#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2012 09:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κλίμα διάλυσης το… νέο ξεκίνημα ΠΑΣΟΚΜε ανοικτούς τους λογαριασμούς ανάμεσα στον Ευ. Βενιζέλο και τους κορυφαίους, αρκετές απουσίες στα χαρτιά, δικαιολογημένες μεν αλλά με προφανή πολιτική σημασία (ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου και ο Π. Ευθυμίου), αλλά και σε πλήρη εξέλιξη η φιλολογία για προετοιμασία νέου κόμματος στο χώρο της Κεντροαριστεράς με αφορμή το ξεκίνημα νέων πολιτικών κινήσεων, αρχίζει σήμερα η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χθες, παράλληλα με την εκλογή του Γιάννη Μανιάτη στη θέση του γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ (με 23 ψήφους σε σύνολο 32), τη διάταξη του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, όπου διευθυντής της Κ.Ο. αναλαμβάνει ο Β. Γερανίδης. Την ίδια στιγμή το κόμμα «βράζει», καθώς:

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Αννα Διαμαντοπούλου φέρονται να διαψεύδουν ότι τους έγινε νέα πρόταση από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να συμμετάσχουν στη νέα Πολιτική Γραμματεία του κόμματος και δείχνουν ενοχλημένοι με διαρροές της Ιπποκράτους που τους φέρουν να έχουν δεχθεί πρόταση και να έχουν αρνηθεί.
Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι μεταβαίνει σε συνέδριο στη Ρόδο για να βραβευθεί, που σημαίνει ότι επίσης δεν θα μετάσχει στην Εθνική Συνδιάσκεψη, στην οποία ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη σημάνει γενικό προσκλητήριο.
Ο Θ. Πάγκαλος συνεχίζει την αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μέσω twitter, ζητώντας αυτή τη φορά να ενημερωθεί από την Ιπποκράτους ποιοι έχουν κληθεί να συμμετάσχουν σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη και ποιοι όχι.
Ο Π. Ευθυμίου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αρνήθηκε πρόταση του κ. Βενιζέλου να είναι ο πρόεδρος της Εθνικής Συνδιάσκεψης, καθώς έχει ανειλημμένη υποχρέωση στο Μονακό για την παράδοση της προεδρίας του ΟΑΣΕ.
Πληροφορίες θέλουν βασικά στελέχη (για διαφορετικούς λόγους ο καθένας) όπως ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Χρήστος Παπουτσής αλλά και η Φώφη Γεννηματά να είναι εντόνως προβληματισμένα για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και να παίρνουν αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος.
Την ίδια στιγμή «ξεφυτρώνουν» πολιτικές κινήσεις, όπως η «Δημιουργική Ελλάδα» του Ηλία Μόσιαλου και άλλων πανεπιστημιακών ή η «Κοινωνία Αξιών» του Δημήτρη Μπουραντά ή η γνωστή Π80 πίσω από τις οποίες η Ιπποκράτους βλέπει πλαγιοκόπηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή πολιτικών στελεχών στο εγγύς μέλλον και στόχο τη δημιουργία νέου πολιτικού σχηματισμού στο χώρο της Κεντροαριστεράς.                                                                                          Είναι ενδεικτικό της σύγχυσης που επικρατεί γύρω από το ποιοι έχουν προσκληθεί και ποιοι όχι σήμερα στην Εθνική Συνδιάσκεψη το γεγονός ότι συνεργάτες της Α. Διαμαντοπούλου επέμεναν χθες ότι η πρώην υπουργός δεν έχει προσκληθεί στην εκδήλωση, ενώ σήμερα -ημέρα της Εθνικής Συνδιάσκεψης- ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Ηλίας Μόσιαλος, κάνει το «γενέθλιο» πάρτι της πολιτικής κίνησης «Δημιουργική Ελλάδα». Σε αυτό το κλίμα, η Ιπποκράτους έχει να αντιμετωπίσει και πολιτικά στελέχη με ειδικό βάρος αλλά εκτός των τειχών, όπως ο Γ. Φλωρίδης, ο οποίος φέρεται να είπε χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ τέλειωσε, δεν μπορεί πια να προσκαλεί, μόνο να προσκαλείται».

Σε αυτό το διαλυτικό κλίμα επιχείρησε να παρέμβει χθες ο κ. Βενιζέλος, όταν μιλώντας στους βουλευτές αναφέρθηκε και στις κινήσεις προσώπων αλλά και στις πολιτικές κινήσεις που ετοιμάζονται: «Με εντυπωσιάζει πραγματικά μια περίεργη δημοσιότητα που υπάρχει σε σχέση με την Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη και ορισμένες κινήσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει πλήρης απώλεια της αίσθησης των μεγεθών -και των μεγεθών των προσώπων, και των μεγεθών διαφόρων υπαρκτών ή δήθεν συλλογικών κινήσεων. Αυτό είναι ένα παθογενές φαινόμενο, το οποίο αφορά και το σύστημα ενημέρωσης και το πολιτικό σύστημα, αλλά δυστυχώς αφορά και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο που παράγει τις πληροφορίες αυτές. Ελπίζω ότι αύριο, με τη δυναμική που θα αναπτυχθεί στην Εναρκτήρια Συνδιάσκεψη, όλα αυτά θα σαρωθούν, ώστε, αν μη τι άλλο, ο καθένας να αποκτήσει αίσθηση του μεγέθους του και αίσθηση των ευθυνών του και για το παρελθόν και για το μέλλον». Σε ό,τι αφορά στη χθεσινή διαδικασία:

