#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/05/2012 17:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι δημοσκόποιΣε κατάσταση νευρικής κρίσης βρίσκονται, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δημοσκόποι οι οποίοι για πρώτη φορά στα χρονικά δεν μπορούν ούτε κατά προσέγγιση να προβλέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Και δεν εννοούμε την πρωτιά που έχει κλειδώσει από την πλευρά της ΝΔ, αλλά όλα τα υπόλοιπα δεδομένα που θα κρίνουν εν πολλοίς και το μετεκλογικό τοπίο στη χώρα.

Οι γκαλοπατζήδες δεν γνωρίζουν το ποσοστό που θα πάρει το ΠΑΣΟΚ. Άλλοι λένε ότι θα είναι κάτω από 20%, άλλοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλησιάζει επικίνδυνα, άλλοι ότι παίρνει πάνω από 20%.

Δεν είναι σε θέση να πιάσουν το ποσοστό του Τσίπρα, δεν ξέρουν αν ξεφούσκωσε ή όχι ο Καμμένος, αν ο Κουβέλης έχει δυναμική, ποια θα είναι η μοίρα της Χρυσής Αυγής και το κυριότερο: Πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή και πόσα θα μείνουν οριακά έξω.

Όλα αυτά τα στοιχεία δημιουργούν μια απίστευτη νευρικότητα στα κομματικά επιτελεία - πλην Συγγρού - που στην κυριολεξία δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει.

Με το ρευστό πολιτικό σκηνικό να είναι δεδομένο, η μάχη γίνεται για το περίπου 25% των αναποφάσιστων ψηφοφόρων. Το που θα καταλήξουν αυτοί παίζει πολύ μεγάλο ρόλο για την επόμενη ημέρα. Υπενθυμίζουμε ότι στις αρχές της εβδομάδας το ποσοστό των αναποφάσιστων κυμαινόταν στο 35-40%

Ωστόσο, ένα θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα. Ότι το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Αυτό είναι μόνο για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη δε μπορεί να επιβιώσει.

Το μοναδικό δίλημμα είναι η δημιουργία ισχυρή κυβέρνηση - ακυβερνησία. Κι αν η πρώτη επιλογή είναι η μοναδική, τότε όλα τα σενάρια είναι θεμιτά. Σε κάθε περίπτωση, όλοι πρέπει να ετοιμάζονται για το καυτό 11ήμερο μετά τις εκλογές. Τότε που θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα σενάρια.

Αν θέλουμε να πιστέψουμε τις δημοσκοπήσεις, αυτοδυναμία είναι αδύνατο να υπάρξει. Σίγουρο επίσης είναι ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα, επομένως, τις πολιτικές πρωτοβουλίες τις έχει ο κ. Σαμαράς. Από εκεί και πέρα, όσο μεγαλύτερο ποσοστό πάρει, τόσο πιο ισχυρός θα είναι.  Μεγάλη σημασία έχει επίσης η διαφορά με την οποία θα χάσει το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι μονοψήφια, ή διψήφια;

Αν μάλιστα  το ΠΑΣΟΚ χάσει τη δεύτερη θέση ή την κερδίσει οριακά από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλοι καταλαβαίνουμε τι έχει να γίνει. Σημειώστε πάντως κι αυτό΅Σε κάθε περίπτωση ο Βενιζέλος δε θα έχει δικαίωμα να οδηγήσει τη χώρα σε ακυβερνησία, αυτός που υποστήριζε ότι οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις θα πρέπει να επικρατήσουν.

Ασφαλώς, οι διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, το έδειξε και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Με κυρίαρχη τη ΝΔ, όμως, και χωρίς τις προβοκατόρικες παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σαν αυτά που διέλυσαν τη χώρα, μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Κάποιοι άλλοι λένε ότι μπορεί να είναι κυβέρνηση ολίγων μηνών, ίσως μέχρι το φθινόπωρο. Και άλλοι ότι μπορεί να γίνουν εκλογές το 2013, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομία.

