#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/09/2012 15:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης βουλευτές της ΝΔ-τρομαγμένοι υπουργοίΑναβρασμός επικρατεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. λίγο πριν κλειδώσει το επώδυνο πακέτο μέτρων. Η σύγχυση κυριαρχεί μεταξύ των βουλευτών που θα κληθούν να στηρίξουν μια πολιτική που θα επιδεινώσει την ήδη βεβαρημένη καθημερινότητα των ψηφοφόρων τους.

Κυριολεκτικά επικρατεί αναβρασμός στο εσωτερικό της Ν.Δ. και τρέχουν να προλάβουν αντιδράσεις, καλώντας σε μυστική σύναξη στη Συγγρού, το απόγευμα της Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου, την ώρα που θα συνεδριάζουν οι πολιτικοί αρχηγοί εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, εστάλησαν προσκλήσεις σε βουλευτές της Ν.Δ. να παραστούν σε συζήτηση-ενημέρωση για τα μέτρα που θα γίνει, όχι σε αίθουσα της Βουλής, αλλά στα γραφεία του κόμματος. Το ρόλο των διαφωτιστών ανέλαβαν, μεταξύ άλλων ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, που θα επιχειρήσουν να τους πείσουν.

Και πολλοί διερωτώνται: Δεν θα μπορούσε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. κεκλεισμένων των θυρών και να μιλήσουν ελεύθερα οι βουλευτές, παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και να γίνει ένας ειλικρινής και ανοιχτός διάλογος;

Στο μεταξύ αυξάνουν οι βουλευτές που αντιδρούν και εμφανίζονται διατεθειμένοι να το τραβήξουν. Ο Νικήτας Κακλαμάνης θέτει θέμα συνεδρίασης της Κ.Ο. και ετοιμάζεται να στείλει και επιστολή στον Αντώνη Σαμαρά, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι.

Σε διάφορες συσκέψεις κομματικών και κοινοβουλευτικών στελεχών επιχειρείται να γίνει εκτίμηση των δεδομένων που υπάρχουν για άρνηση ψήφου στα μέτρα, διότι διαπιστώνουν πως σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ βρίσκεται μπροστά σε αδιέξοδο αφού εκτιμούν πως αν και αυτή τη φορά ψηφίσουν - το κάνανε όσοι ήταν στη Βουλή στο δεύτερο μνημόνιο τον περασμένο Φεβρουάριο - η φθορά θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους ίδιους και το κόμμα. Γι' αυτό και κάποιοι βλέπουν την επικείμενη ψηφοφορία ως μία ευκαιρία «απενοχοποίησης».

Ανοικτό παραμένει πάντως αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, αν και θεωρείται βέβαιο. Το σίγουρο είναι ότι και οι βουλευτές της ΝΔ θα κληθούν να ψηφίσουν με κατεπείγουσες διαδικασίες το πακέτο των μέτρων.

Το κλίμα προβληματισμού αποτυπώνεται καθημερινά στις τάξεις των βουλευτών της Ν.Δ. και πολλοί λένε: «αν υιοθετηθεί το πακέτο των μέτρων που προτείνει η τρόικα, είναι βέβαιο ότι η απόλυτη φτώχεια στην Ελλάδα θα οδηγηθεί πιθανότατα σε κοινωνική έκρηξη».

Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές στη ΝΔ που επιμένουν ότι «το δίλημμα δεν είναι εθνική ταπείνωση ή εθνική αξιοπρέπεια, αλλά διάσωση της χώρας ή χρεοκοπία».

Τρομαγμένοι υπουργοί

Και ενώ το Μέγαρο Μαξίμου και η Συγγρού προσπαθεί να συνετίσει τους βουλευτές, ο Πρωθυπουργός διαπιστώνει ότι υπάρχουν τρομαγμένοι υπουργοί που δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και άλλες υποχωρήσεις και περικόψουν επιπλέον δαπάνες από τα υπουργεία τους. Το πολιτικό κόστος και για τους ίδιους θα είναι μεγάλο, αλλά η τρόικα είναι ανένδοτη και ζήτησε περαιτέρω θυσίες.

Μπροστά στο αδιέξοδο, ο Πρωθυπουργός κάλεσε χθες Δευτέρα σε έκτακτη συνάντηση με τους υπουργούς που έχουν την ευθύνη για τα μέτρα που δεν έγιναν δεκτά από την τρόικα.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο βρέθήκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης και Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, από τους οποίους ο Πρωθυπουργός ζήτησε να αναζητήσουν -εδώ και τώρα- μέτρα ικανά να καλύψουν το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Ο κ. Σαμαράς τους ενημέρωσε και για την απαίτηση των πιστωτών για απολύσεις και τους κατέστησε σαφές ότι αυτό μπορεί να αποφευχθεί μόνον εάν βρεθούν ισοδύναμα μέτρα. Από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζήτησε να αντικαταστήσει ένα μεγάλο μέρος του προγράμματος περικοπών που είχε καταθέσει στο οικονομικό επιτελείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν αντιδράσεις από τους υπουργούς, διότι δεν αντέχουν να σηκώσουν και άλλο πολιτικό βάρος, το οποίο μπορεί να τους εξουδετερώσει πολιτικά και λέγεται ότι καταγράφηκαν έντονες διαμαρτυρίες.

Μ.Α.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. firiki2010 avatar
  firiki2010 11/09/2012 15:45:33

  Καθόλου δεν το αντιλαμβάνομαι γιατί οι βουλευτές της ΝΔ είναι σε κατάσταση νευρικής κρίσης. Δεν ήξεραν ότι θα έπρεπε ως κυβέρνηση να πάρουν δύσκολες αποφάσεις; Δεν ήξεραν ότι θα πρέπει να γίνουν δυσάρεστοι στους ψηφοφόρους τους; Εάν τυχόν φαντάσθηκαν ότι από μόνη της η ανάληψη της εξουσίας από τη ΝΔ - έστω και ως κυβερνητικός εταίρος- σήμαινε λύση του προβλήματος δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Αν πάλι φαντάζονται τον εαυτό τους σε ρόλο μόνιμων Αγιο-Βασίληδων που μοιράζουν επιδόματα, αυξήσεις κι επιδοτήσεις καλύτερα να πάνε σπιτάκι τους. Πολιτικοί χρειάζονται όταν πρέπει να πάρουν και να υπερασπισθούν δυσάρεστες, αλλά μακροπρόθεσμα ωφέλιμες αποφάσεις. Αν τις πιστεύουν. Αν όχι ν΄ ακούσουμε την πρόταση τους.

  • kitsos avatar
   kitsos @ firiki2010 11/09/2012 16:34:02

   Πιστευαν στα ισοδυναμα και στα Ζαπεια και αυτοι αλλα διαψευστηκαν!!!

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ kitsos 11/09/2012 16:41:41

    Μην τα ισοπεδώνεις Κίτσε !

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ firiki2010 11/09/2012 16:46:54

   Γι' αυτούς που είναι (ή δήθεν είναι) σε "νευρική κρίση":
   Άν ήξεραν, γιατί κατέβηκαν υποψήφιοι βουλευτές;
   Άν δεν ήξεραν, τόσο το χειρότερο: Είναι παντελώς άσχετοι, δεν κάνουν για βουλευτές.

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Ο Θείος 11/09/2012 16:53:43

    Σωστός ο Θείος !
    Κάποιος πρέπει να τους το πει, όμως , Θείε μου . Δεν νομίζεις ;

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Παύλος 11/09/2012 17:00:39

     Το ξέρουν αγαπητέ.
     Αλλά κάνουν τον "χαζό".
     Ξέρουν ότι αρκετοί ψηφίζουν τους ομοίους τους.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Ο Θείος 11/09/2012 17:53:20

      Και πάλι σωστός !

  • Παναγιώτης avatar
   Παναγιώτης @ firiki2010 11/09/2012 20:39:28

   ετσι!!!!!!!

  • deldio avatar
   deldio @ firiki2010 12/09/2012 00:16:34

   Πέρυσι τέτοια εποχή και επί πρωθυπουργίας ΓΑΠ (όταν ο Σαμαράς έβγαζε τους πύρινους αντιμνημονιακούς λόγους στη Θεσσαλονίκη), έλεγες τα αντίθετα όταν κυκλοφορούσε ο ίδιος μύθος, ότι δηλ. κάποιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σκέφτονται να καταψηφίσουν τα μέτρα. Λοιπόν σε καθησυχάζω: Μη φοβάσαι. Ουδείς βουλευτής της ΝΔ θα καταψηφίσει, και εάν καταψηφίσουν κάποιοι είναι αναλώσιμοι και θα αντικατασταθούν. Για τη δημοσιότητα και τα κανάλια γίνεται.

 2. λαλακης avatar
  λαλακης 11/09/2012 15:48:20

  Το ξαναγραφω , μονη λυση η προκυρηξη προωρων εκλογων, με 30% δεν
  νομιμοποιησαι να επιβαλλεις σαρωτικα μετρα ,ειναι θεμα δημοκρατιας.
  Δε μ πορει ο Σαμαρας να βασιστει σε Πασοκ-Δημαρ κομματα τελειωμενα
  που βασιζονται σε 60αρηδες και 80αρηδες.
  Οσο για το αποτελεσμα ο Συριζα μαλλον θα ειναι θριαμβευτης με 40%
  και θα παμε δραχμη με υποτιμηση 70% σε σχεση με το ευρω .
  Καλυτερα ετσι εδω που φτασαμε

  • George avatar
   George @ λαλακης 11/09/2012 15:56:42

   Να προσέξει μόνο μήπως πάρει 50% και τον χαλάσει

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ λαλακης 11/09/2012 16:15:49

   κύριε λαλάκη και οι όμοιοι σας δεν κάνετε πια γαργάρα τη τσίχλα - παραμύθα περί κομμάτων 60άριδων και 80άριδων; Κόπτεστε μόνο γι αυτούς όταν λένε ότι θα τους κάνουν μειώσεις σε συντάξεις και εφάπαξ και τους απαξιώνετε όταν και καλά ψηφίζουν όπως εσάς δεν σας αρέσει; τι σόι ρατσισμός είναι αυτός; Και έλεος πια με την ανοησία περί νομιμοποίησης του 30%. Στις περισσότερες χώρες κυβερνούν συνασπισμοί. Ας μην μνημονεύουμε λοιπόν όποτε μας βολεύει την έλευση των περιόδων όπου οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις θα αποτελούν παρελθόν και ξαναρχίζουμε να πιπιλάμε την γνωστή ατάκα περί νομιμοποίησης όποτε μας χαλάει το "περιβάλλον".

   • Λιογκος avatar
    Λιογκος @ GreekInLux 12/09/2012 12:40:04

    Απλά αγαπητέ μην ξεχνάς τη συνέβηκε στην γειτονική σου Ολλανδία οπού για 1,5 δις μέτρα έπεσε η κυβέρνηση συνασπισμού....

  • Πατωματζής avatar
   Πατωματζής @ λαλακης 11/09/2012 16:16:10

   Πιστεύεις ότι κάτι τέτοιο θα ωφελούσε την κατάσταση?
   Πριν 3 μήνες είχαμε εκλογές. Φτου κι από την αρχή, πάλι μπροστά στις κάλπες?
   Κάθε 3 και λίγο εκλογές δε νομίζω να αποτελεί λύση. Θα γυρίσουμε πίσω στις μαύρες εποχές του 1990 όπου ίδρωσε ο 94χρονος μπαμπάς της Ντόρας για να πάρει "πύρρειο" πρωθυπουργία.

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ λαλακης 11/09/2012 22:47:52

   ΧΑΡΧΑΛΑΚΗ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ.

