δηλαδή. Το γέλιο θα πέσει αν εφαρμοστεί το -20% σε όλους, και κλιμακωτά σε όλες τις βαθμίδες και όχι μόνο στους νεοεισερχόμενους. Εκεί θέλω να δω τί δικαιολογία θα βρουν να πουν...

  • ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
   ΣΤΕΛΙΟΣ @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 16:43:20

   Δεν είναι καθόλου έτσι ,γιατί αυτό αφορά τους βασικούς μισθούς. Στόν Ιδιωτικό τομέα ,εκτός ίσως απο τους νεοεισερχόμενους, οι μισθοί είναι συνήθως πάνω απο το βασικό , "αναλόγως προσόντων", ή επειδή κάποιος δουλεύει χρόνια, ή επειδή είναι καλός στη δουλειά του! Μην τα ερμηνεύουμε όλα με δημοσιουπαλληλίστική λογική.

   • Απογοήτευση avatar
    Απογοήτευση @ ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 20:51:40

    Θα σου πει ο εργοδότης να δεχθείς μείωση, αν δεν συμφωνήσεις θα προσλάβει άλλον με τα ίδια και περισσότερα προσόντα με τον κατώτερο.
    Αυτό, γιατί δεν ισχύει η δημοσιουπαλληλίστική λογική.

  • madprof avatar
   madprof @ Λογικα σκεφτομενος 07/02/2012 21:21:02

   Από τα δικά τους έξοδα βουλής (ειδικά το κανάλι της), πρωθυπουργικών κολαούζων, προεδρίας του προτεκτοράτου, πολλαπλές συντάξεις τους δεν κόβουν τίποτα. Οι πολίτες έχουν γνώση πλέον, ελπίζω!

 2. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 13:19:57

  Μόλις οι εργαζόμενοι λάβουν τηνπρώτη μισθοδοσία τους κατά -20% έχω την αίσθηση ότι τότε θα σημάνει και την αρχή του τέλους ...

  • stroumfaki avatar
   stroumfaki @ sceptic 07/02/2012 16:38:37

   Αμα είναι να περιμένουν να πάρουν το μισθό μειωμένο τότε ........
   ...... το θέμα είναι να μην αφήσουν να ψηφιστεί και να καταργήσει τη χούντα της τρόικας (ΠΑΣΟΚ,ΝΔ,ΛΑΟΣ). ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

  • Απογοήτευση avatar
   Απογοήτευση @ sceptic 07/02/2012 20:56:16

   Όταν έκαναν Ντου στο πεντάγωνο οι απόστρατοι τους είπαμε σταγωνίδια και χουντικούς, αλλάξαμε τους Αρχηγούς, τους είπαμε καραβανάδες και...... το βούλωσαν.
   Τώρα ήρθε η σειρά μας. Καλά να πάθουμε που μπήκαμε στο παιχνίδι τους.

   • ΠΕΤΡΟΣ avatar
    ΠΕΤΡΟΣ @ Απογοήτευση 07/02/2012 21:08:57

    Το καλύτερο σχόλιο που έχω διαβάσει !!!!!
    Τα είπες όλα.
    Διαίρει και βασίλευε.
    Πολύ καλά μας κάνουν.
    Αξίζουμε τέτοιους και χειρότερους.
    Γιατί εμείς τους ψηφίζουμε.

   • ano-kato avatar
    ano-kato @ Απογοήτευση 07/02/2012 22:40:48

    Επιτέλους αρχίσαμε να ξυπνάμε

 3. ikaros avatar
  ikaros 07/02/2012 14:44:07

  Και από την Εθνική Άμυνα Αντώνη..!

 4. ΠΑΥΛΟΣ avatar
  ΠΑΥΛΟΣ 07/02/2012 16:25:33

  Γιατι, γνωριζεται πολλους εργοδοτες που καταβαλουν δώρα? Πλακα κάνουμε? Μόνο οι μεγαλες εταιρειες πληρωνουν 13 κ 14 μισθο.