Το έχουμε ξαναγράψει ότι είναι αστείο και να το λέμε ότι μπορεί να υπάρξει αριστερή διακυβέρνηση με Τσίπρα ή Παπαρήγα πρωθυπουργούς, αφού η αριθμητική δε βγαίνει σε καμιά περίπτωση. Στα όρια του αστείου και η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Καμμένο.

Το κυριότερο για τον αρχηγό της ΝΔ δεν είναι να γίνει πρωθυπουργός σώνει και καλά. Η σωτηρία της πατρίδας είναι η μόνη του σκέψη και το σενάριο της ακυβερνησίας για μακρό χρονικό διάστημα οδηγεί ακριβώς στη διάλυση της χώρας.

Επομένως ο Σαμαράς θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου η χώρα να έχει κυβέρνηση. Όχι χωρίς όρους αλλά με βάση την εντολή του ελληνικού λαού ο οποίος θα στείλει το μήνυμά του. Όμως στη Συγγρού δεν υπάρχουν ούτε διλήμματα ούτε αδιέξοδα. Μονόδρομος είναι η παρουσία της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ. Μονόδρομος και η αλλαγή του Μνημονίου.

Οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την Ευρώπη είναι εκ του πονηρού. Και είναι άκρατος λαϊκισμός αριστερής έμπνευσης το παραμύθι κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ελλάδα μπορεί να επιβιώσει καταγγέλλοντας τα πάντα και τους πάντες.

Στο ερώτημα, λοιπόν, που θα τεθεί από τη Δευτέρα: Ακυβερνησία ή αγώνας για τη σωτηρία της χώρας, η απάντηση είναι μια και όλοι τη γνωρίζουμε καλά.

Συγκυβέρνηση των δύο μεγάλων κομμάτων, με τη βοήθεια κι άλλων, είναι δύσκολο να υπάρξει μακρά περίοδος επιβίωσης αυτού του σχήματος. Αυτό όλοι το καταλαβαίνουν.

Τέλος, στο πίσω μέρος του μυαλού όλων είναι και η νέα εκλογική αναμέτρηση στις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου. Ίσως είναι και το σενάριο που θα συζητηθεί περισσότερο από Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. δημης avatar
  δημης 05/05/2012 17:31:03

  ΟΙ ....ΔΗΜΟΚΟΠΟΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ .....ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ...

 2. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 05/05/2012 17:38:48

  "νέα εκλογική αναμέτρηση στις αρχές ή τα μέσα Ιουνίου": εκτός απροότου, εκεί οδεύουμε. Αύριο, ο λαός θα γκρινιάξει. Τον Ιούνιο, θα ψηφίσει καθαρά ποιόν θέλει για Πρωθυπουργό: τον Σαμαρά, ή τον οποιονδήποτε εγκάθετο της Τρόϊκας (μέσω συγκυβέρνησης, ή ανοχής).
  Οι Δανειστές μας θα ανοίξουν τα χαρτιά τους από Δευτέρα, όταν θα πέσουν στο τραπέζι είτε συγκυβέρνηση/ανοχή, είτε κάποιο "υπεράνω όλων" όνομα, σε στύλ Παπαδήμου. Ο Σαμαράς να μην "τσιμπήσει": αν τα κεντροδεξιά κόμματα δεν δώσουν αυτοδυναμία, να παραδώσει την εντολή άμεσα, και να ζητήσει νέες εκλογές τον Ιούνιο, καταγγέλοντας "ευθεία παρέμβαση ξένων δυνάμεων στα εσωτερικά μας, με στόχο το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας σε ξένα κεφάλαια-κοράκια". Μετά, να ενώσει την κεντροδεξιά σε ΕΝΑΝ συνασπισμό, για εκλογές Ιουνίου.
  Ας μην έχουμε αυταπάτες: όλος ο χαμός γίνεται ώστε οι ξένοι να βάλουν στο χέρι τα "ελληνικά ασημικά" σε τιμές "Βουλγαρίας". Ο Σαμαράς, είναι το μόνο ανάχωμα που διαθέτει ο τόπος. Το 1824, το μόνο ανάχωμα ήταν ο Καραϊσκάκης...

