17/12/2011 08:21
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε ιδιώτες η μπίζνα των φόρων

Ομολόγησαν και επίσημα ότι ο πράσινος φοροεισπρακτικός μηχανισμός, οι εφοριακοί που δίνουν 70% στο ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, απέτυχαν. Κι όχι μόνο απέτυχαν αλλά τα παίρνουν κι από πάνω, σύμφωνα με τον κ. Σπινέλλη.

Έτσι λοιπόν η κυβέρνηση, κάτω από την πίεση της τρόικας και των άδειων ταμείων αποφάσισε να αναθέσει την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε ιδιώτες.

Εισπρακτικές εταιρείες δηλαδή θα αποκτήσουν πρόσβαση στα προσωπικά οικονομικά δεδομένα του καθενός, στα τηλέφωνα από το σπίτι, τη δουλειά, το κινητό και θα σε ενοχλούν αν χρωστάς στο δημόσιο.

Αφού οι εφοριακοί δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά αυτή, για την οποία πληρώνονται αδρά (με επιδόματα και με τα διάφορα μαύρα), ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να δώσει τη μεγάλη αυτή μπίζνα στις εισπρακτικές εταιρείες.

Ήδη, δικηγορικά γραφεία και ελεγκτικές εταιρείες έχουν προσληφθεί για να ψάξουν τα περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών του δημοσίου.

Στη συνέχεια δουλειά θα πιάσουν οι εισπρακτικές εταιρείες και δεν αποκλείεται μετά να έρχονται και… μπράβοι για να μας ζητούν και τα ρέστα.

Και καλά να είσαι ο… Λάκης Γαβαλάς και να χρωστάς 1,5 εκατ. αλλά ταυτόχρονα να κάνεις χλιδάτη ζωή, να καταλάβουμε την ασφυκτική πίεση και τα «βραχιολάκια». Άμα είσαι όμως κανένας μικρομεσαίος που χρωστάς λεφτά, γιατί να έχεις το σβέρκο σου και τις εισπρακτικές που όλοι ξέρουμε πόσο ενοχλητικές είναι.

Ειδικά αυτή την περίοδο που δεν υπάρχει… σάλιο στην αγορά θα δούμε εκατοντάδες χιλιάδες να χρωστούν λεφτά στην εφορία.

Από την άλλη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αυτή που επιχείρησε να βάλει χαλινάρι στις ανεξέλεγκτες εισπρακτικές εταιρείες οι οποίες έπαιρναν όποτε γούσταραν τηλέφωνο για οφειλές στις τράπεζες;

Τώρα γιατί τους ξαναβάζουν στο παιχνίδι;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. foros avatar
  foros 17/12/2011 08:44:57

  Έχουμε ζήσει μια τρέλα καταγγελιών, χωρίς ονόματα. Τώρα το θυμήθηκε ο κος Σπινέλης όσο ήταν Γραμματέας το είχε ξεχασει; Εάν του έχει μείνει αξιοπρέπεια του κου. Σπινέλη δεν μένει παρά να δώσει ονόματα διεφθαρμένων εφοριακών και πολιτικών μέσω των διασταυρώσεων των φορολογικών τους δηλώσεων. Αλήθεια κ. Σπινέλη τι έγινε με την πισίνα του κου. Παπακωνσταντίνου στο νησί του; Εάν ο κος Σπινέλης δεν δώσει ονόματα καλό είναι να τον καλέσει ο εισαγγελέας αλλά όχι για καφέ!
  Τέλος, όσοι έχουν λαδωθεί και λαδώσει, γιατί η διαφθορά θέλει δύο, να πάνε μέσα να τελειώνουμε με τα σκουπίδια.

 2. Ηράκλειτος avatar
  Ηράκλειτος 17/12/2011 08:59:24

  Οι φανταστικές ιστορίες του καραποτυχημένου πρώην ΓΓΠΣ που για να δικαιολογήσει την απέραντη ανεπάρκεια του θυμήθηκε κάποια περιστατικά των ελεγκτικών κέντρων που συστήθηκαν και έδρεψαν δάφνες επι της εποχής του φίλου του Σημίτη και του Γιάννου.
  Σήμερα δεν υπάρχει η "απο πάνω κάλυψη" όπως τότε.
  Η ΠΑΣΚΕ κυριαρχεί στους εφοριακούς γιατί αν και η συντριπτική πλειοψηφία των κανονικών προσλήψεων νέων υπαλλήλων είναι με το ΑΣΕΠαπο το 92 και μετα , χρόνια τώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει μετατάξεις δικών του που μπήκαν απο τα παράθυρα σε διάφορες υπηρεσίες προς το Οικονομικών. Σε κάποιες υπηρεσίες η αναλογία φτάνει να είναι ένας ΑΣΕΠ και ένας παραθυράκιας.΄
  Οι εισπρακτικές εταιρείς ονειρεύονται μπιζνα , αλλά απο πεθαμένους , φυλακισμένους , καταζητούμενους , πτωχευμένους , εξαφανισμένους να δούμε τι θα εισπράξουν γιατί τέτοιες υποθέσεις έδωσαν οι ΔΟΥ.