 5. avanti avatar
  avanti 07/02/2012 17:13:24

  Μπορεί να πληρώνονται δώρα και επιδόματα στις περισσότερες των περιπτώσεων, λόγω του νόμου, αλλά από τώρα και στο εξής θα αρχίσει το μεγάλο γλέντι. Τι εννοώ. Πολλοί εργαζόμενοι όταν θα δούν τις περικοπές που θα τους γίνουν ενδεχομένως να προτιμήσουν να είναι ανασφάλιστοι και να παίρνουν όλα τα χρήματα στο χέρι, και τότε ασφαλιστικά ταμεία τέλος. Ήδη αν θυμάμαι καλά ένας στους τέσσερις είναι ανασφάλιστος .... Χαράς ευαγγέλια για τις επιχειρήσεις, επίσης θα μπορούν να κάνουν εικονικές απολύσεις και οι εργζόμενοι να εισπράττουν και το επίδομα ανεργίας... και οι επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από το προσωπικό .... ποιός θα κάνει ελέγχους, είπαμε να φύγει το πλεονάζον προσωπικό του δημοσίου. Τώρα που το σκέπτομαι αρχίζουν να μου μπαίνουν ιδέες, για να το ψάξω καλύτερα.

  • Πεπόνης avatar
   Πεπόνης @ avanti 07/02/2012 21:32:58

   Εννοείται ότι η μαύρη εργασία θα πάει σύννεφο!

   Μόλις αποφάσισα να ΜΗΝ πεθάνω ...της πείνας!

   Πείτε το "κόκκινη γραμμή" ή όπως αλλιώς θέλετε!

 6. jk avatar
  jk 07/02/2012 18:01:32

  Τελικά ο Α.Σαμαράς θα μας εξηγήσει για ποιο λόγο επιμένει να συνεχίζει να στηρίζει την συγκεκριμένη κυβέρνηση; Αν θέλει πραγματικά να στηρίξει μια διαφορετική προοπτική, ας αποχωρήσει το βράδυ από αυτό το έκτρωμα και ας αρνηθεί να υπογράψει τη νέα δανειαική σύμβαση. Αλλιώς, οτιδήποτε άλλο κατά τη γνώμη μου θα αποτελεί κοροϊδια...

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ jk 07/02/2012 20:14:02

   Να στο πω απλά και κυνικά? Γιατί χέστηκαν οι άλλοι δύο αν αποχωρήσει. Να τους ρίξει δεν μπορεί, ασχέτως της επαναστατικής διάθεσης πολλών φίλτατων συνσχολιαστών, και θα βρούνε και ένα μαλάκα να ρίξουν πάνω του τη χρεωκοπία, αφού θα έχουνε πάει τους μισθούς στα Τάρταρα και θα έχουνε εξαϋλώσει τις συντάξεις.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ TopGunZ 07/02/2012 20:39:04

    Ξέρουμε πολλοί από εμάς τι παίζεται. Το θέμα είναι ο ΑΣ να ενδιαφέρεται πιο πολύ να τον αγαπούν οι Έλληνες από ότι να τον σέβονται οι αλήτες και οι εκβιαστές. Αυτό σημαίνει Έλληνας ηγέτης!

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Γεώργιος Τ. 07/02/2012 21:58:43

     Λέει ο Σαμαράς "παλεύω", τον λοιδορείτε. Λέει ο κάθε ΠΑΣΟΚος την οποιαδήποτε προβοκατόρικη μπούρδα, το κάνετε εικόνισμα! (δεν αναφέρομαι προσωπικά σε εσάς) Γιατί πιστεύετε ότι μας αγαπάνε περισσότερο αυτοί που μας φτάσανε ως εδώ από αυτόν που έκατσε να φάει όλες τις προσβολές της διεθνής κοινότητας φωνάζοντας για το σωστό?

     • Δικερως avatar
      Δικερως @ TopGunZ 07/02/2012 22:43:40

      Χιλια δικια,φιλε μου.

 7. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 18:55:56

  “…οριστοκοποίηση των μέτρων που θα περιλαμβάνει το προμνημόνιο….τα οποία θα εγκρίνουν ο πρωθυπουργός με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς σε νέα σύσκεψη που αναμένεται να έχουν εντός της ημέρας..”
  Για να καταλάβω, κι αν δεν τα εγκρίνει ο Σαμαράς, αύριο νέος γύρος, αναπροσαρμογή στο προμνημόνιο, νέα έγκριση κ.ο.κ? (..κάπου αλλού έγραψα για σπασμένο τηλέφωνο και εθνικούς κούριερς). Συγνώμη, αυτά όλα ακούγονται ως καραγκιοζλίκια

  • madprof avatar
   madprof @ Y. 07/02/2012 21:51:24

   Αγαπητέ, δεν αξίζει να αγχώνεσαι, the show must go on and finish the job!