 3. kotstak avatar
  kotstak 11/09/2012 15:55:54

  Εάν δεν πάρουμε τα μέτρα θα καταστραφούμε.
  Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτό το τόσο απλό δεν πρέπει να ασχολείται με την πολιτική.
  Δεν έχει τα απαιτούμενα προσόντα.
  Δεν είναι δυνατόν να ασχολούνται με την πολιτική άνθρωποι που βλέπουν μόνο τη μια όψη του νομίσματος.
  Ελλάδα δεν είναι μόνο το δημόσιο κύριοι.
  Κύριοι, όταν κάποιος κάνει περικοπές από κάπου, το χρήμα αυτό πάει κάπου αλλού.
  Το χρήμα αυτό, μέσω των τραπεζών, διοχετεύεται στον ιδιωτικό τομέα.
  Εάν οι τράπεζες κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν δίνουν το χρήμα σε παρασιτικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (πχ. ΜΜΕ), αλλά το δίνουν σε υγιείς εξωστρεφείς επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις που παράγουν, που δημιουργούν, που υλοποιούν καινοτομίες, που κάνουν έρευνες, ώστε να μπορέσουν αυτές να αναπτυχθούν και να παραγάγουν πλούτο, οι περικοπές πιάνουν τόπο.
  Είναι ευλογία αυτές οι περικοπές.

  • Νικος avatar
   Νικος @ kotstak 11/09/2012 16:14:03

   Συμφωνω να πανε τα χρηματα στο παραγωγικο ιδιωτικο τομεα αλλα δεν χρειαζεται να καταστραφει η μιση κοινωνια.Δεν πρεπει να ξεχναμε τη συμβολη επιχειρηματιων τοσο στη φοροδιαφυγη στην ανεργεια στη μαυρη εργασια και στην εξαγωγη τεραστιων ποσων σε τραπεζες του εξωτερικου τη στιγμη που ζητουν χρηματα απο τις ελληνικες.Ευλογια ειναι και τα μνημονια κατα τους Παγκαλο,Αδωνη.

  • ΜΔ avatar
   ΜΔ @ kotstak 11/09/2012 16:17:59

   Ξέρετε πολλές τέτοιες επιχειρήσεις "που παράγουν, που δημιουργούν, που υλοποιούν καινοτομίες, που κάνουν έρευνες" και δεν ανακυκλώνουν απλά το χρήμα (που δυστυχώς τελείωσε, οπότε άρχισαν να κλείνουν η μία μετά την άλλη)?? Μακάρι να υπήρχαν να τραβήξουν το κάρο... Αλλά με τις νοοτροπίες που έχουν κυριαρχήσει και στον ιδιωτικό τομέα, οι περικοπές μάλλον δε θα πιάσουν τόπο.
   Φιλικά!

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ kotstak 11/09/2012 16:24:12

   Ε όχι και έτσι Kotstak ! Όχι και ευλογία οι απολύσεις και οι δραματικές περικοπές!
   Δεν ξέρω ποια θρησκεία ασπάζεσαι, αλλά για τους Χ.Ο., ευλογία είναι η δικαιοσύνη και το δικαίωμα στη ζωή για όλους. Πίστευε λοιπόν στις νεοφιλελεύθερες πεποιθήσεις σου, αλλά όχι και να χρωματίζεις και θρησκευτικά τον ανθρωποφαγικό σου νεοφιλελευθερισμό !

   • kotstak avatar
    kotstak @ roadrunner 11/09/2012 19:06:35

    "Εάν οι τράπεζες κάνουν καλά τη δουλειά τους και δεν δίνουν το χρήμα σε παρασιτικές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα (πχ. ΜΜΕ), αλλά το δίνουν σε υγιείς εξωστρεφείς επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις που παράγουν, που δημιουργούν, που υλοποιούν καινοτομίες, που κάνουν έρευνες, ώστε να μπορέσουν αυτές να αναπτυχθούν και να παραγάγουν πλούτο, οι περικοπές πιάνουν τόπο.
    Είναι ευλογία αυτές οι περικοπές."
    Αυτή είναι η πρόταση. Μην της αλλάζετε το νόημα.

    • Δεν έχει σημασία avatar
     Δεν έχει σημασία @ kotstak 11/09/2012 19:53:34

     Κι αν η γιαγιά μου είχε καρούλια...

    • zouzous avatar
     zouzous @ kotstak 11/09/2012 21:14:05

     αριθμησε 10 επιχειρησεις που κανουν αυτα που γραφεις & που επισης ειναι ενταξει στις συναλλαγες τους με το κρατος.εννοω φπα εφορια κτλπ κτλπ

  • kitsos avatar
   kitsos @ kotstak 11/09/2012 16:37:56

   "Είναι ευλογία αυτές οι περικοπές."
   Βεβαιως, οπως ειναι ειναι ευλογια και το μηνμονιο, μη σου πω οτι θα πρεπει να ανακηρυξουμε τον ΓΑΠ μεγα ευεργετη του Εθνους που το εισηγαγε!!!

   • Afroditi P. avatar
    Afroditi P. @ kitsos 11/09/2012 17:19:50

    Ακριβώς!
    Ηθελε να αναμορφώσει τελείως την Ελλάδα ο ΓΑΠ, να την κάνει καινούργια , και ήταν ο μόνος τρόπος για να το κάνει.

    Απλά, η ''αναμόρφωση'' ξέφυγε λιγάκι και έγινε ''παραμόρφωση''.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ kotstak 11/09/2012 17:07:48

   Ευλογία οι περικοπές που οδηγούν σε φτώχεια και απόγνωση και άλλους εκτός των ήδη απεγνωσμένων; Πόσο κόλλημα πρέπει να έχεις για να γράφεις τέτοιες μπούρδες;

  • Γεωργία avatar
   Γεωργία @ kotstak 11/09/2012 17:45:53

   Το ότι αν θα πάρουμε τα μέτρα, πάλι θα καταστραφούμε, δεν σου λέει κάτι αυτό;

   Δεν μπορεί όλοι οι οικονομολόγοι του κόσμου να έχουν άδικο, και να έχουν δίκιο η Μέρκελ και οι νυν υπάλληλοι του ΔΝΤ.

   Το πρόγραμμα δεν βγαίνει επειδή είμαστε σε ύφεση και η ανεργία τείνει να γίνει ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ. Και υπεύθυνο για αυτό είναι το πρόγραμμα αλλά φυσικά και αυτά που δεν μπόρεσαν 2,5 χρόνια οι κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν, ήτη: φοροδιαφυγή, γραφειοκρατία και διαφθορά.

   Και σου λέω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: γνωρίζεις ότι οι λαικές στην Κρήτη δεν εκδίδουν με το έτσι θέλω αποδείξεις;

   • kotstak avatar
    kotstak @ Γεωργία 11/09/2012 20:23:05

    Για να μην γράφω ακριβώς τα ίδια, διάβασε αυτά που γράφω λίγο πιο κάτω απαντώντας στον "τζοντζον"

    Εάν πιστεύεις πως ο ιδιωτικός τομέας ευημερεί, ο δρόμος είναι ανοικτός.
    Όλοι γκρινιάζετε, αλλά κανείς δεν φεύγει.
    Δεν μπορώ να καταλάβω τι περίεργη συμπεριφορά είναι αυτή.
    Άποψή μου είναι, πως όσο δεν φεύγει κανείς, ΞΕΡΕΤΕ ότι παίρνετε περισσότερα από όσα δικαιούστε.
    Η ισορροπία μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα θα επέλθει, όταν αποχωρήσουν αυτοβούλως από το δημόσιο για να πάνε στον ιδιωτικό τομέα τουλάχιστον το 10%.
    Τότε θα αρχίσει η ανάπτυξη του τόπου.

    • Γεωργία avatar
     Γεωργία @ kotstak 11/09/2012 21:05:04

     Ο ιδιωτικός τομέας πληρώνει την ουτοπική ευημερία του δημόσιου τομέα. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

     Από εκεί και πέρα όπως, από την έλλειψη της προσφοράς, πέσαμε στην έλλειψη της ζήτησης, και αυτό το πληρώνουμε όλοι μας.

     Αν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράσει τα αγαθά μας, τότε θα κλείνουμε τα μαγαζιά μας.
     Αυτό είναι το πρόγραμμα της τρόικας: ο θάνατος της μέσης απασχόλησης, ιδιοκτησίας και επιχειρηματικότητας. Η Κινεζοποίηση της κοινωνίας.

     Αν θέλουν να βοηθήσουν τότε να δεχτούν αυτά που λέει το ΥΠΟΙΚ στο κομμάτι των ελαστικών δαπανών και μετά να πάνε στα υπόλοιπα. Εάν δεν θέλουν, τότε η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να βγει και να τα πει όπως είναι προκειμένου είτε να πάμε σε δημοψήφισμα ή οι ευρωπαίοι να πάρουν και αυτοί τις πολιτικές ευθύνες σε ότι αφορά την κατάσταση εδώ.

     Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι για αυτούς όπως και για εμάς.

     • kotstak avatar
      kotstak @ Γεωργία 12/09/2012 00:21:54

      “Αν δεν υπάρχει κόσμος να αγοράσει τα αγαθά μας, τότε θα κλείνουμε τα μαγαζιά μας”

      Οι περικοπές δεν καταστρέφουν το χρήμα.
      Αντί να το παίρνει ο Α το παίρνει ο Β.
      Η συνολική αξία του κυκλοφορούντος χρήματος είναι ανάλογη με την αξία των παραγόμενων προϊόντων.
      Προϊόντα παράγει ο Β.
      Αυτό που συνέβαινε μέχρι τώρα ήταν το εξής:
      Ο Α είχε μεγάλη αγοραστική δύναμη και δεν αγόραζε τα προϊόντα του Β. Αγόραζε επώνυμα ευρωπαϊκά.
      Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο Β να έχει μικρή αγοραστική δύναμη και να αγοράζει υποχρεωτικά κινέζικα.
      Πέραν αυτού, ο μεγάλος μισθός του Α και τα παρανοϊκά εφάπαξ του, έκαναν τα προϊόντα του Β μη ανταγωνιστικά.
      Τα προϊόντα που παράγει ο Β πληρώνουν τον μισθό του Α.

      Η λύση είναι μονόδρομος:
      Όλο το χρήμα στον Β. Οι άλλοι, μέχρι να βγούμε από την κρίση, απλά να επιβιώσουν.
      Μόνον ο Β θα μας βγάλει από την κρίση.
      Ο Β είναι η άλλη όψη του νομίσματος.
      Αυτός που τόσα χρόνια κοροϊδεύατε.
      Ο μ@@@@ας της παρέας.
      Αυτός που πήγαινε να κάνει μια δουλειά και του ζητάγατε φακελάκι.
      Αυτός που πήγαινε να κάνει μια δουλειά και τον πηγαινοφέρνατε για έναν χρόνο.
      Εάν ο Β δεν αντέξει, θα πεθάνουμε όλοι από την πείνα.

      Τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα από όσο νομίζετε.
      Οι ελάχιστοι νοήμονες πολιτικοί το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά, αλλά δεν μιλούν.
      Εάν πουν την αλήθεια επιβαρύνουν την κατάσταση.
      Δημιουργούν πανικό.

      Σταματήστε την γκρίνια, μην κοιτάτε μόνο τη πάρτη σας και αγοράζετε ελληνικά προϊόντα.

     • Λιογκος avatar
      Λιογκος @ kotstak 12/09/2012 12:47:56

      Και δεν μου λες ρε φίλε γιατί μετά από τόσες περικοπές οι τιμές των προϊόντων του Β δεν έχουν μειωθεί αλλά αντιθέτως έχουν αυξηθεί?

  • Θουκης avatar
   Θουκης @ kotstak 11/09/2012 20:02:06

   εννοεις: "ειναι ευλογια αυτες οι περικοπες ", "οι περικοπες, ειναι ευτυχια για τον τοπο". κατι τετοιο θες να πει?
   τελικα, μετα την πασοκοποιηση των παντων στην ελλαδα, ακομα και της νδ, τωρα ερχεται κ η παγκολοποιηση.
   ρουφαμε και τα λεμε, λεμε

 4. Νικος avatar
  Νικος 11/09/2012 16:07:07

  Ακομα ηχουν στ'αφτια μας τα ρεπορταζ των μεσων παραπληροφορησης και εξαπατησης για τη νευρικη κριση των βουλευτων του ΠΑΣΟΚ,για το αν θα ψηφισουν τα επωδυνα μετρα που ηταν αναγκασμενη η κυβερνηση ΓΑΠ να παρει για να σωθει η χωρα και να μην παμε στη δραχμη.Μετα βεβαια σαν προβατα ακολουθουσαν τον τσοπανη,ψηφιζαν τα παντα και βγαινοντας ελεγαν οτι ηταν η τελευταια φορα.Να λοιπον που η ιστορια επαναλαμβανεται και μαλιστα σαν φαρσα μιας και κανενα δεν προκειται να πεισουν.Ειναι εντελως αντιδημοκρατικο αυτο που γινεται καθως κανεις απ'αυτους δεν ψηφιστηκε για να εγκρινει τετοια μετρα που οδηγουν στην περαιτερω εξαθλιωση του λαου,αλλα και την μαθηματικη επαναφορα στη δραχμη.