 3. Christos Iraklio avatar
  Christos Iraklio 05/05/2012 17:41:40

  Για τη ΝΔ θα είναι καταστροφικό το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με το ήδη κατεστραμμένο ΠΑΣΟΚ(ο Τσίπρας θα κάνει πάρτυ).Άσε που ο κόσμος δεν αντέχει να ξαναδεί πασόκους στα υπουργεία.Θα πρέπει να τεθεί το δίλλημα ''ψήφος ανοχής στο πρώτο κόμμα ή επαναληπτικές''.

 4. neos agrotis avatar
  neos agrotis 05/05/2012 17:41:43

  "Ακυβερνησία ή αγώνας για τη σωτηρία της χώρας,"
  Μόνο ηλίθιοι μπορει να πιστεύουν οτι η χώρα μπορει να σωθεί εντος του ευρώ.

  • Ακαυτος avatar
   Ακαυτος @ neos agrotis 05/05/2012 17:57:17

   Μην μου πεις ότι ψηφίζεις Καμμενο ή ΧΑ γιατί δεν του φαίνεται καθόλου.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ Ακαυτος 05/05/2012 18:06:02

    Για την ταμπακέρα εχεις να πεις τίποτα?

 5. Aris. A avatar
  Aris. A 05/05/2012 17:48:51

  Πόσο είναι πιθανό εξ αιτίας των ασφυκτικών πιέσεων από το εξωτερικό να δούμε μια κυβέρνηση τύπου Μόντι με ή χωρίς Παπαδήμο;;

 6. Ακαυτος avatar
  Ακαυτος 05/05/2012 17:49:58

  Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε!!!!!!

  Ωρε που πάμε... ορε που πάμε... ©

 7. anonymous avatar
  anonymous 05/05/2012 17:53:28

  Μονόδρομος είναι η παρουσία της Ελλάδας εντός της ζώνης του ευρώ.
  ...
  Οποιαδήποτε πρόταση για έξοδο από την Ευρώπη είναι εκ του πονηρού.

  Η ΕΕ είναι μια διαρκής σχέση και μια διαρκής διαπραγμάτευση και μένουμε όσο μας συμφέρει ή εν πάση περιπτώσει δε μας ζημιώνει. Όταν λέμε ότι η παραμονή μας στο Ευρώ και την ΕΕ είναι αδιαπραγμάτευτη χάνουμε διαπραγματευτικά όπλα και μας κόβουν γερμανικό κοστούμι. Καλόν είναι να τα αφήνουμε λίγο φλου.

  Επίσης θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση. Η ΕΕ φτιάχτηκε για να ελέγχει τη Γερμανία και το Ευρώ για να ελέγχει τη Γερμανία μετά την επανένωση. Οι Γερμανοί είναι λογικό να θέλουν να τα τορπιλίσουν. Σας εγγυάται εσάς κανείς ότι οι Γερμανοί δε μας χρησιμοποιούν για τα τορπιλίσουν την ΕΕ; Να θέλουν δηλ. οι ίδιοι να τη διαλύσουν αλλά να μη χρεωθούν τη διάλυση και γι αυτό προσπαθούν να τα φορτώσουν σε εμάς. Αυτά πρέπει να εξεταστούν και ανάλογα να χαραχτεί μια πορεία χωρίς παρωπίδες. Προσοχή δε λέω μέσα ή έξω, προσωπικά προτιμώ το μέσα αλλά σε ισότιμη σχέση, λέω εξετάστε τα πάντα και πράξτε αναλόγως.

  Μονόδρομος και η αλλαγή του Μνημονίου.

  Εδώ θα συμφωνήσω πλήρως. Δε νομίζω να έχει μέλλον το μνημόνιο.