 8. LAL avatar
  LAL 07/02/2012 19:24:48

  «σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα που θα ληφθούν θα πρέπει να μην οδηγήσουν σε περαιτέρω βάθεμα της ύφεσης»

  Aυτό δεν γίνεται, αφού ΟΛΑ τα μέτρα είναι υφεσιακά. Μάλλον να μας χρυσώσουν το χάπι προσπαθούν οι εκ ΝΔ ορμώμενοι.

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ LAL 07/02/2012 20:15:17

   6 δις σε αποπληρωμές οφειλών του κράτους στον ιδιωτικό τομέα είναι υφεσιακό?

   • Ιωαννης Τ avatar
    Ιωαννης Τ @ TopGunZ 07/02/2012 21:08:40

    τα 6 δισ θα ειναι δανεικα!!! αν τα δωσουν και οταν τα δωσουν που αμφιβαλω. αλλωστε την god damn 6η δοση ακομα να μας την δωσουν. εγω παντως αμφιβαλω αν απο την πρωτη δανειακη εχουμε παρει τις δοσεις...

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ Ιωαννης Τ 07/02/2012 22:03:09

     Δανεικά, ξε-δανεικά, χωρίς το Σαμαρά θα υπήρχε ελπίδα να πάνε στις υποχρεώσεις απέναντι στον ιδ. τομέα? Ίσα ίσα που λέμε να πάει και κάτι απο τα δανεικά σε κάτι άλλο από πληρωμή τόκων!

   • LAL avatar
    LAL @ TopGunZ 07/02/2012 21:21:48

    Αυτό δεν είναι μέτρο. Είναι εκπλήρωση υποχρεώσεων. Δεν κάνει χάρη το κράτος στον ιδιωτικό τομέα, τα χρωστάει και είναι υποχρεωμένο να τα δώσει, όπως εγώ όταν αγοράσω κάτι από το μαγαζί σου ή κάνω χρήση των υπηρεσιών σου είμαι υποχρεωμένος να σε πληρώσω.

    • Y. avatar
     Y. @ LAL 07/02/2012 21:25:31

     Μεγάλο μέρος θα πάει στο ΥπΟικ ή Εργασίας, για συμψηφισμό οφειλών

    • TopGunZ avatar
     TopGunZ @ LAL 07/02/2012 22:01:26

     Ναι, επειδή είναι υποχρέωση του κράτους έφτασε τα 6 δις το ποσό. Ποιον κοροϊδεύετε αγαπητέ?

    • βασιλικη κόμπρα avatar
     βασιλικη κόμπρα @ LAL 07/02/2012 22:06:59

     Και 2 χρόνια γιατί δεν τα έδινε;

 9. kostaks avatar
  kostaks 07/02/2012 19:38:04

  Με την μείωση του κατώτατου μισθού στον ιδιωτικό τομέα το κράτος και τα ταμεία θα χάσουν από μερικά δις! Τι εννοούν όταν λένε ότι ψάχνουν για ισοδύναμα?

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ kostaks 07/02/2012 22:54:35

   Θα καταργήσουν τις φοροαπαλλαγές
   Θα κόψουν τα κοινωνικά επιδόματα
   Θα επιβάλλουν νέα φορολογία αναδρομικά


   Οτι κάνουν δύο χρόνια τώρα.

 10. ΜΠ avatar
  ΜΠ 07/02/2012 21:02:07

  Τη δήλωση του Καρατζαφέρη την ακούσατε; γελούσα για να μην κλάψω και σκεφτόμουν την ειρωνία του πράγματος..
  σκεφτείτε να βγει ο Καρατζαφέρης με έντονο και πατριωτικό ύφος και να πει "αποχωρώ, δε στηρίζω άλλο την κυβέρνηση και αρνούμαι να υπογράψω την παράδοση της χώρας", ό,τι δηλαδή θα θέλαμε να ακούσουμε από τον Α.Σ....
  σκεφτείτε όλους τους απελπισμένους Έλληνες που δεν θέλουν να ψηφίσουν την αριστερά και νιώθουν παγιδευμένοι, πώς θα νιώσουν να ακούν τον Καρατζαφέρη να λέει όχι...
  το σκέφτεστε;;;;
  εκεί στη Συγγρού το σκέφτεστε επίσης;;;
  προσωπικά ούτε να το σκέφτομαι θέλω, ούτε να το φαντάζομαι.....