  • Δεν έχει σημασία avatar
   Δεν έχει σημασία @ Νικος 11/09/2012 19:55:47

   Πες τα γιατί κάποιοι νομίζουν ότι ακόμη ο κόσμος κοιμάται. Το παραμύθι του αποκλαιομένου Λοβέρδου το μάθαμε και δεν το τρώμε.

 5. τζοντζον avatar
  τζοντζον 11/09/2012 16:15:13

  kotstak*** εσύ δηλαδή βλέπεις και τις δυο όψεις του νομίσματος? πολυ αμφιβαλλω. Εξηγησε ομως πώς ειναι ευλογια οι περικοπες την ωρα που διογκωνονται τα ελλειματα? Σωστη διαχειριση? ναι σε λιγο θα πουμε και το αλλο με τον Τοτο. Ας κρατησουν και ας στηριξουν τις προεκλογικες δεσμευσεις οι κυβερνωντες και γι αυτο ας αγωνιστουν.

  • kotstak avatar
   kotstak @ τζοντζον 11/09/2012 19:29:22

   Η μια όψη του νομίσματος είναι το δημόσιο και η άλλη ο ιδιωτικός τομέας.
   Τα χρήματα που καταλήγουν, μέσω της φορολογίας, στο δημόσιο (ελλείψει δανεισμού), είναι χρήματα που στερείται ο ιδιωτικός τομέας. Οι επιχειρήσεις κλείνουν επειδή τις "αρμέγει" υπερβολικά το δημόσιο.
   Οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αναπτυχτούν επειδή τις "αρμέγει" υπερβολικά το δημόσιο.
   Ένας δημόσιος υπάλληλος κοστίζει όσο τρεις ιδιωτικοί υπάλληλοι.
   Με κάθε 3000 ευρώ, που "αρμέγει" το δημόσιο από τον ιδιωτικό τομέα, καλύπτει το κόστος ενός εργαζόμενου, αλλά τρεις άνθρωποι στον ιδιωτικό τομέα χάνουν τη δουλειά τους. Αυτή είναι η άλλη όψη του νομίσματος.
   Το έλλειμμα οφείλεται στο ότι είναι μεγάλος ο προϋπολογισμός.
   Ο προϋπολογισμός είναι αυθαίρετος.
   Δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στον παραγόμενο πλούτο.
   Εγώ τον ονομάζω: “Τόσα μου λείπουν”
   Εάν η κυβέρνηση μειώσει τον προϋπολογισμό 50% θα έχουμε περίσσευμα.
   Από τη στιγμή που βγήκαμε από τις αγορές, καλώς ή κακώς, ο Γιώργος έπρεπε αυτομάτως να τον μειώσει 50%.
   Εάν το δημόσιο και οι πολιτικοί είχαν ευφυΐα και μείωναν έξυπνα κατά 50% τον προϋπολογισμό, θα είχαμε μείωση τιμών 10% στα εισαγόμενα και 30- 50% στα εγχώρια προϊόντα.
   Οι αλληλεπιδράσεις στο Ισοζύγιο Τρεχουσών Συναλλαγών θα ήσαν θετικότατες.
   Οι οικονομικά ασθενέστεροι θα είχαν βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου.
   Αυτά δε περί της ύφεσης που φέρνουν οι περικοπές είναι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μπαρούφες.
   ΕΑΝ υπάρχει ύφεση οφείλεται στο ότι οι περικοπές είναι ασήμαντες.
   Εκτιμώ όμως ότι σε πραγματικά μεγέθη δεν υπάρχει.
   Η ύφεση υπολογίζεται από το ΑΕΠ της προηγούμενης χρονιάς.
   Πριν βγούμε από τις αγορές, κάθε χρόνο δανειζόμαστε αρκετά χρήματα.
   Με τα χρήματα αυτά δημιουργείτο το 25(30) – 35 (40)% του ΑΕΠ.
   Το ΑΕΠ των δανεικών ή “παρασιτικό” ΑΕΠ.
   Μειούμενα τα δανεικά μειωνόταν και το ΑΕΠ των δανεικών.
   Από πού και ως που αυτό είναι ύφεση;
   Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει αναδρομικά επανυπολογισμός του ΑΕΠ και να αφαιρεθεί το ΑΕΠ των δανεικών.

 6. λαλακης avatar
  λαλακης 11/09/2012 16:24:18

  @ Πατωματζη

  Με 30% και βγαλε δεν μπορεις να παρεις σαρωτικα μετρα
  ειναι θεμα δημοκρατιας καθαρα.
  Που να βασιστει ο Σαμαρας ,στα πτωματα πασοκ-ρημαδ;
  Επισης θα εχουμε ανεργια 40% επισημα σε λιγο
  60% ανεπισημα , κ ολο αυτο για να εχουμε ευρω
  λες και ειναι ο Θεος!!
  Δεν βλεπω λογικη σε ολο αυτο , πρεπει να γινουν συντομα
  νεες εκλογες κι αν ο λαος θελει θα ψηφισει ΝΔ με αυτοδυναμια.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ λαλακης 11/09/2012 16:50:51

   Λαλάκη, άν γίνουν ακόμη μία φορά εκλογές (οι 6ες σε 8 χρόνια, 2004 - 2012), θα είσαι υπεύθυνος για την αποδημία μου.
   Άν είναι σε άλλη χώρα, μικρό το κακό. Άν είναι εις Κυριον (αυτοκτονία διαμαρτυρομένου λόγω καθολικής βλακείας στον γεωγραφικό του περίγυρο), σε ρωτώ ευθέως: Τι ψυχή θα παραδώσεις, ηθικέ αυτουργέ;

   • Παύλος avatar
    Παύλος @ Ο Θείος 11/09/2012 16:55:16

    Καλόοοοοοοοοοο κι' αυτό Θείε ! Μαζί σου !

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Ο Θείος 12/09/2012 02:30:35

    Θείο, αν και το τελευταίο που θα επιθυμούσα θα ήταν η αποδημία σου εις Κύριον -γιατί, με ποιον θα τρώγομαι μετά, ε;- θα μου επιτρέψεις να κάνω λίγο μαύρο χιούμορ: μέχρι τώρα έχουν αυτοκτονήσει πάνω από 3.000 απελπισμένοι Έλληνες τα τελευταία δυόμιση χρόνια της ξένης κατοχής. Ε, ας αυτοκτονήσει και κανας βολεμένος ευρωλιγούρης-"κουκουλοφόρος" απολογητής!

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Αυριανιστής 12/09/2012 16:52:26

     Σ' ευχαριστώ αγαπητέ - και για το "μαύρο" χιούμορ (αυτή τη φορά ήταν ιδιαζόντως "Αγγλοσαξωνικό μαύρο", που εκτιμώ δεόντως).
     Αλλά σκέφτομαι ότι η αυτοκτονία για πολιτικούς λόγους (!) είναι το μέγιστο ρεζίλι.
     Από οικονομική απελπισία το βρίσκω επίσης απαράδεκτο: Άλλοι το πάλεβαν στην κατοχή τρώγοντας γατιά που τα βάφτιζαν κουνέλια.
     Μόνον από ερωτική απογοήτευση θα το εκτιμούσα (εν μέρει). Άν και σ' αυτό έχω βάσιμες ενστάσεις.

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ λαλακης 11/09/2012 16:50:57

   Δεν θα βγάλουν διαφορετικό αποτέλεσμα ενδεχόμενες εκλογές τώρα. Εδώ που βρισκόμαστε πρέπει να πάμε μπροστά όπως είμαστε. Να τα βρούμε μεταξύ μας όσοι μπορούμε τέλος πάντων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ λαλακης 11/09/2012 16:55:50

   Άσε που όλοι είναι "πτώματα", από πασοκ και νδ μέχρι σύριζα (τους σκότωσε ο φραξιονισμός).
   Υπάρχει βέβαια στην παρέα των κομμάτων και ένα ζόμπι όρκ που περιφέρεται στα πανηγύρια και δέρνει μαύρους- θού Κύριε φυλακήν τω στόματί μου.
   Όχι ευχαριστώ, άν είναι να διαλέγω από τα ψόφια, προτιμώ Χέρμαν βαν Ρομπέι, τον μπαμπα-Στρούμφ αυτοπροσώπως.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Ο Θείος 11/09/2012 16:58:44

    Ούτως ή άλλως Βέλγιο το κάνανε, με τις απανωτές εκλογές που βγάζουν ετοιμοθάνατες κυβερνήσεις.
    Με "μνημονιακούς Βαλλόνους" και "αντιμνημονιακούς Φλαμανδούς".
    Προτιμώ το αυθεντικό, έχουν και ωραίες σοκολάτες.

    • H pena tis logikhs avatar
     H pena tis logikhs @ Ο Θείος 11/09/2012 17:07:54

     Ας γίνει δημοψήφισμα ,σε όλες τις χώρες γίνεται, γιατί όχι και εδώ ;
     Και μην μου πείτε πως θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια για να πει ο Ελληνικός λαός Ναι στα μέτρα ,αρκεί το δίλημμα Ευρώ η Δραχμή και να δείτε που το Ναι στα μέτρα θα πιάσει πάνω από 70% .

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ H pena tis logikhs 11/09/2012 17:23:36

      Δεν είναι κακή ιδέα. Αλλά να ξεκαθαρίσει πρώτα το τοπίο στα κόμματα - και όχι μόνον σε αρχηγικό επίπεδο. ¨Οχι παιχνίδι με πειραγμένα ζάρια.
      Πρέπει να τελειώνουμε με τα κόμματα - πάτσγουωρκ: Π.χ. να φύγουν και οι λοιποί "δραχμολιγούρηδες" που έχουν μείνει στη ΝΔ. Να ξεκαθαρίσει το μεγάλο τρελό πάτσγουωρκ, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ - έχει μέσα αντιτιθέμενες στρατηγικές για την χώρα και την Ευρώπη. Τι θέλουν οι ΑΝΕΛ, ξέρει κανείς; Υπάρχει ΠΑΣΟΚ ή μόνον Βενιζέλος;
      Δημοψήφισμα, απόφαση του σώματος των πολιτών, είναι καλή ιδέα μόνον όταν ξεκαθαρίσουν οι συγχυσμένες και μεθυσμένες πολιτικές "κεφαλές". Έχουν πίσω τους 40 - 50 χρόνια αποτυχίας και παρακμής, τα έχουν χαμένα. ¨Οταν ξεκαθαρίσει το τοπίο από τη θολούρα και τη δημαγωγία, τα ξαναλέμε.
      Αλλά το σωστό ερώτημα δεν είναι "Ναι ή Όχι στα μέτρα". Τα μέτρα τα έφεραν 40 χρόνια σαπίλας.
      Το σωστό ερώτημα είναι που θέλουμε να ανήκουμε, πολιτικά, κοινωνικά και ψυχικά: Στην Ευρώπη, ως Νοτιοανατολικό οριακό τμήμα της ή στην καταρρέουσα Μέση Ανατολή - Αφρική (όπου μας ήθελαν στην πράξη οι εγχώριες παρακμιακές πολιτικές).

     • xp avatar
      xp @ Ο Θείος 11/09/2012 18:53:04

      Ενώ οι ευρωλιγούριδες
      θελουν να γινουμε το κόσσοβο της ΕΕ !!! Εμένα με φύλαξε ο θεός και κάποτε και κάτι δολλάρια που έβγαλα από εργασία στο εξωτερικό δεν τα έκανα ομόλογα ,αλλά ούτε θα τα κάνω ευρώ ΠΟΤΕ!!