 3. ΜΠ avatar
  ΜΠ 17/12/2011 08:59:31

  Η τρέλα σε όλο της το μεγαλείο !!!
  Βοήθειααααααααα!
  Ακούει κανείς;;

  • mike avatar
   mike @ ΜΠ 17/12/2011 12:20:33

   +100000000000

 4. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/12/2011 09:20:18

  Δεν αποτελεί αντικείμενο της παρούσας κυβέρνησης να αναθέσει ή όχι σε εισπρακτικές εταιρειές. Και εν πάση περιπτώσει η ΝΔ δεν θα το ψηφίσει πράγμα που σημαίνει ότι όταν βγει θα το καταργήσει ακόμα κι αν ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ και τον ΛΑγΟΣ. Άρα δεν βλέπω να έρχεται καν στη βουλή

  • ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
   ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 17/12/2011 09:21:17

   όταν βγει κυβέρνηση

 5. Orestios avatar
  Orestios 17/12/2011 13:41:59

  Η επιβεβαίωση πως οι φόροι είναι κλοπή επιβεβαιώνεται με την σημετοχή ιδιωτών.
  Και μην μας πουν πως με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί το "κοινωνικό κράτος" γιατί θα πεθάνω από τα γέλια.

 6. foros avatar
  foros 17/12/2011 16:14:17

  Περίπου το 65% των εφοριακών Π.Ε και Τ.Ε είναι μέσω γραπτών διαγωνισμών. Το υπόλοιπο 35% είναι Δ.Ε από μετατάξεις ΟΣΕ, Διόδια Ξενία , Δήμους , ΙΚΑ κ.ο.κ Έλα όμως που αυτό το 35% έλεγχει τους συνδικαλιστικούς φορείς και κανονίζει μεταθέσεις σε ελεγκτικά κέντρα με τις ευλογίες του εκάστοτε υπουργού. Όλους όσους πιάσανε τα τελευταία χρόνια στον ΣΔΟΕ για διαφθορά είναι από μετατάξεις, μπορεί να είναι τυχαίο. Όποια κυβέρνηση καταφέρει να αποσυνδέσει την δημόσια διοίκηση από την κομματική εξουσία τότε θα έχει επιτελέσει το μεγαλύτερο έργο για τον έλληνα πολίτη.

 7. Κ avatar
  Κ 18/12/2011 13:29:17

  ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΟΙ....

 8. φορομπήχτης avatar
  φορομπήχτης 18/12/2011 19:22:13

  Να αφήσουν τις βλακείες με τον ιδιωτικό τομέα που έτσι κι αλλιώς στην Ελλάδα δεν έχει πετύχει και σε τίποτα αξιόλογο και να εισάγουν την αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια σε όλο το φάσμα του δημοσίου. Αμα είσαι γιατρός και σου πεθάνουν οι μισοι, θα πληρώνεσαι λιγότερο. Αμα είσαι εφοριακός και δεν εισπράττεις, θα παίρνεις λιγότερα. Αμα είσαι δάσκαλος και τα παιδιά που πέρασαν στις σχολές δεν ξέρουν την τύφλα τους, να πάρεις λιγότερα.
  Ας μην γελιόμαστε, για όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν σαφή μετρήσιμα κριτήρια τα οποία σε συνδυασμό με αξιολόγηση όλων από όλους τους εμπλεκόμενους (πχ ακόμα και οι φορολογούμενοι τον εφοριακό, ακόμα και οι μαθητές τον δάσκαλο) μπορούν να αποδώσουν. Μπορούν να μπούν και ασφαλιστικές δικλείδες τις οποίες όποιος δεν αντιλαμβάνεται ή είναι μπανταλός ή έχει συμφέρον να αποτρέψει.
  Η αξιολόγηση και η διασύνδεση της με τη μισθοδοσία είναι το μόνο μέσον για να βγεί το δημόσιο από το τέλμα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.