 11. manos avatar
  manos 07/02/2012 21:17:14

  Μάθαμε γιατί αναβλήθηκε η σύσκεψη.
  Εφαγε τα brownies ο Ευάγγελος, και ο Καρατζαφέρης απείλησε με παράιτηση.
  Νέα σύσκεψη το πρωί που θα έχουν ανοίξει οι φούρνοι.

 12. tiramola avatar
  tiramola 07/02/2012 21:18:10

  Ο "κονφερανσιέ" αύριο θα ζητήσει και δημοψήφισμα...

 13. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 07/02/2012 21:43:07

  Την ώρα που είμαστε πιά με το μαχαίρι στο λαιμό ,και πάλι γίνεται τέτοιο διαπραγμετευτικό μαλιοτράβηγμα!

  Και πρίν 2 χρόνια ,που είμασταν σε πολύ ισχυρότερη θέση ,ο Τζέφρυ κι'ο Παπακωνσταντίνου τα δέχονταν όλα χωρίς να πούνε κίχ!

 14. Στεργιος avatar
  Στεργιος 07/02/2012 21:57:09

  Ακούσατε την Ακριβοπούλου στο Σκαϊ ? ειπε οτι μεχρι αυριο συμφωνα με τις πληροφορίες που έχει μπορεί να υπάρξει ανατροπή του πολιτικου σκηνικου , τι θελει να πει ?

  • Y. avatar
   Y. @ Στεργιος 07/02/2012 22:31:49

   Το άκουσα...θέλει να πεί ότι όλα παίζονται, ακόμη και οι εκλογές. Φαίνεται ότι η ΝΔ διέρρευσε (..ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ), μάγκες...δείτε τις θέσεις μας και ελάτε όσο πιό κοντα μπορείτε, γιατί τραωάμε τη μπρίζα απ τη μηχανική υποστήριξης

   • Πεπόνης avatar
    Πεπόνης @ Y. 07/02/2012 22:49:36

    Μακάρι!

 15. tiramola avatar
  tiramola 07/02/2012 21:58:16

  Θα ζητήσουν δημοψήφισμα.

  • manos avatar
   manos @ tiramola 07/02/2012 22:01:35

   Τα ψηφοδέλτια θα είναι πράσινα και κόκκινα, και θα ψηφίσουν μόνο όσοι έχουν διαγνωσμένη αχρωματοψία. :-)
   Θα είναι σαν τις εκλογές που κέρδισε ο Μπους τότε με την μούφα στην Φλόριδα.

   • Y. avatar
    Y. @ manos 07/02/2012 22:35:38

    Μπράβο Μάνο με τη μνήμη και αναφορά σου στο Μπούση, με τον αδελφό του κυβερνήτη. Ίδια μούφα όπως η ΝΔ έχασε τις εκλογές το 2000

 16. LAL avatar
  LAL 07/02/2012 22:08:03

  "πολύ δύσκολα θα τα βρουν οι πολιτικοί αρχηγοί, εκτός κι αν μέσα στη νύχτα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές οι οποίες θα είναι τέτοιες ώστε να πείσουν τον Αντώνη Σαμαρά κατά κύριο λόγο ότι μπορεί να προχωρήσει το Μνημόνιο"

  Εγώ θα σας έλεγα να μην ελπίζετε για να μην απογοητευτείτε...

 17. ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ avatar
  ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/02/2012 22:09:23

  Ωραιά πολιτική ηγεσία έχουμε:

  1)Έναν πρωθυπουργό (Παπαδήμο)που κοιτάει να πιέσει τον Αρχηγό της ΝΔ να συνεναίσει στα μέτρα εξαθλίωσης και αντι να δέχεται τον Τόμσεν,τον Κουτρουμάνη κλπ,να πάει σε Βερολίνο-Παρίσι-Αμερική να αγωνιστεί για την χώρα του που παίρνει φωτιά.

  2)Έναν πρόεδρο Δημοκρατίας που δεν βρήκε να πει ούτε μια λέξη για να διευκολύνει την διαπραγμάτευση προς ώφελος της χώρας.

  3)Έναν τέως πρωθυπουργό(ΓΑΠ) που ακόμη και σήμερα βρήκε να μας πει οτι η Ευρώπη έχει και σχέδιο Β' για την χρεοκοπία-πτώχευση αν δεν δεχτούμε ότι μας προτείνουν(ωραίο πολιτικόο ανάστημα).

