#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2011 15:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε λίγο θα μας πούνε να μοιράσουμε το Αιγαίο για να ξεχρεώσουμε !!!Μπορεί να μη γίναμε Δανία του Νότου, αλλά έχουμε πολλές ελπίδες να γίνουμε... Νορβηγία. Αν πιστέψουμε τα λεγόμενα του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, μπορούμε να λύσουμε το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό πρόβλημα της Ελλάδας με τη δημιουργία ενός ταμείου το οποίο θα συγκεντρώσει κεφάλαια από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο και φυσικό αέριο) που βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.  "Θεωρώ ότι το Νορβηγικό παράδειγμα όπου με σοφία και υπευθυνότητα τα χρήματα που συγκέντρωσε το Δημόσιο δεν πήγαν για καταναλωτικές δαπάνες αλλά επενδύθηκαν σε όλο τον κόσμο σε υγιείς και ηθικά σωστές επενδυτικές πρωτοβουλίες καθώς και σε κρατικά ομόλογα ανεπτυγμένων χωρών, αποτελεί παράδειγμα για μίμηση από τη χώρα μας", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γιάννης Μανιάτης.

Με λίγα λόγια μπορούμε να φτιάξουμε ένα συνταξιοδοτικό ταμείο στα πρότυπα του νορβηγικού το οποίο θα μαζεύει λεφτά από μερίσματα και φόρους των πετρελαϊκών εταιρειών που θα αναλάβουν να αξιοποιήσουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν έχουν το θεό τους στην κυβέρνηση.

Κατ' αρχάς ονειρεύονται τη δημιουργία ταμείου που θα μας πληρώνει στο μέλλον τις συντάξεις μαζεύοντας λεφτά από τα πετρέλαια. Η κυβέρνηση ακόμη δεν το είδε.... Γιάννη (όχι Μανιάτη) το ονόμασε. Πριν καλά – καλά βγει πλοίο στο Αιγαίο η Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ έγινε Σαουδική Αραβία. Λες και τρώμε κουτόχορτο και ξαφνικά θα κάνουμε υπομονή μόλις βγει το πρώτο πετρέλαιο και φορολογήσουμε τις εταιρείες, θα μας αυξήσουν τις συντάξεις. Είναι τόσο αστείο που ακόμη κι όταν το γράφει κάποιος βάζει τα γέλια.
Από την άλλη, ας πούμε ότι η Ελλάδα έχει μεγάλα κοιτάσματα και με κατάλληλο σχέδιο κάποτε θα μπορούσαμε να βγάλουμε τρελά λεφτά και να σωθεί η οικονομία. Αν είναι έτσι, τότε οι δηλώσεις του υφυπουργού “δένουν” με όλα όσα ακούγονται τους τελευταίους μήνες περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τους Τούρκους. Φαίνεται δηλαδή ότι η κυβέρνηση έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο που το τηρεί ευλαβικά. Θα κάνει διαγωνισμούς, θα φέρει ξένες εταιρείες που θα κάνουν την εκμετάλλευσης κι όλα αυτά μαζί με τους γειτόνους, έτσι για να έχουμε και πιο “σφιχτή” συνεργασία. Άραγε μήπως γι' αυτό δεν τολμά τόσο καιρό να μιλήσει για την περίφημη ΑΟΖ η κυβέρνηση και απλά κερδίζει χρόνο;

 

Αν υπάρχει ένα τέτοιο σενάριο για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο ώστε να βρει η Ελλάδα χρήματα για να σωθεί από τη μόνιμη χρεοκοπία, αυτό συνιστά μείζον θέμα για όλους. Αν δηλαδή η κυβέρνηση έχει κρυφή ατζέντα και σκέφτεται πώς θα βγάλει το πετρέλαιο μαζί με τους Τούρκους για να ανασάνει οικονομικά η χώρα τότε κάποιος πρέπει να μας το πει.

Όμως, το Μνημόνιο, η χώρα στο γύψο, η ενδοτική εξωτερική πολιτική και τώρα όλα αυτά για τα πετρέλαια, “κουμπώνουν” δημιουργώντας ένα σχέδιο που φαίνεται να υπάρχει.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 05/05/2011 15:51:09

  Η Νορβηγία θωρακίζει την επικράτεια και τα πλούτη/πόρους της
  Εμείς τα προσφέρουμε απλόχερα και τα δύο

  Mr. Factor τον όρο Νορβηγία του Νότου τον διεκδικώ ως πρώτος τη χρήσει του (έτσι νομίζω), αλλά για άλλους λόγους..δυστυχώς
  όρα σχόλια στο σημερινό άρθρο Σένγκεν: «Φρούριο» ο Βορράς, «σουρωτήρι» ο Νότος όπυ παρατηρώ "Η Νορβηγία του Νότου όλους τους δέχεται. Σπουδές Νομικής για όλους όσους διώχνουν οι απολίτιστοι του Βορρά.
  Μπράβο στην Κομισιόν που για μια ακόμη φορά πιστοποιεί το ρόλο της ως η τσατσά της ηπείρου."

