26/08/2009 21:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε λίγο θα διαμαρτύρεται και ο Χριστοφοράκος για τις πυρκαγιέςΠριν από λίγο έβλεπα στο Mega τον Κυριάκο Μητσοτάκη (μ΄ εκείνο το σπινθηροβόλο βλέμμα) να κάνει σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές. Και κανένας από τους παρευρισκόμενους τηλεδημοσιογράφους (Στραβελάκης, Καψής, Σπυράκη)  να μην τον ρωτάει τίποτα για τις αυγουλιέρες και τους αποχυμωτές που έπαιρνε άνευ τιμολογίου από την Ζήμενς επειδή η κυβέρνηση του μπαμπά του, του Ανδρέα και του Χαρίλαου την έβαλε στον ΟΤΕ για να τον λεηλατήσει, παρέα με την εταιρεία της Στάζι.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Apostolopoulos avatar
  Apostolopoulos 26/08/2009 22:36:44

  Η Αγία Οικογένεια αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα μαζί με τη ΜΕΤΚΑ τη τουρκική εταιρεία Zorlu στην οποία η ΔΕΗ ανέθεσε το 2006 χωρίς διαγωνισμό τη συντήρηση των Αεροστροβίλων στη Κρήτη και στη Ρόδο. www.zorlu.com.tr/en/grup/ene_om.asp

  Ο Κυριάκος επισκέπτεται συχνά τη ΔΕΗ ως υποστηρικτής της εταιρείας ΜΕΤΚΑ του Μυτιλιναίου, στην οποία παράνομα ανέθεσε χτες η ΔΕΗ έργο 560 ΕΥΡΩ στη Μεγαλόπολη....

  Δείτε το σημερινό άρθρο του Αδέσμευτου

  http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=2033
  26/08/2009

  Η ΔΕΗ πέρασε χθες "στη ζούλα" το μεγάλο σκάνδαλο!


  Εύγε! Ολοκληρώθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΗ η εσπευσμένη ανάθεση του έργου της Μεγαλόπολης, όμως οι καπνοί από τις φωτιές στην Αττική δεν φθάνουν για να καλύψουν το μέγεθος του σκανδάλου.
  Είναι ποτέ δυνατόν να υπάρχει περίπτωση έργου όπου τον πελάτη τον συμφέρει να πάει πίσω η έναρξη κατασκευής του για να μην επιβαρυνθεί με πρόσθετα κόστη, να έχει ένα 2μηνο περιθώριο πριν αποφασίσει τι θα κάνει και παρ' όλα αυτά αυτός να σπεύδει να το αναθέσει στον εργολάβο για να αρχίζει να μετρά πιο γρήγορα ο χρόνος παράδοσης; Η φυσιολογική απάντηση θα ήταν όχι, πλην όμως συνέβη με τη ΔΕΗ στην περίπτωση της Μεγαλόπολης όπου ενώ είχε περιθώριο μέχρι τέλη Οκτωβρίου για να αποφασίσει επί του θέματος, έσπευσε να αναθέσει το έργο εν μέσω πυρκαγιών και καλοκαιρινών διακοπών. Μάλιστα το κατακριτέο στην υπόθεση δεν είναι τόσο η βιασύνη στην ανάθεση αλλά το γεγονός ότι όσο πιο γρήγορα υπογραφεί η σύμβαση για το έργο τόσο πιο γρήγορα θα λήξει ημερολογιακά η περίοδος χάριτος που έχει δώσει ο εργολάβος στην καθυστέρηση των έργων κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου ή των γραμμών μεταφοράς, πριν αρχίσει να υποβάλλει απαιτήσεις πρόσθετης αποζημίωσης ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, με την εσπευσμένη αυτή ανάθεση θα πρέπει να θεωρείται ως δεδομένη και η πληρωμή των πρόσθετων αυτών αποζημιώσεων αφού πριν από ένα μόλις μήνα οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΔΕΗ είπαν ότι τα έργα διασύνδεσης με το Δίκτυο Υψηλής Τάσης 400 kV ημερολογιακά θα είναι έτοιμα μετά τη λήξη της περιόδου χάριτος από τον εργολάβο.
  Είναι επίσης ποτέ δυνατόν να στοιχίζει λιγότερο η συντήρηση εξοπλισμού όσο αυτός παλιώνει και αυξάνουν και οι ετήσιες ώρες λειτουργίας του; Η φυσιολογική απάντηση είναι όχι, πλην όμως και πάλι "συνέβη το θαύμα" με την περίπτωση της Μεγαλόπολης. Εκεί λοιπόν η σχετική ξεχωριστή σύμβαση συντήρησης που συνοδεύει την ανάθεση του έργου χωρίζεται σε δύο 6ετείς περιόδους. Η πρώτη περίοδος, που είναι υποχρεωτικό να πληρωθεί από τη ΔΕΗ, στοιχίζει 94 εκατ. ευρώ και η δεύτερη, που είναι προαιρετική για τη ΔΕΗ, στοιχίζει 49 εκατ. ευρώ, παρά το ότι κατά τη δεύτερη 6ετή περίοδο ο εξοπλισμός θα είναι και πιο παλιός και θα λειτουργεί και 20% περισσότερες ώρες τον χρόνο! Μόνο και μόνο από αυτό αποδεικνύεται το «καπελάκι» των 50 εκατ. ευρώ στη σύμβαση συντήρησης, όση ακριβώς είναι και η διαφορά μεταξύ των δύο προσφορών.
  Και παρακαλούμε τη διοίκηση της ΔΕΗ να μην μας πει τίποτε δικαιολογίες περί ανάγκης επίσπευσης της ανάθεσης γιατί δήθεν πρέπει να υπογραφεί η σύμβαση εντός του χρόνου ισχύος της προσφοράς, γιατί ακόμη και οι πρωτοετείς φοιτητές της Νομικής ξέρουν ότι αρκεί να γίνει μόνο η ανάθεση εντός του χρόνου αυτού.
  Το μόνο λοιπόν που θα πρέπει κάποια στιγμή να κάνει η σημερινή ΔΕΗ είναι να δικαιολογήσει στις εισαγγελικές αρχές τα καπέλα και τις επιβαρύνσεις που έχουν πληρωθεί ή θα πληρωθούν εξαιτίας των αποφάσεών της και σε αυτήν και σε άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις όπως του Αλιβερίου, του Ιλαρίωνα κ.λπ.
  Αθροίζοντας τις επιβαρύνσεις του Ελληνικού Δημοσίου, βασικού μετόχου της ΔΕΗ, απ' όλες αυτές τις υποθέσεις τα χρήματα φθάνουν τα 200 εκατ. ευρώ, όσα δηλαδή θα χρειαζόταν για να αγοραστούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα για να μην καίγεται ο κόσμος.

  ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΕΗ

  Η επιστολή επιβεβαιώνει αυτό που καταγγείλαμε, το ότι δηλαδή ο ένας από τους δύο διαγωνιζόμενους, και συγκεκριμένα αυτός που ενδιέφερε τη ΔΕΗ αφού με αυτόν και μόνο είχε διαπραγματευτεί για τους όρους της ανάθεσης του έργου, είχε ήδη παρατείνει την προσφορά του πολύ πριν από τον προγραμματισμό της συζήτησης του θέματος στο Δ.Σ. της 25ης Αυγούστου.
  Οσον αφορά τον χρόνο που προβλέπεται από την κατακύρωση μέχρι την υπογραφή της σύμβασης, ας διαβάσει ο κ. Αθανασόπουλος τους όρους της διακήρυξης και ειδικότερα το άρθρο 12.2. του τεύχους «όροι και οδηγίες» που προβλέπει ότι ο ανάδοχος καλείται να υπογράψει τη σύμβαση εντός 15 ημερών από τη γνωστοποίηση της ανάθεσης, αλλιώς η ΔΕΗ έχει δικαίωμα κατάπτωσης της εγγυητικής του επιστολής.
  Είμαστε σίγουροι ότι μεταξύ 27 Αυγούστου που όπως μας πληροφορεί είναι το επόμενο Δ.Σ. της ΔΕΗ, και 10 Οκτωβρίου, που είναι 15 μέρες πριν από τη λήξη των προσφορών, σίγουρα θα γίνει και κάποια άλλη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΗ όπου θα μπορούσε να συζητηθεί το θέμα. Τις 45 αυτές ημέρες (27 Αυγούστου - 10 Οκτωβρίου) ο κ. Αθανασόπουλος τις κόβει από τη 13μηνη περίοδο χάριτος που έδωσε ο ανάδοχος δηλαδή από την τσέπη της ΔΕΗ και άρα οφείλει να βγαίνει ως απολογούμενος και όχι ως τιμητής.

 2. Factorx avatar
  Factorx 26/08/2009 22:47:29

  Η Zorlu έχει σχέση με την Ζήμενς, ή τον Μιζοφοράκο. εδω σε θέλω;

  • Alevras avatar
   Alevras @ Factorx 27/08/2009 00:10:28

   Η σύζυγος του Μιζοφοράκου ήταν πράγματι τουρκάλα, από πολύ πλούσια οικογένεια. Ξέρετε το επώνυμό της?