  4)Έναν επίδοξο Αρχηγό του ΠΑΣΟΚ(Βενιζέλος) που παριστάνει τον Ηρακλή και απο μέρες τώρα βομβαρδίζει τα μέσα ενημέρωσης με δηλώσεις για το ότι πρέπει να τελειώσει όπως όπως η διαπραγμάτευση με το επιχείρημα ότι δεν υπάρχει χρόνος.

  5)Όλοι αντιλαμβάνονται ότι στο αλώνι της διαπραγμάτευσης ο μόνος Διγενής είναι ο Αντώνης Σαμαράς.ΜΜΕ ,διαμορφωτές της κοινής γνώμης κλπ προσπαθούν να αποδομήσουν αυτό το πολιτικό κεφάλαιο κλπ που είναι η μόνη και πραγματική ΕΛΠΙΔΑ για τον λαό.Δεν ξέρω πόσος χρόνος θα χρειαστεί αλλά ο λαός αντιλαμβάνεται τα 'παιχνίδια' σας και στις εκλογές όποτε και αν γίνουν ο Αντώνης Σαμαράς θα είναι ο μεγάλος θριαμβευτής.Η πατρίδα θα υποφέρει αλλά δεν θα χαθεί,εσείς θα χαθείτε.Μόνοι σας γράφετε τις μαύρες σελίδες της ιστορίας.

  • Y. avatar
   Y. @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/02/2012 22:40:28

   Για το πρόεδρο του τα ‘πε η Διγενή. Κάποτε της θύμιζε το Μάρλον Μπράντο, τώρα το Νονό

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ ΚΥΠΡΟΓΕΝΕΙΑ 07/02/2012 22:42:29

   Θριαμβευτής;
   Με υπογεγραμμένο το PSI;


   Μην το προεξοφλείς.

 18. k avatar
  k 07/02/2012 22:20:19

  Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΧΡΕΩΘΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ.

 19. siakkas avatar
  siakkas 07/02/2012 22:24:13

  Αυτή η ανάρτηση είναι γροθιά στο στομάχι όσων υπερθεμάτιζαν την μνημονιακή πολιτική και εκλιπαρούσαν και από εδώ μέσα να υπογράψει ο Σαμαράς διότι την Κυριακή τα μεσάνυχτα έληγε το τελεσίγραφο της τρόικας.
  Ένα ατελείωτο μπραν τε φερ με μόνο κερδισμένο τον Σαμαρά και την Ελλάδα,αν τους στίσει και δε συμμετέχει στο παιχνίδι τους.

 20. Klausevits avatar
  Klausevits 07/02/2012 22:24:51

  Όπως αναφέρει το antinews σε παραπάνω ανάρτηση: “ από το πρωί κυκλοφορούν στα ΜΜΕ διάφορα σενάρια για νέα μέτρα που βάζει συνεχώς στο τραπέζι η Τρόϊκα και κυκλοφορούν 4 – 5 σενάρια τα οποία είναι όλα διαρροές από τον …υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ο κ. Παπαδήμος λέγεται ότι δεν τα ήξερε! Παράδειγμα το σενάριο περί περικοπών και στις κατώτερες συντάξεις. H “γραμμή” της Τρόϊκα είναι να γίνουν περικοπές στις δημόσιες δαπάνες κατά 400 εκ. Δεν λέει όμως από που. Επειδή όμως ο Βενιζέλος δεν μπορεί για προεκλογικούς και ρουσφετολογικούς λόγους να κόψει θέσεις, υπηρεσίες και προνόμια, τσεκουρώνει τις συντάξεις. Και ύστερα το περνάει σαν “απαίτηση της Τρόϊκα”, όπως άρχισε να γίνεται από χθες το βράδυ για τις συντάξεις. Την ίδια στιγμή οργιάζουν από το ΠΑΣΟΚ και το περιβάλλον Βενιζέλου οι διαρροές σε βάρος του Αντώνη Σαμαρά. Σε μια πρωτοφανή εκστρατεία αποπροσανατολισμού και παραπληροφόρησης πάνε να εμφανίσουν τον πρόεδρο της ΝΔ ότι τάχα “υποχωρεί σε όλα”, ενώ αυτός είναι που διαπραγματεύεται και αντιστέκεται”.