 2. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 05/05/2011 16:06:50

  Να εχουν το νου τους ολοι οι πονηροι/φιλοι και λοχαγοι, οτι ολες οι ΣΥμβασεις του ΠΑΣΟΚ θα κριθουν με το καλο ή το κακο ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ και ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΕΣ...

  Υπογραψτε οτι θετε τωρα... βαλτε τις Συμβασεις στις Τραπεζες για Δανεια και Πλαφον... οταν ερθει η ωρα του ΓΑΠοντικα να τον φυγουμε... ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΤΑΜΕΙΟ !!!.....

  ΠΠ

 3. Jto avatar
  Jto 05/05/2011 16:12:13

  Why Europe Should Accept the Possibility of Default

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Jto 05/05/2011 17:17:36

   Και ακριβώς για τον ίδιο λόγο έπρεπε να γίνει με δική ΜΑΣ πρωτοβουλία... Αλλά που κοχόνες

 4. STATHIS avatar
  STATHIS 05/05/2011 16:21:42

  Welcome to the Hellenic Prefecture (small) part of the (new established) Great Southeastern European REGION !!!  *ex mea sententia.

 5. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 05/05/2011 16:22:51

  Όχι "σε λίγο θα μας πουν". Είναι βέβαιο ότι θα μας το πουν, και ίσως συντομότερα από όσο φανταζόμαστε. Θα βγουν και οι νεοφιλελεύθεροι κολαούζοι να σπρεχάρουν το τσιτάτο "beggars can't be choosers" και θα δέσει το γλυκό...

 6. manos avatar
  manos 05/05/2011 16:28:38

  Να σας θυμίσω ότι όποια τριτοκοσμική χώρα είχε την ατυχία να βρει πόρους, ο λαός κατέληγε μέσα στην φτώχεια και στον πόλεμο.
  Νιγηρία, Σιέρα Λεόνε, Αγκόλα, Βενεζουέλα, Λιβύη, Κογκό.
  Να αναφέρουμε και τον Παναμά με το κανάλι?
  Πιστεύει κανείς ότι θα μας αφήσουν να εκμεταλλευθουμε μόνοι μας τα κοιτάσματα?
  Πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι στην ζωή της μεσαίας και χαμηλής τάξης?
  Να τους πετάξουμε έξω και το γιωργάκη με τα παρελκόμενα μαζί, και να αναστήσουμε του ΕΘΝΟΣ.
  Αλλιώς τελειώσαμε.

 7. ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
  ΝΙΚΟΛΑΣ 05/05/2011 16:53:58

  Αγαπητοί συμπολίτες ας προσέξουμε το άρθρο και πως αποκαλύπτεται η απάτη της κυβέρνησης. Βήμα βήμα:
  α) Θέλουν, όπως στη Νορβηγία, να εκμεταλλευτούν τους ενεργειακούς πόρους της χώρας. Δεκτόν.
  β) Λόγος ότι μάλλον υπάρχουν αρκετοί και ως τώρα δεν έχει γίνει. Σκοπός όχι μόνο η ενεργειακή απεξάρτηση της χώρας αλλά και τα κάποια κέρδη/έσοδα που ως τώρα η οικονομία μας αγνοούσε. Καλό.
  γ) Σκέψη για συνταξιοδοτικό ταμείο στα πρότυπα του νορβηγικού το οποίο θα μαζεύει λεφτά από μερίσματα και φόρους των ενεργειακών εταιρειών. Δεν ακούγεται άσχημο.

