24/10/2007 15:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε κατάσταση ανισορροπίας το πολιτικό σύστημα

Είναι βέβαιο πλέον ότι το πολιτικό σύστημα βρίσκεται σε κατάσταση ανισορροπίας και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει που θα «κάτσει» στο τέλος. Έχουμε μπει σε μια περίοδο μακρόχρονων και ριζικών ανακατατάξεων στην πολιτική σκηνή και εμείς τουλάχιστον αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τα διάφορα σενάρια διακομματικών συνεργασιών που κυκλοφορούν, με πολλή δόση φαντασίας τις περισσότερες φορές. Μιλούσα για παράδειγμα με έναν φίλο εκδότη μικρής εφημερίδας και συνήθως καλά πληροφορημένο, που θεωρούσε «σίγουρο», όπως και άλλοι, ότι «ο Καραμανλής παίζει με τον Γιωργάκη», «η Ντόρα με το Βενιζέλο» και ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει ακόμα και «συνεργασία του ΣΥΝ με τον … Σκανδαλίδη». Τα δυο πρώτα σενάρια μάλλον δεν είναι και τόσο φανταστικά. Είναι βέβαιο ότι ο Καραμανλής παίζει πλέον στην ίδια μεριά του γηπέδου με τον Γιωργάκη και μάλλον φοράνε και οι δυο την ίδια φανέλα, πράσινου χρώματος, ή … «πρασινοκόκκινου»,  σύμφωνα με ορισμένες κακές γλώσσες. Όσο για τη  Ντόρα και το Βενιζέλο, το έχουμε ξαναπεί: ορισμένες από τις νέες και ισχυρές οικονομικές δυνάμεις που αναπτύχθηκαν τα τελευταία χρόνια θα επιθυμούσαν να τους δουν στο ρετιρέ της πολιτικής ζωής. Όσα όμως συμβαίνουν στα δυο μεγάλα κόμματα έχουν κοινή αφετηρία και ίσως θα έχουν και κοινή κατάληξη. Τριάντα τρία χρόνια από την ίδρυσή τους και τα δυο κόμματα – δεινόσαυροι δείχνουν σήμερα , περισσότερο από ποτέ, αυτό που ήταν εξαρχής: Συνασπισμοί ετερόκλητων πολιτικών, προσωπικών και οικονομικών συμφερόντων με μοναδικό συνεκτικό ιστό τη νομή της εξουσίας. Τι θα συμβεί στο τέλος, κανείς δεν μπορεί να το προβλέψει. Η πολιτική δεν λειτουργεί με ευκολοχώνευτες συνταγές, ούτε μόνο με επιθυμίες διαπλεκομένων.

ΣΧΟΛΙΑ

  1. Suhoi avatar
    Suhoi 24/10/2007 17:06:56

    Σήμερα ο κ.Απόστολος Κακλαμάνης μίλησε για σχέδια κέντρων εντός και εκτός της Ελλάδας για διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων και για να αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Ακόμα κι'αν επιδιώκουξ τέτοπια σενάρια τα διάφορα κέντρα, έχουν καλύτερους συμμάχους από τα ίδια τα ελληνικά κόμματα και ιδιαίτερα από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο κάνει άκρως φιλότιμες προσπάθειες για να διαλυθεί εξ'ων συνετέθη;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.