  Επίσης, στα δημοσιογραφικά γραφεία κυκλοφορεί η πληροφορία ότι ο Βενιζέλος στέλνει εισηγήσεις στον Παπαδήμο, ο Παπαδήμος τις στέλνει μετά στον Σαμαρά και ο Σαμαράς τις επιστρέφει πίσω ως απαράδεκτες!

  • Y. avatar
   Y. @ Klausevits 07/02/2012 22:47:50

   Αρχικά έκανε τη δουλειά με του ομόλογούς του στο γιούρογκρουπ (..ο Μπένης). Τον κατάλαβαν τι μάπας υπαλληλάκος είναι, και τον παρέπεμψαν να μιλάει απ’ ευθείας στο εξής, με τους δικούς τους υπάλληλους (..Τόμσεν κλπ)
   Επικαιρη μια παλαιότερη ανάρτηση του φάκτορα, για το χοντρό χέρι

   • Ιοκαστη avatar
    Ιοκαστη @ Y. 08/02/2012 00:55:48

    όλος ένας χοντρός είναι!!!

    fatso με βουτηγμένο μυαλό στο λίπος.....
    γιαξξξξξξ!!!!!

 21. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 07/02/2012 22:33:43

  Θυμάμαι ακόμα τα ρεπορτάζ της πρώτης μέρας..όλα θα τέλειωναν μέχρι το βραδάκι έλεγαν...
  ΥΓ: Ποιος βιάζεται περισσότερο να έρθουν τα δανεικά; εμείς ή οι τροϊκανοί; ένα μήνα διαπραγματεύσεων μπορούμε να έχουμε; όλο και κάτι θα κερδίσουμε

 22. Kst avatar
  Kst 07/02/2012 22:38:06

  Να μην υπογραψουν ΤΙΠΟΤΑ. Το νεο Μνημονιο εξασφαλιζει μονο τους δανειστες και την αποπληρωμη των τοκων των δανειων και σε περιπτωση που δεν μπορεις να τα αποπληρωσεις και υπαγεσαι στο αγγλικο δικαιο οι ξενοι θα αποζημιωθουν με δημοσια περιουσια. (Γι' αυτο καιγονται να κλεισει η συμφωνια). Καλυτερα να πτωχευσεις τωρα που δεν εχεις τετοια δεσμευση παρα αργοτερα που δεν θα τους καιγεται καρφι αν πτωχευσες ή οχι απο την στιγμη που εκεινοι θα εχουν διασφαλισει τα χρηματα τους. Γιατι η πτωχευση εχει γινει και θα εξαγγελθει και επισημα καποια στιγμη.. Γιατι τα πρωτογενη πλεονασματα που εκεινοι επιβαλλουν για την πληρωμη των υποχρεωσεων της κυβερνησης (μισθοι-συνταξεις-δαπανες) θα ερθουν με περισσοτερη υφεση, περικοπες μισων και δαπανων, που θα μας οδηγησει σε εξοδο απο το ευρω και την κοπη δικου μας νομισματος... Αλλα τοτε θα ειναι αργα...

  Δεν ειναι σωτηρια η νεα συμβαση ειναι υποδουλωση και ξεπουλημα...

 23. babayaro avatar
  babayaro 07/02/2012 22:45:54

  Εχει ενδιαφερον να παρατηρει κανεις το ηθος και τον χαρακτηρα των πρωταγωνιστων.
  Σε καταστασεις πιεσης και μη ομαλων καταστασεων,βγαζει κανεις πολυτιμα συμπερασματα...
  ..και ναι! απο αυτην την αποψη δεν βιαζομαι καθολου...

 24. hagan avatar
  hagan 07/02/2012 22:47:55

  Αδέλφια,γι'αυτό η συγκυβέρνηση ήταν ολέθρια επιλογή.Δείτε τώρα σε τι κινούμενη άμμο,σε τι σαπίλα έχει μπλέξει ο Αντώνης...

