10/04/2009 14:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε νέα φάση ο ανταγωνισμός ΗΠΑ - Ρωσίας


________________________________________________________________________________________________
Στο επίκεντρο της διεθνούς επικαιρότητας, οι πολιτικές αναταραχές στην Γεωργία και την Μολδαβία. Είναι προφανές ότι ο ανταγωνισμός μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για τον έλεγχο της περιφέρειας της δεύτερης  εισέρχεται σε νέα φάση. Aυτα συμβαίνουν την επομένη της επίσκεψης Ομπάμα στην Ευρώπη και τους ανοίγματος στην Τουρκία


____________________________________________________________________________________________
Περίπου 60.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες έξω από το κοινοβούλιο της Γεωργίας ζητώντας την παραίτηση του Σαακασβίλι, τον οποίον κατηγορούν ότι δεν πραγματοποίησε τις μεταρρυθμίσεις που είχε υποσχεθεί στο λαό με την Επανάσταση των Ρόδων, το 2003, η οποία τον έφερε στην εξουσία και ότι παρέσυρε πέρυσι τη χώρα σε έναν καταστροφικό πόλεμο με τη Ρωσία. Ωστόσο, ξένοι διπλωμάτες αμφισβητούν αν η συμμαχία της αντιπολίτευσης μπορεί να διατηρήσει την ενότητα και να συγκεντρώσει τη λαϊκή δύναμη που απαιτείται για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ataktos avatar
  ataktos 10/04/2009 14:38:20

  Από τη διπλωματία των πυραύλων στην διπλωματία των αγωγών.

 2. osaperas avatar
  osaperas 10/04/2009 14:47:58

  Στο θένα των διαδηλώσεων στη Γεωργία η Ρωσία απλά επιστρέφει στις ΗΠΑ τα ..δανεικά. Μία σου και μία μου που λένε.

 3. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 14:54:11

  Όσο εύκολα μπορούμε να διακρίνουμε τα αίτια "εξεγέρσεων" για άλλες χώρες, τόσο δύσκολα αποδεχόμαστε ανάλογη πραγατικότητα για εμάς.
  Εδώ κάποιοι με περισσή σβελτάδα απέδωσαν τις καταστροφές των χούλιγκαν σε δημοκρατική ευαισθησία. Μάλιστα, ερμήνευσαν την δήθεν "επανάσταση" ως αποτέλεσμα καταστολής των ελευθεριών προτρέποντας σε αντιδημοκρατικές φασιστικού τύπου ανατροπές.
  Κατά τα άλλα εδώ δεν έγιναν όλα για τους αγωγούς.

 4. ataktos avatar
  ataktos 10/04/2009 15:04:46

  @3-Εδώ αγωγούς έχουμε και υπερβολικά μεγάλους είναι άπλα λόγου κόστους περιεχομένου μισό άδει .

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2009 15:05:33

  Τι εννοείς έγιναν όλα για τους αγωγούς, το φόνο του Αλέξη τον παρέλειψες που ήταν η θρυαλλίδα. Αυτό που εντάσσεται;;;

 6. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 15:15:07

  @ αλλενάκι
  Αυτό ακριβώς τονίζω. Αφορμές για να εκδηλωθούν ακρότητες μπορούμε να βρούμε πάμπολλες. Και αυτές καλύπτουν τις αιτίες. Φόνοι που στη συνέχεια προκάλεσαν εκρήξεις υπάρχουν πολλοί στην ιστορία. Προ 100 ετών περίπου η δολοφονία ενός διαδόχου οδήγησε στον WWI. Δεν ήταν η αιτία όμως, ήταν η αφορμή.
  Η εξέγερση ήταν προγραμματισμένη για τον Νοέμβρη, η βροχή όμως την ακύρψσε. Αφορμή το Πολυτεχνείο.
  Τον Δεκέμβρη σαν από μηχανής θεός, ένας δολοφόνος πρόσφερε το τέλειο άλλοθι με την αφαίρεση της ζωής ενός εφήβου σε όλους αυτούς που μάχονταν για την "δημικρατία". Σαν στόχο είχαν την Βουλή, αλλά δεν τα κατάφεραν.

