07/09/2008 17:34
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε εικονική πραγματικότητα ο Καραμανλής

Μαύρη και άραχνη είναι η εικόνα στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, όπως περιγράφεται από την Θεσσαλονίκη. Πλήρης αποτυχία η επιχειρηθείσα έξοδος από την κρίση μέσω Θεσσαλονίκης. Και το χειρότερο αμαυρώνεται πλέον και η εικόνα του αρχηγού που προς μεγάλη απογοήτευση όλων έδειξε ότι δεν μπορεί να βγάλει άλλους λαγούς από το καπέλο. Τα παιχνιδάκια τελείωσαν.

Ουσιαστικά, ο κ. Καραμανλής ήθελε «να αγοράσει χρόνο». Να δείξει ότι «δεν ενεργεί κάτω από πιέσεις», μέχρι να δει τι θα κάνει με τον ανασχηματισμό, που δεν του βγαίνει και με τον κ. Βουλγαράκη, που θα τον «φάει», μην έχετε καμία αμφιβολία περί αυτού.

Δεν του βγήκε όμως επειδή είναι πλέον και θέμα πολιτικών ικανοτήτων. Τι θα έκανε, για παράδειγμα, ο «μεγάλος» σ΄ αυτά Ανδρέας Παπανδρέου; «Έλαβα τα μήνυμỨθα έλεγε, «αφουγκράζομαι την κοινωνία». Και μετα θα τους …τσάκιζε. Ο Κώστας Καραμανλής όμως όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, όχι μόνο δεν αφουγκράζεται την κοινωνία, όχι μόνο δεν παραδέχεται πως υπάρχει κρίση, αλλά ούτε καν ….αναγνωρίζει πως υπάρχει κρίση. Στον δικό του κόσμο τελείως. Χαμπάρι.

Γιατί ο κ. Καραμανλής ζει σε μια δική του εικονική πραγματικότητα; Επειδή «συζητά μόνο με τον Ρουσόπουλο, τον Αγγέλου, τον Ανδριανό και τον …εαυτό του» λένε υπουργοί. Δεν συζητά με κανέναν άλλο.

Παράδειγμα, η χθεσινή ομιλία στα εγκαίνια της ΔΕΘ. Την έγραψε ο μόνιμος κειμενογράφος του κ. Καραμανλή, ο κ. Αθανασίου, αλλά την επεξεργάστηκε ο ίδιος μέχρι τις 8 το βράδυ. Γι αυτό άργησε να διανεμηθεί στα ΜΜΕ. Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα; Τρελάθηκαν όλοι μόλις την άκουσαν. Κανένα όραμα, κανένας στόχος, καμία πολιτική προοπτική. Μια ομιλία που θα ταίριαζε γάντι στον κ. Αλογοσκούφη

ΣΧΟΛΙΑ

 1. donaE avatar
  donaE 07/09/2008 17:42:08

  Αυτο ακουγεται σχεδον αισιοδοξο.Μηπως κατι τον κραταει-και τα εχει κανει μανταρα,σκεπτομαι εγω ο απλος ανθρωπος.

 2. don jovani avatar
  don jovani 07/09/2008 17:46:19

  Το άλλο πως το είπε; Άλλο υπουργός (Τσιτουρίδης) και άλλο απλός βουλευτής (Παυλίδης);
  Αμ' έτσι είναι.... Αμα είσαι ο Καταλληλότερος βρέξει- χιονίσει, ξεχνιέσαι καμιά φορά και νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε Ζουλού.

  Αναμφισβήτητα πρόκειται για την πιο επιτυχημένη επιχείρηση- βιτρίνα που έγινε ποτέ.

 3. tsougdw avatar
  tsougdw 07/09/2008 17:50:49

  Σήμερα πραγματικά τον λυπήθηκα. Να πρέπει στη διάρκεια της μισής συνέντευξης τύπου να απολογείται για τους υπουργούς του και να τους στηρίζει κιόλας! Και στη διάρκεια της υπόλοιπης να αναλύει τι δεν έκανε και τι δεν θα κάνει.
  Με τι τον κρατάνε... πολλά ακούγονται.

