Σε "κόκκινο συναγερμό" η κυβέρνηση ενόψει του καυτού Σεπτεμβρίου
17/08/2014 12:01
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε "κόκκινο συναγερμό" η κυβέρνηση ενόψει του καυτού Σεπτεμβρίου

Σχέδιο για την πορεία της κυβέρνησης την επόμενη περίοδο καταρτίζει ο Πρωθυπουργός που έχει ως βασικό κριτήριο τις εξελίξεις στην οικονομία, οι οποίες και θα διαμορφώσουν το πολιτικό περιβάλλον. Ο Αντώνης Σαμαράς που δίνει μεγάλη σημασία στη συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας με την τρόικα στο Παρίσι στις 3-4 Σεπτεμβρίου θεωρεί ότι έχει μπροστά του ένα εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα που θα προσδιορίσει εν πολλοίς την πορεία έως την προεδρική εκλογή.

Ο Πρωθυπουργός έχει θέσει σε "κόκκινο συναγερμό" την κυβέρνησή του, έτσι ώστε να είναι όλα (ή σχεδόν όλα) έτοιμα πριν από την 30η Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία θα δει για τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα τον νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. - Κ. Γιούνκερ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικεντρώνονται στη διαμόρφωση, πλέον, διαφορετικών σχέσεων μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας και επιθυμούν να περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η εποχή της τρόικας τελειώνει.

Στο πρωθυπουργικό επιτελείο κυριαρχεί η άποψη ότι η απουσία της τρόικας από την Ελλάδα θα συμβάλλει θετικά σε επίπεδο ψυχολογίας της αγοράς, αλλά και επί της ουσίας πολιτικά. Και αυτό διότι θα περάσει το μήνυμα στην κοινωνία ότι η χώρα βρίσκεται ένα βήμα πριν από την οριστική έξοδο από τη μνημονιακή εποχή.

Η πρώτη κίνηση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε με τον καθορισμό της συνάντησης στο Παρίσι και αυτό που απομένει είναι να καθιερωθεί αυτή η διαδικασία και η έδρα των επαφών πλέον να είναι εκτός συνόρων.

Μία τέτοια εξέλιξη εκτιμάται πως θα διαμορφώσει και άλλο πολιτικό κλίμα, εν όψει της προσπάθειας για την εξεύρεση της προεδρικής πλειοψηφίας των "180", που βρίσκεται ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι σε εξέλιξη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι εάν το κλίμα στην οικονομία αλλάξει, τότε αναμφισβήτητα τα πολιτικά οφέλη για την κυβέρνηση θα αποτυπωθούν στις πρώτες φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις. Εάν η ΝΔ ανακτήσει το προβάδισμα, σημειώνουν τα ίδια πρόσωπα, τότε πολλοί ανεξάρτητοι βουλευτές θα επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να ξεπεραστούν και άλλα εμπόδια που αφορούν κυρίως αυτή κάθε αυτή την εφαρμογή του προγράμματος. Για τον Πρωθυπουργό δεν τίθεται θέμα επιβολής νέων μέτρων, ενώ παράλληλα επισημαίνουν στους συνομιλητές τους ότι θα πρέπει να αποφευχθεί και περαιτέρω δημοσιονομική πίεση, κυρίως στον τομέα των ασφαλιστικών ταμείων, με δεδομένες τις αδυναμίες που σήμερα παρουσιάζονται.

Στο πολιτικό πεδίο, η κυβέρνηση θέλει να λύσει άμεσα το πρόβλημα με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς τα λάθη το προηγούμενο διάστημα οδήγησαν σε μία άνευ προηγουμένου αναστάτωση στο εσωτερικό τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. toxo avatar
  toxo 17/08/2014 22:32:52

  Το ΥΠ.ΟΙΚΟΝ. ως ΟΙΚΙΣΜΟ θεωρεί το σύνολο των οικισμών που αποτελούν έναν Δήμο.Εάν αυτό δεν διορθωθεί δεν είναι δυνατόν να γίνει δικαιότερος ο ΕΝ.Φ.Ι.Α.παρά μόνον αν καθορισθούν νέες αντικειμενικές αξίες γιά τον κάθε ΟΙΚΙΣΜΟ και τα αγροκτήματα του,σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΣΩΤ. και απο όσα γνωρίζω η ΤΡΟΙΚΑ δεν δέχεται νέες αντικ. αξίες.

 2. Άπαντα Επιστάμενος avatar
  Άπαντα Επιστάμενος 18/08/2014 12:11:29

  Μια ζωή θυμάμαι, και πριν την κρίση, ο Σεπτέμβρης είναι πάντα καυτός...

 3. Νίκος Αργεάδης avatar
  Νίκος Αργεάδης 19/08/2014 10:21:30

  η κρατική μαφία έχει σχέδιο: φορολογία επί "αντικειμενικών", δλδ εικονικών αξιών (προσοχή! όχι τιμών, αλλα αξιών) για να ρουφά όσο θέλει και όποτε θέλει για τις "υποχρεώσεις" της απέναντι στα ξένα αφεντικά που την συντηρού(σαν)ν και τώρα διατηρούν εν ζωή, αλλά, από την άλλη, πραγματικές αξίες, δλδ εμπορικές στα τάρταρα με αποτέλεσμα τον οικονομικό και συνεπαγόμενο κοινωνικό θάνατο. κερδοφόρες μόνο οι τράπεζες που ό,τι και να συμβεί, κερδίζουν, με μισθούς για τους μεγαλοκαρχαρίες αποτυχημένους κρατιστές στα ύψη. ποιά δημοκρατία και ποιά δικαιοσύνη...

 4. Seagull avatar
  Seagull 19/08/2014 10:31:29

  Προσπαθεί να διαπιστώσει κάποιος τον κόκκινο συναγερμό της κυβέρνησης αλλά μάταια, και γιατί να βρίσκονται σε συναγερμό άλλωστε, ότι πρέπει να πράξουν και να νομοθετήσουν τους έρχεται πακέτο από την τρόϊκα, τώρα αν θα τους δίνουν τις εντολές από το Παρίσι ή από την Αθήνα δεν διαφοροποιεί την κατάσταση και δεν φαίνεται να νοιάζεται κανένας πιά. Μιά χαρά τα πάει λοιπόν η συγκυβέρνηση και θα τα πηγαίνει, έχει με το μέρος της την πλειοψηφία των συνταξιούχων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, ανεξάρτητα των μικροπαραπόνων, όπου συνταξιούχοι αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων. Εάν προσθέσουμε και ένα ποσοστό που συνεχίζει να την στηρίζει λόγω της σχετικής προπαγάνδας των ΜΜΕ ότι όλα πάνε καλά και αύριο ακόμη καλύτερα, σίγουρα θα τον περάσει τον κάβο. Ακόμη και αυτοί οι " ανεξάρτητοι " βουλευτάδες θα δηλώσουν μιά τιμή και όλα θα βρουν τον δρόμο τους. Το ερώτημα είναι αν το κρατίδιό μας βρίσκεται σε κώμα ή σε κατάσταση αποσύνθεσης. Θα δείξει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.