  • Ιοκαστη avatar
   Ιοκαστη @ hagan 08/02/2012 00:56:58

   και αν βγει από πάνω;

 25. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 07/02/2012 22:49:39

  To γεγονός οτι η διαπραγμάτευση καθυστερεί και η σύσκεψη των αρχηγών συνεχώς αναβάλλεται, σημαίνει οτι ο Σαμαράς κρατάει αντίσταση.
  Ή απορρίπτεις άλλα στεγνά υφεσιακά μέτρα (περικοπές) ή δέχεσαι έναν συνδυασμό περικοπών με αναπτυξιακά μέτρα.
  Ίσως ανισότητες σε μισθούς και συντάξεις (ΔΕΚΟ), πρέπει ν΄αμβλυνθούν σε σχέση με οτι ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.
  Άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί να καταργηθούν άμεσα.
  Απελευθέρωση επαγγελμάτων και υπηρεσιών με κανόνες πρέπει άμεσα να γίνουν.
  Στρεβλώσεις στην οικονομία, παραοικονομία , μπαταχτσήδικο κράτος, κλίκες συμφερόντων, κρατικοδίαιτα συμφέροντα, διαπλοκή , καρτέλ, πρέπει να χτυπηθούν αλύπητα.
  Να σταματήσουν να σφυροκοπούν το πιο υγιές κομμάτι της οικονομίας που είναι η μεσαία επιχειρηματική τάξη στην Ελλάδα, να της δώσουν νέα κατεύθυνση και σταθερό περιβάλλον, ώστε ν΄αρχίσει ν΄αναπτύσσεται.
  Ποιός καλείται να πληρώνει φόρους και να γεμίζει τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, αν δεν το κάνει ο ιδιωτικός τομέας;
  Εμείς τι πετύχαμε επί 2 χρόνια τώρα;
  Να κλείνουν οι επιχειρήσεις, να καταποντίζεται η μεσαία τάξη, να δημιουργούνται στρατιές ανέργων, να μην υπάρχουν δημόσια έσοδα, να μην υπάρχουν έσοδα στα ασφαλιστικά ταμεία και έτσι ν΄αυξάνεται το δημοσιονομικό έλλειμα. Και στη συνέχεια μνημόνια επί μνημονίων , περικοπές επί περικοπών, άγρια λιτότητα, φαύλη ύφεση και αδιέξοδο.
  Πρέπει να καταλάβουν οι δανειστές, ότι για να μπορέσουμε να ξεπληρώσουμε τα δάνεια και να πάρουν πίσω τα λεφτά τους, η οικονομία χρειάζεται άμεση ρευστότητα και αναπτυξιακή κατεύθυνση και όχι άλλη λιτότητα. Η λιτότητα φέρνει κι΄αλλη λιτότητα και το ζητούμενο της ανάπτυξης απομακρύνεται δραματικά.
  Η διαπραγμάτευση πρέπει να συνεχιστεί σκληρά από την πλευρά του Α. Σαμαρά, αλλά στην κατεύθυνση της διόρθωσης των στρεβλώσεων της οικονομίας και της ενίσχυσης του ιδιωτικού τομέα.
  Αλλιώς , προοπτική σ΄αυτόν τον τόπο δεν θα υπάρξει.

 26. sceptic avatar
  sceptic 07/02/2012 22:51:47

  Ο κ. Σαμαράς απλά πρέπει να κάνει πραγματικότητα αυτά που έλεγε στο Ζάπειο εάν δεν θέλει να καταντήσει άλλος ένας αποτυχημένος GAP....

 27. Y. avatar
  Y. 07/02/2012 22:56:21

  Αντώνη, παίξε τους το μαρτύριο της σταγώνας. Σύνηθες υπο συνθήκη πίεσης τα εγκεφαλικά

 28. Stelios Pap avatar
  Stelios Pap 07/02/2012 23:18:49

  Απο την ανάγνωση του κειμένου προκύπτει οτι δεν ξέρουμε τι ακριβώς ζητά η τρόικα, π.χ. περικοπες δαπανών ύψους 400 εκ. ευρώ, χωρίς να τις προσδιορίζει και ίσως απλώς προτείνει στην ελληνική πλευρά. Αυτό που γνωρίζουμε είναι τι διαρρέει το υπουργείο οικονομικών και το Μαξίμου γι'αυτά που ζητά η τρόικα.

  Ενδιαφέρον έχει επίσης αυτά που αναγράφονται σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα για τις αντιδράσεις της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ στη κατάργηση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ που φέρεται να ζητά η τρόικα. Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια η αν πρόκειται για 3, 4 βουλευτές. Αν όμως πρόκειται για πολλούς περισσότερους θα ήταν καλό να μαθαινε ο κόσμος τα ονοματά τους. Η άρση της μονιμότητας στο δημόσιο είναι απο τα πιο υγιή μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν και η ΝΔ, η οποία στηρίζεται κυρίως απο τον ιδιωτικό τομέα, θα έπρεπε να το επιδιώκει.