   Αυτό με τη ΔΕΗ είναι πράγματι απίστευτο! Αφήνουν ανεκπαίδευτους τους τεχνικούς της ΔΕΗ για να δημιουργούνται δουλιές στους διαπλεκόμενους και τους Τούρκους...

   Τη συντήρηση αυτή στις τουρμπίνες μπορεί να τη κάνει και η ΕΑΒ, γιατί δεν κάλεσαν τον Τάσο Φιλιππάκο?

   • anonymos avatar
    anonymos @ Alevras 27/08/2009 13:02:06

    Η σύζυγος του Μιζοφοράκου ήταν πράγματι τουρκάλα, από πολύ πλούσια οικογένεια. Ξέρετε το επώνυμό της?

    factorx: Το ξέρουμε

 3. anonymos avatar
  anonymos 26/08/2009 22:49:23

  Ο Ρίζος δεν ήταν που τον είχε καταγγείλει παλαιότερα ο ...Ψυχάρης οτι συνεργαζόταν με τον Κοπελούζο και είχε γίνει χαμός;

 4. anonymos avatar
  anonymos 26/08/2009 22:50:45

  τα γράφει εδώ:
  http://www.antinews.gr/?p=817

 5. Rakopoulos avatar
  Rakopoulos 26/08/2009 23:06:52

  Ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΗ, μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και καθηγητής του Τομέα Ηλεκτρικής Ισχύος του ΕΜΠ Νικόλαος Χατζηαργυρίου λουφάρει κάποιους φοιτητές της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ! Ιδού το αποκαλυπτικό email του βοηθού του Λέκτωρα Σταύρου Παπαθανασίου!

  ----- Original Message -----
  From: Stavros Papathanassiou
  To: Nikos Chatziargyriou
  Sent: Friday, July 24, 2009 2:13 PM
  Subject: Φοιτητής μηχ/γος

  Γεια σας,

  Για τον φοιτητή που είπαμε προχθες έχω τα εξής νέα:

  1. Στην αιολική (Ζερβός) πήρε 7
  2. Στη Μηχανική Ρευστών Ι (Βουτσινάς) πήρε 1 και ο Σπύρος το ξέκοψε...
  3. Μίλησα στον Δ. Παπαντώνη και σημείωσε τα στοιχεία του

  Ρακόπουλο (ΜΕΚ Ι) δεν τολμάω και τον Κυριακόπουλο (Βιομ. Ηλ/κά) δεν τον ξέρω.

  Σταύρος

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Rakopoulos 27/08/2009 00:35:09

   Καλόόόόό....

 6. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 26/08/2009 23:19:44

  Κιόρης.

 7. timoros avatar
  timoros 27/08/2009 07:54:10

  Ο Χατζηαργυρίου είναι πρόεδρος και σε ένα μη κερδοσκοπικό Συνεταιρισμό. Διαβάστε για τα κατορθώματά του σ' αυτόν, εδώ:

  http://meltemicamp.blogspot.com/2009/08/blog-post_25.html

  • Σαος avatar
   Σαος @ timoros 27/08/2009 09:16:44

   Ρε τον μπερμπάντη!!!

 8. ατακτος avatar
  ατακτος 27/08/2009 13:20:38

  Άρχισε και το ξεβράκωνα …λέτε να ήρθε ο χρόνος……..

 9. ατακτος avatar
  ατακτος 27/08/2009 13:36:17

  Ότι το παιχνίδι ...μεταξύ δυο γνωστών εταιριών παίζεται εκ περιτροπής του καλού και του κάκου... είναι εμφανές.
  Αυτό που μας έλειπε ήταν … ποιος είναι ο άσχημος της παρέας και αυτών τον φωτογράφησες …χαχαχ …άξιος ο μισθός σου

 10. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 27/08/2009 15:22:04

  Μπορεί ο Χριστοφοράκος να επικαλεστεί ότι κινδυνεύει από την έλλειψη οξυγόνου λόγω των πυρκαγιών, και να αναβάλλει έτι περαιτέρω την όποια έκδοσή του. Τι είναι; Κανένα τυπάκι που δεν την ψάχνει τη δουλειά;

 11. Rea avatar
  Rea 27/08/2009 22:29:22

  Υπεροχο αρθρο.
  Ξεχωρισα την τελευταια στροφη με την εταιρια της Σταζι σε διανομη ρευστου κομμουνιστικου ρευστου προς ολες τις κατευθυνσεις.

 12. Orestios avatar
  Orestios 28/08/2009 00:00:34

  http://www.youtube.com/watch?v=_MY57OcOmgM

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.