#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/11/2013 13:28
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση πολιορκίας από τους απεργούς διοικητικούς Πανεπιστήμιο και ΠολυτεχνείοΣε αποκλεισμό των εισόδων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έχουν προβεί διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές.

Ύστερα από χθεσινή προτροπή των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι απεργοί έχουν κλείσει από τις 7 το πρωί τις εισόδους της Πανεπιστημιούπολης (στην οδό Ούλωφ Πάλμε), της Πολυτεχνειούπολης (στην οδό Κατεχάκη), της Νομικής (στην οδό Μασσαλίας) και της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (στην οδό Μικράς Ασίας).

Οι διοικητικοί υπάλληλοι καλούν όλους τους εκπροσώπους της πανεπιστημιακής κοινότητας σε συγκέντρωση σήμερα, Τρίτη, στην πύλη της Πανεπιστημιούπολης (οδό Ούλωφ Πάλμε), στην Ιατρική Σχολή (οδός Μ.Ασίας), καθώς και στην πύλη της Πολυτεχνειούπολης (Ζωγράφου), προκειμένου να στηριχθεί ο απεργιακός αγώνας τους, που συνεχίζεται για 11η εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, συνεδριάζει ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων στο ΑΠΘ για επανέναρξη των κινητοποιήσεων, που σταμάτησαν στις 25 Οκτωβρίου.

Την εκρηκτική κατάσταση συμπληρώνει η παραίτηση όλων των μελών της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα μέλη της Συγκλήτου παρέδωσαν στον πρύτανη του Ιδρύματος Θεοδόση Πελεγρίνη τις παραιτήσεις τους καταγγέλλοντας τις διαδικασίες με τις οποίες προχώρησε το πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, καθώς και τις απειλές περί εισόδου της Αστυνομίας στα κτίρια του Ιδρύματος.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Magganas avatar
  Magganas 19/11/2013 14:16:23

  "...διοικητικοί υπάλληλοι των δύο Ιδρυμάτων μαζί με φοιτητές..."

  Τι "φοιτητές" είναι αυτοί που θέλουν να χαθεί το εξάμηνο και η εξεταστική τους;;;
  Τόσο πολύ κόπτονται για τους υπαλλήλους της γραμματείας της σχολής τους;;;

 2. politis avatar
  politis 20/11/2013 09:23:20

  Τελικά πείστηκε και ο τελευταίος αφελής, πως τούτη εδώ τη Σοβιετία, δεν την κυβερνά η εκάστοτε εκλεγμένη κυβέρνηση, αλλά οι εκάστοτε Σταμουλοκολλάδες.

 3. Asxetos avatar
  Asxetos 20/11/2013 12:27:27

  Σωστός ο πολίτης εν μέρει.
  Όμως στην Σοβιετία ΔΕΝ υπήρχαν απεργίες και καταλήψεις γιατί ήταν ποινικό αδίκημα εσχάτης προδοσίας και ετιμωρείτο με θάνατο (10ο Συνέδριο ΚΚΣΕ, κλπ).
  Επομένως αυτή η ασυδοσία που υπάρχει εδώ ΔΕΝ υπάρχει σε κανένα κράτος του κόσμου (ούτε στην Ουγκάντα)!!!
  Η κυβέρνηση ΔΕΝ κυβερνά, δεν θέλει να κυβερνήσει (το απέδειξε στην ΕΡΤ, έξι μήνες να επιβάλλει τον νόμο είναι πολλοί).
  Ποιός είναι ο ιδιοκτήτης των ΑΕΙ μήπως ο Τσίπρας ή το ΚΚΕ;
  Προτείνω άμεσο κλείσιμο των δύο ΑΕΙ, φύλαξή τους με ιδιωτική αστυνομία και επαναπρόσληψη των άξιων καθηγητών και διοικητικών που θέλουν να εργαστούν απο 1 - 1-2014.
  Τα σχολεία χρειάζονται ικανούς και άξιους καθηγητές/ διδασκάλους με αξίες που να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Επίσης χρειάζονται και βιβλιοθήκες και εργαστήρια (τίποτε άλλο).
  Οι πρυτάνεις θα πρέπει να απολογηθούν για τον σκοταδισμό που επιβάλλουν στους νέους μας, για την αναρχία που επικρατεί στα κτίρια τους, για το χαμένο εξάμηνο απο την ζωή των παιδιών μας (δεν πληρώνεται με τίποτα) και πολύ περισσότερο για την τελευταία κατάταξη που βρίσκονται τα Ελληνικά ΑΕΙ σε παγκόσμιες αξιολογήσεις.
  Οι πλαστές γιορτές του Πολυτεχνείου τους μάραναν, ΔΕΝ τιμούν τους σφαγιασθέντες 3 καθηγητές και 12 φοιτητές toy EMΠ το 1944 απο το προδοτικό ΚΚΕ (ΓΙΑΤΙ;)
  ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΟΗΤΩΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΩΝ
  Να ανοίξουν πάλι τα ΑΕΙ και να ανταγωνιστούν τα ιδιωτικά ΑΕΙ που πρέπει να λειτουργήσουν χθές (όχι σήμερα). Η Τουρκία διαθέτει ΑΕΙ στην 45 παγκόσμια κατάταξη. το ακούς Αντώνιε, ΚΑΝΕ τομές, φέρε άξιους ομογενείς καθηγητές με προσόντα!! (όχι στις κομματικές αξιολογήσεις)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.