 29. Εύμηλος avatar
  Εύμηλος 07/02/2012 23:20:31

  Ο Καρατζαφέρης κι οι όμοιοί του δε θα κυβερνήσει ποτέ τη Χώρα και το γνωρίζει.
  Εκ του ασφαλούς μπορεί να πετάει όποια παπαριά του έρχεται.

 30. rally monkey avatar
  rally monkey 07/02/2012 23:27:47

  Δεν είναι διαπραγματευση, συσκεψη για να απαντησουμε σε τελεσιγραφο ειναι.
  Τις περισσοτερες φορές οταν εχεις το πάνω χέρι θες να το κανεις να φανει σαν διαπραγματευση βαζοντας και καποιους κουφιους όρους ωστε να εχει κατι και η αλλη πλευρα να πει στους δικους της ότι απεσπασε...
  νομιζω η τροικα δεν κανει ουτε αυτο...
  Κριμα που ακομα και τώρα επιτρεπουμε στον ΓΑΠ να βρισκεται 'στο τραπέζι', κριμα που η Ελλάδα δεν εχει φωνή να απαντησει στις δηλώσεις Σαρκοζι-Μερκελ.

 31. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 08/02/2012 00:53:41

  Αφού πρώτα υπέγραψε με κλειστά μάτια το Μνημόνιο, τώρα ανακαλύπτει και τη θεωρία των ισοδυνάμων. Ο λόγος για τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που κάνει comeback επιχειρώντας να επιστρέψει από τα δεξιά μετά την κατρακύλα που παρουσιάζει δημοσκοπικά το κόμμα του. Χθες επιχείρησε να σταματήσει τις διαρροές των μέχρι πρότινος ψηφοφόρων του προς τη Ν.Δ. εμφανιζόμενος όχι μόνο να υποκλέπτει τις προτάσεις και τη φρασεολογία του Αντώνη Σαμαρά, αλλά να προσπαθεί να πείσει ότι «πάνε πακέτο» στη διαπραγμάτευση με την τρόικα.

  Μιλώντας μάλιστα στο ραδιόφωνο (Ράδιο 9), ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων:
  -Δώσαμε μια μάχη για τον 13ο και τον 14ο μισθό. Σε αυτή τη μάχη βρήκα συμπαραστάτη τον Αντώνη Σαμαρά.
  -Δώσαμε μια μεγάλη μάχη για τις αντικειμενικές αξίες.
  -Οι επικουρικές συντάξεις των 150 ευρώ ήταν να κοπούν 20%. Εκεί η μάχη ήταν πολύωρη. Εχουμε ανεβάσει πολύ τον πήχη, ώστε να καλύπτεται το 85% των περιπτώσεων και να μείνουν ανέπαφες.

  Βέβαια δεν μπορεί ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ να ξεχάσει τον παλιό (;) καλό εαυτό του. Γι’ αυτό και ισχυρίζεται ότι, αν κατέβει ο κατώτερος μισθός, δεν θα επηρεάσει τον κόσμο, ενώ παραδέχεται ότι θα ξεκινήσουν απολύσεις αλλά ως... ισοδύναμο προτείνει για κάθε Ελληνα που απολύεται να διώχνουμε δύο μετανάστες. «Θα εκδίδω ταξιδιωτικά έγγραφα να τους στέλνω στο Βερολίνο» ισχυρίστηκε ο κ. Καρατζαφέρης.

  Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ αφήνει ανοιχτό το θέμα νέων μέτρων, μια και «αν αύριο το πρωί βγουν άλλες “μαύρες τρύπες” και χρειαστούμε άλλα λεφτά, προφανώς θα έχουν το δικό τους τίμημα».

  Αναφερόμενος στο θέμα των τραπεζών, επιτίθεται στον αείμνηστο Κωνσταντίνο Καραμανλή γιατί τις είχε κρατικοποιήσει, ενώ προτείνει να περάσει το μάνατζμεντ των δημόσιων νοσοκομείων σε ιδιώτες.

  Μιλώντας τέλος για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ν.Δ., ισχυρίστηκε ότι «η κρίση μάς έχει κάνει πιο ώριμους. Και εμένα και τον κ. Σαμαρά».

  http://www.dimokratianews.gr/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.