 7. Dubai Expatriate avatar
  Dubai Expatriate 10/04/2009 15:23:38

  @Orestions


  Να συμπληρώσω στα πολύ σωστά σημεία που έθεσες, ότι το καμπανάκι σχετικά με πυρπόληση της Βουλής είχε χτυπήσει όταν κάηκε ο Άγνωστος Στρατιώτης.

  Για όσους έχουν όρεξη και χρόνο αποδελτιώστε τα λεγόμενα των τότε "διαμορφωτών γνώμης" και πως ορισμένοι προέτρεπαν για "κάτι μεγαλύτερο".


  Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2008, 2-3 μέρες μετά την επικύρωση του Σάουθ Στριμ από την Ελληνική Βουλή παρολίγο να σκοτωθεί ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σε ένα ατύχημα με τελεφερίκ που ο Βουλγαρικός τύπος απέδωσε τότε σε δολιοφθορά, χωρίς όμως ποτέ να αποδώσουν ξεκάθαρες ευθύνες. Τις ίδιες μέρες τρίες Βούλγαροι κατάσκοποι συλλαμβάνονταν στη Θράκη, έρχομενη απο Αμερικανική βάση εντός της Βουλγαρίας και ευρισκόμενοι σε ολιγοήμερη άδεια.

  Η προβοκάτσια τότε για όξυνση των Ελληνό-Βουλγαρικών σχέσεων δεν πέτυχε...

  Τα παραπάνω έμειναν στην αφάνεια των ΜΜΕ, αλλά δείχνουν ότι πέρα από αυτά που φάινονται υπάρχουν και ευρύτερα σχέδια που αποκρύπτονται.

  όσο αφορά τα Δεκεμβριανά, ψάξτε το βιογραφικό του φερόμενου ως δράστη (Sic). Επίλεκτο μέλος της αφρόκρεμας των ειδικών δυνάμεων, μετέπειτα αστυνομικός σε "δύσκολη" περιοχή, από συντηρητική περιοχή...σε άλλες εποχές θα μιλούσαμε για "Γκλάντιο".

  Συν τοις άλλοις εάν και είχε περιορισμένα οικονομικά, ο δικηγόρος του ειναι ο Κούγιας..συνεπώς κάποιος του πληρώνει τα (τεράστια) νομικά έξοδα.

  Απλές αλήθειες για όποιον έχει όρεξη να ερευνήσει το θέμα.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2009 15:33:12

  ας περιμένουμε τη δίκη

 9. Le canard avatar
  Le canard 10/04/2009 15:41:54

  Είναι προφανές ότι η ήττα της Γεωργίας στον πόλεμο πέρυσι το καλοκαίρι στάθηκε καταλύτης των εξελίξεων και της διαβλεπόμενης ανατροπής Σαακασβίλι. Πέρυσι το καλοκάιρι επίσης θα έπεφτε, αλλά το συγκράτησαν οι Δυτικοί, προκειμένου να γίνει σταδιακά η μετάβαση. Πάντως, η αντιπολίτευση της Γεωργίας, αν και έχει ισχυρούς φιλορωσικούς πόλους, σε μεγάλο βαθμό είναι εξίσου φιλοδυτική. Πολλά πρόσωπα δε, προέρχονται από την ομαδούλα που ανέβασε στην Προεδρία τον Σαακασβίλι, αλλά σιγά-σιγά αποστασιοποιήθηκε από αυτόν ή ο ίδιος ήταν που με ωμά κατασταλτικό τρόπο τους έδιωξε. Να σημειωθεί ότι έγιναν συλλήψεις, δολοφονίες και άλλα τέτοια "χαριτωμένα", τα οποία όμως, τα αμερικάνικα ΜΜΕ δεν είδαν ποτέ στη Γεωργία. Με την ευκαιρία, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, που ήταν δίπλα στον Σαακασβίλι αρχικώς, επίσης αποστασιοποιήθηκε σταδιακά από αυτόν. Λέγεται ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τον Σεβαρντνάτζε και σίγουρα με τη Δύση, ενώ την περίοδο του πολέμου -και κυρίως μετά- κριτίκαρε σκληρά τον Σαακασβίλι. Πολλοί πιστεύουν ότι προαλείφεται για πολύ ψηλά. Την διατήρσαν, την προστάτευσαν, την κράτησαν μακριά από τον ανόητο, έχει καλό εσωτερικό και διεθνές προφίλ και, εάν πράγματι την στηρίζει ο "σουλτάνος" Σεβαρντνηάτζε, τότε έχει μέλλον.

