18/05/2009 15:26
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κλοιό οι μικρομεσαίοι

Ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ οι ακάλυπτες επιταγές, των τελευταίων μηνών, ενώ για το μήνα Απρίλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τειρεσία, ανήλθαν στα 271,4 εκ. -μία αύξηση της τάξης του 220%. Τα νούμερα αποτελούν μοναδικό ρεκόρ για την αγορά και αποκαλύπτουν με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο τη δυσμενή θέση στην οποίαν έχουν περιέλθει οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και αρκετές από τις μεγαλύτερες.
Την ίδια στιγμή το κυβερνητικό επιτελείο, στην προσπάθεια του να καλύψει τη «μαύρη τρύπα» του προϋπολογισμού -ήδη έχει φθάσει το 1,5 δισ. ευρώ- επιχειρεί, μέσω της εφορίας και του ΙΚΑ, να συγκεντρώσει όσα χρήματα μπορεί.
Από την άλλη πλευρά οι τράπεζες κρατούν κλειστή τη στρόφιγγα των δανειοδοτήσεων και αρνούνται να προεξοφλήσουν τις περισσότερες από τις επιταγές, που φθάνουν στα γκισέ τους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lavazza avatar
  Lavazza 18/05/2009 15:52:19

  Βρε παιδιά, αυτό το "κόλπο" των Επιταγών μόνο στην Ελλάδα υπάρχει.

  Άμα πάω στην Ιταλία να πάρω Καφέ έτσι και δώσω Επιταγή θα με πάρουν με τις πέτρες!

  Σου κόβουν τιμολόγιο και από κάτω γράφει "πληρωτέο" σε 14 ημέρες από την Έκδοσή του.

  Κι άμα θέλεις μην το πληρώνεις...

  Και αυτό μάλιστα εάν είσαι ήδη πελάτης κι έχεις πρόσωπο. Αλλιώς σου λένε 30% by order και 70% ready for loading on trucks.

  Τί χάλι κι αυτό στην Ελλάδα με τις Επιταγές και μάλιστα με ημερομηνία 9 μήνες μετά...

  Δηλαδή, από εμένα θέλεις εμπόρευμα ή παροχή υπηρεσιών ΤΩΡΑ αλλά εγώ να πληρωθώ μετά από 9 μήνες!
  "Δώσε την Επιταγή παραπέρα" σου λένε και με ύφος μάλιστα.
  Πού να την δώσω;
  Στην Ιταλία που θέλω να ξαναπάρω εμπόρευμα;
  Είπαμε εκεί σε παίρνουν με τις πέτρες...

  Άσε που οι μεγαλύτερες απάτες γίνονται με επιταγές...

  Πόσα "τεχνητά" κανόνια γίνονται και μένουν οι προμηθευτές με τις επιταγές στο χέρι...

 2. donaE avatar
  donaE 18/05/2009 16:04:09

  Οι τραπεζες κρατανε το εμποριο μια χαρα στα χερια τους ετσι.

 3. zaza avatar
  zaza 18/05/2009 16:32:36

  Αυτό τον καιρό έγινε σαφές σε όλους μας who is the Boss. Οι τραπεζικοί κατάφεραν εγγύηση του δημοσίου:
  α) για ΟΛΕΣ τις τραπεζές τους -αντίθετα με το παράδειγμα του εξωτερικου δηλ. αυτές που ΄δήλωσαν αδυναμια
  β) χωρίς να το ζητήσουν
  γ)χωρίς να παρέχουν αντίστοιχη εγγύηση ότι η ρευστοτητα θα μετακυλισεί στην αγορά αντίθετοι σε οποιονδήποτε έλεγχο
  δ) δηλώνοντας τρελλή αύξηση κερδών το 1ο τρίμηνο του 2009!!
  ε) μπλοκάροντας το Τεμπε
  με λίγα λόγια κτατώντας την ελληνική οικονομία που αποτελείται κυρίως από μικρομεσαίες οικογενιακού τύπoυ επιχειρήσεις από τα......
  Θυμήστε μου να επιβραβεύσω την κυβέρνηση στις ευρωεκλογές γιατί επιτέλους φέρνει τον κουμουνισμό στην Ελλάδα, όλοι μας θα είμαστε 'φτωχαδάκια' τέρμα οι Μερσεντές και τα λούσια σε λίγο καιρό που θα στεγνώσει το μαυρο χρήμα. Επιτέλους όλοι ίσοι!!!! :)
  Τον λέμε ΚΚ πλέον θα τον λέμε ΚΚ(Ε)

 4. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 18/05/2009 16:49:54

  Και να ήταν μόνο οι επιταγές..