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Ο Θείος 11/09/2012 19:29:16

      Μίλα Ελληνικά ωρέ Θείε !
      Πάτσγορκ ή password ;;;;;;;;;;

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Ο Θείος 12/09/2012 16:56:35

      @ xp, γουστάρω μόνον Μαυροβούνιο (χώρα με Ευρώ έστω και ακόμη εκτός ΕΕ). Ποτέ των ποτών Κόσοβο - δεν έχουν Ευρώ.
      @Παύλος: Patchwork. Κοινώς κόμματα-κουρελούδες (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ 1977 - 2012, ΣΥΡΙΖΑ σήμερα κτλ)

     • Αυριανιστής avatar
      Αυριανιστής @ H pena tis logikhs 12/09/2012 02:32:23

      Μη βάζεις και στοίχημα επ' αυτού, πλέον...

 7. xp avatar
  xp 11/09/2012 16:49:17

  Ρε κοτσακ τι λές?Η Ελλάς είναι η πρώτη χώρα σε εισροή & εκροή μαυρου χρήματος !Συγγνώμη η 2η μετά το Μεξικό ! Και μην ακούτε τις παπαρδέλες ότι ψάχνουν σε Ελβετίες κτλ.Μεγάλες συναλλαγές γίνονται μεσω τραπεζών που ελέγχονται από την ΤΤΕ .Κάθε συναλλαγή ελέγχεται και ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΤΑΙ . Οποιος αμφισβητήσει τα παραπάνω ας ρωτήσει για επιπλέον στοιχεία.

 8. xp avatar
  xp 11/09/2012 16:58:47

  Λαλάκη μπορεί να γίνει ..χωρίς εκλογές Για ορισμένα θέματα της οικονομικής πολιτικής θα μπορούσαν να συμπράξουν πολλά κόμματα(σχεδόν όλα) ,σε περίπτωση που θέλουν να μας ρίξουν στον γκρεμό.

 9. Μεγάλες στιγμές avatar
  Μεγάλες στιγμές 11/09/2012 17:01:23

  ο καθενας ας αναλάβει τις ευθύνες του,πολίτες και πολιτικοί.Η υπογραφή δεν μπαίνει όπου να'ναι..

 10. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 11/09/2012 17:10:25

  Χε χε, μου ονειρευόντουσαν και κυβερνητικές αυτοδυναμίες οι Ναπολέοντες. Τώρα τις ονειρεύονται (ντροπαλά) άλλοι.
  Ευχαριστούμε, δεν τρώμε από τα σάπια.
  Τα κεφάλια μέσα. Βαθειές αναπνοές και κουπί. Η Αμερική είναι μακριά.

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/09/2012 17:18:35

   Τρώμε όμως το πρώτο κυβερνητικό σκανδαλάκι, τη Σκοπούλη.
   Και τον σοβαροφανή Κουβέλη να προτείνει μέτρα -δήθεν ισοδύναμα- που μόνο στο μυαλό του Χατζησωκράτη μπορούν να εφαρμοστούν. Τα ανακοινώνει δημοσίως ενώ έχουν ήδη απορριφθεί. Γιατί οι κυβερνήσεις συνεργασίας βλέπεις προάγουν την σοβαρότητα....
   Και είναι είδηση οι κόνξες των παλαιοπασόκων Βουδούρη και Μιχελογιαννάκη.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 11/09/2012 17:25:33

    Μπροστά στην συνεχή σαπίλα, αποτυχία και παρακμή της μονοκομματικής αυτοδυναμίας 40 - 50 χρόνων, αυτά είναι απλά παιδικά παραπτώματα.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/09/2012 17:41:27

     Δεν μας κατέστρεψαν οι μονοκομματικές.
     Συγκεκριμένα πρόσωπα. Ο Ανδρέας( δες τις δηλώσεις του Κουλουριάνου), ο Σημίτης, η απραξία Κ.Κ, και τα αίσχη του ΓΑΠ.
     Οι εμμονές εναντίον των μονοκομματικών αποκρύπτουν την πραγματικότητα: τις ευθύνες προσώπων. Δηλαδή αν η αριστερά του Κύρκου συμμετείχε το 80 θα είχε σταματήσει ο Ανδρέας τα αίσχη; Απλά θα διορίζονταν και από το ΚΚΕεσ και οι μίζες θα είχαν ένα +10%. Όπως έκαναν το 1989 που με το που ανέβηκαν στην εξουσία χάρη σε κυβέρνηση συνεργασίας μιζώθηκαν από τον γιο του Πέτρου.

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 11/09/2012 17:52:33

      O ΣΥΝ Φλωράκη - Κύρκου συμμετείχε σε κυβερνήσεις περιορισμένης ευθύνης στην βραχεία περίοδο της "κάθαρσης" Κοσκωτά. Και τι έγινε; Απανωτές εκλογές. Ώσπου ήλθε η ΝΔ Μητσοτάκη. Η οποία αυτουπονομεύθηκε και αυτοκτόνησε (στην πραγματικότητα όταν ετέθη θέμα δομής συμφερόντων - ΟΤΕ, κύκλωμα πετρελαίων, ΜΜΕ με τους γνωστούς 3 επιχειρηματίες). Και επανήλθε ο ΑΓΠ.
      Δεν είναι τόσο ζήτημα προσώπων ("ηγετών" - όλοι παριστάνουν τους ηγέτες στην πλατη μας), αλλά δομών, οργάνωσης. Το κράτος ήταν γι αυτούς λάφυρο. Λάφυρο για την πρασινογάλαζη πελατεία - "παροχές" και "κεκτημένα". Πρασινογάλαζη με κόκκινους μικρούς κόκκους, σ' αυτό έχεις δίκιο.
      Πρέπει να χάσουν το κράτος, να μην ανήκει σε κανένα κόμμα. Αυτό με αυτοδυναμίες είναι αδύνατο - με αυτοδυναμίες θα ξαναμπούμε στον "αυτόματο πιλότο" που δούλευε από το 1952.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Ο Θείος 11/09/2012 17:59:20

      Θείε .
      Σου δίνω 10.000 euro,
      Μου λες τί ψηφίζεις ;;;;;

      Υ.Γ. : ποντάρω στο ότι δεν θα μου πείς !

     • Ο Θείος avatar
      Ο Θείος @ Παύλος 11/09/2012 18:18:09

      Θα πώ - όχι για το bonus!!!
      Έχω κατά καιρούς ψηφίσει περισσότερα από 3 κόμμτα. Πάντα το "μικρότερο κακό". Θετική επιλογή δεν έβρισκα.
      Τον Ιούνιο 2012 - στις περιττές δεύτερες εκλογές - δεν πήγα να ψηφίσω.
      Δεν δέχομαι να εκβιάζομαι. Τα κόμματα μου ζήτησαν να "διορθώσω" την ψήφο μου. Γιατί τώρα; Τόσον καιρό έπρεπε αυτά να "διορθώσουν" την λογική τους. Time over.
      Μιλώ ειλικρινά.

     • Νικολαος avatar
      Νικολαος @ Ο Θείος 11/09/2012 19:32:24

      Ειναι πιο ευκολη η κριτικη εναντι ολων αλλα στη καλπη δεν δεν αναλαμβανω ευθυνη, λιγο υπερανω το βρισκω.

     • Παύλος avatar
      Παύλος @ Ο Θείος 12/09/2012 21:30:14

      Ευχαριστώ, Θείε .

  • Σταράτα avatar
   Σταράτα @ Ο Θείος 11/09/2012 17:57:47

   κουπί θείο αλλά πές μου σέ τί νερά?αχαρτογράφητα?'η χαρτογραφημένα?

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ Σταράτα 11/09/2012 18:18:52

    Αχαρτογράφητα, με καρχαρίες, ρουφήχτρες και "τρίγωνα Βερμούδων".

    • σταρατα avatar
     σταρατα @ Ο Θείος 11/09/2012 20:25:50

     μπράβο θειό έτσι έτσι γιά νά έχουμε τό πνίξιμο σιγουρο .

     • Heaven avatar
      Heaven @ σταρατα 11/09/2012 21:22:05

      κάπου-κάπου σώζονται και μερικοί και γίνονται Κολόμβοι!
      αιώνιοι στη φήμη, αφου έχουν ανακαλύψει την Αμερική...

     • Heaven avatar
      Heaven @ Heaven 11/09/2012 21:23:59

      πολύ ανεβασμένο σε βρίσκω Θειο!

 11. Προκόπιος avatar
  Προκόπιος 11/09/2012 17:21:29

  Ωραία. Για να μην χαλάσουμε την ζαχαρένια των βουλευτών να μπούμε σε περιπέτειες εμείς. Από τον φίλο μας; Oλάντ την ΔΝΤούδα μακρυλέμο, την Μέρκελ όλους τους Ευρωπαίους επαναλαμβάνετε το στερεότυπο: Η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρώπη να στηριχτεί να... εάν η Ελλάδα τηρήσει τις δεσμεύσει της. Τουτέστιν όλοι περιμένουν να τιμήσουμε την υπόσχεσή μας και να κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε. Επειδή αυτό πέφτει βαρύ στον κάθε Νικήτα ,επειδή δυσκολεύει στις φιλοδοξίες του κάθε Πανυπουργού πρέπει να βάλλουμε φωτιά στην πατρίδα μας! Εάν δεν μπορούσαν να λάβουν τέτοια μέτρα μην έβαζαν υποψηφιότητα. Εάν δεν ήθελαν μπορούν και τώρα να παραιτηθούν. Από βουλευτές όμως. Όχι αυτό το καραγκιοζλίκι αλλά Τατούλονικολόπουλου ,ανεξάρτητοι κρατικοταϊζόμενοι βουλευτές.Τόσα χρόνια εισέπραταν μισθούς,δώρα,επιτροπές ,τόσα χρόνια διόριζαν, τόσα χρόνια μοίραζαν δώρα εδώ και εκεί. Τώρα ας κάνουν το καθήκον τους. Γιατί αν στραβώσει δεν θα έχουν που να κρυφτούν όλοι τους.Μόνο στην Συρία μπορούν να κρυφτούν για λίγο!

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Προκόπιος 11/09/2012 17:28:54

   Έχασε ο Νικηταράς ο Δενδροφάγος το "πριόνι" από τα χέρια, μείναμε από καυσόξυλα...
   Αντί να δώσει ως καθ' ύλην αρμόδιος λόγο, πως έγινε το καταστροφικό πάρτυ με τη φαρμακευτική δαπάνη (τετραπλασιασμός 2004 - 2008), κάνει γυμναστική για αντιπολίτευση;

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ Ο Θείος 11/09/2012 19:38:27

    Προεκλογικα δεν ζητησε συστρατευση ο Σαμαρας; Οπως δεχτηκε με χαρα τη στηριξη τους πριν,στα ευκολα, τωρα θα υποστει τις συνεπειες.

    • voter avatar
     voter @ Νικολαος 11/09/2012 22:23:59

     Δυστυχώς Νικόλαε έχεις δίκιο αλλά άλλο τόσο έχει κι ο Θείος. Οταν προεκλογικά σχολιάζαμε σε αυτό εδω το site την ανικανότητα (για να μην πω και φαυλότητα ) του Ομερ Πρυώνη και στα δύο εξέχοντα πόστα που ανέλαβει, είχαν αντιδράσει κάποιοι κλακαδόροι -μικρό το κακό, αλλά και έξυπνοι σοβαροί σχολιαστές οτι ο εν λόγω έιναι ευφυής (sic!) , πιστός (ultra sic!) και φέρνει κόσμο στην ΝΔ (αληθές ). Τώρα , δεν λέω να υποστεί ο ΑΣ τις συνέπειες αλλά θα τις υποστούμε και εμείς που δεν φταίμε σε τίποτα .

 12. Ίωνας avatar
  Ίωνας 11/09/2012 17:27:03

  Πρέπει απαραιτήτως να ψηφισθούν τα μέτρα είναι για το καλό μας, μόνο 30% είναι η ανεργία (επίσημα) αν δεν την πάμε 50% μην σταματάτε ούτε στον ύπνο σας, ψηφίσθε μέτρα έτσι κι αλλιώς το έργο το έχουμε ξαναδεί (σε λίγο θα έχει περισσότερα επεισόδια και από την λάμψη) είστε στενοχωρημένοι και μετά λέτε ναι σε όλα.