 4. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 07/09/2008 17:54:44

  Πριν εκλεγεί ο Καραμανλής περιερχόταν διάφορα εργοστάσια που έκλειναν ή είχαν ήδη κλείσει και θυμάμαι την έκφρασή του όταν πήρε το φάκελλο με τα αιτήματα των ανέργων.
  Είπε "θα κάνω ότι μπορώ" αλλα από την έκφραση του ήταν φανερό ότι δεν πίστευε ότι μπορούσε να κάνει πολλά πράγματα.
  Ούτε κανείς άλλος μπορεί και γιαυτό υπάρχει έλλειψη προτάσεων.Το καθοριστικό γεγονός είναι ότι μέσα στην Ευρωζώνη με το ισχυρότερο νόμισμα του κόσμου και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ κομπίνες με ελλείμματα όπως παλιά δε γίνονται.Πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και κανένας πρωθυπουργός δε θα σε σώσει.Εκτός αν επαναφέρουμε τη δραχμή αρχίζοντας όμως και συνεχείς υποτιμήσεις.
  Για τον Καραμανλή το να κρατάει το ρυθμό ανάπτυξης της Ελλάδος στο 3,5% όταν τα άλλα μέλη των μεσογειακών αναφερομένων ως PIGS ( Portugal,Italy,Greece,Spain) που θεωρούνται ότι έχουν πρόβλημα με το ισχυρό ευρώ είναι πιο κάτω και σε ύφεση είναι επιτυχία και δεν έχει τίποτε άλλο να δώσει.
  Όσοι νομίζουν ότι υπάρχει κάποιος σαν τον Ανδρέα ξαφνικά να πάει τη γενιά των 700 ευρώ στα 1000 ευρώ είναι εκτός πραγματικότητας.Γιατί μιλάμε για ευρώ και όχι δραχμές.
  Δε βλάπτει πάντως να προσπαθήσουν.Όποιος νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ ή το ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ θα τα καταφέρει καλύτερα εκλογές θα γίνουν και ας τους ψηφίσει.
  Ο δρόμος είναι ανοιχτός.

 5. Αθηναίος avatar
  Αθηναίος 07/09/2008 17:56:32

  Τι ακούγεται δηλαδή, Τσούγδω;
  Δεν ρωτάω με διάθεση κουτσομπολιού, αλλά από μέχρις απελπισίας ανησυχία.

 6. tailor avatar
  tailor 07/09/2008 18:15:55

  Ψυχραιμία, το πρόβλημα δεν είναι στα 700€. Το πρόβλημα είναι ότι σε συνθήκες ανομίας και συγκάλυψης, τίποτα καλό δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί.
  Η διαφθορά μονίμως θα θεριεύει και οι ξένοι επενδυτές (όσοι απέμειναν) θα λακίζουν αηδιασμένοι. Ποιό είναι το σινιάλο αυτής της κυβέρνησης, όπου ο Λιάπης (τον ξεχάσατε;) ταξιδεύει ανενόχλητος και χωρίς επιπτώσεις με τον Χριστοφοράκο, ο οποίος με τη σειρά του βγάζει τη γλώσσα στον ''έντιμο -μαλάκα'' Έλληνα; Ή που αν κρατάς μια κυβέρνηση απ' τα...''dvd'' μπορείς να συνεχίσεις να κοιμάσαι ήσυχος και να σφυρίζεις κλέφτικα;

  Απίστευτη κατάσταση που ταιριάζει σε Αφρικανική χώρα.

 7. Ν.Δ.Σ. avatar
  Ν.Δ.Σ. 07/09/2008 18:26:07

  ταιλορ-λες να εγινα Ζουλου και η μανα μου δεν το καταλαβε ακομα ?

 8. antOnio b avatar
  antOnio b 07/09/2008 18:30:29

  “Άμα είσαι ο Καταλληλότερος βρέξει- χιονίσει”
  Δεν μπορώ να καταλάβω πως καταπίνετε αμάσητο το καταλληλότερος , το καταλληλότερος είναι μια μπαρούφα και μισή και η εξήγηση είναι απλή: Στην ερώτηση των δημοσκοπήσεων περί καταλληλότητας οι μεν νεοδημοκράτες απαντάνε όλοι ο Καραμανλής και οι μεν πασόκοι για τον Παπανδρέου οι μισοί , έτσι βγαίνει ο Κωστάκης ο καταλληλότερος !!!
  Και τέλος πως μπορούμε να συγκρίνουμε έναν που είναι πρωθυπουργός με έναν που δεν έχει χρηματίσει ποτέ !