 8. restart avatar
  restart 05/05/2012 18:04:25

  ΜΠΕΛ ΕΠΟΚ
  "ποιος ειναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός"
  Κ.Καραμανλης 56%
  Γ.Παπανρέου 43%
  παντοτε αναρωτιόμουνα γιατι δε ρωτάνε εναλλακτικά
  π.χ.
  "ποιος ειναι πιο επικινδυνος για τη χώρα"

  " σε πόσα δευτερόλεπτα θα καταρεύσει το σύμπαν αν σταματήσουν να μας ζανείζουν?"

  τι ψάχνω τώρα ε?
  οι δημοσκόποι ήταν πάντα πιόνια του συστήματος
  ο κόσμος το κατάλαβε αυτό
  και σε αυτές τις εκλογές τους διαολόστειλε

  ετσι φτάνουμε στο ερώτημα

  αν δε μπορείς να μου κάνεις
  ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
  για ποιο λόγο υπάρχεις?

  συνειρμικά μου έρχετε αυτό που είπε ο βαψομαλίας
  ( ο τομσεν ε, όχι ο δικός μας )

  "1.000.000 έλληνε θα χρειαστεί να αλλάξουν επάγγελμα"

  αντε παιδια στα χωράφια να φυτέψουμε καμια πατάτα
  πριν λυσάξουμε απο την πείνα
  αιντε που μου θέλετε και δημοσκοπήσεις

 9. Christos Iraklio avatar
  Christos Iraklio 05/05/2012 18:19:22

  Πόσοι βουλευτές και από τα δύο παλιά κόμματα, θα φύγουν την επομένη του σχηματισμού της συγκυβέρνησης;

 10. ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
  ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ 05/05/2012 18:30:59

  ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΦΑΚΤΟΡΑ. ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ.
  ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΖΩΗ.
  ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ
  ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΜΕ Ο,ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
  ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΒΑΡΥΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΗΝ Ν.Δ.

 11. dim avatar
  dim 05/05/2012 18:43:18

  Δηλαδή, το 78% των Ελλήνων που επιθυμεί τη παραμονή στο Ευρώ είναι ηλίθιοι, και το 22% είναι οι έξυπνοι? Μήπως η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίστροφη?

  Αν και δε πιστεύω ότι και το 22% που θέλουν τη δραχμή είναι ηλίθιοι. Πολλοί από αυτους ίσα - ίσα είναι πονηροί (με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό των ΣυνΚαμμένων) γιατί έχουν να κερδοσκοπήσουν άγρια με μια τέτοια εξέλιξη....

 12. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 05/05/2012 18:49:14

  .......Ασφαλώς, οι διαφορές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλες, το έδειξε και η κυβέρνηση Παπαδήμου. Με κυρίαρχη τη ΝΔ, όμως, και χωρίς τις προβοκατόρικες παρεμβάσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ σαν αυτά που διέλυσαν τη χώρα, μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση για κάποιο χρονικό διάστημα, όπως υποστηρίζουν ορισμένοι. Κάποιοι άλλοι λένε ότι μπορεί να είναι κυβέρνηση ολίγων μηνών, ίσως μέχρι το φθινόπωρο. Και άλλοι ότι μπορεί να γίνουν εκλογές το 2013, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο στην οικονομία.....

  ???????????????????????

 13. Ακαυτος avatar
  Ακαυτος 05/05/2012 19:01:38

  Η ταμπακέρα λέει καλύτερα να ασχοληθείς με τα αγροτικά γιατί από οικονομικά δεν το βλέπω.

  Αν νομίζεις ότι με είσοδο της δραχμής θα μπορείς να γυρίσεις στις εποχές του Ανδρέα που έτρεχαν τα δανεικά και τα ΚΠΣ καλύτερα να αλλάξεις πλευρό, γιατί όταν ξυπνήσεις και συνειδητοποιήσεις την πραγματικότητα θα πέσεις σε κατάθλιψη.