  Όμως!
  (πάμε αντίστροφα)
  γ) Ήδη υπάρχουν επιχειρήσεις - και μάλιστα εισηγμένες!- που ακόμα δίνουν στην οικονομία και τα ταμεία έσοδα και μερίσματα. ΔΕΗ (γι' αυτό θέλουν να την κατασπαράξουν, προηγείται η απαξίωση της.), το Ταμειο Παρακαταθηκων και δανειων με λογικό 3%τοκο στις ελευθερες καταθεεσεις που δινει στους πελατες του , αλλά και 1 δισ κερδος προσφέρει στο κρατος κ.α.
  Αυτές μάλιστα είναι κερδοφόρες σε περιβάλλον ανταγωνιστικό, ακόμη και υγιείς, όπως το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Και μάλιστα το τελευταίο δεν έπαιξε τζόγο όπως έκαναν οι άγιοι του ιδιωτικού τομέα, π.χ. Σάλλας της Πειραιώς.
  β) Τέτοιες επιχειρήσεις/φορείς, που ήδη έχουμε, η κυβέρνηση θέλει να πουλήσει στους ιδιώτες! Να ξεπουλήσουμε δηλαδή τα κερδοφόρα χρυσαφικά μας! Αυτό είναι αυτοκτονία, δε πουλάς ότι σου δίνει πολύ και ζεστό χρήμα ούτε καν σε καιρό κρίσης. Άρα στο μυαλό της κυβέρνησης ΔΕΝ είναι η εισροή εσόδων/κερδών και η υποστήριξή ταμείων.
  α) Άρα, αφού άλλες έγνοιες έχει η κυβέρνηση, πόσο πραγματική μπορεί να είναι η δικαιολογία ότι ΘΑ παραχωρηθεί (ξεπουληθεί) η εκμετάλλευση των ενεργειακών πόρων σε ιδιώτες για να γεμίσουν τα κρατικά κι ασφαλιστικά ταμεία. Αφού ήδη ότι μπαίνει θέλουν να το πετάξουν!

  Με δυο λόγια, προσπαθούν να ξεπουλήσουν κι αυτά που μας απέμειναν αλλά και αυτά που δε βρήκαμε ακόμη.

  • ΕΛΛΗΝ avatar
   ΕΛΛΗΝ @ ΝΙΚΟΛΑΣ 06/05/2011 03:06:06

   ++++10000000000000000

   ΑΥΤΟ λέει η απλή λογική και ΑΥΤΗ είναι η ΜΟΝΗ αλήθεια !!!!!!!!!!!

 8. st.takis avatar
  st.takis 05/05/2011 19:48:29

  ΜΕ 50 ΦΟΡΕΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ ΦΤΩΧΟΥΣ?

 9. thanasis avatar
  thanasis 05/05/2011 20:08:46

  μήπως κατά τυχή παραδώσει το αιγαίο στούς τουρκούς
  και ψαχνούμε τρόπο νά το παρουσιάσουμε,δηλαδή
  ξεχνόντας την ΑΟΖ ,παραιτούμεθα απο τα δικαιώματα
  μας στο αιγαιο

  • ΝΙΚΟΛΑΣ avatar
   ΝΙΚΟΛΑΣ @ thanasis 05/05/2011 21:20:18

   Άντε γειά σου. Όχι που ήθελαν να λαμβάνουν έσοδα από τις πετρελαϊκές και καλά για να ενισχύσουν τα ταμεία...δες και το σεντόνι που έγραψα παραπάνω

 10. πετρελαιάς avatar
  πετρελαιάς 05/05/2011 23:35:04

  Έχει καταντήσει αηδία αυτή η ιστορία με τα πετρέλαια του Αιγαίου. Έχουμε πάρει στα σοβαρά τις θεωρίες που έχουν βγάλει κάποιοι μισότρελλοι που νομίζουν πως είμαστε Σαουδική Αραβία. Θυμίζω τη φράση του αμερικάνου αντιπροέδρου, πως αν βρεθεί ένα ποτήρι πετρέλαιο στο Αιγαίο, φέρτε μου το να το πιω.

 11. δημης avatar
  δημης 06/05/2011 01:33:02

  ΑΜΑ "ΧΡΩΣΤΑΜΕ" ΝΑ.....ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ...(ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΑΣ!!!)

 12. 200exi stin elbetia avatar
  200exi stin elbetia 06/05/2011 04:25:03

  Για παρανομο χρεος,διαπλοκη και μιζες θα ανταλαξουν το υπεδαφος...Θεσμοθετιμενη διαπλοκη

 13. ΣΟΝ ΠΕΝ avatar
  ΣΟΝ ΠΕΝ 06/05/2011 07:57:12

  Πέραν της ουσίας.
  Είναι σοβαρή μια κυβέρνηση που επιτρέπει στον υφυπουργό ενέργειας να διατυπώνει σκέψης για την αξιοποίηση των εσόδων από τα κέρδη πιθανών πετρελαίων?
  Είναι αρμοδιότητά του?
  Φαίνεται το μπρέϊν στόρμινγκ στο οποίο συχνά πυκνά επιδίδεται η κυβέρνηση ενδημεί ως μόνομο θυελικό φαινόμενο στα μυαλά των υπουργών της.
  Τρικυμία εν κρανίω.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.