 13. ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ avatar
  ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 11/09/2012 17:53:46

  Ελπίζω ότι οι βουλευτές της ΝΔ θα δείξουν τον πατριωτισμό και την υπευθυνότητα που πρέπει. Προσωπικά θα διαφωνούσα σε πολλά από όσα ακούγονται, ειδικά σε περιπτώσεις που μεταξύ δύο σεναρίων προτιμάται το δύσκολο [πχ περικοπές σε ειδικά μισθολόγια αντί απολύσεων-εφεδρείας και οριζόντιες περικοπές σε συντάξεις αντί για κάθετες], όμως ότι προεκλογικές δεσμεύσεις κι αν έχει το κόμμα υπεράνω όλων βρίσκεται μία: Η παραμονή στο ευρώ. Ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ το έχει πάρει χαμπάρι πλέον. Και δεδομένου ότι η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν βγούμε από το ευρώ αληθινό δίλημμα δεν υπάρχει. Το αληθινό στοίχημα από δω και μπρος είναι τί μπορείς να κάνεις μόνος σου για να περισώσεις ό,τι γίνεται να περισωθεί [πχ να λάβεις αναπτυξιακά μέτρα και να προωθήσεις μεταρρυθμίσεις], μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα. Αλλά το τονίζω, να κάνεις κάτι μόνος, όχι να περιμένεις να αλλάξουν για να σε βοηθήσουν

  • Νικολαος avatar
   Νικολαος @ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ 11/09/2012 19:41:33

   Ο πατριωτισμος και η υπευθυνοτητα τους περιοριζεται μονο στα λογια,γιατι αν βρεθει καποιος και τους κουνησει ενα κοκαλακι θα τρεχουν σαν τα ξελιγωμενα σκυλια.

 14. Νίκος avatar
  Νίκος 11/09/2012 18:08:14

  Ήρθε το αυγό στον πισινό και πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι πια οι πολιτικοί με τον κομματικό τους στρατό-βλέπε δημόσιο τομέα. Να μην τους πιάνει κρύος ιδρώτας;

 15. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 11/09/2012 18:09:40

  "δεδομένου ότι η καταστροφή θα είναι πολύ μεγαλύτερη αν βγούμε από το ευρώ αληθινό δίλημμα δεν υπάρχει"

  Μεγαλύτερη καταστροφή από 50% ανεργία τών νέων καί 35% τού εργατικού δυναμικού συνολικά, μόνο μέ ευρώ ή σεισμό 12 ρίχτερ θά μπορούσε νά επιτευχθεί.

  • Βούρδουλας avatar
   Βούρδουλας @ ειδωλοκλάστης 11/09/2012 20:20:09

   Εχουν πέσει στην αντίληψή σου έστω και μόνο φωτογραφίες Αργεντινής μετά τη χρεοκοπία ; Ετσι για να περάσεις ευχάριστα το βράδυ σου γκούγκλαρε λιγάκι το θέμα και ψάξτο. Θα εκπλαγείς. Θα λες καλύτερα τα 12 ρίχτερ παρά αυτό που βλέπω.

   • kone avatar
    kone @ Βούρδουλας 11/09/2012 22:10:19

    Η αργεντινη ανεκαμψε μετα την χρεοκοπια ψαξε τα νουμερα μπας και μαθει τιποτα.Οι δε ταραχες εγιναν πριν την χρεοκοπια λογω της πολιτικης του ΔΝΤ και ηταν βραχυβιες κρατησαν 15-20 μερες.

 16. Kώστας ΜΠ avatar
  Kώστας ΜΠ 11/09/2012 18:15:20

  Θέμα προσώπων και θεσμών είναι και όχι αριθμού κυβερνητικών κομμάτων. Χωρίς θεσμούς το κράτος θα ανήκει απλά σε δύο ή τρία κόμματα και αυτό το θεωρείς καλύτερο από το να ανήκει σε ένα. Νομίζω πως θέλουμε να μην ανήκει σε κανένα, αυτό δεν λέμε; .
  "Και τι έγινε;";;!!. Απλά κατέρρευσε το σκεπτικό σου. Από την πρόσφατη ιστορία. Επαναλαμβάνω , ανεξάρτητα από τον σκοπό της κυβέρνησης, με το που ανέβηκαν, με το που κάθησαν σε καρέκλες και είχαν δικαίωμα υπογραφής μιζώθηκαν. Τα πήραν. Διακομματικά. Μοιράστηκαν τις μίζες τρια κόμματα αντί για ένα, όπως στις μονοκομματικές.
  σημ: ο ΑΓΠ θα επανερχόταν ούτως ή άλλως. Είτε το φθινόπωρο του 93 , είτε την άνοιξη του 94 που θα είχαμε κανονικά εκλογές. Θυμάσαι μήπως πόσο πόσο είχε πάρει ένα χρόνο πριν , το 92, στις επανληπτικές για την έδρα Τσοβόλα στην Β Αθηνών;

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Kώστας ΜΠ 11/09/2012 18:30:56

   Το 1992 στην έδρα Τσοβόλα, ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης (μια προσωπικότητα κύρους) έπαιξε με αντίπαλο τον Λεβέντη !
   Άν θυμάσαι, η ΝΔ ακινητοποιημένη από τον εσωτερικό φραξιονισμό (κυρίως τον μακαρίτη Μιλτιάδη Έβερτ), επέλεξε να μην κατεβάσει αντίπαλο. Απείχαν ακόμα το ΚΚΕ, ο Συνασπισμός και η Δημοκρατική Ανανέωση.
   Για τον φραξιονισμό στην περίοδο Μητσοτάκη δεν έφταιγε βέβαια το ΠΑΣΟΚ. Η ΝΔ ήταν τότε εξίσου άρρωστη όσο και το κόμμα του παρηκμασμένου ΑΓΠ.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/09/2012 19:13:03

    Τί επιχείρημα είναι αυτό; Τί σημασία έχει ποιόν είχε απέναντί του; Το ΠΑΣΟΚ στις επαναληπτικές πήρε 46%. Δηλαδή αν κατέβαζε υποψήφιο η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπαιρνε 46% ;;;Μα γιάυτό δεν κατέβασε η ΝΔ για να μην χρεωθεί το διασυρμό. Και το αποφάσισε ο αρχηγός και πρωθυπουργός, τί σχέση έχει σε αυτήν την απόφαση ο Έβερτ και η αντιπολίτευση που έκανε; Το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη από το 1992 κυβέρνηση εν αναμονή. Και στις δημοσκοπήσεις και επιβεβαιώθηκε με το 46% που δεν άλλαζε όποιον και αν είχε αντίπαλο.

   • Kώστας ΜΠ avatar
    Kώστας ΜΠ @ Ο Θείος 11/09/2012 19:19:19

    Και κάτι ακόμη.
    Ποιά Δημοκρατική Ανενέωση; Μήπως τα έχεις μπρεδέψει;Μετά την προσχώρηση Κατσίκη διαλύθηκε. Δεν κατέβηκε ξανά σε εκλογές.
    Το δε ΚΚΕ το 93 ήταν τέταρτο κόμμα με ποσοστό 4% , ο δε ΣΥΝ δεν μπήκε στη Βουλή. Ουδόλως επηρέασαν την εκλογή του 92 αυτά που αναφέρεις. Το 46% θα ψήφιζε ΠΑΣΟΚ σε κάθε περίπτωση.

   • GO avatar
    GO @ Ο Θείος 11/09/2012 21:09:03

    Άλλος φραξιονιστής, δεν υπήρχε;

 17. λαλακης avatar
  λαλακης 11/09/2012 18:33:30

  Εχω γραψει πολλες φορες οτι Δυ πρεπει να απολυθουν μεσω εφεδρειας
  ομως υποψιαζομαι ο,τι δεν ειναι αυτο το βασικο προβλημα!!
  Αν η χωρα βρεθει με 40% επισημη ανεργια του χρονου και το 70%
  του πλυθησμου να πεινα τοτε τι νοημα εχει το ευρω;
  Επισης χωρις δικο σου νομισμα δεν εχεις τη δυνατοτητα της υποτιμησης
  που μπορει να βοηθησει σε δυσκολες συγκυριες οπως κανουν τοσες χωρες
  στον πλανητη.
  Νομιζω-μπορει να κανω λαθος- οτι το ευρω ειναι πλεον ακρως προβληματικη
  ιστορια για ολες τις χωρες εκτος Γερμανιας.
  Γι αυτο νομιζω εκλογες το συντομοτερο και συντεταγμενη εξοδος απο την
  ευρωζωνη με κλειδωμενη ισοτιμια κ δυνατοτητα αλλαγης της ισοτιμιας.
  Και μαλλον η Αριστερα μπορει να ηγηθει μιας τετοιας προσπαθειας η η ΧΑ....
  Δε λεω οτι ειναι η ιδανικη λυση αλλα τι να το κανω το ευρω αν πεινανε
  οι μισοι και βαλε Ελληνες

  • ΝΙΚΟΣ avatar
   ΝΙΚΟΣ @ λαλακης 11/09/2012 18:48:49

   ΟΠΟΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΕΙ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ, ΑΡΑ ΕΝΑ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΑΝΕΤΗ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ. ΔΕΣ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΗΡΕ 55.000 ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ, ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΚΙΣΕΙ ΟΠΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ.... ΚΑΙ ΘΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΤΕ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ...

  • Kώστας ΜΠ avatar
   Kώστας ΜΠ @ λαλακης 11/09/2012 18:56:46

   Eλπίζω την γνώμη σου να την διαβάσει ο φίλτατος Αυριανιστής.
   Μήπως και δια της πλαγίας οδού καταλάβει το άτοπον της εξόδου από το ευρώ και τον συνεπακόλουθο εφιάλτη.
   Τελικά μας είναι αδύνατο να καταλάβουμε πως η επολογή μας δεν είναι καλή vs κακή λύση, αλλά κακή vs κάκιστη/καταστροφική.
   Το ότι η υποτίμηση της Αργεντινής για παράδειγμα ήταν συνολικά 400% σταθερά αποκρύπτεται. Το ότι η ασθενική της ανάκαμψη οφείλεται κυρίως στην άνοδο των τιμών της σόγιας επίσης. Το ότι σήμερα έχει πληθωρισμό 30% σταθερά το κρύβουν από το τον παραπλανημένο και οργισμένο κόσμο.

   • kone avatar
    kone @ Kώστας ΜΠ 11/09/2012 22:15:52

    Υποτιμηση 400% δεν γινεται ειναι μαθηματικα αδυνατο.
    Οι υποτιμησεις επισης προκαλουν αυξηση της αναπτυξης αυτο γραφουν ολα τα οικονομικα βιβλια ετσι εγινε και στην αργεντινη.
    Επισης το μεγαλυτερο μερος της αναπτυξης της αργεντινης προηλθε απο αυξηση της εγχωριας καταναλωσης.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ kone 12/09/2012 00:20:35

     Nαι με βάση τον έγκυρο και ανεξάρτητο Εξάντα έτσι έγινε.
     Στην πραγματικότητα η διεθνής άνοδος των τιμών της σόγιας έσωσε την Αργεντινή:
     "Argentina has regained its prosperity partly out of dumb luck: a commodity price boom has vastly benefitted this soy, corn and wheat producer..."
     http://www.nytimes.com/2011/09/02/opinion/argentinas-turnaround-tango.html?_r=1

 18. kapar13 avatar
  kapar13 11/09/2012 18:38:10

  Μη φοβάστε, παιδιά. Όλα ΟΚ.
  Ο Χατζηδάκης και ο Σταϊκούρας (υιός) οπωσδήποτε θα τους πείσουν όλους, οπότε προχωράμε κανονικά. Λίγο να τους ακούσεις (και να τους δεις) η πολιτική τους σκέψη, το επικοινωνιακό τους εκτόπισμα, η δυναμική της παρουσίας τους -τέλος πάντων- σε χτυπάει κατάμουτρα σαν uppercut... Στα θεωρητικά μαθήματα που απαιτούσαν απομνημόνευση έπαιρναν σίγουρα μόνο άριστα!