 10. Hase avatar
  Hase 10/04/2009 16:25:35

  9@ Le canard
  Ποτε τα αμερικανικα ΜΜΕ δεν βλεπουν τις βρωμιες που υποκεινουνται απο την Αμερικη σε οποιο μερος του πλανητη συμβαινουν αυτες. Απο τα σχολια σου συμπεραινω οτι εισαι καλος γνωστης των πραγματων της νοτιοανατολικης Ασιας και των πρωην δημοκρατιων της πρωην σοβιετικης ενωσης. Το ερωτημα μου ειναι αν πιστευεις πως η Αμερικανικη επιρροη θα υπερισχυσει της σοβιετικης σε αυτες της δημοκρατιες, οπως π.χ. στην Γεωργια. Εγω προσωπικα πιστευω πως οι Ρωσοι δεν θα το χασουν το παιγνιδι. Οποια μαριονετα και αν τοποθετησουν, αφθαρτη η οχι μακροπροθεσμα ειναι χαμενοι.

 11. Hase avatar
  Hase 10/04/2009 16:26:32

  Εννοω αμερικανικη μαριονετα.

 12. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 16:35:00

  @ 7
  Πράγματι. Σημάδια δόθηκαν πολύ καιρό πριν το ξέσπασμα.
  Η δολοφονία Αλέξη έχει καταπληκτική ομοιότητα με την δολοφονία ενός νεαρού στην Γερμανία, την οποία εκμεταλεύτηκε ο Goebbels κάνοντας τον μάρτυρα, ενώ ο νεαρός δολοφονήθηκε από τον φίλο της πρώην κοπέλας του, που ήταν νταβατζής.

 13. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 17:12:54

  Και μιας που ανέφερα το Goebbels, το σύνθημα του GAP "ΚΑΝΤΕ ΤΟΠΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ" από που λέτε να το ξεσήκωσε?
  Μα από ένα λόγο του Goebbels με τίτλο "ΜΑΚΕ WAY FOR YOUNG GERMANY".
  Τελικά κύκλους κάνει.

 14. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2009 17:16:19

  καλά το τραβάει το αίμα σου να σε περιλάβει ο tiramola

 15. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 17:25:28

  @ 14
  Ο λόγος εκφωνήθηκε το 1932 αλλενάκι.
  Μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

 16. ataktos avatar
  ataktos 10/04/2009 17:25:28

  @14-Τώρα έρχεται μόνο για πρωινό και βραδινό καφέ

 17. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 10/04/2009 17:28:21

  ετοιμάζεται φαίνεται ...

 18. Orestios avatar
  Orestios 10/04/2009 17:28:32

  Και να μην ξεχάσω την αναφορά του GAP κατά την ομιλία του στη Βέροια για τον "νέο πατριωτισμό". Τί να εννοεί ο ποιητής άραγε?

 19. Le canard avatar
  Le canard 10/04/2009 18:40:56

  @Hase 10

  Το ότι οι αμερικάνοι είναι τουλάχιστον πολύ πίσω στο "παιχνίδι" στην Κ.Ασία κυρίως, το επισημαίνουν σε προσφατο δημοσίευμά τους οι Financial Times. Από την άλλη, η Ρωσία ισχυροποιείται, αλλά ακόμα -και εξαιτίας της φοβερής διαφθοράς σε όλα τα επίπεδά της- δεν είναι τόσο ισχυρή ώστε να καθαρίσει γρήγορα και αποτελεσματικά, υπέρ της, το "παιχνίδι". Πάμε σε πολυπολικές συμμαχίες (π.χ. προσωρινά Ρωσία-Κίνα, ή Ρωσία-Ινδία ή ΗΠΑ-Ινδία, ή Ρωσία-Ιράν, κ.ο.κ.). Οι ΗΠΑ, με δεδομένες τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές αδυναμίες τους, έχουν ανάγκη τις συμμαχίες. Και με τη Ρωσία, ακόμα κι'αν κάτι τέτοιο δεν είναι παρά μια λυκοσυμμαχία.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.