09/11/2010 12:42
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Σε γειτονικές χώρες 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ

Περισσότερες από 1.500 ΑΕ και ΕΠΕ, μεταποίησης και υπηρεσιών, έχουν ήδη μετεγκατασταθεί σε γειτονικές μας χώρες αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου και σημειώνει ότι η «μετεγκατάσταση» των ελληνικών επιχειρήσεων θα προκαλέσει «ακατάσχετη αιμορραγία» στην ελληνική αγορά, αφού οι επιχειρηματίες όχι μόνο θα στερήσουν από έσοδα την οικονομία μας, αλλά δεν πρόκειται να επαναπατρίσουν τα κέρδη τους, αφού για την επιστροφή κεφαλαίων θα πρέπει να πληρώσουν επιπλέον φόρο 5%.
Η ΕΣΕΕ ανησυχεί για τη ''μετανάστευση'' της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Όπως αναφέρει, σήμερα, 7 στις 10 επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, 5 στις 10 έχουν διαχειρίσιμα προβλήματα, 2 στις 10 έβαλαν λουκέτο και αρκετοί είναι οι έμποροι που για να αποφύγουν το κλείσιμο σκέπτονται τη φυγή.
''Δυστυχώς μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, κερδοφόρες και μη, αντί να επενδύσουν στην έδρα τους και στη χώρα που αναπτύχθηκαν, μεταναστεύουν αλλού πριν κλείσουν, πριν υπαχθούν στο άρθρο 99 και πριν αδειάσουν τα ταμεία τους'' σημειώνει η ΕΣΕΕ και προσθέτει ότι ''την ίδια στιγμή η περιοριστική πολιτική που ακολουθείται στην ελληνική οικονομία όχι μόνο δεν διευκολύνει τη διαμόρφωση ενός αισιόδοξου κλίματος, αλλά στην ουσία οδηγεί την ελληνική οικονομία και κοινωνία σε επιδείνωση''.  Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου κρούει τον κώδωνα για ενδεχόμενα νέα βάρη που θα επωμιστεί η ελληνική κοινωνία ''η οποία έχει ήδη επωμιστεί τεράστια βάρη και οποιεσδήποτε παραπάνω παρεμβάσεις θα δυναμιτίσουν το επιβαρυμένο κλίμα''.
Η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα μετράμε 82.500 λιγότερους εργαζόμενους, 45.000 λιγότερους εργοδότες, ενώ 15.000 απασχολούμενοι έχασαν τη δεύτερη δουλειά τους, οι υποαπασχολούμενοι μαζί με τους ανέργους έφτασαν τους 815.000, οι συμβάσεις χρόνου τις 344.000 αυξημένες κατά 4.000 από πέρυσι, 25.000 προστέθηκαν στους μακροχρόνια άνεργους που έφτασαν τους 80.000, ενώ οι άνεργοι άνω του ενός έτους ξεπέρασαν τους 277.000. Πάνω από 200.000 νοικοκυριά, ποσοστό 10% δεν έχουν εισόδημα από εργασία, καθώς κανένα από τα μέλη τους δεν εργάζεται.  Η ΕΣΕΕ πιστεύει ότι χρειάζονται ισχυρά κίνητρα παραμονής των επιχειρήσεων στην χώρα μας, ώστε να αποτραπεί η φυγή και η μετεγκατάστασή τους με την υιοθέτηση ενός «fast track», για τις ελληνικές επιχειρήσεις που επιθυμούν να επενδύσουν στην χώρα μας, επιδεικνύοντας για μια ακόμη φορά επιχειρηματικό πατριωτισμό», τονίζει.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/11/2010 13:22:30

  κατά τα λοιπά, one stop shop και fast track για αυτούς που θα έρθουν. Βρε ανεγκέφαλοι. όταν ο δικός σας λαός πάει έξω για δουλειές, σοβαρά θα φέρετε άλλους;

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 09/11/2010 16:35:12

  Το πουλάκι πέταξε, ευχαρίστως να στηρίξω κίνημα "φέρτε πίσω τα λεφτά" ΟΛΩΝ όσων πήραν επιδοτήσεις για βίλα στην Εκάλη ή την Μύκονο και κότερα. Αν είχα την λίστα, θα σου έλεγα ποιοί τα έβαλαν στην επιχείρηση και ποιοί τα έφαγαν.

  Αυτοί που τα πήραν, τα πήραν. Τώρα που δεν έχουμε λεφτά, θα δίνουμε γη, νερό, αέρα και κ_λο (φοβάμαι)

 3. deldio avatar
  deldio 09/11/2010 19:10:21

  Πατριώτες και αδιάφθοροι θα είναι, οι αντιπατριώτες και διεφθαρμένοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι έμειναν οι μαλάκες στην Ελλάδα και πληρώνουν.

 4. Στέργιος avatar
  Στέργιος 10/11/2010 10:50:56

  Ενώ τόσα χρόνια τι έκαναν οι επιχειρηματίες, που θέλουν να έχουν και λόγο ως "κοινωνικοί εταίροι"; Τσιμπούσαν επιδοτήσεις και την έκαναν για Βουλγαρία μεριά. Πώς, νομίζετε, η Θεσσαλονίκη, από ακμάζουσα βιομηχανική πόλη έφτασε σήμερα στο σημείο η βαρύτερη "βιομηχανία" της να είναι κάτι βιοτεχνίες που φτιάχνουν τζατζίκια και μουστάρδες;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.