  Τόσες χώρες ανατολικά μας έχουν εθνικό νόμισμα μήπως γνωρίζεις τι μισθό παίρνουν;

  • Παντελής avatar
   Παντελής @ Ακαυτος 06/05/2012 01:58:27

   Ναι, αλλά και τι τιμές (και φόρους και εισφορές και λοιπά χαράτσια) έχουν;
   Δύο άτομα τρώνε καλά σε ταβέρνα στη Βουλγαρία με κόστος όσο εδώ έχουν 3 τυρόπιττες.

   Τα εισαγόμενα βέβαια είναι άλλο θέμα...

 14. Γιάννης Στ. avatar
  Γιάννης Στ. 05/05/2012 19:03:06

  Όσο η Ελλάδα δεν έχει παραγωγική βάση, τι εντός, τι εκτός του ευρώ έχει μειωμένη σημασία. Σημειώνω πάντως ότι από την επιστροφή στη δραχμή θα επωφεληθεί ο τουρισμός μεν αλλά και τα όσοι έβγαλαν τα χρήματά τους εκτός Ελλάδας. Κάτι τέτοιο θα αποτελέσει την μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει υπάρξει ποτέ.

  • Ακαυτος avatar
   Ακαυτος @ Γιάννης Στ. 05/05/2012 19:14:46

   Αγαπητέ μια επιστροφή στην δραχμή θα ισοπεδωθεί ότι έχει απομείνει όρθιο.

   Θα έχουμε βίαιο ισοσκελισμένο προϋπολογισμού. Τα σημερινά θα είναι στραγάλια μπροστά σε όσα θα δούμε.

   Θα αρχίσεις να τυπώνεις αβέρτα κωλόχαρτα (δραχμές) και οι τιμές θα αλλάζουν στα μαγαζιά 3-4 φορές την μέρα.

   Με τι θα πληρώνουμε καύσιμα, φάρμακα και πάσης φύσεως εισαγόμενα προϊόντα ιδίως τα πρώτα χρόνια;

   Τουρισμός. Αν έχεις φυστικώσει όλη την Ευρώπη ποιος Ευρωπαίος θα έρθει εδώ να σου τα ακουμπήσει;

   Στο αμυντικό τομέα τι θα κάνεις που δεν θα έχεις ούτε για καύσιμα;

 15. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 05/05/2012 19:13:52

  Μόνο ηλιθιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η χώρα να σωθεί ΕΚΤΟΣ του Ευρώ.

  • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
   ΓΣΠΥΡΟΥ @ ΓΣΠΥΡΟΥ 05/05/2012 19:39:02

   @neos agrotis: Μόνο ηλίθιοι μπορεί να πιστεύουν ότι η χώρα να σωθεί ΕΚΤΟΣ του Ευρώ.
   Τα περι ταμπακιέρας ισχυουν ως υποχρέωση των άλλων να προτάσουν αποδειξεις ενώ ο θέσφατος λόγος σας ειναι αυταπόδεικτος ως εκ θεου προερχόμενος. Η αυθαδεια και η αμετροέπεια ειναι τα υλικά που χτιζουν τις βεβαιότητες των ημιμαθών
   Λιγο Άσχετο: Αν πράγματι ειστε neos agrotis πειτε στους παλιους και νέους αγρότες ότι θα χάσουν τις επιδοτησεις που "εκβιαστικά" η κακη ΕΕ τους δινει. Οι αντιδράσεις τους, οι απαντήσεις και οι χαρακτηρισμοί που θα σας αποδώσουν περιεχει μεγάλο τμημα της θεωρίας της 'Ταμπακιέρας" που αναζητάτε.

   • neos agrotis avatar
    neos agrotis @ ΓΣΠΥΡΟΥ 05/05/2012 21:29:15

    "Αν πράγματι ειστε neos agrotis πειτε στους παλιους και νέους αγρότες ότι θα χάσουν τις επιδοτησεις που “εκβιαστικά” η κακη ΕΕ τους δινει."
    Η πρέζα σκοτώνει. Ετσι πέθανε και η ελληνική Γεωργία. Παρε το Εμπορικό ισοζυγιο αγροτικών προιοντων του 1981 κια του 2011 και θα καταλάβεις πολλά και πρώτα ποιος ειναι ημιμαθής.

    • ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
     ΓΣΠΥΡΟΥ @ neos agrotis 05/05/2012 22:44:33

     Η πρεζα πραγματι σκοτώνει. Το χειρότερο ομως ειναι οτι πριν σκοτωσει, διαλυει το μυαλό και την ικανότητα συνειδητης σχεσης με την πραγματικότητα. Η Γεωργια που αναφέρετε απο αυτό πέθανε; Κριμα.
     Για τον ορισμό του ημιμαθη παραπεμπω σε λεξικα της ελληνικης.
     Δειτε την αξια του παραγομενου ΑΕΠ σε απολυτες τιμες όπως και του ισοζυγίου εμπορικων συναλλαγών και όχι την ποσοστιαια σύνθεση τους.
     Οι επιδοτήσεις ειναι εισόδημα για τους αγρότες. Μάλλον ειστε πολύ νεος αγροτης για να επιθυμειτε με τοσο πάθος το επιπεδο ζωής των αγροτών πριν το 1981. Ευτυχισμενοι οι Αλβανοι, Τουρκοι κλπ αγροτες που ειναι εκτος ΕΕ, αλλα και τρελλοι που θέλουν να μπούν στην ΕΕ και να απωλεσουν τον παραδεισο τους.

 16. ΝΤΙΝΟΣ avatar
  ΝΤΙΝΟΣ 05/05/2012 19:24:45

  Christo, αυτα που γραφεις ειναι ο κρυφος ποθος του Καμμενου! Το τι ειναι σωστο να γινει ειναι περιττο να το πω! Αλλα μπορειτε να φανταστειτε μια Κυβερνηση με πρωθυπουργο τονΚαμμενο;!!!!!

  • Christos Iraklio avatar
   Christos Iraklio @ ΝΤΙΝΟΣ 05/05/2012 21:32:20

   Aυτό ξεπερνά κάθε φαντασία

 17. Χάρης avatar
  Χάρης 05/05/2012 19:37:24

  Πιο πιθανό είναι να δείς βουλευτές από νέα κόμματα και ανανεωμένα κόμματα(όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) να φεύγουν και να πηγαίνουν ξανά στα παλιά κόμματα,παρά αυτό που είπες.

  • Christos Iraklio avatar
   Christos Iraklio @ Χάρης 05/05/2012 20:21:23

   Εγώ αυτούς τους βλέπω να γίνονται υπουργοί,εκεί γύρω στον Σεπτέμβρη.

 18. Αξύριστος Μαρξιστής avatar
  Αξύριστος Μαρξιστής 05/05/2012 19:54:01

  Να δούμε πως θα καλύψουν τις κομπίνες τους, αύριο!
  Δεν είναι μπερδεμένοι,γνωρίζουν καλά.

 19. ΘΑΝΑΣΗΣ avatar
  ΘΑΝΑΣΗΣ 05/05/2012 21:38:07

  John Gallop αυτά είναι πραγματικά αποτελέσματα, επιθυμία ή αρβύλα αν θέλεις κάνε τη διευκρίνηση. Γιατί κι εγώ κάπως έτσι τα βλέπω να διαμορφώνονται τα αποτελέσματα.

  • Gallop avatar
   Gallop @ ΘΑΝΑΣΗΣ 05/05/2012 21:47:21

   Είναι συνολικό με βάση τις κυλιόμενες όλων των εταιρειών

 20. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 05/05/2012 22:48:29

  Μόνο ηλίθιοι μπορει να πιστεύουν οτι η χώρα μπορει να σωθεί εντος του ευρώ.

  ...μάλιστα.
  Μα εκτός ευρώ πόσες φορές είπαμε έχουμε πτωχεύσει;
  Δεν μας φταίει πάντα ο κακός ...μπαμπούλας αλλά οι επιλογές μας και οι λειτουργίες.