 19. αρκας avatar
  αρκας 11/09/2012 18:40:24

  ....Υπάρχουν όμως και αντίθετες φωνές στη ΝΔ που επιμένουν ότι «το δίλημμα δεν είναι εθνική ταπείνωση ή εθνική αξιοπρέπεια, αλλά διάσωση της χώρας ή χρεοκοπία».....
  τι νομιζουν καποιοι οτι ειναι η χρεωκοπια;..κατι πολυ διαφορετικο απ' αυτο που ζουμε;..ας αφουγκραστουν λιγο το πονο του επομενου ψηφοφορου.......
  ...Επειδη οι (επομενες) εκλογες ειναι πολυ κοντα, οπως και η Συνταγματικη Αναθεωρηση, ας προσεξουν πολυ καποιοι μην ειναι τελειως εξω απο τις επερχομενες αλλαγες.........Τα δημοσκοπικα Ταρταρα περιμενουν μετα το ΛΑΟΣ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ και τη ΝΔ.....(του Σαμαρα)......

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ αρκας 11/09/2012 18:45:56

   Δεν υπάρχουν 2 ζεύγη διλημμάτων. Τα πράγματα είναι απλά.
   Χρεωκοπία = εθνική ταπείνωση.
   Και δεν ξέρω κανέναν "αξιοπρεπή μπαταχτσή". Είναι σαν να λές "έντιμος απατεώνας".
   Δεν υπάρχει εθνική αξιοπρέπεια χωρίς διάσωση.
   Όσο για την τύχη των υπαρχόντων κομμάτων, "μνημονιακών" ή "αντιμνημονιακών", προσωπικά είμαι παγερά αδιάφορος. Γιατί θα έπρεπε να μ' ενδιαφέρει;

   • Μαρκος avatar
    Μαρκος @ Ο Θείος 11/09/2012 19:18:02

    χρεωκοπια=σταση πληρωμων προς δανειστες τοκογλυφους και δυναστες των λαων...η ανθρωποτητα πρεπει να κανει ενα μεγαλο αλμα μπροστα και σιγουρα δεν θα το κανει η γενια σου θειο

    • Βούρδουλας avatar
     Βούρδουλας @ Μαρκος 11/09/2012 20:26:45

     Βασικά σε βρίσκω εντελώς αγενή αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα παιδείας και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, άλλοι έπρεπε να φροντίσουν.

     ναι, οι δυνάστες των λαών, ναι, οι ρουφίχτρες και οι δαίμονες που τρέχουν τα αίματα από το στόμα τους και κατασπαράζουν φτωχούς και αθώους αλλά κοίτα λίγο γύρω σου σε τι μπου..λο ζεις, δες πως το έκαναν και πως οργανώθηκε εδώ και δεκαετίες (και τους ψήφιζες με 80% μέχρι μόλις πριν 3 χρόνια, φαίνεται όλοι θα βολεύονταν τότε), δεν φταίνε μόνο οι δυνάστες ξέρεις. Ο μαμημένος ο καθρέφτης λείπει από πολλά σπίτια τελικά.

     • Νοσφιστης avatar
      Νοσφιστης @ Βούρδουλας 11/09/2012 20:41:36

      Έτσι,ας παραδοθούμε συλλογικά στο αυτομαστίγωμα ως ότου η ίδια η Ελλάδα γίνει ένα απέραντο Dies sanguinis "φεστιβάλ",αρκεί να ικανοποιηθούν οι δανειστές/εκβιαστές!Κάποιοι ξέρετε δεν τους ψηφίσαμε ποτέ και δεν έχουμε καμία ευθύνη για την κατάντια..Αρκετά με αυτό το σύνδρομο της Στοκχόλμης απέναντι στους ευρωπαίους..

     • Βούρδουλας avatar
      Βούρδουλας @ Νοσφιστης 11/09/2012 21:00:22

      Κάποιοι άλλοι, μάλλον περισσότεροι, κάπου 80% και για 30 χρόνια τους ψήφισαν και το καταχάρηκαν με τις πάσης φύσεως βολέματα και αρπαχτές. Δεν μπορείς να μου ζητάς να κάνω τον ηλίθιο και να μην το βλέπω μόνο και μόνο για να ρίχνω μονίμως τις ευθύνες αλλού.

     • zouzous avatar
      zouzous @ Βούρδουλας 11/09/2012 23:00:09

      δηλαδη οι Ισλανδοι,οι Αργεντινιοι,οι κατοικοι του Ισημερινου ειναι εθνικα ταπεινομενοι,ενω εμεις με τον ρυθμο των αυτοκτονιων,των νοικοκυριων σε απογνωση,των νεων χωρις μελλον, ειμαστε εθνικα υπερηφανοι.
      Περα απο τις εικονες της Αργεντινης,οπου οι ανθρωποι εισβαλουν σε πολυκαταστηματα, που πολλοι μας προτεινετε να δουμε και να αποφασισουμε αν το θελουμε αυτο,υπαρχει και ενα ντοκυμαντερ του Εξαντα.εκει,οι ανθρωποι της ομαδας τρουεκε,αναφερουν οτι τα δεκα χρονια του "εθνικου εξευτελισμου"οπως αρεσκεστε να τον αποκαλειτε,ηταν τα μονα χρονια που ενιωθαν ελευθεροι.μην ξεχναμε το γεγονος οτι 10.000.000 αργεντινιοι ζουσαν με την ανταλλαγη προιοντων.

    • Kώστας ΜΠ avatar
     Kώστας ΜΠ @ Μαρκος 11/09/2012 20:38:56

     Μας δανείζουν με επιτόκιο 2,5% με την νέα Δανειακή του PSI.
     Το βρίσκεις τοκογλυφικό επιτόκιο;
     Είναι μικρότερο από το επιτόκιο που δανείζονται οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες από τις αγορές.

    • Γραικός avatar
     Γραικός @ Μαρκος 12/09/2012 00:08:56

     Μάρκο παιδί μου πες μου... 40 χρόνια τώρα που δανειζόμασταν από τους τοκογλύφους και τους δεινάστες των λαών, ήταν καλοί, ε;

     Και τώρα που ήρθε η ώρα να πληρώσουμε έγιναν κακοί, ε;

   • arcane avatar
    arcane @ Ο Θείος 11/09/2012 19:37:01

    Το κούρεμα του PSI τι ήταν; Δεν ήταν χρεωκοπία;

   • Νικολαος avatar
    Νικολαος @ Ο Θείος 11/09/2012 19:44:06

    Ενω τωρα και δεν εχουμε χρεωκοπησει και ειμαστε εθνικα υπερηφανοι.Πολιτες της Δανιας του νοτου γιναμε και δεν το καταλαβαμε;

 20. xp avatar
  xp 11/09/2012 19:01:18

  Εντιμος απατεώνας ειναι η Γερμανία.Εντιμότατος μπαταχτσής.Μας ωφείλει για δέκα λόγους (Από κλήριγκ έως κουρεμα του 53).Μάλιστα ,επειδή οι γερμανοί δεν είναι ηλίθιοι έβαλαν ρήτρα ανάπτυξης για να πάρουν δάνειο το 53 ,μετα το κουρεμα! Εμείς είμαστε συνεπέστατοι και καρπαζοεισπράκτορες. Εχουμε πληρώσει δε και για δάνεια ανύπαρκτης χώρας.Της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Πληρώσαμε την αναλογία δανείων στις "νεες χώρες" που απελευθερωσε ο στρατός,ενώ ο δανειολήπτης καταργήθηκε ! Να διαβάζουμε και λιγο ιστορία Θείο!!!

 21. franc avatar
  franc 11/09/2012 19:13:09

  "Σε κατάσταση νευρικής οι βουλευτές της ΝΔ – Τρομαγμένοι υπουργοί"
  Ο τίτλος του άρθρου τα λέει όλα.
  Και επειδή η κυβέρνηση δεν είναι αποκλειστικά του Σαμαρά , τό καλύτερο σ΄αυτή την περίπτωση είναι η ΑΝΑΒΟΛΗ . Οπως είπε και η Μέρκελ, όταν οι άλλοι απεγνωσμένα και στα πρόθυρα νευρικής κρίσης για τη διάσωση του Ευρώ της ζητούσαν να αλλάξει πολιτική, δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε βιαστικές ενέργειες που μπορεί να μας οδηγήσουν σε λάθη.
  Επίσης δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε για τα 31,5 δίς γιατί αυτά τα δίνουν οι Τραπεζίτες στους ομολόγους τους και θα τα δώσουν ακόμα κι αν η Τρόικα δεν έχει βγάλει το φιρμάνι της , όπως έδωσαν προεκλογικά και τα 18 δίς, χωρίς να ακουστεί κιχ...Αλλωστε οι μετοχές των τραπεζών στο χρηματιστήριο κάνουν πάρτι. Αλήθεια δεν δικαιούται και το κράτος ενα κάτι τις από αυτά τα νέα κέρδη, μιας που ουσιαστικά είναι πλέον μεγαλομέτοχός τους?

 22. Μαρκος avatar
  Μαρκος 11/09/2012 19:15:00

  αν βγουμε απο το ευρω θα καταστραφουμε ως εθνος για παντα και δρακοι θα καψουν τα σπαρτα μας!!!θα σβησουμε απο το χαρτη και θα πεσει ο ουρανος στο κεφαλι μας(ως Γαλατες)

  • Προκόπιος avatar
   Προκόπιος @ Μαρκος 11/09/2012 20:19:14

   Υπάρχουν άνθρωποι που βλέπουν το βουνό, το δάσος, τα δέντρα αλλά δεν μπορούν να μαντέψουν τι βρίσκεται πίσω από το βουνό.Λίγοι μπορούν να καταλάβουν πολλοί τι σημαίνει χρεωκοπία. Είναι πίσω από το βουνό!

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ Προκόπιος 11/09/2012 20:27:07

    Aυτη τη στιγμη που σχεδον εχει μηδενισθει το πρωτογενες ελλειμμα το ζητημα χρεωκοπιας αλλαζει.
    Δεν παιρνεις τα μετρα και λες στους ξενους : τερμα η εσωτερικη υποτιμηση-ως εδω ηταν.Θελετε να πληρωνετε τις δοσεις των δανειων μας μεχρι να ανακαμψουμε.Εχει καλως.
    Δεν θελετε - παμε σε σταση πληρωμων.Εμεις τωρα μπορουμε να ζησουμε με οσα βγαζουμε.
    Χρεωκοπια ή μαλλον σταση πληρωμων μεσα στο ευρω και κοψτε το σβερκο σας για τη φημη του.Εμεις δεν φευγουμε απο του ευρω και ο προυπολογισμος μας χωρις τους τοκους ειναι ισοσκελισμενος.

 23. xp avatar
  xp 11/09/2012 19:39:15

  Η επιχειρηματικότητα των Ελλήνων είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους.Μια τριήρης πουλησε το φορτίο της στην σημερινή Ισπανία 1000 φορές την αξία του όπως υπολογίστηκε στον Πειραιά.Μπορεί να ήταν ένας αστικός μύθος για τα μελανόμορφα αγγεία αλλά θα έχει κάποια βάση.Και στην τουρκοκρατία υπήρχαν πολλοι στενοί δεσμοί με τα Βαλκάνια,την Αιγυπτο κτλ.
  Το νεότερο Ελληνικό κράτος έχει γίνει ένα από τα ανεπτυγμένα έθνη του πλανήτη ,παρά τα προβλήματα .Το ότι έχουμε ευρώ ,και μάλλον δεν μπορούμε να είμαστε εντός ,είναι υποσημείωση στην ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ οικονομική μας ιστορία. Αυτή την στιγμή άλλωστε υπάρχει μια άλλη Ελλάδα στην Μ.Ανατολή ,χιλιάδες επιστημονες,τεχνικοί αλλά και επιχειρηματίες. Η Μ.Ανατολή βρίσκεται στο χώρο του δολλαρίου και δυσχεραινονται οι συναλλαγές μας.Και για άλλες περιοχές (ΗΠΑ ,ΚΙΝΑ κτλ) συμβαίνει το ίδιο ,απλά δεν έχω ιδία αντίληψη.Πρέπει να κάνουμε ταμείο για την ΕΕ και εαν μας συμφέρει να αποκτήσουμε ειδική σύνδεση.Σε όλες τις περιπτώσεις να υπάρχει ΠΛΑΝΟ Β.Τέλος είναι η 2η φορά που συμμετέχουμε σε νομισματική ένωση.Τον 19αι φύγαμε πρώτοι από την Λατινική Ενωση (δεν την αντέχαμε ,όπως τώρα) και χρεωκοπήσαμε .