 9. Simakos avatar
  Simakos 07/09/2008 18:31:28

  Θυμάστε τον Χάρυ;
  "Η Ελλάδα είναι η μόνη αφρικανική χώρα με λευκούς κατοίκους"

 10. Demetres avatar
  Demetres 07/09/2008 18:31:32

  Παιδιά είμαι 33, δουλεύω ΕΝΤΙΜΑ 12 χρόνια και δεν μου μένει τίποτα...Άνοιξα , πρόσφατα, μια μικρή επιχείρηση με έναν φίλο και μας έχουν γ@@@@@ μαλ@@@@ έξοδα...φόροι...ΕΡΤ..ρεύματα...Δ. Τέλη..Σκέφτομαι πολύ σοβαρά να παρατήσω για πάντα αυτό το Μπ@@@@ και να γίνω μετανάστης...Μπορεί έξω να είναι πιο καλά..Που μου προτείνεται..? Μιλάω σοβαρά...δεν παλεύεται άλλο εδώ! Κάποια στιγμή ΘΕΛΩ να κάνω οικογένεια..πως θα την ζήσω στην Ελλάδα? Ευχαριστώ..

 11. Theo avatar
  Theo 07/09/2008 18:35:17

  O Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας σε συνάντηση
  με τον Σουηδό πρωθυπουργό υποστηρίζει την Ευρωπαϊκήν προοπτικήν της Τουρκίας.
  http://www.thelocal.se/14176/20080906/
  6 Sep 08

 12. Nick avatar
  Nick 07/09/2008 20:25:39

  Πουθενά. Καλως ήρθε η παγκόσμια οικονομική κατάρρευση.

 13. Aθανάσιος Ι. avatar
  Aθανάσιος Ι. 07/09/2008 21:59:45

  @Theo –μια πρόταση είναι ,μην σε ξαφνιάζει ,εγώ τώρα θα περίμενα από την Ντόρα να κάνει τέτοιο άνοιγμα στον Καντάφι η στο Ισραήλ . Δεν ειδές πόσες προτάσεις έκανε και ο καημένος Κωστάκης π.χ. για τους λαθρομετανάστες .Να όμως που δεν τον ακούει κανείς εκτός από μας που σπάμε πλάκα .

 14. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 07/09/2008 22:15:15

  Άλλο εικονική πραγματικότητα και άλλο αυταρχική ονείρωξη.

 15. Aline avatar
  Aline 08/09/2008 14:03:19

  Ως ποτε θα αδρανουν οι Ελληνες καθισμενοι στον καναπε και στη φραπεδια;
  Καιρος τωρα που φτηνηνε η τοματα να τους παρουμε σβαρνα και να ξεκαθαρισουμε το τοπιο.
  Κι οταν μιλαμε για τοπιο ταξιδευουμε και στη φυση την οργιαστικη και ανεξελεγκτη, που σε πολλα απυρα μερη θαμνωσε ακομα και τους αυτοκινητοδρομους με κινδυνο να πετπαταμε παρεα με τα φιδια.
  Ετσι η προσβαση στα σπιτια της επαρχιας θα γινεται εις το εξης με ελικοπτερο.
  Κι ας πληρωνουμε υψηλα χαρατσια στα Δημοτικα Τελη.
  Ζητειται επιπονα και σβελτα ελικοπτερο για ιδιωτικη μετακινηση σε Ελληνικη επαρχια λογω καλυψης του οδοστρωματος απο βατα και συναφη χαμηλη βλαστηση.
  Στη χωρα που υποδεχτηκε τον 21αιωνα με ενα καταχρεωμενο λαο και σπιτια ενεχυρο.
  Ενω τα μισα εχουν ηδη παρει θεση κατω απο το σφυρι των τραπεζων.
  Συγχαρητηρια Νεοελληνες!
  Χασατε και την τελευταιs θεση στην ουρα και τωρα αιωρειστε στο κενο.
  Λυπαμαι για τον επομενο πρωθυπουργο, που δε θα ξερει απο που να αρχισει μεσα σε τοση ακαταστασια ενος διαλυμενου Βασιλειου.
  von Röstigraben

 16. Aline avatar
  Aline 08/09/2008 14:05:01

  Νικ

  Ο Νικ μιλαει σαν Αλογοσκουφσ και Καραμανλης για παγκοσμια οικονομικη καταρευση.
  Το προβλημα της καταρευσης ειναι Ελληνικο και μιλαει ολες τις Ελληνικες διαλεκτους.
  Απο Καυκασο κυριως μεχρι στα νοτια της Μαλτας.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.