  ΥΓ

  ... διάβασε πχ για την Λατινική Νομισματική Ένωση το έχουμε ...ξανά κάνει ως χώρα, απλά δεν το μαθαίνουμε στα σχολεία.
  Δεν μπορεί το κακό ευρώ να ήταν καλό όσο έπεφταν επιδοτήσεις και τα δάνεια ήταν τζάμπα.
  Αν αντί για επενδύσεις πχ στην εκπαίδευση και σε υποδομές εμείς κάναμε βίλες και Μερσεντές το ευρώ φταίει;
  Σε τελική ανάλυση ας δει κάποιος τη ...Φιλανδία ας δει και εμάς ...περισσότερο πονηροί είμαστε ως κράτος από τους κουτόφραγκους;

 21. Μάνθος avatar
  Μάνθος 05/05/2012 23:43:28

  Επειδή μας τρομοκρατούν και μας εκβιάζουν με ψευτοδιλήμματα του τύπου ευρώ ή δραχμή, ισχυρή κυβέρνηση (ΤΡΟΙΚΑ) ή ακυβερνησία, μνημόνιο ή τανκς κλπ. ας πούμε και κάποια άλλα διλήμματα:
  - Κομματοκρατία και τραπεζοκρατία ή Δημοκρατία
  - Εξαθλίωση του μνημονίου ή αξιοπρέπεια
  - Goldman Sachs ή Ελλάδα
  - φωτοτυπίες στα σχολεία ή βιβλία
  - ξεπούλημα όλου του Δημόσιου πλούτου αλά Treuhand ή εθνικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών
  - Αναξιοκρατία και κομματικορουσφετολογικό κράτος ή Αξιοκρατία και δίκαιο κράτος
  - Κυβέρνηση δοσιλόγων υπέρ των αφεντικών τους ή κυβέρνηση για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού
  - Τήρηση του Συντάγματος ή ανομία και αυθαιρεσία
  - Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος ή να παραμείνει στους Rothschild, τράπεζα της Αγγλίας κλπ.
  - Πραγματική Δημοκρατία ή Κοινοβουλευτική Δικτατορία

 22. Παντελής avatar
  Παντελής 06/05/2012 01:52:38

  Γράφηκε στο άρθρο:
  "Ωστόσο, ένα θα πρέπει να ξέρουν οι πολίτες κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα. Ότι το πραγματικό δίλημμα δεν είναι ευρώ ή δραχμή. Αυτό είναι μόνο για όσους δεν καταλαβαίνουν ότι η Ελλάδα χωρίς την Ευρώπη δε μπορεί να επιβιώσει."

  Γιατί συνδέετε το ευρώ στην πρότασή σας με την παραμονή στην Ευρώπη; Δεν υπάρχουν εκτός ευρωζώνης χώρες που επιβιώνουν εντός Ευρώπης; Το ερώτημα "ευρώ ή δραχμή" δεν είναι ισοδύναμο με το "εντός ή εκτός Ευρώπης", παρά το σχετικό παραμύθιασμα των μνημονιακών κομμάτων.

  Ο λαός αύριο θα δείξει τι προτιμά.

 23. axis avatar
  axis 06/05/2012 08:20:57

  Αγαπητέ Φάκτορα, ο Σαμαράς πήγε στις εκλογές διακηρύσσοντας ότι δεν θα συνεργαστεί μετεκλογικά με το ΠΑΣΟΚ. Αν τελικά αποφασίσει να συγκυβερνήσει με τον Βενιζέλο - έστω και προσωρινά - αυτό θα αποτελέσει το πολιτικό τέλος τόσο του ίδιου όσο και της ΝΔ. Η συνεργασία θα θεωρηθεί ως φιλί της ζωής στο ετοιμοθάνατο ΠΑΣΟΚ. Οι νεοδημοκράτες που υπέφεραν τα πάνδεινα επί δεκαετίες από τους κρατικοδίαιτους πρασινοφρουρούς δεν θα ανεχθούν σε καμιά περίπτωση τέτοιες πρακτικές. Η μη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ είναι μονόδρομος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.