 24. Γλαυξ avatar
  Γλαυξ 11/09/2012 20:24:48

  Αυτοί που προκαλούν τον γέλωτα και τη χλεύη των πολιτών είναι οι "τρομαγμένοι υπουργοί" !!!
  Ο πρωθυπουργός μπορεί να τους στείλει πάραυτα σπίτι τους ή να το παίξει
  ψυχολόγος τους καταννοώντας τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται και
  να τους παραδώσει μαθήματα θάρρους .. 'Ελεος πια με τους καρεκλοκένταυρους
  των υπουργικών θώκων που δήθεν κόπτονται για την κοινωνία.
  Φαίνεται ότι αυτοί οι ταγοί μας πρέπουν.
  By the way (όπως λεν στο χωριό μου) εάν η ανεργία ήταν πράγματι στο 25%
  θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν. Απλούστατα υπάρχει σημαντικό ποσοστό αδήλωτης και μαύρης εργασίας. Η παλιά τέχνη κόσκινο του Έλληνα που έμαθε
  έτσι και τους Αλβανούς και λοιπούς .
  Η χώρα δεν χρειάζεται απλώς το ρετούς που επιθυμούν οι επί 40 και πλέον χρόνια ίδιοι κι απαράλλαχτοι "ταγοί" της, αλλά κατεδάφιση και ανασύσταση εκ βάθρων.
  Το απλωμένο χέρι της χώρας επαίτη δεν συνιστά αξιοπρέπεια. Κι όλα αυτά γιατί ; διότι πρέπει να πληρώνονται οι στρατιές συμβούλων των "τρομαγμένων υπουργών" μας. Έλεος και πάλι έλεος ....
  για την βοήθεια χέρι

 25. σταρατα avatar
  σταρατα 11/09/2012 21:19:08

  τελικά κανένας δέν έχει ψυχή ,φόβος τρόμος πείνα αδιέξοδα,απειλές ,ευρω δραχμή μνημόνιο αντιμνημόνιο φασίστες αντιφασίστες .έχουμε κάνει τήν ζωή μας μίζερι, χωρίς νόημα ,χωρίς αγάπη γιά τόν συνανθρωπό μας ,μόνο μέ μίσος γιά τό τόπο πού μάς γέννησε κλεισμένοι στό καβούκι τής επιβιωσείς μας μέχρι νά μάς γρά ψει ή ιστορία σάν τούς ραγιάδες τής σύνχρονης εποχής.τέρμα τό χαμόγελο ή αισιοδοξία ή αξιοπρέπεια ή περηφάνεια ,τέρμα ή οικογένεια τέρμα ό γείτονας τέρμα ή αγάπη πού ήταν γεμάτος ό Ελληνάς .Μηδέν ήθος ανδρεία πόνος γιά τόν τόπο του μόνο τά κολόνομίσματα καί ή διασφάλισει τής δήθεν καθημερινοτητάς μας.όλοι κουκουλοφόροι πού δείχνει ό ένας τόν άλλον στήν κγεστάπο γιά ένοχο γιά νά έχει τό λάδι του .κρίμα λές καί δέν μάθαμε γιά τήν ιστορία μας καί τά δεινά πού έχουμε περάσει.μάλλον ό λεωνίδας ήταν ψέμματα

 26. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/09/2012 21:31:42

  Αγαπητοι φιλοι, ας δεχτουμε και μια αλλη αποψη. Η κριση επισημα ανακοινωθηκε απο το Καστελοριζο. Εκεινη την εποχη ειχαμε χρεος 340 δισ και οι τραπεζες ειχαν 290 δισ. ιδιωτικες καταθεσεις. Τοτε υπηρχαν πολλες λυσεις. Μετα απο ενα ετος ειχαμε λιγοτερες και σημερα εχουμε ελαχιστες αν οχι καμια.
  Συνεπως καταλαβαινω ποσο σφικτο ειναι το σχοινι στον Πρωθυπουργο και στην Κυβερνηση. Οπως και ολοι εχουμε αντιληφθει οτι πρεπει να ληφθουν μετρα. Μετρα που το 2009 θα ηταν ισως ηπια , σημερα ειναι πολυ σκληρα. Και θα ηταν ηπια γιατι το 2009 ειχαμε δημοσιοοικονομικο προβλημα. Σημερα εχουμε και τραπεζικο και κοινωνικο προβλημα. Συνεπως η μετρα η χρεοκωπια. Μεση λυση δεν υπαρχει. Εγω προσωπικα θεωρω σταση ευθυνης και την σταση του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ οπως επισης και της ΝΔ στην προηγουμενη κυβερνηση. Αυτο δεν σημαινει οτι συγχωρω ολα οσα εκαναν οι Πολιτικοι αλλα ο Σαμαρας και ο Κουβελης εχουν την λιγοτερη ευθυνη απο ολους. Μακαρι να μετειχαν και ο Καμμενος με τον Τσιπρα σε μια ευρυτερη κυβερνηση. Δυστυχως αποφασισαν την ευκολη λυση της αντιπολιτευσης και της κριτικης ... Σημερα λοιπον σαν εξαιρετικα παρορμητικος λαος οδηγουμεθα
  σε κυβερνηση Συριζα με αξιωματικη αντιπολιτευση τη ΧΑ. Δηλαδη εκτος της δημοσιοοικονομικης , της τραπεζικης, της κοινωνικης κρισης ερχεται και η κριση του διχασμου. Η ιστορια εχει μας διδασκει οτι εχουμε αυτοκαταστραφει τουλαχιστον 2 φορες τα τελευταια 80 ετη. Αυτο πρεπει να παλεψουμε.
  Πως ομως? Ας πουμε και ας πιστεψουμε ολοι σε μερικες βασικες αρχες.
  1) Μηδενικη ανοχη στην φοροδιαφυγη .
  2) Μηδενικη ανοχη στην εισφοροδιαφυγη
  3) Καταγγελουμε αυτους που ενοικιαζουν σπιτια στους παρανομους μεταναστες
  4) Καταγγελουμε αυτους που εκμεταλλευονται τους παρανομους μεταναστες
  5) Καταγγελουμε καθε περιστατικο που εχει σχεση με το πελατειακο κρατος
  6) Ουτε για πλακα γρηγοροσημα, φακελακια κλπ
  7) Ιδιαιτερα μονο αν οι καθηγητες εχουν δελτιο παροχης
  8) Σταματησουμε να υποστηριζουμε τον μικροκοσμο μας και τις συντεχνιες
  40 δις ειναι τα παραπανω και ισως περισσοτερα.
  Μπορουμε να συμπληρωσουμε την λιστα , μπορουμε να κανουμε πολλα αρκει να
  Αποφυγουμε τον διχασμο το μισος και την επερχομενη καταστροφη

 27. λαλακης avatar
  λαλακης 11/09/2012 21:41:09

  Δινω 1 ετος ζωη το πολυ στην τρικομματικη κυβερνηση.
  Πιθανοτατα να εχει πεσει πριν τα Χριστουγεννα.
  Σε κανα χρονο θα συζηταμε πως θα φυγουμε απο την ευρωζωνη -αν δεν εχουμε ηδη φυγει με τους μισους και βαλε Ελληνες να πεινανε.
  Δεν εχει νοημα η υπαρχουσα κατασταση ο μονος που κερδιζει ειναι ο μεγαλος
  ηγετης Μπενυ που κυβερνα απο την πισω πορτα και καμαρωνει.
  Και φυσικα κερδιζουν οσοι αναλαμβανουν κρατικα εργα , τοκογλυφοι
  ενεχυροδανειστηρια και ο υποκοσμος.
  Η χωρα μοιαζει να βρισκεται σε κατοχικη περιοδο και τετοιες καταστασεις
  δεν κρατουν πολυ.
  Ισως η φυγη στο εξωτερικο 2 εκ εξαθλιωμενων σωσει τους τρικολορε.

 28. leon avatar
  leon 11/09/2012 21:59:10

  το θανατηφορο αδιεξοδο ειναι μαθηματικως βεβαιο/μονο ηλιθιοι η καταστροφεις δεν το βλεπουν/το σπιραλ θανατου εξωφθαλμο/ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ/
  το 20% δεν πληρωσε τη δοση φορου 31/8,αλλο 20% πληρωσε κατιτι εναντι(πρακτικα το 40% παπαλα).Με επικειμενες περικοπες,χαρατσι δεη,πετρελαιο θερμανσης το ποσοστο μη πληρωμης επομενων δοσεων θα πιασει το 80%.Τι στο καλο αλλο θελουμε για να ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΟΥΜΕ οτι ΤΕ-ΛΕΙ-Ω-ΣΑ-ΜΕ!!!
  ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ/ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ/ΕΠΙΛΟΓΕΣ 1)ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΡΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ 2)ΔΡΑΧΜΗ(ΝΑΙ,ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΧΤΟΥΝ)ΚΑΙ Ο,ΤΙ ΒΓΕΙ................(ΑΣ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ-δεν ειναι και σιγουρο-ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ(ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ-ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΡΑΧΜΗΣ ΒΛ.νοσοκομεια,παιδεια,παιδικοι σταθμοι,τιμες κτλ κτλ κτλ )

  • GeorgeK avatar
   GeorgeK @ leon 11/09/2012 23:37:08

   Έτσι ακριβώς έχουν τα πράγματα...Το παιχνίδι όμως δεν έχει χαθεί ακόμη...Με ανάταση της καταρακωμένης αξιοπρέπειας, με όραμα, στόχο και ελπίδα η Ελλάδα μπορεί να λειτουργήσει...και να ζήσει με αξιοπρέπεια. Είτε με ευρώ, αν και το θεωρώ αδύνατον να υποχωρήσουν οι δανειστές, είτε με δραχμή. Το μεγάλο ερώτημα είναι: ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ?

   • BLACKQUEEN avatar
    BLACKQUEEN @ GeorgeK 11/09/2012 23:51:03

    Δεν χρειάζεται κάποιος ...ημίθεος ώστε να πάρει το λαό στις πλάτες του. Απαιτείται μονάχα ο κοιμισμένος λαός να ξυπνήσει και να επιβάλλει αυτός τελικά στον μόνο ικανό να ηγηθεί, Ν΄ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΣΤΑΖΕΙ. Δεν έχει καμιά σημασία που δεν χρειάστηκε ποτέ του το σπαθί, τώρα οφείλει να τολμήσει.

 29. Ρεαλιστης avatar
  Ρεαλιστης 11/09/2012 22:20:04

  Θα διαφωνησω φιλε μου. Πιο ευκολο ειναι να σηκωθεις απο την καρεκλα παρα απο το εδαφος. Πιο ευκολο ειναι να σωθεις στην ευρωζωνη παρα με την δραχμη. Πιο ευκολο ειναι να αναστηλωσεις ενα νοσοκομειο η ενα σχολειο παρα να τα χτισεις απο την αρχη.
  Φιλικα
  Ρεαλιστης

 30. rollin avatar
  rollin 11/09/2012 22:34:47

  Ο συνειδητοποιημενος ανθρωπος δεν επιδιωκει την συγκρουση ειναι ομως ετοιμος να την αντιμετωπισει ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ

 31. Γιωργος avatar
  Γιωργος 11/09/2012 22:50:34

  συμφωνω leon.Αυτο που φοβαμαι ειναι ,οτι ο Ελληνας αποδεχτηκε το θανατο του!!!Βλεπω λοιπον,τις αλλαγες να ερχονται ,απο τους υπολοιπους λαους της Ευρωπης!!!Πρωτα βλεπω να τα περνουν στο κρανιο Πορτογαλοι-Γαλλοι-Ισπανοι και μετα να ξυπναμε απο το λιθαργο εμεις....