  Το έχουμε ξαναπει , οι επιταγές είναι η παιδική χαρά των τραπεζών , ξέρεις φίλε μου τι είναι να σου δίνουν επιταγή αξίας 10.000ευρώ κι εσύ να δίνεις πίσω 9.000ευρώ cash ! Ένα χιλιάρικο κέρδος (το ακριβές κέρδος δεν είναι τόσο μεγάλο βέβαια) μόνο και μόνο επειδή πλήρωσες την επιταγή στον δικαιούχο της 2-3 μήνες πριν την εξαργύρωσή της .

  Μιλάμε για φανταστική μπίζνα!

  Το πακέτο που έχουν φάει όμως αυτή τη στιγμή είναι τα συστήματα (πληροφοριακά) που λειτουργούν και μαυρίζουν αυτομάτως όποια εταιρία αργήσει πάνω από 45 μέρες να πληρώσει τους τόκους π.χ του δανεισμού της (δεν είναι μόνο ο Τειρεσίας big brother) .

  Αυτό έχει μπλοκάρει πολύ κόσμο και από μεριάς τραπεζών και από πλευράς της πελατείας τους και αυτή τη στιγμή τους βρίζουν όλοι μα όλοι οι επιχειρηματίες για αυτούς τους αυτοματισμούς (αυτό σημαίνει μη ευελιξία) που έχει επιβάλει η συνθήκη της Βασιλείας numero deux.

  Το αστείο είναι , όπως λένε και τα ίδια τα τραπεζικά στελέχη , ότι η Βασιλεία Νο2 μπορεί να εφαρμοστεί σε χώρες με νορμάλ οικονομία κι όχι σαν την μπανανοοικονομία την δικιά μας και έχουν αρχίσει άτυπο πόλεμο με τους προισταμένους τους για το ποιες εταιρίες των χαρτοφυλακίων τους είναι καλές και ποιες όχι.

  Αυτά.

 5. neos agrotis avatar
  neos agrotis 18/05/2009 17:44:52

  Με το μπλοκ επιταγων στο χέρι ο ελληνας γίνεται ....Τρισέ. Εκδίδει πληθωριστικό χρήμα ανάλογα με τις αναγκες του χωρίς βέβαια να ειναι εξασφαλισμένη η κάλυψη. Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά.

 6. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/05/2009 17:44:59

  To κλείσιμο της βουλής μπλοκάρει ανάμεσα σε πολλά άλλα νομοσχέδια και τη διανομή - λέμε τώρα - του β' πακέτου του ΤΕΜΠΜΕ στους μικρομεσαίους.

 7. zaza avatar
  zaza 18/05/2009 17:46:57

  @αλλενακι,
  γιατί μοιράστηκε το πρώτο και σπευδουν για το Β????

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/05/2009 17:51:18

  έλα μου ντε - λέμε τώρα ...
  μ'ένα σμπάρο δυο στόχοι αέναης υποδούλωσης

 9. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 18/05/2009 18:04:58

  Στο θέμα του ΤΕΜΠΜΕ Νο2 και της καθυστέρησής του , υπάρχει μια παράμετρος που πονάει πραγματικά την Ελληνική οικονομία και κυρίως την απασχόληση .

  Το Νο1 πήγε σε επιχειρήσεις με τρια χρόνια κερδοφορία (που ουσιαστικά δεν το είχαν ανάγκη) και σε επιχειρήσεις με γαλάζιο δόντι (που πάλι δεν το είχαν ανάγκη) .

  Το Νο2 υποτίθεται ότι θα διόρθωνε αυτήν την αδικία και θα τροφοδοτούσε με φθηνό χρήμα τις επιχειρήσεις που θα αδυνατούσαν να επιζήσουν χωρίς αυτό...

  Τώρα που ούτε αυτό δεν ενεργοποιούν οι ΜμΕ τι θα κάμουν ΟΕΟ κ.Καραμανλή που σκίζετε τα καλσόν σας για την στήριξη της οικονομίας ?