Με 23 ψήφους εξελέγη ο Γιάννης Μανιάτης γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Παναγιώτης Ρήγας με 13 ψήφους και ο Χρήστος Γκόκας έλαβε 10 ψήφους. Υπήρξαν έξι λευκά, ενώ απουσίαζε στο εξωτερικό ο Χρήστος Αηδόνης.

Οι Χ. Γκόκας και Π. Ρήγας αναλαμβάνουν καθήκοντα αναπληρωτών γραμματέων. Παράλληλα, με απόφαση του Ευάγγελου Βενιζέλου ορίστηκε γενικός διευθυντής της Κ.Ο. ο πρώην βουλευτής, Βασίλης Γερανίδης.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος όρισε τους εισηγητές της Κ.Ο. ανά υπουργείο ή μεγάλο τομέα κυβερνητικής πολιτικής.

Η «σκιώδης κυβέρνηση» του Βενιζέλου

Οι εισηγητές που όρισε ανά υπουργείο ο κ. Βενιζέλος είναι οι:

Οικονομικών: Φίλιππος Σαχινίδης, Πάρις Κουκουλόπουλος
Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Ντόλιος
Εσωτερικών: Παναγιώτης Ρήγας
Αμυνας: Πάρις Κουκουλόπουλος, Δημήτριος Σαλτούρος
Ανάπτυξης: Θάνος Μωραΐτης
Υπουργείο Μεταφορών και Δικτύων: Νίκος Σηφουνάκης, Χρήστος Γκόκας
ΥΠΕΚΑ: Γιάννης Μανιάτης, Βασίλης Κεγκέρογλου
Υγείας: Δημήτρης Κρεμαστινός, Συμεών Κεδίκογλου
Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης: Γιάννης Κουτσούκος
Παιδείας και Πολιτισμού: Μάρκος Μπόλαρης
Αθλητισμού: Χρήστος Αηδόνης, Πύρρος Δήμας
Αγροτικής Ανάπτυξης: Γιάννης Δριβελέγκας, Μιχαήλ Κασσής
Δικαιοσύνης: Θεοδώρα Τζάκρη
Προστασίας Πολίτη: Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος
Τουρισμού: Αντζελα Γκερέκου
Ναυτιλίας: Νίκος Σηφουνάκης, Κωνσταντίνος Τριαντάφυλλος, Αντζελα Γκερέκου
Μακεδονίας-Θράκης: Θεόδωρος Παραστατίδης, Αχμέτ Χατζή Οσμάν
Επικρατείας-Γ.Γ. Τύπου: Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο εισηγητής για το υπουργείο Εξωτερικών θα οριστεί εντός των προσεχών ημερών.

Γιάννης Καμπουράκης στον Τύπο της Κυριακής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orfeas avatar
  Orfeas 06/07/2012 10:08:36

  H κατάσταση στο εσωτερικό του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ σίγουρα δεν είναι η καλύτερη και το μέλλον του φαντάζει ιδιαίτερα δυσοίωνο!Και αυτό γιατί ο Πασόκος συνήθισε να έχει ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό τον κυβερνητισμό και τη βόλεψη του.Η απώλεια αυτού του στοιχείου θα επιφέρει κλυδωνισμούς που δεν είμαι σίγουρος πως θα απορροφηθούν.Ωστόσο,ο Πασόκος διαθέτει κομματική κουλτούρα αινιγματική.. Έχουν μια ομοιογένεια μεταξύ τους η οποία εμφανίζεται έντονα κάθε φορά που εμφανίζονται σημάδια εσωστρέφειας.Κάτι που τον διακρίνει απόλυτα από το Νεοδημοκράτη.....

  • Ραβινος avatar
   Ραβινος @ Orfeas 06/07/2012 11:41:36

   Σωστη η αναλυση για το DNA του Pasokus-Pasokus αλλα τωρα εχει δημιουργηθει ενα μεταλλαγμενο ειδος το Pasokus-Syrizius του οποιου η ελικα γυριζει γυρω απο το ιδιοτελες συμφερον της ''κουταλας συντροφοι '' του αειμνηστου Γιαννοπουλου !Αυτο το DNA θελει αλλη αναλυση που ακομη αναζητειται !

 2. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 07/07/2012 02:58:53

  Αντε και Υπουργος "Μακεδονιας-Θρακης" ο Χατζη-Οσμαν!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.