 32. BLACKQUEEN avatar
  BLACKQUEEN 11/09/2012 22:58:34

  ...Kακώς, πολύ κακώς που χάνουμε την ώρα μας, σε μιά προσπάθεια μάταιη να αναλύσουμε, και να προβλέψουμε και να εξηγήσουμε τις ....αντιδράσεις δειλών, ανάξιων και βολεμένων ... Αυτοί οι άνθρωποι, νοιάζονται μόνο για την...καρριέρα τους και είναι απόλυτα ανίκανοι να υπερασπιστούν και να παλέψουν για το δίκιο οποιουδήποτε.... Σαν να το ακούω από δεκάδες χείλη (τα δικά τους) αυτό το ''ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ'' τους, που έσκαψε το λάκκο μας από τις 12 Φλεβάρη του 2012. Τότε ήτανε που χάθηκε η μεγάλη μάχη κι οι ατιμωτικές επόμενες υποχωρήσεις, δεν είναι παρά το επακόλουθο εκείνης της ολέθριας ήττας ... Τώρα τι ψάχνουμε και τι στ΄αλήθεια τους ζητάμε; Να γίνουνε σε μιά στιγμή κάποιοι άλλοι; Ας ασχοληθούμε καλύτερα με κάτι άλλο. Αυτοί είναι μία τελείως χαμένη υπόθεση...

 33. αρέλεγος avatar
  αρέλεγος 11/09/2012 23:30:29

  Η οικονομία είναι δυναμικό σύστημα . Τα μέτρα δεν αλλάζουν τη δυναμική της που είναι προς το βάθος του καταστροφικού σπιράλ ,αλλά την επιταχύνουν.
  Αυτή η συναίσθηση δημιουργεί τη νευρική κρίση... Ζούμε το χρονικό ενός "προαναγγελθέντου θανάτου" ... δίλλημμα μεταξύ κάκιστης λύσης σωτηρίας και καταστροφής δεν υπάρχει... Το μόνο δίλλημα είναι το είδος της τελικής χρεοκοπίας (εξάρτηση από δανειστές, συνέπειες , διάρκεια ,κλπ)
  Το τελευταίο που θα μπορούσε να αλλάξει σε κάθε περίπτωση είναι το νόμισμα. Είναι όμως ακόμα πιασάρικο πολιτικό καρότο για την επιβολή του κυρίαρχου τρόπου χρεοκοπίας. Επομένως η ''πολιτική συζήτηση'' πλέον είναι τι χρεοκοπία μας αξίζει..

 34. panos avatar
  panos 11/09/2012 23:31:35

  Οι κυριοι- κυριοι βουλευτες μας θα πρεπει να καταλαβουν οτι οτι τοσα χρονια αυτοι και οι ηγεσιες τους ειναι οι κυριοι υπευθυνοι για τα οικονομικα του καραγκιοζη και τα εγκληματικα λαθη με τις αποφασεις τους εναντια στην κοινωνια. Αυτοι προσπαθουν να ενοχοποιησουν το λαο να τον τρομαξουν γιατι θελουν να κουκουλωσουν το τοπιο της ΡΕΜΟΥΛΑΣ και την καταχρηση της δημοσιας περιουσιας που ειχε λαβει χωρα τοσα χρονια. Ασ μην προσπαθουν αυτη την κρισημη ωρα να σωσουν τους εαυτους τους, γιατι η χωρα θα βυθιζεται ολο και περοσσοτερο. Ας αναλαβουν τις ευθυνες τους γιατι φτασαμε σε σημειο η κοινωνια να ζηταει δημιουργια κρατους δικαιου και ο μονος που φαινετε να το επιδιωκει ειναι .......................η ΤΡΟΙΚΑ. Αφηστε τον Αντωνη να δουμε τι θα κανει(προσωπικα πιστευω θα τα καταφερει) γιατι ο χρονος μας τελειωσε.

 35. NONOS avatar
  NONOS 11/09/2012 23:59:53

  θα ηταν πολυ ενδιαφερον αν πολλοί εκ των σχολιαστών εδω μέσα μας ελεγαν αν ηταν αυτοί στη θεση των βουλευτών τι θα επραταν.Οι αφορισμοί και οι ανεξοδες κρίσεις και επικρίσεις ειναι λογια του αερα οταν εχεις την καυτη πατατα στα χέρια τοτε σε θελω καβουρα να περπατεις στα καρβουνα,Δυστυχώς ο Σαμαράς παρελαβε οχι καμένη γη αλλα ηφαιστειο σε πληρη διεγερση κι ολα τ'αλλα που λεγονται ειναι περιττα,οταν βγεις στη ζητιανιά για δανεικά σκύβεις το κεφάλι και χορευεις οπως σε χτυπούν το νταούλι οι δανειστές σου.Κακα τα ψέμματα κανεις δε θελει τα μέτρα αλλα ας πει κατι το διαφορετικό αλλα υλοποιησημο και θα τον παραδεχτούμε,το να λες εκ του ασφραλούς διαφορες βλακείες για να χαιδευεις αυτιά ψαρευεις στα θολά και δεν ειναι ωρες για πειραματα.Ας μας πει καποιος που και πως θα βρει τα φράγγα χωρίς να ματωσει ο κοσμακης και θα τον κανουμε αγαλμα να τον προσκυναμε στο Σύνταγμα...αλλα που ...ολοι οι της αντιπολιτευσης σφυράνε κλέφτικα ...εδω εχουμε να κανουμε με θεριά οποιος ελεγχει το χρεος ενος κρατους ελεγχει και την κυβερνηση και το λαό του αυτη ειναι η πικρη αληθεια οι εποχες εχουν αλλαξει περασαν ανεπιστρεπτι τα χρόνια που υπηρχε σεβασμός και εμπιστοσυνη μεταξυ των πολιτικων ηγετών σημερα κυριαρχει το χρημα και ο κυβερνωπόλεμος των ηλεκτρονικών μεσων που με ενα εντερ σε εξαφανιζουν απ το χαρτη...οι αγορές ειναι αυτες που κυβερνούν και κανεις αλλος .........

 36. Aris. A avatar
  Aris. A 12/09/2012 00:00:18

  Για αυτό διορίζουν τους συγγενείς τους μαζικά για να ηρεμήσουν.

  λείπει η ψύχραιμη παρουσία του Αντώναρου για αυτό δεν πάνε τα πράγματα καλά.

 37. victoria (true) avatar
  victoria (true) 12/09/2012 00:29:46

  Τα πράγματα είναι απλά. Ή τώρα ή ποτέ. Η Ελλάδα είναι στο όριο, σε όλα. Ο Σαμαράς παλεύει, δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία.
  Αν δεν πετύχει, τελείωσε μία χώρα. Όποιος καταλαβαίνει θα κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί όπου κι αν βρίσκεται. Αλλιώς τελειώσαμε όλοι μαζί παρέα.

 38. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 12/09/2012 01:05:47

  Οποιος συνειδητοποιεί την τραγική και κρίσιμη κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε , όπου δεν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ καλού και κακού , αλλά μεταξύ χείριστου και καταστροφικού , δεν έχει κανένα δίλημμα . Οποιος αγαπάει τη χώρα, βλέπει τι διακυβεύεται( μέλλον και υπόσταση αυτής) και νοιάζεται ελάχιστα για το τομάρι του , ξέρει τι πρέπει να κάνει χωρίς να δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα σε μιά ήδη φρικτή και ρευστή παραγματικότητα. Οτιδήποτε άλλο , είναι απλά προσπάθεια να σωθούν μεγάλες φιλοδοξίες μικρών ανθρώπων.

 39. Ίωνας avatar
  Ίωνας 12/09/2012 02:06:10

  Η Ιστορία των 2,5 χρόνων με Δ.Ν.Τ. απέδειξε ότι όποια μέτρα και αν πάρεις η κατάσταση είναι προδιαγεγραμμένη.Τι κατάφεραν με τα μέτρα που πήραν έως τώρα;Τι αποτελέσματα έφεραν τα προηγούμενα μέτρα;Πείνα , ανεργία ,εξαθλίωση.Τα ίδια θα φέρουν και τα επόμενα.Οι αναλύσεις είναι περιττές και ανούσιες και όλους τους Δ.Υ. να απολύσουν και να μηδενιστούν οι δαπάνες για υγεία, άμυνα, παιδεία και να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις δεν πρόκειται να γίνει τίποτα για τον Έλληνα.Όπου πήγε το Δ.Ν.Τ. εφάρμοσε την ίδια καταστροφική πολιτική, διέλυσε των κοινωνικό ιστό των χωρών για δικό του όφελος.Η λύση είναι ο Α.Σ. να βγει μπροστά και από κοινού με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις να ληφθούν αποφάσεις χωρίς τροϊκες κ.λ.π.

 40. Γεωργία avatar
  Γεωργία 12/09/2012 09:27:31

  O Ντράγκι πριν 10 μήνες έδωσε 1 τρις στις τράπεζες, προκειμένου να βοηθηθεί και η αγορά και να πέσει χρήμα. Ούτε σεντ δεν έπεσε στην αγορά.
  Οι ελληνικές τράπεζες θα πάρουν 25 δις.
  Ποιος μου λέει ότι δεν θα κάνουν τα ίδια;

 41. Φανη avatar
  Φανη 12/09/2012 11:48:02

  1ον Προκοπιος και ρεαλιστης=πολυ καλα σχολια
  2ον ποτε ο χορτατος δεν καταλαβαινει τον πεινασμενο
  3ον το χρημα πολλοι εμισησαν, τη δοξα [των αξιωματων] ουδεις
  4ον η ψαλιδα μεταξυ των προνομιουχων και μη εχει ανοιξει υπερβολικα και αυτο
  ενεχει πολλαπλους κινδυνους
  5ον οι πολιτικοι μας [οι περισσοτεροι] δεν εφθασαν εκει αξιοκρατικα οποτε δεν
  αξιζουν και πολλα, στα δυσκολα δεν κανεις διαχειριση, ενεργεις σαν ηγετης.
  6ον μας συμφερει ο,τι ερθει, να μας βρει μεσα στην Ευρωζωνη γιατι αλλιως θα
  το βρουν πατημα...
  και τελος το σπουδαιοτερο για οσους εντρυφουν:ο γεροντας Παισιος ειχε προειδοποιησει για ολα αυτα και ειχε πει οτι η Ελλαδα θα κανει ενα λαθος και οι αλλοι θα το εκμεταλλευτουν, τους δε πολιτικους θα τους παρουμε με τις πετρες.Ειχε δε στειλει επιστολη στον πρωθυπουργο και στον τοτε ΓΕΕΘΑ και τοτε εγινε αναδιαμορφωση του αμυντικου δογματος.
  Καλο θα ειναι οι ιθυνοντες να βλεπουν ολες τις διαστασεις των θεματων και δεν πρεπει να παρασυρονται απο την αθεια που επικρατει στους "προοδευτικους", γιατι απο το Θεο θα περιμενουμε οταν θα ρθουν τα δυσκολα, ουτε απο την ΕΕ ουτε απο τη Βουλη......
  Αυτα και καλο και ειρηνικο φθινοπωρο.

 42. Ενοχλητικός avatar
  Ενοχλητικός 12/09/2012 19:03:13

  Στηρίξτε κανα δικό σας άνθρωπο επιτέλους και μην ντρέπεστε . Τριάντα χρόνια οι βολεψάκηδες της πρασινοαριστεράς κυβερνάνε .Ακόμα και τώρα ??!

 43. ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ avatar
  ΕΝΑΣ ΦΙΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ 12/09/2012 21:08:52

  Φτάνει πια με το πολιτικό κόστος . Σιγά τα μεγαθήρια της πολιτικής που θα έχουν και κόστος .Και τέλος πάντων γιατί να τα μετράμε όλα με τις τυχόν προσωπικές απώλειες των βουλευτάδων μας . Δεν θα πάθουν και τίποτε αν χάσουν στις επόμενες εκλογές ούτε αυτοί ούτε και η χώρα . Να εφαρμοσθεί η κομματική πειθαρχία και σε όποιον δεν αρέσει να παραδόσει την έδρα και να τελειώνουμε .

 44. andreas avatar
  andreas 04/10/2012 14:46:55

  ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΓΗ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΤΥΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
  ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΝΟΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

  • factorx avatar
   factorx @ andreas 04/10/2012 14:56:58

   Η αμυνα του στρατοπέδου είναι δουλειά του στρατού. Ο στρατός δεν έπρεπε να τους αφήσει να μπουν μέσα. Τα υπόλοιπα είναι ποινικό αδίκημα και πρέπει να φωνάξουν την αστυνομία. Μην ψαρεύεις λοιπον σε θολά νερά

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.