  Θυμηθείτε ότι μέχρι το Σεπτέμβρη η ανεργία θα έχει ξεπεράσει το 12-13% από 9% (αν θυμάμαι καλά) που είναι τώρα (και που να βάλετε τα αληθινά νούμερα..) .

 10. Lavazza avatar
  Lavazza 18/05/2009 18:37:02

  Από την άλλη όμως, κάνουν αιτήσεις για ΤΕΜΠΕ και κάτι Επιχειρήσεις "πεθαμένες" βρε παιδιά...

  Έχουνε δάνεια από 40.000-50.000 έκαστο σε 3-4 διαφορετικές τράπεζες και δεν μπορούνε να πληρώσουν ούτε τους τόκους.

  Μετά κάνουνε αίτηση και ζητάνε 40-50 χιλιάρικα από το ΤΕΜΠΕ.

  Τί να σου κάνουν τα 40 όταν είσαι ήδη χρεωκοπημένος;

  Μετά φωνάζουν για τον Καραμανλή οτι τους κλείνει το σπίτι...

  Το σπίτι τους το κλείνει το κεφάλι τους το κλούβιο, που μόλις βάλουν 5 φράγκα στο χέρι τρέχουν να πάρουν Cayenne να κάνουν τους "Επιχειρηματίες"...

  Δεν λέω για όλους αλλά είναι πάρα πολλοί αυτής της νοοτροπίας.

  Παίρνουν δάνεια "επιχειρηματικά" για να τα κάνουν Cayenne...

 11. Lavazza avatar
  Lavazza 18/05/2009 18:40:42

  Υ.Γ στο 10:

  Ο γείτονας στο Κορωπί άνοιξε μαρμαράδικο με δάνειο.

  Με το που έκλεισε την πρώτη συμφωνία με την Grecotel για καμιά 40αριά μπάνια σε κάποιο Ξενοδοχείο, πήρε το συμβόλαιο της Grecotel και το έβαλε εγγύηση σε άλλη τράπεζα και πήρε Cayenne!!!

  Τώρα, αυτηνού ο Καραμανλής του φταίει ή ο Αλογοσκούφης;;;

  Υ.Γ.: πάει τώρα για φαλημέντο και ψάχνει να το πουλήσει αλλά δεν πλησιάζει κανείς...

 12. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/05/2009 19:21:19

  Σούχει δώσει και σένα καμιά επιταγή σκαστή;

 13. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 19/05/2009 01:10:14

  Που ειναι, βρε παιδια αυτος ο Παπαδημος και τι κανει η Τραπεζα "του", 'η, δεν τα βλεπει ολα αυτα;
  Θα μου πειτε τα ιδια εκανε και ο προκατοχος του, που ηθελε να σφιγγει συνεχως το ζωναρι των μισθωτων, εργαζομενων και συνταξιουχων Βλεπεις, ηταν η μοναδικη "συνταγη" για το ξεπερασμα ολων των κρισεων και ετσι δεν μπορουσε να δει τον βρωμικο ρολο των Τραπεζων και των τραπεζιτων, που ειναι οι βασικοι υπευθυνοι για την σημερινη κακοδαιμονια των μικρομεσαιων επιχειρησεων.
  Αληθεια, γνωριζει καποιος τι συνταξη παιρνει ο προηγουμενος, ο προκατοχος, δηλαδη, καιποια αλλα προνομια εχει εξασφαλισει με τον διορισμο του στην Τραπεζα της Ελλαδος? Και ποιος ειναι ο "μισθουλακος" του σημερινου, μαζι με ολα τα συμπαρομαρτουντα που τον συνοδευουν;
  Απορρητα εθνικης ασφαλειας ειναι αυτα και δεν γινεται κουβεντα; Aλλα απο ποιους θα μου πειτε, απο τα κομματα, ολα, χωρις καμμια εξαιρεση και απο τους "λαδωμενους" δημοσιογραφους; Ποιοι απο αυτην την κατηγορια ειναι στο pay roll της Τραπεζας της Ελλαδος, η', ειναι και αυτο μυστικο υψιστης εθνικης ασφαλειας;

 14. THANASIS avatar
  THANASIS 20/05/2009 09:52:13

  Όταν θα τους κλείσουν δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ από όσα χρωστάνε και θα έχουν επιπλέον να λύσουν και το πρόβλημα της ανεργία ή ακόμα και των συσιτείων που θα πρέπει να φτιάξουν για να ταΐσουν τον κόσμο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.